0

صحیفه نور امام خمینی

siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 158652

پاسخ به:صحیفه نور امام خمینی

بیانات امام خمینی در جمع کارمندان بانک های قم و کاشان

تاریخ: 1358/01/22

تحول در مؤسسات و ادارات دولتی امری ضروری برای حل مشکلات است

بسم الله الرحمن الرحیم
من از شما تشکر می کنم که از نزدیک آمدید که با هم صحبت بکنیم و مشکلاتی که کشور ما به آن مبتلاست با هم راه حل پیدا کنیم. ما تاکنون از شماها دور بودیم و شما از ما، برای اینکه نمی خواستند اقشار ملت به هم نزدیک باشند و با هم تفاهم کنند. حالا بحمدالله توفیق حاصل شد که ما با شما دوستان، برادران از نزدیک تفاهم کنیم و مشکلات خودمان را در میان بگذاریم. تنها قضیه بانک نیست که در ایران به یک شکل طاغوتی در آمده است، تمام چیزهائی که، بنیادهائی که در کشور است همه اینطور است. فرهنگ، دادگستری و سایر مؤسسات دولتی در زمان طاغوت به طوری بود که هیچ شباهتی نه به اسلام داشت و نه هیچ فایده ای برای کشور. باید تحول حاصل بشود. اگر همه بنیادها تحول پیدا نکند، از شکل طاغوتی به شکل توحیدی و اسلامی بیرون نیاید، ما باز به همان مسائل و به همان مشکلات مبتلا خواهیم بود و شاید خدای نخواسته بدتر هم بشود. باید همه قشرهای مملکت در صدد اصلاح باشند، تحول باشند.

ربا در اسلام حرام است

سیستم بانکداری به این وضعی که الان در ایران هست، این وضع، وضع طاغوتی است. ربا در اسلام حرام است، در قرآن اعلام به حرمت شده است. کسی که ربا بخورد، ربا بگیرد، در اسلام، در قرآن گفته شده است که جنگ با خدا می کند. این سیستم باید متحول بشود. سیستم بانکی باید عوض بشود و ما امیدواریم که با همت همه کارمندان و کارگران اینطور مسائل حل بشود.
اگر چنانچه این مسائل حل نشود فرهنگ ما همان فرهنگ باشد، وزارتخانه های ما همان وزارتخانه باشد، افراد وزارتخانه ها باز همان باشد، ادارات ما باز همان ادارات باشد و مردم ما باز همان افکار را داشته باشند که در زمان طاغوت داشتند من خوف این را دارم که شکستی به ما وارد بشود که دیگر جبران نتوانیم بکنیم. باید همه با هم، همه ملکفیم. تکلیف، تکلیف خدائی است، همه مکلفیم که اسلام و کشور را نجات بدهیم.

صحیفه نور جلد 5 صفحه 280

چهره واقعی اسلام را، حتی از مسلمین هم مخفی نگه داشتند

کوشش کردند در سالهای طولانی برای اینکه اسلام را مخفی نگه دارند، نگذارند اسلام آنطور که هست، در خارج عرضه بشود. اگر اسلام به آنطوری که هست عرضه بشود، مکتب های دیگر عقب می نشینند، مکتب های دیگر شکست می خورند لکن آنهائی که می خواستند این مملکت ما را هر چه دارد ببرند و همه چیزهای ما را غارت کنند، مخازن ما را ببرند، آنها در سال های طولانی نقشه کشیدند و اسلام را به آنطوری که بود مخفی کردند حتی از خود مسلمین، حتی جوان های ما بی اطلاعند از اسلام و جز صورتی اطلاع ندارند. اگر انشاءالله ما توفیق پیدا بکنیم و جمهوری اسلامی را با همه احکامی که دارد، با همه احکام نورانی که از طرف خداوند تعالی برای سعادت بشر آمده است ما بتوانیم پیاده بکنیم و با همت همه اقشار ملت و شما جوان های برومند بتوانیم پیاده بکنیم، سعادتمند خواهیم شد.
کشور ما همه چیز دارد. کشور ما یک کشور غنی ای است که مخازن زیر زمینی بسیار دارد، بیشتر از آن مقداری که احتیاج دارد، دارد. یک کشور غنی ای است لکن دست هائی که می خواستند این ثروت ما را ببرند، اینها نمی گذارند که ایران به آنطوری که باید و شاید اداره بشود و در هر چندی یک ماموری گمارند برای اینکه مردم را یا غافل کنند یا به عقب برانند. چنانچه در این پنجاه و چند سال ما خودمان شاهد بودیم که رضاخان آمد و همه مآثر ما را از بین برد، تمام قشرهائی که می توانستند خدمت بکنند به این مملکت سرکوب کرد و بعد از او هم این خلفش که به خوبی خلف اوست یعنی همانطور که او خائن و جنایتکار بود، این هم خائن و جنایتکار بود، بر ما مسلط کردند و سال های طولانی همه چیز ما را به عقب زدند و همه ثروت ما را بردند و این تتمه را باید نگه دارید.

در هر مقامی که هستید برای اصلاح و آبادانی ایران همت گمارید

الان ایران به یک صورت خرابه در آمده است. اینها خراب کردند، همه چیز ما را بردند و ما باید این تتمه را حفظ کنیم و این تتمه را برای اعقاب خودمان محفوظ نگه داریم. این مسائل با همت همه اقشار این ملت است، با همت شما جوان هاست. هر کس در هر مقامی که هست باید کمر همت به خدمت به این مملکت، به خدمت به اسلام ببندد تا مشکلات رفع بشود. شمایی که در بانک هستید و کارمند بانک یا رؤسای بانک هستید باید بانک را اصلاح بکنید. کسانی که در فرهنگ هستند باید فرهنگ را اصلاح بکنند. باید فرهنگ را اصلاح بکنند. کسانی که در وزارتخانه هستند باید وزارتخانه ها را تصفیه کنند و همین طور باید همه ما دست به هم بدهیم تا این کشوری که خرابه کردند و رفتند و بردند هر چه ما داشتیم، انشاءالله دوباره به حال اول و بلکه بهتر برگردد به حال اول. خداوند همه شما را تأیید کند، موفق باشید، سعادتمند باشید.
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

شنبه 2 اردیبهشت 1396  10:00 PM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

بیانات امام خمینی در جمع گروهی از مردم بابل

ایران در دوران پهلوی یک حبسی بود از برای اهالی محترمش

بسم الله الرحمن الرحیم
از آقایان که از راه دور آمدند برای تفقد از اینجانب، از آقایان تشکر می کنم. سلامت و سعادت همه را از خدای تبارک و تعالی خواستارم.
شما محرومیت خودتان را اطلاع دارید. تمام مردم ایران در دوره این پدر و پسر محروم بودند، محروم از آزادی، محروم از استقلال. جوان های ما در همه اطراف ایران در حبس و شکنجه بسر برده اند و محروم از آزادی و استقلال بوده اند. علماء ایران محروم از آزادی بوده اند و بسیاری از آنها در تبعید و حبس بسر برده اند. مردم تهران، این محلاتی که زاغه نشین گفته می شود یا چادرنشین، شاید از محل های شما محروم تر باشند. اینها در خانه های گلی یا زیر چادر، هر یک با چندین عائله بسر می برند، مثل یک سوراخی که جانورها در آنجا باشند. ایران یک حبسی بود از برای همه اهالی محترمش و بحمدالله این حبس شکسته شد و آزادی به شما برگشت و استقلال پیدا کردید.

با پشتیبانی از قوای انتظامی به سرکوبی مفسده جویان بپردازید

الان وقتی است که همه با هم همصدا و هم رأی، همه با هم باشید و این نهضت را پیش ببرید. اگر چنانچه در سرحدات که شما هستید شلوغی هائی هست و فرصت طلب ها در آنجا می خواهند کارهای زشتی بکنند، شماها جلو بگیرید، البته از طرف دولت هم اقدام می شود. من از شما خواستارم که به دولت کمک کنید، به ژاندارمری کمک کنید. فقط این نباشد که منتظر باشید دولت همه کارها را بکند. دولت نمی تواند همه کارها را انجام بدهد. شماها باید پشتیبانی کنید، هم از ارتش، هم از ژاندارمری و هم از قوای انتظامی و کلانتری ها و همه با هم جلوی مفسده جویان را بگیرید. این مفسده جویان می خواهند باز شما را به حال اول برگردانند و زیر ستم های سابق قرار دهند و ذخائر شما را ببرند. ما امیدواریم با برقراری حکومت عدل اسلامی و توانائی بر اینکه احکام اسلام را در ایران جاری بکنیم، برای همه قشرها سعادت، هم سعادت دنیا و هم سعادت آخرت پیش بیاید. من از خدای تبارک و تعالی سلامت و سعادت همه ایرانی ها و شما جوانانی که در اینجا مجتمع هستید می خواهم و سلام و درود بر شما.

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

بیانات امام خمینی در جمع پرسنل نیروی هوائی قلعه مرغی

تبعیت از خاندان نبوت

بسم الله الرحمن الرحیم
من نیز رحلت بانوی عالم را به همه ملت ایران و شما آقایان، جوانان غیور تسلیت عرض می کنم. ما باید سرمشق از این خاندان بگیریم، بانوان ما از بانوانشان و مردان ما از مردانشان، بلکه همه از همه آنها. آنها زندگی خودشان را وقف کردند از برای طرفداری مظلومین و احیای سنت الهی. ما باید تبعیت کنیم و زندگی خود را برای آنها قرار بدهیم. کسی که تاریخ اسلام را می داند، می داند که این خاندان هر یکشان مثل یک انسان کامل بلکه بالاتر، یک انسان الهی، روحانی برای ملت ها و مستضعفین قیام کردند در مقابل کسانی که می خواستند مستضعفین را از بین ببرند.

قرآن کتاب تربیت انسان است

اسلام برای مستضعفین آمده است، اسلام برای ساختن انسان آمده است. کتاب آسمانی اسلام که آن قرآن مجید است، کتاب تربیت انسان است، انسان را به همه ابعادی که دارد، به بعد روحانی و به بعد جسمانی، بعدهای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، همه بعدها، بعد ارتشی - انسان - اسلام آمده است که به ما راه تربیت را نشان بدهد، ما هم باید به تبع اسلام تربیت کنیم جوانان خودمان را، تربیت کنیم بانوان خودمان را، بانوان ما تربیت کنند اطفال خودشان را در دامن خودشان، وقتی که بزرگ شدند، تربیت کنند آنها را تا برسند به آنوقتی که برومند شوند و برای اسلام و برای انسانیت خدمتگزار باشند.

اساس ارتش اسلام ایمان است، نه سلاح

ارتش اسلام در صدر اسلام با آنکه ارتشی ضعیف بود به حسب ساز و برگ، شاید هر چند نفر یک شمشیر داشتند، هر چند نفر یک اسب داشتند لکن چون قوت ایمان داشتند در ظرف کمتر از نیم قرن بر تمام قدرت هائی که در آنوقت بود، غلبه کردند، تمام قدرت ها را خاضع کردند. اگر چنانچه ارتش معظم ما که از خود ماست و ما از او هستیم، قدرت ایمان خودش را تقویت کند، انشاءالله تعالی بر همه مشکلات و بر همه چیزهائی که برای مادر پیش است، انشاءالله همه مشکلات را حل خواهد کرد.

صحیفه نور جلد 5 صفحه 283

جدائی میان اقشار ملت از اقدامات طاغوت بود

ارتش ما پشتوانه ملت ماست، ارتش ما ضامن استقلال کشور ماست، ارتش ما از ماست و ما از ارتش، ملت و ارتش از هم جدائی ندارند. در زمان طاغوت بود که بین اقشار ملت جدائی انداختند، ارتش را از مردم جدا کردند و مردم را از ارتش، فرهنگیان را از روحانیین جدا کردند و روحانیین را از آنها، بازاری ها را از احزاب سیاسی جدا کردند و آنها را از آنها، برای اینکه استفاده کنند و از اختلاف ما نتیجه ببرند. امروز روز هوشیاری است، روز بیداری است، شما با وحدت کلمه بر ابرقدرت ها و بر قدرت شیطانی شاه سابق، بر این قدرت ها غلبه کردید و پیروز شدید. این وحدت کلمه را حفظ کنید، قدرت خودتان رابه واسطه ایمان حفظ کنید. شما برادرهای ما هستید و شما باید ایران را از هر گزندی حفظ کنید و ما باید و ایران باید پشتیبان شما باشند، ملت ایران باید پشتیبان شما باشند و همه ما با هم به پیش انشاءالله.

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

بیانات امام خمینی در جمع گروهی از پاسداران انقلاب اسلامی

من از همه شما تشکر می کنم که پاسداران اسلام هستید

بسم الله الرحمن الرحیم
من از ملاقات شما جوان های برومند و چهره های تابناک خوشحال هستم و مایلم به ملاقات شماها، مایلم که باشما مصافحه کنم و لکن وضع مزاجی من و کارهای زیاد من این فرصت را به من نمی دهد. من از همه شما تشکر می کنم که پاسداران اسلام هستید و برای اسلام و برای کشور خدمت می کنید و در این مواقع سخت، شما زحمت می کشید. من اجر شما را از خدای تبارک و تعالی می طلبم و برای شما سعادت و سلامت می خواهم.
ما از این به بعد هم احتیاج به شما داریم، ما همیشه محتاج به شما جوان ها هستیم. ما بعدها هم برای کشورمان احتیاج به فعالیت شما جوانهای برومند داریم و من امیدوارم که در همه مراحل، شما با مردانگی با ما همراهی کنید و این نهضت را به پیش ببرید. امروز کشور مال خود شماست و شما باید مال خودتان را حفظ کنید. مثل زمان طاغوت نیست که شما زحمت بکشید و دیگران بهره ببرند. من امیدوارم که با به کار رفتن احکام اسلام مملکت مال خود شما باشد و شما در مملکت خودتان زحمت بکشید و در مملکت خودتان بهره را برای خودتان بردارید. از خداوند تعالی سلامت و سعادت همه شما را خواستارم.

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

بیانات امام خمینی در بهشت زهرا

تاریخ: 1357/11/12

تسلیت و تشکر از ملت مصیبت دیده

بسم الله الرحمن الرحیم
ما در این مدت مصیبت ها دیده ایم، مصیبت های بسیار بزرگ و بعضی پیروزی ها حاصل شد که البته آن هم بزرگ بوده مصیبت های زن های جوان مرده، مردهای اولاد از دست داده، طفل های پدر از دست داده.
من وقتی چشمم به بعضی از اینها که اولاد خودشان را از دست داده اند می افتد، سنگینی در دوشم پیدا می شود که نمی توانم تاب بیاورم. من نمی توانم از عهده این خسارات که بر ملت ما وارد شده است برآیم، من نمی توانم تشکر از این ملت بکنم که همه چیز خودش را در راه خداداد، خدای تبارک و تعالی باید به آنها اجر عنایت فرماید.
من به مادرهای فرزند از دست داده تسلیت عرض می کنم و در غم آنها شریک هستم. من به پدرهای جوان داده، من به آنها تسلیت عرض می کنم. من به جوان هائی که پدرانشان را در این مدت از دست داده اند تسلیت عرض می کنم.

اصل رژیم سلطنتی، خلاف قانون، قواعد عقلی و حقوق بشر

خوب، ما حساب بکنیم که این مصیبت ها برای چه به این ملت وارد شد، مگر این ملت چه می گفت و چه می گوید که از آنوقتی که صدای ملت در آمده است تا حالا قتل و ظلم و غارت و همه اینها ادامه دارد؟ ملت ما چه می گفتند که مستحق این عقوبات شدند؟ ملت ما یک مطلبش این بود که این سلطنت پهلوی از اول که پایه گذاری شد برخلاف قوانین بود. آنهائی که در سن من هستند، می دانند و دیده اند که مجلس مؤسسان که تأسیس شد، با سرنیزه تاسیس شد، ملت هیچ دخالت نداشت در مجلس موسسان، مجلس مؤسسان را بازور سرنیزه تأسیس کردند و بازور، وکلای آن را وادار کردند به اینکه به رضاشاه رأی سلطنت بدهند. پس این سلطنت از اول یک امر باطلی بود، بلکه اصل رژیم سلطنتی از اول خلاف قانون و خلاف قواعد عقلی است و خلاف حقوق بشر است برای اینکه ما فرض می کنیم که یک ملتی تمامشان رأی دادند که یک نفری سلطان باشد، بسیار خوب، اینها از باب اینکه مسلط بر سرنوشت خودشان هستند و مختار به سرنوشت خودشان هستند، رأی آنها برای آنها قابل عمل است

صحیفه نور جلد 5 صفحه 4

لکن اگر چنانچه یک ملتی رأی دادند (ولو تمامشان) به اینکه اعقاب این سلطان هم سلطان باشد، این به چه حقی ملت پنجاه سال از این، سرنوشت ملت بعد را معین می کند؟ سرنوشت هر ملتی به دست خودش است. ما در زمان سابق، فرض بفرمائید که زمان اول قاجاریه نبودیم، اگر فرض کنیم که سلطنت قاجاریه به واسطه یک رفراندمی تحقق پیدا کرد و همه ملت هم ما فرض کنیم که رأی مثبت دادند، اما رأی مثبت دادند بر آقامحمدخان قجر و آن سلاطینی که بعدها می آیند. در زمانی که ما بودیم و زمان سلطنت احمدشاه بود، هیچ یک از ما زمان آقامحمدخان را ادراک نکرده، آن اجداد ما که رأی دادند برای سلطنت قاجاریه، به چه حقی رأی دادند که زمان ما احمد شاه سلطان باشد؟ سرنوشت هر ملت دست خودش است. ملت در صد سال پیش از این، صد و پنجاه سال پیش از این، یک ملتی بوده، یک سرنوشتی داشته است و اختیاری داشته ولی او اختیار ماها را نداشته است که یک سلطانی را بر ما مسلط کند. ما فرض می کنیم که این سلطنت پهلوی، اول که، تأسیس شد به اختیار مردم بود و مجلس مؤسسان را هم به اختیار مردم تأسیس کردند و این اسباب این می شود که بر فرض اینکه این امر باطل صحیح باشد، فقط رضاخان سلطان باشد آن هم بر آن اشخاصی که در آن زمان بودند و اما محمد رضا سلطان باشد بر این جمعیتی که الان بیشترشان، بلکه الا بعض قلیلی از آنها ادراک آنوقت را نکرده اند، چه حقی داشتند ملت در آن زمان سرنوشت ما را در این زمان معین کنند؟ بنابراین سلطنت محمدرضا اولاً که چون سلطنت پدرش خلاف قانون بود و بازور و با سرنیزه تأسیس شده بود مجلس، غیر قانونی است، پس سلطنت محمدرضا هم غیر قانونی است و اگر چنانچه سلطنت رضاشاه فرض بکنیم که قانونی بوده، چه حقی آنها داشتند که برای ما سرنوشت معین کنند؟ هر کسی سرنوشتش با خودش است، مگر پدرهای ما ولی ما هستند؟ مگر آن اشخاصی که در صد سال پیش از این، هشتاد سال پیش از این بودند، می توانند سرنوشت یک ملتی را که بعدها وجود پیدا می کنند، آنها تعیین بکنند؟ این هم یک دلیل که سلطنت محمدرضا سلطنت قانونی نیست. علاوه بر این، این سلطنتی که در آنوقت درست کرده بودند و مجلس مؤسسان هم ما فرض کنیم که صحیح بوده است، این ملتی که سرنوشت خودش با خودش باید باشد، در این زمان می گوید که ما نمی خواهیم این سلطان را. وقتی که اینها رأی دادند به اینکه ما سلطنت رضاشاه را، سلطنت محمدرضا شاه را، رژیم سلطنتی را نمی خواهیم، سرنوشت اینها با خودشان است. این هم یک راه است از برای اینکه سلطنت او باطل است.

غیر قانونی بودن شاه، مجلس و دولت منبعث از آن

حالا می آئیم سراغ دولت هائی که ناشی شده از سلطنت محمدرضا و مجلس هائی که ما داریم. در تمام طول مشروطیت الا بعضی از زمان ها آن هم نسبت به بعض از وکلا، مردم دخالت نداشتند در تعیین وکلا. شما الان اطلاع دارید که در این مجلسی که حالا هست، چه مجلس شورا و چه مجلس سنا و شما ملت ایران هستید، شما ملتی هستید که در تهران سکنی دارید، من از شما مردم تهران سؤال می کنم که آیا این وکلائی که در مجلس هستند، چه در مجلس سنا و چه در مجلس شورا، شما اطلاع

صحیفه نور جلد 5 صفحه 5

داشتید که اینها را خودتان تعیین کنید؟ اکثر این مردم می شناسند این افرادی را که به عنوان مجلس و به عنوان وکیل مجلس سنا یا مجلس شورا در مجلس هستند؟ یا این هم بازور تعیین شده بدون اطلاع مردم؟ مجلسی که بدون اطلاع مردم است و بدون رضایت مردم است، این مجلس، مجلس غیرقانونی است. بنابراین اینهائی که در مجلس نشسته اند و مال ملت را گرفته اند به عنوان اینکه حقوق هر - فرض کنید که - وکیلی اینقدر است، این حقوق را حق نداشتند بگیرند و ضامن هستند. آنهائی هم که در مجلس سنا هستند، آن ها هم حق نداشتند و ضامن هستند. و اما دولتی که ناشی می شود از یک شاهی که خودش و پدرش غیر قانونی است، خودش علاوه بر او غیر قانونی است، وکلائی که تعیین کرده است غیر قانونی است، دولتی که از همچو مجلسی و همچو سلطانی انشاء بشود، این دولت غیرقانونی است. این ملت حرفی را که داشتند در زمان محمدرضا خان می گفتند که این سلطنت را ما نمی خواهیم و سرنوشت ما با خود ماست. در حالا هم می گویند که ما این وکلا را غیر قانونی می دانیم، این مجلس سنا را غیر قانونی می دانیم، این دولت را غیر قانونی می دانیم. آیا کسی که خودش از ناحیه مجلس، از ناحیه مجلس سنا، از ناحیه شاه منصوب است و همه آنها غیر قانونی هستند، می شود که قانونی باشد؟ ما می گوئیم که شما غیر قانونی هستید باید بروید. ما اعلام می کنیم که الان دولتی که به اسم دولت قانونی خودش را معرفی می کند، حتی خودش قبول ندارد که قانونی است، خودش تا چند سال پیش از این، تا آنوقتی که دستش نیامده بود این وزارت، قبول داشت که غیر قانونی است، حالا چه شده است که می گوید من قانونی هستم؟ این مجلس غیر قانونی است، از خود وکلا بپرسید که آیا شما را ملت تعیین کرده است؟ هر کدام ادعا کردند که ملت تعیین کرده است، ما دستشان را می دهیم دست یک نفر آدم ببرد او را در حوزه انتخابیه اش، در حوزه انتخابیه اش از مردم سؤال می کنیم که این آقا آیا وکیل شما هست، شما او را تعیین کردید؟ حتماً بدانید که جواب آنها نفی است. بنابراین آیا یک ملتی که فریاد می کند که ما این دولت مان، این شاه مان، این مجلس مان برخلاف قوانین است و حق شرعی و حق قانونی و حق بشری ما این است که سرنوشت مان دست خودمان باشد، آیا حق این ملت این است که یک قبرستان شهید برای ما درست بکنند، در تهران، یک قبرستان هم در جاهای دیگر؟

اصلاحات شاه، افساد مملکت

من باید عرض کنم که محمدرضای پهلوی، این خائن خبیث برای ما رفت، فرار کرد و همه چیز ما را به باد داد. مملکت ما را خراب کرد، قبرستان های ما را آباد کرد. مملکت ما را از ناحیه اقتصاد خراب کرد. تمام اقتصاد ما الان خراب است و از هم ریخته است که اگر چنانچه بخواهیم ما این اقتصاد را به حال اول برگردانیم، سال های طولانی با همت همه مردم، نه یک دولت این کار را می تواند بکند و نه یک قشر از اقشار مردم این کار را می توانند بکنند، تا تمام مردم دست به دست هم ندهند نمی توانند این به هم ریختگی اقتصاد را از بین ببرند. شما ملاحظه کنید، به اسم اینکه ما می خواهیم زراعت را، دهقان ها را دهقان کنیم، تا حالا رعیت بودند و ما می خواهیم حالا دهقانشان کنیم،

صحیفه نور جلد 5 صفحه 6

اصلاحات ارضی درست کردند، اصلاحات ارضی شان بعد از این مدت طولانی به اینجا منتهی شد که بکلی دهقانی از بین رفت، بکلی زراعت ما از بین رفت و الان شما در همه چیز محتاجید به خارج یعنی محمدرضا این کار را کرد تا بازار درست کند از برای امریکا و ما محتاج به او باشیم در اینکه گندم از او بیاوریم، برنج از او بیاوریم، همه چیز را، تخم مرغ از او بیاوریم یا از اسرائیل که دست نشانده امریکاست بیاوریم.
بنابراین کارهائی که این آدم کرده به عنوان اصلاح، این کارها خودش افساد بوده است. قضیه اصلاحات ارضی یک لطمه ای بر مملکت ما وارد کرده است که تا شاید بیست سال دیگر ما نتوانیم این را جبرانش بکنیم مگر همه ملت دست به هم بدهند و کمک کنند تا سال هائی بگذرد و جبران بشود این معنا فرهنگ ما را یک فرهنگ عقب نگه داشته درست کرده است، فرهنگ ما را این عقب نگه داشته به طوری که الان جوان های ما تحصیلاتشان در اینجا تحصیلات تام و تمام نیست و باید بعد از اینکه یک مدتی در اینجا یک نیمه تحصیلی کردند آن هم با این مصیبت ها، آن هم با این چیزها، باید بروند در خارج تحصیل بکنند. ما پنجاه سال است، بیشتر از پنجاه سال است دانشگاه داریم و قریب سی و چند سال است که این دانشگاه را داریم لکن چون خیانت شده است به ما، از این جهت رشد نکرده، رشد انسانی ندارد، تمام انسان ها و نیروی انسانی ما را از بین برده است این آدم.

ما با مراکز فحشا و فساد مخالفیم، نه با تمدن و مظاهر آن

این آدم به واسطه نوکری که داشته، مراکز فحشا درست کرده، تلویزیونش مرکز فحشاست، رادیویش بسیاریش فحشاست، مراکزی که اجازه دادند برای اینکه باز باشد، مراکز فحشاست. اینها دست به دست هم دادند. در تهران مرکز مشروب فروشی بیشتر از کتابفروشی است، مراکز فساد دیگر الی ماشاءالله است. برای چه؟ سینمای ما مرکز فحشاست. ما با سینما مخالف نیستیم ما با مرکز فحشا مخالفیم. ما با رادیو مخالف نیستیم ما با فحشا مخالفیم. ما با تلویزیون مخالف نیستیم ما با آن چیزی که در خدمت اجانب برای عقب نگه داشتن جوانان ما و از دست دادن نیروی انسانی ماست، با آن مخالف هستیم. ما کی مخالفت کردیم با تجدد، با مراتب تجدد؟ مظاهر تجدد وقتی که از اروپا پایش را در شرق گذاشت خصوصاً در ایران، مرکز چیزی که باید از آن استفاده تمدن بکنند ما را به توحش کشانده است. سینما یکی از مظاهر تمدن است که باید در خدمت این مردم، در خدمت تربیت این مردم باشد و شما می دانید که جوان های ما را اینها به تباهی کشیده اند و همین طور سایر این جاها ما با اینها در این جهات مخالف هستیم. اینها به همه معنا خیانت کرده اند به مملکت ما.
و اما نفت ما، تمام نفت ما را به غیر دادند، به آمریکا و غیر از امریکا دادند، آنی که به امریکا دادند عوض چه گرفتند؟ عوض، اسلحه برای پایگاه درست کردن برای آقای امریکا. ما، هم نفت دادیم و هم پایگاه برای آنها درست کردیم. امریکا با این حیله که این مرد هم دخالت داشت، با این حیله نفت را از ما برد و برای خودش در عوض پایگاه درست کرد یعنی اسلحه آورده اینجا که

صحیفه نور جلد 5 صفحه 7

ارتش ما نمی تواند این اسلحه را استعمال بکند، باید مستشارهای آنها باشند، باید کارشناس های آنها باشند. این هم از ناحیه نفت که این نفت ما را اگر چند سال دیگر خدای نخواسته این عمر پیدا کرده بود، عمر سلطنتی پیدا کرده بود، مخازن نفت ما را تمام کرده بود، زراعت مان را هم که تمام کرده، این ملت بکلی ساقط شده بود و باید عملگی کند برای اغیار. ما که فریاد می کنیم از دست این، برای این است. خون های جوان های ما برای این جهات ریخته شده، برای اینکه آزادی می خواهیم ما. ما پنجاه سال است که در اختناق بسر بردیم. نه مطبوعات داشتیم، نه رادیوی صحیح داشتیم، نه تلویزیون صحیح داشتیم، نه خطیب می توانست حرف بزند، نه اهل منبر می توانستند حرف بزنند، نه امام جماعت می توانست آزاد کار خودش را ادامه بدهد، نه هیچ یک از اقشار ملت کارشان را می توانستند ادامه بدهند و در زمان ایشان هم همین اختناق به طریق بالاتر باقی است و باقی بود و الا هم باز نیمه حشاشه او که باقی است، نیمه حشاشه این اختناقی هم باقی است. ما می گوئیم که خود آن آدم، دولت آن آدم، مجلس آن آدم، تمام اینها غیر قانونی است و اگر ادامه به این بدهند اینها مجرمند و باید محاکمه بشوند و ما آنها را محاکمه می کنیم.

اجانب و اشرار، تنها حامیان دولت غیر قانونی شاه

من دولت تعیین می کنم، من تو دهن این دولت می زنم، من دولت تعیین می کنم، من به پشتیبانی این ملت دولت تعیین می کنم، من به واسطه اینکه ملت مرا قبول دارد (تکبیر حضار) این آقا که خودش هم خودش را قبول ندارد، رفقایش هم قبولش ندارد، ملت هم قبولش ندارد، ارتش هم قبولش ندارد، فقط امریکا از این پشتیبانی کرده و فرستاده به ارتش دستور داده که از او پشتیبانی بکنید، انگلیس هم از این پشتیبانی کرده و گفته است که باید از این پشتیبانی بکنید. یک نفر آدمی که نه ملت قبولش دارد نه هیچ یک از طبقات ملت از هر جا بگوئید قبولش ندارند، بله چند تا از اشرار را دارند که می آورند توی خیابان ها، از خودشان هست این اشرار، فریاد هم می کنند، از این حرف ها هم می زنند لکن ملت این است، این ملت است (اشاره به حضار) . می گوید که در یک مملکت که دو تا دولت نمی شود. خوب واضح است این، یک مملکت دو تا دولت ندارد لکن دولت غیر قانونی باید برود، تو غیر قانونی هستی، دولتی که ما می گوئیم، دولتی است که متکی به آراء ملت است، متکی به حکم خداست، تو باید یا خدا را انکار کنی یا ملت را. باید سرجایش بنشیند این آدم و یا اینکه به امر امریکا و اینها وادار کند یک دسته ای از اشرار را این ملت را قتل عام کند.

در برابر نقشه های اجانب بیدار باشید

ما تا هستیم نمی گذاریم اینها سلطه پیدا کنند، ما نمی گذاریم اینها سلطه پیدا کنند، ما نمی گذاریم

صحیفه نور جلد 5 صفحه 8

دوباره اعاده بشود آن حیثیت سابق و آن ظلم های سابق، ما نخواهیم گذاشت که محمدرضا برگردد، اینها می خواهند او را برگردانند، بیدار باشید. ای مردم! بیدار باشید، نقشه دارند می کشند، ستاد درست کرده مردی که در آن جائی که هست، روابط دارند درست می کنند، می خواهند دوباره ما را برگردانند به آن عهدی که همه چیزمان اختناق در اختناق باشد و همه هستی ما به کام امریکا برود. ما نخواهیم گذاشت، تا جان داریم نخواهیم گذاشت و من از خدای تبارک و تعالی سلامت همه شما را خواستار هستم و من عرض می کنم بر همه ما واجب است که این نهضت را ادامه بدهیم تا آنوقتی که اینها ساقط بشوند و ما به واسطه آراء مردم، مجلس سنا درست بکنیم و دولت اول را، دولت دائمی را تعیین بکنیم.

نصیحت و تشکری به ارتش

و من باید یک نصیحت به ارتش بکنم و یک تشکر از یکی از ارکان ارتش، یک قشرهائی از ارتش. اما آن نصیحتی که می کنم این است که ما می خواهیم که شما مستقل باشید، ماها داریم زحمت می کشیم، ماها خون دادیم، ماها جوان دادیم، ماها حیثیت و آبرو دادیم، مشایخ ما حبس رفتند، زجر کشیدند، می خواهیم که ارتش ما مستقل باشد. آقای ارتشبد! شما نمی خواهید؟ شما نمی خواهید مستقل باشید؟ آقای سرلشکر! شما نمی خواهید مستقل باشید، شما می خواهید نوکر باشید؟
من به شما نصیحت می کنم که بیائید در آغوش ملت، همان که ملت می گوید بگوئید، ما باید مستقل باشیم، ملت می گوید ارتش باید مستقل باشد، ارتش نباید زیر فرمان مستشارهای آمریکا و اجنبی باشد، شما هم بیائید، ما برای خاطر شما این حرف را می زنیم، شما هم بیائید برای خاطر خودتان این حرف را بزنید، بگوئید ما می خواهیم مستقل باشیم، ما نمی خواهیم این مستشارها باشند. ما که این حرف را می زنیم که ارتش باید مستقل باشد، جزای ما این است که بریزید توی خیابان خون جوان های ما را بریزید که چرا می گوئید من باید مستقل باشم؟ ما می خواهیم تو آقا باشی.
و اما تشکر می کنم از این قشرهائی که متصل شدند به ملت، اینها آبروی خودشان را، آبروی کشورشان را، آبروی ملت شان را اینها حفظ کردند. این درجه دارها، همافرها، افسرهای نیروی هوائی، اینها همه مورد تشکر و تمجید ما هستند و همین طور آنهائی که در اصفهان و در همدان و در سایر جاها، اینها تکلیف شرعی، ملی، کشوری خودشان را دانستند و به ملت ملحق شدند و پشتیبانی از نهضت اسلامی ملت را کردند ما از آنها تشکر می کنیم و به اینهائی که متصل نشدند می گوئیم که متصل بشوید به اینها، اسلام برای شما بهتر از کفر است، ملت برای شما بهتر از اجنبی است. ما برای شما می گوئیم این مطلب را، شما هم برای خودتان این کار را بکنید. رها بکنید این را، خیال نکنید که اگر
* توضیح امام: مقصود من از مجلس سنا مجلس موسسان بود، نه مجلس سنا. مجلس سنا اصلش یک حرف مزخرفی است، همیشه بوده.

صحیفه نور جلد 5 صفحه 9

رها کردید ما می آئیم شما را به دار می زنیم. این چیزهائی است که شماها یا کسان دیگر درست کرده اند و الا این همافرها و این درجه دارها و این افسرها که آمدند و متصل شدند، ما با کمال عزت و سعادت آنها را حفظ می کنیم و ما می خواهیم که مملکت، مملکت قوی باشد، ما می خواهیم که مملکت دارای یک نظام قدرتمند باشد، ما نمی خواهیم نظام را به هم بزنیم، ما می خواهیم نظام محفوظ باشد لکن نظام ناشی از ملت در خدمت ملت، نه نظامی که دیگران سرپرستی اش را بکنند و دیگران فرمان به آن بدهند.

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

پیام امام خمینی در مورد وقایع سنندج

تاریخ: 1357/12/28

پیام امام خمینی در مورد وقایع سنندج

بسم الله الرحمن الرحیم
به اهالی محترم مسلمان کردستان: شنیده شده که عده ای وضع کردستان عزیز را مغشوش کرده اند و نمی خواهند بگذارند مسلمانان آسایش داشته باشند و بر خلاف اسلام عمل می کنند. این عده به ارتش که اکنون به سوی ملت مسلمان برگشته و از آن تبعیت می کنند، حمله می برند و آنها را مورد توهین قرار می دهند. این قبیل کارها بر خلاف اسلام و مصالح مردم مسلمان است. مردم کردستان و سایر نقاط باید بدانند که هر گونه حمله به ارتش و ژاندارمری از نظر ما مردود است و ما با برادران اهل سنت خود هیچ اختلافی نداریم. همه اهل ملت واحد و قرآن واحد هستیم. ارتش و ژاندارمری و پلیس نیز باید بدانند که از این به بعد آنها حافظ مصالح و استقلال مردم مسلمانند و اگر کسی به آنها حمله کند از مردم مسلمان نیست و از عمال اجانب است و باید نیروهای مسلح با قدرت از منافع و مصالح ملت مسلمان دفاع کنند و هر گونه حمله ای را بخود و به نوامیس مردم با قدرت دفع نمایند.
روح الله الموسوی الخمینی

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

بیانات امام خمینی در جمع ایتام

من آیه خدا هستم بر سر این ملت و خدمتگزار شما بچه ها

بسم الله الرحمن الرحیم
من نمی توانم تاثر خودم را از این منظره چه جور بیان کنم. من کم تحت تأثیر واقع می شوم لکن الان تحت تأثیر این عزیزان واقع شدم. من پدر شما هستم و من آیه خدا هستم به سر این ملت من خدمتگزار شما بچه ها هستم، شما بچه های خود من هستید، من از ظلمی که به ملتمان شده است و از ظلمی که به همه یتیم ها و همه انسان ها شده است متاثرم، من نمی دانم چطور تأثر خودم را از این منظره اظهار کنم. خداوند پشتیبان شما باشد. شماها انشاءالله در آتیه برای اسلام و برای کشور خودتان سرباز لایق انشاءالله باشید. خداوند در تحت تربیت اسلام و تربیت امام زمان سلام الله علیه و تربیت قرآن، شما را یک جوانان برومند برای ملت ما قرار بدهد. من به همه شما ارادت دارم، اخلاص دارم، محبت دارم، دوستی دارم، شما از خود من هستید و من هم از خود شما، انشاءالله موفق باشید، موید باشید، جدیت کنید در تحصیل، جدیت کنید در یاد گرفتن معارف الهیه، جدیت کنید در اینکه خودتان را خوب بار بیاورید. خدا حفظتان کند، سلامت باشید انشاءالله.
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته.

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

بیانات امام خمینی در جمع گروهی از افراد نیروهای هوایی و زمینی

تاریخ: 1357/12/27

تلاش استعمار برای نابودی حیثیات ملی و مذهبی

بسم الله الرحمن الرحیم
من کمتر با شما دوستان مواجه بودم. ما را دست استعمار از شما جدا کرده بود. آنها که می خواستند مخازن ما را ببرند، نیروهای ما را عقب بزنند، ارتش ما را تحت فرمان قرار بدهند، تمام حیثیات ملی ما را از بین ببرند، اسلام و قرآن را نابود کنند، میان اقشار این ملت جدائی انداختند، میان ما و شما که هر دو سرباز اسلام هستیم جدائی انداختند.
بحمدالله به خواست خدای متعال و قیام ملت و پشتیبانی شما نیروهای هوائی ها و بعضی از اقشار دیگر ارتش بحمدالله این نهضت به نتیجه خود رسید و دست ستمکاران را از کشور ما قطع کرد و من امیدوارم که دیگر ستمکاران نتوانند در این مملکت ریشه پیدا کنند و به شما و ما حکومت کنند. من امیدوارم که این مملکت مال خود شما باشد و مال خود ما باشد.
زحمت های شما در این مدت که نهضت اسلامی بپا بود، مشهود است. من از شما شکرگزارم. من با شما، هر دو سرباز اسلام هستیم و هر دو باید وفادار به اسلام و قرآن باشیم.
برادران من! با اتکاء به ایمان و اسلام بود که ما پیروز شدیم. با اتکاء به تعالیم عالیه اسلام و ایمان ما به مبادی بود که با دست خالی بر همه قوای شیطانی غلبه کردیم. دوستان من! بیدار باشید، باز کید آنها نخوابیده است، در کمین هستند، آنها می خواهند باز بین ما و شما تفرقه بیندازند، بیدار باشید و اگر چنانچه خدای نخواسته بین شما کسانی باشند که بخواهند تفرقه بیندازند، آنها را بیدار کنید، به آنها بگوئید که این تفرقه انداختن برگشتن به زمان اختناق و استبداد است، برگشتن به زمانی است که تمام ذخائر ما را بردند و می خواهند ببرند. دست های اجانب در کار است که شماها را با هم و شماها را با ما و ما را با شما جدا کنند. ما را از هم جدا کنند. ما و شما باید بیدار و هوشیار باشیم، شما دوستان ما هستید، ما دوستان شما هستیم، ما با ملت و شما با ملت هستید، همه ما از یک ملت هستیم، همه ما از یک کشور هستیم، باید همه ما در راه اعتلاء اسلام و اعتلاء کشور خودمان کوشا باشیم و اگر خدای نخواسته اجانب بخواهند بین ما جدائی بیندازند، با بیداری و هوشیاری کارهای آنها را فلج کنیم. من از خدای تبارک و تعالی سعادت و سلامت شما نیروی هوائی و سایر اقشار ملت را خواستارم. خداوند شما را پایدار نگاهدارد و همه ما آشنا به وظایف اسلامی خود باشیم.

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

بیانات امام خمینی در جمع نمایندگان عشایر لرستان

برای نیل به آزادی و استقلال و حکومت اسلامی از اختلاف بپرهیزید

اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
بسم الله الرحمن الرحیم
آقایان از راه دور آمده اید، خوش آمدید، آمده اید برای دلجوئی از ما و از اهالی قم، آمده اید برای هم پیوستگی به ملت ایران. من امیدوارم که با این هم پیوستگی که بین شما و سایر ملت ایران است، به واسطه این هم پیوستگی به تمام مقاصد خودمان که آزادی ملت است، استقلال مملکت است و برقراری حکومت عدل اسلامی، جمهوری اسلامی است، نائل شویم. من امیدوارم که شما اهالی محترم لرستان در آن محلی که هستید، در آنجا اگر چنانچه اختلافاتی هست خودتان رفع کنید. برادران من! امروز، روز اختلاف نیست، امروز روز این است که همه با هم پیوسته بشوید، همه با هم برادروار از کشور خودتان دفاع کنید. شیاطین در کمین نشسته اند می خواهند مسائل را باز به حال اول برگردانند، می خواهند ما را باز اسیر کنند، می خواهند آن دیکتاتوری ها و قلدری ها را برگردانند، می خواهند مخازن ما را ببرند منتها تاکنون به فرم شاهنشاهی و ممکن است بعدها به یک فرم دیگر، باید همه شما بیدار باشد، هوشیار باشید، از کشور خودتان، از اسلام عزیز دفاع کنید. اگر بعضی اشخاص منحرف آمدند بین شما و مطالبی گفتند که اسباب تفرقه می شود، آنها را به خودتان راه ندهید، اگر بعضی از اشخاص منحرف در بین شما پیدا شدند و تبلیغات سوء کردند، بدانید که اینها منحرف هستند، اینها با اسلام مخالف هستند، اینها ایادی اشخاصی هستند که تاکنون ما را به اسارت کشیدند، مملکت ما را عقب راندند.

دست از اسلام و وحدت کلمه برندارید

شما همه باید با هم همدست، هم پیمان باشید، همه دوست هم باشید، برای اسلام خدمت کنید، شما می دانید که این وحدت کلمه ای که بین همه شماها پیدا شد و این اتکالی که به اسلام داشتید شما را پیروز کرد، پس دست از این وحدت کلمه بر ندارید و دست از اسلام برندارید. به واسطه اسلام است که ما می توانیم عدالت را در همه جامعه خودمان پخش کنیم. کارگرها بدانند که اسلام برای آنها بسیار اهمیت قائل است. کارمندها بدانند که اسلام برای همه قشرها خصوصاً قشر

صحیفه نور جلد 5 صفحه 197

کارگر و دهقان بسیار اهمیت قائل است ولی باید با تدریج این امور انجام بگیرد. دولت به فکر این معنا هست، ما به فکر این معنا هستیم لکن به قدری آشفته است و به قدری اینها خرابکاری کردند که جز یک زمان - نسبتا یک زمانی - که باید یک مقدار تحمل کرد، نمی شود این کارها را انجام داد، اینطور نیست که الان کسی به فکر شماها نباشد، ما به فکر شما هستیم، دولت به فکر شما هست لکن یک قدری باید شکیبائی کنید. شما بودید که پنجاه و چند سال زیر چکمه این اشخاص نالایق، این اشخاص چپاولگر صبر کردید، حالا یکقدری صبر کنید - تا برای شما هم منزل تهیه (برای مستمندان) می شود و هم کار خوب تهیه می شود و هم تعدیل می شود، این کارهائی که باید بشود، شما یک قدری تامل و صبر کنید، اتکال به خدا بکنید و امیدوارم که همه شما سعادتمند باشید، هم در دنیا و هم در آخرت.

رای به جمهوری اسلامی رأی به اسلام است

و همه شما در این رفراندمی که می شود، من خودم رأی می دهم به جمهوری اسلامی و از شما هم تقاضا دارم که برای اسلام بدهید و به جمهوری اسلامی رأی بدهید. آنهائی که بر خلاف جمهوری اسلامی رأی می دهند، آنها آزادند لکن بدانند که این یک امری است که مخالفت با ملت است، مخالفت با اسلام است و من نصیحت می کنم آنها را که این کار را نکنند و همه با هم به جمهوری اسلامی رأی بدهند.
خداوند همه شما را موفق کند و من از شما تشکر می کنم که اینجا آمدید و از ما دلجوئی کردید.

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

بیانات امام خمینی در جمع پاسداران انقلاب و اقشار مختلف مردم مسلمان ایران

سقوط رژیم پهلوی مقدمه ای برای نیل به پیروزی های والاتر

بسم الله الرحمن الرحیم
من از شما برادران محترم که برای تفقد ما آمدید تشکر می کنم، از خدای تبارک و تعالی سعادت همه شما را خواستارم. ما تاکنون نصف راه را پیمودیم یعنی دست اجانب را تا حدودی کوتاه کردیم و دست ستمکاران را قطع کردیم لکن برای ساختن مملکت باز خیلی وقت لازم داریم و برای قیام حکومت اسلامی نیز وقت لازم است و فعالیت. ما اگر چنانچه در این موقع حساس سستی بکنیم یا گمان کنیم که پیروز شدیم که گمان پیروزی باز سستی می آورد، اگر شما گمان کنید که دیگر پیروز شدید و باید بروید سراغ کسب و کارتان و بی اعتناء باشید راجع به مقدراتتان، من خوف این را دارم که شکست بخورید.
ما پیروز نشدیم تاکنون، ما پیروز بر سلسله پهلوی شدیم، آنها را خارج کردیم لکن ریشه های آنها باز ممکن است باقی باشد. پیروز شدیم تا حدودی که دست اجانب را تا یک مقداری قطع کردیم. لکن آنها در کمین هستند، آنها ساکت نمی نشینند، آنها به ایران علاقه وافر دارند، آن ها مخازن ما را می خواهند، ایران نسبت به آنها حیاتی است. ما نباید فرض کنیم که چون این پیروزی ابتدائی را پیدا کردیم دیگر کار گذشته است، کار نصفه شده است، شاید بیشتر از نصفش باقی مانده باشد.

با تمام قوا برای حفظ وحدت و اخلاص در مقصد بکوشید

ما باید با تمام قوا کوشش کنیم که وحدت خودمان را حفظ کنیم و قصدهای خودمان را اسلامی کنیم و در چند روز دیگر که رفراندم می شود، همه ما به حکومت اسلامی یعنی به جمهوری اسلامی رأی را بدهیم. من خودم رأیم جمهوری اسلامی است و از همه آقایان تقاضا دارم که این رأی را بدهند، البته همه مختارند هر رایی می خواهند بدهند لکن تقاصای من از ملت این است که همین رأی را بدهند و من امیدوارم که با وحدت کلمه شما برادرها و با اینکه قصدتان را برای اسلام خالص کنید پیشرفت خواهید کرد، چنانچه پیروزی تاکنون، هم وحدت کلمه شما و اینکه همه برای اسلام و مقصد این بود که حکومت اسلامی باشد.

صحیفه نور جلد 5 صفحه 194

برای اصلاح امور، انصاف ورضای خدا رانصب العین خود قرار دهید

انشاءالله اگر چنانچه جمهوری اسلامی برپا بشود، البته با تدریج بسیاری از امور اصلاح می شود و امیدوارم که همه امور اصلاح بشود و مملکت مال خود شما باشد و خود شما مملکت را اداره بکنید. من امیدوارم که همه اقشار مملکت فعالیت داشته باشند و کشاورزها در کشاورزی جدیت داشته باشند و خصوصاً مواد غذائی را بیشتر تهیه کنند، دامدارها، دامداری کنند و تجار و کسبه، کسب صحیح کنند، گرانفروشی نکنند. از قراری که گفته می شود اشخاصی خیلی گرانفروشی و بی انصافی می کنند، بدانند اینها که ملت ما، الان بسیاری از آنها ضعیف هستند، بسیاری از آنها در این قضایا ضرر دیدند، بسیاری از آنها از پا در آمدند، اگر بنا باشد که کاسب ها باز گرانفروشی را راه بیندازند و بی انصافی بکنند، ممکن است که اینها صدمه زیاد بخورند. من خواهش می کنم از تمام اقشار ملت که انصاف را نصب العین خودشان قرار بدهند، رضای خدا را نصب العین خودشان قرار بدهند، خداوند به آنها برکت خواهد داد. خداوند انشاءالله شما را سعادتمند و در دنیا و آخرت رو سفید کند.

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

بیانات امام خمینی در آغاز سال نو و دیدار با هیأت دولت موقت

تاریخ: 1357/12/29

تجلی وحدت و قدرت ایمان ملت در پیروزی نهضت

بسم الله الرحمن الرحیم
باید من در این آخر سال که نزدیک است تجدید بشود سال، مطالبی را به عرض برسانم. سالی که الان در آن هستیم و اواخر آن است، می دانید که چه سال پرزحمت و پررنجی برای ملت ما بود و چه سال پر نفعی. رنج هائی که در این سال ملت ما کشیدند شاید در تاریخ کم سابقه یا بی سابقه باشد و قدرتی که ملت ما نشان داد و عرضه کرد بر جهان، باید بگویم بی سابقه بوده است برای اینکه ملتی که پنجاه و چند سال در تحت فشار طاقت فرسا بود و همه قدرتها را از او سلب کرده بودند و تمام زندگی آنها را تباه کرده بودند، اینها در عین حال قیام کردند و نهضت کردند و من نمی توانم اسمی روی این نهضت بگذارم الا اینکه نهضت اسلامی و به قدرت اسلام بود و به قدرت ایمان بود. اگر قدرت ایمان نبود امکان نداشت با دست خالی یک ملتی بر این قدرت های شیطانی غلبه کند. این قدرت اسلام و قدرت ایمان بود که مردم را به وحدت کشاند.
باید ملت ایران این پیروزی را و این نهضت را حفظ کنند. اگر این نهضت خدای نخواسته رو به سستی گراید باید مهیای اعاده مصیبت های سابق باشیم. اگر تفرقه ای بین ملت ما حاصل بشود، اگر دستهای جنایتکاری بین ملت ما را تفرقه بیندازد، باید ملت باز خودش را مهیا کند برای اختناق ها و برای چپاولگری ها و برای عقب ماندگی ها. رمز پیروزی ما وحدت کلمه و اتکال به خدا و اتکال به اسلام بود، این رمز را ملت ما نباید از دست بدهد.

پیروزی آن روزی است که تمام ریشه های فساد از مملکت ما قطع شود

ما در این آستانه سال جدید که باید به یک معنا عید و به یک معنا تاثرات خودمان را ابراز کنیم، در این آستانه سال جدید باید تذکراتی به ملت بدهم و تذکراتی به دولت و دستگاه های دولتی. تذکرات به ملت این است که شما باید در این موقع که به آستانه پیروزی رسیدید، گمان نکنید که کار تمام شد و ما پیروز شدیم، که این گمان موجب می شود که سستی پیدا بشود. انسان تا در یورش است قوی است، تا پیشرفت دارد می کند قوه اش زیاد است، وقتی خودش را پیروز دید ضعیف می شود و ممکن است

صحیفه نور جلد 5 صفحه 199

دشمن های ما از ضعف ما استفاده کنند. ما باز پیروزی نهائی را پیدا نکردیم، ما یک مطلب را پیش بردیم و آن اینکه دست جنایتکار سلسله پهلوی را قطع کردیم و تا یک حدودی ریشه های او و شاخه های او را هم قطع کردیم، لکن باز از ریشه های آنها باز در این مملکت هست و دستهای جنایتکاری دنبال آنها هست و آمال و آرزوی آنهائی که می خواستند خزائن ما را ببرند و ما را به عقب نگه دارند، برای بردن خزائن ما، دنبال اینها هست، توطئه ها هست باز و ما اگر چنانچه خود را پیروز بدانیم و گمان کنیم پیروز شدیم، خدای نخواسته از این امور غفلت می کنیم. ما باید خودمان را پیروز ندانیم، باید در آستانه پیروزی بدانیم و همین طور هم هست، ما تا آستانه پیروزی رفتیم و پیروزی آن روزی است که تمام ریشه های اجانب و تمام ریشه های فساد از مملکت ما بریده بشود و قطع بشود و باز نشده است. بنابراین ملت شریف ایران موظف است که این نهضت را به همین طوری که تا اینجا آورده است، این نهضت را حفظ کند. و با حفظ وحدت کلمه و با حفظ این نهضت و غایت نهضت که عبارت از اسلام و جمهوری اسلامی بود، با حفظ اینها جلو برود. سستی راه ندهید به خودتان، سردی راه ندهید به خودتان، گمان پیروزی، گمان پیروزی نهایی نبرید، اگر این گمان برده بشود یا این اعتقاد پیدابشود، سستی پیدا می شود، شما باید خودتان را نیمه پیروز بدانید و در نیمه راه و بقیه راه را که بسیار مشکل است باید با همت همه، با همت همه قشرها باید ما تعقیب کنیم و به نهایت برسانیم.
و آنچه که باز باید به اقشار ملت عرض کنم این است که ما نمی توانیم خرابی هائی که واقع شده است و در ظرف این تقریباً بیست و چند سال اخیر بیشتر از همه اوقات خرابی به مملکت ما وارد شده است، نمی توانیم که اتکال به این کنیم که دولت این خرابی ها را جبران کند، دولت فقط نمی تواند، نمی توانیم اتکال کنیم به اینکه روحانیت این کار را انجام بدهد، روحانیت نمی تواند، نمی توانیم اتکال کنیم به اینکه ادارات دولتی، فرهنگیان این کار را انجام بدهند، آنها هم نمی توانند، همانطوری که در پیشرفت این مقصد و در پیروزیی که تاکنون پیدا کردیم، در آستانه پیروزیی که هستیم، اینطور نبود که یک قشر بتواند این پیروزی را به دست بیاورد، همه قشرها باهم شدند و همه مسلک ها را کنار گذاشتند و با هم پیش رفتند تا اینجا رسیدند، باید حالا هم با هم پیش برویم و همانطوری که این پیروزی پیدا شده است و همه با هم این راه را طی کرده اند.
اگر بخواهیم از حالا به بعد مشغول ساختن این ویرانه باشیم، هیچ یک از اقشار تنها نمی توانند این ویرانه را بسازند، باید باز همه باهم، تمام اقشار باهم باید این ویرانه را بسازند منتها هر کس در هر محلی هست.
کشاورزها در محل کشاورزی که هستند به کشاورزی خودشان علاقه پیدا بکنند. الان دیگر دستی نیست که آنها را به فشار وادار به امری بکند، یا منافع آنها را بخواهد بوسطه سودجوئی خودش بردارد یا به غیر بدهد، امروز کسی همچون کاری نخواهد کرد، کشاورزها باید به کشاورزی خودشان ادامه بدهند و علاقه داشته باشند و کشاورزی که می کنند در این برهه از زمان باید اکثرش و قسم مهمش این چیزهائی باشد که غذای ملت را اداره می کند مثل گندم، برنج، جو، عدس و امثال

صحیفه نور جلد 5 صفحه 200

اینها. از چیزهائی که، موادی که مضر است یا نافع نیست خودداری بکنند، از مثل کشت تریاک، کمتر بکنند، خودداری بکنند و از چیزهائی که نفع خیلی ندارد، در تغذیه مردم دخالت ندارد، از آنها هم خودداری بکنند و عمده کار را همان مواد غذائی، عمده کشت را مواد غذائی چیز بکنند که ما احتیاج به خارج انشاءالله پیدا نکنیم. الان می دانید که ما محتاج به خارجیم راجع به مواد غذائی، باید ما خودمان این را جبران بکنیم و این به همت کشاورزان ماست و البته دولت هم با کشاورزها باید همراهی بکنند و همراهی انشاءالله می کند.

بازار باید بازار اسلامی باشد

و همینطور بازار ما باید یک بازار اسلامی باشد. از قراری که مکرر به من گفته اند، الان یک دسته ای سودجو در بازار هستند که اینها قیمت های بسیار گران روی اجناس گذاشته اند. این یک مطلب غیر انسانی است، یک مطلبی است که باید فکر کنند اینهایی که می خواهند حالا سود ببرند، باید توجه داشته باشند که این ملت که اکثرشان عبارت از این طبقه پائینی است که نمی توانند خودشان را اداره کنند، اینها بودند که ما را رساندند به این پیروزی، حالا نباید آن تاجر معتبری که دخالت در این امور نداشته است، برای اینها ایجاد زحمت بکند. ایام عید است اینها احتیاج دارند به لباس، احتیاج دارند به خوراک، احتیاج دارند به چیزهای دیگر، باید با انصاف رفتار کرد،باید با اینها با برادری رفتار کرد، گرانفروشی را کنار بگذارند و احتکار نکنند، نگهداری نکنند برای یک وقتی که جنس گران بشود و بفروشند. احتکار در غذاها جایز نیست و همین طور باید با برادری با برادران خودشان رفتار کنند و این پیروزی را از آنها بدانند. شما حالا از قید آزاد شدید، از قید و بندها آزاد شدید، شما حالا ترس اینکه سازمان امنیت بیاید شما را چه بکند و اینها ندارید، لکن ترس از خدا باید داشته باشید، ترس از اسلام باید داشته باشید، باید مراعات بکنید اشخاص ضعیف را، باید همراهی بکنید با اشخاص ضعیف، نه اینکه گرانفروشی بکنید و کالاهای خودتان را بالا ببرید و مردم را در زحمت چیز بکنید. این هم راجع به این طبقه که البته باز مسائل دیگری هست ولی طولانی می شود.

اهمیت تبدیل فرهنگ استعماری به فرهنگ استقلالی

و اما راجع به دولت، در این آستانه سال جدید البته دولت مشکلاتش خیلی زیاد است و من نمی توانم بگویم اینها تقصیری در کار دارند، اینها همه مشغولند ولی مشکلات زیاد است. باید در این سال جدید عنایت زیاد بشود اول به فرهنگ. این فرهنگ باید متحول بشود. فرهنگ استعماری فرهنگ استقلالی بشود. باید معلمینی که در این فرهنگ یا در تمام قشرهای اساتید و - عرض می کنم - اینها باشد، انتخاب بشوند و اشخاص صحیح، سالم، کسانی که جوان های ما را تربیت صحیح بکنند نه اینکه یک تربیت انگلی بکنند، چنانچه تا حالا بنابراین بوده است که اینها را غربی بار بیاورند، غربزده کنند. باید استقلال داشته باشید، باید هیچ توجه نداشته باشید که در غرب چه می گذرد. در غرب

صحیفه نور جلد 5 صفحه 201

خیلی بد می گذرد، شما گمان نکنید که در غرب خیلی خبر هست، خودشان می گویند در غرب خبری نیست، خبرها هست لکن خبرهای رشد فکری و رشد انسانی کم است. شما باید مستقل باشید و رشد انسانی پیدا بکنید، بچه ها را، جوان های ما را رشد انسانی بدهید. دولت باید درست توجه بکند که روسائی را که انتخاب می کنند برای دانشگاه ها، برای مدارس، معلمینی را که انتخاب می کنند آنها برای تربیت اطفال، اینها باید متحول بشود از حال سابق و کسانی که سابق در خدمت اشخاص بیگانه بودند یا در خدمت طاغوت بودند، حال ثانیاً نیایند و بچه های ما را باز به عقب برانند. اینهم یک مطلبی است که در فرهنگ بسیار مهم است و بالاخره باید فرهنگ متحول بشود به یک فرهنگ سالم، به یک فرهنگ مستقل و یک فرهنگ انسانی.

وظایف ملت و دولت و ارتش

در جهت ارتش، ملت ما موظف است که از ارتش، الان حمایت بکند. ارتش را تضعیف نکنید، ما احتیاج به ارتش داریم، ملت احتیاج به ارتش دارد. ارتش باید از طرف ملت حمایت بشود و تقویت بشود، لکن ارتش هم باید ملاحظه کند، روسای ارتش باید ملاحظه کنند که اگر چنانچه یک اشخاصی در بین آنها هست که در خدمت طاغوت بوده است و جنایتکار بوده است، آنها را به تدریج و یا بطور دیگر آنها را کار بگذارند و اشخاص شرافتمند را در رأس ارتش یا در مواردی که باید به کار بگیرند، به کار بگیرند. در انتصاباتشان خیلی دقت بکنند که انتصابات صحیح باشد، چنانچه وظیفه دولت هم همین است. انتصاب استاندارها، انتصاب فرماندارها، همه این انتصابات، انتصاب دادگستری ها، تمام این انتصابات باید بررسی بشود و تمام آنهائی که بیشتر در خدمت طاغوت بودند و جرم های آنها واضح است و مردم از آنها ناراضی هستند، اینها را انتخاب نکنند و به نارضایتی مردم اضافه نکنند. باید اینها الان در خدمت مردم باشند، دولت خدمتگزار مردم باید باشد، مثل سابق نباشد که فرمانفرما بود، حالا باید فرمانبردار مردم باشد و همینطور هم هست و انشاءالله امیدواریم همینطور هم باشد. در هر صورت، قضیه دولت هم، هم دادگستری، هم فرهنگ، هم سایر ادارات باید تصفیه بشود و باید خودشان فکر بکنند و انتخاباتشان چه باشد و یک نحو تصفیه ای در کار باشد که خائنین کنار گذاشته بشوند و آنهائی که تا قبل از این پیروزی آن طرف بودند، همچو که پیروزی پیدا شد سینه این طرف را شروع کردند بزنند، اینها را بشناسند و این فرصت طلب ها را کنار بگذارند و بالاخره باید که دولت نظارت تام داشته باشد و تمام وزارتخانه ها را درست، به طور صحیح، انتخاب اشخاص بکنند و طرز عمل را یک طرز عمل صحیح قرار بدهند و البته مشغول هستند لکن بیشتر باید عنایت داشته باشند.

ضرورت صبر و بردباری کارگران و مهلت به دولت برای اصلاح تدریجی امور اقتصادی

و از امور مهمه ای که هست وضع کارگرهاست که من یک صحبت با کارگرها دارم و یک صحبت با دولت. صحبت با کارگرها این است که آنها گمان نکنند که دولت یا ما در فکر آنها نیستیم،

صحیفه نور جلد 5 صفحه 202

خیال نکنند که ما الان می توانیم بالفعل فوراً یک کاری برای آنها انجام بدهیم و نمی دهیم. اینطور نیست. ما برای طبقه کارگر، برای طبقه کشاورز، برای کارمندهای جزء دولت، بیشتر از همه مورد نظر ما اینها هستند و برای آنها فکر می کنیم و عمل می کنیم، چنانچه راجع به مسکن شان مشغول طرح ریزی هستند که مسکن درست کنند برای آنهائی که مسکن ندارند و قضیه حقوقشان انشاءالله داده می شود لکن یک قدری فرصت لازم است. کارگرها باید یک قدری فرصت بدهند و اینطور خیال نکنند که دولت الان دارای کذا و کذاست و به آنها عنایت ندارد، یا در دست ما مثلاً گنجی است که نمی خواهیم بدهیم به آنها. نخیر دولت هم الان ندارد و ما هم گنجی نداریم، لکن هم دولت در فکر است و هم ما در فکریم و لکن باید یک قدری تدریج باشد تا امور اقتصادی را بتوانند جریان بیندازند. البته کارگرهائی که کنار هستند مشغول کار خواهند شد، کارگرهائی که در کار هستند اگر در مزدشان و اجرتشان حرفی دارید اصلاح خواهد شد، همه اینها تدریج است، به تدریج باید اصلاح بشود. و ما راجع به دولت، دولت هم باید راجع به کارگرها بیشتر عنایت داشته باشد و وضع کارگرها را درست در نظر بگیرند. یک قدری عنایت بیشتر بکند که این کارگرها - چیز بشوند - آسوده خاطر بشوند و من به کارگرها اطمینان می دهم که اینطور نیست که دولت نخواهد برای شما کاری بکند. حتی الامکان می خواهند کار بکنند، مشغول هستند، وزیر کار مشغول است به اینکه یک ترتیب صحیحی بدهد لکن تدریج لازم دارد. از کارگرها می خواهم که تدریج را حفظ کنند و ملاحظه بکنند و مشکلات دولت را در نظر بگیرند و از دولت می خواهم که در کارها یک قدری بیشتر جلو بروند و همین قدری که هست، یک قدری بیشتر جلو بروند و کارها را زودتر درست بکنند و به کارمندان، هم اطمینان بدهند و عمل بکنند. این هم راجع به کارمندان و راجع به دولت.

رادیو و تلویزیون باید دانشگاهی عمومی برای هدایت و تربیت مردم باشد

یک حرفی هم راجع به این دستگاه تبلیغاتی، تلویزیون و امثال اینها، رادیو و اینها دارم و آن اینکه این دستگاه ها آنوقتی که در خدمت طاغوت بود، دستگاه هائی بود که یا تقویت طاغوت را می کردند، به مجرد اینکه پیچ رادیو را می گرفتند اعلیحضرت آریامهر کذا، شروع می کردند تبلیغات کردن، تبلیغات میان تهی و یا مردم را از مسائل اصلی دور می کردند، بنابراین بود که رادیو، رادیو تلویزیون و اینها که در سطح کشور، در تمام سطح کشور انتشار پیدا می کند و مردم با گوششان و چشمشان مسائل را ادراک می کنند و آن کسی که بیسواد است هم در آنجا می تواند بفهمد، آن کسی هم که با سواد است، هست، این بسیار اهمیت دارد، هم برای آن ها بسیار اهمیت داشت که مردم را در سطح وسیع خواب کنند و غافل کنند و چپاول کنند و هم حالا که بحمدالله اسلامی شده است و وظائف اسلامی را می خواهد عمل بکند. حالا باید یک فکری برای رادیو تلویزیون بشود که چنانچه شده است و می شود لکن بیشتر عنایت بشود که کسانی که در اینجا، سابق در خدمت طاغوت بودند و همه فسادها را می کردند حالا باید آنها تصفیه بشوند. کسانی که تا دیروز بر ضد ملت و بر ضد انقلاب ما سخنرانی

صحیفه نور جلد 5 صفحه 203

می کردند، نمایش می دادند، همه بساط را درست می کردند و حالا آمدند و اظهار اسلام و دیانت می کنند از اینها نمی توانیم ما بپذیریم، این هم باید تصفیه بشود. رادیو و تلویزیون یک دستگاهی است که هم در طرف تبلیغات فاسد اهمیت زیادی دارد و هم در طرف تبلیغات صحیح، این با آنطوری که از اول شاید آنهایی که درست کردند اینها را، نظر آموزشی داشتند به اینها، این دستگاه ها، تمام مطبوعات اینطور است منتها اهمیت تلویزیون بیشتر از همه است، اهمیت رادیو تلویزیون بیشتر از همه است، این دستگاه ها، دستگاه های تربیتی است ، باید تمام اقشار ملت با این دستگاه ها تربیت بشوند، یک دانشگاه عمومی است. دانشگاه ها، دانشگاه های موضعی است، این یک دانشگاه عمومی است، یعنی دانشگاهی است که در تمام سطح کشور گسترده است، این باید از آن عمل دانشگاه را، از آن به آن اندازه ای که می شود، استفاده کرد. باید این دستگاه، دستگاهی باشد که بعد از چند سال تمام قشر ملت را روشن کند، تمام را مبارز بار بیاورد، تمام را متفکر بار بیاورد، تمام اینها را مستقل بار بیاورد، آزادمنش بار بیاورد، از غربزدگی بیرون کند، استقلال به مردم بدهد. این از همه چیزهائی که در این دستگاه ها هست مهمتر است و این وظیفه دارد که با مردم، حکم معلم و شاگرد داشته باشد. اشخاص نویسنده، اشخاص گوینده، اشخاص فهیم، اشخاص مطلع در اینجا صحبت بکنند، فرصت به آنها بدهند در اینجا صحبت بکنند. زیادند اشخاصی که پیشنهاد این معانی را می کنند، به اینها باید فرصت بدهند و آنها صحبت بکنند. به جای آن چیزهائی که به درد ملت نمی خورد یا مضر به حال ملت است یک چیزهای مفید را به مردم بدهند و یک غذای مفیدی به مردم بدهند، مردم را تغذیه کنند به غذاهای صحیح، سالم و من امیدوارم که این دستگاه هم همانطوری که وعده کردند که به تدریج درست بشود، قدم را یک خرده بلندتر بردارند و زودتر انشاءالله تصفیه بشود و تعدیل بشود.

مسؤولیت خطیر روحانیون، ارشاد و هدایت مردم در تمامی ابعاد

و یک عرض هم به همه همجنس های خودم، همه همجنسیم، لکن آنهائی که با من صورتا یک صورت هستیم و من به همه ارادت دارم و آن آقایان علما و روحانیون، آقایان علماء و روحانیون وظیفه شان از همه مردم زیادتر است، سنگینتر است، اینها موظفند از طرف خدای تبارک و تعالی. الان هم ملت مسلم آنقدری که به حرف این طایفه گوش می دهند به حرف کسان دیگر گوش نمی دهند، بنابراین حجتی است این از خدای تبارک و تعالی بر ما که شمائی که مردم به شما - که - گوش می دادند و مردم از شما اطاعت می کردند، چرا مثلاً قصور در این معنی داشتید چرا کم مثلاً چیزی گفتید؟ انشاءالله نداشته باشند، لکن خدای نخواسته اگر در بین بعضی ها باشند، وظیفه ما بسیار سنگین است، چه از جهت اینکه تهذیب این دانشگاه اسلامی، دانشگاه بزرگ اسلامی که باید به دست مراجع بزرگ، بشود و چه باب تعلیم و تعلم که باید باز تصفیه بشود و به دست بزرگان ما اداره و تصحیح بشود و چه در کیفیت تحصیل که باید تجدید نظر بشود، ما به همه آقایان با کمال خضوع عرض می کنیم که شمایی که باید ارشاد کنید این ملت را، باید مجهز بشوید - باید - مجهز به جمیع انحاء ارشادات. مردم

صحیفه نور جلد 5 صفحه 204

از شما توقع جمیع انحاء ارشادات را دارند. اسلام همانطوری که ابعاد مختلفه دارد به حسب ابعادی که انسان دارد، اسلام برای انسان آمده است، برای انسان سازی آمده است، قرآن کتاب انسان سازی است، همانطوری که قرآن ابعاد مختلفه دارد، حسب ابعادی که انسان دارد، علما هم باید ابعاد مختلفه داشته باشند در تعلیم، حسب ابعادی که اسلام دارد و حسب ابعادی که انسان دارد، البته یک نفر نمی تواند همه این ابعاد را جوابگو باشد، لکن یک حوزه مرکب از ده هزار نفر یا حوزه های مرکب از مثلاً سی هزار نفر، اینها می توانند دسته دسته باشند و هر دسته ای یک بعدی را اداره بکنند، یکی جهات عقلی را، یکی جهات سیاسی را، یکی جهات اینهائی که همه در اسلام است، همه این جهات در اسلام هست و باید حوزه ها آنطور باشد، مجهز بشوند و همانطوری که اسلام ابعاد مختلفه هست، حوزه ها هم ابعاد مختلفه داشته باشند، اشخاص مختلف برای هدایت مردم و اگر چنانچه از این حوزه اشخاص صحیح و اشخاص به درد بخور از این حوزه ها بلند نشود، جای دیگر ما توقع باید نداشته باشیم. باید اینها، همینطوری که فقه و انحاء فقه را تعلم و تعلیم می کنند، سایر موارد اسلام را و سایر ابعاد اسلام را هم باید تحصیل بکنند و باید تدریس بکنند و اشخاص ارزنده را بار بیاورند تا مردم را ارشاد و هدایت بکنند.

نقش روحیه شهادت طلبی در پیشبرد انقلاب

و من در این آخر سال تأسف خودم را از این شهدائی که ما داشتیم، باید اظهار بکنم. ما بسیار متأسفیم از این شهدائی که دادیم، مثل اینکه صد و شصت هزار نفر مجروح و شهید - مثل اینکه - نوشته بود داشتیم. در هر صورت هر چه داشتیم، یک نفرشان هم زیاد بود، یک نفرشان هم نباید واقع بشود لکن حالا شد اما چون که برای اسلام بود و صبغه دینی و اسلامی داشت نه برای دنیا، و لهذا می آمدند بعضی اشخاص و - من - به من می گفتند که شما دعا کنید که ما شهید بشویم. این صبغه، صبغه دین است، اسلام است. آنی که ما پیش بردیم همین بود، اینطور روحیات بود که برای شهادت داوطلب بودند، یعنی از مرگ نمی ترسیدند. همانطوری که صدر اسلام هم پیشرفت مسلمین همین بود، ما بسیار اشخاص ارزنده را از دست دادیم لکن چون برای اسلام بود انشاءالله روح همه آنها شاد است و همه آنها در سعادت و تحت لوای خدای تبارک و تعالی هستند و برای بازماندگان آنها هم ما دعای صبر می کنیم، خداوند به همه آنها صبر و اجر و مزد عنایت بفرماید و در آستانه سال جدید هم، هم برای آنها طلب مغفرت می کنیم و هم برای همه ملت طلب سعادت می کنیم و آخر عرض من باز همان است که ملت ایران، حفظ بکنید نهضت خودتان را، حفظ بکنید وحدت خودتان را، حفظ بکنید جهت اسلامیت خودتان را، مهذب بکنید خودتان را، مهذب بکنید خودتان را و ارزش ندهید به غیر ارزنده های انسانی و به غیر اسلام.

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

بیانات امام خمینی در جمع عشایر دشت مغان و کارکنان صنایع فولاد شیراز

تاریخ: 1358/01/03

تحول و پیروزی،به برکت قرآن و دست غیبی، در سایه امام زمان (عج)

بسم الله الرحمن الرحیم
از همه آقایان و طوایف مختلف که تشریف آوردند و از نزدیک ملاقات با ما حاصل شده است تشکر می کنم. از خداوند تعالی توفیق و سعادت همه شما و همه ملت ایران را خواستار هستم. شما می دانید که این پیروزی به دست آمده است لکن این من نبودم که پیروزی را به دست آوردید به واسطه من، این خدای تبارک و تعالی در سایه امام زمان سلام الله علیه که ما را پیروز کرد. اسلام، قرآن مجید ما را پیروز کرد. ما همه اسلام را می خواستیم و همه جمهوری اسلامی را. این قدرت اسلامی بود و ایمان سرشار اقشار ملت بود که ما را پیروز کرد. ما همان بودیم که در چندین سال قبل بودیم، ایران، همان ایران و ملت ایران همان ملت، چه شد که بعد از مدت کمی این تحول حاصل شد؟ سابق همه چیز ما را می بردند و ما نفس نمی کشیدیم، سابق جوان های ما را در زندان زجر می دادند و اعدام می کردند و ما قدرت حرکت نداشتیم، سابق چپاولگران همه چیز ما را چپاول می کردند و ما نفس نمی کشیدیم، چه شد که این ملت همچو متحول شد؟ جز عنایت خدا چه بود؟ جز اینکه خدای تبارک و تعالی توفیق داد به برکت اسلام، به برکت قرآن کریم که شما متحول شدید از یک ملت ضعیف به یک ملت قوی، از یک اراده ضعیف به یک اراده قوی، از یک ایمان ضعیف به یک ایمان قوی، این دست غیبی بود که این تحول را پیش آورد.

تکلیف بر طرد اغواگران ظاهر الصلاح و تفرقه افکنان

اگر چنانچه ما قصوری بکنیم، در این موقع که حساس ترین موقع هایی است که بر کشور ما می گذرد تقصیر کاریم، اگر چنانچه ما اغراض شخصیه را نظر بکنیم و به واسطه اغراض شخصیه در این میدان راه برویم تقصیر کاریم. اگر ما گوش بدهیم به این شیاطین که در بین اقشار ملت افتادند و می خواهند تفرقه بیندازند، تبهکاریم. تمام، تمام ثروت های ما را ارباب های اینها بردند و حالا که ما دست آنها را قطع کردیم، اینها به وحشت افتاده اند و می خواهند باز همان مسائل را پیش بیاورند. بیدار باشید، هوشیار باشید که اینها رخنه نکنند در بین صفوف شما، با اسم های مختلف، با حرف های ظاهر الصلاح در بین شما نیایند، کارگران ما را اغوا نکنند، عشایر محترم ما را اغوا نکنند. اگر اینها در

صحیفه نور جلد 5 صفحه 206

بین عشایر آمدند، آنها را رد بکنید اگر در کارخانه ها آمدند، آنها را طرد بکنید. اینها می خواهند فساد بکنند، اینها عمال خارجی هستند، اینها عمال آمریکا هستند، اینها نگذاشتند، نمی خواستند بگذارند که ایران جمهوری اسلامی بشود، اینها جلوی رفراندم را می خواستند بگیرند، تحریم کردند رفراندم را، آتش زدند صندوق های ما را، نمی خواستند که ملت به خودش، یک امر ملی را، یک امر اسلامی را انجام بدهد، اینها را طرد کنید، اینها را از صفوف خودتان بیرون کنید. اینها هر روز با بهانه هائی کشاورزی ما را ساقط می خواهند بکنند، با بهانه هائی صنعت ما را، کارخانه های ما را می خواهند تباه بکنند و به تباهی بکشند، فرهنگ ما را می خواهند نگذارند رشد بکند، هر روز مدارس ما را تعطیل می کنند. اینها اگر با ملت ایران، اگر با ملت ما، اگر با اسلام، اگر با شما مردم موافق هستند و نظر آنها این است که شما رشد پیدا بکنید و به حقوق خودتان برسید، چرا نمی گذارند آرامش پیدا بشود تا شما به حقوقتان برسید؟ چرا مهلت به دولت نمی دهند که برای همه عمل بکند و کار بکند تا همه به مطلب خودتان برسید؟ چرا ما که می خواهیم منزل برای مردم درست کنیم، افتادند بین مردم و فساد می کنند که نگذارند این کار بشود؟ اینها علامت این است که سوءنیت دارند. نمی خواهند این مملکت آرامش پیدا کند، نمی خواهند این مملکت رشد پیدا کند. می خواهند به همین حال ضعف باقی باشد و مثل سابق بشود تا اینکه ذخائر ما را ببرند، تا اینکه فرهنگ ما را عقب نگه دارند، تا اینکه نگذارند انسان پیدا بشود در ایران. بیدار باشید و دست این یک طایفه مضل و ضال را کوتاه کنید، نگذارید در بین شما رخنه کنند، نگذارید جوانان شما را اغواء کنند.

کوشش در جهت حفظ این اراده الهی

انشاءالله اگر چنانچه توفیق پیدا بکنیم و حکومت اسلامی به آنطور که می خواهیم جریان پیدا بکند و این اسم به مسمی برسد و این ظاهر و باطنش هم ظاهر بشود، برای همه رفاه هست، برای همه سعادت است، برای همه رفاه و سعادت دنیا و آخرت است. کوشش کنید که وحدت کلمه خودتان را حفظ کنید، کوشش کنید که این امر توحیدی را، این اراده الهی را حفظ کنید که با این ایمان است که شما می توانید به مقصد برسید. خداوند همه شما را سعادتمند کند. خداوند دست شیاطین را از مملکت ما قطع کند.

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

پیام امام خمینی به مناسبت رفراندم جمهوری اسلامی

تاریخ: 1358/01/04

پیام امام خمینی به مناسبت رفراندم جمهوری اسلامی

بسم الله الرحمن الرحیم
خدمت عموم ملت مبارز و شجاع ایران ایدهم الله تعالی
در این موقع بسیار حساس که سرنوشت کشور و اسلام عزیز تعیین می گردد، هموطنان عزیز با شوری بیشتر از گذشته در رفراندم شرکت نمایند. امروز اهمال در شرکت در رفراندم و سردی و سستی در این امر حیاتی موجب هدر رفتن خون شهیدان و به تباهی کشیدن کشور و اسلام عزیز است. دوستان آگاه من! روز رفراندم موقع نتیجه از زحمات چندین ساله است.
آنچه لازم است تذکر دهم شرکت زنان مبارز و شجاع سراسر ایران در رفراندم است. زنانی که در کنار مردان بلکه جلوتر از آنان در پیروزی انقلاب اسلامی نقش اساسی داشته اند توجه داشته باشند که با شرکت فعالانه خود، پیروزی ملت ایران را هر چه بیشتر تضمین کنند. شرکت در این امر برای مرد و زن از وظایف ملی و اسلامی است.
شما همه آزادانه به هر چه می خواهید رأی بدهید من خود به جمهوری اسلامی رأی می دهم و تقاضای برادرانه از شما دارم که به من در این امر اسلامی کمک کنید. لازم است جوانان غیور از توطئه و خیانت در آرای مردم جلوگیری کنند و از صندوق های آراء با امانت حفاظت کنند. از خداوند تعالی پیروزی اسلام و صیانت کشور اسلامی را خواستارم. والسلام علیکم
روح الله الموسوی الخمینی

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

بیانات امام خمینی در جمع پرسنل نیروی هوائی دزفول و نمایندگان مردم شهرستان الیگودرز

تاریخ: 1358/02/04

تا خدا با شماست احدی توان معارضه با شما را ندارد

بسم الله الرحمن الرحیم
شما نیروی هوائی امروز نیروی آسمانی هستید، نیروی اسلامی هستید، پشتیبان اسلام هستید، اسلام پشتیبان شماست، ملت پشتیبان شماست، ما همه پشتیبان شما و همه با هم، همه با هم باید این نیروی بزرگ اسلامی انسانی را به پیش ببریم. حکومت اسلامی، جمهوری اسلامی، عدل اسلامی را مستقر کنید. با عدل اسلامی همه و همه در آزادی و استقلال و رفاه خواهند بود. آن نیروهای شیطانی بود که ما را از شما و شما را از ما جدا می کرد و بهره برداری می کرد. اسلام برای همه است و با همه یدالله با جماعت است، دست خدا با شماست، تا همه با هم هستید و همه اسلام را می خواهید، خدا با شماست و تا خدا با شماست کسی با شما نمی تواند معارضه کند. این شیاطین که در بین ملت ما تفرقه اندازی می کنند، آگاه باشند که نمی توانند این نیروی انسانی را شکست بدهند، بیهوده تفرقه اندازی می کنند، شیطنت می کنند، نخواهد آمال آنها، آرزوی آنها تحقق پیدا بکند. خداوند خواسته است که مستضعفین بر مستکبرین غلبه کنند، غلبه کردند و می کنند. دوستان من! عزیزان من! همه با هم باشید از تفرقه پرهیز کنید، همه برای اسلام، همه برای خدا، همه نیروی الهی. شما نیروی هوائی، نیروهای الهی هستید. همه نیروها، نیروی الهی اند. ملت نیروی الهی است. دست خدا با شماست. خداوند همه شما را حفظ کند و همه با هم، همه با هم برای اسلام به پیش.

شنبه 2 اردیبهشت 1396  10:03 PM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

بیانات امام خمینی در جمع اعضای هیأت سردفتران تهران

تاریخ: 1358/02/04

باید همه دست به دست هم بدهند تا اینکه این خرابه آباد بشود

بسم الله الرحمن الرحیم
من از شما آقایان متشکر هستم که تشریف آوردید و از نزدیک ملاقات کنیم. آنچه بوده است گذشت و ما امروز باید فکر آینده باشیم. آینده یک مشکلاتی است که بر عهده همه اقشار ملت است. خرابی هایی که تا کنون شده است در ظرف این پنجاه و چند سال بیشتر و قبل از آن هم دو هزار و پانصد سال این خرابی هایی که شده است و یک کشور خراب از هر جهت، از جهت فرهنگی، از جهت اقتصاد، این وراثت مانده است برای ما و هیچ قشری تنهایی نمی تواند این خرابی ها را آباد کند، همانطوری که در شکستن این سد بزرگ طاغوتی نمی توانست یک قشر، دو قشر این عمل را انجام بدهد، وقتی که همه اقشار ملت با هم شدند و همه تحت لوای توحید و اسلام عمل کردند، این امر محال به حسب نظر اشخاص ممکن و واقع شده محال به نظر خیلی ها می رسید که بشود این سلطنت طاغوتی را شکست با آن ابزار و سلاح های مدرنی که خودشان داشتند و دارند و با آن پشتیبانی هایی که از ابرقدرت ها مثل آمریکا و غیره می شد، یک مطلب غیر ممکن به حسب عادت به نظر رسید لکن این غفلت از اراده الهی بود، غفلت از اراده الهی بود، غفلت بود که هر غیر ممکن به نظر ما با اراده حق تعالی واقع خواهد شد و من این مطلب را مستند به شخص نمی دانم، مستند به ملت نمی دانم، یک تحولی در این ملت پیدا شد با دست خدای تبارک و تعالی، آن تحول روحی بود که الان هم بعضی جوان ها می آیند و به من می گویند دعا کنید ما شهید بشویم و آنوقت هم جوان های برومند همین تقاضا را از من می کردند، بعضی شان قسم می دادند مرا که شما دعا کنید که ما شهید بشویم. مادرهایی که بچه هایشان را از دست دادند و داده بودند الان هم که پیش ما می آیند با تشکر. در چند شب پیش، دو، سه شب پیش با یک پدری که جوانش را از دست داده بود من مواجه شدم - احوالپرسی - نمی دانستم که این مصیبت بر او وارد شده از او احوالپرسی کردم، دیدم بیشتر از میزان تشکر دارد می کند و می گوید حالم خوب است، بعد کسی گفت یکی از جوان های ایشان کشته شده است و این تشکر برای این معنا بوده است. این تحول روحی که در ملت پیدا شد، ملتی که از سایه پاسبان می ترسید در خیابان ریخت و گفت مرگ بر که،بر شاه، این تحول یک تحول الهی بود، نه انسانی. انسان نمی توانست یک همچو کاری بکند. هر کسی خیال کند که فلان این کار را انجام داد صحیح نیست، خدا این کار را انجام داد. این یدغیبی

صحیفه نور جلد 6 صفحه 79

بود که بر سر این ملت سایه افکند و یک ملت مظلوم را، ملتی که هیچ ساز و برگ نداشت، بر یک قدرت های بزرگ موفق کرد و پیروزی داد و این سد را شکست. بحمدالله این سد شکسته شد لکن کارها باز باقی است. باز ما کارهایی داریم و احتیاجاتی به همه، احتیاج به همه آقایان، به گویندگان، به نویسندگان، به همه اقشار ملت ما احتیاج داریم برای اینکه یک مملکت خراب را نمی تواند یک قشر آباد کند. باید همه با هم دست به هم بدهند تا اینکه این خرابه آباد بشود. هر کسی به هر مقداری که قدرت دارد، خیال نکند یک نفر است، یک نفر به اندازه یک نفر قدرت دارد، این یک نفر وقتی پهلویش نفرها واقع شد، جمعیت از آن، مثل یک قطره است که وقتی که قطره های دیگر به آن متصل شد سیل پیدا می شود وقتی سیل ها با هم متحد شدند دریا درست می شود. این قطره ها خیال نکنند، انسان ها خیال نکنند که خوب، از من که کاری بر نمی آید، نخیر، از شما و من و همه و شما هر کدام به اندازه خودمان، به اندازه یک نفر کار ازمان می آید و به اندازه آنقدری که از ما کار می آید مسؤول هستیم یعنی امروز وضع طوری است، به طوری حساس است وضع مملکت ما که اگر ما قصور بکنیم در ادای تکلیفمان، مسوولیم، همه باید با هم، همه اقشار باید با هم، ننشینید که دولت اصلاح بکند، دولت تنها نمی تواند، ننشینید که روحانیت این کار را بکند، روحانیت نمی تواند تنها، روحانیت ننشینند که مثلاً اقشار دیگر این کار را بکنند، از آنها هم تنها نمی آید. همه با هم، وقتی همه با هم شدند، (یدالله مع الجماعه) جماعت وقتی که با هم شدند پشتیبانشان خدای تبارک و تعالی است و مقصد وقتی الهی شد، مهم اینجاست که وقتی مقصد الهی شد، همه توجه به اسلام داشتند.

غیر از قانون الهی چیزی نباید حکومت کند

شما ملاحظه کردید که در این نهضت از آن بچه ای که تازه زبان باز کرده بود، تا آن پیرمردهایی که نزدیک های مردنشان بود، همه با هم می گفتند جمهوری اسلامی، همه اسلام را خواستند، این همه اسلام خواستن، توجه همه به معنویت بودن، توجه همه به خدا و دین خدا بودن شما را پیروز کرده، این توجه را از دست ندهید، این رمز پیروزی است، کلید پیروزی است، این کلید را محکم نگه دارید، وحدت پیدا بکنید، مقصد هم خدا. این دو تا مطلب وقتی که پیدا شد، این همه مسائل را حل می کند و همه ما باید کوشش بکنیم و به مقاصد الهیه برسیم. البته شما آقایان که دفاتر ازدواج و طلاق پیش شما هست، مسؤولیت عظیمی دارید، اگر سابق یک قدرت شیطانی بر شما حکومت می کرد، الان هیچ قدرتی بر هیچ کس حکومت نمی کند، قدرت ها هست لکن حکومت نمی کند یعنی قانون هست قانون الهی است فقط. غیر از قانون الهی چیزی نباید حکومت کند. شما آقایان که متصدی یک همچو امر بزرگی هستید، مسؤولیت بزرگی بین خودتان و خدای خودتان دارید، شرایط را البته کردید و از این به بعد هم با دقت شرایط را بکنید، خصوصا در باب طلاق که شرایط باید خیلی با دقت و با ملاحظه انجام بگیرد انشاء الله خداوند به همه شما سلامت و سعادت بدهد و همه ما را توفیق به این بدهد که این خدمت را به اسلام بکنیم همه مان.
والسلام

شنبه 2 اردیبهشت 1396  10:03 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها