چگونه لپ تاپ را خنک نگه داریم؟ 👇👇👇
1️⃣ از سلامت لپ تاپ خود مطمئن شوید:
اطمینان از این موضوع که مکانیزمهای خنک کنندگی لپ تاپ شما به خوبی کار میکنند، شما را تا حدود زیادی به اجتناب از مشکل داغ شدن بیش از حد لپ تاپ یا برطرف نمودن آن نزدیک میکند. بنابر این، یکی از بهترین شیوهها برای دور نگه داشتن لپ تاپ از داغ شدن بیش از حد، مراقبت از آن خواهد بود. اگر متوجه شدید که لپ تاپ شما حرارت زیادی تولید میکند و اگر پنکه آن را در فواصل زمانی کوتاه تری شروع به کارمی کند، اولین کاری که باید انجام دهید، مقداری نگهداری ابتدایی خواهد بود.
2️⃣ پنکه های لپ تاپ خود را بررسی کنید:
بهترین روش برای آنکه مطمئن شوید پنکه های لپ تاپ شما به طور صحیح کار میکنند، استفاده از یک نرم افزار تشخیصی است، زیرا پنکهها در داخل بدنه لپ تاپ قرار گرفتهاند و گاهی اوقات باز کردن بدنه یک لپ تاپ میتواند ضمانت آن را باطل کند. به سایت تولیدکننده لپ تاپ خود رفته و ببینید که آیا یک ابزار تشخیصی عملکرد پنکهها برای بارگذاری در آن وجود دارد یا خیر. اگر چنین ابزاری پیدا نکردید، میتوانید ابزار مشابهی از یک فروشنده قابل اعتماد دیگر تهیه کنید.
3️⃣ دریچه های هوا را تمیز کنید:
اکثر لپ تاپها از جریان هوا برای کمک به خنک کردن خود استفاده میکنند. آنها در قسمت جلویی بدنه به منافذ ورودی هوا و در قسمت عقبی بدنه به دریچه های خروجی هوا مجهز هستند. گرد و غبار یا سایر مواد میتوانند این دریچهها را مسدود و جریان هوا را مختل کند. احتمالاً آسانترین راه برای تمیز کردن دریچهها این است که هوای فشرده را به داخل آنها بدمید. برای انجام این کار محصولات هوای فشرده را در هر فروشگاه تجهیزات دفتری میتوان یافت. همچنین میتوان دریچهها را با یک پارچه نمناک (نه خیس) تمیز کرد.
4️⃣ تنظیمات بایوس لپ تاپ خود را بررسی کنید:
تنظیمات نرم افزاری وجود دارند که به کامپیوتر میگویند چه درجه حرارتی بیش از حد داغ است و پنکهها باید در چه دمایی فعال شوند.
5️⃣ استفاده از پایه های خنک کننده لپ تاپ:
یکی از روشهای کاهش دمای لپ تاپ، استفاده از پایه لپ تاپ است که مقداری فاصله بین قسمت تحتانی لپ تاپ و سطحی که در حال استفاده از آن هستیم به وجود میآورد. این وضعیت اساساً فضایی ایجاد میکند که حرارت میتواند از طریق آن دفع شود. یک پایه، معمولاً نوعی سطح باریک و تخت با پایه های کوتاه است و میتوان آن را روی پاهای خود یا میز کار قرار داد. با یک یا دو اینچ هوا در زیر لپ تاپ، حرارت میتواند به آسانی منتشر شود و جریان هوای دریچه های خنک کننده کاملاً آزاد خواهد بود. گاهی اوقات، یک پایه میتواند از مواد خاصی نظیر آلومینیوم ساخته شده باشد که همانند یک حرارت گیر عمل میکند. این ابزار به طور فعالی گرما را از لپ تاپ جذب کرده و به خنک ماندن آن بیشتر کمک میکند.
6️⃣ استفاده از وسایل کمکی به جای پایه لپ تاپ:
در حالی که میتوان یکی از این ابزارهای خنک کنندگی را در هر فروشگاه تجهیزات الکترونیکی خریداری کرد، وسایلی نیز در منزل یا محل کار وجود دارند که میتوانند به عنوان کمکی برای کاهش دمای لپ تاپ مورد استفاده قرار گیرند.یک میز پیک نیک کوچک میتواند به عنوان یک پایه لپ تاپ عمل کند. حتی یک سینی مشبک فر (که معمولاً برای پخت شیرینی مورد استفاده قرار میگیرد) نیز میتواند به عنوان یک پایه لپ تاپ مناسب به کار گرفته شود.
7️⃣ از نرم افزارهای نظارت بر دمای لپ تاپ استفاده کنید:
این نرم افزار علاوه بر نمایش سنسورها، امکان تغییر فرکانس CPU و تغییر سرعت فن دستگاه را به منظور خنک سازی بیشتر فراهم میکند. سنسورهای نمایش داده شده با توجه به مادربورد ممکن است متفاوت باشد، اما در کل، این نرم افزارها اطلاعاتی به کاربر میدهند که وضعیت لپ تاپ را برای وی مشخص میکنند.
8️⃣ برق مصرفی دستگاه را تنظیم کنید:
این تنظیم به سیستم میگوید که فقط از برقی که درخواست شده استفاده کند. اگر نیاز دارید که از لپ تاپ برای بازی کردن یا کارهای سختتر استفاده کنید، ترجیحاً از سرعت پردازش بالا استفاده کنید. به عبارت دیگر ضروری است که تنظیمات روی حداکثر کارایی صورت بگیرد.
9️⃣ سعی کنید لپ تاپ را در شرایط آب و هوایی بسیار گرم قرار ندهید:
در محیطهایی از کامپیوتر استفاده کنید که هوای خنک وجود داشته باشد. کامپیوترها همانند بیشتر مردم هستند که در محیط دارای هوای خنک، خیلی بهتر کار میکنند. بیشتر اطاقهای سرور یا مراکز دیتا در دمای 30 درجه یا پایینتر کار میکنند. بنابراین چه در منزل و چه در محل کار، از درجه حرارت ایده آل استفاده کنید.
🔟 در مواقع غیر ضروری، لپ تاپ را خاموش کنید:
هر وقت به کامپیوتر نیاز ندارید، بهتر است آن را خاموش کنید، مخصوصاً زمانی که در منزل نیستید، زیرا ممکن است پس از مراجعه، با لپ تاپ آتش گرفته روبه رو شوید! درجه حرارت داخلی لپ تاپ قدیمی پس از یک ساعت فعالیت 181 درجه فارنهایت برابر با 83 درجه سلسیوس و خیلی بالا و خطرناک است که با استفاده از دستگاه خنک کننده لپ تاپ به 106 درجه فارنهایت یا 41 درجه سلسیوس میرسد، یعنی یک اختلاف 41 درصدی که حرارت اطاق را تا 68 درجه پایین میآورد.