تنها توجيهي كه براي پذيرش طرح تجزيه سودان از سوي عمرالبشير به ذهن ميرسد اين است كه البشير براي گريز از فشارهاي غرب و خروج از انزواي سياسي ايجاد شده توسط محافل صهيونيستي زير بار اين ننگ رفته است. به عبارت ديگر، البشير راضي شده است تجزيه و فروش بخشي از خاك كشورش را با ابقاي خود در قدرت و حكومت بر بقيه خاك سودان معاوضه نمايد.
|
|
|
|
|
|
روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروزش به بررسی تحولات جنوب سودان پرداخت.
این سرمقاله به شرح ذیل است:
در چارچوب يك توطئه استعماري كه توسط آمريكا و صهيونيسم بين الملل طراحي شده، ساكنان جنوب سودان امروز به پاي صندوقهاي راي ميروند تا درباره باقي ماندن اين منطقه در قلمرو كشور سودان و يا جدا شدن آن نظر بدهند. از هم اكنون مشخص است كه نتيجه نهايي اين به اصطلاح همه پرسي، جدا شدن اين منطقه از سودان خواهد بود و اساساً استقبال زائدالوصف غربيها از اين همه پرسي به خاطر آن است كه آنها به نتيجه مورد نظر خود كاملاً اطمينان دارند. به گفته مقامات سوداني مراحل مقدماتي همه پرسي فراهم شده و حدود 4 ميليون نفر براي دادن راي ثبت نام كردهاند.
با توجه به اينكه اكثريت ساكنان جنوب سودان را مسيحيان جدايي طلب تشكيل ميدهند، از هم اكنون بايد تجزيه سودان و تشكيل كشوري جديد در جنوب اين كشور را قطعي دانست. اين همه پرسي آنچنان مورد توجه و اشتياق غرب به ويژه آمريكا قرار گرفته است كه چندين مقام غربي از جمله جان كري معاون اوباما شخصاً براي به اصطلاح نظارت بر آن به جنوب سودان رفتهاند. در اين ميان، مقامات رژيم صهيونيستي نيز نتوانستهاند خشنودي خود را از تحولات سودان كتمان كنند و از آن استقبال كردهاند.
مجموعه اين تحولات بيانگر آن است كه توطئهاي بسيار خطرناك و عميق عليه سودان درحال اجراست كه ابعاد اين توطئه قطعاً به سودان محدود نخواهد ماند.
هنوز پاسخ اين سؤال معماگونه روشن نيست كه دولت مركزي سودان و شخص عمرالبشير با چه توجيهي با اين طرح ننگين موافقت كردهاند. اصولاً چرا بايد يك دولت حاضر شود اساس يكپارچگي و حق مالكيت خود را به رأي بگذارد و حتي اگر با توسل به توجيهاتي زيربار چنين ننگي رفت چرا در اين همه پرسي فقط جدائي طلبان بايد شركت داشته باشند؟ آيا حق اظهارنظر درباره حفظ حاكميت يك كشور به تمامي اتباع آن مربوط نميشود؟ آنچه دولتمردان سوداني تاكنون ارائه دادهاند ارجاع اين همه پرسي به اجراي طرح صلح سال 1384 ميباشد ولي واقعيت مطمئناً غير از اين است.
كساني كه در خارطوم زير بار اين طرح تحميلي رفتهاند آيا از خود سؤال ميكنند كه كشورهاي غربي حاضر خواهند بود چنين طرحهايي را در خاك كشورهاي خود به اجرا بگذارند؟ به عنوان نمونه، آيا آمريكا كه داعيه دلسوزي و دفاع از ساكنان مسيحي جنوب سودان و شورشيان دارفور را دارد، ميپذيرد كشوري مستقل براي سرخپوستان، كه صاحبان اصلي قاره آمريكا هستند، در آن كشور ايجاد شود؟
تنها توجيهي كه براي پذيرش طرح تجزيه سودان از سوي عمرالبشير به ذهن ميرسد اين است كه البشير براي گريز از فشارهاي غرب و خروج از انزواي سياسي ايجاد شده توسط محافل صهيونيستي زير بار اين ننگ رفته است. به عبارت ديگر، البشير راضي شده است تجزيه و فروش بخشي از خاك كشورش را با ابقاي خود در قدرت و حكومت بر بقيه خاك سودان معاوضه نمايد.
نكته قابل توجه اين است كه غرب قطعاً به تجزيه جنوب سودان بسنده نخواهد كرد و خوابهاي بيشتري براي اين كشور ديده است. اظهارات جان كري معاون اوباما كه هم اكنون در سودان به سر ميبرد ميتواند هشداري براي دولت سودان و حتي ديگر كشورهاي مسلمان آفريقايي و غيرآفريقايي باشد. كري با استقبال از همه پرسي جنوب سودان و تاكيد بر اينكه مقامهاي دولت سودان به دليل اتخاذ تصميم اجراي همه پرسي سزاوار تشويق و احترام هستند، گستاخانه اظهار ميدارد تحريمهاي سودان هم چنان پا برجا خواهد بود و زماني لغو خواهد شد كه دولت اين كشور براي منطقه "دارفور" نيز فكري بكند و صلح را در دارفور نيز تأمين نمايد. سخنان كري مفهومي به جز اين ندارد كه تجزيه سودان همچنان ادامه خواهد يافت و اين موضوعي است كه اخيراً يك مقام سوداني نيز به آن اشاره نموده و هشدار داده است كه غرب درصدد تجزيه سودان به 4 كشور است.
آنچه مسلم است اين است كه غربي ها، كه از چند دهه قبل توطئه تجزيه سودان را در مسير اهداف استعماريشان دنبال كردهاند اكنون درحال تحقق توطئه خود هستند. محافل غربي تا آنجا پيش رفتهاند كه گستاخانه و حتي قبل از برگزاري به اصطلاح همه پرسي نام كشور جديد را نيز انتخاب نموده و آن را "سودان جديد" خواندهاند.
آنچه اين توطئه را خطرناكتر ميسازد اين است كه رژيم صهيونيستي يكي از صحنه گردانان اصلي اين نمايش همهپرسي است و در واقع مواضع اين رژيم است كه از زبان دولتمردان آمريكايي و اروپايي و حتي مقامات سازمان ملل مطرح ميشود. واقعيت اين است كه محافل صهيونيستي درصدد هستند در اين منطقه حساس آفريقا، اسرائيل ديگري به وجود آورند كه نشانههاي بارز آن از مدتها قبل آشكار شده است. معاون رئيس جمهوري سودان اعلام كرد نقش رژيم صهيونيستي در طرح جداسازي جنوب بسيار قوي و گسترده است. از سوي ديگر، حكومت خودمختار جنوب سودان هم اكنون بيشترين ارتباطات را در منطقه با رژيم صهيونيستي دارد و تصادفي نيست كه اكثر هتلها و مراكز تجاري در جنوب سودان توسط شركتهاي صهيونيستي خريداري شدهاند. حكومت خودمختار جنوب سودان همچنين به طور غيررسمي سلاحهاي بسياري را از رژيم صهيونيستي خريداري و انبار كرده است.
از سوي ديگر بايد در نظر داشت كه لابي صهيونيستي در آمريكا نقش فعالي در ترسيم و اجراي اين طرح استعماري داشته و بديهي است در آينده عمده امتيازات اين غنيمت در اختيار رژيم صهيونيستي قرار خواهد گرفت. آنچه در سودان در حال رخ دادن است يك واقعه تجاوزگرانه عليه سرزمينهاي اسلامي و اقدامي بر ضد منافع جهان اسلام است. اين اقدام هشداري براي دولتهاي اسلامي ميباشد و رسالتي سنگين را براي آنها ايجاد ميكند.
در اين باره هفته گذشته بيانيهاي از سوي 60 تن از علماي ديني كشورهاي مختلف اسلامي صادر شد و اين شخصيتها نسبت به توطئه درحال اجرا در سودان هشدار دادند. در اين بيانيه از تمامي دولتهاي اسلامي خواسته شد نسبت به آنچه كه در سودان ميگذرد بي تفاوت نباشند و به وظيفه اسلامي خود براي مقابله با توطئهاي كه عليه بزرگترين كشور اسلامي آفريقا در جريان است عمل نمايند. آنان اعلام خطر كردند كه غرب درصدد است طرح تجزيه سودان را در كشورهاي ديگر نيز به اجرا بگذارد.
با اينحال اقداماتي كه تاكنون از سوي جهان اسلام در برابر اين توطئه صورت گرفته بسيار ناچيز بوده و سكوت و رخوتي كه چندين سال است حاكمان كشورهاي اسلامي را در خود فرو برده در قضيه سودان نيز كاملاً مشهود است.
اين وضعيت، متأسفانه موجب پيشروي محافل ضد اسلام و وابسته به صهيونيسم عليه قلمرو مسلمانان شده و اين توطئه صهيونيستي درصورت ادامه سكوت و بيتحركي كشورهاي اسلامي، در آينده دامن بسياري از كشورهاي مسلمان را خواهد گرفت.
قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست) /عنکبوت20