0

صحیفه نور امام خمینی

siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 158652

پاسخ به:صحیفه نور امام خمینی

مصاحبه خبرنگار مجله آمریکایی تایم

تاریخ: 1357/09/30

سوال: حضرت آیت الله! بعضی از مردم می گویند شما به خاطر خصومت شخصی که با شاه دارید حاضر به مذاکره و توافق با وی نیستید. آیا یک چنین مساله ای صحت دارد؟
جواب: مساله ای است که شاه گفته است، اساسی ندارد. من هیچ خصومت شخصی با کسی ندارم.
سوال: حضرت آیت الله! سیاست یعنی پیدا کردن راه حل های ممکن اگر درست فهمیده باشم موضع حضرت عالی این است که هیچ نوع مذاکره ای با رژیم کنونی امکان پذیر نیست، برای این که این رژیم غیر قانونی است، به نظر شما علت این که شما و پیروانتان در مذاکره با شاه برای یافتن یک راه حل سیاسی در مورد بحران کنونی ایران و اجتناب از هرج و مرج بی میل هستید چیست؟
جواب: علت این است که ما هرج و مرج را زیر سر خود شاه میدانیم، بنابر این شاه نمی خواهد که راه حل پیدا کند، شاه می خواهد راه فرار از این تنگنا و به دست آوردن قدرت پیدا بکند، پس با شاه مذاکرات معنی ندارد.
سوال: حضرت آیت الله! شما فرموده اید که علاقه ای به قدرت سیاسی یا شرکت در یک حکومت جدید را در ایران ندارید، بنابر این در صورت رفتن شاه فکر می فرمایید چه نوع حکومت سیاسی در ایران استقرار خواهد یافت؟ آیا دولتی پارلمانی که دارای نخست وزیر باشد یا به چه صورت دیگری، ممکن است توضیحات بیشتری بفرمایید؟
جواب: این حکومت، حکومت جمهوری اسلامی متکی به آرای عمومی است. در حکومت جمهوری مجلس تشکیل خواهد شد، بعد مجلس جزئیات نوع جمهوری و مسایل مربوط به آن را تعیین خواهد نمود.
سوال: آنهایی که مورد نظر شما هستند چه کسانی هستند که جمهوری اسلامی مورد نظر شما را رهبری بکنند؟
جواب: اشخاصی هستند که الان من نباید معرفی شان بکنم.
سوال: در جمهوری اسلامی مورد نظر شما، نقش ارتش چگونه خواهد بود؟ ارتش چه نقشی را ایفا خواهد کرد؟
جواب: در جمهوری اسلامی ارتش هست، لکن ارتش وابسته نیست و ارتش به اندازه ای است که احتیاج

صحیفه نور جلد 22 صفحه 156

کشور را رفع می کند و کسانی که به درد نمی خورند و فقط برای استفاده در لباس ارتش هستند حذف می شوند، آنها زاید هستند لکن اصل ارتش به قوت خویش باقی است.
س: در جمهوری اسلامی به طور کلی سیاست خارجی شما چگونه خواهد بود؟
ج: جمهوری اسلامی ما با تمام ممالک روابط حسنه و احترام متقابل قایل است، در صورتی که آنها هم احترام متقابل قایل باشند.
س: آیا در جمهوری آینده این را شما پیش بینی می فرمایید که کشور شما در روابط با ابرقدرتها بی طرف باشد یا بیشتر در اردوگاه غرب قرار بگیرد؟
ج: خیر. در هیچ اردوگاهی قرار نمی گیرد و بی طرفی خودش را حفظ خواهد کرد.
س: ترسی که در بسیاری از کشورهای غربی وجود دارد این است که در صورت استقرار جمهوری اسلامی با رفتن شاه، کشور ایران به دست روسها بیفتد و زیر نفوذ آنها قرار بگیرد. آیا به نظر شما این ترس بی مورد است؟
ج: ایران هرگز به دست روسها نمی افتد. همان مردمی که با غرور اسلامی شان آمریکا را از ایران بیرون کردند با همان نیرو و غرور هرگز اجازه نخواهند داد شوروی و یا هر کشور اجنبی دیگری در ایران نفوذ پیدا کند، این از تبلیغات شاه است.

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

یک شنبه 3 اردیبهشت 1396  8:50 PM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

مصاحبه خبرنگاران رادیو مونت کارلو و 18 روزنامه جنوب فرانسه

تاریخ: 1357/10/07

مصاحبه خبرنگاران رادیو مونت کارلو و 18 روزنامه جنوب فرانسه

س: رفتن شما به تأخیر افتاد. تظاهرات دیروز با خشونت کوبیده شد و به نظر می رسد که رفتن شاه تعیین کننده نیست. آیا شما در استقرار حقوق اسلامی به تردید افتاده اید؟
ج : آن طور که ما در نظر داریم باید شاه و رژیم سلطنتی و حکومت منصوب شاه تمام بروند و با استقرار حکومت اسلامی وضع تثبیت خواهد شد. آنچه وضع را متزلزل می کند دولت و بعضی از ارتشیان دست نشانده اوست. من بارها گفته ام که ارتش با ماست تمام این خشونت ها از تنی چند فرماندهان است که ناچار با شکست روبرو هستند.
س: در محدوده یک جمهوری اسلامی قشون چه خواهد شد؟ آیا کماکان از مدرنترین وسایل برخوردار خواهد شد؟
ج: البته ما ارتش لازم داریم و با استقرار جمهوری اسلامی باید ارتش قوی باشد اما به نفع مردم. ارتش باید در خدمت ملت باشد و نه در خدمت اجانب و برای سرکوبی ملت. تاکنون ارتش را طوری انتخاب کرده بودند که کارش سرکوبی ملت بود. تنی چند فرماندهان خائن به سود اجانب عمل می کردند اینان که کنار بروند ارتش در خدمت ملت در خواهد آمد و از مدرنترین وسایل برخوردار خواهد بود. البته از وسایل مدرنی که به درد ارتش بخورد نه اینهایی که فعلاً به درد مستشاران آمریکایی می خورد و بس.
س: چه رفتاری در برابر سرمایه گذاری های فرانسه و قراردادهایی که با فرانسه امضا شده است اتخاذ خواهید کرد؟
ج: این امور راجع به دولت آینده است. البته قراردادهایی که به نفع ملت باشد محترم و آنچه به ضرر ملت باشد ملغی خواهد شد. فکر نکنید که چون من در فرانسه هستم قدمی به نفع فرانسه که به ضرر ملت خودمان باشد بردارم. فرانسه هم مثل سایر کشورهاست . من به مبارزه خود در هر کجا که باشد ادامه می دهم فرانسه و جای دیگر ندارد. البته فعلاً از فرانسه شخصاً متشکرم.
س: آقای تهرانی که از شورای سلطنت استعفا کرده است نمی تواند نقش واسطه مفیدی را میان شما و ارتش و بختیار ایفا کند؟
ج: دولت بختیار دولت غیرقانونی و وساطت با او هیچ معنی ندارد و ارتش هم مقامی نیست که بتوان

صحیفه نور جلد 22 صفحه 160

با او وارد مذاکره شد و تفاهم نمود.
س: چرا پیشنهاد بختیار را درباره دادن امکان انتخاب به ملت میان جمهوری اسلامی و یک رژیم دیگر قبول نمی کنید؟
ج: بختیار غیرقانونی است و ملت با او مخالف است. او از نظر من یک فرد خائن است.
س: شما با اسرائیل مخالفید و از یاسر عرفات حمایت می کنید. رفتار شما در بحران خاورمیانه چه خواهد بود؟
ج: این امور مربوط به دولت آتیه است و من فعلاً نمی توانم در این باره اظهار نظر کنم. البته به محض آمدن یک حکومت مردمی روی کار با اسرائیل قطع رابطه خواهیم کرد چون غاصب است.
س: آیا شما این فرض را مورد بررسی قرار داده اید که خود مسؤولیت جمهوری اسلامی را بر عهده بگیرید؟ در چه حدود و با چه شرایطی؟
ج: خیر من مسؤولیت ریاست جمهوری را به عهده نمی گیرم کار من هدایت آنهاست.
س: شما در پنجشنبه گذشته احتمال حوادث و خیمی را هنگام ورود خود به تهران دادید. حوادث ساعات اخیر موید این بیم هست؟
ج: تا این رژیم هست و تا این دولت غاصب سر کار است این احتمال ها را می دهم. وقتی این دولت برود اوضاع آرام می شود. شخص من مطرح نیست. من از خدا می خواهم تا در برابر ملتم به شهادت برسم و در کنار آنها کشته شوم. من بارها گفته ام که من با یک شخص عادی یکی هستم.
س: جمهوری اسلامی آن طور که شما در نظر دارید بر پایه چند حزبی خواهد بود و آیا گرایش های مذهبی دیگر و غیر مسلمان محترم شمرده خواهد شد؟
ج: همه احزاب در ایران آزاد خواهند بود مگر آنکه مخالف با مصالح ملت باشد در آن صورت از فعالیت آنها جلوگیری می شود لکن اظهار عقاید آزاد است. اقلیت های مذهبی نیز همه محترم هستند و حقوق آنان در اسلام و جمهوری اسلامی محفوظ است.
س: هیچ کس نقش (سیا) را در استقرار رژیم شاه و نگاه داشتن و حفظ دولت بختیار انکار ندارد. در این شرایط چگونه می توان مانع یک عمل نظامی قهرآمیز تحت رهبری آمریکا شد؟
ج: به همان ترتیب که شاه از بین رفت اراده ملت بر همه مشکلات غلبه خواهد کرد و ارتش غیر از چند نفر از سران آن از مردمند و با ما هستند.
س: شما از حمایت های خارجی برخوردارید؟
ج: هیچ حمایتی از ما نشده است. گاهی لفظاً اظهار حمایت شده است لکن حمایت عملی به هیچ وجه وجود ندارد و ما محتاج هیچ حمایتی نیستیم. ملت ایران اراده کرده است تا پیروز شود و حتماً پیروز خواهد شد.
س: وقتی حکومت بختیار برود چه تدابیر اقتصادی فوری باید اتخاذ کرد؟
ج: برای نجات اقتصاد کشور ما علمای اقتصاد داریم. آنان را به کار وا می داریم تا اولویت ها را معین

صحیفه نور جلد 22 صفحه 161

کنند. ما می دانیم که اقتصاد کشور منهدم شده است و بعد از پیروزی با بحران های اقتصادی عظیمی روبرو هستیم چون شاه برای آرامش خیالی ایران پولی در بانک ها نگذاشته است و افراد خائن پول های گزافی از کشور خارج کرده اند. ولی ما اشخاصی داریم که می توانند راه حل ها را بیابند و چون ملت همه از جمهوری اسلامی پشتیبانی می کنند امیدواریم بتوانیم بر مشکلات غلبه کنیم و جهات مادی و معنوی خود را سامان بخشیم و به امید خدا ایران را از نو بسازیم. ولی باز باید اقرار کنم که مشکلات بزرگ اقتصادی در پیش است.
س: آیا شما امشب می روید؟ چه خواهید کرد اگر فرودگاه بسته باشد؟ گفته شده از راه دیگری خواهید رفت چه راهی؟
ج: تا فرودگاه بسته باشد نخواهم رفت و به محض باز شدن خودم را به هم میهنانم خواهم رساند تا در کنار آنان یا پیروز شوم و یا کشته.
س: بعضی می گویند شما غرب را به لرزه در آورده اید. آیا ما غربی ها حق داریم از شما بترسیم؟
ج: اما اینکه می گویید غرب به لرزه درآمده اگر از این لحاظ است که ما مطلب حقی گفته ایم و بدین مناسبت قلب مردم غرب را به لرزه انداخته است مایه ترس نیست مایه امید است. غرب باید امیدوار باشد که ملتی برای گرفتن حق خود اینچنین قیام کرده است . بله ممکن است دولت های غربی که احتمال می دهند منافعشان به خطر افتاده است خوف داشته باشند لکن اگر با عدالت رفتار کنند خوفشان بیجاست ایران هم با آنان به عدالت رفتار خواهد کرد.
س: برخی از رسوم اسلامی مانند حجاب اجباری رها شده است آیا در جمهوری اسلامی از نو اجباری خواهد شد؟
ج: حجاب به معنای متداول میان ما که اسمش حجاب اسلامی است با آزادی مخالفتی ندارد. اسلام با آنچه خلاف عفت است مخالفت دارد و ما آنان را دعوت می کنیم که به حجاب اسلامی رو آورند. و زنان شجاع ما دیگر از بلاهایی که غرب به عنوان تمدن به سرشان آورده است به ستوه آمده اند و به اسلام پناهنده شده اند.
س: منظور از قیمت عادلانه نفت چیست؟ و با چه معیاری تعیین می گردد؟ همان قیمتی که اوپک تعیین می کند؟
ج: قیمتی است که بر اساس تفاهم میان دولت ما و دولت های دیگر برقرار می شود به طوری که نه به آنها اجحاف شود و نه به ما ما هرگز حاضر نیستیم زیر عنوان اوپک منافعمان را غارت کنند.
س: به چه دلیل دولت بختیار را غیرقانونی می دانید؟
ج: به دلیل مخالفت همه مردم. بختیار را شاه نصب کرده است و مردم همه با شاه مخالفند و او را عزل کرده اند و در تظاهرات و راهپیمایی های مکرر این معنی را ثابت کرده اند. دولت قانونی باید از مردم و برای مردم باشد نه مخالف مردم.
س: ما غربیان مادی هستیم. بالاخره بر این اساس با ما چگونه رفتار خواهد شد؟

صحیفه نور جلد 22 صفحه 162

ج: من متأسفم که شما غربی ها معنویات را فدای مادیات کردید و مصالح مادی را بر معنویات مقدم داشتید همین امر موجب این بدبختی هاست. آنچه بشر را مترقی می کند معنویات است معنویات می تواند بشر را سعادتمند کند و آرامش ایجاد کند مادیات است که بشر را به جان هم انداخته. من توصیه می کنم که شما غربی ها به معنویات توجه کنید. شما مدعی هستید که مسیحی هستید ببینید سیره حضرت مسیح چه بوده است. سیره حضرت مسیح را روش خود قرار دهید تا سعادت برای شما حاصل شود. ما می خواهیم رژیمی ایجاد کنیم که روش حضرت مسیح در آن مورد توجه است.

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

تسلیت به عائله مرحوم ثقه الاسلام آقای عاشوری

تاریخ: 1357/10/14

تسلیت به عائله مرحوم ثقه الاسلام آقای عاشوری

بسمه تعالی
خدمت عائله محترمه مرحوم ثقه الاسلام آقای عاشوری رحمه الله علیه
من از واقعه تأسف آور و مصیبت وارده بر شماها که خودم هم شریک هستم متأثر هستم و به شما تسلیت می دهم. امید است خداوند تعالی ایشان را رحمت و به شماها صبر و اجر عنایت فرماید. و در پناه خود شماها را حفظ فرماید.
والسلام علیکم
روح الله الموسوی الخمینی

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

پاسخ به نامه آقای ابوجهاد

تاریخ: 1357/10/03

پاسخ به نامه آقای ابوجهاد

جناب آقای ابوجهاد ایده الله تعالی
بسم الله الرحمن الرحیم
پس از اهداء تحیت، عطف به مرقوم محترم تاریخ 10/12/1978، جناب آقای جلال الدین فارسی - ایده الله تعالی - را برای آن امر معین نمودم.
والسلام علیکم و رحمةالله
روح الله الموسوی الخمینی

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

مصاحبه خبرنگار روزنامه سنگاپور، استریت تایمز

تاریخ: 1357/10/25

مصاحبه خبرنگار روزنامه سنگاپور، استریت تایمز

س: ممکن است لطفاً احساسات و عقاید خود را درباره وقایع اخیر سیاسی در ایران شرح دهید؟ نظر شما درباره دولت تازه منصوب شده بختیار چیست؟
ج: مقاومت مردم ایران در دنیا بی نظیر است. مردم ایران برای از بین بردن استبداد جهنمی چنان دلاورانه مبارزه کردند که موجب حیرت غرب و شرق شد مبارزات خونینی که بالاخره به استقلال و آزادی منجر خواهد شد. مردم ایران خواستار برچیده شدن سلطنت دودمان پهلوی و نظام شاهنشاهی و ایجاد یک جمهوری اسلامی هستند. دولت اخیر به هیچ وجه قانونیت ندارد چون از مجلسی رای اعتماد می گیرد که هرگز ملت ایران در آن نماینده ندارد. من بارها گفته ام که هر حکومتی با بودن شاه محکوم است.
س: گزارش شده است که آقای بختیار فاصله اش را با شما حفظ کرده است و پشتوانه شما را برای دولت جدیدش نطلبیده است. تاکنون اظهارات او به رهبران مذهبی ایران عمدتاً این پشتگرمی را داده است که ایران به اسرائیل دیگر نفت نخواهد فروخت. شما موقعیت او یا دولتش را نسبت به خودتان و دیگر رهبران مذهبی که ممکن است نظرات شما را در نظر نگیرند چگونه در نظر می گیرید؟
ج: من و تمام مردم ایران دولت جدید را محکوم کرده ایم آزادی های سطحی و ندادن نفت به اسرائیل برای انحراف اذهان از ماده فساد که شاه و رژیم شاهنشاهی است می باشد. این حکومت چون مردم از آن پشتیبانی نمی کنند نمی تواند دوام بیاورد.
س: اگر درست فهمیده باشم شما و پیروانتان طرفدار رفتن شاه هستید و تنها آینده ایران را در سایه بازگشت کامل حکومت الهی می بینید یعنی جمهوری اسلامی که به وسیله رهبر مذهبی رهبری می شود. آیا شما به طور ایده آل می گویید که شما باید جایگزین شاه در راس مملکت شوید و ایران با زمینه های انسانی تری اداره گردد و به وسیله اصول اسلامی هدایت شود؟
ج: من و سایر روحانیون در حکومت پستی را اشغال نمی کنیم. وظیفه روحانیون ارشاد دولت هاست. و اما ما خواستار برکناری شاه هستیم و می خواهیم حکومت عدل اسلامی را جایگزین این نظام فاسد گردانیم و پیروزی از آن ماست.

صحیفه نور جلد 22 صفحه 169

س: حتی اگر شما اصول چنین حکومتی را پذیرفته باشید نمی توان گفت که مسائلی در داخل نیروی مخالف فعلی یا چنین برداشتی از حکومت به وجود خواهد آمد. این واقعیت دانسته ای است که آیت الله شریعتمداری علی رغم شما نشان می دهد که دنباله رو این اعتقاد است که شاه باید با موقعیت مشروط بر طبق قانون اساسی و مشروطه سلطنتی باشد و بارها گفته است که شاه باید باشد و سلطنت کند و این نشان می دهد که شما شاه را نمی خواهید و او طرفدار شاه است.
ج: شاه برای ابقاء خود دست به تبلیغات در شرق و غرب زده است ولی دیگر سودی ندارد. ملت غیور و شجاع ایران او و دارو دسته اش را شکست خواهند داد. مردم شاه را نمی خواهند و او را یک جنایتکار و یک خائن می دانند و هیچ کس نمی تواند با این خواست مخالفت کند. تاریخ در آینده نزدیک نشان می دهد که خواست ملت و خدا بر تمام خواست ها حاکم است.
س: فرض کنیم شما موفق شدید بر شاه غلبه کنید و همچنین موفق شدید که نیروی مخالف کنونی را متحد کنید. زودرس ترین سیاست های اصلی اقتصادی و سیاسی شما چه خواهد بود؟
ج: ما خواستار یک اقتصاد سالم و غیر وابسته هستیم. شاه اقتصاد ایران را فلج کرده است و همه مخازن ما را در اختیار شرق و غرب بخصوص آمریکا قرار داده است ما با این مبارزه کرده و هرگز اجازه نمی دهیم تا هستی ما را غارت کنند. ما در تمام زمینه های اقتصادی یک انقلاب واقعی خواهیم کرد. امر کشاورزی در حکومت ما از اولویت خاصی برخوردار است برای اینکه شاه با اصلاحات ارضی آمریکایی خود کشاورزی ما را نابود کرد. در زمینه صنعت با ایجاد صنایع مادر از صنایع مونتاژ جلوگیری به عمل می آوریم. ایران کشوری مستقل است و دارای سیاستی مستقل. دست شرق و غرب را از وطن خود کوتاه می کنیم. تمام وابستگی های سیاسی را از بین می بریم و مردم را بر سرنوشت شان حاکم می گردانیم و مردم را که بیش از پنجاه سال است از همه گونه حقی در ایران محروم بوده اند آزاد می گردانیم تا با کمال آزادگی به خواست های مشروع خود برسند. ولی منکر این معنی نیستیم که پس از پیروزی با بحران های شدید اقتصادی مواجه خواهیم بود ولی به امید خدا شکست های اقتصادی دوران پهلوی را جبران خواهیم کرد.
س: آیا تغییری بنیادی در جهت رشد اخیر اقتصادی ایران دیده خواهد شد؟ آیا تغییری نسبت به موقعیت کمپانی های نفتی بزرگ خارجی خواهد بود؟
ج: تغییرات اساسی نسبت به کمپانی های نفتی را باید متخصصین به عهده بگیرند. آنچه می توانم بگویم این است که تمام قراردادهایی که به ضرر ملت ایران است چون از طرف شاه مخلوع و دولت غاصب و غیر قانونی صورت گرفته است مورد قبول ما نخواهد بود.
س: آیا برگشت بیشتری به اقتصاد بازاری خواهد بود؟ یکی از بحران های کنونی در ایران رد سیاست اقتصادی وابسته کنونی است (وابسته به سرمایه داران غربی) که مخالف بازرگانان سنتی ایران است.
ج: اقتصاد ما یک اقتصاد مستقل و سالم و ملی است بر اساس تأمین اساسی ترین نیازهای مردم

صحیفه نور جلد 22 صفحه 170

محروم و ستمدیده ایران نه فقط یک اقتصاد مصرفی.
س: آیا شما فکر می کنید که به زودی یک هرج و مرج اقتصادی در مملکت خواهد بود؟ حالا که پمپ های نفت بسته شده است و نان کمیاب گردیده (زیرا سوخت برای تنورها کم است) چه فکر می کنید؟ اولین اقدام در ایران چه باید باشد؟
ج: با بودن شاه هرگز نفت به خارج صادر نخواهد شد. من هیاتی را برای رسیدگی مصرف داخلی اعزام کرده ام تا سوخت داخلی را تأمین کنند. ولی تا رفتن شاه اعتصاب شرکت نفت به حال خود خواهد بود. اشکالاتی که در کمبود نفت برای داخل ایجاد شده است به زودی برطرف خواهد شد.
س: آیا شما یک مخالفتی را عنوان می کنید که نمونه یک دولت سوسیالیستی برای ایران است یا دولت شما اصالت انسانی خواهد داشت بر پایه اصول مذهبی؟
ج: دولت ما دولتی است اسلامی که قوانین اسلامی را به اجرا در می آورد. قوانین اسلام قوانین انسان ساز است و انسان را در مقام انسانی به اوج خود خواهد رساند و جوابگوی نیازهای مادی نیز خواهد بود.
س: اگر فرض شود که شما در راس دولت قرار بگیرید روابط خود را با غرب چگونه پیش بینی می کنید؟
ج: من در حکومت آینده نقش هدایت را دارم. غرب و شرق برای ما فرقی ندارد. اصل منافع ملت ایران است که باید به بهترین وجه رعایت شود. اگر غرب و شرق احترامات لازمه را نسبت به ملت ایران رعایت نمایند ما هم به همان گونه با آنان رفتار خواهیم کرد.
س: آیا تغییری در اتحاد شما با آمریکا رخ خواهد داد؟
ج: ما با ملت آمریکا روابط دوستانه داریم و با دولت آمریکا روابطی برقرار می کنیم که به نفع ملت ایران باشد.
س: آیا تغییری در سیاست ارتش اتفاق خواهد افتاد؟ آیا ایران دیگر تسلیحات پیچیده نخواهد خرید آنچه که تاکنون با پول نفت می خریده است؟
ج: هرگز، ارتش ایران هیچ گاه احتیاج به اسلحه های کنونی ندارد. مستشاران نظامی آمریکایی بر ارتش ایران سیطره دارند. ما ارتشی مستقل تشکیل خواهیم داد و زوایدی را که به درد ارتش و مملکت و مردم ایران نمی خورد حذف خواهیم نمود. ما نفت را به هر کشوری که صلاح دانستیم می فروشیم و در مقابل پول می گیریم نه اسلحه هایی که اصالاً به درد ارتش ما نمی خورد و ارتش را دربست در اختیار بیگانه قرار دهد.
س: آیا فکر می کنید این تغییرات در روابط شما با سایر کشورهای عضو اوپک اثر نخواهد گذاشت؟
ج: متخصصین صالح جریانات مربوط به اوپک را مورد مطالعه قرار خواهند داد و بعد تصمیم لازم را اتخاذ خواهند نمود. ما گول نام ها و عناوین را نمی خوریم. هر چه به نفع ملت است آن دنبال

صحیفه نور جلد 22 صفحه 171

می شود.
س: آیا هیچ شانسی هست که ایران جدید تحت الهام رهبری شما نظری به شوروی برای موازنه با آمریکا افکند؟
ج: هرگز. ما ایرانی مستقل بنا خواهیم کرد که از زیر یوغ آمریکا و شوروی بیرون آید. شوروی اکنون گاز ایران را می برد و آمریکا نفت را. ما هرگز اجازه نمی دهیم که این دو ابرقدرت بر ایران سیطره پیدا کنند.
س: آیا هیچ نظری راجع به حمایت بیدریغ آمریکا از شاه دارید؟ آیا شما تماماً دخالت آمریکا را در ایران رد خواهید کرد؟ آیا شما در عوض کردن شاه به عنوان یک رئیس مملکت موفق خواهید شد؟
ج: آمریکا تا حال از شاه دفاع کرده است و به همین جهت دشمن شماره یک ملت ایران است. ما دخالت آمریکا را در ایران محکوم می کنیم. آمریکا برای اینکه در ایران پایگاه داشته باشد و منابع ما را به یغما ببرد هیچ کس را بهتر از شاه ندارد تا آنچه را که آمریکا می خواهد بکند و به همین دلیل است که از شاه دفاع می کند. ما به امید خدا ایران را مستقل خواهیم کرد. ملت ایران با مجاهدت های بیدریغ خود و کشته دادن های بیشمار خود بالاخره شاه را از ایران بیرون می کند و نظام شاهنشاهی را برچیده و حکومت عدل اسلامی را جایگزین آن خواهد کرد.
س: دولت شما با مخالفانی از ارتش ایران که همواره شاه را کمک کرده اند چگونه معامله خواهد کرد؟
ج: آن عده از ارتشیانی که از شاه پشتیبانی کرده و دست به کشتار مردم بی پناه ایران زده اند محاکمه شده و به جزای اعمال خود خواهند رسید.
س: اگر فرض شود دولت شما یا هر دولتی برخوردار از حمایت شما بر سرکار آید آیا هیچ اختناق سیاسی وجود نخواهد داشت ؟ ساواک چه خواهد شد؟
ج: هرگز. آزادی به همه کس تا آنجا که به ضرر ملت ایران نباشد داده خواهد شد و هیچ گونه اختناق برای مردم نخواهد بود. ساواک را منحل می کنیم.
س: شما و پیروانتان چه می خواهید انجام دهید؟ آیا یک کودتای نظامی در ایران؟ آیا فکر می کنید کسانی مانند سرهنگ خسرو داد بتواند یک کودتای نظامی انجام دهد چنانچه شایع بوده است؟
ج : من کراراً گفته و نوشته ام که ما بعد از بیرون کردن شاه و دودمانش (البته این در صورتی است که شاه به دست مردم نیفتد والا او را در دادگاه آزاد محاکمه کرده و به سزای اعمالش می رسانیم) و برچیدن رژیم شاهنشاهی یک حکومت جمهوری اسلامی را به آرای عمومی می گذاریم. در این حکومت ایران آزاد خواهد شد و استقلال واقعی، خود

صحیفه نور جلد 22 صفحه 172

را بی محابا جلوی گلوله قرار می دهند. در کجای دنیا مردمی مثل مردم ایران می توان سراغ داد که برای احقاق حق خود با دست خالی به جنگ آمریکا شوروی انگلیس و سایر کشورهای طرفدار شاه برود. حال خوب فهمیدید که چه می خواهم بگویم. البته برای همه مردم جهان و حتی سیاسیون ایران سخت است قبول این معنا که چگونه بدون اتکاء به شرق و غرب می خواهید پیروز شوید و به همه و حتی سیاسیون ایران که همگی گفتند و می گویند شاه را اگر بتوانیم بیرون کنیم با رژیم نمی شود مخالفت کرد و به من همگی بدون استثناء می گویند که اولاً دست از مخالفت با رژیم شاهنشاهی بردار مخالفت با رژیم غیر ممکن است. من همان حرفی را که به آنها زدم به شما هم صریحاً می گویم که به امید خدا پیروزی نزدیک است من شاه را بیرون می کنم رژیم شاهنشاهی را از بن خواهم کند و جمهوری اسلامی را جایگزین آن خواهم کرد. و اما کودتای نظامی در مقابل این ملت؟! نه به هیچ وجه این گونه معانی مطرح نیست. اما کودتای نظامی به نفع شاه اگر صورت گیرد دردی را دوا نمی کند چرا که امروزه مردم در چنین کودتایی به سر می برند و با این وصف مقاومت کرده اند باز می گویم راهی جز برکناری شاه و برچیده شدن نظام شاهنشاهی باقی نمانده است.

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

تاریخ: 1357/10/20

س: آیا حضرت آیت الله هیچ گونه اقدامی قانونی علیه کشوری که شاه را بپذیرد (به طور موقت یا به طوردائم) خواهند کرد؟ مثل قطع نفت و غیره.
ج: خیر. با دولتی که او را بپذیرد دشمنی نداریم. لیکن شاه را تعقیب قانونی می کنیم.
س: آیا حضرت آیت الله نظری راجع به آزادی مطبوعات تحت حکومت اسلامی دارند؟ آیا مطبوعات پس از رفتن شاه آزاد خواهند بود که عقاید خود را ابراز دارند؟
ج: همه مطبوعات آزادند مگر اینکه مقالات مضر به حال کشور باشد.
س: آیا حضرت عالی پس از رفتن شاه به طور موقت یا دائم به ایران باز خواهید گشت؟ و اصولاً برنامه حضرت آیت الله در این زمینه چیست؟
ج: من هر موقع صلاح بدانم به ایران می روم، این بستگی به تصمیم خودم دارد.

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

فرمان به حجت الاسلام آقای حاج شیخ صادقی خلخالی

تاریخ: 1357/10/24

فرمان به حجت الاسلام آقای حاج شیخ صادقی خلخالی

بسم الله الرحمن الرحیم
بعد الحمد و الصلوه جناب مستطاب عمادالاعلام و حجت الاسلام آقای حاج شیخ صادق خلخالی - دامت افاضاته - از قبل این جانب مجازند در تصدی امور حسبیه و شرعیه که در عصر غیبت امام - (علیه السلام) - از مختصات فقیه است و نیز مجازند در اخذ سهمین مبارکین و صرف سهم سادات و نصف از سهم مبارک امام - (علیه السلام) - را در موارد مقرره و ایصال نصف دیگر را به این جانب یا به وکیل معروف این جانب در قم.
(و اوصیه ایده الله تعالی بما اوصی به السلف الصالح من التقوی و مخالفه الهوی و ارجو منه الدعاء والنصیحه و السلام علیه و علی عبادالله الصالحین) .
روح الله الموسوی الخمینی

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

مصاحبه خبرنگار مجله آلمانی اشترن

تاریخ: 1357/10/26

مصاحبه خبرنگار مجله آلمانی اشترن

س: حضرت آیت الله ! شما بنیادگذاری یک دولت اسلامی را در ایران اعلام فرموده اید که ریاست آن را عهده دار خواهید شد. آیا این دولت اسلامی بر اساس یک رژیم پارلمانی و از نوع رژیم های پارلمانی دنیا غرب خواهد بود یا یک نوع حکومت روحانی؟ و آیا می خواهید نقش ریاست خود را با انتخابات و یا با مراجعه به آرای عمومی به تصویب برسانید؟ در این دولت اسلامی آیا احزاب سیاسی روزنامه ها و همچنین غیر معتقدین به دین می توانند آزادانه احتمالاً عدم موافقت را با آن حضرت و سیاست تان اظهار دارند؟
ج: من نمی خواهم ریاست دولت را داشته باشم. و طرز حکومت حکومت جمهوری است و تکیه به آرای ملت. و قانون قوانین اسلام است و احزاب آزادند که مخالفت با ما یا با هر چیزی بکنند مادامی که اقداماتشان مضر به کشور نباشد.
س: قدرت حضرت عالی بر روی چه نیروی سیاسی یا بر چه تشکیلات بنیادی دیگر اتکاء خواهد داشت؟ تکیه شما مثلاً بر روی جبهه ملی است یا بر روی روحانیون؟ قبلاً اظهار فرموده بودید که اینها فقها و اشخاص دیگری هستند که باید به امور حکومت اشتغال یابند و آیا این اصل به همان سان که قبلاً فرموده اید عمل خواهد شد؟
ج: من چنین چیزی نگفته ام که روحانیون متکفل حکومت خواهند شد. روحانیون شغلشان چیز دیگری است. نظارت بر قوانین البته به عهده روحانیون است و اتکاء روحانیون هم به ملت است نه به حزبی و من هم به ملت اتکاء دارم و به حزبی وابسته نیستم.
س: بنابر این نقل قول هایی که از جناب عالی در روزنامه هرالد تریبون آمریکایی منتشر شده نقل قول و پیام شما نیست؟
ج: بسیاری از روزنامه ها بر خلاف واقع چیز می نویسند و من باید تعجب کنم از اینکه چطور روزنامه ها به خودشان اجازه می دهند که حرف هایی که برخلاف واقع است و من نگفته ام و نکرده ام نسبت دهند.
س: در چه هنگام و در چه شرایطی برای نخستین بار در خود احساس این رسالت سیاسی را فرموده اید و چرا توده های ایرانی را بلافاصله پس از حوادث سال 1963 از همان هنگام که

صحیفه نور جلد 22 صفحه 174

جناب عالی رهبر خلقی بودید بسیج نفرمودید؟
ج؛ ما از اول برای این که مخالفت با رژیم داشته باشیم چون رژیم را قانونی نمی دانستیم درصدد بودیم ولکن به تدریج ملت بیدار شد. یک امری نبود که بتوان در همان اوایل این کار را انجام داد. در این مدت کم کم مردم بیدار شدند و از یک سال و نیم قبل به این طرف این آگاهی به اوج خود رسید و منتهی به این مسایل شد.

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

مصاحبه تلویزیون فرانسه

تاریخ: 1357/10/29

مصاحبه تلویزیون فرانسه

سوال: از حضرت عالی تشکر بکنم به عنوان این که ما را قبول کردید که بیاییم با شما مصاحبه کنیم. مخبر ما از تهران گزارش می دهد که میلیون ها نفر در خیابان های تهران مشغول تظاهرات هستند. می خواستیم ببینیم که شما در جریان این امر هستید و نظرتان راجع به این تظاهرات عظیمی که در تهران وجود دارد چیست؟
جواب: تظاهرات در تهران تنها نیست در سایر بلاد ایران شهرستان های ایران هم هست و نظر من این است که برای چندمین بار رفراندم عمومی است به این که نه شاه را شاه سابق را - و نه حکومت او را و نه شورای سلطنتی را ملت ایران نمی پذیرد. و ملت ایران حکومت اسلامی می خواهد و همین رای عمومی است بر این که حکومت اسلامی را طالب است و چیز دیگری را غیر از این طالب نیست حکومت دیگری را نمی پذیرد.
سوال: صحبت از شورای سلطنت فرمودید آقای تهرانی آمدند به این جا که می خواهند با شما ملاقات بکنند و شما را ببینند. آیا شما می خواهید ایشان را ببینید و تماسی با شورای سلطنت داشته باشید؟
جواب: من تماسی با شورای سلطنت نمی توانم داشته باشم. ایشان از من تقاضای ملاقات کرد و گفتم به ایشان تذکر بدهند که تا شما استعفا ندهید از شورای غیر قانونی سلطنت و تا این که اعلام نکنید که این استعفا برای این است که قانونی نیست من با شما ملاقات نخواهم کرد.
سوال؛ همان طور که فرمودید رفراندم عمومی مردم در ایران در جریان است و این جمعیت کثیری که آن جا هستند می خواهند که شما برگردید. تا به حال فرمودید که هر موقعی که وقتش برسد بر می گردم. در چنین صورتی چه تصمیمی خواهید گرفت؟
جواب: باز هم همان را تکرار می کنم که وقتی که صلاح دیدم و رفتنم در آن جا اصلح بود خواهم رفت.
سوال: ما اطلاعاتی داریم که اعتصاب غذا در بعضی از پادگان ها و در بعضی از واحدهای نظامی صورت گرفته . آیا فکر می کنید که این علامت این است که ارتش شروع کرده به برگشتن به طرف شما؟

صحیفه نور جلد 22 صفحه 176

جواب: ما امیدواریم که ارتش به تمام اقشارش برگردد. البته قشرهایی از او رو به ملتند. لکن صلاح ارتش این است که همه برگردند به آغوش ملت و با شاهی که کنار رفت و دیگر برگشت ندارد هیچ تماسی نداشته باشند و توهم نکنند که باید به شاه وفادار باشند. شاهی که به ملت آنها خیانت کرد و این همه جنایات به برادران آن ها وارد کرد و ارتش را به صورت یک وابسته در آورد و اقتصاد ملت ما را فلج کرد و زراعت ملت ما را از بین برد این شاه قابل این نیست که به او توجه بشود و ارتش باید ارتش ملت باشد و ما ارتش را از خودمان می دانیم و اگر چند نفری در آنها خیانتکارند حسابشان از سایرین خارج است. و ما امیدواریم که همه آنها به آغوش ملت برگردند و از آنها ما پذیرایی خواهیم کرد.
سوال: برای مدت ها شما رفتن شاه را خواسته اید حال که او رفته می خواهید که دوستان شما در ایران قدرت را به دست بگیرند به چه نوعی؟ به صورت قانونی یا به صورت فشار افکار عمومی با این تظاهراتی که دارند؟
جواب: فشار افکار عمومی همان قانون است. سلطنت در ایران به آرای مردم به خیال آنها آمده است و حال آن که از اول هم نیامده بود. قانون ما این است که سلطنت باید به آرای عمومی مستقر بشود و الان آرای عمومی خلع کرده است او را بلکه مکرر اعلام خلع او را کرده. بنابر این ما همان فشار افکار عمومی که قانون واقعاً همان است باید قدرت را به دست بگیریم و حکومت را مستقر کنیم.
سوال: طبیعتاً در چنین شرایطی سوالات زیادی طرح می شود و از جمله آن که می گویند که شما آیت الله ها در ایران به همان اندازه که شاه ثروتمند است ثروت دارید و احیاناً از کشورهای مختلف کمک می گیرید. این پشتیبانی از کشورهای مختلف از کجاست و بعضی ها هم می گویند که به قدرت رسیدن شما برگشت به دوران گذشته است.
جواب: اما قضیه ثروتمند بودن روحانیین در ایران یک مطلب بسیار کذبی است که واضح است فساد او. و اما این که از جاهای دیگر پشتیبانی می شود آن هم تکذیب می کنم و ابداً از هیچ مملکتی از هیچ جایی به روحانیین ایران پشتیبانی نمی شود و کمک مالی نمی شود لکن مردم ایران علاقه دارند علاقه اسلامی دارند به روحانیین ایران و مردم ایران هر کمکی روحانیین بخواهند به آنها می دهند و احتیاج به کمک های خارجی ندارند.
سوال: قسمت دوم سوالم که مربوط به گذشته یعنی به عقب برگرداندن است.
جواب: این که گفته می شود که ما می خواهیم مملکت را به عقب برگردانیم این مطلبی بوده است که شاه برای این که دست و پا بزند و خلاص بشود از این گرفتاری که دارد منتشر کرده. ما با جمیع آثار تمدن موافقیم و مایلیم که مملکت ما مجهز بشود به جمیع آثار تمدن لکن نه به آن طور که شاه عمل کرد. شاه تمام آثار تمدن را در ایران به یک آثار فاسد کننده مفسد درآورد سینماها را محل فساد درست کرد اخلاق جوان های ما را فاسد کرد مراکز فحشا را زیاد

صحیفه نور جلد 22 صفحه 177

کرد، مراکزی که جوان های ما را عادت به چیزهای باطل مثل هروئین می کند زیاد کرد و ما با اینها مخالفیم. و اما با آثار تمدن و پیشروی به هیچ وجه مخالف نیستیم با پیشروی های شاه مخالفیم که پیشروی های او ما را به عقب برگردانده و /ما/ حالا سال های طولانی باید ایران زحمت بکشد تا اینکه ایران را به حالی برساند که ترمیم بکند این فسادهایی که شاه در ایران ایجاد کرده و این خرابی هایی را که به بارآورده.
سوال: اجازه بدهید که از طرف تلویزیون فرانسه از شما تشکر بکنم که ما را این جا خواستید. آیا فکر می کنید آن روزی که از این جا بروید متأسف خواهید بود از این محل از این مکان؟
جواب: / من / آن محل برای من هیچ مطرح نیست. من هر جا بتوانم خدمت بکنم به انسانیت خدمت بکنم به ملت خودم آن جا برای من خوب است. تا این جا بتوانم خدمت بکنم علاقه دارم که این جا باشم وقتی این جا نتوانم خدمت کنم علاقه ای به این جا ندارم به آن جا دارم که بتوانم خدمت بکنم.

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

تلگرام به آیت الله شریعتمداری

تاریخ: 1357/11/15

تلگرام به آیت الله شریعتمداری

بسمه تعالی
حضرت آیت الله آقای شریعتمداری دامت برکاته
مرقوم شریف در تفقد از این جانب واصل و موجب تشکر گردید. سلامت و سعادت جناب عالی را از خداوند تعالی خواستار است. امید است پس از چند روزی به زیارت حضرات آقایان نایل شوم.
والسلام علیکم و رحمةالله
روح الله الموسوی الخمینی

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

تشکر پس از بازگشت به ایران

تاریخ: 1357/11/17

تشکر پس از بازگشت به ایران

بسمه تعالی
این جانب از کلیه کسانی که پس از بازگشت من به ایران به وسیله تلگراف نامه و مطبوعات تبریک گفته یا شکرگزاری و اظهار محبت وفاداری قدردانی و همبستگی کرده اند تشکر می کنم و پیروزی همه را در غلبه بر دشمنان اسلام و مسلمین و برقرار ساختن جمهوری اسلامی از خداوند متعال خواستارم.
روح الله الموسوی الخمینی

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

دیدار با نمایندگان بازاریان و کسبه

تاریخ: 1357/11/19

دیدار با نمایندگان بازاریان و کسبه

بسم الله الرحمن الرحیم
ایشان فرمودند که پانزده سال و من عرض می کنم که پنجاه و هفت هشت سال. رنج ملت ما از زمان رضاشاه شروع شد و کسانی که آن زمان سیاه را به خاطر دارند می دانند که رضاشاه به این ملت چه کرد. رضاشاه به حسب آنچه در رادیوی دهلی بود منصوب از طرف انگلستان بود برای سرکوبی ملت ما. و بعد از رضاشاه محمدرضا از طرف قوای ثلاثه از طرف آمریکا و انگلستان و شوروی تحمیل شد بر ما چنانچه در کتاب خودش این مطلب را دارد که آنها صلاح دیدند که من باشم. البته آنها صلاح خودشان را دیدند برای اینکه نوکری بهتر از او که همه خز این ملت ما را به آنها بدهد تسلیم کند و مملکت ما را از حیث کشاورزی از حیث بازرگانی از همه چیزها عقب رانده کند و به نفع آنها بکند. البته آن ها او را مأمور کرده اند و خودش هم می گوید مأموریت برای وطنم. این مأموریت همان است. نه اینکه یک چیز دیگر بوده. و می دانید که بعد از این سال های رنج و عقده هایی که ملت ما پیدا کرد به قیام همگانی ملت آن قدرت شیطانی عظیم و آن قدرت های بالاتر از همه قدرت ها که قدرت های شیطانی است قدرت آمریکا قدرت شوروی قدرت چین انگلستان اینها همه پشتیبانی کرده اند از او لکن ملت وقتی که یک مطلبی را خواست با مشت گره کرده در مقابل همه اینها ایستاد و همه را شکست داد. و من می دانم که بازار تهران مرکز فعالیت سیاسی - اسلامی همیشه بوده است. بازار تهران بود که همیشه باعث می شد که کارهایی که علما پیشنهاد می کردند و یا کسانی که دلسوز به این مملکت بودند پیشنهاد می کردند به پشتوانه بازار تهران و بازرگانان تهران این امور انجام می شد. و من باید تشکر کنم از گروه اصناف و اشخاصی که بازاری هستند به هر صورتی که هستند من باید از آنها تشکر کنم که در این نهضت سهم عظیمی آنها داشتند. و اگر چنانچه بازارهای ایران نبود معلوم نبود که ما بتوانیم به مقصد برسیم. این پشتیبانی بازارهای ایران و پشتیبانی سایر اصنافی که ما داریم این اسباب این شد که الحمدالله تاکنون به این پیشرفت عظیم رسیده است ولی باز اول کار است و باید تتمه اینها هم به قبرستان ها بروند و بعد از این طرز یک حکومت اسلامی که حکومت از جانب ملت باشد که ملت تعیین کند او را مستند به ملت باشد ما در طول تاریخ ایران یک حکومت مستند به ملت نداشتیم زمان سلاطین سابق که اصل ملت ها به حساب نمی آمدند و باب، باب قلدری بود. از زمان

صحیفه نور جلد 22 صفحه 181

رضاشاه به این ورهم که ما اطلاع داریم و در مشاهدات ما بوده باز همین معنا بود. بنابر این یک حکومت ملی یک سلطنت ملی یک انتخابات ملی در این وطن نبوده است. از اینکه این انتخابات و مجالس مجالس ملی نبوده است و دولت های ناشی از این مجلس هم غیرقانونی است و مستند به آرای ملت نبوده است. آن شخص هم که الان به جای محمدرضا خان و به امر محمدرضاخان به مسند وزارت نشسته است ایشان هم که ادعا می کند من ملی هستم قانونی هستم نه قانونی هست و نه ملی هست. اما مدعی است برای اینکه احترام به این ملت هیچ نمی گذارد احترام به این فریادهایی که الان هم در....* در بین خیابان ها هست نمی گذارد. و اما قانونی نیست برای اینکه منشاش مجالسی است که آنها قانونی نیستند و خود ایشان قبل از اینکه به وزارت برسد تصدیق داشت به اینکه مجلسین قانونی نیستند حالا که به وزارت رسیده می گوید که قانونی هستند. البته اشخاصی که این طور باشند که آن که به نفع خودشان است یک جور است و آن که به نفع خودشان نیست یک...*. اگر به نفع او شد قانونی است اگر به نفع ما شد غیرقانونی است. این مسایلی است که بازار با ما همیشه شریک بوده در این مسایل و در این پیشرفت ها. لکن آنچه باید عرض کنم رمز این تقدم و پیروزی وحدت کلمه بود اگر وحدت کلمه نبود این پیروزی حاصل نمی شد.
شما می بینید که الان از مرکز تا هرجا بروید تمام مملکت با هم یک مطلب یک شعار دارند یک شعار آن هم شعار اسلامی شعار اینکه رژیم را ما نمی خواهیم سلطنت این کشور را نمی خواهیم و حکومت اسلامی می خواهیم حکومت عدل اسلامی می خواهیم. این وحدت کلمه که در بین یک ملت حاصل شد آن وقت می فهمیم به اینکه این قدرت های بزرگ با وحدت کلمه ملت نمی توانند کاری بکنند چنانچه ما دیدیم این معنا را و من امیدوارم که این وحدت کلمه تا آخر محفوظ بماند. و عرض می کنم که الان مملکت ما حساسترین زمان تاریخ را دارد می گذراند یعنی تحول از طاغوت به حکم الله تحول از ظلم به عدل تحول از خیانت ها به امانت ها. این حساسترین وقتی است که ما الان در آن واقع هستیم و لهذا بر من که یک طلبه هستم و بر شما آقایان که بازرگانان هستید و بر علمای اعلام و بر طلاب علوم دینیه و بر دانشگاهی ها بر کارگران بر اجزای ادارات بر دهقانان بر همه اینها واجب است که از این نهضت پشتیبانی کنند. که اگر چنانچه خدای نخواسته از این پشتیبانی نشود تزلزلی در این پیدا بشود تا ابد ما دیگر زیر بار اینها هستیم فهمیدند اینها که آن چیزی که قدرت دارد وحدت ملت و اسلام است تحت بیرق اسلام است که این قدرت حاصل شده است و می تواند با ابرقدرت ها مقابله کند. این معنا را که فهمیدند آنها درصد بر می آیند که این قدرت را بکوبند و دنبال این هستند که علما را جدا کنند شما را از علما جدا کنند دانشگاه را از علما جدا کنند دانشگاه را از بازار جدا کنند همه اینها را با هم به هم بریزند که این وحدت کلمه از بین برود و بعد کارهای خودشان را بکنند و بعید هم ندانید که اینها همان رژیم سلطنتی را بخواهند حفظش کنند،

صحیفه نور جلد 22 صفحه 182

گرچه اینها به نظر انسان نمی رسد که یک چیز پوسیده ای را اینها بخواهند ولهذا دیدید که محمدرضا وقتی که پناه برد به این که دنبال او بود یعنی پشتیبانی از او می کرد راهش نداد در مملکت خودش. آنها این طورند که هر وقت به منفعت شان باشد یک فردی را چه می کنند. این را باید ما همه متنبه باشیم که ان شاءالله از حالا همان طوری که تا حالا قدرت ها با هم بوده است پشتیبانی بوده است بازار از کارگرها کارگرها از بازار همه از علما علما از آنها پشتیبانی کردند و همه با هم صف واحد همه باهم فریاد کردند و همه با هم خواستند آن مسایل اسلامی و انسانیه را، از حالا به بعد هم تا آخر نهضت ان شاءالله باقی باشد تا اینکه به یک ایرانی که مال خودمان باشد نه همه مخازنش را به این و آن بدهند یک ایرانی که زراعتش را خودمان بکنیم نه آنجایی که زراعتش را اسرائیل بکند و زراعتش را هم از دست ما بگیرد و تمام بشود همه چیز. من از خدای تبارک و تعالی توفیق همه شما را می خواهم.

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

نامه به حضرت آیت الله آقای گلپایگانی

تاریخ: 1357/11/20

نامه به حضرت آیت الله آقای گلپایگانی

حضرت آیت الله آقای گلپایگانی دامت برکاته
به عرض عالی می رساند: مرقوم محترم که حاکی از صحت مزاج شریف و حاوی تفقد و ابراز محبت نسبت به ورود حقیر به کشور ایران بود و اصل و موجب کمال تشکر گردید. امید است ان شاءالله تعالی با حفظ وحدت کلمه عموم مسلمانان تحت رهبری آیات عظام و علمای اعلام - دامت برکاتهم - به پیروزی کامل نایل گردند. و در این موقع حساس و تاریخی بتوانیم تا حدودی به وظیفه خود نسبت به شریعت مقدسه انجام وظیفه کنیم. خدماتی که حضرت مستطاب عالی در طول مبارزات گذشته انجام داده اید و شداید و سختی هایی را که تحمل کرده اید فراموش نخواهد شد. مرجو آنکه در مظان استجابت دعا این جانب را از دعای خیر فراموش نفرمایید. از خدای تعالی عظمت اسلام و مسلمین را خواستارم.
والسلام علیکم و رحمةالله و برکاته
روح الله الموسوی الخمینی

یک شنبه 3 اردیبهشت 1396  8:52 PM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

پیام به کارکنان اعتصابی صنعت نفت

تاریخ: 1357/11/27

بسم الله الرحمن الرحیم
به عموم کارمندان و کارگران شرکت نفت پس از تشکر فراوان از آنان که سهم مهمی در پیشرفت نهضت اسلامی داشته اند و با همت شجاعانه آنان پیروزی نصیب ملت بزرگ گردید تذکر داده می شود اکنون که بحمدالله پیروزی حاصل است، مقتضی است اعتصاب خود را بشکنند و به سر کار خود بروند. اکنون اعتصاب برخلاف مسیر انقلاب است و شکستن آن موافق صلاح ملت است.
روح الله الموسوی الخمینی

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

تاریخ: 1357/11/27

بسم الله الرحمن الرحیم
به عموم کارمندان و کارگران شرکت نفت پس از تشکر فراوان از آنان که سهم مهمی در پیشرفت نهضت اسلامی داشته اند و با همت شجاعانه آنان پیروزی نصیب ملت بزرگ گردید تذکر داده می شود اکنون که بحمدالله پیروزی حاصل است، مقتضی است اعتصاب خود را بشکنند و به سر کار خود بروند. اکنون اعتصاب برخلاف مسیر انقلاب است و شکستن آن موافق صلاح ملت است.
روح الله الموسوی الخمینی

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها