0

صحیفه نور امام خمینی

 
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

پاسخ به:صحیفه نور امام خمینی

مصاحبه امام خمینی با خبرنگار روز نامه ایتالیایی لوتاکونتینوا

تاریخ: 1357/10/19

 

مصاحبه امام خمینی با خبرنگار روز نامه ایتالیایی لوتاکونتینوا

سؤال: تصور می کنم که آنچه امروز در حیات یک جنبش توده ای در ایران اتفاق می افتد، ریشه هایش در یک نوع رنسانس (تولد دوباره) شیعه یافت می شود. ممکن است شرح دهید که چه فعالیت ها و بحث ها و مبارزاتی در 30 سال اخیر فعالیت شما را تشکیل داده است
جواب: یکی از خصلت های ذاتی تشیع از آغاز تاکنون مقاومت و قیام در برابر دیکتاتوری و ظلم است که در تمامی تاریخ شیعه به چشم می خورد، هر چند که اوج این مبارزات در بعضی از مقطع های زمانی بوده است. درصد سال اخیر، حوادثی اتفاق افتاده است که هر کدام در جنبش امروز ملت ایران تاثیری داشته است. انقلاب مشروطیت، جنبش تنباکو و... قابل اهمیت فراوان است. تاسیس حوزه علمی دینی در بیش از نیم قرن اخیر در شهر قم و تاثیر این حوزه در داخل و خارج کشور ایران و نیز تلاش روشنفکران مذهبی در داخل مراکز دانشگاهی و قیام سال 42-41 ملت ایران به رهبری علماء اسلامی که تا امروز ادامه دارد، همه عواملی هستند که اسلام شیعی را در سطح جهانی مطرح می کند.
سؤال: این فعالیت ها و بحث ها، این مدرن شدن (انطباق با زمان) شیعه از چه راه هائی رشد کرد؟ آیا یک کار محدود به روحانیت شیعه بوده است یا در راه های دیگری هم رشد کرده است؟ و مدارس اسلامی (حوزه های علمی) در این رشد چه نقشی داشتند؟
جواب: اساساً اسلام (که تشیع چیزی جز اسلام اصیل نیست) نه تنها جلو رشد علمی و فکری بشر را نمی گیرد، بلکه خود زمینه های این حرکت را آماده تر می کند و به این حرکت جهت انسانی و الهی می دهد و تکامل علمی و فرهنگی بشر بعد از ظهور اسلام، محققین تاریخ را خیره ساخته است. بله، چیزی که باید اضافه کنم اینست که فساد اخلاق و انسان مصرفی شدن و تمام تلاش انسان برای لذت جوئی بیشتر و تمام ارزش ها را با پول سنجیدن، مفهومی غیر از مدرنیزه کردن کشور دارد و تشیع با آنها مخالف است، نه با مدرنیزه کردن کشور. در مورد کار روحانیت باید بگویم که مطالعه و تحقیق در بحث های اسلامی و شناختن فقه شیعه به علت

صحیفه نور جلد 4 صفحه 189

گسترش زمینه های آن، به صورت تخصصی در آمده است که قهراً ایجاب می کند که همیشه عده ای از مردم خود را برای درک و سپس ابلاغ این مسائل آماده کنند و کسانی که این مسوؤلیت را به عهده گرفته اند، روحانیون هستند که بر اساس دریافت های اسلامی خود، همیشه در حرکت های اجتماعی و مبارزات سیاسی در سطح پیشتاز بوده اند.
سؤال: ممکن است معنی و مفهوم حزب الله را برای ما تشریح کنید؟
جواب: هر مسلمانی که موازین و اصول اسلام را پذیرفته است و در اعمال و رفتار از انضباط دقیق شیعی برخوردار است یک عضو از اعضاء حزب الله می باشد و تمامی دستورات این حزب و خط مشی آن را قرآن و اسلام بیان کرده است. این حزب غیر از حزب های متداول امروز دنیاست. امروز تمام مردم ایران در هر سنی که هستند از زن و مرد که با شعارهای اسلامی مبارزه می کنند جزء حزب الله هستند.
سؤال: ممکن است معنی دقیق (امام) را تشریح کنید؟ در معنی کلی آن و در موقعیت خود شما لقب (امام) که در تظاهرات میلیون ها ایرانی در ماه محرم به شما داده شده چیست؟ رابطه (امام) با حزب الله چیست
جواب: امام به معنی پیشوا و کسی که جمعی را در جهتی هدایت و رهبری می کند. امام، بیان کننده خط مشی شیعه و حزب الله و رهبری کننده این تشکیلات بزرگ است که تمامی وظایف آنان را از قرآن و سنت پیامبر اسلام در زمان های مختلف و شرایط مختلف، اجتهاد و استنباط می کند و به آنان ابلاغ می نماید.
سؤال: حکومت مدرن چگونه می تواند در یک جامعه اسلامی وجود داشته باشد؟
جواب: اسلامی که بیشترین تاکید خود را بر (اندیشه) و (فکر) قرار داده است و انسان را به بازداری از همه خرافات و اسارت قدرت های ارتجاعی و ضدانسانی دعوت می کند، چگونه ممکن است با تمدن و پیشرفت و نوآوری مفید بشر که حاصل تجربه های اوست سازگار نباشد؟!
سؤال: با در نظر گرفتن اینکه هر حکومتی در خود حداکثر تمرکز قدرت را جمع می کند، چگونه حکومت اسلامی می تواند وجود داشته باشد و قدرت در آن تمرکز نیابد و رابطه مسلط و زیر سلطه برقرار نشود؟

صحیفه نور جلد 4 صفحه 190


جواب: اسلام در رابطه بین دولت و زمامدار و ملت ضوابطی و حدودی معین کرده است و برای هر یک بر دیگری حقوقی تعیین نموده است که در صورت رعایت آن هرگز چنین رابطه مسلط و زیر سلطه بوجود نمی آید. اساساً حکومت کردن و زمامداری در اسلام یک تکلیف و وظیفه الهی است که یک فرد در مقام حکومت و زمامداری، گذشته از وظایفی که بر همه مسلمین واجب است، یک سلسله تکالیف سنگین دیگری نیز بر عهده اوست که باید انجام دهد. حکومت و زمامداری در دست فرد یا افراد، وسیله فخر و بزرگی بر دیگران نیست که از این مقام بخواهد به نفع خود حقوق ملتی را پایمال کند. هر فردی از افراد ملت حق دارد که مستقیماً در برابر سایرین، زمامدار مسلمین را استیضاح کند و به او انتقاد کند و او باید جواب قانع کننده دهد و در غیر اینصورت اگر برخلاف وظایف اسلامی خود عمل کرده باشد، خودبخود از مقام زمامداری معزول است و ضوابط دیگری وجود دارد که این مشکل را حل می کند.
سؤال: در جامعه اسلامی چه ارگانیسم های اجتماعی مردمی باید تصمیم گیری سیاسی و برابری بین افراد را تضمین کند و از برقراری روابط مسلط وزیر سلطه ما بین مردم جلوگیری نماید و همچنین کسانی را که در دستگاه حکومتی تصمیم گیری می کنند کنترل نماید؟ تجربه تاریخ به ما می آموزد که قدرت مردم که توسط پارلمان اعمال می شود (حتی اگر پارلمان آزادانه انتخاب شده باشد) خیلی محدود است و رو به کم شدن می نهد.
جواب: در دنیای امروز که گفته می شود دنیای صنعت است، رهبران فکری می خواهند جامعه بشری را نظیر یک کارخانه بزرگ صنعتی اداره کنند. در حالیکه جامعه ها از انسان ها تشکیل شده است که دارای بعد معنوی و روح عرفانی است و اسلام در کنار مقررات اجتماعی، اقتصادی و غیره، به ترتیب انسان بر اساس ایمان به خدا تکیه می کند و در هدایت جامعه از این بعد، بیشتر برای هدایت انسان به طرف تعالی و سعادت عمل می کند. اگر ایمان به خدا و عمل برای خدا در فعالیت های اجتماعی و سیاسی و اقتصادی و سایر شؤون زندگی بشر وارد شود، پیچیده ترین مشکلات امروزی جهان به آسانی حل می شود. امروز دنیا، هم در این بن بست گرفتار شده است و هم نمی خواهد به نوع هدایت انبیا تسلیم شود ولی سرانجام چاره ای جز تسلیم ندارد.
سؤال: از چه راه هائی فکر می کنید که بشود تمرکز قدرت اقتصادی را از بین برد؟ نه فقط بین فقرا و ثروتمندان بلکه حتی بین تیپ های مختلف پروسه تولیدی (کارگر و کارفرما) ؟

صحیفه نور جلد 4 صفحه 191


جواب: جامعه بدون خدا و بدون ایمان و عمل برای خدا، آنچنان با مشکل رابطه کارگر و کارفرما گرفتار شده است که وقتی هم می خواهد این مشکل را حل کند، مشکل بزرگتری ایجاد می کند که در حل آن خود را در بن بست می بیند ولی در جامعه اسلامی که همه چیز بر اساس و معیار اسلام و ایمان سنجیده و عمل می شود هرگز مشکلی پیش نخواهد آمد.
سؤال: فکر می کنید که بعد از سرنگونی رژیم پهلوی بشود بلافاصله حکومت اسلامی برقرار کرد یا احتیاج به یک حکومت موقت برای رسیدن به حکومت اسلامی باشد؟
جواب: بدیهی است هر اندازه ملت و حکومت طبق موازین اسلامی و برای خدا عمل کنند، تدریجاً نقائص خود را بیشتر برطرف می کنند و دائماً در تعالی و ترقی بیشتری قرار خواهند گرفت و در مجموع جامعه به ارزش های خدائی بیشتر نزدیک می شود و این سیر نهایت ندارد.
سؤال: برای دادن یک مثال مشخص چه پر نسیب هائی (اصولی) باید (در) یک حکومت اسلامی به کار برد برای از بین بردن اقتصاد وابسته به نفت شاه و استفاده متفاوت از این ماده اولیه؟
جواب: ایران امکانات و ظرفیت های مختلف و فراوانی برای رشد اقتصادی دارد که اگر نفت هم نباشد بتواند به رشد خود و از بین بردن فقر نائل شود. از قبیل معادن مختلف که در صنایع اهمیت زیادی دارد و همچنین امکانات کشاورزی و دامداری و مهمتر از همه وجود استعدادهای سرشار و خلاق انسانی. نفت را در ضمن اینکه به هرکس که مشتری باشد و با رعایت عدل و انصاف از ما بخرد و پول آن را بدهد می فروشیم سعی هم خواهیم کرد که از خود نفت در صنایع مختلف استفاده کنیم.

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

شنبه 2 اردیبهشت 1396  9:42 PM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

پاسخ به:صحیفه نور امام خمینی

مصاحبه امام خمینی با خبرنگار مجله اکونومیست

تاریخ: 1357/10/18

 

مصاحبه امام خمینی با خبرنگار مجله اکونومیست

سؤال: در راس دولت ایران، برای شما چه کسی یا چه حزبی قابل قبول خواهد بود؟
جواب: آنچه مهم است باید رئیس حکومت و همه آنها که زمام امور را در دست دارند، مورد قبول ملت باشند و عمیقاً معتقد به اسلام و متعهد به اجراء آن و من هم مانند یک فرد، رأی خود را به افراد مورد اعتماد خواهم داد.
سؤال: آیا شما انتظار انتخابات عمومی پس از سقوط یا خروج شاه را دارید؟
جواب: یکی از مهمترین وظایف اولیه جمعی که پس از سقوط شاه مسؤولیت امور را به دست می گیرند، فراهم کردن شرایط انتخابات آزاد است که به هیچ وجه اعمال قدرت و نفوذ از هیچ طبقه و گروهی در انتخابات نباشد.
سؤال: شما درباره اصلاحات ارضی، دارائی های خصوصی شاه، چه احساسی می کنید؟ آیا شما سیاست توزیع املاک را ادامه می دهید؟ آیا شما طرفدار دارایی خصوصی هستید؟
جواب: اصلاحات ارضی شاه، همچنان که از اول معلوم بود و بعداً هم عملاً برای همه روشن شد، چیزی جز نابودی کشاورزی نبود که در نتیجه آن سالیانه قسمت مهمی از پول نفت صرف خرید موادغذایی از خارج و عمدتاً از آمریکا شد ولی ما هرگز این اراضی را به مالکین بر نمی گردانیم زیرا آنها نه در تصاحب زمین ها و نه در مورد منافع آنها رعایت ضوابط اسلامی را نکرده اند، ولی این اراضی را بایر هم نمی گذاریم و با تامین بهترین وسائل کشاورزی و سایر هزینه های آن، کشاورزان را حمایت می کنیم. اما در مورد دارائی خصوصی، این مسلم است که مورد قبول اسلام است و لیکن مجموعه قواعد اسلامی در مسائل اقتصادی، هنگامی که در کل پیکره اسلام به صورت یک مکتب منسجم ملاحظه شود و همه جانبه پیاده شود، بهترین شکل ممکن خواهد بود، هم مشکل فقر را از میان می برد و هم از

صحیفه نور جلد 4 صفحه 177

فاسد شدن یک عده به وسیله تصاحب ثروت، جلوگیری می کند و در نتیجه کل جامعه را از فساد حفظ می کند و هم مانع رشد استعدادها و شکوفائی قدرت ابتکار و خلاقیت انسان ها نمی شود. و جامعیت و همه جانبه بودن قوانین اسلام آنچنان است که اگر کسی آن را بشناسد، معترف خواهد شد که از حد و مرز فکر بشر بیرون است و ممکن نیست زائیده قدرت علمی و تفکر انسان باشد.
سؤال: آیا شما قراردادهایی را که با کشورهای خارجی امضاء شده حفظ خواهید کرد؟ (یا تضمین خواهید کرد؟) قراردادهای دفاعی و قراردادهای مربوط به نیروگاه ها، ساختن راه و راه آهن.
جواب: اولاً ما از مضمون و مواد مندرج در این قراردادها اطلاعی نداریم یعنی رژیم شاه هرگز ملت را از مفاد این قراردادها مطلع نکرده و از مردم ایران مخفی نگاه داشته است و لیکن حکومت آینده آنها را مجدداً مورد بررسی قرار می دهد و از آنها آنچه را با منافع و مصالح ملت ما موافق نباشد. لغو می کند ولی ما در نوسازی کشور از همه امکاناتی که دولت های خارجی مایل باشند در اختیار ما بگذارند، با حفظ آزادی و استقلال کشور، بر اساس احترام متقابل، از آن امکانات استفاده می کنیم و قراردادهایی منعقد می نمائیم.
سؤال: آیا شما می خواهید ماندن تکنیسین ها و مستشاران را در ایران ببینید؟ مستشارانی از آمریکا (45000 نفر) آلمان غربی (13000 نفر) ، بریتانیا (1000 نفر) ، فرانسه (7500 نفر) و ژاپن (7000 نفر) .
جواب: در مورد هر یک از این گروه و نقش آنها در ایران و میزان احتیاج کشور به آنها، حکومت آینده مطالعه و بررسی می کند و تصمیم می گیرد. حکومت آینده هیچ تعهدی جز در برابر ملت و حفظ منافع و مصالح آنها ندارد.
سؤال: شما اخیراً (اوائل دسامبر 78) اظهار داشتید که تمام آن قراردادهایی که علیه منفعت ملی باشد به رسمیت شناخته نخواهد شد. منظورتان کدام قراردادهاست و (منفعت ملی) را چطور تعریف می کنید؟
جواب: تصور نمی کنم وقتی گفته می شود (منافع ملت) ابهامی در آن باشد. مثلاً امروز هیچ ایرانی تردید ندارد در اینکه قرار داد خرید میلیاردها دلار اسلحه و ساختن پایگاه نظامی برای آمریکا از پول نفت ایران و حضور هزاران مستشار نظامی آمریکا در ایران با هزینه های سرسام آور

صحیفه نور جلد 4 صفحه 178

آن به نفع ملت ایران نیست و اینگونه قراردادها که به دست شاه با دولت های خارجی منعقد شده است، کم نیست.
سؤال: آیا شما ترتیبات یا قراردادهای بازرگانی، تجارتی و داد و ستدی فعلی را با غرب ادامه خواهید داد؟ سیاست تجارتی شما چیست؟
جواب: ما همانطور که از تولیدات داخلی کشور، هر دولتی مشتری آن باشد، می فروشیم و صادر می کنیم، همانطور هم هر چه را که در داخل به آن نیاز داشته باشیم از خارج می خریم ولی در همه این تجارت ها بر مبنای دو طرف مساوی عمل خواهیم کرد و حاضر نیستیم که دولتی بخواهد مبادلات اقتصادی را اهرمی برای نفوذ سیاسی و تحمیل اغراض استعمارگرانه خود قرار دهد.
سؤال: چرا شما از روابط شاه با آمریکا و غرب انتقاد می کنید؟
جواب: ما با ماموریت شاه از طرف قدرت های استعمارگر، برای تامین منافع آنها و نابودی کشور به قیمت حفظ تاج و تخت لرزان و حکومت غیر متکی به ملت مخالف هستیم. ما با روابط شاه با خارج که به قیمت از بین رفتن استقلال کشور و آزادی ملت ما شده است، مخالفیم.
سؤال: نقش ارتش را در جمهوری اسلامی چگونه می بینید؟
جواب: هیچ کشوری بی نیاز از نیروی نظامی و ارتش نیست. ارتش باید پاسدار استقلال و امنیت کشور باشد، نه حافظ یک دیکتاتوری مستبد و مطرود تمامی ملت و مأمور قتل عام فرزندان کشور.
سؤال: نظر شما درباره رهبری ارتش در حال حاضر چیست؟
جواب: امروز ارتش از خود استقلالی ندارد. رهبری ارتش ایران امروز به دست چند صاحب منصب و مأمور شاه و زیر نظر مستشاران خارجی است.
سؤال: نظر شما درباره دکتر شاهپور بختیار چیست؟

صحیفه نور جلد 4 صفحه 179


جواب: دولت او مانند دولت های گذشته شاه، غیر قانونی است و از طرف ملت محکوم است.
سؤال: آیا شما قصد دارید که حزب توده را پیش یا پس از برقراری یک جمهوری اسلامی، قانونی سازید؟
جواب: امروز هیچ دسته ای در ایران به اندازه حزب توده منفور نیست. سوابق بسیاری بدی در ایران دارد.
سؤال: چگونه شما قصد دارید تشکیل این جمهوری را با رفراندم به انجام رسانید؟
جواب: اصل لزوم تشکیل جمهوری اسلامی را ملت ایران در رفراندم تاسوعا و عاشورا در سراسر کشور اعلام کرده اند و پس از سقوط شاه، نمایندگان ملت در مجلس، مراحل قانونی آن را انجام خواهند داد و قانون اساسی این جمهوری را تدوین و تکمیل خواهند کرد.
سؤال: آیا شما قصد دارید که آزادی سخن، آزادی اجتماعات و آزادی مطبوعات وآزادی عبادات را تضمین کنید؟
جواب: ما به خواست خدای تعالی در اولین زمان ممکن و لازم برنامه های خود را اعلام خواهیم نمود، ولی این بدان معنی نیست که من زمام امور کشور را به دست بگیرم و هر روز نظیر دوران دیکتاتوری شاه، اصلی بسازم و علیرغم خواست ملت به آنها تحمیل کنم. به عهده دولت و نمایندگان ملت است که در این امور تصمیم بگیرند ولی من همیشه به وظیفه ارشاد و هدایتم عمل خواهم کرد.
سؤال: آیا شما آمادگی دارید که یک کمونیست یا وزیری با گرایشات کمونیستی را در یکی از مقامات دفاع ملی، امور داخلی یا روابط خارجی ببینید؟
جواب : اگر ملت به جمهوری اسلامی رأی داده اند دیگر وزیر غیر مسلمان را نخواهند پذیرفت.
سؤال: آیا شما قصد تحریم نفت برای آمریکا و متحدانش را دارید؟ و اگر چنین است کجاها را شما برای صدور نفت ایران در نظر خواهید گرفت؟

صحیفه نور جلد 4 صفحه 180


جواب: ما تا رفتن شاه از صدور نفت به خارج جلوگیری می نمائیم بعد از رفتن شاه به هر کشوری که مایل باشیم نفت را می فروشیم و در مقابل پول می گیریم، نه اسلحه.
سؤال: نقش روحانیت و رهبران مذهبی را در دولت آینده چگونه می بینید؟
جواب: روحانیون در حکومت آینده نقش ارشاد و هدایت دولت را دارا می باشند.
سؤال: آیا کسانی از اطرافیان شما هستند که همدردی و علاقه به کمونیسم و سوسیالیسم مارکسیستی داشته باشند؟
جواب: خیر، ابداً، هرگز.
سؤال: نظر شما درباره رفتار اتحاد جماهیر شوروی و اقلیت ها مسلمان در آسیای مرکزی چیست؟
جواب: اتحاد جماهیر شوروی هم یکی از کشورهایی است که منابع کشور ما را به تاراج می برد. او گاز ایران را می برد، او همیشه طرفدار شاه بوده است. ما به تمام اقلیت های مذهبی در هر کجا که باشند احترام می گذاریم.
سؤال: سیاست شما نسبت به روسیه چیست احساسات شما درباره مارکسیسم روسی چیست؟
جواب: سیاست ما نسبت به روسیه مثل سیاست ما نسبت به آمریکا و سایر کشورهاست. ما براساس احترام متقابل، به تمام کشورها احترام می گذاریم.
سؤال: احساسات شما درباره برقراری دولت انقلابی در افغانستان چیست؟ همچنین ارتباطش با ایران؟
جواب:افغانستان کشوریست که در همسایگی ما واقع است و مسلمان است. ما با ملت افغانستان روابط دوستانه داریم، آنان برادران ما هستند.
سؤال: آیا شما اسلام و مارکسیسم منکر خدا را، سازگار می بینید؟

صحیفه نور جلد 4 صفحه 181


جواب: خیر، به هیچ وجه.
سؤال: آیا شما مشتاق پستی برای خودتان در دولت آینده هستید؟

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

شنبه 2 اردیبهشت 1396  9:42 PM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

پاسخ به:صحیفه نور امام خمینی

مصاحبه امام خمینی با خبرنگار تلویزیون بی بی سی

تاریخ: 1357/10/19

 

مصاحبه امام خمینی با خبرنگار تلویزیون بی بی سی

سؤال: اگر شاه ایران را ترک گوید، آیا حضرتعالی فکر می کنید وقت مناسبی برای بازگشت شما به ایران خواهد بود؟
جواب: باید مطالعاتی بکنیم، هر وقت مقتضی شد می رویم.
سؤال: چه نوع حکومت یا دولتی را حضرت آیت الله انتظار دارند که تا پایان سال جاری مسیحی (دسامبر 79) در ایران روی کار آید؟
جواب: ما امید این را داریم که همین حکومتی را که پیشنهاد کردیم که حکومت جمهوری اسلامی است در این سال روی کار آید.
سؤال: و این حکومتی خواهد بود که شما شخصاً منصوب خواهید کرد؟
جواب: ما به حسب آنطوری که تاکنون گفتیم رجوع به آراء مردم می کنیم ولی به حسب واقع، مردم با رفراندمی که مکرر کردند این حکومت را قبول کردند.
سؤال: دولت بریتانیا هنوز هم به فرستادن سلاح خود مثل تانک ها، راکت ها و دیگر سلاح های نظامی برای شاه ادامه می دهد، از نظر حضرت آیت الله معنای این فرستادن اسلحه چیست؟
جواب: ما سال های طولانی است که گرفتار این چیزها هستیم که دولت انگیس به حکومت جائر ما همراهی می کند. از اول، دولت انگلیس پدر این شاه را بر ما تحمیل کرد و بعد هم که او خیانت به آنها کرد، او را اخراج کردند. متفقین که یکی شان انگلستان بود، محمدرضاشاه را بر ما تحمیل کردند و تحمیلات دولت انگلیس و ظلم هایی که به ملت ضعیف که یکی از آنها ملت ماست کرده اند سابقه زیادی دارد و اینکه حالا هم به فرستادن سلاح و پشتیبانی از

صحیفه نور جلد 4 صفحه 183

شاه ادامه می دهد، می خواهد سلطنت این شاه ادامه پیدا کند و این ادامه جرم ها و جنایاتی است که او مرتکب شده و می شود و اینها می خواهند دولت شاه را هر چه بیشتر نگه دارند و هر روزی که بر سلطنت باقی بماند، روز مصیبت بزرگ ملت ماست.
سؤال: گفته شده است که حضرت آیت الله از لیبی و فلسطینی ها کمک هائی دریافت می کنید و همچنین گفته شده است که بعضی از وابستگان نزدیک به حضرتعالی، کسانی که اینجا به شما کمک می کنند، وابسته به حزب سابق توده هستند و یا عقاید کمونیستی دارند، آیا این اتهامات درست است؟
جواب: خیر، اینها تبلیغات دار و دسته شاه است. ما از هیچ دولتی استمداد نکردیم و نخواهیم کرد. ما به نیروی ملت اتکا داریم و احتیاج به دولت ها نداریم و کسانی که با من ارتباط نزدیک و یا دور دارند، از مسلمان خالص هستند و به هیچ حزبی وابستگی ندارند. اینها تبلیغاتی است که شاه و دار و دسته او می کنند، آن هم برای اینکه نهضت ما را آلوده کنند.
سؤال: بسیاری از ملت های مسلمان را ما امروز شاهد هستیم که یک نهضت جدید اسلامی در آنها رشد می کند، مثل ترکیه و پاکستان و اینها قیام های اسلامی می کنند، به نظر حضرتعالی دلیل این قیام ها چیست؟
جواب: در سال های طولانی، تبلیغات دامنه دار دولت های شرق و غرب موجب این شد که ملتهای مسلم از آنان یاری بخواهند و گمان کنند که ترقیات این کشورهای ضعیف، در گرایش به یکی از این دو ابرقدرت است لکن به هر طرف که تمایل پیدا کردند، بعد از مدتی فهمیدند که آنها جز اسیر کردن اینها و بردن خزائن و غارت کردن مخازن آنها کار دیگری نمی کنند. در عصر ما ملت یافت که شاه به واسطه پیوندی که با غرب مخصوصاً با آمریکا دارد و همین طور با شرق، تمام مخازن ما را به باد داده است، بلکه نیروهای انسانی ما را نیز به هدر داده است و فهمیدند جنایات فوق العادی که مرتکب می شود به واسطه پیوندی است که شاه با ابرقدرت ها دارد، از این جهت ملت ما بپاخاست و سایر ممالک از جمله ممالک اسلامی نیز به این حقیقت تلخ، توجه پیدا کردند و با مطالعه تاریخ شان درک کردند که تمام گرفتاری هائی که ملت ها پیدا کردند، از دست این ابرقدرت هاست، ناچار از آن ابرقدرت ها رویگردان شده اند و اسلام که تمام آرزوهای بشر را به طور شایسته در دسترس آنها خواهد گذاشت و می گذارد و قوانین اسلام، چه قوانین اقتصادی و سیاسی و چه قوانین فرهنگی و معنوی آن قوانین غنی ای است که هر کس به آنها توجه پیدا کند، ناچار به اسلام گرایش پیدا خواهد کرد

صحیفه نور جلد 4 صفحه 184

و مسلمین بعد از سالهای طولانی که در غفلت بودند، حالا مقداری رو به بیداری گذاشتند و مقداری توجه به اسلام پیدا کردند و امید این هست که توجه آنها به اسلام بیشتر بشود و اسلام را آنطور که هست بشناسند و در صورت شناخت صحیح، گرایشات آنها به شرق و غرب بکلی منقطع خواهد شد و برای پیاده کردن احکام اسلام جانفشانی خواهند نمود.

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

شنبه 2 اردیبهشت 1396  9:43 PM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

پاسخ به:صحیفه نور امام خمینی

مصاحبه امام خمینی با مجله افریقای جوان

تاریخ: 1357/10/18

 

مصاحبه امام خمینی با مجله افریقای جوان

سؤال: چرا حضرتعالی به ایران باز نمی گردید؟ آیا فکر می کنید که حضور شاه مانع بازگشت شما به ایران است؟ و آیا فکر می کنید رفتن شاه به بازگشت شما قطعیت خواهد داد؟
جواب: من تا احساس نکنم که برای نهضت، وجودم در ایران، نفعش زیادتر از بودنم در اینجاست، در همین جا باقی می مانم.
سؤال: شما فرموده اید که آمریکا باید در ایران سیاستش را تغییر بدهد، آیا می توانید بفرمائید که منظورتان از این تغییر سیاست چیست؟ با چه شرایطی؟
جواب: منظور این است که دست از دخالت هائی که تا حالا در ایران کرده است بر دارد، مستشاران خود را که در ایران دارد بخواهد و ایران را به حال خودش واگذار کند تا سرنوشت خودش را خودش تعیین کند.
سؤال: نظر حضرتعالی درباره افریقای جنوبی که نود در صد نفتش را از ایران می گیرد چه خواهد بود؟
جواب: افریقای جنوبی تا به این وضعی که دارد خاتمه ندهد، ما با او رابطه نمی توانیم برقرار کنیم و نفت هم به او نخواهیم داد.
سؤال: آیا بیمی از این ندارید که شکست حکومت بختیار به یک کودتای نظامی منتهی شود؟ و نگرویدن ارتش را به صف انقلاب در شرایط فعلی، چگونه توضیح می دهید؟
جواب: بختیار، علی ایحال حکومتش برخلاف قانون است و ملت ایران نمی تواند حکومت او را قبول کند. منتهی شدن به کودتای نظامی همین است که تاکنون بوده است و با حکومت های

صحیفه نور جلد 4 صفحه 175

نظامی و دولت نظامی رفتار کرده است و ما در راه اسلام و کشور کوشش خودمان را تا آنجا که بتوانیم خواهیم کرد. در ایران کودتای نظامی مساله ای را حل نمی کند زیرا دولت قبل از بختیار، خود یک کودتای نظامی بود و مشکل ایران حل نشد. شما باور نمی کنید که ارتش با ملت است و در آینده نزدیکی به شاه پشت خواهد کرد. پیروزی ما حتمی است و جمهوری اسلامی تحققش برای من خیلی روشن است.

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

شنبه 2 اردیبهشت 1396  9:43 PM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

پاسخ به:صحیفه نور امام خمینی

مصاحبه امام خمینی با لوموند

تاریخ: 1357/10/19

 

مصاحبه امام خمینی با لوموند

سؤال: شما اعلام کرده اید که دولت بختیار غیرقانونی است، چرا؟
جواب: به دو دلیل، یکی اینکه این دولت از طرف رژیم شاه تعیین شده است، این رژیم قبل از تظاهرات تاسوعا و عاشورا خود غیرقانونی بود و تظاهرات مزبور که در واقع نوعی رفراندم بودند، غیرقانونی بودن رژیم را تعیین کردند، دلیل دیگر این است که نه مجلس شورا و نه محلس سنا هیچ پایگاه ملی ندارند و نمایندگان این دو مجلس را که دولت از آنها رأی اعتماد می خواهند، ملت انتخاب نکرده است.
سؤال: در صورتی که بختیار شکست بخورد، شما وقوع یک کودتای نظامی که شاه را کنار بگذارد و روی واحدهای برگزیده ارتش نظیر کماندوهای نیروی هوائی و ژاندارمری تکیه داشته باشد، ممکن می دانید؟
جواب: وقوع چنین کودتای ممکن است. در این حال این آخرین سنگی خواهد بود که رژیم به سوی ملت می افکند و ملت مصمم است با استقرار یک حکومت اسلامی به مبارزه ادامه دهد و هر نوع رژیم دیگری با مخالفت ملت روبرو خواهد شد.
سؤال: اگر شما پیروز شوید، از نظر بنیادهای اساسی چه در نظر دارید؟
جواب: ما کمیته ای را مأمور خواهیم کرد که به منظور تشکیل یک مجلس به مشورت های لازم اقدام کند. ملت یک بار اراده خود را به داشتن یک حکومت اسلامی اعلام کرده است ولی اگر از نظر حقوقی رفراندمی هم لازم باشد، ما مخالف آن نخواهیم بود. این کمیته از افراد مومن تشکیل می شود و ممکن است علما هم به صورت عضو کامل و یا عضو ناظر درآن شرکت کنند.
سؤال: شما به عنوان رهبر غیر قابل انکار مخالفان تجلی یافته اید، شما گفته اید که نمی خواهید زمام

صحیفه نور جلد 4 صفحه 186

امور را به دست گیرید، بنابراین یک حکومت اسلامی را به چه صورت در نظر گرفته اید؟
جواب: ما نامزدی برای ریاست جمهوری معرفی خواهیم کرد که باید به وسیله ملت انتخاب شود، وقتی او انتخاب شد از او پشتیبانی و حمایت خواهیم کرد. قوانین حکومت اسلامی، قوانین اسلام خواهد بود. من شخصاً رئیس جمهوری نخواهم شد و هیچ پست دولتی هم نخواهیم پذیرفت. من مانند گذشته به هدایت ملت اکتفا خواهم کرد.
سؤال: بسیاری از مردم در ایران و بخصوص در بین روشنفکران با وجود اعتقاد، به فرائض مذهبی عمل نمی کنند و یا اصولاً به مذهب عقیده ندارند، روش حکومت اسلامی در برابر آنها چه خواهد بود؟
جواب:ما سعی می کنیم به این افراد راه سلامت و نجات را نشان دهیم، اگر نخواهند این راه را بپیمایند، در زندگی یومیه خود آزاد خواهند بود مگر اینکه بخواهند توطئه های زیانبخشی علیه ملت و کشور تدارک بینند.
سؤال: شما اخیراً گفتید که اگر آمریکا سیاست تسلطجوئی خود را در برابر ایران تغییر دهد، شما حاضر خواهید بود در روابط خود با آمریکا تجدید نظر کنید، منظور شما از این مطلب چیست؟
جواب: اگر آمریکا به نحو صحیح رفتار کند و در امور داخلی ما مداخله نکند و مشاوران خود را که در امور کشور ما دخالت دارند فرا خواند، ما نیز آنها را را احترام خواهیم گذاشت.
سؤال: آیا فکر می کنید که آمریکائی ها با توجه به اهمیت موضوع و عواقبی که جنبش ملت ایران در کشورهای عرب و مسلمان منطقه می تواند داشته باشد، به آسانی از ایران دست خواهند کشید؟
جواب: البته آمریکا می خواهد که همه کشورها را زیر نفوذ خود داشته باشد ولی ما چنین تصوری را نمی توانیم بپذیریم و ملت از آن خسته شده است. ملت های دیگر نیز با پیروی از ملت ما خود را از دست اندازی استثمار رهائی خواهند داد.
سؤال: نفت مساله دشوار و پر دردسری است، در این زمینه چه سیاستی مورد نظر شماست؟
جواب: ما نفت را به هر کس که از ما بخرد می فروشیم مشروط بر اینکه به قیمت عادلانه و بر مبنای

صحیفه نور جلد 4 صفحه 187

تراضی طرفین باشد. ارزهائی را که از این راه بدست خواهیم آورد به مصرف آبادی و عمران مملکت خواهد رسید.
سؤال: آیا به اسرائیل و آفریقای جنوبی نفت خواهید فروخت
جواب: خیر، برای اینکه این کشورها همانطور که قبلاً هم گفته ام راهی برخلاف حق و عدالت در پیش گرفته اند.
سؤال: از چند روز پیش مسکو نسبت به ایران تغییر لحن داده و از جنبش ملی حمایت می کند، نسبت به این تحول چه فکر می کنید؟
جواب: تبلیغات روزنامه های شوروی مداخله در امور داخلی محسوب نمی شود و در واقع تمام روزنامه های جهان باید از ما علیه رژیم شاه حمایت کنند. اتحاد شوروی در ردیف کشورهائی است که وضع ملت ایران را درک کرده و رفتار خود را بر همین اساس بنا نهاده است. ما با شوروی مانند همه کشورهای دیگر، مادام که نخواهند در امور داخلی ما مداخله کنند، روابط دوستی خواهیم داشت. باید به روابط حسن تفاهم و دوستی بر پایه احترام متقابل استوار بود.

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

شنبه 2 اردیبهشت 1396  9:43 PM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

پاسخ به:صحیفه نور امام خمینی

مصاحبه امام خمینی با خبرنگار روزنامه بالتیمورسان

تاریخ: 1357/10/18

 

مصاحبه امام خمینی با خبرنگار روزنامه بالتیمورسان

سؤال: دلائل اصلی مخالفت شما با شاه چیست؟ آیا به این علت است که شاه در اصلاحات کوتاهی کرده است؟ در اصلاحات زیاده روی کرده است؟ و یا اصلاحات نابجا کرده است؟ و یا اصولاً دلائل دیگری دارد؟
جواب: اولاً یکی به همین دلیل که در متن سوالات شما قرار گرفته و آن این است که شاه رسماً در امور اداره کشور و تنظیم خطوط اصلی سیاست ایران در زمینه اصلاحات در شؤون مختلف کشور دخالت کرده است و این خود جرم است زیرا شاه در سلطنت مشروطه مقام غیر مسؤول است و حق دخالت در این امور را نداشته است و این مجلسین و دولت بوده اند که باید درباره سرنوشت مملکت (اگر منتخب از طرف ملت باشند) تصمیم بگیرند، در صورتی که خود شاه همیشه گفته است که او تنها فرمانده کشور است و تمامی دولت ها در این سال ها اعتراف کرده اند که به دستور شاه هر عملی را انجام داده اند، بنابراین دولت ها هم مجرم بوده اند و باید محاکمه شوند و نیز وکلای مجلسین که این خلاف ها را می دیده و اعتراض نکرده اند، علاوه بر اینکه منتخب ملت نبوده اند و به این دلیل رفتن آنها در مجلس جرم بوده است، این سکوت آنان جرم دیگری است که باید محاکمه شوند، قطع نظر از اینکه تمامی دستورات و فرمان های شاه را هم که برخلاف قانون اساسی بوده است، تصویب کرده اند و به خیال خودشان صورت قانونی به آنها داده اند، بنابراین تمامی ارکان حکومت برخلاف موازین قانونی بوده است و چون در همه این خلاف ها شخص شاه عامل اصلی بوده لذا اعتراض ما در درجه اول مستقیماً متوجه شخص شاه می شود و بعد نتیجه این حکومت غیر قانونی که متکی به ملت نبوده و با دیکتاتوری و استبداد سرنیزه بر مردم تحمیل شده، این شده است که اختناق و خفقان با شدت هر چه تمامتر بر مردم تحمیل شده و در طول این سال ها هزاران کشته و زندانی و تبعیدی برجای گذاشته است که هنوز هم ادامه دارد. اصلاحات شاه در زمینه کشاورزی نتیجه اش این شد که کشاورزی غنی ایران را آنچنان نابود کرد که بیش از نود درصد مواد غذائی از خارج، در برابر تاراج نفت وارد می شود. در زمینه صنعت هم صنایع مونتاژ غیر متناسب با نیازها را پدید آورد و کشور را آنچنان وابسته به

صحیفه نور جلد 4 صفحه 163

خارج ساخت که رهائی از اینهمه مشکل به قیمت سنگینی تمام خواهد شد و در زمینه تسلیحات و مخازن زیرزمینی از قبیل نفت و مس و سایر چیزهاو در مورد شیلات و جنگل ها و مراتع و آب ها که ابعاد جنایتش نیاز به توضیحات وسیعی دارد و در امور فرهنگی و به فساد کشاندن سطح اخلاق عمومی جامعه و سایر امور باید گفت که ایران را تبدیل به ویرانستانی کرده است که امروز همه ما شاهد آنیم.
سؤال: (ژیسکار دستن) رئیس جمهوری فرانسه یک بار پیشنهاد کرد که دستورات شما برای اعتراض و اعتصاب در ایران، از محدوده اقامتتان در فرانسه دارد خارج می شود و به شما به تازگی اجازه داده شد که بیشتر در فرانسه اقامت کنید، آیا شما هیچ اخطاری از دولت فرانسه دریافت کرده اید که اعلامیه هایتان را باید تعدیل کنید؟ اگر دریافت کرده اید، آیا شما به طور کلی خیال چنین کاری (تعدیل در بیانات خود) را دارید؟
جواب: من همچنان همیشه به خواست خدای تعالی به انجام وظائف خود در جهت خدمت به اسلام و مسلمین ادامه خواهم داد و در هر کجا محدودیتی احساس کنم آنجا را ترک خواهم کرد.
سؤال: به نظر شما چه تغییراتی لازم است در ایران انجام شود؟
جواب: همه چیز باید در ایران تغییر کند، از قانون اساسی گرفته تا شکل حکومت، از مسائل اقتصادی تا فرهنگی و اجتماعی و نظامی همه چیز باید تغییر پیدا کند.
سؤال: نیروهای بسیاری از سیاسیون، مذهبیون و ملیون هستند که مخالف شاه اند، آیا فکر می کنید ممکن است این نیروها اختلاف فیمابین خود را حل کنند و یک دولت موثر تشکیل دهند؟ اگر چنین است چرا و چه وقت این اختلافات اینقدر عمیق بوده است؟
جواب: ما همیشه به همه طبقات و قشرها توصیه کرده ایم که اختلافات خود را کنار بگذارند و همه با هم برای نجات ملت و مملکت خدمت کنند و همانطور که هر روز شاهد وحدت و یکپارچگی ملت در این مرحله از مبارزاتشان هستیم، امیدواریم این وحدت روز به روز بیشتر شود و همه سران قوم، در رسانیدن کل جامعه مسلمان ایران به یک نظام عدل اسلامی کوشا باشند.
سؤال: اگر شاه استعفا کند و یا قبول کند که از تمام قدرت سیاسی خود چشم بپوشد، آیا شما مایل خواهید بود که در یک دولت جدید شرکت کنید؟ اگر مایل نیستید به چه دلیل؟

صحیفه نور جلد 4 صفحه 164


جواب: اکنون تنها به چشم پوشی از قدرت توسط شاه، اختلاف ملت با وی تمام نمی شود زیرا شاه جنایات بسیاری مرتکب شده است و بنابراین باید محاکمه و مجازات شود و نیز همه کسانی که در جنایات شاه با وی همکاری کرده اند. و ثانیاً امروز ملت ایران خواستار برچیده شدن رژیم سلطنتی هستند و رفراندم روزهای تاسوعا و عاشورا به طرز بیسابقه ای این حقیقت را به همه جهانیان ثابت کرد و نیز همگی اعلام کردند که خواستار استقرار جمهوری اسلامی هستند که متکی به آراء ملت باشد و با معیارها و قواعد اسلامی تکوین یابد و عمل کند و اینچنین حکومتی جز با دادن بیشترین آزادی های سازنده وخلاق امکان پذیر نیست.
سؤال: آیا فکر می کنید که دولت کارتر در حال تعویض یا تغییر سیاست خویش نسبت به ایران است؟ برداشت شما از سیاست آمریکا و شوروی نسبت به ایران چیست؟ و اگر می توانستید، آیا سیاست ایران را بیشتر در جهت سیاست غرب تغییر نمی دادید؟
جواب: بر ملت آمریکاست که کارتر و دولت او را استیضاح کنند و از وی بخواهند که بیش از این با حمایت از شاه آدمکش حیثیت ملت آمریکا را در نظر مردم ایران متزلزل نسازد. ملت ایران تصمیم گرفته است که خود را از چنگال استعمار و استبداد نجات دهد و مستقل و آزاد باشد و سیاست های خود را بر این دو پایه نیز طرح ریزی می کند و برای او مهم نیست که چه کسی این سیاست ها را می پسندد و یا نمی پسندد.
سؤال: آیا شما هیچ گونه کمکی و یا قول کمکی از لیبی و یا سازمان آزادیبخش فلسطین دریافت کرده اید؟
جواب: نه، هرگز، به هیچ وجه.
سؤال: از قول شما گزارش شده است که گفته اید رهبران خارجی ای که به حمایت خود از شاه ادامه دهند، در تحت دولتی بدون شاه هیچ نفت از ایران دریافت نخواهند کرد، آیا منظور شما عمدتاً ایالات متحده نبوده است؟ آیا فکر می کنید که این تهدید در بلند مدت موثر خواهد بود؟ آیا اگر شما اختیار انتخاب داشتید فکر می کنید جریان نفت را بر روی کشورهای اسرائیل، افریقای جنوبی، ژاپن، فرانسه، آمریکا و غیره می بستید؟ یا به روی یک کشور خاص دیگر؟
جواب: ما گفته ایم که پس از رفراندم سراسری کشور علیه شاه در روزهای تاسوعا و عاشورا که هر گونه مشروعیت و قانونی بودن را حتی از نظر جهانیان برای چندمین بار از حکومت شاه

صحیفه نور جلد 4 صفحه 165

سلب کرد، به دلیل اینکه دیگر شاه و دولت او نماینده ملت نیستند، (اگر هم قبلاً بوده اند که هرگز نبوده اند) در این صورت هر دولتی از وی حمایت کند، علیه ملت ایران اقدام کرده است و ملت ایران حق دارد به چنین دولتی که حامی دشمن اوست نفت خود را نفروشد، البته گفته ایم که مادامی که سران این دولت ها که از شاه حمایت می کنند بر سر کارند، به آنها نفت نمی دهیم، خواه آمریکا و یا هر کشور دیگر. و اما نسبت به اسرائیل، مسلم است که ما به یک دولت غیر قانونی و غاصب و متجاوز به حقوق مسلمین و دشمن اسلام هیچ گونه کمکی نخواهیم کرد. حساب آفریقای جنوبی هم معلوم است، رژیم نژادپرستی که به هیچ وجه به هیچ یک از ارزش های انسانی ارج نمی نهد و اصولاً رژیمی است سفاک و جنایتکار، ولی نسبت به دیگران ما فروشنده هستیم و صادر کننده نیز خواهیم بود، البته متناسب با مصالح و وضع اقتصادی و سیاسی کشور.

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

شنبه 2 اردیبهشت 1396  9:43 PM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

پاسخ به:صحیفه نور امام خمینی

مصاحبه امام خمینی با تلویزیون سوئیس

تاریخ: 1357/10/18

 

مصاحبه امام خمینی با تلویزیون سوئیس

سؤال: شاه اعلام کرده که به زودی از مملکت خارج خواهد شد و شورای سلطنتی تشکیل خواهد داد، آیا در چنین صورتی به ایران مراجعت خواهید کرد یا خیر؟
جواب: رفتن به ایرن تابع این است که احراز کنم که وجود من در ایران نافع تر است برای نهضت از اینجا، هر وقت احراز کنم خواهم رفت. اما رفتن شاه فقط منظور ما را عملی نمی کند، ما رژیم سلطنتی را غیر قانونی می دانیم و مردم با رفراندم خود، او را ساقط کردند و رژیم باید از مکان غصبیش دست بردارد تا ملت حکومت اسلامی را انشاء الله تاسیس کند.
سؤال: بر اساس گزارش هائی که ما دریافت داشته ایم شما با آمریکائی ها (با هیاتی آمریکائی) تماس هائی گرفته اید و احیاناً لیست کسانی که ممکن است در آینده حکومت بکنند به آنها داده اید، آیا این واقعیت دارد؟
جواب: خیر، ما هرگز با آمریکائی ها تماسی نگرفته ایم.
سؤال: حکومت بختیار را چگونه می بینید که فرموده اید غاصب است و غیر قانونی؟
جواب: حکومت بختیار متکی به شاه است که شاه سلطنتش غیر قانونی است و مردم او را با رفراندم خویش عزل کردند. از طرفی متکی است بر مجلسین که مجلسین قانونیت ندارد برای اینکه منبعث از اراده ملت نیست.
سؤال: سیاست (نظر) کلی شما راجع به اقلیت های مذهبی در آینده چیست؟
جواب: اقلیت های مذهبی در آینده آزاد هستند و در ایران در رفاه زندگی خواهند کرد و ما با آنها با کمال انصاف و مطابق با قانون عمل خواهیم کرد. آنان برادران ایرانی ما هستند، آنان هم از شاه و دار و دسته اش به تنگ آمده اند.

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

شنبه 2 اردیبهشت 1396  9:43 PM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

پاسخ به:صحیفه نور امام خمینی

مصاحبه امام خمینی با خبرنگار انگلیسی روزنامه فاینشنال تایم

تاریخ: 1357/10/18

 

مصاحبه امام خمینی با خبرنگار انگلیسی روزنامه فاینشنال تایم

سؤال: دنیای غرب شناخت صحیحی از حکومت اسلامی ندارد. خیلی خلاصه رئوس خط مشی یک حکومت اسلامی را توضیح دهید.
جواب: حکومت اسلامی حکومتی است بر پایه قوانین اسلامی. در حکومت اسلامی استقلال کامل حفظ می شود. ما خواستار جمهوری اسلامی می باشیم. جمهوری، فرم و شکل حکومت را تشکیل می دهد و اسلامی یعنی محتوای آن فرم که قوانین الهی است.
سؤال: فرموده بودید هر وقت مناسب بدانید به ایران بر می گردید، آیا در صورت رفتن شاه و روی کار آمدن شورای نیابت سلطنت به ایران باز می گردید؟
جواب: من هر موقع صلاح بدانم به ایران مراجعت می کنم. بودن شاه در ایران و رفتن او، آمدن شورای سلطنت روی کار و نیامدن آن روی کار، هیچ گونه دخالتی در تصمیم من ندارد.
سؤال: آیا غیر از شاه، همه کسانی که با او همکاری کرده اند بایستی محاکمه شوند؟ تا چه حد از همکاری، قابل اغماض است و چه کسانی با چه جرائمی بایستی برای محاکمه بایستند؟
جواب: ما شاه و کسانی که در دوران سلطنت او به ملت خیانت کرده اند را محاکمه می کنیم و به مجازات اعمالشان می رسانیم و مجازات آنان بستگی به جرائم آنان دارد ولی دسته ای هستند که از ناچاری به او گرویده اند، اینان را کار نداریم.
سؤال: بختیار گفته است که علما بایستی به مسائل مذهبی بپردازند و امور سیاسی را به سیاسیون واگذار کنند، نظرتان در این مورد چیست؟
جواب: بختیار هیچ گونه قانونیتی ندارد، او خائن است زیرا مجلسین که به او رأی اعتماد داده اند

صحیفه نور جلد 4 صفحه 158

قانونی نیستند. مردم ایران حتی یک وکیل را به طور آزاد انتخاب نکرده اند. هر حکومتی با بودن شاه مورد قبول ما نیست.
سؤال: نفوذ آیت الله در میان مردم ایران بسیار زیاد است لکن این موضوع در ارتش تا این حد نیست، علت چیست و آیا این موضوع اساساً درست است؟
جواب: ارتش ایران پنجاه سال است در اثر تبلیغات مسموم، قدرت تفکرش را از دست داده است. ما هرگز توقع نداریم که بلافاصله ارتش به مردم بپیوندد ولی این کار، دیر یا زود صورت وقوع به خود می گیرد.
سؤال: در آینده نزدیک تولید نفت را در چه سطحی ادامه خواهید داد؟
جواب: دستور دادم تا نفت را برای داخل استخراج نمایند ولی هرگز اجازه نمی دهم نفتمان را خارجیان به یغما ببرند لذا گفته ام که به خارج صادر نشود و این کار شده است. تولید نفت در آینده بستگی به نیازهای کشورمان دارد.
سؤال: چه تغییر فاحشی در تجارت خارجی در نظر دارید بدهید؟
جواب: با تمام قدرت جلوی چیزهائی را که به ضرر کشورمان است می گیریم. ما هرگز به کشورها اجازه نمی دهیم تا ایران را بازار مصرف خود گردانند. ما وابستگی تجاری را از بین خواهیم برد.
سؤال: گفته می شود که شما لیست هیات وزرا را تهیه کرده اید، بدون قید نامی بفرمائید چه نوع افرادی را انتخاب کرده اید و سوابقشان چیست؟
جواب: من برای انتقال قدرت بعد از رفتن شاه، برنامه ای را پیش بینی کرده ام که به موقع به مرحله اجرا می گذارم. افرادی را که تهیه کرده ام کسانی هستند که در طول سی و چند سال سلطنت شاه به مردم خیانت نکرده اند.
سؤال: در مصاحبه با آیت الله شیرازی و شریعتمداری، آیت الله شیرازی فرمودند که نظراتشان با شما یکی است، آیت الله شریعتمداری نیز گفته اند که قانون اساسی را می خواهند و سلطنت

صحیفه نور جلد 4 صفحه 159

شاه در قانون اساسی است، پس ایشان طرفدار رژیم سلطنتی هستند، علت این تناقض چیست؟
جواب: من جمهوری اسلامی را به آراء عمومی می گذارم.
سؤال: چطور شد که حکومت عراق شما را اخراج کرد؟
جواب: عراق زیر فشار ایران می خواست از فعالیت سیاسی و الهی من جلوگیری نماید و من که برایم مکان مطرح نبود، برای اینکه بتوانم به کشورم خدمت کنم، آنجا را می بایست ترک می گفتم.
سؤال: با وجود بعضی قوانین اسلام مثل بهره و... وضع بانک ها چه ملی و چه خارجی چه می شود؟ در جمهوری اسلامی بانک چطور می تواند کار کند؟
جواب: بهره حرام است، باید نظام دیگری درست بشود.
سؤال: وضع کشاورزی در 15 سال اخیر من دیده ام کاملاً مختل شده آیا امکان دارد که این دو مرتبه عمران بشود؟
جواب: باید کارشناس های ایران و مردم ایران راجع به این موضوع بسیار کوشش کنند که این خرابی ها رفع شود و البته مدت طولانی می خواهد. بازسازی کشاورزی امری ضروری است که به این زودی ها تحقق پیدا نمی کند.
سؤال: امکان دارد؟
جواب: هر چیزی با کوشش امکان دارد.
سؤال: گرفتن قانون اساسی 70 سال پیش برای ملت ایران یک پیروزی شناخته شده با وجود اینکه هیچ وقت (به) دقت عمل نشده است، آیا امکان دارد همان قانون اساسی اصلاح بشود یا یک قانون اساسی جدید باید تدوین بشود؟

صحیفه نور جلد 4 صفحه 160


جواب: قانون اساسی باید مطالعه بشود، بعضی از چیزهایش که مخالف با اسلام است باید کنار گذاشته شود، البته این باید برای زندگی فعلی مناسب باشد.اصولاً قانون جدیدی را باید تدوین کنیم.
سؤال: قوانین دیگر هم که در این 50 سال اجرا شده ممکن است بعضی هایش خوب باشد و بعضی هایش هم نه؟
جواب: اگر مخالف با اسلام نباشد، تجدید نظر می شود و بعد تائید و اگر هم مخالف اسلام باشد، کنار گذاشته می شود و این در صورتی است که قانون اساسی جدیدی ارائه ندهیم ولی اکنون مشغول تهیه قانون اساسی جدیدی می باشیم.

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

شنبه 2 اردیبهشت 1396  9:43 PM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

پاسخ به:صحیفه نور امام خمینی

مصاحبه امام خمینی با خبرنگار تایمز لندن

تاریخ: 1357/10/18

 

مصاحبه امام خمینی با خبرنگار تایمز لندن

سؤال: مایلم که قدری درباره دوران کودکی شما و شغل شما در آن زمان بدانم و شاید هم مختصری از دوران طفولیت شما و طریقی که از آن طریق به اعتقاد کنونی راه یافتید. کیفیت ها و ارزش هائی که برای شما مهم بوده و هستند چیست؟ و به عنوان یک مسیحی درباره فرهنگ شما زیاد نمی دانم از این رو اولین سؤالم این است که اعتقادات شما چیست؟ کجا و چگونه این اعتقادات را فرا گرفتید؟ و چگونه آنها را عمل می کنید؟ و به عنوان سؤالی تکمیلی لطفاً مختصری از شرح کار خود را بیان کنید.
جواب: زندگی شخصی من هم مانند همه افراد حادثه ای است جزئی از تمام حوادثی که در جهان می گذرد که نیازی به شرح و توضیح آن نمی بینم ولی اعتقادات من و همه مسلمین همان مسائلی است که در قران کریم آمده است و یا پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) و پیشوایان بحق بعد از آن حضرت بیان فرموده اند که ریشه و اصل همه آن عقاید که مهمترین و با ارزشترین اعتقادات ماست، اصل توحید است. مطابق این اصل ما معتقدیم که خالق و آفریننده جهان و همه عوالم وجود و انسان، تنها ذات مقدس خدای تعالی است که از همه حقایق مطلع است و قادر بر همه چیز است و مالک همه چیز. این اصل به ما می آموزد که انسان، تنها در برابر ذات اقدس حق باید تسلیم باشد و از هیچ انسانی نباید اطاعت کند مگر اینکه اطاعت او اطاعت خدا باشد. براین اساس هیچ انسانی هم حق ندارد انسان های دیگر را به تسلیم در برابر خود مجبور کند و ما از این اصل اعتقادی، اصل آزادی بشر را می آموزیم که هیچ فردی حق ندارد انسانی و یا جامعه و ملتی را از آزادی محروم کند، برای او قانون وضع کند، رفتار و روابط او را بنا به درک و شناخت خود که بسیار ناقص است و یا بنا به خواسته ها و امیال خود تنظیم نماید و از این اصل ما نیز معتقدیم که قانونگزاری برای پیشرفت ها در اختیار خدای تعالی است، همچنان که قوانین هستی و خلقت را نیز خداوند مقرر فرموده است و سعادت و کمال انسان و جوامع، تنها در گرو اطاعت از قوانین الهی است که توسط انبیا به بشر ابلاغ شده است و انحطاط و سقوط بشر به علت سلب آزادی او و تسلیم دربرابر سایر انسان هاست. بنابراین انسان باید علیه این بندها و زنجیرهای اسارت و در برابر دیگرانی که به اسارت دعوت

صحیفه نور جلد 4 صفحه 167

می کنند قیام کند و خود و جامعه خود را آزاد سازد تا همگی تسلیم و بنده خدا باشند و از این جهت است که مقررات اجتماعی ما علیه قدرت های استبدادی و استعماری آغاز می شود و نیز از همین اصل اعتقادی توحید ما الهام می گیریم که همه انسان ها در پیشگاه خداوند یکسانند، او خالق همه است و همه مخلوق و بنده او هستند، اصل برابری انسان ها و اینکه تنها امتیاز فردی نسبت به فرد دیگر بر معیار و قاعده تقوا و پاکی از انحراف و خطاست. بنابراین با هر چیزی که برابری را در جامعه بر هم می زند و امتیازات پوچ و بی محتوائی را در جامعه حاکم می سازد باید مبارزه کرد. البته این آغاز مساله است میان یک ناحیه محدود از یک اصل و اصول اعتقادی که برای توضیح و اثبات هر یک از بحث های اسلامی دانشمندان در طول تاریخ اسلام کتاب ها و رساله های مفصلی نوشته اند.
سؤال: می خواهم که توانائی آن را بیابم تا این تناقض مشهود بین نقش شما به عنوان یک رهبر مذهبی و نقشی را که به عنوان محور مخالفین به عهده دارید توجیه کنم. رژیم شاه چگونه منجر به تبعید شما گردیده؟ و دولت های این رژیم چه کرده که شما را به مخالفت وا داشته است؟ من شما را به عنوان صخره می بینم که مستحکم در میان حوادث کوبنده ایستاده اید. پایگاهی هستید در میان حوادث گذرا و از این رو من فکر نمی کنم که صحیح باشد که شما را به عنوان یک شخصیت انقلابی توصیف کنم. اهمیت شخص شما در حوادثی که می گذرد چه اندازه است؟ و فکر می کنید چه اندازه نفوذ شخصی بر این حوادث داشته باشید؟
جواب: اگر شما بتوانید مفهوم مذهب را در فرهنگ اسلامی ما درک و دریافت کنید، به روشنی خواهید دید که هیچ گونه تناقضی بین رهبری مذهبی و سیاسی نیست، بلکه همچنان که مبارزه سیاسی بخشی از وظایف و واجبات دینی و مذهبی است، رهبری و هدایت کردن مبارزات سیاسی گوشه ای از وظایف و مسئوولیتهای یک رهبر دینی است. کافی است شما به زندگی پیامبر بزرگ اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) و نیز زندگی امام علی علیه السلام نگاه کنید که هم یک رهبر مذهبی ماست و هم یک رهبر سیاسی و این مساله در فرهنگ شیعه از مسائل بسیار روشن است و هر مسلمان شیعی وظیفه یک رهبر مذهبی و دینی می داند که در سرنوشت سیاسی و اجتماعی جامعه مستقیماً دخالت کند و هدایت و نقش تعیین کننده خود را انجام دهد. مفهوم مذهب و رهبر مذهبی در فرهنگ اسلامی بسیار تفاوت دارد از مفهوم آن در فرهنگ شما که مذهب صرفاً یک رابطه شخصی و معنوی است بین انسان و خدا. از این رو مذهب اسلام از هنگام ظهورش متعرض نظام های حاکم در جامعه بوده است و خود دارای سیستم و نظام خاص اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی است که برای تمامی ابعاد و شؤون زندگی فردی و اجتماعی قوانین خاصی وضع دارد و جز آن را برای سعادت جامعه نمی پذیرد. مذهب اسلام همزمان با

صحیفه نور جلد 4 صفحه 168

اینکه به انسان می گوید که خدا را عبادت کن و چگونه عبادت کن، به او می گوید چگونه زندگی کن و روابط خود را با سایر انسان ها باید چگونه تنظیم کنی و حتی جامعه اسلامی با سایر جوامع باید چگونه روابطی را برقرار نماید. هیچ حرکتی و عملی از فرد و یا جامعه نیست مگر اینکه مذهب اسلام برای آن حکمی مقرر داشته است. بنابراین طبیعی است که مفهوم رهبر دینی و مذهبی بودن، رهبری علماء مذهبی است در همه شؤون جامعه، چون اسلام هدایت جامعه را در همه شوون و ابعاد آن به عهده گرفته است. و اما اینکه چرا امروز تمامی علماء مذهبی علیه رژیم شاه و دولت های او قیام کرده اند بسیار واضح است. امام علی (علیه السلام) می گوید: خداوند از دانشمندان پیمان گرفته است که بر سیری ستمگر و گرسنگی مظلوم سکوت نکنند. و این شاه ستمگر و دارودسته اوست که با همه فقر طاقت فرسای مردم ما، میلیاردها دلار ثروت کشور را به خود اختصاص داده است. و نیز اگر بدعت ها در دین ظاهر شود، بر علماست که دانش خود را آشکار کنند و نگذارند فریب ها و نیرنگ ها و دروغ بدعت گذاران در دین و در مردم اثر کند و باعث انحراف شود.
این شاه است که با انواع دروغ ها و حیله ها هم دین خدا را تحریف کرده و خواسته های شیطانی خود و اربابانش را به عنوان قوانین منطبق با اسلام، بر ملت مظلوم ایران تحمیل می کند و همه حقایق و واقعیات را وارونه جلوه می دهد. بر علماء دینی و مذهبی است که چهره واقعی او را به ملت معرفی کنند. مثلاً ببینید شاه کشاورزی ما را نابود کرده و کشور را در مواد غذائی وابسته به خارج نمود و هنوز هم به اصلاحات ارضی خود افتخار می کند. آیا این یک تحریف نیست؟ و یا مثلاً نفت ایران را تا آنجا که می تواند استخراج می کند و با پول آن برای اجانب پایگاه نظامی تاسیس می کند و یا به بهانه صنعتی کردن کشور، صنایع مونتاژ، آن هم اکثراً با سرمایه های خارجی و بدون هماهنگی با شرایط اقتصادی کشور، ایران را بازار مصرف اجناس تجملی خارج ساخته و از این طریق ثروت کشور را به هدر می دهد و بعد ادعای مدرنیزه کردن کشور را دارد و صدها تحریف و خیانت دیگر که بر هر مسلمانی و در درجه اول بر علماء دینی و مذهبی واجب است که قیام کنند و خود و ملت را از این ستمگری ها نجات دهند.
سؤال: درباره موقعیت کنونی که باید اقرار کنم که ممکن است خیلی سریع پیش از آنکه من بتوانم شاهد آن باشم تغییر کرده باشد، نخست وزیر جدید از شما دعوت کرده است به ایران برگردید، در تحت چه شرایطی شما چنین خواهید کرد؟
جواب: نخست وزیر هر دولتی که با وجود شاه به سرکار بیاید غیر قانونی است و از نظر ملت ایران اعتبار ندارد و بازگشت من به ایران متوقف بر این است که در انجا بهتر بتوانم به وظائفم در

صحیفه نور جلد 4 صفحه 169

زمینه خدمت به اسلام و نهضت اسلامی ملت ایران عمل کنم و دعوت یا عدم دعوت آنان در تصمیم من هیچ گونه نقشی ندارد.
سؤال: شما از کارکنان صنعت نفت خواسته اید که تولید نفت را متوقف کنند، آیا این خواسته شما با یک پاسخ رضایت بخش مواجه شده؟
جواب: بله، طبق گزارشات حتی یک قطره نفت هم استخراج نمی شود و بعد ما برای تامین مصرف داخلی هیاتی اعزام نمودیم، به این مساله رسیدگی کردیم و عده ای از کارکنان را برای تامین همین مقدار دعوت کردند که به سرکار خود برگردند.
سؤال: آیا نگران این نیستید که مردمی که با انگیزه سیاسی وارد این نهضت شده اند در پس آنچه که شما به خاطرش قیام کرده اید پنهان شده و از موقعیت شما برای مقاصد خود استفاده کنند؟
جواب: امروز هر کس کمی مطالعه در ماهیت نهضت ایران کند خواهد دید که نهضتی است صد درصد اسلامی و هر کس بخواهد در این حرکت شرکت کند باید خود را با آن تطبیق دهد که در غیر این صورت مطرود ملت خواهد بود. البته اشخاصی هم هستند که علیه شاه مبارزه می کنند و مسلمان هم نیستند ولی تعداد آنان خیلی کم است.
سؤال: آیا هیچ گونه شرایطی وجود خواهد داشت که شما در تحت آن بتوانید وجود شاه را و یا جانشینان وی را بر تخت قبول کنید؟
جواب: با وجود شاه و جانشینانش هیچ راه حلی برای بحران ایران وجود ندارد و شاه جز کنار رفتن چاره ای ندارد.
سؤال: چه نوع حکومتی را مایلید در ایران ببینید؟ آیا شما خواستار چنین حکومتی هستید که اکنون در ایران روی کار آمده و یا مایلید در چنین حکومتی شرکت کنید؟
جواب: ما جمهوری اسلامی را اعلام کرده ایم و ملت با راهپیمائی های مکرر به آن رأی داده است، حکومتی است متکی به آراء ملت و مبتنی بر قواعد و موازین اسلامی.
سؤال: و بالاخره درباره آینده فکر می کنید چه اتفاقی خواهد افتاد؟ آیا جنگ داخلی راه حل کم

صحیفه نور جلد 4 صفحه 170

ضررتر خواهد بود؟ و آیا واقعاً احتمال صلح وجود دارد؟ وقتی که زندگی در ایران به حالت عادی برگردد، زندگی یک فرد متوسط را چگونه مجسم می کنید؟ امید شما و آنچه که می خواهید بدان برسید چیست؟ و آیا به چنین چیزی در خارج از ایران نائل خواهید آمد؟
جواب: به خواست خدای تعالی ملت ایران راه خود را یافته و به پیش می رود و ما معتقدیم که پس از پیروزی ملت با اجراء قوانین اسلامی جامعه ای بوجود آید که الگو و نمونه باشد برای ملت های جهان، برای نجات و سعادت خود. جنگ داخلی صورت نخواهد گرفت. دیر یا زود ارتش به ملت خواهد پیوست و اصولاً به غیر از تنی چند از ارتشیان بقیه معتقد به راه ملت هستند و من از طرز تفکر خیلی از آنان آگاهی دارم. بارها سیاسیون ایران مرا از ارتش بیم داده ولی آنان اشتباه می کنند برای آنکه جو کاذب بوجود آورده اند.
سؤال: اگر چپی ها از نارضایتی های عمومی استفاده کنند و قدرت را تصاحب کنند آیا شما فکر می کنید بتوانید که چنان اثری روی آنها بگذارید که آنچه را که شما برایش ارزش قائلید رعایت کنند؟ و آیا با توجه به اینهمه که شما باید به انجام برسانید آرزو نمی کردید که مرد جوانتری بودید؟
جواب: چنین چیزی در ایران امکان ندارد. در یک کشور مسلمان که مردم آن به نام قرآن و به خاطر خدا خون می دهند ممکن نیست حکومتی سرکار آید که از اول پرچم ضد خدا و ضد اسلام را در دست گرفته است. شاه با همه ریاکاری ها و تظاهر به اسلام بالاخره چهره واقعی او آشکار شد و ملت او را عقب راند. ملت ایران از نظر ایمان و عقیده محتاج نیست تا به مکتب های ضد خدائی پناه ببرد. ملت ایران خواستار عدالتند و آزادی و استقلال و معتقدند جز در سایه اسلام و با قوانین اسلام به آن نمی رسند. اگر از چندین بچه ای که به علت نداشتن تجربه به چپ گرایش پیدا کرده اند بگذریم، چپ به معنی واقعی اش در افراد روشنفکر که از جامعه ایران شناخت داشته باشند وجود ندارد. در ایران اسلام حاکم است و بس.
سؤال: شما نقش و وظیفه خودتان را در شرایط فعلی چه می بینید؟
جواب: ما نقش هدایت داریم، همیشه همین نقش بوده است. مسائلی را که می بینیم مفید است برای ملت ایران طرح می کنیم چیزهائی را که مضر است نفی می کنیم و کوشش می کنیم برای پیشبرد مقاصد اسلامی.

صحیفه نور جلد 4 صفحه 171


سؤال: آیا آماده هستید که برای جهاد مسلحانه فرمان بدهید، اگر تمام راه ها بسته شود؟
جواب: اگر تمام راه ها بسته شود، مورد مطالعه قرار خواهیم داد ولی با شناختی که من از ارتش دارم به این مرحله نخواهد رسید.
سؤال: شما شخصاً به واسطه رژیم شاه رنج های بسیار برده اید، تبعید شده اید، زندانی دیده اید، پسرتان به نحو اسرارآمیزی کشته شده است، آیا با تمام اینها شما هیچ خصومت شخصی ای در مورد شاه احساس می کنید؟
جواب: ابداً. من به هیچ وجه احساس خصومت شخصی با شاه ندارم. برای مبارزه نه شخص خودم مطرح است و نه پسرم و من هیچ گاه احساس ناراحتی شخصی از او نکرده ام من برای خیانت هائی که شاه در این 50 سال کرده، جنایاتی که به ملت من وارد کرده مخالفم.
سؤال: شما از (ملت من) صحبت می کنید و واقعیت اینست که شما رهبر این حرکت عظیم شده اید، آیا شما نگران این نیستید که سیاسیون ممکن است از این موقعیت استفاده کنند و سعی کنند که در پس پرده از شما سوء استفاده کنند و پس از پایان یافتن مساله ظاهر شوند و بهره برداری کنند؟
جواب: ما تا بتوانیم کوشش می کنیم که مسائل را خودمان حل کنیم و آنچه در اختیار داریم عمل می کنیم و ملت هم پشتیبان ماست. امیدوارم که آنانی که امروز و یا این روزها مبارز شده اند، واقعاً معتقد به مبارزه شده باشند و فرصت طلب نباشند. البته در هر مبارزه، آن هم مبارزه ایران که دامنه اش بسیار وسیع است فرصت طلبان در آینده کارهائی می کنند که امروز نمی توانند انجام دهند ولی ملت ما به امید خدا بعد از پیروزی دیر یا زود همه را سر جایشان می نشاند، انشاء الله.

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

شنبه 2 اردیبهشت 1396  9:43 PM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

پاسخ به:صحیفه نور امام خمینی

بیانات امام خمینی در مورد تبلیغات شیطنت آمیز شاه

تاریخ: 1357/10/17

 

سقوط رژیم شاهنشاهی و استقرار حکومت عدل اسلامی خواست صریح و بی ابهام ملت.

اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
بسم الله الرحمن الرحیم
مسائلی که ملت ایران در این مدت طرح کرده اند یک مسائلی است که هیچ ابهامی در آن نیست. ما هم که از اول همان مسائلی که در نهاد ملت است طرح کردیم هیچ ابهامی در مطالب ما نیست، مطلب ما این نیست که شاه برود بیرون مملکت، مطلب ما سقوط شاه است از سلطنت و اینکه می گوئیم (شاه برود) یعنی سلطنت نداشته باشد، نه برود تفریح. و مطلب دوم این است که رژیم شاهنشاهی یک رژیمی است که مقبول ملت نیست و از اول هم یک مطلب غلطی بوده است. و مطلب ثالث این است که ما می خواهیم یک حکومت عدل، بر قوانین اسلام در ایران حکمفرما باشد. اینها هیچ کدامش در آن ابهامی نیست که کسی بخواهد تحلیلش کند، کسی بخواهد بگوید مطلب ملت باز معلوم نیست، چه می گوید، معلوم نیست اینها کسی مگر خودش را به کری بزند و الا ملت حالا چندین وقت است، از یک سال بیشتر است که در خیابان ها دارد فریاد می زند که ما رژیم شاهنشاهی را نمی خواهیم، رژیم پهلوی را نمی خواهیم و ما حکومت اسلامی می خواهیم. این هیچ ابهامی ندارد. خیال نشود که حالا که شاه رفته یا بنا دارد برود یک مطلبی حاصل شده است، تا حالا هیچ مطلبی از آن مطالبی که ما و ملت ایران می خواهیم حاصل نشده است.
 

تبلیغات کذب رژیم شاه

بله، ایشان (آنطوری که از ایشان نقل شده است) گفته اند که اگر من بروم (من یک سه ماهی می خواهم بروم برای اینکه یک ناراحتی هایی دارم، سه ماه می خواهم بروم) دیگر به غرب نفت نخواهد رسید. این برای این است که غرب را بر ضد نهضت تجهیز کند (و اگر من بروم بیرق سرخ به بالای پشت بام های مثلاً ایران به بالای ایران، به بالای بلندی های ایران بیرق سرخ زده می شود یعنی همه دیگر از اول تا آخر ایران کمونیست می شوند و به شوروی گرایش پیدا می کنند) بعد هم گفتند که اینها که مخالف من هستند یک عده معدودی هستند، چیزی نیستند اینها و اینها هم من را درک نکردند،

صحیفه نور جلد 4 صفحه 148

اگر چنانچه من را درک کرده بودند، اینها هم مخالف نبودند، حالا ما این سه تا مطلبی که ایشان گفتند، خوب باید ببینیم چی هست، صحیح ایشان می فرمایند یا خیر، باز هم دست برنداشتند از این تبلیغات شیطنت آمیز.
 

چپاول و غارت نفت ایران درازای ارسال سلاح های بلا استفاده و تاسیس پایگاه های تسلیحاتی

اما اینکه می گویند اگر چنانچه من بروم دیگر برای غرب نفت نیست، اگر مقصود این است که آنطوری که شما نفت می دادید به خارج ما می دهیم، صحیح است این برای اینکه شما نفت ما را دادید به خارج و آنی که از آمریکا به خیال خودتان گرفتید و برای تعمیه گرفتید یک اسلحه های بسیار پیشرفته که در ایران هیچ کارشناسی ندارد و هیچ کس نمی تواند استعمالش بکند گرفتید برای پایگاه درست کردن برای آمریکا در ایران، یعنی هم نفت را بردید و هم پایگاه درست کردید. اگر می خواست یک مملکتی در مملکت دیگری پایگاه درست کند محتاج به این بود که میلیاردها مثلاً دلار بدهد تا پایگاه اجازه بدهند درست کند. ایران اجازه داده که پایگاه درست کن در ازای نفتی که ما به تو می دهیم. نفت را داده اند اگر در ازایش اسلحه برای ایران هم خریده بودند خوب، یک غلطی بود اما غلط کمی بود. اما اسلحه برای ایران نخریدند، اینها همان چیزی که آمریکائی ها می خواستند و آمالشان بود که در مقابل شوروی یک پایگاهی داشته باشند در ایران، با این صورت درست کردند که پایگاه را درست کردند به اسم اینکه ما پول نفت را می خواهیم بدهیم، خوب دیگر پول نفت دادن که جرم نیست، ما نفت خریدیم و پولش را می خواهیم بدهیم منتها حالا مبلغ خیلی زیاد است از باب اینکه ایران می خواهد یک مملکت پیش افتاده ای باشد، اینکه هیجده میلیارد دلار یا بیست و دو میلیارد دلار پول این اسلحه ای است که شاه خریده است نه این است که ما می خواهیم پایگاه درست کنیم، نخیر این مال خود ایران است. خوب، اینقدر زیاد برای چه؟ ایران که اینقدر لازم ندارد. این برای این است که ایران هم یکی از ابرقدرت ها می خواهد باشد و می خواهد در مقابل شوروی بایستد؟ در مقابل آمریکا بایستد و در دروازه تمدن می خواهد وارد بشود؟ از این جهت است که اینقدر زیاد اسلحه خریده؟! لکن ما که مطلب را می دانیم، اینطور می گوئیم که خیر، برای ایران نیست، برای آمریکاست. آمریکا، هم عوض را گرفته هم معوض را، هم نفت را گرفته و هم عوضش را خودش گرفته. پول نفت را به صورت اسلحه به ایران داده و جاهای زیادی پایگاه آمریکائی است. اگر مقصود این است که، اینکه می گوید دیگر غرب نفت ندارد. مقصود این است که این ترتیبی نفت ندارد، اگر غرب از ما بخواهد که نفت به او بدهیم و عوض آن هم پایگاه درست کند، یا یک چیزی که به درد ما نمی خورد در ایران درست کند، یا مضر برای ایران

صحیفه نور جلد 4 صفحه 149

است در ایران درست کند، ما نفت را اگر به بیابان ها ریختیم، اگر آتش زدیم به آنها نمی دهیم. و اگر مقصود این است که نفت را نمی دهند، غرب به نفت نمی رسد، یعنی اگر بخواهند یک معامله صحیحی، عقلائی، روی انصافی، روی تبادل نظری بین متعاملین، بگوید نفت را نمی دهم، نخیر دروغ می گوید. نخیر، ما و ایران هر حکومتی باشد احتیاج دارد به پول برای اینکه اداره مملکت باید بکند و عمده اش پول نفت است. نفت را هر مشتری ای که پیدا بشود که خوب بخرد به او می دهند، پول می گیرند. به آمریکا می دهد به جای اینکه ایشان پایگاه درست کرده، نه ما پایگاه نمی خواهیم درست کنیم برای آمریکا، ما پول می گیریم برای اینکه این ملت ضعیف را، این ملت بی چیز را نجات بدهیم از این وضعی که دارد. این زراعتی که از دست داده، این کشاورزی که از دستش رفته است، این صنعت مونتاژی که برای خاطر مصلحت دیگران درست کرده اند. اگر یک حکومت صحیح پیش بیاید نفت را می فروشد و پول می گیرد خرج می کند از برای منافع خود ملت، این فقرا را نجات می دهد، این اشخاصی که ضعفا هستند، اینهائی که الان به واسطه شکست کشاورزی هجوم آوردند در این سرماهای زمستان به شهرها و مسکن ندارند، زیر چادرها (نه مثل این چادر که حالا اینجا درست کردید، خیر آن چادرهای بیچارگی که آنها درست کرده اند) در آن سرمای زمستان زیر چادرها زندگی می کنند، در یک اتاق های گلی که آنهائی که رفتنددانند چه خبر است، درآنجا دارند زندگی می کنند، هیچ ندارند، آب ندارند، برق ندارند، اسفالت ندارند، در یک گودال هایی هستند که از این گودال ها زن های بیچاره باید کوزه را بردارند (از قراری که نوشته اند) پله های زیادی، حالا یادم نیست که صد تا پله نوشته بودند یا یک خرده کمتر، از اینها باید بیایند بالا و بروند به آن شیری که وصل کرده اند که آب هست توی خیابان، از آنجا کوزه شان را آب بکنند باز از این پله ها برگردند بروند به آن محلی که دارند. در این سرمای زمستان و این پله های لغزنده شما ببینید چه مصیبتی برای این ملت هست. این مصیبت ها راخواهند رفع بکنند، می خواهند مملکت یک مملکتی باشد که هر جوری هست فقرا به حالشان رسیدگی بشود. پس اینکه می گوید که دیگر نفت در غرب نمی رود، روی یک فرض نادرست است،روی یک فرض دروغ است.
 

طرح خطر کمونیست و حمله شوروی به ایران از ادعاهای باطل شاه برای حفظ سلطنتش

مطلب دیگری که ایشان گفته اند این است که اگر من بروم بیرق سرخ زده می شود. این مطلب هم صحیح نیست، این را هم مکرر ما گفته ایم و گفته اند که یک مطلب صحیحی نیست این مطلب. اگر بنا بود که یک ملتی بود که اگر ایشان می رفت (حالا ایشان جلویشان را گرفته است که بیرق سرخ بالای سرشان زده نشود!!) بیرق سرخ بالای سرشان می زدند، اگر ملت ما یک همچو ملتی بود چطور در تمام

صحیفه نور جلد 4 صفحه 150

سرتاسر ایران با مشت گره کرده مقابل آمریکا و شوروی ایستاده و آمریکا را شکست داد؟ آمریکا از آن اول گفت که ما شاه را نگه می داریم، نخیر شاه باید باشد. حالا هم می گوید اما حالا یک قدری یواشتر. پیشتر با طمطراق می گفت که (ما خیر، این را نگه می داریم باید باشد ایشان، ثبات منطقه به واسطه اوست، اگر این نباشد ثبات ندارد منطقه) . بعد فهمیدند که اصلاً ایشان که هست ثبات ندارد برای اینکه الان شما ملاحظه می کنید که در ایران اینهمه اختلافات و اینهمه هیاهو برای این است که این هست. اگر این برود، یعنی برود به طوری که سقوط بکند سلطنتش، آنوقت است که خواهند دید که مملکت ثبات دارد چرا مملکت ثبات ندارد؟ اگر می گویند که شوروی مثلاً مستقیماً دخالت می کند در ایران و لشکر سرخ می ریزد ایران را می گیرد، این دورغ است برای اینکه همچو کاری نمی تواند بکند از باب اینکه آن طرفش هم یک قلدری مثل خودش ایستاده است اگر او این کار را بخواهد بکند جنگ می شود و الان همه ابرقدرت ها می دانند که اگر یک جنگ عمومی بشود تمام بشر از بین می رود برای اینکه با این سلاح هائی که الان هست دیگر اینطور نیست که جنگ، جنگ منطقه ای باشد، در یک قطری جنگ بکنند در یک قطر دیگری نباشد، همه منطقه های دنیا، همه بلاد دنیا از بین خواهد رفت و هیچ عاقلی اقدام به همچو جنگی نخواهد کرد. ما اگر فرض هم بکنیم که یک لشکر اجنبی وارد بشود به مملکت مان، این هم باز همه تجربه کردند در تاریخ که اجنبی اگر بیاید ممکن است وارد بشود و زورش غلبه کند بر یک ملتی لکن نمی تواند بماند همیشه، وقتی که آمد و وارد شد، هر فردی از آن را این ملت از بین می برد، تمامش می کند و اجنبی هم نمی تواند مقابل هر فردی دو تا فرد بیاورد اینجا برای نگهداری، او می خواهد نفع ببرد، برای نگهداریش نمی شود اینطوری کند. بنابراین از این هیچ خوفی نیست که شوروی بی عقلی کند و حمله کند، اینها حرف مفت است که می زنند، این برای این است که آمریکا را تحریک کند، با آنکه آمریکا می داند این حرف ها را، او اگر می توانست کاری بکند بدون تحریک می کرد برای اینکه تو به نفع او بودی. بنابراین این حرف ایشان هم که اگر من بروم چه می شود، معلوم می شود که شوروی از ترس ایشان است که وارد ایران نمی شود!! اگر ایشان نباشد دیگر چه خواهد شد! این حرف ها را همه ما می دانیم که صحیح نیست.
 

اگر ملت با شما موافق است دیگر چرا تعهد و توبه ؟!!

اما مطلب سومش را که می گوید که اینها یک چند نفری هستند، عده معدودی هستند که با من مخالف هستند. این دو تا کلام در اینجا گفته است: یکی اینکه مخالفین ایشان عده معدودی است لکن (ملت من را می خواهد، ملت، همه من را می خواهند لکن یک چند نفر، یک عده کمی هستند.) این مطلب ایشان است. مطلب دیگر این است که اینها هم که با من مخالفند من را درک نکرده اند والا مخالف نمی شوند. حالا ما هر دو مطلب را ببینیم که صحیح هست یا نه. اگر ملت عده معدودی بودند چطور آمدی توبه کردی، خوب ملت که با شما هستند، همه با شما هستند، یک عده معدودی، چند نفری مخالفند، خوب این چند نفر را از بین می بردی دیگر این توبه نداشت. چطور گفتی من در مقابل ملت

صحیفه نور جلد 4 صفحه 151

ایستاده ام و تعهد می کنم. ملتی که با شما موافق است معلوم می شود که شما کارهایت به قدری خوب بوده است که همه ملت با شما موافقند، این دیگر تعهد نمی خواهد، شما تعهدات را عمل کردی، کار خوب کردی برای مردم. این که می گوید که من تعهد می کنم، من اشتباهاتی کرده بودم و این اشتباهات را دیگر نمی کنم، من این اشتباهات را دیگر تکرار نمی کنم. اگر ملت همراه تو هست و یک عده معدودی مخالف هستند، خوب بیا بگو که ای ملت! بیائید این عده معدودی که آمده اند با من دارند مخالفت می کنند خودتان از بین ببرید. اگر ملت با شما موافق بودند، خوب همین کافی بود که شما پشت رادیو بگوئید که (ای ملت ایران! که با من موافقید ای ملت ایران! که من به شما خدمت کردم و من به شما عرض می کنم که نفع رساندم، شما را می خواهم برسانم به مرتبه تمدن و به دروازه تمدن، این عده معدودی که آمدند، اینها از اشرار هستند شما بیائید اینها را از بین ببرید.) اگر شما یک همچو چیزی بودید، خوب ملت قیام می کرد و این عده معدودی که شما می گوئید از بین می برد. خوب، حالا ما سؤال می کنیم که این بازارهائی که در ایران بسته شده، برای چی بسته شده؟ از ایشان سؤال می کنیم، برای اینکه مبادا شما از بین بروید بسته شده؟! برای این است که مخالفت کنند با مخالفین شما؟ از این جهت بسته شده است؟ این تظاهراتی که مردم می کنند و می گویند مرگ بر شاه، مرادشان این است که مرگ بر مثلاً یک کس دیگری مرادشان از شاه شما نیستید؟! این هیاهوئی که در ایران راه افتاده، الان اعتصاب سرتاسر ایران است، این سرتاسر ایران که اعتصاب است، بسیارش هم از دستگاه های خود دولت است و اعتصاب کرده اند، اینها با شما موافقند و چون موافقند اعتصاب کرده اند؟! چون با دولت شما موافقند اعتصاب کرده اند؟! صحیح است این حرف شما که عده معدودی هستند؟! خوب، سابقاً هم می گفت که یک عده ای هستند که از آن طرف مرز آمده اند، با شناسنامه های جعلی از آن طرف مرز آمده اند در ایران و اینطور شلوغی ها را می کنند. این معنایش این است که تمام این بازار ایران، بازارهای ایران اشخاصی هستند که از آن طرف مرز آمده اند و عده معدودی هم هستند. تمام ایران الان قیام کرده است بر ضد تو، باز هم می گویی که عده معدودی هستند؟! حالا هم که پایت را برداشته ای که یک قدری بروی جلوتر می گویی که عده ی معدودی هستند اینها؟! همان حرف های اول را می زنی؟! این حرف ایشان هم که تمام.
 

دنیا حجابی برای ملکات انسان است

اما اینکه می گوید که این عده من را درک نکرده اند، این از یک جهت صحیح است و از یک جهاتی هم نه.
اما از این جهت که صحیح است این است که بشر تا در این دنیاست نمی تواند انسان ملکاتش را درک کند برای اینکه ملکات ظاهر نیست الا بعضی از آن. ماها تا در این دنیا هستیم همه صورت ها صورت انسانی و کارها هم یک کارهائی است که متعارف است لکن وقتی که این ورق برگشت و آن صفحه باطن انسانی ظاهر شد (یوم تبلی السرائر) آن سرائر آدم، آن ملکاتی که انسان دارد، در یک

صحیفه نور جلد 4 صفحه 152

محیطی که جای ظهور آن ملکات و سرائر است و آن محیط ملکوت است، محیط عالم غیب است. وقتی وارد شد به آنجا آن وقت معلوم می شود چی هست. ما الان نمی توانیم ایشان را بشناسیم، آن ملکاتی که در باطن این هست، نه او، هیچ کس را نمی توانیم بشناسیم، چه آنهائی که در طرف خوبی ملکات فاضله دارند و چه آنهائی که در طرف بدی ملکات غیر فاضله و خبیثه دارند، اینها را در این عالم نمی شود شناخت همه دارند توی این محیط را می روند و همه دارند (یاکلون و یمشون) همه در این محیط دارند زندگی می کنند، همه مثل هم دو تا گوش دارند و یک سر دارند. در اینجا هیچ کس نمی تواند تمام حقیقت یک آدم را بشناسد و از این جهت که ایشان می گوید من را درک نکرده اند، صحیح می گوید، ما نمی توانیم شما را و پدر شما را بشناسیم و درک کنیم برای اینکه حالا سرائر ظاهر نشده است. آنهائی که اهل باطن هستند و مطالب زائد بر آن ادراکات صوریه ما را می گویند و از محیط وحی هم مطالبی ادراک کرده اند، آنها اینطور می گویند که ملکاتی که انسان دارد و در اینجا ظاهر نیست در آن صفحه بعدی که صفحه ظهور سرائر است به شکل مناسب در می آید، یعنی یک آدمی که حالا به صورت انسان هست ممکن است که باطن این آدم، ملکات این آدم یک ملکاتی باشد که مثلاً ملکات بسیار بدی داشته باشد که این یک حیوان درنده است نه یک انسان، به حسب باطن ذات یک حیوان درنده است، وقتی که از این عالم رفت آن صورت پیدا می شود. حالا این صورت هست وقتی که جا را عوض کرد و ظاهر رفت عقب و باطن پیدا شد این یک جانور درنده است یعنی صورتش هم جانور درنده می شود، حالا تا ببینیم به این جانورهای درنده کدام شبیه تر است. آیا پلنگ است این، به صورت پلنگ در می آید. آیا گرگ است این، به صورت گرگ در می آید. آیا بدتر از اینهاست، به صورت آن بدتر در می آید و ممکن است که چون انسان با سایر حیوانات فرق دارد، حیوانات یک حدودی دارد درندگی شان، تا یک حدودی، گرگ هم اینطور است گرگ حمله می کند یک حیوانی را می گیرد می خورد بعد استراحت می کند، دیگر همچو نیست که (الا بعضی از گرگ ها) یک همچو ملکه ای داشته باشد که هر جانوری را بدرد، محدود است. سایر حیوانات هم در جانب درندگی و سبعیت محدود هستند. انسان محدود نیست یعنی انسان در طرف سعادت و در طرف فضیلت غیر محدود است، می رسد تا آنجائی که تمام صفاتش الهی است یعنی نظر می کند، نظر الهی دستش را دراز می کند دست الهی. (و مارمیت اذرمیت و لکن الله رمی) دست، دست خداست، تو انداختی (رمیت) لکن (ما رمیت، ان الله رمی) آنهائی که با تو بیعت کردند (انما یبایعون الله) انسان در طرف کمال به آنجا می رسد که یدالله می شود، عین الله می شود، اذن الله میشود، در طرف کمال اینطوری است غیرمحدود است. در طرف نقص هم، در طرف شقاوت هم غیر محدود است. (الله ولی الذین امنوا یخرجهم من الظلمات الی النور و الذین کفروا اولیاءهم الطاغوت یخرجونهم من النور الی الظلمات) .الی الظلمات، همه مراتب ظلمت، نه الی ظلمت، همه مراتب ظلمات. در طرف آنجا که نور می گوید، برای اینکه نور وحدت دارد و کامل ترین نور، نور واحد است، در این طرف اقسام مختلفه است از ظلمت. اینها از طرف نور به طرف ظلمت می روند، آنها تمام ظلمت ها را پشت سر می گذارند و طرف نور می روند. تا اینجایش معلوم

صحیفه نور جلد 4 صفحه 153

نیست، تا اینجا نه نورانیت آنها و مقام نورانیت آنها معلوم است نه ظلمت اینها و مقام ظلمات اینها معلوم است. وقتی این ورق برگشت و آن طرف صفحه پیدا شد آنوقت معلوم می شود. یک نفر آدم می بینی که ده تا ملکه داشته باشد به ده صورت پیدا می شود. یکی است اما هم جهت، حیوانیت شهوی او اینقدر غلبه دارد که یک صورت حیوان شهوی مثل خنزیر، هم صورت سبعیت او خیلی غلبه دارد (آنطوری که در حیوانات هست مثل پلنگ مثلاً) و هم صورت شیطنتش زیاد است خدعه و فریبش زیاد است، این در آنجا وقتی که صفحه برگشت شیطان است و در عین حال که صورت شیطانی دارد صورت سبعیت هم دارد، آخر مرتبه سبعیت، صورت حیوان شهوی هم دارد، آخر مرتبه شهوانیت. این به این صورت های مختلف در می آید. از این جهت ماها، نه او را درک نکردیم، ما خودمان هیچ کدام خودمان را هم درک نکردیم، دیگران (را) هم درک نکردیم، به این معنا که درک نکردیم شما را. آنوقتی که سرائر معلوم بشود و ورق برگردد، آنوقت، هم خودت خودت را درک می کنی و هم مردم تو را. و ما هم همین طور هستیم، ما هم خودمان را باز درک نکردیم که چه هستیم تا ببینیم ملکاتمان چه باشد و به خدا پناه می بریم از ملکات فاسده ای که در ماها هست. و اینکه می گوئی که درک نکردی، یعنی به آن معنائی که خودت می فهمی (اینکه من گفتم، تو اهل فهمش نیستی) ما یک مقدار از؟ کارهای شما را درک کردیم، یک مقدار هم از کارهای پدر شما را درک کردیم.
 

حدود خیانت ها و جنایت های انجام شده توسط رژیم غیر قابل درک و فهم است.

امروز هفده دی است. من یادم هست (شاید این آقا هم یادشان باشد، هر کس سنش به سن ماهاست یادش هست) که هفده دی چه شرارتی کرد این آدم، چقدر به این ملت فشار آورد، چه اختناقی ایجاد کرد، چه محترماتی را هتک کرد، چقدر سقط جنین شد در هفده دی و این اطراف هفده دی، چقدر ماموران این و دژخیمان این به مردم تعدی کردند و به زن ها تعدی کردند و زن ها را از توی خانه ها بیرون کشیدند. این مال پدر شما که من نمی توانم شرحش را بدهم، آن کارهائی که کرده است نمی شود شرحش را داد. این در آن عالم معلوم می شود، این عالم نمی توانیم ما بفهمیم، نمی توانیم بفهمیم چه جانوری بود. و اما شما کارهائی کرده اید، بیائید حساب بکنید ببینید که ما که شما را درک نکردیم شما چه کارهائی کرده اید که ملت نفهمیده آن کارها را. البته خیلی کارها زیر پرده دارند اینها، اینقدر از پول هائی که خارج شده است که صورت هایش را الان فرستاده بودند (قبلاً هم داده بودند) صورت شرکت هائی که با زور شرکت درست کردند، صورت پول هائی که در خارج فرستادند. اینهائی که شما می بینید یک مقداری است که واضح است. آن پول هائی که آنها در سر بردند و مااطلاع نداریم، آن خیانت هائی که به ما کردند و ما مطلع نیستیم، بعدها اگر مطلع شده باشند اهل تاریخ، در تاریخ ضبط می شود. بعدها گفته خواهد شد مقدار خیانتی که ایشان به ملت ما کرده است و جنایاتی که کرده است. آن مقداری که کرده است ما نمی دانیم، شما نمی دانید در باطن این حبس ها چه گذشته است بر مومنین، به جوان های ما در این حبس ها و کمیته ها چه گذشته. نمی شود، اینها قابل شرح نیست، قابل

صحیفه نور جلد 4 صفحه 154

بیان نیست. یکی، دو تایش را می توانند بگویند. پای فلان را اره کردند یا توی روغن گذاشتند داغ کردند یا یکی را گذاشتند روی یک بخاری برقی و سرخش کردند، اینها بعضی از آنهاست که به ماها رسیده و به شماها رسیده، آنهائی که به ماها نرسیده اینها را باید از نصیری ها استفسار کرد، باید از خود ایشان استفسار کرد. ایشان می فرمایند که (دیگر در حبس ها چیزی نیست (ایشان اینطور می فرمایند) اصلاً آن حرف هائی که گفته می شود که در حبس ها زجر هست، اینها نیست دیگر، این چیزهائی که پیشتر بود که دستش را یک قدری اینطور می کردند نیست دیگر (ایشان اینجور می گوید) حالا بله، یک قدری چیزهای روانی هست و الا خیر، دیگر زجر و اینها نیست) اینها را از خودش باید پرسید، یعنی یک کسی سریره این را بتواند حالا بخواند، بخواند ببیند چی ثبت است در مغز این. آنهائی که مطلع شده است (اطلاع به او می دهند) ثبت است الان در مغز او، در روح او ثبت است، ملائکه الله نوشته اند اینها را. اگر کسی سواد آن عالم را داشته باشد، آنوقت می خواند که چه کارهائی این کرده، چه دستورهائی داده و آنهائی که عمل کردند، به او اطلاع دادند که ما چه کردیم. می داند اینها را، بروز نمی دهد. شما خیانت هائی که به این ملت کردید، شما یک ملتی را (که در لفظ می گوئی که من می خواهم به دروازه تمدن برسانم، دروازه بزرگ تمدن!) نیروی جوانی اش را هدر دادید، شما بیائید از این جوان های ما که در خارج هستند و فرستادید در خارج برای نمی دانم نیروی اتمی و بساط، بپرسید از اینها که چه می کنند اینجا، خودشان هستند، حالا می آیند پیش من. شما جوان های ما را نمی گذارید که یک درجه بالا بروند، دانشگاه ما را نگه داشته اید در سطح پائین نمی گذارید دانشگاه استقلال پیدا کند، نمی گذارید اساتید توی دانشگاه به کار خودشان ادامه بدهند، فرهنگ ما را شما عقب افتاده قرار دادید، فرهنگ استعماری، یعنی فرهنگ دستوری، این فرهنگ ما که الان ما فاقد هستیم. الان اگر چنانچه ایشان هم بروند و این حکومت هم از بین برود یک مملکت آشفته به هم ریخته فاسد، اقتصادش از دست رفته، فرهنگش از بین رفته، نظامش فاسد است، یک همچو مملکتی را به ارث می گذارند اینها. ما وارث یک مملکت آشفته هستیم. سال های طولانی لازم است تا به برکت جوان های ما، تحصیلکرده های ما، قشرهای بیدار مملکت ما و ملت ما که در انزوا هستند یا در حبس ها هستند، یک چندین سال ما لازم داریم تا این ایران را برسانیم به آن حدی که قبل از سی و چند سال پیش از این که ایشان سلطنت کرده. چقدر وقت لازم است تا این کشاورزی را به حال اول برگردانند، چقدر وقت لازم است که این فرهنگ ما یک فرهنگ بشود، اقتصاد ما یک اقتصاد بشود. (شما را درک نکردیم) بله، خوب ما اینطوری از شما درک کردیم، اگر شما جور دیگر هستید بفرمائید. پس چرا می گوئید اشتباه کردم، اگر جور دیگر عمل کردی چرا می گوئی اشتباه کردم، بگوئید من کارم صحیح بوده است شما اشتباه کردید، این چند نفر اشتباه کردند، ملت هم که با من هست کارهای من هم که درست بوده، همه اش صحیح بوده، این چند نفری که از آن طرف مرز آمدند اینجا اینها اشتباه کردند. خوب بود اینها را بگوئی، چرا اینها را نمی گوئید؟ چرا می گوئید که اگر من بروم چه خواهد شد، چه خواهد شد، چه خواهد شد، اینها مرا ادراک نکردند، چند نفری هستند که اگر ادارک کرده بودند با من موافق بودند!! اگر اینها شما را

صحیفه نور جلد 4 صفحه 155

درک کرده بودند آنوقت می دیدی چطور می شد، حالا که ادارک نکرده اند و نکردیم، اینطور با شما مخالفیم. اگر ما باطن ذات شما را ادارک بکنیم، هر انسانی اگر ادارک بکند باطن ذات تو را، با تو مخالفت خواهد کرد.
 

این حکومت تا سلطنت هست باطل است

حالا هم که راه افتاده است بیرون، از قراری که گفته می شود چند تا (به اصطلاح آن آقائی که می گفت) قصاب را گذاشته که مردم را بکشد، خودش می خواهد فرار کند برود کنار و یک عده ای را گمارده به اینکه باز قتل عام کنند مردم را، باز این گرفتاری را ما داریم. ما کراراً گفتیم این حکومت تا سلطنت هست حکومت باطل است برای اینکه مردم رأی دادند به اینکه سلطنت، سلطنت غیر قانونی است. مردم گفتند نمی خواهیم سلطنت را، همه مردم گفتند.اگر می گویند همه نگفتند، یکی را پیدا کنند، غیر آنهائی که در دستگاه خودش هستند و پول می گیرند، بروند بازار، دور بازار بگردند بگویند آقا شما کدام یکی تان این رژیم را می خواهد. اگر یکی را پیدا کردی، همه بازارهای ایران به اختیار شما، همه دهقان ها به اختیار شما. هر چه رفتید به دهقان ها گفتید این آخوندها اگر بیایند روی کار شما دیگر کارتان زار است، از شما گوش نکردند برای اینکه آخوندها کار اینها را زار نمی خواهند بکنند، آخوندها می خواهند اینها را از این نکبت بیرون بیاورند، از اینکه گول خوردند بیچاره ها، از این نکبت بیرون بیاورند ومن کراراً گفته ام این معنا را که اگر چنانچه اختیار دست ما بیاید اینطور نیست که ما اینهائی که ده تا ده، صد تا ده داشته اند ده هایشان را برگردانیم. اینها حساب دارند، اینها سال های طولانی حساب باید پس بدهند. اینها می آیند به کشاورزها، دهقان ها به اصطلاح خودشان می روند تبلیغات می کنند که (اگر چنانچه چه بشود، چه بشود.) اینها شما را شناخته اند، تا حالا چه کردید، برای آنها؟ تا حالا اینها را به بدبختی انداختید. چرا آمدند اطراف تهران توی این زاغه ها زندگی می کنند؟ ما می خواهیم اینها را دستشان را از این زاغه ها بگیریم بیرون بیاوریم، ما می خواهیم این انگلی که ایران دارد که انگل غیر است، بسته به غیر است، از این بستگی بیرونش بیاوریم. ما حرفمان ابهامی ندارد.
 

حکومت اسلامی با مفسدین و غارتگران ارتش مخالف است، نه با صاحب منصبان محترم آن

تبلیغات حالا هم می کنند که اگر یک حکومت اسلامی پیش بیاید چه خواهد شد، اگر پیش بیاید چه خواهد شد. یا پیش نظامی ها می روند تبلیغ می کنند که (همه نظام را به هم می زنند) ما نظام لازم داریم، چطور همه نظام را به هم می زنند؟! چطور ارتش را به هم می زنند؟! ما چند دزدش را کنار می گذاریم باقی اش را قبول داریم، صاحب منصب ها این را بدانند، ما صاحب منصب پاک را قبول داریم، نجس ها بروند، آنهائی که مال ملت را خورده اند، آنهائی که در بانک های خارجی مال ملت را انباشته اند، اینها بروند سراغ کارشان، بروند یعنی گم شوند، نه اینکه بروند یعنی بردارند و بروند، باید

صحیفه نور جلد 4 صفحه 156

ازشان گرفت اینها را، من اگر دستم می رسید نمی گذاشتم این مردیکه برود، باید باشد حساب پس بدهد. داری کجا می روی؟ پول ها را برداشتی رفتی؟
ما ارتش لازم داریم، احترام به ارتش می گذاریم، ما طبقه جوان ارتش را، صاحب منصبان جوان ارتش را برایشان احترام قائل هستیم، در طبقه بالاتر هم اگر چنانچه یک صاحب منصب یا چند صاحب منصب صحیح پیدا شد آنها هم محترمند. ما با آنهائی که دزدی کردند مخالفیم. در قشرهای دولتی ما به همه قشرهای دولتی احترام قائل هستیم، اگر در بین آنها یکی، دو تا پیدا شد که فاسدند، فاسدها باید بروند، تصفیه باید بشوند و الا مملکت نظام لازم دارد، مملکت اداره لازم دارد، وزارتخانه لازم دارد، همه اینها را لازم دارد اما نه اینطوری که حالا دارند درست می کنند.
 

دولت معرفی شده از طرف شاه خائن و مجلس آمریکائی غیر قانونی است

الان ما با این دولت مخالفیم برای اینکه این دولت غیر قانونی است چون شاه معرفی کرده و غیر قانونی است و مجلسین معرفی کرده اند یا می کنند و هر دو تایشان غیر قانونی هستند. مجلس، مجلس ملت نیست. مجلس، مجلس شاه است یا مجلس آمریکاست. ما این دولت را دولت خائن می دانیم برای اینکه بالاتر خیانت این است که مجلس را فاسد بداند و معذلک از آن اعتماد بگیرد، این خیانت به ملت است رأی اعتماد ایشان می گیرد از کسی که ملت هیچ اطلاع ندارد از وکالت اینها (این را دیگر هیچ کس نمی تواند انکار کند) و امر به تشکیل کابینه را از کسی می گیرد که ملت یک سال است که داد می زند (مرگ بر این آدم) و دارد با قلدری با مردم رفتار می کند. یک همچو دولتی، دولت باطل است و هر کس و هر مقام موافقت با این دولت بکند خائن است بر ملت ما و به حسب حکم الهی هم فاسق و کار حرام کرده، هر کس می خواهد باشد. و شما آقایان که در خارج هستید این مطلب را باید برسانید به همه جا که (ملت ایران همه دارند این را می گویند، من نمی گویم این را، شما هم جزء ملت هستید، شما هم همه این معنا را قبول دارید) یک همچو حکومت تحمیلی که شاه آورده و این هم می خواهد شاه را نگه دارد و تصریح می کند که شاه باید برگردد به ایران، همچو حکومت خائن به ملت ماست و باید برود. انشاء الله همه موفق باشید.

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

شنبه 2 اردیبهشت 1396  9:43 PM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

پاسخ به:صحیفه نور امام خمینی

پیام امام خمینی به ملت ایران

تاریخ: 1357/10/20

 

پیام امام خمینی به ملت ایران

بسم الله الرحمن الرحیم
سلام و تحیت به عموم ملت ایران ایدهم الله تعالی. مطالبی از ایران می رسد که از توطئه ای خطرناک حکایت می کند. گفته می شود اعلامیه های بدون امضاء در تهران و شهرستان ها منتشر می شود و اشخاص بسیاری را به اسم ساواکی و یا عمال شاه تهدید به قتل می کنند و خانه هایی را با همین بهانه ها سوزانده و به زن و فرزندان آنان اهانت نموده و آزار داده اند. به طوری که از ایران اطلاع داده اند اعمالی برخلاف اسلام و انصاف بدون رعایت حقوق شرعی انجام می گیرد که شاهد بر آن است که دست های ناپاکی در کار است که با هرج و مرج و ایجاد رعب و وحشت نهضت مقدس اسلامی را متهم نموده و خدای نکرده به شکست بکشند. ملت محترم ایران باید بداند که دیانت مقدس اسلام جان و مال انسان ها را محترم شمرده و تجاوز به آن را از محرمات عظیمه می داند و کسانی که دست به این نحو جنایات زده و موجب ارعاب مردم می شوند به نظر می رسد از جناح های منحرفی باشند که می خواهند در پناه هرج و مرج، یا شاه را حفظ کنند و یا کشور را با ایجاد کودتای نظامی به تباهی بکشند.
مردم مسلمان ایران در مبارزات بحق خود از این روش های غیر انسانی استفاده نمی کنند و موظف شرعی هستند که به اعلامیه های مشتمل بر قتل و غارت و اعلامیه های بی امضاء به هیچ وجه ترتیب اثر ندهند و از اشخاصی که می خواهند به خانه های مردم تجاوز کنند و آتش سوزی نمایند جلوگیری نمایند که به نظر می رسد توطئه ای در دست اجراست که باید از آن جلوگیری کرد.
ملت شریف در تهران و شهرستان ها و قصبات به راهپیمایی و تظاهرات و اعتصابات خود ادامه دهند تا این توطئه با رفتن شاه خنثی شود.
بر حضرات علمای اعلام ایران است که مردم را با اطلاعیه ها بیدار کنند و آنان را به وظایف شرعیه خود آگاه نمایند که مجازات اشخاص جنایتکار و مجرم بعد از اثبات جنایات با محاکم صالحه است، نه با اشخاص متعارف. از خداوند تعالی قطع دست جنایتکاران را خواستارم.
والسلام علیکم و رحمه الله
روح الله الموسوی الخمینی

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

شنبه 2 اردیبهشت 1396  9:43 PM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

پاسخ به:صحیفه نور امام خمینی

مصاحبه امام خمینی با تلویزیون کانال 2 فرانسه

تاریخ: 1357/10/18

 

مصاحبه امام خمینی با تلویزیون کانال 2 فرانسه

سؤال: به نظر می رسد که پیروزی شما نزدیک است، آیا فکر می کنید که شاه به زودی خارج شود و چه موقع خارج شود؟ و اگر ایشان را در حیطه قدرت خودتان داشتید با ایشان چکار می کردید؟
جواب: انشاء الله نزدیک باشد. با اینکه خروجش حتمی است ولی نمی دانم چه وقت خارج می شود. و اگر به دست ما بیفتد ما او را به خاطر جنایاتی که کرده است محاکمه خواهیم کرد.
سؤال: وقتی که شاه خارج شد، چه کسی حکومت خواهد کرد؟ حضرتعالی؟ و یا اینکه شما در حکومتی شرکت خواهید کرد؟
جواب: نخیر، من نخواهم بود. ما شورایی تاسیس می کنیم که در زمان آن شورا مجلس تاسیس بشود. بعد، مجلس با اتکال به ملت ترتیب کارها را می دهد.
سؤال: شما اراده می فرمائید که جمهوری اسلامی برقرار کنید، آیا کافی است این جمهوری برای حکومت؟
جواب: جمهوری اسلامی مثل سایر جمهوری هاست لکن محتوایش قانون اسلام است. ما دولت تشکیل می دهیم و برای همه امور کافی است.
سؤال: در زمینه سیاست خارجی، موضع حضرتعالی در برابر کشورهایی مثل ایالات متحده، روسیه و اسرائیل چه خواهد بود؟
جواب: ما با اسرائیل چون غاصب است و در حال جنگ است با مسلمین، روابطی نخواهیم داشت. و اما آمریکا و شوروی، اگر دخالت در امور داخلی ما نکنند و با ما روابط حسنه داشته باشند، با آنها روابط برقرار خواهیم کرد.

صحیفه نور جلد 4 صفحه 173


سؤال: آیا منظور از روابط حسنه اینست که شما نفت هم می فروشید؟
جواب: نفت هم می فروشیم و پول می گیریم، ارز می گیریم.
سؤال: حضرتعالی، حکومت بختیار را قبول نکردید، به چه دلیل؟
جواب: دولت بختیار غیر قانونی است برای اینکه شاه و مجلسین هر دو غیر قانونی هستند، اما شاه، برای خاطر رفراندم ملت در تاسوعا و عاشورا، و اما مجلسین برای اینکه به ملت اتکاء ندارد و مجلسی بود که شاه و کلای آن را تعیین کرده است.
سؤال: آیا به زودی به ایران مراجعت خواهید کرد؟
جواب: این بستگی دارد به اینکه در چه مکانی بیشتر می توانم به ملت ایران خدمت کنم. اگر بدانم در بدترین نقطه جهان بهتر می توانم به ملت مظلوم ایران خدمت کنم، دقیقه ای درنگ نمی کنم.

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

شنبه 2 اردیبهشت 1396  9:43 PM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

پاسخ به:صحیفه نور امام خمینی

پیام امام خمینی به اعتصاب کنندگان مطبوعات

تاریخ: 1357/10/17

 

پیام امام خمینی به اعتصاب کنندگان مطبوعات

بسمه تعالی
از اعتصاب کنندگان محترم مطبوعات که زیر بار سانسور دیکتاتوری نرفتند، تشکر می کنم و اکنون که دولت غیر قانونی جدید، مدعی بر داشتن سانسور است، آقایان به کار ادامه دهند و از اعتصاب بیرون آیند تا تکلیف ملت با دولت غیر قانونی معلوم شود. مقتضی است سایر اعتصاب کنندگان محترم به اعتصاب خود ادامه دهند که امید است پیروزی نزدیک باشد (انشاء الله تعالی.) 
روح الله الموسوی الخمینی

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

شنبه 2 اردیبهشت 1396  9:45 PM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

پاسخ به:صحیفه نور امام خمینی

مصاحبه امام خمینی با تلویزیون آلمان

تاریخ: 1357/10/16

 

مصاحبه امام خمینی با تلویزیون آلمان

سؤال: حضرت آیت الله! شما اغلب اظهار داشته اید که هیچ مصالحه ای با رژیم شاه نباید بشود و پس از رفتن شاه یک جمهوری اسلامی باید تاسیس گردد، منظور شما از این مطالب چیست؟ آیا حکومت محافظه کارانه بر پایه ایده آل های مذهبی؟ آیا یک رژیم مترقی که در مقابل جهان و نفوذهای دنیا باز است؟ یا یک حکومت کمونیستی و یا سرمایه داری؟ و نظرتان راجع به کوشش های اجتماعی که در دوران حکومت شاه شده است چیست؟
جواب: اما اسلام یک دین مترقی و دموکراسی به معنای واقعی است و آن رژیمی که ما می خواهیم تاسیس کنیم، یک همچو رژیمی است و با این رژیم هائی که الان هستند تفاوت دارد. احکام اسلام احکامی است که بسیار مترقی است و متضمن آزادی ها و استقلال و ترقیات. و اما کارهائی که شاه کرده است اکثراً مخالف با مصالح ملت بوده است. شاه برای ملت قدمی برنداشته است بلکه همه کارها و یا اکثر کارهائی که کرده است، ملت را رو به انحطاط و ورشکستگی کشانده است.
سؤال: آیا حضرتعالی قادر خواهید بود که جمهوری اسلامی را در کوشش های شاهپور بختیار برای تشکیل دولت جدید ایران ببینید و شروع کنید؟ یا سیاستمدار دیگری هست که شما ترجیح می دهید؟ البته همه اینها با فهم این معناست که شاه کشور را ترک کرده باشد.
جواب: ما رجال امینی که سیاستمدار باشند، در ایران داریم و حکومت ما به وسیله امناء ملت و کارشناسان تشکیل می شود، البته خوب می دانیم که با گرفتاری بسیار اقتصادی و سیاسی و نظامی روبرو هستیم ولی به اتحاد عظیم ملت خیلی امید است برای حل تمام این مشکلات.
سؤال: حضرت آیت الله! حیطه نفوذ شما تا چه حد است، بخصوص در میان ملاها و آیت الله های دیگر و سایر رهبران مذهبی؟ آیا شما ترس از این ندارید که اتحاد و وحدت کنونی که بین مخالفین شاه است پس از رسیدن به قدرت درهم بشکند؟ آیا شما برای دخالت مستقیم در امور جنبش

صحیفه نور جلد 4 صفحه 145

خیال دارید به ایران برگردید؟ آیا در نظر دارید و یا داشتید که مردم را به جنگ مسلحانه داخلی بخوانید؟
جواب: من با مردم ایران برادر هستم و خود را خادم و سرباز آنان می دانم و چون مصالح آنها را می خواهم و آن چیزی که ما طرح می کنیم همان خواسته های ملت ایران است، از این جهت از ما نصایح را قبول می کنند. و اما احتمال اختلاف گروه های سیاسی بعد از پیروزی غیر قابل اجتناب است ولی در مقابل ملت که اکثریت تامه قریب به اتفاق دارند، اختلاف گروه ها مورد اعتنا نیست.
سؤال: درباره خارجیان که در ایرانند، حضرت آیت الله چه نظری دارند؟ مخصوصاً آمریکائی ها؟ و از طرف دیگر همین طور در مورد نفوذ روس ها چه نظری دارید؟ نظرتان راجع به صدور نفت بخصوص به کشورهای اروپا و آلمان غربی چیست؟ پس از اینکه مردم شما قدرت را به دست گرفتند چه اتفاقی برای شرکت آلمان در صنایع ایران رخ خواهد داد؟
جواب: اما راجع به خارجی ها، آنهائی که مشغول کارهای عادی هستند، به شغل خودشان ادامه می دهند و اما آنهائی که دخالت در مملکت ما می خواهند بکنند، مثل مستشارهای آمریکائی، آنها را نمی توانیم تحمل کنیم.
سؤال: آیا فلسطینی ها هیچ تماسی با حضرتعالی داشته اند؟ و اگر داشته اند این تماس به چه صورت بوده است و چه نوع کمک هائی شده است؟
جواب: هیچ تماس سیاسی در کار نبوده است و هیچ کمکی به ما نشده است.

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

شنبه 2 اردیبهشت 1396  9:45 PM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

پاسخ به:صحیفه نور امام خمینی

مصاحبه امام خمینی با گروهی از جوانان ارمنی مقیم فرانسه

تاریخ: 1350/10/16

 

مصاحبه امام خمینی با گروهی از جوانان ارمنی مقیم فرانسه

نماینده گروه: ما دو نفر لبنانی و بقیه فرانسوی هستیم. قبل از هر چیز می خواستیم پشتیبانی خودمان را از مردم ایران و خوشحالی از اینکه مورد قبول واقع شد که خدمتتان برسیم اعلام کنیم.
امام: انشاء الله موفق باشید. در ایران ما هم ارامنه زیادند. در آنجا هم آنها مشغول به زراعت و کسب اند.
نماینده گروه: یک سال و نیم است که یک روزنامه ای را ارمنی های مقیم فرانسه چاپ می کنند و از بدو تأسیس، این روزنامه تا به حال وقایع ایران را دنبال کرده است و رهبری شما را در طی نهضت اخیر به وضوح مطالعه کرده اند و می خواستند اگر اجازه بفرمائید چند سؤال از خدمتتان بکنند.
سؤال: شما طی بیاناتتان فرمودید که حکومت جمهوری اسلامی بنا خواهید کرد. آیا ممکن است بفرمائید موقعیت ارامنه در حکومت اسلامی آینده چگونه خواهد بود؟ با در نظر گرفتن اینکه ارامنه مسیحی هستند.
جواب: بله، ارامنه که در آنجا هستند سابقه دارند و همیشه اینها وضعشان مثل سایر مردم بوده که در ایران بودند و مشغول زراعت و کسب و کارند.بعدها هم آنها از همه آزادی ها بهره خواهند برد و با آنها با کمال عدالت رفتار خواهد شد.
سؤال: معذرت می خواهم از اینکه مجدداً این سؤال را مطرح می کنم، ارمنی های دنیا از خودشان می پرسند که آیا در حکومت اسلامی آینده ایران، ارامنه در اجرای مذهب خودشان و آئین مذهبی خودشان و در داشتن مدارسشان و در صحبت کردن به زبان ارمنی مجاز خواهند بود؟
جواب: مجازند. مجازند.

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

شنبه 2 اردیبهشت 1396  9:45 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها