حوزه/ گناهان زبانی خیلی آسان و کم هزینه است و ما هم به آنها اهمیت نمی دهیم، اما کسی که می خواهد شراب بخورد، پیش مردم نمیخورد، چون حرمتی دارد و آبروی او می رود، لذا مخفیانه انجام می دهد.
آیت الله محمد علی ناصری، پیش از ظهر امروز در جمع اقشار مختلف مردم اظهار کرد: زبان، کلید هر خیر و شری است؛ هر خیری را که می خواهی دنبال آن بروی، کلید آن، زبان است و هر شری هم که با هر کدام از ابزار و اعضای بدن تو بخواهد واقع بشود، کلید آن، زبان توست.
وی بیان کرد: از اهل بیت(ع) نقل است که فرمودند، "سزاوار است مؤمنین زبانشان را حفظ کنند؛ همان طور که سکه های طلا و نقره را حفظ و پنهان می کنند." زبان خود را باید مانند با ارزشترین داراییات حفظ بکنی، تا اینکه مبادا خرابی بکند و دین و دنیا و آخرت تو را به باد بدهد.
استاد برجسته اخلاق حوزه ادامه داد: به راستی علت اینکه این اندازه معاصی از زبان سر می زند، چیست؟ علت آن، این است که گناهان زبانی خیلی آسان و کم هزینه است و ما هم به آنها اهمیت نمی دهیم، اما کسی که می خواهد شراب بخورد، پیش مردم نمیخورد، چون حرمتی دارد و آبروی او می رود، لذا مخفیانه انجام می دهد و هر آثاری که دارد، برای خود اوست، ولی گناهان زبانی، این سختیها را ندارد.
آیت الله ناصری ادامه داد: دلیل دیگر هم این است که انسان برای سایر گناهان چه بسا پول هم باید بدهد؛ مثلا وقتی میخواهد شراب بخورد، پول هم باید بدهد، گناهانی که از سایر اعضا و جوارح صادر می شود، غالباً پول هم می خواهد، اما گناهان زبان نه.
وی ابراز کرد: متاسفانه در این زمانه، در نظر بسیاری از مردم، گناهان زبان حرمت و قبح ندارد؛ پول هم که نمی خواهد، بنشین هزار تهمت به فلانی بزن، حیثیت هزار نفر را ببر؛ هیچ خرجی ندارد، مفت و مجانی همه را از بین بردی؛ پس معاصیای که از سایر اعضا و جوارح صادر می شود، قبح و خرج دارد و در نتیجه کمتر هم انجام می شوند.