0

صحیفه نور امام خمینی

siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 158652

پاسخ به:صحیفه نور امام خمینی

بیانات امام خمینی در مورد اهمیت و نتایج قیام الله در پاریس

تاریخ: 1357/09/11

شاه، بر باد دهنده نیروهای مادی و معنوی ملت

بسم الله الرحمن الرحیم
ما که سال های طولانی با حکومت شاه مخالفیم و باز بعضی ها خودشان را به نفهمی می زنند و در گوش خودشان را می گیرند، ما یک چنین عنصری را شناخته بودیم، یک همچو موجودی که هر روز برای ملت ایران مصیبت درست می کند و جوان های ما را به خاک و خون می کشد. از اول که مخالفت شد، البته مخالفت اینطور درجه به درجه بالا آمد، هی هر چه ظلمش زیادتر شد مخالفت زیادتر شد تا اینکه رسید به جائی که دیدیم همه چیز ما را به باد داد، همه مخازن ملی ما را به دیگران داد، همه نیروهای فعال ما را نگذاشت ترقی بکند، فرهنگ ما را عقب راند، همه چیز ما را به باد داد. حالا که اوج گرفته است مخالفت ملت و همه برخلاف او قیام کرده اند، حالا یک دیوانه ای شده است که هیچ انسان نمی تواند تصور کند که چه وضعی از برای حکومت او، از برای خود او یک دسته سرباز را آورده است و دولت تشکیل داده، یک عده اشخاص جانی دولت تشکیل داده اند که همه شان شبیه به خودش هستند و اینها را مسلط کرده است بر مملکت ما و در این بیست و چهار ساعت که از ماه محرم می گذرد اعداد کشته ها را بعضی ها قلم های درشت می گویند. (من که حالا نمی توانم بفهمم) .
از دو مبدا تاکنون خبر رسیده است که حدود بیست هزار نفر کشته های این بیست و چهار ساعت بوده است که حالا بعدش چه خواهد شد، من نمی دانم. من نمی توانم باور بکنم که یک چنین عددی باشد لکن از دو مبدا تا حالا یک همچو اطلاع رسیده است، البته کمتر هم گفته شده است.
چه جرمی بوده؟ چه کرده است این ملت ؟ جز اینکه خوب یک حرف صحیح می زنند و آن اینکه ما یک حکومت عادل می خواهیم، یک حکومتی می خواهیم که منافع مملکتمان خرج خود مملکت بشود. ما مرتب می گوئیم حکومت اسلامی، آقایان خیال می کنند حکومت اسلامی از آن طرف دنیا می آید، یک چیزی است که هیچ کس نمی تواند تصورش را بکند، ما می گوییم که یک دزدی را بردارید یک صحیح العملی را جای او بگذارید این خیلی مهم است؟!
اسلام برای حکومت شرط قرار داده، باید عادل باشد، باید امین باشد، یک حکومت امینی سرکار بیاید، احکام اسلام باقیش را همه می دانند. ما که می گوییم حکومت اسلامی، برای اینکه یک همچو چیزی در کار نباشد، یک همچو موجودی تمام سرنوشت یک ملت را در دست نگیرد. اینها قریب

صحیفه نور جلد 4 صفحه 14

پنجاه سال است که این مملکت را همه چیزش را از بین بردند، اینها را آمریکایی ها آوردند سرکار و الان دیگر در مشت آنهاست برای اینکه همه جهاتی که در ایران هست، چه از نیروهای فعاله آدمی و چه از مخازن زیرزمینی و چه آن اموال روی زمینی، همه اینها به باد فنا می رود یا در جیب آنها می رود یا در جیب همین طایفه می رود. حالا که چندین میلیون پول را از ایران خارج کرده اند که صورت هایش را آوردند و ما دیدیم (لابد شماها هم دیدید) حالا تازه به فکر این افتادند که بعد از اینکه بردند و خوردند و از بین بردند به فکر اینکه: (نه دیگر نباید بیرون ببریم) کدام را نباید بیرون ببرید؟ بردند، تمام شد. آنکه مربوط به شاه و مربوط به کسانی که از دارودسته شاه بود این خائن ها بردند. هشتصد میلیون هر کدامشان، دویست میلیون، سیصد میلیون دلار، دویست میلیون دلار، پانصد میلیون دلار، چقدر دلار بردند. یک صورت خیلی بلندی آوردند ما هم دیدیم که چه اشخاصی بردند، از نظامی گرفته، از درباری گرفته، از وزرا گرفته تا اجزاء سازمان امنیت گرفته، همین هائی که همه حول و حوش خودش بودند و این ملت را غارت کردند، پول هایشان را در بانک ها گذاشتند، حالائی که می بینند احتمال این است که یک وقتی جلویشان را بگیرند پول هایشان را نقل کردند به خارج.

استمداد و توبه شاه حربه ای برای حفظ سلطنت

ملت ایران نباید بگذارند که خود اینها بروند، خود اینها را باید بیخ گلویشان را بگیرند پول ها را از آن ها درآورند. اینها همه اش از ملک ملت ماست که به جیب اینها رفته. شاه اگر کنار هم برود باید بیخ گلویش را بگیرند، آنکه خورده است بگیرند از او، این جنایاتی که کرده باید عوضش را از او بگیرند و تلافی کنند. اینهمه آدم کشته اند، حالا اعلیحضرت دیگر توبه کرده اند! این توبه آقاست! این توبه ای که چند روز پیش از این برای بازی دادن مردم، یک دسته هم خودشان را به بازی خوردن می زنند نه اینکه نمی فهمند از باب اینکه یا مسامحه کارند یا منافعی دارند آنها، خودشان را به بازی خوردن می زنند یک وقتی و لهذا پیشنهاد می کنند که خوب، آخر ایشان می گوید من توبه کردم خوب دیگر چه می گوئید شماها؟ این توبه کرده، آمد به پیشگاه ملت و از علماء اعلام عذر خواست و گفت: (ما اشتباهات دیگر بعد از این نمی کنیم) این آقایی که می گوید ما دیگر اشتباهات نمی کنیم و ما دیگر تکرار نمی کنیم اعمال سابق را، این است که الان می بینیم که در این بیست و چهار ساعت اینها چه کردند با ملت ما و الان چه می کنند را، من دیگر نمی دانم. بدانید که حتماً که الان مشغولند، هر روز تلفن از خارج می آید و آقایان که تلفن را می گیرند این است که جاهای مختلف گفته اند کشتار هست در آنها، در شهرستان ها و همه خیابان های تهران الان پر است از اینها و بسیاری از شهرهای ایران الان همه منقلب هستند. این کماندوها و این کولی ها را که همین سازمان امنیت بپا کرد و امثال اینها را آوردند در شهرها و ریختند و این همان کلمه ای است که خود او هم گفته که من اگر بخواهم بروم، ایران را به یک تل خاک در می آورم می روم.این الان فهمیده که باید برود، الان دارد همان مطلب را عمل می کند.

صحیفه نور جلد 4 صفحه 14

مطالعه و تحقیق در تاریخ اسلام راهگشای ملت در پیشبرد انقلاب

در هر صورت ماها که الان اینجا هستیم باید خودمان را بسازیم. اگر یک ملتی بخواهد مقاومت کند برای یک حرف حقی، باید از تاریخ استفاده کند، از تاریخ اسلام استفاده کند ببیند که در تاریخ اسلام چه گذشته و اینکه گذشته سرمشق است از برای ما. حضرت سیدالشهدا با یک عدد کمی حرکت کردند و مقابل یزید که خوب یک حکومت قلدری بود، یک حکومت مقتدری بود و اظهار اسلام هم می کرد و از قوم و خویشهای خود اینها هم بود، در عین حالی که اظهار اسلام می کرد و حکومتش به خیال خودش حکومت اسلامی بوده، خلیفه رسول الله به خیال خودش بود لکن اشکال این بود که یک آدم ظالمی است که بر مقدرات یک مملکت بدون حق تسلط پیدا کرده است. اینکه حضرت ابی عبدالله علیه السلام نهضت کرد و قیام کرد با عدد کم در مقابل این، برای اینکه گفتند تکلیف من این است که استنکار کنم، نهی از منکر کنم. اگر یک حاکم ظالمی بر مردم مسلط شد، علماء ملت، دانشمندان ملت باید استنکار کنند، باید نهی از منکر کنند. در عین حالی که دانست، یعنی به حسب قواعد هم معلوم بود، به حسب قواعد هم یک عده کمی که آنوقتی که همراه ایشان همه با هم بودند، می گویند چهار هزار نفر بودند لکن شب آنها رفتند، یک عدد بسیار کم هفتاد، هشتاد نفری، هفتاد و دو نفری ماندند، در عین حال او تکلیف می دید برای خودش که باید او با این قدرت مقاومت کند و کشته بشود تا به هم بخورد این اوضاع، تا رسوا بکند این قدرت را با فداکاری خودش و این عده ای که همراه خودش بود. او دید که یک حکومت جائری است که بر مقدرات مملکت او سلطه پیدا کرده است، تکلیف خودش را، تکلیف الهی خودش را تشخیص داد که باید نهضت کند و راه بیفتد برود و مخالفت بکند و اظهار مخالفت و استنکار بکند، هر چه خواهد شد. در عین حالی که به حسب قواعد معلوم بود که یک عدد اینقدری نمی تواند با آن عده ای که آنها دارند مقابله کند لکن تکلیف بود.این یک سرمشقی است که از برای شما و ما، که اگر عددمان هم کم بود باید باز استنکار کنیم برای اینکه یک کسی آمده است و سلطنت اسلامی ایران را گرفته است. جایی که باید امیر المومنین بنشیند این نشسته، جائی که باید امام حسین بنشیند این نشسته، سلطنت دارد می کند به خیال خودش و اظهار اسلام هم می کند، یزید هم می کرد، معاویه هم می کرد، آنوقت جماعت هم خواندند، امام جماعت هم بودند. در مقابل یک کسی که مسند اسلام را غصب کرده است، حکومت اسلامی را غصب کرده، بر مقدرات مسلمین حکومت می خواهد بکند...اگر این خیانتکار هم نبود غاصب بود، غصب کرده بود مقام را، این مقام برای اشخاصی است که شرائطی دارد، اسلام شرائط معین کرده برای آن کسی که باید تکفل امور مسلمین را بکند. اگر این نفت های ما را به باد نداده بود و مراتع ما هم از بین نبرده بود و زراعت ایران را هم از بین نبرده بود و فرهنگ ایران را هم از بین نبرده بود و ارتش ایران را هم ضایع نکرده بود و اقتصاد ایران را هم به هم نزده بود و همه جهات ایران را هم به هم نزده بود باز هم یک آدم غاصبی بود که استنکار لازم داشت که شما نباید به او حکومت بدهید، حالا که همه این صفات را دارد و همه این کارها را هم کرده، همه جهات ایران را به هم زده است.

صحیفه نور جلد 4 صفحه 16

همانطوری که سیدالشهدا (سلام الله علیه) تکلیف شرعی الهی می خواست عمل بکند، غلبه بکند تکلیف شرعیش را عمل کرده، مغلوب هم بشود تکلیف شرعیش را عمل کرده، قضیه تکلیف است، قضیه این است که مقابل یک نفری که دارد همه حیثیات اسلام و مسلمین را می برد و سلطه پیدا کرده است بر مقدرات مسلمین و سلطه می دهد کفار را بر بلاد مسلمین، ارتش ایران را به دست مستشارهای آمریکا می سپارد، مخازن ایران را به جیب این و آن می کند، فرهنگ ایران را ضایع کرده، ایران به یک شکل نمونه درآمده یک همچو آدمی که بر مسندی نشسته است که باید مثل امام حسین (سلام الله علیه) بنشیند، این استنکار لازم دارد، یعنی بر همه مردم لازم است که این را به او بگویند که بیا پایین از این مسند، همه مکلف هستند.

سستی در نهضت، خیانت به اسلام و مسلمین است

الان که ملت ایران قیام کرده است و در مقابلش ایستاده،الان بر همه ما، بر همه علما، بر همه مراجع، بر همه کسبه و تجار، بر همه روشنفکران، بر همه احزاب لازم است که همراه این سیل حرکت بکنند تا اینکه این آشغال ها را از بین ببرند. اگر یکی تباهی بکند در این امر، سستی بکند، هرکس می خواهد باشد، سستی بکند، این خیانتکار است، این به مسلمان ها خیانت کرده، به اسلام خیانت کرده. اگر یکی یک کلمه همراهی با این آدم بکند، این خائن است، به اسلام خیانت کرده است برای اینکه یک آدمی است که به اسلام دارد خیانت می کند، یک آدمی که دارد همه حیثیات اسلام را می برد، یک آدمی که همه مخازن ما را و این ملت را فقیر کرده است.

مخازن و اموال مسلمین در اختیار اسرائیل غاصب.

این را شما بدانید که اگر این چند سال دیگر باشد، نفت شما را که دارد می دهد به آمریکا همین طوری، در مقابلش چه می گیرد؟ در مقابلش هیچ چیز، چیزی که به درد مملکت ما بخورد نمی گیرد، بلکه چیزی است که مضر است به حال مملکت ما، پایگاه درست می کند برای آمریکا، این مخزن را که از بین برد، مخازن دیگر را هم یکی بعد از دیگری از بین می برد، مراتع را به یک دسته ای داده، جنگل ها را به یک دسته ای داده به اسم ملیت، آب ها را خشک کرده یک جاهائی، ماهی را به دست کسی دیگر داده، همه چیزی که داشتیم ما، ایشان تحویل دیگران داده. یک زراعت داشت ایران، آن زراعتش را هم از بین برد، ایشان به اسم اصلاحات ارضی زراعتش را هم از بین برد. الان کشاورزی ما نداریم در ایران. آن که کشاورزی صحیح می کند در ایران، در بعضی از نقاط عبارت از اسرائیلی ها هستند که زمین های خوب را به دست آنها داده است و حالا هم از قراری که گفتند اسرائیلی ها هستند که آمده اند ایران و دارند این کشتار را می کنند. اینها از اسرائیلی ها هستند، در ازاء خدمت هایی که شاه به آنها کرده است، یعنی نفت را شاه به آنها داده است در مقابل مسلمین که در جنگ اسلام هستند با یهودی ها، ایشان نفتش را کمک می کند، حالا در ازاء کمکی که ایشان کرده، آنها هم درازایش، کماندوهای

صحیفه نور جلد 4 صفحه 17

اسرائیل، آنهائی که فنون آدمکشی را خوب می دانند الان در ایران می گویند آنها آمدند، این آدم هائی که می کشند جرات نمی کنند به سربازهای خودشان بگویند، از آنها آدم گذاشتند برای کشتن. الان یک آدمی است که هر چه را دست بگذاری خیانت است یا جنایت.

مخالفت با شاه، یک تکلیف شرعی است.

همه ما، همه مسلمین، همه علما، همه روشنفکرها، همه سیاسیون، هر کس هست تکلیف شرعی الهیش این است که با این مخالفت کند. هر کس مخالفت نکند، برخلاف تکلیف شرعی الهی عمل کرده، برخلاف شرافت عمل کرده، آدم شریف دیگر نمی توانیم بگوئیم او را، آدم پست و رذل است. هر کس کمک کند به این، مثل کارتر و امثال اینها، اینها هم خیانتکار هستند، به یک ملت خیانت دارند می کنند. یک ملت است الان که ایستاده و می گوید که ما آزادی می خواهیم، ما چه می خواهیم، در مقابلش اینطور کشتار می کنند. یک آدم جانی را نمی خواهند، می گویند نمی خواهیم، باز با مسلسل می گویند نه حتماً باید بخواهید. سلطنتی که باید اگر صحیحش هم باشد (صحیح که نیست، اگر صحیحش هم باشد) به حسب قانون باید ملت اعطاء کند، ملت می گوید نه، حالا با سرنیزه می گویند باید بگویی آری.

قیام برای خدا پشتوانه ای الهی دارد.

ماها باید خودمان را بسازیم یعنی توجه کنیم به اینکه بزرگ های ما، پیشواهای ما چه کرده اند، برای اسلام چه کرده اند، برای مسلمین چه کرده اند، چه می خواستند بکنند. پیغمبر اکرم که سیزده سال در مکه رنج کشید، حبس بود، زجر کشید، توهین شد، هزار جور فشار بود، در آنجا صبر کرد، صبر کرد و دعوت کرد اشخاصی را، بعد هم که ملاحظه فرمود که نمی شود در آنجا کار را پیش برد هجرت کردند به مدینه. در آنجا خوب، افرادشان یک سری آمدند جمع شدند، ده سال هم که در آنجا بودند تمام همشان بر این بود که با این قلدرها جنگ بکنند و اینهائی که ظالم بودند، اینهائی که منافع ملتها را می خواستند بخورند، با اینها جنگ کرد تا اینها را آن مقداری که شد ساقط کرد ولی صبر می کرد. این مسلمین که در آنوقت جنگ می کردند، جنگ هایشان جنگ هائی بود که وقتی انسان تاریخ را می بیند تعجب می کند چطور اینها با این عدد کم آنطور شهامت داشتند.
در یکی از جنگ ها یکی از صاحب منصب ها گفت که در آن طلایه جنگ که پیشقدم هایشان بودند، پیشقراول ها بودند، شصت هزار نفر بودند، گفت که ما سی نفر می شویم، یکی من، بیست و نه نفر دیگر با من همراهی کنید تا برویم سراغ اینها، ما سی نفری این شصت هزار را بزنیم تا بفهمند. هشتصد هزار نفر هم اصل اردوی روم بود، گفتند: آخر با سی نفر نمی شود. بالاخره باز چک و چاک کردند تا حاضرش کردند که شصت نفر باشند، برای هر هزار نفر یک نفر رفتند و شکستند، شبیخون زدند و شکستند برای اینکه قوه داشتند، یک قوه ای بود در آنها، قوه اعتقاد به خدا. اعتقاد به خدا پیدا

صحیفه نور جلد 4 صفحه 18

بکنید قوه پیدا می کنید. اگر چنانچه ما پشتوانه مان عبارت از خدا باشد دیگر ترس ندارد، اگر برای دنیا باشد باید خیلی هم بترسیم. خوب، برای دنیا می خواهم دست بیاورم، چرا دنیایم را بدهم برای دنیا؟ آن کسی که جوانش را می دهد، اگر پشتوانه اش خدا باشد چیزی از جیبش نرفته برای اینکه رضای خدا را به دست آورده، زندگی بالاتر پیدا کرده. آن کسی که جانش را می دهد، اگر برای خدا باشد، پشتوانه اش خدا باشد از جیبش چیزی نرفته اما اگر دنیا باشد این حیاتش داده است، تمام شد، تمام شد نه اینکه تمام شد، نخیر اگر چنانچه برای دنیا باشد، آنجا برایش چیزهای دیگر هم هست.
جدیت کنید که کارهایتان برای خدا باشد، قیامتان لله باشد (اعظکم بواحده ان تقوموالله مثنی و فرادی) 
موعظه یک موعظه است، یک موعظه، می فرماید که به آنها بگو که یک موعظه من دارم یعنی خدا یک موعظه دارد به شما، این است که قیام کنید برای خدا، قیامتان برای خدا باشد، نه قیامتان برای پیدا کردن یک عنوانی - نمی دانم یک جاهی، یک مقامی یا یک پولی، یک چه، نه اینطور نباشد. اگر قیام برای خدا باشد، پشتوانه خدا باشد یک طمانینه ای در نفس پیدا می شود که دیگر شکست توی آن نیست، یک حالت نفسانی در انسان پیدا می شود برای اینکه به یک قدرت لایزال متصل شده است. آن کسی که برای تبعیت از ذات مقدس حق تعالی حرکت می کند، این مثل یک قطره ای که پشتوانه اش دریا، دریای غیرمتناهی، ماها چیزی نیستیم خودمان، قطره، از قطره هم کوچکتر هستیم اما اگر چنانچه متصل بشویم به آن دریا، دریای غیر متناهی، حکم همان دریا را پیدا می کنیم. (و مارمیت اذرمیت و لکن الله رمی) خدا به پیغمبر می فرماید که تو آنوقتی تیر انداختی، تیر تو انداختی لکن تو نینداختی خدا انداخت یعنی دست تو دست خداست، البته تیر انداختن تو تیر انداختن خداست برای اینکه تو خودت را متصل کردی به او تو دیگر خودت چیزی نیستی، هر چه هست اوست، وقتی هر چه هست او باشد دیگر (مارمیت اذرمیت) . (رمیت) لکن (مارمیت) تو انداختی و تو نینداختی. تو انداختی، خوب به حسب صورت من انداختم اما این دست، دست خدا بوده است. آنهایی که با تو بیعت کردند (انما یبایعون الله) بیعت با او بیعت با خداست برای اینکه متصل شده به یک قدرت لایزال، متصل شده به خدا، حالا که اینطور شده است که دست او را با آن بیعت می کنند، خدای تبارک و تعالی می فرماید که: آنهائی که با تو بیعت کردند با خدا بیعت کردند، با همین دست با خدا بیعت می شود برای اینکه این دست دیگر دست خود نیست این دست، دست اوست. خوب البته این یک مقامی است که برای من و شما میسور نیست (اما برای خدا کار کردن) که میسور است و یک وقت همه چیز نمی بیند مگر خدا، حرکت نمی کند مگر لله، اراده نمی کند مگر آن اراده خدا باشد، سیر نمی کند مگر سیر الله باشد، راه، راه اوست نه خودش، خودش هیچ، خودش هیچ، همه او، خودش را از بین می برد، جای او یک قدرت لایزال می نشیند. یک وقت اینطور است این (مارمیت اذرمیت ولکن الله رمی) یا یک مرتبه ای بالاتر از این هم هست. یک وقت نه، اینطور نیست لکن باز برای خداست. شما برای خدا قیام می کنید. شما نهضت تان برای خداست، برای این است که احکام خدا جریان پیدا بکند. مقصد ندارید که حالا به یک نوائی

صحیفه نور جلد 4 صفحه 19

برسید و در اینجا یک مثلاً فرصت طلبی باشد حالا به یک نوایی برسید، این نیست لکن می بینید که دین خدا در معرض خطر است، بندگان خدا که خدا عنایت به آنها دارد، بندگان خدا در معرض خطر هستند، بندگان خدا در عذاب هستند از دست یک ظالم، شما برای نجات بندگان خدا، نه نجات عمو و پسر عمو، نجات بندگان خدا، بندگان خدا الان در عذاب هستند، الان در معرض خطر هستند، شما کمک کنید به آنها، به کمک تبلیغاتی در اینجا، الان می توانید تبلیغات بکنید، مصاحبه بکنید، اگر هر کدام می توانید، مصاحبه مطبوعاتی بکنید، مسایل ایران را بگویید اما نظرتان، پشتوانه تان خدا باشد، برای خدا قیام کنید. یک نفری هم که باشید قیامتان قیام لله وقتی باشد، قیام برای خدا باشد، آنوقت ارزش دارد یعنی ارزش الهی دارد، فرادی باشد یا مثنی (انما اعظکم بواحده ان تقوموا لله مثنی و فرادی) خودتان را متصل کنید به آن دریای لایزال و کارهایتان را کارهای الهی کنید، توجه به احکام خدای تبارک و تعالی داشته باشید. این نهضت ها برای این است که احکام خدا جاری بشود. اینهمه نهضتی که هست که حالا سال هایی است که نهضت شده است، این برای این است که حکم خدا در دنیا جاری بشود، حکم شیطان از این دنیا بیرون برود. در ایران حکم شیطان جاری است، می خواهند حکم خدا جاری باشد. شما کوشش کنید که در خودتان احکام خدا را جاری کنید، تعبد داشته باشید، اعمالی که خدای تبارک و تعالی فرموده است انجام بدهید، خودتان را الهی کنید. یعنی تابع، چون و چرا ندارد، فرموده است بکن، می کنیم. خداست، فرموده است بکن، می کنم. چرا؟ به من ربطی ندارد، (چرا) مال این است که یک کسی عادی باشد آدم نداند که صحیح است یا نه، (چرا) می گوید. شما وقتی پیش یک طبیبی که تشخیص دادید طبیب است، وقتی می گوید فلان کار را بکن، نمی گویی (چرا) نسخه که می دهد نمی گویی (چرا) با اینکه طبیب است و یک بشر است.

خودتان را بسازید تا بتوانید قیام کنید

باید خودتان را بسازید تا بتوانید قیام کنید. خود ساختن به اینکه تبعیت از احکام خدا کنید، هر چه فرموده است اطاعت کن، هر چه فرمود نه، نه. هر چه فرمود آره، آره. وقتی اینطور شد، یک مرتبه، یک مرتبتی دارد.یک مرتبه ای که از برای انسان باید باشد.اگر این فرد اینطور بشود که هر چه فرمود نه، نه و هر چه فرمود آره، آره شد و این تابع اراده حق تعالی شد که هر چه فرموده است می کنم، هر چه فرموده است نکن، نمی کنم، این از انسانیت (یک مرتبه) پیدا شده، مراتب دیگر هم زیاد است و اگر این مرتبه از انسانیت هم پیدا شد که من کارم کاری شد که برای خدا این کار را می کنم، شکست دیگر در آن نیست، کارهائی که برای خداست شکست در آن نیست.
ایرانی ها اگر غیر مسلح برای خدا قیام کردند شکست در آن نیست یعنی اگر چنانچه این مرد ادامه ظلم خودش را هم تا آخر بدهد و ما موفق نشویم به اینکه او را خلعش کنیم از این سلاح باطل، باز هم ما غم نداریم برای اینکه ما اطاعت خدا کردیم، چون اطاعت، اطاعت خدا بوده است شکست بخوریم اطاعت الله است. پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم) در بعضی از جنگ شکست می خورد، شکست خورد در بعضی جنگ ها. حضرت امیر در جنگ با معاویه شکست خورد، حضرت سید الشهدا را کشتند، اما

صحیفه نور جلد 4 صفحه 20

اطاعت خدا بود، برای خدا بود، تمام حیثیت برای او بود از این جهت، هیچ شکستی در کار نبود، اطاعت کرد، تمام شد با اینکه خوب شکست هم داد همه را، همه سلطنت معاویه و اینها را، به هم زد همه اوضاع را، تا حالا هم الان هست.
ان شاءالله همه تان موفق باشید و همه تان به این نهضت کمک بکنید (لله تعالی.) 

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

شنبه 2 اردیبهشت 1396  9:40 PM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

مصاحبه امام خمینی با رادیو لوکزامبورگ

تاریخ: 1357/09/14

مصاحبه امام خمینی با رادیو لوکزامبورگ

سؤال: حضرت آیت الله! بسیاری از مردم غیر نظامی که طرفدار شما هستند، در این چند روز گذشته در طی تظاهرات به دست ارتش کشته شدند در حالی که اینها هیچ نوع اسلحه ای در دست نداشتند، آیا شما برنامه ای دارید که به آنها اجازه داده مسلح شوند؟ و آیا شما فکر نمی فرمائید که بهترین راه سرنگون کردن رژیم شاه، این باشد که بساط و دستگاه دولتی را بکلی فلج کنید؟ یا اینکه شما تصور می فرمائید که ارتش، شاه را رها خواهد کرد؟
جواب: من فکر می کنم ارتش و هیچ قدرت دیگری نمی تواند شاه را برای همیشه حفظ کند. شاه تمام پایگاه های خود را در ایران از دست داده است و هیچ یک از افراد ملت با او همراه نیستند و جیره خواران او برای حفظ شاه کفایت نمی کنند. با وضع اقتصادی فلج شده فکر می کنید از ارتش برای همیشه کاری ساخته است؟ امیدوارم این نهضت، بساط این دستگاه را در هم پیچد. در ضمن اگر یک وقت احتیاج پیدا کردیم که به صورت دیگر عمل کنیم، در آنوقت آن کارها را اعلام خواهیم کرد.
سؤال: حضرت آیت الله! چرا محرم از نظر این مبارزات اینقدر مهم است؟ و آیا تصور می فرمائید که در طی محرم، این مبارزه علیه شاه به نهایت خودش برسد؟
جواب: محرم ماهی است که عدالت در مقابل ظلم و حق در مقابل باطل قیام کرده و به اثبات رسانده است که در طول تاریخ، همیشه حق بر باطل پیروز شده است. امسال در ماه محرم، نهضت حق در مقابل باطل تقویت می شود. من امیدوارم که نهضت اسلامی ایران در این ماه محرم مراحل آخر خود را طی کند.
سؤال: اقامت حضرت آیت الله در فرانسه مدتش به زودی به اتمام می رسد، آیا شما هیچ برنامه ای برای آینده تان دارید؟ و آیا تصور می فرمائید در همین دهکده نوفل لوشاتو بتوانید اقامت خودتان را ادامه دهید؟
جواب: هنوز تصمیمی نگرفته ام، بعداً تصمیم خواهم گرفت.

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

مصاحبه امام خمینی با امل

تاریخ: 1357/09/16

مصاحبه امام خمینی با امل

سؤال: در حال حاضر میلیون ها مسلمان ایرانی بپا خاسته و برای سرنگونی رژیم شاه تلاش می کنند و تاکنون هزاران نفر در مبارزه با ارتش و پلیس کشته شده اند، در این حرکت که به قیادت شما سازمان یافته و رهبری می شود، محور اصلی مخالفت کجاست؟
جواب: بیش از پنجاه سال است که شاه و پدرش با اسلام کینه توزی و دشمنی کرده اند، در هدم اسلام که تنها دین ضامن استقلال و آزادی کشور است کوشیده اند و تمام حقوق ملت مسلمان، تمام آزادی ها و حتی حقوق اقلیت های مذهبی را نیز از میان برده اند، استقلال کشور بکلی از میان رفته است و کشور را به سود خود و اربابانشان واژگون نموده اند. ما می خواهیم و نیز مردم می خواهند ریشه و عامل این فساد و تباهی را قطع کنند، بزرگترین عامل داخلی شخص شاه و خانواده اوست. رها شدن از قید و بند بیگانگان ضامن استقلال و آزادی کشور است و قیام مردم برای این جهت است.
سؤال: برخی از لبنانی ها تبلیغ می کنند که شیعیان لبنان در برابر سایر دولت های عربی که از طوائف دیگر لبنان پشتیبانی می کنند، باید با دولت ایران که به ظاهر یک دولت شیعه است کنار آمده و همکاری کنند، چنین مطلبی را نه تنها در مورد شیعیان لبنان بلکه در مورد شیعیان سایر مناطق عربی نیز تبلیغ می کنند، در این مورد چه نظر دارید؟
جواب: کسانی که چنین مطلبی را تبلیغ می کنند، از اسلام و از اوضاع دنیا بی اطلاعند و یا نظر سوء دارند و مغرض هستند. کسی که از اعمال شاه مطلع باشد، نمی گوید او یک قدرت شیعی است و باید از او کمک خواست. همه می دانند که این شخص، ایران را که یک مملکت اسلامی و یک مملکت شیعی است می کوبد، تمام مخازن آنها را به دیگران داده است و قتل عام های زیاد کرده است. کسی که از شاه حمایت کند، یابی اطلاع است و یا خائن.
سؤال: چه انتظاراتی از مسلمانان لبنان دارید؟

صحیفه نور جلد 4 صفحه 31

جواب: از مسلمانان لبنان انتظار دارم که در قضیه لبنان با هم برادر باشند و با هم بر ضد ظلم قیام کنند و به این نهضتی که در ایران برپا شد، به اندازه خودشان همراهی کنند و لااقل تبلیغات کنند، همچنانکه ملت ایران تاکنون به آنها خدمت کرده است و آنان را در مصائبشان تنها نگذارده است.
سؤال: برای دفاع از تجاوزات مستمر اسرائیل، امل شهدای زیادی تقدیم کرده است. برای جنوب لبنان چه توصیه ای دارید؟
جواب: همه باید متحد شوند و متحداً در مقابل این جمعیت متجاوز بایستند و عمل کنند و دست غاصب او را قطع کنند. اصولاً این تکلیف همه مسلمین است که قدس را آزاد کنند و شر این جرثومه فساد را از سر بلاد اسلامی قطع کنند.
سؤال: چه اقداماتی راجع به امام موسی صدر فرموده اید؟
جواب: در زمانی که نجف بودم تلگرافی به آقای یاسر عرفات و تلگراف دیگری به رئیس جبهه صمود در سوریه نمودم و اینجا هم وقتی سفیر لیبی آمده بود، راجع به ایشان صحبت کردم. امیدوارم هر چه زودتر ایشان به لبنان مراجعت نمایند و به مبارزاتشان علیه اسرائیل ادامه دهند. من از این قضیه متاثرم و دعا می کنم که ختم به خیر شود.
سؤال: به طوری که مسبوق هستید، سالیان دراز بود که اهل کتاب در کنار مسلمانان و با احترام متقابل زندگی می کردند، با توجه به جنگ لبنان و نتائج آن، در این مورد چه نظر دارید؟
جواب: هر کس از اسلام اطلاع داشته باشد، می داند که اسلام هیچ گاه در مورد اقلیت مذهبی و پیروان سایر مذاهب نظر سوء نداشته است و همیشه با آنان با احترام رفتار کرده است، تبلیغاتی که خلاف این مطلب را برساند از اجانب و دشمنان اسلام است.
سؤال: می دانیم که صهیونیسم بین الملل با برقراری روابط نزدیک با کشورهائی نظیر ایران و نیز حمایت کامل از رژیم ایران همواره توانسته است ایران را از اعراب در مبارزاتشان علیه اسرائیل جدا نگه دارد، در این مورد چه نظر دارید؟
جواب: یکی از جهاتی که ما را در مقابل شاه قرار داده است، کمک او به اسرائیل است. من همیشه

صحیفه نور جلد 4 صفحه 32

در مطالبم گفته ام که شاه از همان اول که اسرائیل به وجود آمد، با او همکاری کرده است و وقتی که جنگ بین اسرائیل و مسلمانان به اوج خود رسیده بود، شاه همچنان نفت مسلمین را غصب کرده و به اسرائیل می داد و این امر، خود از عوامل مخالفت من با شاه بوده است. ملت مسلمان ایران هیچ گاه از اسرائیل پشتیبانی نکرده است و همیشه از این بابت مورد ظلم و تجاوز دستگاه شاه قرار گرفته است.
سؤال: تحریکات مشکوک و حملات مستمری وجود دارد که روابط بین عرب و عجم و ترک و کرد و.... را تیره گرداند، چه راه حلی برای خنثی کردن این توطئه پیشنهاد می کنید و در این مورد چه نظر دارید؟
جواب: کسانی که اهل قلم و بیان هستند باید این مسائل را برای مردم توضیح دهند و اسلام را به مردم معرفی کنند و بگویند که اسلام برای ملیت خاصی نیست و ترک و فارس و عرب و عجم ندارد. اسلام متعلق به همه است و نژاد و رنگ و قبیله و زبان در این نظام ارزش ندارد. قرآن کتاب همه است و این تبلیغات که این عرب است، آن ترک است و یا فارس یا کرد، تبلیغاتی است که اجانب برای چپاول مخازنی که در این ممالک است، آن را رواج می دهند که مسلمانان را از هم جدا کنند، مسلمین باید هوشیار باشند که تحت تاثیر این تبلیغات واقع نشوند.
سؤال: ابرقدرت ها و وابستگان آنها نمی توانند معنی استقلال را دریابند، در منطق سیاسی آنها هر کس که به یکی از آنها متکی نباشد، بلافاصله وابسته به دیگری معرفی می شود، این امر در لبنان زیاد به چشم می خورد، امروز هم نظیر آن را در ایران می بینیم، با توجه به این مطلب آیا رابطه ای بین حرکت اسلامی شما و کمونیست ها وجود دارد؟
جواب: خیر، رابطه ای وجود ندارد. ما همانطور که آمریکا را مورد حمله قرار داده ایم، شوروی هم مورد حمله است. برای ما فرقی بین شرق و غرب نیست. ما با اتکاء به خدا و ملت شجاع استقلال واقعی را به دست می آوریم.
سؤال: گفته می شود که سقوط شاه یعنی روی کار آمدن کمونیست ها، آیا این امر صحیح است؟
جواب: خیر، مردم آگاه ایران! تجربیات تلخی که از کمونیست ها به دست آورده اند، هرگز به آنان مجال دخالت در سرنوشت خویش را نمی دهند.

صحیفه نور جلد 4 صفحه 33

سؤال: عده ای تبلیغ می کنند که فعالیت سیاسی از فعالیت دینی جداست، در این مورد چه می گوئید؟
جواب: شعار سیاست از دین جداست، از تبلیغات استعماری است که می خواهند ملت های مسلمان را از دخالت در سرنوشت خویش باز دارند. در احکام مقدس اسلام، بیش از امور عبادی در امور سیاسی و اجتماعی بحث شده است. روش پیامبر اسلام نسبت به امور داخلی مسلمین و امور خارجی آنها نشان می دهد که یکی از مسوولیت های بزرگ شخص رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) مبارزات سیاسی آن حضرت است.
شهادت امیرالمومنین علیه السلام و نیز حسین علیه السلام و حبس و شکنجه و تبعید و مسمومیت های ائمه علیه السلام همه در جهت مبارزات سیاسی شیعیان علیه ستمگری ها بوده است و در یک کلمه مبارزه و فعالیت های سیاسی بخش مهمی ازمسوولیت های مذهبی است.
سؤال: در اکثر کشورهای اسلامی موج روز افزونی در گرایش به مذهب به چشم می خورد، چرا؟
جواب: یکی گرایش بشریت به مذهب است که دلیل آن در احساس پوچی نگران کننده ای است که نسل امروز و فرار کرده از مذهب احساس می کند و از این رو مذهب را تنها پناهگاه خود می یابد و دیگر گرایش به اسلام است و آن به این دلیل است که بشریت از مکاتب رائج زمان برای حل مشکل خود در زمینه های مختلف زندگی مایوس شده است و با تلاشی که دانشمندان و نویسندگان اسلامی کرده اند، اسلام را به جامعه بشر به عنوان مکتبی که می تواند پاسخگوی همه نیازهای بشری شود، معرفی نموده اند.
سؤال: در جمهوری اسلامی مورد نظر شما، اقلیت مذهبی چه نقشی دارند؟
جواب:اسلام همیشه حافظ حقوق مشروع اقلیت های مذهبی بوده و هست، آنان در جمهوری اسلامی آزادند و آزادانه به مسائل خود می پردازند و در پناه حکومت اسلامی چون بقیه افراد در اظهار عقیده آزادند.
سؤال: زنان توده عظیمی از مسلمانان را تشکیل می دهند، چه نقشی و چه حقی شما برای زن در نظام اسلامی قائل هستید؟
جواب: هم اکنون زنان مسلمانان ایران در مبارزات سیاسی و تظاهرات بر ضد شاه شرکت دارند. به من اطلاع داده اند که در شهرهای ایران زنان جلسات سیاسی دارند. در نظام اسلامی، زن

صحیفه نور جلد 4 صفحه 34

همان حقوقی را دارد که مرد دارد، حق تحصیل، حق کار، حق مالکیت، حق رأی دادن، حق رأی گرفتن. در تمام جهاتی که مرد حق دارد، زن هم حق دارد لیکن هم در مرد مواردی است که چیزهائی به دلیل پیدایش مفاسد بر او حرام است و هم در زن مواردی هست که به دلیل اینکه مفسده می آفریند، حرام است.اسلام خواسته است که زن و مرد حیثیت انسانی شان محفوظ باشد. اسلام خواسته است که زن ملعبه دست مرد نباشد. اینکه در خارج منعکس کرده اند که در اسلام با زن ها با خشونت رفتار می شود، امر غیر صحیحی است و تبلیغات باطلی است که از مغرضین حاصل شده و الا مرد و زن هر دوشان در اسلام اختیارات دارند، اگر اختلافاتی هست، برای هر دو هست و آن مربوط به طبیعت آنان است.
سؤال: آیا هیچ یک از دولت های عربی به نهضت شما کمک کرده اند یا خیر؟

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

بیانات امام خمینی در موردتکلیف شرعی مسلمین در برابر سلاطین جائر از دید پیشوایان معصوم

تاریخ: 1357/09/18

قیام مسلمین در مقابل نقض عهد خدا و سنت پیغمبر واجب است

اعوذبالله من الشیطان الرجیم
بسم الله الرحمن الرحیم
از حضرت سیدالشهدا سلام الله علیه خطبه ای نقل شده است که در آن خطبه علت قیام خودشان را برضد حکومت وقت ذکر فرموده اند و آن این است که فرموده اند خطاب به مردم که پیغمبراکرم فرموده است که کسی که ببیند یک سلطان جائری حلال می شمرد حرمات الله را، چیزهائی را که خداوند حرام کرده است این آزاد می گذارد و مخالف سنت رسول الله عمل می کند و عهد خدا را می شکند، اگر کسی دید یک سلطان جائری این کارها را می کند و معذلک ساکت شد و تغییر نداد با قول خودش، با عمل خودش این انحرافی که سلطان جائر پیدا کرده است تغییر نداد، خدای تبارک و تعالی حتم کرده است، حتم است بر او که این آدمی که ساکت شد در مقابل این سلطانی که حرمت احکام خدا را نگه نمی دارد، مخالف سنت رسول الله عمل می کند و عهد خدا را می شکند، این ساکت بشود در مقابل یک همچون سلطانی و قولاً و عملاً تغییر ندهد مسیر این سلطان جائر را، حتم است بر خدای تبارک و تعالی که جای او را هم جای همان سلطان جائر در آخرت قرار بدهد. یعنی این سلطان جائر که اینطور اوصاف را دارد، سنت پیغمبر اکرم را تغییر می دهد و عهد خدا را می شکند و حرمات الله را سزاوار و رها می کند یعنی مستحل است، ولو این آدم که این چیزها را از این آدم می بیند و ساکت است، همه کارهای واجب و مستحب هم به جا بیاورد، آدمی باشد که سه وقت نماز می خواند، در مساجد می رود، آدمی باشد که احکام خدا را همه را ترویج می کند، موافق رضای خدا عمل می کند همه کارهای خوب را می کند، از همه کارهای بد هم اجتناب می کند لکن ساکت است در مقابل سلطان جائر، حسب این روایتی که نقل شده است از سیدالشهدا سلام الله علیه که به منزله علت قیام ایشان است بر ضد حکومت وقت، اینست که می خواهند عمل به قول رسول الله بکنند که مبادا یک وقت تخلف بکنند و کسی که تخلف بکند جای او جای همان سلطان جائر است یعنی در هر طبقه ای از جهنم که سلطان جائر، یک همچو سلطان جائری جا دارد، این آدمی هم که ساکت است که این سلطان جائر هر کاری می خواهد بکند، ساکت است او، جایش جای همین سلطان جائر قرار دارد.
حالا ما حساب بکنیم ببینیم که آیا حکومت وقت ما، سلطان وقت ما این اوصافی که ذکر

صحیفه نور جلد 4 صفحه 42

فرموده اند، دارد؟ اگر این اوصاف را دارد و ما ساکتیم، باید همین معنائی که فرموده اند، بر ما منطبق بشود و ایشان در یک وقتی این مطلب را فرموده اند که وقتی قیام کرده اند و نهضت کرده اند در مقابل یزید، این سلطان جائر، با یک عدد کمی در مقابل یک عده کثیری و در مقابل ابرقدرت که در آنوقت همه مواضع قدرت دستش بوده است، که عذر را از ما ساقط کند که ما بگوئیم که مثلاً ما عددمان کم بود، ما زورمان کم بود. این را در وقتی ایشان فرموده اند که می خواستند قیام کنند بر ضد سلطان جائر وقتشان، خطاب کردند به مردم و خطبه خواندند و علت قیام است اینکه چرا من در مقابل این آدم قیام کردم برای اینکه این عهد خدا را شکسته است و سنت پیغمبر را مخالفت کرده است و حرمات الله تعالی را نکث کرده است و نقض کرده است و پیغمبر فرموده است هر که ساکت بنشیند و تغییر ندهد این را، جایش جای همان یزید است در جهنم، جائی که یزید دارد، کسی که سکوت کند جایش جای اوست.
حالا ما ببینیم یزید چه کرده است که حضرت سیدالشهدا سلام الله علیه در مقابلش قیام کردند و همچو مطلبی را فرموده اند و برنامه داده اند. حضرت سیدالشهدا مطلبی را که فرموده اند، این مال همه است، یک مطلبی است عمومی، (من رای) هر که ببیند، هرکسی ببیند یک سلطان جائری اینطور اتصاف به این امور دارد و در مقابلش ساکت بنشیند، نه حرف بزند و نه عملی انجام بدهد، این آدم جایش جای همان سلطان جائر است.
یزید یک آدمی بود که به حسب ظاهر متشبث به اسلام بود و خودش را خلیفه پیغمبر حساب کرد و نماز هم می خواند، همه این کارهائی که ماها می کنیم آن هم می کرد، اما چه می کرد؟ اما از آن طرف معصیت کار بود، مخالف سنت رسول الله می کرد. رسول الله سنتش این است که باید با مردم چه جور عمل بکنند، او خلافش عمل می کرد، باید حفظ دماء مسلمین بشود، دماء مسلمین را می ریخت، باید مال مسلمین هدر نرود، او هدر می داد مال مسلمین را. همان شیوه ای که پدرش معاویه هم داشت و امیرالمومنین هم قیام کرد در مقابل او منتهی حضرت امیر لشگر هم داشت ولی سیدالشهدا عدد خیلی کمی در مقابل یک ابرقدرت بود.
ما ببینیم که این کارهائی که او (یزید) کرده است، به این حکام وقت ما و به سلطان وقت ما تطبیق می شود؟ این مسائلی که رسول الله فرموده است، اینها تطبیق می شود بر این؟ سلطان است؟ جائر است؟ این معلوم است که الان سلطه دارد، (سلطان) یعنی سلطه دارد، الان سلطه دارد و جائر هم هست، خودش هم شاید قبول داشته باشد که جائر است، همه کس هم می داند که این آدم جائر است. خوب مخالفت سنت رسول الله را نکرده؟! هر چه رسول الله فرموده است، ایشان عمل کرده؟! یا اقوال رسول الله را به حساب نمی آورند اینها؟ اینها سنت رسول الله را به حساب نمی آورند. بله در ایام عمرش برای اینکه من و شما را بازی بدهد یک دفعه هم می رود به حرم حضرت رضا و آنجا یک، دو رکعت نماز هم می خواند، من هم نمی دانم با چه حالی می خواند، یک دو رکعت نماز هم آنجا می خواند و یک حرفهائی هم آنجا میزند. این چیزها، این برای اغفال من و شماست، آیا به سنت رسول الله عامل

صحیفه نور جلد 4 صفحه 43

است؟! ایشان عامل سنت رسول الله هست؟! سنت رسول الله این است که دماء مسلمین محفوظ باشد، ایشان حفظ کرده است دماء مسلمین را؟! الان اطلاعی که رسیده است در همین چند روز، در همین دو، سه روز در اصفهان پنجاه نفر، در کجا، در کجا چقدر کشته شده اند. بی اطلاع ایشان است؟! با اطلاع است. بی اطلاع دولت است؟! با اطلاع دولت است. بی اطلاع شاه است؟! اینها بی اطلاع شاه کاری نمی کنند و من نگرانم از فردا و پس فردا برای اینکه یک خبری به ما رسیده است که ان شاءالله دروغ است و من هم حمل کردم که این یک تبلیغاتی باشد ولی خوب محتمل است و آن اینکه اینها اعلام کردند به اینکه فردا و پس فردا آزادند مردم در شعائر خودشان و در شعائر مذهبی و در عزاداری آزادند. از آن طرف اطلاع دادند که یک نقشه ای در کار است و آن نقشه این است که یک عددی از اشرار را بین مردم به همان صورت مردم وارد معرکه کنند، این راهپیمائی که علما و سایر طبقات بنا دارند که فردا در همه شهرهای ایران و قصبات انجام بدهند، اینها یک عده ای از اشرار را که مربوط به خودشان است، در بین اینها وارد کنند و آنها شلوغکاری کنند، آنها که شلوغکاری کردند، اینها بگویند که خوب -آزاد این یک تظاهرات آرام نبوده و شلوغ کردند و با رگبار مسلسل مردم را از پا درآورند. خوب من احتمال این معنا را می دهم که این یک اشتهاری است که اینها داده اند برای اینکه مردم را از این کاری که فردا بنا دارند بکنند، مردم را از آن کار وا دارند و نگذارند بشود یعنی خود مردم نکنند و آنها به مقصد خودشان رسیده باشند که هم گفته باشند که خوب ما که آزاد گذاشتیم مردم را و خود مردم بیرون نیامدند لکن خوب یک احتمالش هم اینست که یک نقشه شیطانی در کار باشد و این البته موجب نگرانی است که فردا اینها چه خواهند کرد.

حمایت شاه از ارتش سرکوبگر اسرائیل با چپاول بیت المال مسلمین

لکن مساله این است که الان این یک سلطان جائری است یعنی یک سلطه ای دارد بر مردم، قشون دارد، لشگر دارد و قدرت های بزرگ هم دنبال سرش هستند و سلطان جائر است و همه این اوصافی که فرموده اند، در ایشان هم هست. نفوس مسلمین را خدای تبارک و تعالی محرم کرده است که کسی تصرف در آن بکند و مردم را بکشد، این یکی از حرمات الله است و ایشان اجازه می دهد، امر می کند، به آن. اموال مسلمین باید محفوظ باشد، اموال ملت ایران باید محفوظ باشد برای خود ملت ایران، نفت ایران مال خود ایران است، مراتع ایران مال خود ایران است، باید به درد خود ایران بخورد، شیلات ایران باید به درد خود ایران بخورد مال خود ایران است، جنگل ها مال خود ایران است، مخازن زیرزمینی هر چه هست مال خود ایران است، باید خود ایرانی ها بیرون بیاورند، استخراج بکنند و استفاده کنند و برای همین مصالح خودشان، برای ملت، ایشان همه اینهائی را که ذکر کردم به باد دادند.
بر همه حرام است که اموال مسلمین را، آن اموالی که مال یک ملت است به باد بدهد و به دشمن های اسلام مثل اسرائیل بفروشد، اسرائیلی که الان در حال جنگ است با مسلمین، نفت او را، بیشترش را می گویند که از ایران اداره می شود، در ازائش آن هم از قراری که می گویند بسیاری از این کشته هائی

صحیفه نور جلد 4 صفحه 44

که ما دادیم با سربازهای اسرائیل شده است. پس این مستحل حرمات الله است. هم نفوس مسلمین را به باد دارد می دهد و هم اموال مسلمین را. مراتع ما را به غیر داده است، جنگل های ما را به شرکت های خارجی داده است، شیلات را با کشتن چندین هزار، آنطور که می گویند چندین هزار نفر را کشتند تا شیلات را از مردم بیچاره گرفتند و به غیر واگذار کردند، نفتمان هم که همه می دانید که دارند چه می کنند که بعد از چند وقت دیگر ایران هیچ چیز ندارد، هر چه هست غارت کردند و بردند.

خیانت ها و جنایات جبران ناپذیر شاه مانعی برای قبول توبه وی

این صورتی هم که دیدید، لابد اینجاها هم مثل اینکه آوردند، این صورتی هم که دیدید که این چپاولگرها خارج کردند از ایران و اموال ایران را به خارج بردند و بعد از اینکه همه اینها را به خارج بردند، آنوقت به فکر این افتادند که نه، دیگر کسی نبرد، دیگر کی نبرد؟ خوب بردند تمام شد. سه هزار میلیون و بیشتر، سه هزار و چند صد میلیون از خود ایشان ، این چیزی بوده است که حالا بردند، آنهائی که قبلاً بردند خدا می داند چقدر است. از اول اینها شروع کردند به بردن، رضا شاه جواهرات ایران را آنوقتی که می خواستند بیرونش کنند آنطوری که برای من نقل کردند از یک صاحب منصبی (یکی از آقایان نقل کرد از یک صاحب منصبی که همراه بوده است) وقتی رضا شاه را متفقین آمدند و بیرونش کردند، در این خلالی که می خواست برود، چمدان های جواهر را پرکرد، چمدان هارا پر کردند از جواهرات ایران و راه افتادند که ببرند منتها بین دریا (همان صاحب منصب نقل کرده بود) که با کشتی این آدم را می بردند، یک جایی نگه داشتند و یک چیز دیگری، یک بلمی یا یک کشتی که آن شخص گفته بود مخصوص حمل دواب بوده است، آنها آوردند متصل کردند به این کشتی و به او گفتند که تو برو توی آن کشتی لکن همانجا چمدان ها را برداشتند و انگلیس ها بردند، تمام شد. آن زمان او این کار را کردند غیر از آنهائی که دزدیده بود و برده بود.
یک وقتی در یک سفر رفته بود، یک سفری که مورد خطر شاید بود، مرحوم مدرس رحمه الله که آن روز مخالف با رضاشاه بود و جانش را هم سر همان مخالفت داد، گفته بود که من دعا کردم به شما در این سفر که سالم برگردید، خیلی خوشحال شده بود که مدرس به او دعا کرده، گفت دعا کردید؟ خوب، ایشان گفته بود آخر نکته دارد، اینست که اگر تو در این سفر مرده بودی همه اموال ما از بین رفته بود، من می خواهم زنده باشی تا اموالمان را پیدا کنیم.
در زمان او آن کارها را او می کرد، در این زمان هم از اولی که ایشان وارد سلطنت شده (دیگر جلوتر خیلی تجربه کرده است، تجربه های در را داشته است) از اول بنا گذاشته به اینکه اموال را ببرد بانک های خارجی، بانک های آمریکا، هر جای دیگر، در آنجاها انبار کردند اموال این ملت را که وقتی که اگر یک اتفاقی افتاد برود سراغ آن اموال و ملت نباید بگذارند این فرار کند، این الان در صدد است. گفتند رفته به جزیره کیش و من اولش که یک خوفی کردم که این گاهی وقت ها که از ایران، از تهران خارج می شد آنوقت یک مفسده ای می خواست واقع بشود، امر می کرد که بکشند و خودش

صحیفه نور جلد 4 صفحه 45

می رفت بیرون، من در ذهنم آمد که مبادا برای فردا و پس فردا هم یک همچو تهیه ای دیده اند لکن محتمل است که نباشد ان شاءالله، بعضی هم گفتند رفته آنجا که دیگر کار آخری را انجام بدهد. این البته در صدد است که فرار کند، ملت ایران باید نگذارند این فرار کند، آنقدری که می شود. امکان ندارد البته که یک کسی بتواند سزای عمل این آدم را به او بدهد، یک آدمی که سی و چند سال است مسلط شده است بر این ملت و همه چیز ملت را به باد داده است، یک آدمی که مادرها را به عزای اولادشان نشانده است و همین امروز کسی گفت که یک زن بوده است که سه تا بچه داشته هر سه بچه اش کشته شدند، یک پدر و مادری که حالا وقتی که می آیند توی خانه می بینند دیروز پنج نفر سر سفره بودند حالا دو نفر شدند، مگر می شود که این را ما در این دنیا بتوانیم جزایش را به او بدهیم؟ یک آدم که می کشد یک کسی را، همان مقدار می شود خودش را بکشند و همین، بس، خون این هم خون یک آدم است (اگر آدم باشد) . کسی که سی و چند سال است بر این ملت تسلط پیدا کرده و کشتار کرده و آنطور کشتار کرده و دزدی کرده و آنطور دزدی کرده و خیانت کرده و آنطور خیانت کرده و جنایت کرده و آنطور جنایت کرده، مگر بشر می تواند که این را به سزای اعمالش برساند؟ یک جان بیشتر ندارد مقابل یک نفر و حالا عجب، من گاهی وقت ها از فهم بعضی از اشخاص تعجب می کنم که می گویند خوب حالا آمده، حالا آمده عذر خواسته دیگر، حالا بپذیرد، آمده گفته است که من اشتباه کردم، خوب بپذیرد دیگر از او. چی بپذیریم؟ مگر خدا می پذیرد از او این عذر را؟ خدا حق الناس را نمی گذرد، خود ناس باید بگذرند، خود مردم باید بگذرند تا خدا بگذرد. مگر خدا می گذرد از حق الناس ؟ (بیائید حالا مصالحه بکنید، بیائید حالا خوب، عفو بکنید، نمی دانم چه) یک آقای ریش سفیدی یک کاغذ مفصلی نوشته بود، البته خودش آدم دانشمندی است لکن ادراکش، یک خرده عقلش ناقص است، به من نوشته بود که پیغمبر اکرم در فلان جا فلان آدم را بخشید، در فلان جا فلان کافر را بخشید، در فلان جا فلان کسی را بخشید. تاریخ برای من نوشته بود، مثل اینکه من حق دارم که ببخشم ایشان را، به من چه ربط دارد؟ بچه های آن پیرزن را کشته، من ببخشم چطور من ببخشم کشته هائی که از این ملت، جوان هائی که از این ملت به باد رفته؟! همین امشب شما احتمال بدهید که عده ای را کشته باشند، همین امروز اطلاع رسید که اشخاصی را کشتند، مردم را کشتند، ما بنشینیم بگوییم که شما اعلیحضرت حالا دیگر باشید؟! دیگر ازاین به بعد حکومت نکنید، اعلیحضرت باشید؟! آخر این چه منطقی است؟ چطور انسان همچو حرفی را می تواند بزند؟
 (بیائیم به قانون اساسی حالا عمل بکنیم) ! معنی به قانون اساسی عمل کردن این است که آقا (یعنی همین قانون اساسی که الان دست است) که ایشان سلطان باشند و - عرض می کنم که - حاکم نباشند. آخر می شود یک همچو چیزی؟ امکان دارد برای یک آدم، یک کسی که اول ادراک آدمی داشته باشد؟ حیوان هم نمی تواند یک همچو حرفی بزند که ما دیگر این را بیائیم و عفوش کنیم. یکی عفوش بکند؟ کی حق دارد که این را عفوش بکند؟ مگر با من یک کاری کرده که حق من است که عفوش بکنم؟ حق یک ملت را خورده است این، خون یک ملت را ریخته این آدم، این ناکث عهدالله

صحیفه نور جلد 4 صفحه 46

است. خدا از همه مردم عهد گرفته است به اینکه باید اطاعتش بکنند، این ناکث عهدالله است. خودش هم تعهد کرده است، در مجلس اولی که به این سلطنت غاصب رسیده، آمده است در مجلس و قسم خورده است به اینکه به مذهب شیعه وفادار باشد، مروج باشد، به ملت خیانت نکند. آن قسم هائی که می خورد این، نقض این عهدش را هم کرده است، قرآن را گذاشته و قسم خورده و خدا را شاهد گرفته است، عهد کرده است به اینکه به ملت خیانت نکند، مذهب شیعه را ترویج کند. ترویجش همین است که می بینید و امانتش هم همین است که شما دارید می بینید. مخالف سنت رسول الله هم که الی ماشاءالله هر چه بخواهید مخالف سنت رسول است.

مخالفت با شاه یک تکلیف شرعی است

اگر کسی ببیند محمدرضاخان را که این اوصاف را دارد، سکوت کند، جایش جای محمدرضاخان است در جهنم، ولو نماز شب بخواند، ولو یک عالم باشد، ولو تمام عمرش را در اطاعت الله صرف کرده باشد، اگر در مقابل این آدم ساکت بنشیند (به حسب این نقلی که از رسول الله کرده اند و نقلی که از سیدالشهدا کرده اند که می فرماید رسول خدا چنین فرموده است) چطور می شود یک ملت ساکت بنشیند؟ عذر همه منقطع است، همه عذرها منقطع است، اگر ما چهار نفر هم بودیم قاعده اش بود که قیام کرده باشیم. هیچ کس نمی تواند بگوید ما تنهائیم. حالا ملت است، تمام ملت است، الان جمیع ملت ایران ایستاده اند در مقابل این سلطان جائر، این حاکم جائر، تمام ملت اسلام، تمام ملت ایران قیام کرده اند، از دهات گرفته، پریروز یک نفر پیش من آمده بود که رفته بود یک دهات دور افتاده ای را دیده بود، گفت که در این دهات هم راهروی هر روز هست، صبح و عصر. می گفت. صبح و عصر در همه این دهات، اهل علم آن ده جلو می افتد و رعیت ها و مردم دیگر دنبالش پیاده روی می کنند. در یک همچو موقعیتی که همه مردم قیام کرده اند من دیگر نمی توانم بگویم که من نمی توانستم. نخیر، می توانی، چنانچه می بینید که می توانید، چنانچه می بینید که نه حکومت نظامی توانست کاری بکند نه دولت نظامی. همین دولت نظامی که آنقدر هیاهو برای خودش بجا آورده بود، حالا دید که وقتی همه مردم می خواهند پیاده روی کنند، هر کس از یک گوشه ای می خواهد پیاده روی کند سران قوم، دید که نمی شود، رها کرد گفت مجازند مردم. خیال کرد اگر این اجازه را ندهد نمی روند. (مجازند) چیست؟ مگر دیوانه اینها؟ (مجازند مردم که بروند، اجازه دادند) در یک جای دیگر هم گفتند اعلیحضرت اجازه داده اند. آخر اینها مضحک است دیگر، اینها دیگر مضحک است که یک کسی چنین حرفی بزند و بگوید من اجازه دادم یا دولت بگوید من اجازه دادم. تو کی هستی؟ شما سرنیزه ها را گذاشتید طرف مردم ولی مردم آمده اند سینه هایشان را سپر کردند در مقابل سرنیزه های شما، بچه ها هم آمدند، زن ها هم آمدند، زن ها این بچه های کوچکشان را بغل کردن و آمدند در صف مردم. این یک امر الهی است، خدا یک چنین کاری کرده، این آتش را خدا روشن کرده و این روشنی اش هست، مثل خورشید می ماند، تا آخر نتیجه این مساله هست ان شاءالله. کسی الان عذر ندارد که بگوید که ما

صحیفه نور جلد 4 صفحه 47

نمی توانستیم، ما نمی دانستیم. کسی می تواند در همه ایران بگوید من نمی دانستم که این سلطان جائر است؟ کسی می تواند بگوید من نمی دانستم مخالفت با سنت رسول الله می کند؟ کسی نمی داند که این آدم عهد خدا را شکسته، معصیت کار است، به مردم جور دارد می کند؟ مال مردم را همه را هدر داده است هیچ کس نمی تواند بگوید من نمی دانستم. حالا کسی می تواند بگوید که ما دیگر نمی توانستیم؟ تمام قدرت همراه ماست، چطور نمی توانستیم؟ همه باید استنکار کنند یعنی بالفظ بگویند شاه اینطور است، چطور بعضی از علماء بعضی ازبلاد صریحاً می نویسند که شاه اینطور است، هیچ کاریشان هم نکردند، همه باید بگویند که شاه اینطور است (دولت نمی دانم چطور، رژیم چطور است) اینها غلط است، باید اسم ببرند بگویند که شاه اینطور است، استنکار کنند، عذر نمی شود بگوید من نمی توانستم، نخیر می توانستی. اگر کسی یک کلمه بگوید که در این یک کلمه ترویج از این ظالم است، تایید این ظالم است، با این کلمه حفظ بشود، این ظالم این خیانتکار به اسلام و مسلمین است، نباید این کار بشود.
اسم قانون اساسی را نباید کسی بیاورد که با قانون اساسی. مگر بگوید که قانون اساسی، این موادی که رضاخان با سرنیزه گذاشت توی قانون اساسی، این مواد کنار برود مابقی قانون اساسی، خوب آن غلط است لکن دیگر اینقدر جنایت ندارد که بخواهد این را نگهش دارد.

ایرانیان مقیم خارج مکلفند به تبلیغ و انعکاس خواسته های ملت

امروز عذر نیست برای ما، هیچ کدام ما عذر نداریم، لکن ما هم که اینجا هستیم، شما آقایان هم که در این بلاد هستید بی تکلیف نیستید. آنها در صف مردم، در صف قتال هستند، الان هم شاید صدای تفنگ، صدای مسلسل در تهران و قم و اهواز و نمی دانم کجا، الان هم شاید باشد برای اینکه مردم که آرام نمی نشینند، آنها هم که ایستاده اند در مقابل آنها، در صف مقاتله هستند و محاربه هستند، تکلیفشان را دارند عمل می کنند، به قول رسول الله دارند عمل می کنند، اقتدا به سیدالشهدا سلام الله علیه کردند و دارند عمل می کنند. شما هم که در اینجا هستید، هر مقدار می توانید، توانید که مصاحبه مطبوعاتی بکنید، مصاحبه مطبوعاتی کنید و جرم و جرائمی که این آدم کرده است این جرایم را افشا کنید. می توانید که اجتماع کنید در یک جائی و بگوئید یکی برود مطالب را بگوید، برود بگوید. با این رفقائی که در خارج از کشور شما دارید از فرق دیگر، از اهل مثلاً اینجا یا سایر ممالک که آشنا هستید با آنها، هر جا اتفاق افتاد بایستید و مطالبتان را بگویید تا مردم بدانند که یک دسته اشخاص شلوغکار نیستند دارند اینکار را می کنند. آنها که قیام کردند بر ضد این، نه اینکه یک مردمی هستند که می خواهند شلوغکاری بکنند این کارها را می کنند، این مردمی هستند که حق می گویند، حق خودشان را طلب می کنند. آزادی حق مردم است، استقلال یک مملکت حق اهل یک مملکت است که طلب استقلال بکنند در مملکت. مردم شریفی هم که قیام کرده اند و خون خودشان را دارند می دهند در مقابل اینکه احکام اسلام را و این ثروت خودشان را یعنی ثروت ملتشان را نگذارند هدر برود، احکام اسلام را نگذارند از بین برود و زیر پا برود، باید به مردم، به اهالی اینجا شما حالی کنید این مطلب را. هر کسی به

صحیفه نور جلد 4 صفحه 48

هر زبانی، به هر جوری که می تواند بگوید به اینها که مردم ایران که قیام کردنده اند بر ضد این مرد و این حکومت، برای اینکه این حکومت، این مرد پنجاه سال است خودش و پدرش به ما خیانت کرده اند، خودش و پدرش پنجاه سال است جنایت کرده، قتل عام کرده اند. خوب، پدرش مسجد گوهرشاد را قتل عام کرد، خودش دیگر هر جا بگردید. (ولد صدق) .
بگوئید به مردم که مساله این است، نه مساله این است که یک دسته ای هستند و اراذل و اوباش هستند و چند نفر، اخیراً هم آن مردک می گوید که (یک عده معدودی مردم را ناراحت کرده اند والا مردم همه شاه را می خواهند!!) من نمی دانم آخر اینها چه جور فکر می کنند؟ برای کی می گویند اینها؟
بگوئید به مردم اینجا که مردم ایران که قیام کرده اند،برای یک مطلب واضحی است که همه بشر قبولش دارد که آزاد باید باشد، نباید هی در حبسش کنند، نباید جلویش بگیرند که حرف نزن، بیخ گلویش را فشار بدهند که نباید یک کلمه حرف بزنی، قلمش را بشکنند که نباید بنویسی. قلم ها را اینها شکستند، قدم ها را شکستند در این پنجاه سال. حبس ها پر بود از اشخاصی که آزادی می خواستند در این پنجاه سال. حالا قیام کرده اند و حقوق واضح ملی خودشان را، آنکه از حقوق بشر است و از اولین حقوق بشراست، (آزادی،استقلال ،حکومت عدل) این راخواهند مردم. این تبلیغاتی که از قراری که می گویند در هر سال صد میلیون دلار ایشان خرج تبلیغات خودش می کند که بگوید چشم و ابرویش کذا و نمی دانم قد و قامتش چه و مخالفین شان را به هرچی خواهند نسبت بدهند، اینها را شما فشل کنید بگوئید به اشخاصی که با آنها ملاقات می کنید که مسأله این نیست، این آدم مال ملت را بر می دارد بر ضد ملت خرج می کند، اموال ملت را به ضد مصالح ملت دارد خرج می کند. ان شاءالله خداوند همه تان را تایید کند، موفق باشید.

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

مصاحبه امام خمینی با نیوزویک

مصاحبه امام خمینی با نیوزویک

سؤال: حضرت آیت الله! در مطبوعات غرب، براساس اعلامیه هائی که در ایران پخش شده، اینطور منعکس کرده اند که حضرتعالی اعلام جهاد کرده اید، آیا این خبر صحت دارد؟
جواب: خیر صحت ندارد.
سؤال: آیا حضرت آیت الله نگران این نیستند که پیام ها یا بیانیه های فعلی در ایران به نام شما توزیع شود یا شده باشد؟
جواب: اعلامیه های من را مردم با مراجعه به افراد مطمئنی در ایران می شناسند.
سؤال: در محافل غربی شایع است که شما به وسیله چپی ها کنترل می شوید. آیا معتقدید که کمونیست ها در میان افراد شما باشند؟
جواب: نه، ابداً. این حرف به طور کلی دروغ است.
سؤال: پس از اینکه ویزای شما تمام شود، برنامه های شما چیست؟ آیا باز هم اینجا خواهید ماند، یا به یک کشور عربی خواهید رفت؟
جواب: بعداً تعیین می کنم.
سؤال: اینجا شایع است که ملک حسین به پاریس می آید تا بین شما و شاه مصالحه ای بکند، آیا اگر به پاریس بیاید، شما او را خواهید پذیرفت؟
جواب: نه، نخواهم پذیرفت.

صحیفه نور جلد 4 صفحه 36

سؤال: آیا شما به کسانی که اطراف شما هستند و با شما کار می کنند اطمینان دارید؟
جواب: بله، اطمینان دارم.

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

مصاحبه امام خمینی با مفسر لوس آنجلس تایمز آمریکا

مصاحبه امام خمینی با مفسر لوس آنجلس تایمز آمریکا

حضرت آیت الله! از اینکه به من این فرصت را برای مصاحبه داده اید تشکر می کنم.
سؤال: شکل دولت اسلامی که شما برای آینده در نظر دارید چگونه است و آیا این یک شکلی است درسوسیالیزم اسلامی و آیا دولت اسلامی شما، چگونه می خواهد یک کشور صنعتی نوین را اداره بکند؟
جواب: اما شکل حکومت ما جمهوری اسلامی است، جمهوری به معنای اینکه متکی بر آراء اکثریت است و اسلامی برای اینکه متکی به قانون اسلام است و دیگر حکومت ها اینطور نیستند که تکیه بر قانون اسلام داشته باشند. اما اداره مملکت، کارشناسانی هستند که الان در انزوا هستند و در زمان حکومت شاه، از باب اینکه انسان هایی امین بوده اند، از صحنه برکنار مانده اند آنها، از باب اینکه با شاه نمی خواستند همراهی بکنند، اینها کارشناسانی هستند که کار را انجام خواهند داد.
سؤال: حضرت آیت الله! آیا شما علاقه ای یا اهمیتی به همکاری با عناصر مارکسیستی می دهید؟ و آیا بین هدف های جنبش شما و مارکیست ها هیچ سازگاری وجود دارد؟ و آیا نسبت به مقاصد شوروی در ایران نگران هستید؟
جواب: هدف های ما با هدف های آنها مختلف است، ما متکی بر اسلام هستیم و بر توحید و آنها مخالف با هر دوی آنها هستند، احکام ما احکام اسلام است و آنها اسلام را نمی پذیرند و لذا ما به آنها نه تنها علاقه مند نیستیم که همکاری نداریم و نخواهیم داشت. اما راجع به شوروی، نه، ما نگرانی نداریم برای اینکه ملتی که خودش سرپای خودش زندگی می کند، کسی نمی تواند در امور آن دخالت کند.
سؤال: حضرت آیت الله! درگزارش های مطبوعاتی آمده است که دولتهای لیبی و جبهه ملی آزادیبخش فلسطین حرکت های ضد شاه را در ایران تقویت مالی می کنند. ممکن است

صحیفه نور جلد 4 صفحه 38

حضرتعالی بفرمائید که سازمان آزادیبخش فلسطین و لیبی و سایر کشورها و احزاب کمونیست تا چه مقدار جنبش شما را کمک می کنند؟
جواب: ما به کمک مالی آنان احتیاجی نداریم و به کمک های دیگر از قبیل کمک های تبلیغاتی هم که احتیاج هست، هیچ کس کمکی نکرده است. و اما احزاب کمونیست و کشورهای دیگر چون آن دو، هیچ کاری برای ما نکرده اند و این است استقلال به معنای عالی کلمه.
سؤال: حضرت آیت الله! انتظار شما چیست؟ چه موقعی این تضاد و جنگ به پایان خواهد رسید؟ و آیا این جنگ و نتیجه این جنگ را چگونه انتظار دارید؟ آیا این جنگ را جنگ مقدسی می دانید؟
جواب: اما جنگ ما جنگ مقدس است برای اینکه برای اسلام است، برای خداست و چیزی که برای خدا باشد مقدس ترین امور است و اما نتیجه، ما تا وقتی که نتیجه آخر که عبارت از کوتاه شدن دست اجانب و رفتن رژیم سلطنتی است تحقق پیدا نکند، دست از مبارزات خود بر نمی داریم، مردم به غیر آن راضی نیستند.
سؤال: به نظر حضرتعالی حکومت اسلامی شما با مسائل بانکی و مسأله بهره چگونه برخورد خواهد کرد؟ با مساله صنایع چگونه برخورد خواهد کرد؟ آیا حضرتعالی در افکار خودتان با عربستان سعودی نزدیکتر هستید یا لیبی؟ یا تصور می فرمائید که یک چیزی است متفاوت از همه اینها؟
جواب: اما راجع به بهره بانکی، ما بانک هایی که بی بهره باشد باید تاسیس کنیم. ما بهره ها را جایز نمی دانیم. اما راجع به صنایع، صنایع را در ایران به بهترین وجه پایه گذاری خواهیم کرد و اما آنچه که امروز به عنوان صنایع است در ایران، مونتاژی بیش نیست و اصولاً به درد نمی خورد.
سؤال: راجع به لیبی چه؟
جواب: آن مساله دیگری است، ما در مسائل اسلامی که آنان به آنها عمل می کنند موافقت داریم.
سؤال: روابط دولت اسلامی حضرت آیت الله با آمریکا چگونه خواهد بود؟ آیا شما فروش نفت را به غرب ادامه می دهید؟ و روابط شما با شوروی چگونه خواهد بود؟
جواب: ما با تمام دولت ها در صورتی که دخالت در امور داخلی ما نکنند و برای ما احترام متقابل

صحیفه نور جلد 4 صفحه 39

قائل باشند، با احترام رفتار می کنیم و نفت را هم هر کس مشتری است به او می فروشیم. ما از زیاده روی و غلط روی هایی که راجع به نفت بوده است و چیزهایی که خلاف مصلحت ملت بوده است، جلوگیری می کنیم والا نفت را می فروشیم.
سؤال: روابط شما با شوروی چگونه خواهد بود؟
جواب: همانطور که با آمریکا، فرقی ندارد، روابط مثل هم است.
سؤال: در مورد مسائل اجتماعی، حضرت آیت الله حضور زنان را در دانشگاه و یا کار کردن آنان را در جامعه چگونه می بینند؟ و آیا برای آنها محدودیت هایی قائل می شوند که الان در جامعه کنونی وجود ندارد؟ نظر حضرتعالی در مورد کنترل موالید و یا تحصیل زنان و مردان در دانشگاه به صورت مخلوط چیست؟
جواب: زنان در جامعه اسلامی آزادند و از رفتن آنان به دانشگاه و ادارات و مجلسین به هیچ وجه جلوگیری نمی شود، از چیزی که جلوگیری می شود، فساد اخلاقی است که زن و مرد نسبت به آن مساوی هستند و برای هر دو حرام است. راجع به موالید، تابع آن است که حکومت چه تصمیمی بگیرد.
سؤال: ممکن است راجع به تاریخچه و نمای تاریخی جنبش تاریخی خودتان و توسعه اش در طی پانزده سال گذشته از زمانی که در تبعید بودید، برای من شرح دهید؟ چگونه در سازمان دادن چنین جنبش بسیار موثری اقدام کردید و سازمان دهندگان این جنبش چه کسانی بودند و چه نوع از روابط و تامین های مختلف که برای دنیا باور کردنی نیست، وجود داشته و دارد؟
جواب: اصل جنبش و مقدمات آن طولانی است ولی آنقدر که به طور اختصار می توانم بگویم، این است که شاه از ابتدای سلطنت غاصبانه اش خیانت های بیشماری کرد و مواردی هم پیش آمد که قدرت آن پیدا شد که او را از مملکت بیرون کنند که مع الاسف سستی کردند.
شرح مبارزات پانزده ساله اخیر بدین صورت بود که شاه برخلاف مصلحت ملت کارهائی انجام داد، ابتدا علماء اسلام مخالفت کردند و این مخالفت به گرفتاری شبانه من انجامید. در پانزده خرداد 42 از قراری که می گویند، پانزده هزار نفر کشته شدند. قریب یک سال در زندان و حصر بودم، پس از آزادی به مبارزاتم ادامه دادم و مفاسد و جنایات شاه را افشاء نمودم تا اینکه یکی از خیانت های بزرگ شاه یعنی قضیه کاپیتولاسیون پیش آمد و شاه

صحیفه نور جلد 4 صفحه 40

مستشاران آمریکائی را مصونیت داد، از این جهت که این قضیه مخالف مصالح اسلام و کشور بود، من با آن شدیداً مخالفت نمودم و به دنبال آن شبانه دستگیر شدم و مستقیماً به ترکیه تبعید شدم. یک سال در ترکیه بودیم، پس از آن ما را تحویل عراق دادند و قریب چهارده سال در عراق بودیم، در طول این مدت من در مواقع مختلف، جنایات شاه را چه در اعلامیه و چه در خطابه اعلام می کردم و هر فاجعه ای را گوشزد می نمودم و هرگز ساکت ننشستم و بعد هم که به اینجا آمدم. و اما سازمان دادن نهضت اسلامی همگانی ملت ایران، این نهضت، جنبشی است که همه مردم را شامل می شود و از آنها و مردم سرچشمه می گیرد و اعتقادش به این است که این نهضت را تا به ثمر رسیدن باید ادامه داد. البته ما روحانیون مردم را هدایت کردیم و تمام جرائم رژیم را افشاء کردیم و روشنگری روحانیون، بحمدالله مفید واقع شد و مردم روشن شدند و یک تحول فکری برای جامعه ایران بوجود آمد، به طوری که همه با هم یک صدا به دنبال یک راه و مقصد در حرکتند و آن نابودی این دودمان و برچیده شدن نظام شاهنشاهی و برقراری حکومت اسلامی است و این هدف در سراسر ایران حکمفرماست. در مرکز، همین مطلب را می خواهند، در شمال و جنوب و شرق و غرب هم همین موضوع را طالبند. همه فریاد استقلال، آزادی، حکومت اسلامی را سر داده اند و می خواهند، چرا نخواهند؟ شاه تمام مخازن زیر زمینی و روی زمینی آنان را به غارت داده است، استقلال سیاسی، نظامی، اقتصادی و فرهنگی آنان را بر باد داده است. آنان می خواهند و همگی می خواهیم که شاه را به جزای اعمالش برسانیم و این ندای مجازات شاه در سراسر ایران طنین انداخته است. شاه غیر از اینکه برود هیچ چاره ای ندارد، البته اگر به دست مردم نیفتد. آمریکا و سایر کشورهائی که از او پشتیبانی می کنند، خطاکار و در اشتباهی بزرگ هستند و این پشتیبانی برای خودشان بسیار مضر است و باید در این امر تجدید نظر کنند.
سؤال: آیا از طرف مقامات آمریکائی، هیچ نوع تماسی با حضرتعالی گرفته شده است؟
جواب: خیر.
سؤال: پس از پایان اقامت در فرانسه، کجا خواهید رفت؟
جواب: تصمیم نگرفته ام.

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

مصاحبه امام خمینی با روزنامه انگلیسی دیلی تلگراف

تاریخ: 1357/09/15

مصاحبه امام خمینی با روزنامه انگلیسی دیلی تلگراف

سؤال: حضرت آیت الله به نظر شما در قدم بعدی چه اتفاقی در ایران رخ خواهد داد؟
جواب: نمی توانم پیش بینی کنم اما نهضت اسلامی ما رو به اوج است، گروه هائی هم از خود ارتش و دولتی ها به نهضت مردم ملحق شده اند ولی به طور جزم چیزی نمی توانم بگویم.
سؤال: آقای شیخ ابوتراب عاشوری در بوشهر کشته شده است، در این دباره شما چه فکر می کنید.
جواب: این هم یکی از کسانی است که فدای اسلام شدند و ما از این فدائی ها داشته ایم و خواهیم داشت. این امور کار را بر شاه بدتر خواهد کرد.
سؤال: آیا حضرت آیت الله تصور می فرمائید همانطور که دیروز در مطبوعات پیش بینی شده، شاه داوطلبانه کناره گیری کند و سلطنت را ترک کند؟
جواب: چاره ای جز این ندارد. اگر عقل داشته باشد، باید این کار را بکند.
سؤال: دلیل اینکه حضرت آیت الله به ایران باز نمی گردید چیست؟ آیا تصور نمی فرمائید که از داخل بهتر بتوانید جنبش را هدایت بفرمائید؟
جواب: مردم توجه به این موضوع دارند که هر چه من بگویم به صلاحشان است، حال چه از اینجا باشد چه از ایران، و به آن عمل می کنند. من هر وقت صلاح دیدم به ایران می روم.
سؤال: اگر حضرت آیت الله تا سوم ماه ژانویه که ویزای شما در فرانسه تمام می شود، در فرانسه باقی بمانید، تا آن زمان چه برنامه ای برای ادامه اقامت خودتان خواهید داشت؟

صحیفه نور جلد 4 صفحه 29

جواب: الان پیش بینی نکرده ام.
سؤال: آیا پس از ملاقات آقای شایتز نماینده وزارت خارجه فرانسه با شما در چند روز قبل تغییری در بیانیه های شما درباره اوضاع و احوال رخ خواهد داد؟
جواب: خیر، من هرگز حتی برای یک لحظه هم موضع خود را تغییر نمی دهم. این تکلیف الهی است و در صورت سکوت، مسؤول خدا خواهم بود.
سؤال: حضرت آیت الله! عکس العمل شما در مقابل رژیم فرانسه مبنی بر محدود کردن فعالیت های حضرتعالی و پیام های شما به مردم ایران چگونه خواهد بود؟
جواب: اگر محدود بکنند، ما در فرانسه نمی مانیم و به جای دیگر خواهیم رفت لکن برای فرانسه صورت خوشی نخواهد داشت.
سؤال: حضرت آیت الله! نظر شما درباره وقایع چند روزه اخیر چگونه است؟
جواب: وقایع اخیر ایران را می گوئید، همین دو سه روز تظاهرات و کشتار؟ بله، وقایعی است که دنبال این حکومت نظامی و دولت نظامی و ظلم های شاه پشت سرهم واقع می شود و مردم از هر فرصتی برای اظهار حق خود استفاده می کنند. مطلب همان است که تا شاه هست این وقایع هست.

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

مصاحبه امام خمینی با کانال سی. بی. اس آمریکا

تاریخ: 1357/09/20

مصاحبه امام خمینی با کانال سی. بی. اس آمریکا

سؤال: شما در باره تظاهرات دیروز و راهپیمایی تهران چه فکر می کنید؟ نتیجه آنها از نظر شما چگونه است؟
جواب: تظاهرات دیروز در سطح بسیار وسیعی انجام گرفت و نتیجتاً اعلام شد که شاه را نمی خواهند، اگر چه ملت شجاع این را قبلاً بارها اعلام کرده بودند و شاه اصلاً هیچ جنبه قانونی دیگر ندارد و تمام ملت برای چندمین بار در سراسر ایران اعلام کردند که ما شاه را نمی خواهیم.
سؤال: شما احساستان نسبت به تظاهرات دیروز چه بوده است ؟آیا شما راضی بوده اید؟
جواب: کاملاً راضی هستم و عقیده ام بر این است که مؤثر بوده است. مردم با کمال نظم و آرامش اعلام کرده اند که ما شاه را نمی خواهیم، شعارها اسلامی بوده است و ضد شاه و جز مسلمانان هیچ کس در این تظاهرات شرکت نداشته است.
سؤال: ناظرین معقتدند که اگر شاه استعفا بدهد، یکی از دو چیز رخ خواهد داد، یا اینکه یک حکومت اسلامی به معنای واقعی کلمه روی کار خواهد آمد و یا نظامیان، دولت را در دست خواهند گرفت که در نهایت، هر دو کار به نفع روسیه تمام خواهد شد، به نظر شما چه اتفاقی خواهد افتاد؟
جواب: نظامی ها اگر روی کار بیایند،همین هست که هست و حل مشکلات نمی شود و ملت هم آرام نخواهد گرفت و اگر دولت اسلامی تشکیل شود که خواهد شد، روسیه به هیچ وجه در ایران قدرت پیدا نخواهد کرد و دولت اسلامی به روسیه اجازه نخواهد داد که در مملکت دخالت کند، چنانچه به هیچ مملکتی اجازه نخواهد داد.

صحیفه نور جلد 4 صفحه 52

سؤال: در صورتی که طرفداران شما روی کار بیایند، بر سر خارجیان چه خواهد آمد؟ نظر و روش شما نسبت به روسیه شوروی و اسرائیل چه خواهد بود؟
جواب: اما خارجیان که در مملکت هستند، اگر خلافی در مملکت نکنند، حکومت ما بر طبق قوانینش باآنان عمل خواهد کرد و برای آنان ناراحتی فراهم نخواهد شد. اما اسرائیل مطرود ماست و برای همیشه، نه نفت به او می دهیم و نه آن را به هیچ وجه می شناسیم و اما شوروی مثل سایر ممالک است، اگر چنانچه احترام متقابل را حفظ کند، ما هم بااو رفتار همسایگی می کنیم و ما به او اجازه دخالت در مملکتمان را نمی دهیم.
سؤال: چه مدت فکر می کنید شاه خواهد بود؟
جواب: نمی توانم پیش بینی کنم ولی انشاء الله به همین زودی ها او می رود.
سؤال: به نظر شما چه مدت مانده است که شاه استعفا بدهد؟
جواب: نمی توانم پیش بینی کنم لکن امید است سر عقل بیاید و به زودی کنار برود، ما امیدواریم که او را دستگیر کرده و محاکمه نموده و به سزای اعمالش برسانیم.

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

مصاحبه امام خمینی با خبرنگار تلویزیون آمریکا

مصاحبه امام خمینی با خبرنگار تلویزیون آمریکا

سؤال: درباره آنچه در ایران امروز اتفاق افتاده چه فکر می کنید، بخصوص بعد از این تظاهرات آرام و آزادی زندانیان سیاسی؟
جواب: مردم ایران در تظاهرات بسیار وسیعشان اعلام کردند که ما شاه راخواهیم. اعلام رسمی کردند،قطعنامه هایی صادر کردند که در این قطعنامه ها تصریح شده بود که رژیم سلطنتی را نمی خواهند، بنابر این شاه هیچ گونه قانونیتی ندارد.
سؤال: شما همیشه فرموده اید که شاه باید استعفا بدهد و تا استعفای او مبارزه خواهید کرد،بعد از استعفای او چه خواهید کرد؟
جواب: استعفا که معنا ندارد، شاه باید کنار برود، برای اینکه به واسطه رأی ملت، شاه نشده است تا استعفا بدهد، او باید کنار برود. بعد از کنار رفتن او، ما جمهوری اسلامی متکی به آرای عمومی و قوانین اسلام برقرار خواهیم کرد.
سؤال: جهت اساسی دولتی که شما می خواهید تشکیل بدهید، چه خواهد بود؟ آیا بازگشت کامل به سنت مسلمانان شیعه با زندگی در قرن ما هماهنگ خواهد بود، مثلاً تجارت و روابط بین الملل؟
جواب: من نمی دانم که تبلیغات عمال خارجی و تبلیغات شاه در شما چه تاثیری کرده است که اسلام به معنی مصطلح امروزش را سنتی می خوانید. اسلام پیشرفته ترین حکومت را دارد و به هیچ وجه حکومت اسلام با تمدن مخالفتی نداشته و ندارد. اسلام خود از پایه گذاران تمدن بزرگ در جهان بوده است.هر کشوری که به قوانین اسلام عمل نماید، بدون شک از پیشرفته ترین کشورها خواهد شد. ما امیدواریم که با پیروزی خود، این مطلب را به جهان ثابت کنیم. ما با حفظ استقلال با تمام کشورها روابط دوستانه خواهیم داشت.

صحیفه نور جلد 4 صفحه 50

سؤال: هزاران نفر در خیابان های تهران راهپیمائی کردند و عکس های شما را حمل می کردند و علیه سلطنت شاه شعار می دادند، از نقطه نظر شما، این تظاهرات موفق بوده است؟
جواب: بسیار هم موفق بوده است، برای اینکه با آن تظاهرات به دنیا مخصوصاً آمریکا ثابت کردند که حکومت شاه غیرقانونی است و به هیچ وجه نمی شود او را تائید کرد. شاه باید برود و چاره ای ندارد.
سؤال: هیچگونه قهر و شورشی در تظاهرات دیروز به نظر نرسید، بعضی ها می گویند شاه بدین ترتیب طوفان را از سرخودش رد کرده، آیا با این نظر موافقید؟
جواب: بزرگترین طوفان همین تظاهرات آرام دیروز بود،برای اینکه ملت ایران به دنیا فهماند که این تظاهرات حساب شده است و مردم ایران می توانند همه چیز را کنترل کنند و در عین حال شاه رانخواسته اند و رفتن شاه را خواستار شدند.باید همه بدانند که شاه چاره ای ندارد، باید برود.
سؤال: بعد از استعفای شاه، چه دولتی ایجاد خواهد شد؟ عده زیادی ازمردم آمریکا فکر می کنند که دولت آینده، ضد آمریکایی خواهد بود.
جواب: دولت جمهوری اسلامی است و در متن دولت، ضدیتی با هیچ دولتی و مملکتی نیست. آمریکا اگر چنانچه با این دولت رفتارش، رفتار انسانی باشد و احترام را حفظ کند، این دولت با او هم مانند سایر دول، احترام متقابل را حفظ خواهد کرد.
سؤال: چه تضمینی خواهید داد که ایران نفت را به آمریکا بفروشد، بعد از اینکه شاه برود؟
جواب: تضمین نخواهیم داد، لکن اختیار داریم و ما هم می خواهیم نفت را بفروشیم،اگر آمریکا هم مشتری است به او هم می فروشیم.

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

بیانات امام خمینی در مورد ابعاد گسترده مکتب اسلام

رشد فرد و جامعه از رئوس برنامه ها و تعالیم اسلام

بسم الله الرحمن الرحیم
انشاء الله که موفق باشند همه. من از آقایان توقع دارم که در هر جا که هستند جهاتی را ملاحظه کنند. یکی اینکه اسلام فقط همان طوری که می دانید، اسلام همانطوری که فقط احکام ظاهری راجع به افراد باشد نیست، همین طور همه اسلام عبارت از قیام و نهضت و اینها هم نیست.اسلام اینجور جهات دارد و کسی که بخواهد اسلام را بشناسد، همه جهات در اسلام هست یعنی آن چیزی که مربوط به رشد فرد است، آنکه مربوط به رشد جامعه است، آن که مربوط به سیاستی است که بین آن و سایر ملل هست، آنکه مربوط به اقتصاد است، آن که مربوط به فرهنگ است، تمام اینها در اسلام هست. مع الاسف بعضی از اشخاص را گفته می شود (همین جوان هائی که در اروپا هستند و زندگی می کنند یا در آمریکا و اینها) همان یک جهت را در نظر می گیرند و آن جهت مبارزه عرض می کنم که-و تظاهرات و امثال ذلک. البته مبارزه با دشمن، مبارزه با فساد، مبارزه با این حکومت های فاسد جزء برنامه های دولت اسلامی است و جزء احکام است لکن انحصار به این ندارد. آقایان همان طوری که در این جهت اقدامات می کنند و فعالیت ها می کنند، راجع به آن تکالیف شخصیه خودشان، راجع به تکالیفی که خدای تبارک و تعالی از افراد خواسته است و همه اینها به نفع خود انسان است، راجع به این هم باید خیلی کوشش داشته باشند و خودشان را به واسطه همین امور بسازند.

تکلیف ایرانیان مقیم خارج، رعایت اخلاق اسلامی و افشای جنایات شاه

از اموری که باعث تاسف من است که بسیار در اینجاها صحبت آن هست و سؤال می شود که جوان هائی که در این جاها هستند گاهی در دکان ها، در موسسات دولتی، در موسسات مثلاً بانکی یا قطار یا اتومبیل ها، اینها گاهی وقت ها یک تخلفاتی می کنند به حجت اینکه خوب، اینها مال ما را خوردند پس ما هم مال آنها را.این صحیح نیست، شماهائی که در اینجا الان هستید، شما اشخاصی هستید که اگر از شماها یک مطلب خیانتی ببینند، عمومیت به ملت ایران می دهند ملت می گویند ملت ایران اینطوری هستند، دزدند ملت ایران یا مسلمان ها این جوری هستند از این جهت باید خیلی این جهات را ملاحظه کنید که، ولو اینکه جایز هم بدانید، حالا جایز هم نیست اما جایز هم بدانید که مال این مؤسسه را

صحیفه نور جلد 4 صفحه 54

بردارید، برندارید، تعرض کنید از این معنی برای اینکه حفظ آبروی خودتان و حفظ آبروی اسلام و حفظ آبروی ملت لازم است. اگر در یک جائی که مثلاً می روند جوان ها، در آنجا سوار چیزی می خواهند بشوند یا سوار طیاره بشوند یا قطار بشوند، بلیطها را مثلاً تخلف بکنند و تقلب در آن بکنند، این با حیثیت انسانی یک ملت دارند بازی می کنند. اینها را شما به رفقایتان سفارش کنید که احتراز کنند از این مسائل و این حجت که آنها مال ما را می خورند پس ما مال آنها را بخوریم، این حجت درست نیست، صحیح نیست. شما باید حفظ حیثیت ملت خودتان را، حفظ حیثیت اسلام را بکنید برای این که شما اگر فرض کنید که پاسبانی دست شما را بگیرد در یک جائی که تخلفی کردید، نمی گویند این آقا، می گویند ملت ایران این طوری است، گویند اسلام این طوری است. بنابراین این تکلیف بسیار مهمی است که بر گردن شماها هست و تمام افرادی که از ایران و از بلاد مسلمین در اروپا یا در آمریکا زندگی می کنند باید خیلی این جهات را، جهات حیثیت خودتان را، معنویت خودتان را، آبروی خودتان را، اینها را باید در این بلادی که هستید حفظ بکنید و تخلفاتی که موجب هتک یک ملتی است هرگز نکنید، ولو جایز هم بدانید نکنید، ولو یک کسی هم به شما ظلم بکند شما چیزی که اسمش تقلب می گذارند، اگر کشف بشود پلیس آن را تقلب می داند، یک همچو کاری هرگز نکنید. به رفقایتان سفارش کنید که این مطلب را که از من کراراً اینجا که آمده اند پرسیدند و پرسیده اند و من هم همیشه گفتم نکنید این را شما سفارش کنید که همچو کارهائی را نکنند اینها. اینها مضر است به حیثیت ما و از آن طرف هم راجع به این مسائل ایران، شما در هر جا که هستید به دوستانتان، به دوستان آمریکائی تان، دوستان اروپائی تان که آشنائی پیدا کردید، این مسائل ایران را بگوئید که این شخص این طور با مردم رفتار کرده، مردم تماماً می گویند ما این را نمی خواهیم و از این مسائل ایران در آنجا افشا کنید تا اینکه ابهامی نباشد بین خارجی ها و خیال کنند که مملکت ایران، مردم ایران یک مردم وحشی هستند، دارند... خیر قضیه این حرف نیست بلکه می خواهند یک حکومت وحشی را از بین بردارند، این مسائلی است که باید شما بگوئید و انشاء الله که موفق باشید همیشه و موید باشید و سلامت باشید.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

مصاحبه امام خمینی با مجله فردای آفریقا

تاریخ: 1357/09/14

مصاحبه امام خمینی با مجله فردای آفریقا

سؤال: خصائص جنبش مردم ایران را علیه شاه چه می دانید؟
جواب: اولین و مهمترین خصیصه این نهضت، اینکه اسلامی است و با شعارها و اهداف اسلامی که مبین خواسته های مستضعفین امت است، همراه می باشد. دومین خصیصه آن این است که نهضتی است بدون هیچ گونه وابستگی به خارج. اصولاً نهضت ما نهضتی است مردمی و همه اقشار تحت ستم را در بر گرفته است. امروز هیچ کس جز شاه و طرفداران او مخالف نهضت و قیام اسلامی نمی باشد. یکی دیگر از خصائص این نهضت این است که خواستار تغییراتی اساسی در همه ابعاد جامعه ایرانی می باشد که عبارت است از سقوط شاه، برچیده شدن نظام شاهنشاهی و استقرار حکومت اسلامی.
سؤال: آیا دلایل تبعید خودتان را می توانید تشریح کنید؟
جواب: پانزده سال قبل که شاه قصد داشت به دستور آمریکا لایحه مصونیت مستشاران آمریکائی را به تصویب مجلسین برساند، من این خیانت شاه را نسبت به ملت ایران، در طی یک سخنرانی و صدور یک اعلامیه محکوم نمودم و ملت ایران را از این سیاست استعماری آمریکا مطلع ساختم که پس از چند روز مرا از ایران پس از آنکه شبانه به منزلم در قم حمله کردند، دستگیر و سپس به ترکیه تبعید نمودند و در آنجا هم دولت ترکیه تحت فشار افکار عمومی از دولت ایران خواست که محل تبعید مرا کشوری غیر از ترکیه قرار دهد که سرانجام به عراق تبعید شدم و در آنجا پس از حدود پانزده سال، دولت عراق تحت فشار شاه مخالفت خود را با فعالیت های اسلامی من علیه رژیم سلطنتی و شاهنشاهی ابراز کرد و از این جهت تصمیم گرفتم که به کویت که یک کشور اسلامی است بروم تا در آنجا در مورد محل اقامتم تصمیم بگیرم و با داشتن ویزای آن کشور، دولت کویت از ورود من به آن کشور جلوگیری نمود و به ناچار به فرانسه آمدم، اقامت من در اینجا نیز موقتی است.

صحیفه نور جلد 4 صفحه 24

سؤال: به چه دلیل شما مخالف سلطنت مشروطه و شاه هستید؟
جواب:مخالف باقی ماندن شخص شاه در مقام سلطنت هستم به دلیل اینکه اولاً سر کار آمدن او و پدرش به وسیله کودتا و با زور سرنیزه بوده است و خود شاه نیز اعتراف کرده که (متفقین در ایران صلاح دیدند که من بر سر کار باشم) یعنی اراده ملت نقشی در روی کار آمدن شاه نداشته است، بنابراین سلطنت وی از اساس غیر قانونی است و از مشروعیت برخوردار نیست و دیگر اینکه شاه در تمام دوران سلطنتش، مستمراً قوانین اسلام را نقض کرده و حقوق کل جامعه ایرانی را پایمال نموده است و در حال حاضر نیز اکثریت قاطع ملت ایران علیه او به پا خاسته است و خواسته آنان این است که شاه باید کنار برود و ده ها دلیل دیگر که من کراراً در اعلامیه ها و سخنرانی های خود تذکر و توضیح داده ام. و اما من مخالف اصل سلطنت و رژیم شاهنشاهی ایران هستم به دلیل اینکه اساساً سلطنت نوع حکومتی است که متکی به آراء ملت نیست بلکه شخصی به زور سرنیزه بر سر کار می آید و سپس با همین سرنیزه مقام زمامداری را در خاندان خود به صورت یک حق قانونی بر مبنای توارث، بر مردم تحمیل می کند. طبیعی است زمامداری که با سرنیزه یا توارث روی کار آمده و متکی به آراء ملت نیست، هرگز خود را موظف به وضع و یا اجرای قوانینی که به نفع مردم باشد نمی داند. طومار سلطنت در طول تاریخ، چیزی غیر از این نبوده است.
سؤال: شما آمریکا را به دلیل نقشی که در ایران از لحاظ اعمال اخیر آنها و همچنین به دلیل عملیاتشان از زمان برکناری مصدق تاکنون بازی می کند متهم می کنید، دلیل این کار را بیان کنید؟
جواب: سالیان دراز است که آمریکا برخلاف همه موازین بین المللی و انسانی، در امور داخلی کشور ایران دخالت مستقیم دارد، به طوری که امروز می بینیم وقتی شاه در پرتگاه سقوط قرار گرفته و ملت ایران برای به دست گرفتن سرنوشت خود به پا خاسته است، مستقیماً رئیس جمهور آمریکا و نیز بعضی از سایر مقامات عالیرتبه آمریکائی رسماً دخالت می کنند و علیرغم اراده قاطع ملت ایران اعلام می کنند که (ما از شاه حمایت می کنیم و باید حمایت بکنیم چون بهترین دوست و حافظ منافع ما در منطقه است) . در سالیان دراز می بینیم که اکثر و بلکه تمامی سیاست های شاه در زمینه های مختلف در جهت تامین هر چه بیشتر منافع آمریکا و همدستان آمریکا بوده است . کشاورزی ایران را به نفع آمریکا نابود کرده است، مخازن زیر زمینی و مخصوصاً نفت را به غارت آمریکا داده است و ایران را با پول نفت، انبار اسلحه ساخت آمریکا و همدستانش قرار داده است که گذشته از این که این سلاح ها به هیچ کاری جز کشتن فرزندان ملت در شهرها و دهات نمی خورد، بیش از چهل هزار مستشار نظامی

صحیفه نور جلد 4 صفحه 25

آمریکائی را بر ما تحمیل کرده است که علاوه بر اینکه در هر سال بابت حقوق آنان هزینه کمرشکنی بر ما تحمیل می شود، اصولاً همین مستشاران زیر نظارت سفارت آمریکا تمامی اوضاع کشور را برای حفظ منافع آمریکا کنترل می کنند و قدرت هر گونه آزادی عمل را از ارتش ایران سلب کرده اند و ارتش را علیرغم خواست آنان در جهت حفظ شاه بسیج نموده اند. آمریکا به دست شاه، ایران را به یک پایگاه نظامی در برابر ابر قدرت های رقیب خود درآورده است. شاه با زور سرنیزه حق کارگران و زحمتکشان شریف و محروم ایران را به باد داده است. سرمایه داران آمریکائی، ایران را بهترین نقطه برای استثمار می دانند و سرمایه خود را به اشکال مختلف به ایران سرازیر کرده اند و باید بگویم که ابعاد دخالت آمریکا در ایران به قدری وسیع است که در این فرصت، امکان شمردن آنها نیست.
سؤال: راه حل هائی که شما برای حل سیاسی بحران کنونی و آینده در ایران پیشنهاد می کنید، ژ؟
جواب: ما همیشه گفته ایم که اولین شرط حل بحران کنونی در ایران، برکناری شاه است و دیگر اینکه آمریکا و نیز سایر دولت های بیگانه باید از دخالت در امور داخلی ما خودداری کنند و بارها گفته ام که با بودن شاه هیچ راه حلی وجود ندارد.
سؤال: آیا جریان های فکری دیگری به جز آنچه شما دارید، می توانند در پیشبرد این مبارزه شرکت داشته باشند؟
جواب: در ایران آنچه به صورت یک جریان فکری وجود دارد همان آرمان ها و خواسته اصیل اسلامی است. اگر مردم ایران خواستار برچیده شدن رژیم سلطنتی هستند و یا خواستار برقراری حکومت اسلامی و یا قطع سلطه اجانب از کشور اسلامی و یا مجازات همه آنها که به ثروت های ملت تجاوز کرده اند و نظائر آنها، همه و همه از اصول و مبانی مترقی اسلامی ناشی می شود و تمامی شعارها در تظاهرات شهرها و دهات ایران شاهد این واقعیت است و آنچه را که جز اسلام و آرمان های اسلامی و نهضت اسلامی است، مطالبی است که نمی شود آن را یک جریان نامید زیرا در میان مردم این مطالب هیچ گونه کاربردی ندارد.
سؤال: آیا جبهه ملی را با کلیه اجزاء متشکله اش حفظ خواهید کرد؟
جواب: هر فرد یا گروه و دسته ای که بتواند خود را با خواسته های نهضت اسلامی موجود در ایران که عموم ملت در آن شرکت دارند هماهنگ سازد، می تواند در ادامه کار، وظیفه خود را انجام

صحیفه نور جلد 4 صفحه 26

دهد، در غیر این صورت در میان مردم جائی ندارد و ملت ایران هوشیارانه این مسائل را تعقیب می کنند.
سؤال: آیا در نظر دارید به منظور تسریع سرنگونی شاه، حرکت اعتصابی را به خصوص در صنعت نفت توسعه دهید؟
جواب: من از عموم کارکنان و کارمندان موسسات و شرکت های دولتی و خصوصی و مخصوصاً شرکت نفت خواسته ام که هر چه وسیعتر به اعتصابات خود ادامه دهند.
سؤال: چه اقداماتی علیه شرکت های چند ملیتی که در ایران در اوج قدرت هستند و مخصوصاً شرکت های نفتی، معمول خواهید داشت؟
جواب: یکی از وظائف دولت آینده این است که به تجاوزهای این یاغیان بین المللی که برای منافع نامشروع خود، ملت ها را به خاک و خون می کشند، در ایران پایان دهد و این شرکت ها در ایران با توافق دولت های غیر قانونی سرمایه گذاری کرده اند، از این جهت نیز ادامه کار ندارند.
سؤال: روابط ایران و فرانسه پس از برکناری شاه چگونه خواهد بود؟
جواب: فرانسه و یا هر کشور دیگر که به آزادی و استقلال ما احترام بگذارد و در صدد تجاوز به منافع ملت ما و غارت مخازن نباشد، ما براساس حفظ آرمان ها و مصالح و منافع خودمان، با آنان بر مبنای احترام متقابل رفتار خواهیم کرد؟
سؤال: نظرتان راجع به قرارداد کمپ دیوید چیست؟ و حل مساله فلسطین را چگونه می بینید؟
جواب: کمپ دیوید چیزی جز یک فریب و بازی سیاسی برای ادامه تجاوز اسرائیل به مسلمین نیست. من بیش از پانزده سال است که در اعلامیه ها و سخنرانی های خود، اسرائیل را محکوم کرده و از ملت فلسطین و سرزمین آنان دفاع کرده ام. اسرائیل غاصب است و هرچه زودتر باید فلسطین را ترک کند و تنها راه حل این است که برادران فلسطینی هر چه زودتر این ماده فساد را نابود گردانند و ریشه استعمار را در منطقه قطع کنند تا آرامش به منطقه باز گردد.

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

مصاحبه امام خمینی با بی.بی.سی

تاریخ: 1357/09/13

مصاحبه امام خمینی با بی.بی.سی

سؤال: حضرت آیت الله! شما بارها برای سرنگونی رژیم شاه، مردم را دعوت کرده اید، دلایل شما برای چنین دعوتی چیست؟ آیا بیشتر، دلایل سیاسی است، یا به خاطر از بین رفتن اسلام و ارزش های اسلام است؟ و مبانی عقیدتی حرکت اسلامی شما چیست؟
جواب: اسلام دینی است که هم سیاست دارد و هم اموری که مربوط به غیر سیاست است، و شاه که با او مخالف هستیم، هم با سیاست اسلامی مخالف است، که سیاست مملکت هم همان است و هم با امور مذهبی، و ما به این هر دو جهت با شاه مخالف هستیم، هم نسبت به مذهب تعدیات و جسارت هائی کرده است و هم نسبت به مملکت خیانت هایی در طول تاریخ زندگیش کرده است و بدین جهت همه مردم ایران با او مخالفند.
سؤال: در صورتی که حضرت آیت الله در سرنگونی شاه موفق شوند، چه نوع حکومتی را جانشین خواهند کرد؟ آیا یک حکومت نظامی خواهد بود؟
جواب: یک حکومت جمهوری اسلامی، اما جمهوری است برای اینکه به آراء اکثریت مردم متکی است و اما اسلام، برای اینکه قانون اساسی اش عبارت است از قانون اسلام. اسلام در همه ابعاد، قانون دارد و به همین جهت احتیاج به قوانین دیگری نداریم و قانون اساسی قبلی را تصفیه می کنیم یعنی نظر می کنیم، هر مقدارش موافق با قانون اسلام است آن را حفظ می کنیم و هر مقدارش که مخالف با قانون اسلام است آن را حذف خواهیم کرد.
سؤال: جواب حضرتعالی در مورد اتهامات شاه که می گوید شما با کمونیست های بین المللی متحد هستید چیست؟
جواب: جواب ما این است که هیچ گاه اسلام با کمونیسم موافق نیست و هیچ وقت ملت اسلام، با کمونیست ها موافق نبوده اند. در طول تاریخ ملاحظه می شود که مسلمین علیحده بوده اند و

صحیفه نور جلد 4 صفحه 22

اگر کمونیستی در ایران بوده باشد، مسائلشان مورد نظر مسلمین نبوده است. در این جنبشی که الان در ایران است، همه می بینید تمام مردم مسائل اسلام را طرح کرده اند و هیچ مساله کمونیستی ای در کار نیست. بنابراین شاه تهمت می زند و این دست و پائی است برای حفظ خودش.
سؤال: آیا حضرت آیت الله، در اینکه مردم را دعوت می کنید که با دولت درگیر بشوند، نگران جنگ و خونریزی و کشتاری که بر اثر این دعوت ها به وجود می آید نیستید؟
جواب: برای تحصیل هر حقی البته فداکاری لازم است. مذهب تشیع، مذهب فداکاری بوده است و در ما قبل تاریخ، مردم برای عدالت و برای حقوق از دست رفته خود همیشه قیام کرده اند، همیشه خون داده اند. ما نگرانی از این بابت نداریم، برای اینکه اطاعت خدا می کنیم.
سؤال: آیا شما معتقد هستید که ما در یک دورانی از تجدید حیات اسلامی بسر می بریم؟ و آیا حرکتی که در ایران اتفاق افتاده، در سایر کشورها بروز خواهد کرد؟ و اگر بله، چرا؟
جواب: آنچه ما می فهمیم، این است که مسلمانان ایران، از غرب و شرق مسائلی را دیده اند که با مصالحشان مخالف بوده است و مدتی هم به علت تبلیغات غرب، به از خود بیگانگی دچار شده اند. نهضت اسلامی امروز، آنان را منقلب کرد و فهمیدند که باید متکی به خود باشند و به اسلام برگردند و باز فهمیدند که تنها اسلام است که تمام مصالحشان را تامین می کند. امیدوارم که مسلمانان سایر کشورها از تجربیات مسلمانان ایران پند گرفته و توی دهن غرب بزنند و روی پای خود بایستند و با تمسک به اسلام، به افتخارات گذشته خود دست یابند.
سؤال: مردم اکثر دنیا قدرتی شما را نمی فهمند و سؤال می کنند که این چه قدرتی است، چنین قدرتی از کجا ناشی می شود؟
جواب: مردم احساس کردند که ما خیرخواه آنها هستیم و همان مطلبی که در نهاد آنهاست، ما اظهار می کنیم و دعوت به آن می نمائیم، علاقه مذهبی هم به ما دارند و قدرت ما ناشی از همین رمز است.

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

بیانات امام خمینی در مورد ابعاد گسترده مکتب اسلام

رشد فرد و جامعه از رئوس برنامه ها و تعالیم اسلام

بسم الله الرحمن الرحیم
انشاء الله که موفق باشند همه. من از آقایان توقع دارم که در هر جا که هستند جهاتی را ملاحظه کنند. یکی اینکه اسلام فقط همان طوری که می دانید، اسلام همانطوری که فقط احکام ظاهری راجع به افراد باشد نیست، همین طور همه اسلام عبارت از قیام و نهضت و اینها هم نیست.اسلام اینجور جهات دارد و کسی که بخواهد اسلام را بشناسد، همه جهات در اسلام هست یعنی آن چیزی که مربوط به رشد فرد است، آنکه مربوط به رشد جامعه است، آن که مربوط به سیاستی است که بین آن و سایر ملل هست، آنکه مربوط به اقتصاد است، آن که مربوط به فرهنگ است، تمام اینها در اسلام هست. مع الاسف بعضی از اشخاص را گفته می شود (همین جوان هائی که در اروپا هستند و زندگی می کنند یا در آمریکا و اینها) همان یک جهت را در نظر می گیرند و آن جهت مبارزه عرض می کنم که-و تظاهرات و امثال ذلک. البته مبارزه با دشمن، مبارزه با فساد، مبارزه با این حکومت های فاسد جزء برنامه های دولت اسلامی است و جزء احکام است لکن انحصار به این ندارد. آقایان همان طوری که در این جهت اقدامات می کنند و فعالیت ها می کنند، راجع به آن تکالیف شخصیه خودشان، راجع به تکالیفی که خدای تبارک و تعالی از افراد خواسته است و همه اینها به نفع خود انسان است، راجع به این هم باید خیلی کوشش داشته باشند و خودشان را به واسطه همین امور بسازند.

تکلیف ایرانیان مقیم خارج، رعایت اخلاق اسلامی و افشای جنایات شاه

از اموری که باعث تاسف من است که بسیار در اینجاها صحبت آن هست و سؤال می شود که جوان هائی که در این جاها هستند گاهی در دکان ها، در موسسات دولتی، در موسسات مثلاً بانکی یا قطار یا اتومبیل ها، اینها گاهی وقت ها یک تخلفاتی می کنند به حجت اینکه خوب، اینها مال ما را خوردند پس ما هم مال آنها را.این صحیح نیست، شماهائی که در اینجا الان هستید، شما اشخاصی هستید که اگر از شماها یک مطلب خیانتی ببینند، عمومیت به ملت ایران می دهند ملت می گویند ملت ایران اینطوری هستند، دزدند ملت ایران یا مسلمان ها این جوری هستند از این جهت باید خیلی این جهات را ملاحظه کنید که، ولو اینکه جایز هم بدانید، حالا جایز هم نیست اما جایز هم بدانید که مال این مؤسسه را

صحیفه نور جلد 4 صفحه 54

بردارید، برندارید، تعرض کنید از این معنی برای اینکه حفظ آبروی خودتان و حفظ آبروی اسلام و حفظ آبروی ملت لازم است. اگر در یک جائی که مثلاً می روند جوان ها، در آنجا سوار چیزی می خواهند بشوند یا سوار طیاره بشوند یا قطار بشوند، بلیطها را مثلاً تخلف بکنند و تقلب در آن بکنند، این با حیثیت انسانی یک ملت دارند بازی می کنند. اینها را شما به رفقایتان سفارش کنید که احتراز کنند از این مسائل و این حجت که آنها مال ما را می خورند پس ما مال آنها را بخوریم، این حجت درست نیست، صحیح نیست. شما باید حفظ حیثیت ملت خودتان را، حفظ حیثیت اسلام را بکنید برای این که شما اگر فرض کنید که پاسبانی دست شما را بگیرد در یک جائی که تخلفی کردید، نمی گویند این آقا، می گویند ملت ایران این طوری است، گویند اسلام این طوری است. بنابراین این تکلیف بسیار مهمی است که بر گردن شماها هست و تمام افرادی که از ایران و از بلاد مسلمین در اروپا یا در آمریکا زندگی می کنند باید خیلی این جهات را، جهات حیثیت خودتان را، معنویت خودتان را، آبروی خودتان را، اینها را باید در این بلادی که هستید حفظ بکنید و تخلفاتی که موجب هتک یک ملتی است هرگز نکنید، ولو جایز هم بدانید نکنید، ولو یک کسی هم به شما ظلم بکند شما چیزی که اسمش تقلب می گذارند، اگر کشف بشود پلیس آن را تقلب می داند، یک همچو کاری هرگز نکنید. به رفقایتان سفارش کنید که این مطلب را که از من کراراً اینجا که آمده اند پرسیدند و پرسیده اند و من هم همیشه گفتم نکنید این را شما سفارش کنید که همچو کارهائی را نکنند اینها. اینها مضر است به حیثیت ما و از آن طرف هم راجع به این مسائل ایران، شما در هر جا که هستید به دوستانتان، به دوستان آمریکائی تان، دوستان اروپائی تان که آشنائی پیدا کردید، این مسائل ایران را بگوئید که این شخص این طور با مردم رفتار کرده، مردم تماماً می گویند ما این را نمی خواهیم و از این مسائل ایران در آنجا افشا کنید تا اینکه ابهامی نباشد بین خارجی ها و خیال کنند که مملکت ایران، مردم ایران یک مردم وحشی هستند، دارند... خیر قضیه این حرف نیست بلکه می خواهند یک حکومت وحشی را از بین بردارند، این مسائلی است که باید شما بگوئید و انشاء الله که موفق باشید همیشه و موید باشید و سلامت باشید.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

شنبه 2 اردیبهشت 1396  9:42 PM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

مصاحبه امام خمینی با رادیو تلویزیون کانادا

مصاحبه امام خمینی با رادیو تلویزیون کانادا

سؤال: چه نتایجی بر این تظاهرات، بار است؟
جواب: تمام ملت رأی دادند که شاه نباید باشد و باید دنیا این معنا را بداند که شاه به هیچ وجه دیگر قانونیت ندارد، قبلاً هم نداشت ولی ملت، دیروز و امروز اعلام کردند، اعلام عمومی کردند که شاه باید برود و شاه نمی خواهند.
سؤال: بنابراین به نظر حضرت آیت الله هیچ گونه مصالحه با شاه امکان پذیر نیست؟ ولو به عنوان اینکه فقط به صورت سمبلیک در دست دولت باشد؟
جواب: هیچ مصالحه ای با شاه ممکن نیست. شاه جانی است و باید محاکمه بشود و به سزای اعمالش برسد.
سؤال: بارها حضرتعالی فرموده اید که شخصاً در دولت آینده نخواهید بود، پس اگر این باشد، رهبران سیاسی و گروه هایی که دولت را پس از این تغییر در دست می گیرند، چه کسانی خواهند بود؟ این سؤال را از این جهت می کنم که پشتیبانان شاه گفته اند که کسی نیست مملکت را اداره کند و در صورتی که شاه برود، عدم ثبات و هرج و مرج در مملکت پیش می آید.
جواب: شاه مملکت را به هرج و مرج کشیده است، اگر او برود اشخاص کاردان آگاه از اوضاع جهان زیادند و کشور را به بهترین وجه اداره خواهند کرد.

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

بیانات امام خمینی در مورد قطع رابطه با دولت های پشتیبان شاه و دعوت ارتشیان جوان بر پیوستن به صفوف ملت

رفراندم و تظاهرات آرام ملت سقوط شاه را به همه دنیا اعلام کرد

اعوذبالله من الشیطان الرجیم
بسم الله الرحمن الرحیم
تظاهرات دیروز و امروز در ایران راه عذر را از همه کس و همه دولت سلب کرد، دیگر دولت ها نمی توانند ادعا کنند که شاه قانونی است و در مملکت به طور رضایت مردمی، به طور قانونی توقف کرده است. رفراندمی که در دیروز و امروز شد و قطعنامه هائی که صادر شد، به همه دنیا ثابت کرد که شاه ساقط است. ما می گفتیم از اول ساقط بوده است، داشتند، دیروز و امروز ثابت کرد که هیچ قانونیت ندارد برای اینکه به حسب نص قانون اساسی ما شاه باید به رأی ملت، شاه باشد و این امر طبیعی است که باید این طور باشد و الان تمام ملت در تهران، مشهد، قم ، تبریز، همه جای ایران اعلام کردند با آرامش (که عذری در کار نباشد که یک طوائف دیگری داخل بودند و ازآن طرف مرزها آدم آمده اند) با کمال آرامش، تمام ایران گفتند که ما شاه را نمی خواهیم.

اخطار به سران دولت های حامی رژیم شاه

بنابراین من یک پیامی به دولت های دنیا دارم و یک پیامی هم به داخل کشور و ارتشی ها. آن که به همه دولت هاست این است که ما اعلام می کنیم از امروز که رفراندم مان به طور تمامیت انجام گرفت و همه می دانید که شاه قانونی نیست. هر دولتی که پشتیبانی از ایران بکند، ما تمام قراردادهائی که با ایران کرده اند لغو می کنیم و یک قطره نفت به آنها نخواهیم داد و لااقل تا وقتی که دولتشان هست. مجلس آمریکا باید از کارتر مواخذه کند، استیضاح کند او را که چرا پشتیبانی می کنی از یک حکومتی که پایه ملی ندارد و هیچ کس با او در ایران موافقت ندارد. باید این دولت، کارتر را استیضاح کنند و شخص کارتر را استیضاح کنند که تو بر خلاف مصلحت مملکت آمریکا داری عمل می کنی، اگر چنانچه پشتیبانی بکنی از شاه که برخلاف قانون در ایران سلطه پیدا کرده است و رفراندم دیروز و امروز ایران او را ساقط کرده (اگرتا حالا ساقط نبوده است) این خلاف مصلحت مملکت آمریکاست

صحیفه نور جلد 4 صفحه 57

برای اینکه اگر چنانچه تو پشتیبانی بکنی، مادامی که تو و دولت تو هست، نفت برای آمریکا هیچ نیست و همین طور این اعلام به سایر کشورهاست، چه کشور آمریکا و چه انگلستان و چه شوروی و چه سایر ممالک که می خواهند از ایران نفت بخرند، ما حتی به طور فروش عادلانه هم به این ممالکی که پشتیبانی از امروز بکنند از شاه، نفت نخواهیم داد یعنی تا آنوقتی که دولت های اینها سرکارند و شاه را پشتیبانی می کنند تا آن وقت نخواهیم نفت به آنها داد. بله، با ملت هایشان دشمنی نداریم و دولت هایشان را اگر ملت ها یا مجلس وادارند که پشتیبانی شان را از شاه قطع کنند و اعلام کنند که ما پشتیبان شاه نیستیم، ما نفت خواهیم داد و اگر دولت ها این کار را نکنند، تا آن دولت هست، نفت برای این ملت ها هم نیست، حالا مجلس خودشان می دانند با دولت هایشان.
این یک پیامی است به خارج و سران دولت ها که چشم خودشان را باز کنند و راه صحیح بروند، پشتیبانی از یک ملتی که ایستاده است و می گوید من حق خودم راخواهم، من آزادی می خواهم، حق سرنوشت من با خود من است، من شاه را نمی خواهم، باید پشتیبانی بکنند از یک همچو ملتی و اگر پشتیبانی نکنند و از شاه پشتیبانی بکنند، دیگر نفتی در کار نیست برای آنها مادامی که آن دولت هست.

صاحب منصبان جوان ارتش، خدمت شاه را رها و به صفوف ملت بپیوندند

ویک مطلبی که به ارتش خواهم بگویم، به ارتش ایران می خواهم بگویم و امید است که برسد به آنها، این است که این جوان ها، از صاحب منصبانی که (من می دانم که اینها محروم هستند) این صاحب منصب های پیری که از سابق بودند، خصوصاً از آنهائی که از زمان رضا شاه بودند (اگر باشند) آن پیرها را شاه اسیر کرده است آنها البته موافقند و این کشت و کشتار هم به دست آنها واقع شده است، چه در حکومت نظامی چه در دولت نظامی، ما از آن پیرها دیگر مایوس هستیم، اینها را بعد یکی یکی اسمائشان را ثبت کنند و در دولت اسلامی آنها به مجازات خودشان ان شاءالله می رسند و اما صاحب منصب های جوان که آن رتبه ها را ندارند یعنی به آنها ندادند یعنی آنها را در یک رتبه پائین نگه داشتند که زیر دست آن بزرگ ها باشند که آن بزرگ ها نوکر رسمی آمریکا یا شوروی هستند و برای آنها خدمت می کنند و برای شاه هم به دست دوم خدمت می کنند و آنها را از پول نفت ما سیر کردند، آنها چون سیر شدند و از نعمت این ملت به دست شاه سیر شدند، اینها ولی نعمت خودشان را شاه و آمریکا دانند، ما از آنها مایوس هستیم و اما طبقه جوان که مهم در ارتش، این طبقه هستند، اینها را من تنبه به آنها می دهم که شما جوانید، شما باز وقت زندگی تان مانده است، وقت کارتان مانده است، وقت خدمتتان به ملت مانده است، شما برگردید به این ملت و خدمت به ملت بکنید و رها کنید این دستگاهی که الان شما می دانید که برخلاف قانون است، برخلاف اسلام است، دست از این دستگاه بردارید و به ملت بپیوندید و حکومت اسلامی شما را با آغوش باز پذیرائی می کند و بهتر از زمان شاه برای شما خواهد بود برای این که دیگر درحکومت اسلامی که یک پولی بدهند که از حاکم تقویت کنند، این دیگر

صحیفه نور جلد 4 صفحه 58

نیست در آنجا. آنجا حکومت عدل است، حکومت ملی است،حکومت مستند به قانون الهی و به آراء ملت هست.اینطور نیست که با قلدری آمده باشد که بخواهد حفظ کند خودش را، با آراء ملت می آید و ملت او را حفظ می کند و هر روزی هم که برخلاف آراء ملت عمل بکند یا برخلاف قانون، قانونی که موظف است عمل بکند، قهراً ساقط است و ملت ایران هم او را کنارش می گذارند.

مملکت همیشه محتاج ارتش است

شماها جوان های صاحب منصبان ارتش که مثل آن پیرها نیست که دیگر آن فطرتتان را از دست داده باشید در مقابل دلار، شما برگردید به آغوش ملت و ملت شما را می پذیرد و حکومت اسلام هم شما را نگهداری می کند. گمان نکنید که اگر حکومت اسلامی آمد، دیگر صاحب منصب نمی خواهد. اینها تبلیغاتی است که کنند. حکومت اسلامی هم همه این ابزاری که سایر حکومت ها دارند دارد، منهای دزدی. دزدی را ما می خواهیم جلویش را بگیریم، دزدها راخواهیم بگیریم.آنهائی که خدمت به وطن می کنند، ارجمندند پیش همه ما، پیش خدا هم ارجمندند، آنها همه چیز برایشان مهیا خواهد شد. آنهائی که دزدند و اموال این ملت را دزدیدند و در خارج بردند و خوردند، آنها البته مواخذ خواهند شد و گمان نکنند که از ایران رفتند بیرون تمام شد قضیه، اگر اینجا بیایند، این جوان ها هستند که اینجا به حسابشان می رسند. اگر آمریکا بروند، باز هم هستند، انگلستان بروند، باز هم هستند.اینها گمان نکنند که پول ها را بردند و خود شاه هم همین طور، خیال این معنا را بکند که حالا ما پول ها را می خوریم حالا هم همینطوری می مانیم و بعد هم با طیاره سوار می شویم و فرار می کنیم می رویم به آمریکا، هرجا بروید، هستند جوان های غیور ایرانی در آنجا و به حساب شما خواهند آنجا رسید.
در هر صورت من از این جوان هائی که در ارتش هستند و من می دانم که آنها فطرت اسلامی خودشان، فطرت انسانی خودشان را از دست نداده اند و اینها قلباً با ملت هستند منتها حالا، تحت (به خیال خودشان) فرمان این بزرگترها، ارتشبدها یا امثال اینها هستند و اینها را ترسانده اند از اینکه اگر یک وقتی حکومت اسلامی پیش بیاید دیگر صاحب منصبی تو کار نیست، خیر، زمان حضرت امیر هم صاحب منصبی تو کار بوده است منتها با یک فرم دیگری بوده است. صاحب منصب، آن وقت هم مالک اشتر یکی از صاحب منصب های بزرگ حضرت امیر بوده است، محمد بن ابی بکر یکی از صاحب منصب های بزرگ حضرت امیر بوده است. همیشه محتاج است مملکت به ارتش و همیشه محتاج است به صاحب منصب و همیشه محتاج به همه این قشرهائی که در ادارات است. آنی که احتیاج به او ندارد، آنهائی هستند که سربار هستند، آنهائی که خواهند مال ملت را بخورند و کار هم نکنند، مال ملت را بخورند و نفعی هم نداشته باشند برای ملت، آنها البته حساب خودشان را باید بکنند و هر چه کمتر بخورند به نفع خودشان است، هر چه هم کمتر ببرند به نفع خودشان برای این که در هر جا بروند، اینها پیدا خواهند شد.

صحیفه نور جلد 4 صفحه 58

تبلیغات سوء اجانب علیه حکومت اسلامی

در هر صورت این تبلیغاتی که می شود، چه در بین ارتشی ها، سربازها و چه در بین دهقان عرض میکنم که کشاورزها که اگر حکومت اسلامی بشود این دهقان ها دوباره باید به حال فلاکت بیفتند،خود دهقان ها می دانند این را که این اصلاحات ارضی ای که این آقا کرد، این بیچاره ها را به روزگار سیاه نشاند.اینها الان زندگی شان بسیار زندگی پستی است واین بانک تعاونی و این هیات هائی که درست کردند، این بیچاره ها را به کلی از هستی ساقط کردند و یک حکومت اسلامی که بشود، این حرف ها نیست تو کار.
خیال نکنید که این املاکی که حالا از این گردن کلفت ها گرفته شده است، حکومت اسلامی می آید و می گوید زمین ها را بدهید به خودشان. یکی یکی را می آید می نشاند حساب از آنها می کشد، شماها مالیات دولت اسلام را باید بدهید، شصت هفتاد سال، صدسال، خودتان، پدرتان، جدتان نداده، اگر حساب بکنیم، زائد بر این املاکی که شما دارید، جواهراتتان را هم از شما می گیریم، پول های بانکی تان را هم از شما می گیریم برای اینکه شما بدهکار هستید به دولت. وقتی املاک ملی شد یعنی مال دولت اسلام شد، آن وقت البته دهقان لازم دارد، رعیت لازم دارد، کشاورز لازم دارد. نمی خواهد کشاورزی را مثل حالا بکند که دستش پیش اسرائیل و آمریکا دراز باشد که تخم مرغ بدهد - نمی دانم - جوجه بدهد، - نمی دانم گندم بدهد، جو بدهد. خواهد یک مملکتی باشد که همه چیز از خودش باشد. همه چیز دارد مملکت ما، نه این است که ندارد، همه چیز دارد. مملکت ما کشاورزیش، یک ناحیه اش برای یک مملکت کافی است. از بین برد این آدم کشاورزی ما را، دامداری ما را از بین برد برای این که مراتع ما را به غیر داد عرض میکنم که همه چیز ما را به باد فنا دادند. ما می خواهیم یک مملکتی باشد، مال خودمان باشد.

اسلام برخاسته از ضعفا و حامی و طرفدار آنان

اسلام نیامده که ظلم به ضعفا بکند، اسلام آمده است که ضعفا را پرستاری بکند، خدمت به ضعفا بکند. اسلام از توی ضعفا پیدا شده است، از اغنیا که پیدا نشده است، از این گداهای مدینه و مکه اسلام پیدا شد، از این بیچاره ها و ضعیف ها پیدا شده است و انبیای دیگر هم همین طور بودند چون اشراف نبودند که طرفدار اشراف باشند، اینها از همین ضعفا هستند، از بین همین توده ها پیدا شدند و طرفدار همین توده ها هم هستند و نمی گذارند ظلم به اینها بشود، البته به بزرگ ها هم نمی گذارند ظلم بشود، به هیچ کس نباید ظلمی بشود.

ارزش زن از دیدگاه اسلام

این تبلیغات که (اگر اسلام پیدا شد مثلاً دیگر زن ها باید بروند توی خانه ها بنشینند و قفلی هم درش بزنند که بیرون نیایند) این چه حرف غلطی است که به اسلام نسبت می دهند. صدر اسلام زن ها

صحیفه نور جلد 4 صفحه 60

توی لشکرها هم بودند، توی میدان های جنگ هم می رفتند. اسلام - با دانشگاه ها مخالفیم با فساد دانشگاه ها مخالف است، با عقب نگه داشتن دانشگاه ها مخالف است، با دانشگاه استعماری مخالف است اسلام، نه با دانشگاه مخالف است، اسلام با هیچ چیز از این مظاهر عرض می کنم تمدن مخالفت ندارد و با هیچ قشری از شماها مخالفت ندارد. اسلام زن ها را دستشان گرفته آورده در قبال مردها نگه داشته در صورتی که در زمانی که پیغمبر اسلام آمد، زن ها را هیچ حساب می کردند. اسلام زن ها را قدرت داده است. اسلام زن ها را در مقابل مردها قرار داده، نسبت با آنها تساوی دارند. البته یک احکام خاص به مرد است که مناسب با مرد است، یک احکام خاص به زن است، مناسب با زن است. این، نه این است که اسلام نسبت به زن و مرد فرقی گذاشته است، زن و مرد، همه آزادند در این که دانشگاه بروند، آزادند در این که عرض می کنم رأی بدهند، رأی بگیرند. این که مخالفند، این است که اینطوری که اینها زن را می خواهند بار بیاورند که یک ملعبه ای در دست مردها باشد و به قول شاه (زن خوب است فریبا باشد) ما می خواهیم این کلام را بگیریم، این غلط را بگیریم. ما می خواهیم زن آدم باشد مثل سایر آدم ها، انسان باشد مثل سایر انسان ها، آزاد باشد مثل سایر آزادها.

شاه باید بساطش را جمع کند و برود.

این تبلیغاتی که شاه، سالی صد میلیون دلار می گویند داده برای تبلیغات، اینها را گوش نکنید به آنها، دیگر هم به گوش کسی نمی رود این حرفها، ایشان هم دیگر باید جمع کند بساطش را، برود سراغ کارش.
من امیدوارم که، انشاء الله شماها موفق باشید و اسلام انشاء الله با کمال توفیق در ایران حکومتش را قائم مقام حکومت های ظلم قرار بدهد. خداوند آنهائی که در ایران هستند و کمک به اسلام می کنند، همه را موید و موفق قرار بدهد و شما جوان هائی که در خارج ایران هستید، همه را موفق کند که بتوانیم ما دست اجانب را از مملکت خودمان قطع کنیم.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها