0

صحیفه نور امام خمینی

siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 158652

پاسخ به:صحیفه نور امام خمینی

پاسخ به استفتاء شورای نگهبان در مورد مالکیت و استخراج معادن

تاریخ: 1366/08/03

پاسخ به استفتاء شورای نگهبان در مورد مالکیت و استخراج معادن

بسم الله الرحمن الرحیم
حضرات حجج اسلام آقایان فقهای شورای نگهبان دامه افاضاتهم
پس از اهداء سلام و تحیت، اصل مسأله تبعیت اعماق زمین و نیز هوا نسبت به املاک شخصی تا حدود احتیاجات عرفی است مثلاً اگر کسی در خارج از محدوده منزل و یا زمین شخصی و یا وقفی کانالی زده و از زیرزمین آنها عبور کند یا تصرف نماید، دارندگان منازل و زمین یا متولیان نمی توانند ادعایی بنمایند. یا اگر کسی بالاتر از مقدار متعارف بنایی ایجاد و یا رفت و آمد نماید، هیچ یک از مالکین و یا متولیان حق جلوگیری از او را ندارند و بالاخره تبعیت زمین شخصی به مقدار عرفی است و آلات جدیده هیچ گونه دخالتی در تعیین مقدار عرفی ندارد ولی تبعیت کشور مقدار بسیار زیاد است و دولت حق دارد تا از تصرف بیش از حق عرفی شخص و یا اشخاص جلوگیری نماید. بنابراین نفت و گاز و معادنی که خارج از حدود عرفی املاک شخصی است، تابع املاک نمی باشد و اما اگر فرض کنیم معادن و نفت و گاز در حدود املاک شخصی است که فرضی بی واقعیت است این معادن چون ملی است و متعلق به ملت های حال و آینده است که در طول زمان موجود می گردند، از تبعیت املاک شخصیه خارج است و دولت اسلامی می تواند آنها را استخراج کند ولی باید قیمت املاک اشخاص و یا اجاره زمین تصرف شده را مانند سایر زمین ها بدون محاسبه معادن در قیمت و یا اجاره بپردازد و مالک نمی تواند از این امر جلوگیری نماید. انشاءالله موفق و موید باشید.
والسلام علیکم و رحمةالله
روح الله الموسوی الخمینی

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

یک شنبه 3 اردیبهشت 1396  8:36 PM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

دیدار با طلاب رزمی - تبلیغی تیپ 83 امام جعفر صادق (ع)

تاریخ: 1366/08/28

شما مطمئن باشید که من در مواقعی که احتمال می دهم دعا مستجاب باشد به همه دعا می کنم

بسم الله الرحمن الرحیم
من نمی دانم با چه زبانی، من نمی توانم احساساتی که دارم نسبت به شماها و اخلاص و مودتی که دارم نسبت به همه قشرهای ملت و خصوصاً قشر روحانی با چه زبان ادا کنم. شما مطمئن باشید که من در مواقعی که احتمال می دهم دعا مستجاب باشد، به همه دعا می کنم. و الان هم از خدای تبارک و تعالی می خواهم که شما را در راهی که بوده اید حفظ کند و خداوند دشمنان اسلام را هدایت کند و اگر نمی شوند، فانی کند.
امیدوارم که همه شما آقایان و سایر قشرهای ملت در کار خودتان مستقیم باشید که این کار حق است. راه شما راه خداست و خدای تبارک و تعالی به شما نصرت عنایت می کند. خداوندا! اینها بندگان تو هستند، اینها در حضور تو هستند، اینها برای اسلام تو خدمت می کنند، اینها برای شکست کفار جانفشانی می کنند، خداوندا! تو تأییدشان کن، حفظشان کن، سلامت شان بدار، عاقبت همه را ختم به خیر کن.
والسلام علیکم و رحمةالله

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

پاسخ امام خمینی به نامه شورای عالی پشتیبانی جنگ مبنی بر درخواست صدور فرمان معظم له برای تهیه عده و عده های لازم به منظور دفع تجاوز رژیم بعثی عراق

تاریخ: 1366/08/21

پاسخ امام خمینی به نامه شورای عالی پشتیبانی جنگ مبنی بر درخواست صدور فرمان معظم له برای تهیه عده و عده های لازم به منظور دفع تجاوز رژیم بعثی عراق

بسمه تعالی
شورای عالی پشتیبانی جنگ اعزهم الله تعالی
واضح است و کراراً گفته شده است که این جنگ تحمیلی در رأس امور واقع است و لازم است به همت همه اقشار کشور هر چه سریعتر با عنایات حق تعالی پیروزی به دست آید. بنابراین آنچه که شورای عالی پشتیبانی جنگ و متخصصان امور جنگی ضرورت تشخیص داده اند باید عمل شود و کوتاهی نگردد. در این فرصت از تمام اقشار ملت خصوصاً علمای اعلام و ائمه جمعه و جماعات و خطبای محترم لازم است تشکر کنم که با صرف جان و عزیزان و مال خود در راه مقاصد اسلام به طور شایسته عمل به وظیفه الهی نمودند و از ملت عظیم که با راهپیمایی های اخیر پشت جنایتکاران پلید خصوصاً آمریکا را لرزاند، با تمام وجود قدردانی بنمایم.
از خداوند تعالی قدرت هر چه بیشتر رزمندگان و پیروزی آنان و رحمت و سعادت شهدا و جانبازان و آزادی اسرا و صبر داغ دیدگان و سلامت و پشتکار دست اندرکاران را طلب می کنم.
روح الله الموسوی الخمینی

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

پاسخ به استفسار وزیر کار و امور اجتماعی در مورد برقراری شروط الزامی در واحدهای تولیدی و خدماتی

تاریخ: 1366/09/16

پاسخ به استفسار وزیر کار و امور اجتماعی در مورد برقراری شروط الزامی در واحدهای تولیدی و خدماتی

بسمه تعالی
در هر دو صورت، چه گذشته و چه حال دولت می تواند شروط الزامی را مقرر نماید.
روح الله الموسوی الخمینی

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

پیام امام خمینی در پاسخ به پیام تبریک رئیس جمهور مالدیو به مناسبت میلاد حضرت رسول (ص)

تاریخ: 1366/09/10

پیام امام خمینی در پاسخ به پیام تبریک رئیس جمهور مالدیو به مناسبت میلاد حضرت رسول (ص)

بسم الله الرحمن الرحیم
حضرت آقای مامون عبدالقیوم رئیس جمهور کشور مالدیو
تلگراف تبریک آن جناب به مناسبت میلاد مسعود پیامبر گرامی اسلام حضرت محمدبن عبدالله صلی الله علیه و آله و سلم واصل و موجب تشکر گردید، متقابلاً این عید بزرگ را به آن جناب و ملت برادر کشورتان تبریک گفته، سعادت و موفقیت ملل اسلامی را در راه جهاد با دشمنان اسلام از خدای تعالی مسئلت دارم.
والسلام علیکم
روح الله الموسوی الخمینی

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

پاسخ امام به نامه مدیر عامل و یکی از اعضای شورای سرپرستی صدا و سیما در مورد برنامه های تلویزیونی

تاریخ: 1366/09/30

پاسخ امام به نامه مدیر عامل و یکی از اعضای شورای سرپرستی صدا و سیما در مورد برنامه های تلویزیونی

بسمه تعالی
نظر نمودن به این قبیل فیلم ها و نمایشنامه ها هیچ یک اشکال شرعی ندارد و بسیاری از آنها آموزنده است و پخش آنها نیز اشکالی ندارد و همین طور فیلم های ورزشی و آهنگ ها اکثراً بی اشکال است. گاهی خلاف به طور نادر دیده می شود که باید بیشتر مواظبت کرد لکن دو نکته باید مراعات شود: اول آن که کسانی که گریم می کنند، باید محرم باشند و اجنبی حرام است چنین کاری را انجام دهد. دوم آن که بینندگان از روی شهوت نظر نکنند.
روح الله الموسوی الخمینی

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

تقدیر از کمک مالی خواهران مسلمان عراقی به جبهه های جنگ

تاریخ: 1366/09/28

تقدیر از کمک مالی خواهران مسلمان عراقی به جبهه های جنگ

بسمه تعالی
مبلغ بسیار ارزنده ای که خانم های معظم عراقی، که خداوند به آنها هر چه بیشتر توفیق خدمت به اسلام و رزمندگان عزیزی که برای رفع شر قدرت ها و وابستگان پست آنان جانفشانی می کنند، واصل شد. از خداوند تعالی سلامت و سعادت همه را خواهانم.
دعاگو - روح الله الموسوی الخمینی

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

پاسخ به نامه رئیس جمهور پیرامون اختیارات حکومت اسلامی

تاریخ: 1366/10/16

پاسخ به نامه رئیس جمهور پیرامون اختیارات حکومت اسلامی

بسمه تعالی
جناب حجت الاسلام آقای خامنه ای رئیس جمهور محترم جمهوری اسلامی دامت افاضاته
پس از اهداء سلام و تحیت، من میل نداشتم که در این موقع حساس به مناقشات پرداخته شود و عقیده دارم که در این مواقع، سکوت بهترین طریقه است. و البته نباید ماها گمان کنیم که هر چه می گوییم و می کنیم کسی را حق اشکال نیست. اشکال بلکه تخطئه یک هدیه الهی است برای رشد انسان ها، لکن صحیح ندانستم که جواب مرقوم شریف و تقاضایی که در آن شده بود را به سکوت برگزار کنم، لهذا آنچه را که در نظر دارم به طور فشرده عرض می کنم.
از بیانات جناب عالی در نماز جمعه این طور ظاهر می شود که شما حکومت را که به معنای ولایت مطلقه ای که از جانب خدا به نبی اکرم صلی الله علیه و آله و سلم واگذار شده و اهم احکام الهی است و بر جمیع احکام فرعیه الهیه تقدم دارد، صحیح نمی دانید و تعبیر به آن که این جانب گفته ام حکومت در چارچوب احکام الهی دارای اختیار است، بکلی بر خلاف گفته های این جانب است.
اگر اختیارات حکومت در چارچوب احکام فرعیه الهیه است، باید عرض حکومت الهیه و ولایت مطلقه مفوضه به نبی اسلام صلی الله علیه و آله و سلم یک پدیده بی معنی و محتوا باشد. اشاره می کنم به پیامدهای آن که هیچ کس نمی تواند ملتزم به آنها باشد. مثلاً خیابان کشی ها که مستلزم تصرف در منزلی است یا حریم آن است در چارچوب احکام فرعیه نیست، نظام وظیفه و اعزام الزامی به جبهه ها و جلوگیری از ورود و خروج ارز و جلوگیری از ورود یا خروج هر نحو کالا و منع احتکار در غیر دو سه مورد و گمرکات و مالیات و جلوگیری از گران فروشی، قیمت گذاری و جلوگیری از پخش مواد مخدر و منع اعتیاد به هر نحو غیر از مشروبات الکلی، حمل اسلحه به هر نوع که باشد و صدها امثال آن که از اختیارات دولت است بنابر تفسیر شما خارج است و صدها امثال اینها. باید عرض کنم حکومت که شعبه ای از ولایت مطلقه رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم است، یکی از احکام اولیه اسلام است و مقدم بر تمام احکام فرعیه حتی نماز و روزه و حج است. حاکم می تواند مسجد یا منزلی را که در مسیر خیابان است خراب کند و پول منزل را به صاحبش رد کند، حاکم می تواند مساجد را در موقع لزوم تعطیل کند و مسجدی که ضرار باشد در صورتی که رفع بدون تخریب نشود، خراب کند. حکومت می تواند قراردادهای شرعی را که خود با مردم بسته است، در موقعی که آن قرارداد مخالف

صحیفه نور جلد 20 صفحه 171

مصالح کشور و اسلام باشد یک جانبه لغو کند و می تواند هر امری را چه عبادی و یا غیر عبادی /است/ که جریان آن مخالف مصالح اسلام است، از آن، مادامی که چنین است جلوگیری کند. حکومت می تواند از حج که از فرایض مهم الهی است، در مواقعی که مخالف صلاح کشور اسلامی دانست موقتاً جلوگیری کند.
آنچه گفته شده است تاکنون و یا گفته می شود، ناشی از عدم شناخت ولایت مطلقه الهی است آنچه گفته شده است که شایع است مزارعه و مضاربه و امثال آنها را با آن اختیارات از بین خواهد رفت، صریحاً عرض می کنم که فرضاً چنین باشد این از اختیارات حکومت است و بالاتر از آن هم مسائلی است که مزاحمت نمی کنم. انشاءالله تعالی خداوند امثال جناب عالی را که جز خدمت به اسلام نظری ندارید، در پناه خود حفظ فرماید.
روح الله الموسوی الخمینی

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

پاسخ امام به نامه حجت الاسلام خامنه ای رئیس جمهور در مورد مبانی فقهی ولایت فقیه

تاریخ: 1366/10/21

پاسخ امام به نامه حجت الاسلام خامنه ای رئیس جمهور در مورد مبانی فقهی ولایت فقیه

بسم الله الرحمن الرحیم
جناب حجت الاسلام آقای خامنه ای رئیس جمهور محترم جمهوری اسلامی دامت افاضاته، مرقوم شریف جناب عالی واصل و موجب خرسندی گردید. این جانب که از سال های قبل از انقلاب با جناب عالی ارتباط نزدیک داشته ام و همان ارتباط بحمدالله تعالی تاکنون باقی است، جناب عالی را یکی از بازوهای توانای جمهوری اسلامی می دانم و شما را چون برادری که آشنا به مسائل فقهی و متعهد به آن هستید و از مبانی فقهی مربوط به ولایت مطلقه فقیه جداً جانبداری می کنید، می دانم و در بین دوستان و متعهدان به اسلام و مبانی اسلامی از جمله افراد نادری هستید که چون خورشید روشنی می دهید. مع الاسف جمهوری اسلامی و سران محترم آن به جرم اسلام خواهی و بسط عدالت اسلامی در جهان مورد تاخت و تاز تبلیغاتی جهانخواران شده اند و مثلاً اگر بگویند آفتاب روشن است، فردا تبلیغات جهانی به شرح و تفصیل و توجیه و تحلیل پرداخته و جمهوری اسلامی و یاران آن را به طوری محکوم می کنند و چون آشنا به فقه اسلامی و به ملت فداکار اسلام و ایمان راسخ آنان نیستند، بسیاری از اوقات تبلیغات آنان به نفع جمهوری اسلامی تمام می شود.
و البته ما متوقع نیستیم که با قیامی که بر پایه اسلام عزیز نمودیم و (نه) به شرق و غرب و عمال آنها گفته ایم، آنان به ما و شماها و به ملت عزیز جان بر کف ما بارک الله بگویند. و خوشبختانه اخیراً در همین موضوع حدود ولایت فقیه نویسندگان و گویندگان متعهد و آگاه به مسائل اسلامی، مسأله را در مجالس و روزنامه ها تا آن جا که دیدم مورد بحث قرار داده که من از تمامی آنان تشکر می کنم و امید است ائمه ی محترم جمعه و بویژه امثال جناب عالی که در میان مسائل دست توانا دارید، مسأله را تعقیب و در خطبه های نماز جمعه اذهان ناآگاهان را روشن و زبان دشمنان اسلام را قطع فرمایید. و جناب عالی و ملت بزرگوار خواهند دید که در اطراف همین نامه چه شیطنت ها و تحلیل ها در رسانه های گروهی مخالفین اسلام و همدستان آنان خواهد صورت گرفت. در خاتمه سلامت و سعادت جناب عالی را از خداوند خواستار و امید است امثال جناب عالی در مقاصد عالیه خود پیروز و سر بلند گردید.
والسلام علیکم و رحمةالله
روح الله الموسوی الخمینی

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

پاسخ حضرت امام به نظر خواهی دبیر شورای نگهبان پیرامون امکان استفاده از فتوای معظم له جهت اعمال شروطی در ازای استفاده از خدمات و امکانات دولتی و عمومی

تاریخ: 1366/09/26

پاسخ حضرت امام به نظر خواهی دبیر شورای نگهبان پیرامون امکان استفاده از فتوای معظم له جهت اعمال شروطی در ازای استفاده از خدمات و امکانات دولتی و عمومی

بسمه تعالی
دولت می تواند در تمام مواردی که مردم استفاده از امکانات و خدمات دولتی می کنند با شروط اسلامی و حتی بدون شرط قیمت مورد استفاده از آنان بگیرد و این جاری است در جمیع مواردی که تحت سلطه حکومت است و اختصاص به مواردی که در نامه وزیر کار ذکر شده است ندارد بلکه در انفال که در زمان حکومت اسلامی امرش با حکومت است، می تواند بدون شرط یا با شرط الزامی این امر را اجرا کند و حضرات آقایان محترم به شایعاتی که از طرف استفاده جویان بی بند و بار یا مخالفان با نظام جمهوری اسلامی پخش می شود اعتنائی نکنند که شایعات در هر امری ممکن است.
والسلام علیکم و رحمةالله
روح الله الموسوی الخمینی

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

فرمان تشکیل مجمع تشخیص مصلحت نظام اسلامی در پاسخ به نامه مسؤولان مملکتی برای کسب تکلیف در مورد تشخیص موضوع حکم حکومتی

تاریخ: 1366/11/17

فرمان تشکیل مجمع تشخیص مصلحت نظام اسلامی در پاسخ به نامه مسؤولان مملکتی برای کسب تکلیف در مورد تشخیص موضوع حکم حکومتی

بسم الله الرحمن الرحیم
گرچه به نظر این جانب پس از طی این مراحل زیر نظر کارشناسان که در تشخیص این امور مرجع هستند، احتیاج به این مرحله نیست، لکن برای غایت احتیاط در صورتی که بین مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان شرعاً و قانوناً توافق حاصل نشد، مجمعی مرکب از فقهای محترم شورای نگهبان و حضرات حجج اسلام خامنه ای، هاشمی، اردبیلی، توسلی، موسوی خوئینی ها و جناب آقای میرحسین موسوی و وزیر مربوط برای تشخیص مصلحت نظام اسلامی تشکیل گردد. در صورت لزوم از کارشناسان دیگری هم دعوت به عمل آید و پس از مشورت های لازم رأی اکثریت اعضای حاضر این مجمع مورد عمل قرار گیرد. احمد در این مجمع شرکت می نماید تا گزارش جلسات به این جانب سریعتر برسد.
حضرات آقایان توجه داشته باشند که مصلحت نظام از امور مهمه ای است که گاهی غفلت از آن موجب شکست اسلام عزیز می گردد. امروز جهان اسلام، نظام جمهوری اسلامی ایران را تابلوی تمام نمای حل معضلات خویش می دانند. مصلحت نظام و مردم از امور مهمه ای است که مقاومت در مقابل آن ممکن است اسلام پابرهنگان زمین را در زمان های دور و نزدیک زیر سؤال برد و اسلام آمریکایی مستکبرین و متکبرین را با پشتوانه میلیاردها دلار توسط ایادی در داخل و خارج آنان پیروز گرداند.
از خداوند متعال می خواهم تا در این مرحله حساس آقایان را کمک فرماید.
روح الله الموسوی الخمینی

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

بیانات امام خمینی در دیدار با آیت الله صافی دبیر شورای نگهبان

تاریخ: 1366/10/23

بیانات امام خمینی در دیدار با آیت الله صافی دبیر شورای نگهبان

بسمه تعالی
در این دیدار امام امت با تشکر از زحمات شورای نگهبان فرمودند:
ولایت فقیه و حکم حکومتی از احکام اولیه است، نهاد شورای نگهبان همیشه مورد تأیید این جانب است و به هیچ وجه تضعیف نشده و نخواهد شد. این نهاد باید همیشه با بیداری و هوشیاری در خدمت به اسلام و مسلمین کوشا باشد.

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

بیانات امام در جمع گروهی از مسؤولان کشور، نمایندگان کشورهای خارجی مقیم تهران و مهمانان خارجی دهه فجر

تاریخ: 1366/11/21

بیانات امام در جمع گروهی از مسؤولان کشور، نمایندگان کشورهای خارجی مقیم تهران و مهمانان خارجی دهه فجر

بسم الله الرحمن الرحیم
آنچه که من می خواهم عرض کنم بعد از این که تبریک این دهه را بر همه مسلمان ها، به همه مظلومان تقدیم می کنم، این است که نباید در ذهن کسی بیاید که انقلاب مربوط به شخصی است. من باید عرض کنم که از باب این که یک فردی از افراد جامعه هستم، به همان مقدار اگر دخالت داشتم، دارم. آنچه هست از خدای تبارک و تعالی است، خدای تبارک و تعالی است که این ملت را منقلب کرد از یک حالی به حال دیگر. او مقلب القلوب است، اوست که همه کارها و زمام همه امور در دست اوست و ما هیچ و هیچ اندر هیچ هستیم. عنایات اوست که این ملت را در حالی که همه جهات شکست درش بود، طوری منقلب کرد که بحمدالله پیروز شد و پیروزی از خداست. و من مکرر تجربه کردم در این مدتی که وارد این امور بودم که بسیاری از اوقات، ما یک کاری می خواستیم بکنیم منحرف می شدیم به کار دیگر، بعد می بینیم این کار انحرافی درست بوده، این نبود جز این که خدای تبارک و تعالی این کارها را می کرد. سفر می رفتیم، می دیدیم که این ترتیبی که ما قهراً پیش آمده است، این ترتیب صلاح بوده است نه آنی که ما خیال می کردیم. در هر امری از امور، من با تجربه دیدم که ما خودمان فکرمان نمی رسد. آن که افکار را در دست دارد حق تعالی است و او زمام امور را در همه امور به دست دارد و این را باید باور کنیم. ملت ما باید این مطلب را باور کند که اگر در یک آن عنایات حق تعالی از عالم منصرف بشود، معدوم می شود عالم. عالم هست به پشتوانه اراده حق تعالی، یک آن عنایت منصرف بشود، تمام ملک و ملکوت معدوم می شود. دایماً اراده حق است که حفظ کرده است، منتها ما جاهل هستیم نمی دانیم مطلب را. و عمده آن است که تمام رنج هایی که بر بشر وارد می شود، از این جهل است. این جهل اگر مرتفع بشود، رنج ها مرتفع می شود. اگر ببینید انسان که همه کار از اوست، دیگر رنجی در کار نیست. و این یک مرتبه نازله از اولیاست و آنها مراتب دیگری دارند که اسم و رسمی ندارد.
باید ما توجه کنیم به این که یک گوشه ای از دنیا هستیم، یک جمعیت چند میلیونی که نسبت به عالم آن قدر ما ضعیفیم، کم ایم، جمعیت کم است و باید ما در همان لحظه اول با آن همه توطئه هایی که بود از بین رفته باشیم، این که ما را نگه داشت خدا بود نه ما. آن که شکست داد قدرت های بزرگ را و شکست می دهد قدرت های بزرگ را خداست، چنانچه آن که قدرت می دهد اوست. قدرت های بزرگ

صحیفه نور جلد 20 صفحه 178

نمی دانند که این قدرت خداست و رنج شان از همین معناست.

اگر ملت به همین وضع پیش برود مطمئن باشید که پرتوش همه عالم را خواهد گرفت

و ما باید این معنا را باور کنیم که ما از عنایت حق است که از هیچ به این جا رسیدیم و از عنایات حق است که ما توانستیم این مملکت را، یعنی ملت توانست، من که چیزی نیستم، توانست این ملت، این ملت را از زیر یوغ ستمشاهی و بدتر از او، یوغ آمریکا و شوروی و امثال اینها بیرون بیاورد. سابقه ندارد که یک ملتی سر پای خودش بایستد و بگوید نه این و نه آن، این سابقه ندارد. هر کس متکی به یک جایی است، گرچه همه اتکاها به خداست و خودشان نمی فهمند لکن در فهم خودشان هر کسی متکی به یک جایی است. و ملت ما بحمدالله با عنایت حق تعالی و عنایت اولیای خدای تبارک و تعالی که به آنها ایمان داد، به آنها قدرت داد، این ملت دست رد به سینه همه زد و ایستاد و گفت استقلال را ما می خواهیم، آزادی را ما می خواهیم. و اگر به همین وضع پیش برود، مطمئن باشید که پرتوش همه عالم را خواهد گرفت.
و الان هم بحمدالله در همه عالم آن چیزی که حرفش هست، ایران است. یک دسته ای فحاشی می کنند، یک دسته ای خوب می گویند. این طرح که در همه جا مطرح است دلیل بر این است که یک قدرتی در کار است و الا اگر چیزی نبود فحش هم نمی خورد، چنانچه قبلاً این طور بود که تو سرش می زدند، فحشش هم نمی دادند. اما الان که می بینید که همه عالم، همه تبلیغات عالم بر ضد ماست و بسیاری از اینهایی که به ضد ماست، خودشان نمی فهمند به نفع ماست. اگر شما، لابد ملاحظه فرمودید این تبلیغاتی که می کنند و این حرف هایی که می زنند، بسیاریش به نفع ما تمام می شود و خودشان نمی فهمند و این هم از عنایات خداست. عمده این است که ما بفهمیم که سرچشمه همه امور حق تعالی است و ما خودمان را یک وقت بازی ندهیم که ما در یک کاری، انجام کار را ما دادیم و منم، این منم که دارم این کار را می کنم. اگر این کار یک وقت پیش آمد، شکست دنبالش است، شکست معنویش که معلوم است، شکست صوریش هم می شود.

ملت فلسطین بداند اگر یک قدم عقب بگذارد دوباره برمی گردد به آن حال اول

ولی من امیدوارم که این ملت به همین منوالی که هستش و هر روز هم دارد قدرتش زیادتر می شود و هر روز هم دارد پیشرفتش زیادتر می شود، این ملت به پیش برود و دنیا انشاءالله برگردد به یک دنیای آزاد و از زیر یوغ قدرتمندان بیرون برود و یک ملت آزادی، یک دنیای آزادی، مظلومان دنیا از زیر ظلم ستمگران بیرون بروند و همه اینهایی که طرفداری دارند می کنند از این ملت هایی که زیر دستشان است، در حقیقت دارند پایمال می کنند آنها را. اگر آمریکا از یک جایی یا از جاهایی تعریف می کند، تعریف از خودش است، برای این که می بیند همه مطیع او هستند. و این که از ما تکذیب می کند

صحیفه نور جلد 20 صفحه 179

و هر روز یک چیزی می گوید، برای این که می بیند که این ملت مطیع او نیست، او می خواهد مطیع بشود و شما بدانید که اگر یک کلمه این ملت بر وفق رأی او حرف بزند، تمام اوضاع را او برمی گرداند به نفع این ملت، در صورتی که به نفعش واقعاً نیست. یعنی پایمال می شود باز. و من امیدوارم که همه ملت ها دست به هم بدهند و نگذارند که این قدرت ها دوباره به سر کار بیایند.
و امروز شما فلسطین را می بینید، بی استثنا من می خواهم عرض کنم، بی استثنا باید عرض کنم که همه دست به هم دادند که نگذارند که ملت فلسطین این راهی را که الان پیش گرفته است، باقی باشد. یا به صورت دلسوزی برای فلسطین که حیف! فلسطین دارد چه می شود، چه می شود، خوب است که یک قدری مثلاً مماشات کنند تا کار درست بشود و ملت فلسطین بداند که اگر یک قدم عقب بگذارد راجع به همین معنایی را که الان در دست دارد، دوباره بر می گردد به آن حال اول. و الان فلسطین یهود را تقریباً دارد پایمال می کند و امیدوارم که بکند. و اگر این معنای اسلامی را در دست بگیرد و به حرف کسانی که خیرخواهی می کنند به خیال خودشان یا به خیال خودشان نه، می خواهند گول بزنند، کسانی که می گویند که یک قدری آتش بس باشد، یک پنج ماهی، یک چیزی آتش بس باشد، یک کسانی دیگر بیایند این کار را بکنند، از این حرف هایی که می دانید همه، همه اینها برای این است که نگذارند که این فلسطین به این کاری که دست زده است این کار را پیش ببرد می خواهند ساکتش کنند، دوباره پایمالش کنند. نسبت به ما هم همین طور است، اگر چنانچه یک وقت دیدید که یک روی خوشی نشان می دهند، بدانید که این روی خوش دلیل بر این است که می خواهند ما را پایمال کنند. هر وقت آنها روی خوش نشان دادند شما سخت تر بگیرید.
و من امیدوارم خداوند به برکات ائمه اطهار خصوصاً حضرت صاحب سلام الله علیه که این مملکت مال اوست، این ملت کار خودش را پیش ببرد و همه آقایان، همه کسانی که خدمتگزار هستند به این ملت، انشاءالله تعالی آنها موفق باشند و منصور باشند.
والسلام علیکم و رحمةالله

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

دیدار با اعضای شورای مرکزی حزب الله لبنان، سفرای جمهوری اسلامی ایران در سوریه و لبنان و معاون سیاسی وزارت امور خارجه

تاریخ: 1366/12/09

این درس را نباید فراموش کنیم که باید در مقابل ابرقدرت ها مقاومت کرد

بسم الله الرحمن الرحیم
تجربه ای که ما از دنیا در این سال های طولانی داریم این است که مسلمان ها ولو این که یک عده کمی باشند وقتی در مقابل خصم خودشان مقاومت کنند، اگرچه خصم آنان ابرقدرت ها هم باشند پیروزند.
شما لبنان را ملاحظه کردید که همه ابرقدرت ها در آن جا جمع شده بودند، اما وقتی یک عده کم در مقابلشان ایستاد، آنها شکست خوردند.
شما مطلع نیستید که در زمان ستمشاهی در ایران چه خبر بود. در زمان قاجار، انگلیسی ها بودند و چه ها که نکردند. بعد از این که آنها از این کشور رفتند و رضاخان رفت، زمان محمدرضاشاه، ایران مرکز آمریکا و محل تاخت و تاز آنها شده بود و مصیبت بیشتر بود، چرا که هم قوای آنها زیاد بود و هم مردم اسلحه نداشتند و هم جوانان به فساد کشیده شده بودند، به صورتی که نمی شود آن را تصور نمود. اما وقتی مردم ایران احساس کردند که باید خودشان در مقابل شاه و آمریکا مقاومت کنند، مقاومت کردند و سلطنت 2500 ساله را در هم کوبیدند و از بین بردند و این معجزه ای بود که در ایران به وقوع پیوست و این درس را نباید فراموش کنیم که باید در مقابل ابرقدرت ها مقاومت کرد.

باید با تمام قوا و تا آخرین نفرمان مهیا شویم و در راه خدا جهاد کنیم

امروز همه قدرت ها و ابرقدرت ها دست به دست یکدیگر داده اند که نگذارند فلسطینی های مسلمان به هدفشان برسند. حتی بسیاری از کسانی که به ادعا نسبت به فلسطینی ها اظهار علاقه می کنند، علاقه شان به این نیست که مسلمانان فلسطینی بر اسرائیل غلبه کنند و متأسفانه با سکوت و سازش و تماشا دست به هم داده اند که نگذارند مسلمانان فلسطینی پیروز بشوند، چرا که پیروزی آنان پیروزی اسلام است و آنها می ترسند همان طوری که اسلام در ایران پیروز شد و همه بساط آنها را بر هم زد و منافعشان را از بین برد، همین طور اگر در لبنان و فلسطین اسلام به پیروزی رسد، همه بساطشان را در هم پیچد. لذا همه شیاطین مجتمعند که نگذارند اسلام رشد کند و ما باید این معنا را در نظر داشته

صحیفه نور جلد 20 صفحه 184

باشیم که با تمام قوا و تا آخرین نفرمان مهیا شویم و در راه خدا جهاد کنیم. دفاع از نوامیس مسلمین و دفاع از بلاد مسلمین و دفاع از همه حیثیات مسلمین امری است لازم و ما باید خودمان را برای مقاصد الهی و دفاع از مسلمین مهیا کنیم. و خصوصاً در این شرایطی که فرزندان واقعی فلسطین اسلامی و لبنان اسلامی یعنی حزب الله و مسلمانان انقلابی سرزمین غصب شده و لبنان با نثار خون و جان خود فریاد (یا للمسلمین) سر می دهند، با تمام قدرت معنوی و مادی در مقابل اسرائیل و متجاوزین بایستیم و در مقابل آن همه سفاکی ها و ددمنشی مقاومت و پایمردی کنیم و به یاری آنان بشتابیم و سازشکاران را شناسایی و به مردم معرفی کنیم.
من امیدوارم شما موفق باشید و مطمئن باشید که موفق می شوید. جمهوری اسلامی ایران هم در کنار شما و در کنار همه مسلمانان، بلکه در کنار همه مستضعفان جهان خواهد بود. انشاءالله پیروز باشید.
والسلام علیکم و رحمةالله

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

بیانات امام در جمع رؤسای سه قوه، مسؤولین کشوری و لشکری و جمعی از اعضای خارجی کنفرانس وحدت اسلامی

تاریخ: 1366/08/19

هر کس که بخواهد پیغمبر را بشناسد، قرآن را باید بشناسد

بسم الله الرحمن الرحیم
من مطلب تازه ای ندارم و خودم را لایق نمی دانم که راجع به رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم و حضرت صادق سلام الله علیه چیزی عرض کنم برای این که تو آن مرتبه نیستم که بتوانم راجع به این مسایل صحبتی بکنم، فقط می خواهم عرض کنم به آقایان که معرف رسول اکرم، قرآن است. همان طور که خود رسول اکرم و حضرت صادق سلام الله علیه ولی الله اعظم جلوه تام حق تعالی هستند، قرآن هم همان طور است، قرآن هم جلوه نام خدای تعالی است. یعنی با همه اسماء و صفات تجلی کرده است و ولی الله اعظم و رسول اکرم را با آن اشراق هایی که ما ازش اطلاع نداریم و با همه اسماء و صفات محقق کرده است و همین طور ولی الله اکرم حضرت صادق و سایر ائمه را، لکن معرف ایشان خود کتاب الهی است. یعنی هر کس هر چند در این کتاب مقدس دقت کند و توجه داشته باشد بیشتر مطلع می شود که آورنده او کیست و چه جور آدمی است.
قرآن یک سفره ای است که انداخته شده است برای همه طبقات، یعنی یک زبانی دارد که این زبان هم زبان عامه مردم است و هم زبان فلاسفه است و هم زبان عرفای اصطلاحی است و هم زبان اهل معرفت به حسب واقع. در این کتاب شریف، مسائلی هست که مهمش مسائل معنوی است و رسول اکرم و سایر انبیا نیامدند که این جا حکومت تأسیس کنند، مقصد اعلا این نیست. نیامدند که این جا عدالت ایجاد کنند، آن هم مقصد اعلا نیست، اینها همه مقدمه است. تمام زحمت که اینها کشیدند چه از حضرت نوح گرفته، از حضرت ابراهیم گرفته تا آمده است این جا، رسول اکرم رسیده است، تمام مشقت هایی که کشیدند و کارهایی که کردند، مقدمه یک مطلب است و او معرفی ذات مقدس حق. کتاب های آسمانی هم که بالاترینش کتاب قرآن کریم است، تمام مقصدش همین است که معرفی کند حق تعالی را با همه اسماء و صفاتی که دارد. عامه مردم خیلی ازش چیز می فهمند (این کتاب را) و خواص هم مسائل بالاتر می فهمند و اخص خواص هم مسائل فوق آن را می فهمند، لکن (انما یعرف الکتاب ما خوطب به) هیچ کس نمی تواند بفهمد /آنی که پیغمبر/ هر کس که بخواهد پیغمبر را بشناسد قرآن را باید بشناسد. و هیچ کس نمی تواند بشناسد و لهذا هیچ کس پیغمبر را هم نمی تواند بشناسد.

صحیفه نور جلد 20 صفحه 157

معرف ایشان کتاب خودشان است و معرف حضرت صادق سلام الله علیه بعد از این که خود پیغمبر معرف است، خود وجودش معرف است، این فقهی است که با زبان ایشان بسط پیدا کرده است که برای احتیاج بشر از اول تا آخر هر مسأله ای پیش بیاید، مسائل مستحدثه، مسائلی که بعدها خواهد پیش آمد که حالا ما نمی دانیم، این فقه از عهده جوابش بر می آید و هیچ احتیاج ندارد به این که یک تاویل و تفسیر باطلی بکنیم.
خود فقه، خود کتاب و سنت، خود فقهی که اکثرش را حضرت صادق سلام الله علیه بیان فرموده است، این فقه همه احتیاجات صوری و معنوی و فلسفی و عرفانی همه بشر را در طول مدت الی یوم القیامه، این محتوایش این طور است، اینها معرفی است که خود اینها معرف این بزرگوارانند و ما نمی توانیم که از آنها تعریفی بکنیم که لایق آنها باشد.

ادعیه ائمه کتاب صاعد است

ادعیه ائمه هدی دعاهای آنها، همان مسائلی را که کتاب خدا دارد، دعاهای آنها هم دارد با یک زبان دیگر. قرآن یک زبان دارد، یک نحو صحبت می کند و همه مطالب را دارد منتها بسیاریش در رمز است که ما نمی توانیم بفهمیم و ادعیه ائمه علیهم السلام یک وضع دیگری دارد، به تعبیر شیخ عارف و استاد ما، ادعیه کتاب صاعد است، قرآن صاعد. تعبیر می فرمود به این که قرآن کتاب نازل است که از آن جا نزول کرده است و ادعیه ائمه کتاب صاعد است، همان قرآن است رو به بالا می رود، جواب اوست تقریباً. کسی بخواهد بفهمد که مقامات ائمه چی است، باید رجوع کند به آثار آنها، آثار آنها ادعیه آنهاست، مهمش ادعیه آنهاست و خطابه هایی که می خواندند. مثل مناجات شعبانیه، مثل نهج البلاغه، مثل دعای یوم العرفه و اینهایی که انسان نمی داند که چه باید بگوید درباره آنها.

اگر چنانچه ائمه هدی فقط مسأله گو بودند، چکار داشتند بهشان این ظالمین و مستکبرین؟

در هر صورت ما عاجزیم از این که شکر این نعمت را بجا بیاوریم که ما اهل یک مذهبی هستیم که از این دو منبع هر دو استفاده می کنیم. از منبع وحی و از منیع ولایت. و سایر فرق این منبع دوم را کم دارند و ما شکر (این نعمت را نمی توانیم بجای بیاوریم) و از خدای تبارک و تعالی می خواهیم که به ما توفیق بدهد که بتوانیم شکر این نعمت را بجا بیاوریم و وقتی که مفاد آیات شریفه را می خوانیم یا سیره انبیا را ملاحظه می کنیم، می بینیم که آنها تمامشان یکی از کارهایی که البته مقصد نبوده لکن مقدمه بوده، این بوده است که عدالت را در دنیا ایجاد کنند. پیغمبر می خواهد عدالت ایجاد کند تا بتواند آن مسائلی که دارد که آن مسائل، انسان می خواهد درست کند، آن مسائل را طرح کند و از زمانی که وحی

صحیفه نور جلد 20 صفحه 158

برای پیغمبرها آمده است یکی از مسایل شان همین معنا بوده است که معارضه می کردند با کسانی که ظلم داشتند، ظالم بودند، ستمگر بودند، خونخوار بودند و هر کدام به یک صورتی با آنها معارضه می کردند و گمان نشود که هیچ پیغمبری تو خانه اش می نشست و فقط یا دعا می خواند و یا احکام می گفته، خیر این طور نیست. احکام را می گفتند دنبالش می رفتند برای اجرا.
ابراهیم مسایل را می گفت بعد هم بر می داشت بت هایی که آن وقت مثل این بود که یکی به خدای تبارک و تعالی در مذهب ما جسارت کند، این طور معارضه می کرد باهاشان. ولی مسایل را هم می گفت، مقابله می کرد با ستم، مقابله می کرد با ظلم. این معنایی که به خورد ما داده بودند قدرت های مستکبر جهان که نباید دیانت در سیاست دخالت بکند، این از آن سیاست هایی بوده است که آنها داشتند برای عقب نگه داشتن مسلمین و برای این که نگذارند اینها معارضه کنند و لهذا اینها را وادار کردند، این قدر تبلیغ کردند که در بین بسیاری از قشرها این است که آخوند /را/ به سیاست چکار دارد؟ چکار داری، تو برو دعایت را بخوان! حتی حضرت عیسی سلام الله علیه که این اشخاصی که تابع او هستند خیال می کنند که حضرت عیسی فقط یک معنویاتی می گفته است ایشان هم همین طور بوده، از اول بنا بوده بر این که معارضه کند. آن وقتی که متولد شده، تازه متولد شده است می گوید که من کتاب آوردم. قرآن این را نقل می کند که تازه متولد شده بوده، وقتی که مادرش به واسطه آن تهمت هایی که می زدند، (یهود برش می زدند) ناراحت بود همچو که متولد شد گفت که نه، غصه نخور، اگر کسی آمد پیشت باهات صحبت بکند، تو بگو که من صائمم و صائم بوده لابد - و بروید از آن بچه بپرسید. اینها آمدند، حضرت تازه متولد شده بود، آمدند بنا کردند به حضرت مریم حرف های نامربوط زدن، حضرت مریم هم اشاره کرد به او که بروید آن جا، گفتند: ما چه جور با این تکلم کنیم؟ بعد ایشان شروع کرد که خدا به من کتاب داده است. ببینید چی می گوید، این مسأله کتاب دادن معلوم می شود یک مسائلی قبل از این است که ایشان متولد بشود /من را/ کتاب بهم داده، به من توصیه کرده چه بکنم، چه بکنم همان مسائل را می گوید. یک همچو حضرت عیسایی نمی نشیند تو خانه و مسأله بگوید تا چه بشود. اگر مسأله می خواست بگوید و مسأله گو بود، دیگر چرا دارش می کشیدند؟! دیگر چرا اذیتش می کردند؟!
و همین طور سایر انبیا و آن چیزی که از همه مشهودتر است، حضرت رسول سلام الله علیه است که آمد و تشکیل اداره داد، تشکیل حکومت داد. این معنایش این است که کار دارند به حکومت، در سیاست کار دارند. و تشکیل حکومت دادن جز این است که دخالت در سیاست است و وارد شدن در عرصه سیاست است؟ بنابراین، این مسأله ای را که در بین مسلمین همین طور تزریق کردند تا حتی بعض از خواص هم به این معنا اعتقاد پیدا کردند که شما بروید سراغ مسجد، ما هم می رویم سراغ حکومت، این برای این بود که این طور به سر ما بیاورند، این طور به سر همه مسلمین بیاورند که دارید مشاهده می کنید.
مسلمین باید بیدار بشوند، مسلمین از سیره انیبا و خصوصاً مسلمین از سیره پیغمبر اکرم باید

صحیفه نور جلد 20 صفحه 159

مطالعه کنند، ببینند چه کرده است و ما باید تأسی کنیم. اگر پیغمبر آمده بود و فقط تو مسجد مدینه نشسته بود و قرآن را ذکر کرده بود و دیگر کاری هم نداشت، ما هم می رفتیم همین کار را می کردیم، ما تاسی می کردیم. اما کسی که آمده است، از همان اولی که آمده است در مکه مشغول مبارزه بوده است یک نحوی غیر از آن نحوی که در مدینه دیگر مسلحانه بوده تا وقتی آمد مدینه، در مدینه که آمد حکومت تشکیل داد، فرستاد، مبلغ فرستاد، حکومت فرستاد در همه جا، آن جایی که دستش می رسید، مژده داد ایشان به مردم که ما می گیریم دنیا را، همه را از بین می بریم. روم را از بین می بریم، ایران را از بین می بریم. یعنی از آن وضعی که آنها دارند که بت پرستی می کنند یا آتش پرستی می کنند، این را از بین می برند و الا احیا کردند همین مدت کوتاهی که پیغمبر اکرم زندگی کرد، احیا کرد بشر را، مسلمین باید تاسی کنند به او که او چه کرد، ما هم باید آن کار را بکنیم. او حکومت تشکیل داد ما هم باید حکومت تشکیل بدهیم، او جنگ کرد ما هم باید جنگ بکنیم، او دفاع کرد ما هم باید دفاع کنیم. بنابراین، ما اگر تابع این پیغمبر اکرم هستیم، اگر تابع ائمه هدی هستیم، ببینیم که اینها در ایام حیاتشان چه کردند، نشستند و مسأله گفتند؟ اگر چنانچه مسأله گو بودند چکار داشتند بهشان این ظالمین و این مستکبرین که بکشندشان و حبس شان کنند و تبعیدشان کنند و ببرندشان به خارج و نگذارند که کسی پیششان برود؟ در عین حالی که همه این مضیقه ها بوده، شما می بینید که فقه چه جور دامنه ای دارد و چه جور دامنه هایی خواهد داشت و همه اش از کتاب و سنت است.
خدای تبارک و تعالی ما و شما را از شر این مستکبرین نجات بدهد و ملت های ایران را، ملت های دیگران را، همه مسلمین را بیدار کند تا دماغ این مستکبرین را به خاک بمالد و آنها را رسوا کند، همان طوری که تاکنون رسوا کرده است.
والسلام علیکم و رحمةالله

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها