0

صحیفه نور امام خمینی

siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 158652

پاسخ به:صحیفه نور امام خمینی

مصاحبه امام خمینی با خبرگزاری آسوشیتدپرس

تاریخ: 1357/08/16

مصاحبه امام خمینی با خبرگزاری آسوشیتدپرس

سؤال: نظر شما درباره دولت نظامی که شاه منصوب کرده است چیست؟
جواب: توطئه جدید شاه یعنی انتصاب دولت نظامی برای کشتار بیشتر و تسلیم مردم ایران است که نه تنها راه برای شاه نیست بلکه هم شاه و هم حامیان وی را در بن بست بدتری قرار می دهد.
سؤال: آیا انتصاب این دولت سقوط و سرنگونی رژیم فعلی را آسانتر و یا مشکل تر می کند؟
جواب: آنچه مسلم است سرنگونی رژیم را قطعی تر می کند.
سؤال: آیا بین رهبران مخالفان سیاسی که شما از بدو ورودتان به فرانسه با آنان تماس داشته اید اجماع وجود دارد؟
جواب: من همیشه به همه افراد و سران قوم توصیه کرده ام که از خواست ملت که سرنگونی رژیم شاه است منحرف نشوند.
سؤال: با توجه به اینکه بعضی از این رهبران خواستار رژیم غیر دینی هستند که در تناقض است با اصول اسلامی که شما از آن دفاع می کنید، آیا فکر می کنید زمینه تفاهمی بین شما و آنها وجود دارد؟
جواب: در نهضت مقدس اسلامی ایران جائی برای این گونه افراد نیست.
سؤال: درباره کوشش شاه برای اینکه زندگی عمومی را با بعضی از جنبه های نوگرائی غربی منطبق کند چه نظر دارید؟

صحیفه نور جلد 3 صفحه 56

جواب: اصولاً رژیم پهلوی از بدو تحمیل به ملت ایران از هر گونه نوگرائی واقعی جلوگیری نموده است و وابستگی همه جانبه و ورشکستگی اقتصادی ایران از دلائل بارز ارتجاعی بودن این رژیم است.
سؤال: آیا شما از یک حکومت مارکسیستی طرفدار روس که از یک کودتا سربرآورد، حمایت خواهید کرد؟
جواب: نهضت اسلامی ملت بپاخاسته ایران، محلی برای چنین امری نگذاشته است و ما با چنین دسیسه هائی همان عملی را خواهیم کرد که با رژیم کنونی شاه.
سؤال: به نظر شما سیاست ایران از این هنگام به بعد در باره وضعیت خاورمیانه چه باید باشد؟
جواب: آنچه مسلم است ما ژاندارم منطقه نخواهیم بود.
سؤال: شما مثل دیگر سران اسلامی با موافقت نامه کمپ دیوید مخالفت می کنید؟
جواب: موافقت نامه کمپ دیوید و نظائر آن، توطئه ای برای مشروعیت بخشیدن به تجاوزات اسرائیل است که نتیجتاً شرایط را به نفع اسرائیل و به ضرر اعراب و فلسطینی ها تغییر داده است. چنین وضعیتی مورد قبول مردم منطقه نخواهد بود.
سؤال: به نظر شما ایران باید نفت خود را برای هدف های سیاسی استفاده کند و احتمالاً صدور نفت را به طرف کشورهای غربی در صورت یک زد و خورد محتمل میان کشورهای عربی و دنیای اسلام با غرب قطع کند؟
جواب: در تمام زمینه ها ما در جهت منافع مردم خود گام برمی داریم و به آنچه صلاح آنان و پاسخگوی آرمان اسلامی آنان باشد عمل می کنیم.
سؤال: آیا فکر می کنید که بعد از سقوط رژیم فعلی، شخصاً نقشی در حکومت جدید به عهده بگیرید؟
جواب: خیر، نه میل و رغبت من و نه سن و نه موقعیت من اجازه چنین چیزی را می دهد.

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

شنبه 2 اردیبهشت 1396  9:31 PM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

مصاحبه امام خمینی با خبرنگاران انگلیسی، فرانسوی و آلمانی

مصاحبه امام خمینی با خبرنگاران انگلیسی، فرانسوی و آلمانی

سؤال: شاه برای همکاری، به دولت نظامی متوسل شده است و ارتشبد ازهاری را انتخاب کرده که او قول داد انتخاباتی کاملا آزاد در آینده بر پا کند، شاه همچنین از آیت الله و سایر آیات عظام برای برقراری مجدد صلح و آرامش در ایران طلب کمک و یاری کرده است، عکس العمل شما در مقابل این اعمال چیست؟
جواب: تشبثات شاه، از طرفی فریبکاری که در نطقش استمداد از روحانیون و سایر ملت و افراد مملکت کرد و از طرفی در عملش که دولت نظامی برای سرکوبی ملت و قتل و غارت برپا نمود، به هیچ وجه تأثیری در سرنوشت ما و در نهضت ندارد. وعده انتخابات آزاد، امری موهوم و اصلاً انتخابات، چه آزاد و چه غیر آزاد، قانونی نیست چون نه شاه قانونی است و نه دولت شاه قانونی است، پس موضوعی برای انتخابات پیدا نمی شود که آزاد باشد یا غیر آزاد و ملت هرگز با او موافقت نخواهد کرد.
سؤال: دیروز شاه در سخنرانی خود به ملت ایران گفت که او نهایت کوشش خود را برای یک دولت ائتلافی کرده ولی موقعیتی در این مورد به دست نیاورده و مجبور شده است دولت نظامی روی کار آورد، او معتقد است که این دولت موقتی است، آیا شما نظر او را می پذیرید؟ اگر نه، آیا شما معتقدید که ارتش در موقع انتخابات از قدرت خود صرف نظر خواهد کرد و قدرت را به مجلس واگذار خواهد نمود؟ آیا شاه به وعده های خود عمل خواهد کرد؟ آیا اشتباهات، ستمگری ها، بی قانونی ها و فسادها تکرار نخواهد شد؟
جواب: شاه برای حفظ خودش مشغول توطئه و تشبثات است، به هر طریقی که بتواند تشبث می کند و لهذا ممکن است دنبال این بوده که اشخاصی را با خودش همراه کند لکن برای اینکه ملت ایران قاطبة برخلاف اوست و اصل رژیم را نمی خواهد، افراد ملی با او همکاری نخواهند کرد و نمی توانند با کسی که ملت برخلاف اوست همکاری کنند. قضیه انتخابات آزاد و وعده های شاه همه برخلاف است و انتخابات، چه آزاد و چه غیر آزاد، با بودن شاه و با بودن

صحیفه نور جلد 3 صفحه 58

این رژیم، غیر قانونی است و وعده های شاه هم تمام بر اساس فریب است و ملت ایران دیگر از این توطئه ها گول نمی خورد.
سؤال: شما یک رهبر بزرگ مذهبی با نفوذ فوق العاده ای در ایران هستید، اگر شاه از واگذاری قدرت و صرف نظر کردن از قدرت خودداری کند و در قدرت باقی بماند، آیا شما از نفوذ خود برای از میان بردن او با صدور اجازه برای یک انقلاب عمومی اقدام خواهید کرد که منجر به خونریزی و قتل عام خواهد شد؟ آیا عمل شما راه اسلام است؟ ماهیت جمهوری اسلامی که شما تبلیغ می کنید چیست؟
جواب: ما امیدواریم که شاه با همین نهضتی که به طرز فراگیر تمام ایران را گرفته است و کارمندان و کارکنان دستگاه های دولتی یکی پس از دیگری اعتصاب می کنند و در حال تعطیل و فلج کردن دستگاه های دولتی هستند نتواند دیگر باقی بماند و به حیات خود ادامه دهد لکن اگر چنانچه احتیاج به قیام مسلحانه بیفتد، ممکن است ما در این امر تجدید نظر کنیم و اسلام در صورت لزوم برای حفظ کیان اسلام و مصالح ملت، قیام مسلحانه را در موقع خودش و مقتضیات خودش اجازه می دهد و خونریزی برای حفظ قوانین اسلام و برای حفظ مصالح ملت، راه اسلام است. و اما طرز حکومتی که ما پیشنهاد می کنیم، حکومت جمهوری اسلامی است و اساسش بر آزادی و استقلال کشور و عدل و تعدیل تمام دستگاه های دولتی است و این در وقتی که عمل شود، دنیا خواهد دید که چیست.

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

پیام امام خمینی به ملت غیور ایران به مناسبت روی کار آمدن دولت نظامی

پیام امام خمینی به ملت غیور ایران به مناسبت روی کار آمدن دولت نظامی

بسم الله الرحمن الرحیم
درود و تحیات وافره بر ملت شجاع ایران، ملت با وفائی که با جان نثاری برای احیای اسلام و آزادی و استقلال کشور کاخ های غارتگران را به لرزه درآورد.
ملتی که پیشنهاد سیاست آشتی ملی را که جز خدعه یی نبود، به چیزی نشمرد. ملتی که جوان و جان می دهد تا از زیر بار ستمکاران غارتگر بیرون بیاید و رژیم سلطنتی را سرنگون و حکومت جمهوری اسلامی متکی به آراء ملت را مستقر کند.
من گرچه می دانم که فریبکاری های شاه و نرمش لفظی و ارعاب عملی او، در صفوف فشرده ملت بزرگ ما تأثیری ندارد لکن در هر موقع و در هر پیشامد لازم می دانم تذکراتی به شما عزیزانم بدهم
1- هدف همان است که در سخنرانی ها و اعلامیه های خود ذکر نموده ام:
الف - سرنگونی سلطنت پهلوی و رژیم منحوس شاهنشاهی.
ب - بپا داشتن حکومت جمهوری اسلامی مبتنی بر ضوابط اسلام، متکی به آراء ملت.
2- نهضت با شیوه های گوناگون خصوصاً اعتصابات در همه ادارات و دستگاه های دولتی باید ادامه داشته باشد. دولت نظامی ایران غاصب و مخالف قانون است و بر ملت است که از آن اطاعت نکنند و سرپیچی و کارشکنی تا حد فلج نمودن دستگاه های دولتی پیش رود. من از جمیع کارمندان محترم دولت و سایر مؤسسات که با اعتصاب خود پشتیبانی از برادران و خواهران خود کرده اند تشکر می کنم. این یک وظیفه اسلامی و لازم الاجر است.
3- شاه با روی کار آوردن دولت نظامی دست به توطئه دیگری زده است و آن اینکه از طرفی در پیشگاه خدا و ملت عذر و تقصیر می خواهد و اعتراف به اشتباهات و جنایات خویش در طول سلطنت ننگین می کند و از آیات عظام و علمای اعلام و سایر طبقات استمداد می کند و از طرفی دیگر دولت نظامی اش با سرکوبی شدید و قتل ها و اعزام چماق به دست ها و سرنیزه دارها و توپ و تانکها بر ملت مظلوم می تازد و عزیزان ما را بیش از پیش به خاک و خون می کشد، به خیال آنکه با این نقش می تواند خودش را از گناه قتل و غارت های دوران سلطنتش تبرئه نماید و با دستگیری ماموران فاسد خود که یک عمر عامل خیانت های او بوده اند، خود را توبه کار معرفی نماید. شاه در یک دست چماق و

صحیفه نور جلد 3 صفحه 44

سرنیزه و مسلسل برای سرکوبی ملت دارد و در دست دیگر توبه نامه و اعتراف به خیانت ها و جنایت ها و عذر و تقصیر را گرفته است.
ملت هوشمند و بیدار ایران نه از آن چماق و سرنیزه هراس دارد و نه از این خدعه و نیرنگ فریب می خورد. این شخص که از مراجع عظام و علمای اعلام برای فرونشاندن نهضت اسلامی و باز کردن راهی در برابر چپاول و هدم اسلام و قرآن کریم استمداد می نماید، همان مردکی است که تا دیروز علمای اسلام و روحانیون عظیم الشأن را مرتجع و راه آنان را که راه اسلام و قرآن کریم است، ارتجاع سیاه می نامید و در یکی از نطق های خود با کمال وقاحت گفت که از این طبقه که مثل حیوان نجس است اجتناب کنید و در نطقی دیگر با کمال بیشتر می گفت روحانیون مثل کرم ها در نجاست می لولند. چه شد که امروز این چنین با روحانیون آشتی می کند این نیز خدعه نیست؟ این مثل دولت آشتی نیست؟ او که امروز به سیاسیون و جوانان ملت روی آورده و از آنان برای وطن استمداد می کند، همان است که گروه هائی از آنان را اعدام و شکنجه و زندان کرده و می کند، جوانان غیرتمند ما را به خاک و خون کشیده و می کشد، دانشگاه های ما را به قتلگاه های جوانان ما تبدیل نموده است.
من از جنایاتی که اخیراً در دانشگاه ها با فرزندان اسلام نموده اند در سوگم. من از دانشجویان عزیز که در راه اسلام و کشور فدائی داده اند و در مقابل شاه با مشتی گره کرده ایستاده و او را محکوم کرده اند تشکر می کنم.
من از جوانان غیور ایران که ملت ما را سرافراز نموده اند احساس غرور می کنم. ملت ایران باید بداند که این نطق های فریبنده برای اغفال مردم و فرونشاندن آتش خشم ملت است تا تثبیت مقام کرده و قدرت را باز یابد و خدا می داند که اسلام و روحانیت و عموم ملت پس از آن با چه مصیبت های دردناکی مواجه خواهد شد.
عزیزان من! از این هیاهوی نظامی نهراسید که نمی هراسید. شما ملت شجاع ثابت کردید که این تانک ها و مسلسل ها و سرنیزه ها زنگ زده است و با اراده آهنین ملت نمی تواند مقابله کند و از این نرمش های شیطانی و توبه نامه های ابلیسی فریب نخورید که نمی خورید. شاه در اول سلطنت غاصبانه خود سوگند خورد که به اسلام وفادار باشد و به ملت خیانت نکند و اکنون اعتراف می کند که خائن است و اسلام و ایران را به تباهی کشانیده است و تمام خیانت ها عمدی بوده است که امروز اسم اشتباه بر آن گذاشته است. غفلت نکنید که این اشتباهات عمدی تکرار خواهد شد و کشور را به نیستی و ملت را به تباهی خواهد کشاند. امروز بر تمام طبقات ملت از مراجع عظام و علمای اعلام و مدرسین و فضلای عالی مقام و اساتید محترم دانشگاه ها و دانشسراها و دانشجویان دلیر و طلاب شجاع تا جناح های سیاسی و روشنفکر، از کارگران و کشاورزان تا بازاریان و اصناف، از کارمندان دولت تا افسران نیروهای سه گانه، از سربازان تا صاحب منصبان عالی رتبه و بر همه اقشار ملت تکلیف الهی و وجدانی است که با اتحاد کلمه و بدون هراسی از قدرت ها و ابرقدرت ها، هدف اسلامی خود را تعقیب و گلوی این ستمگر تاریخ را بفشارند و با قاطعیت و جدیت به سوی هدف پیش روند که وعده خداوند

صحیفه نور جلد 3 صفحه 45

به مستضعفین نزدیک است و کشتن و کشته شدن در راه خدا سرافرازی است و در خاتمه از ملت شریف ایران که بارها در اینگونه مسائل امتحان خود را داده اند، خواهش می کنم که به خواهران و برادران خود که در اثر اعتصابات و تظاهرات لطمه مالی و جانی دیده اند، با احترام تمام آنان را یاری دهند و این وظیفه الهی را به بهترین وجه عمل نمایند که خمینی همیشه به یاد آنان است و دست آنان را می فشارد.
از خداوند تعالی توفیق و تائید همه را خواستارم و خذلان و شکست دشمنان ملت را خواهانم.
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته
روح الله الموسوی الخمینی

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

مصاحبه امام خمینی با رادیو - تلویزیون هلند

تاریخ: 1357/08/14

مصاحبه امام خمینی با رادیو - تلویزیون هلند

سؤال: به نظر شما علت تظاهرات اخیر ایران چیست؟ پیش بینی می کنید چه نوع اتفاقی رخ دهد؟
جواب: علت تظاهرات، کارهائی است که شاه در این مدت کرده است. مردم از اختناق و کشتارها ناراضی و تظاهرات رو به ازدیاد است. پیش بینی می شود که اگر خیلی دامنه پیدا کند، انقلاب بالاتری پیش آید، اگر شاه به عقل آید و زودتر خودش کنار رود، آرامش نسبی تحقق پیدا خواهد کرد.
سؤال: برنامه سیاسی شما چیست؟ آیا شما مبارزه مسلحانه یا ترور شاه را روش قابل قبولی می دانید؟
جواب: برنامه ما این است که با ادامه همین تظاهراتی که در ایران جریان دارد، انشاءالله مسائل حل شود و اگر چنانچه دیدیم قابل حل نیست، مبارزه مسلحانه را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
سؤال: شما می خواهید چه نوع رژیمی را جانشین نظام کنونی سازید؟ آیا شما تمدن اسلامی را با تمدن غربی کنونی ناسازگار می دانید؟
جواب: رژیمی که به جای رژیم ظالمانه شاه خواهد نشست، رژیم عادلانه ای است که شبیه آن رژیم در دموکراسی غرب نیست و پیدا نخواهد شد. ممکن است دموکراسی مطلوب ما با دموکراسی هائی که در غرب هست مشابه باشد، اما آن دموکراسی ای که ما می خواهیم به وجود آوریم، در غرب وجود ندارد. دموکراسی اسلام، کاملتر از دموکراسی غرب است.
سؤال: اخیراً شما سلطنت را که در قانون اساسی 1906 آمده است، مورد انکار قرار دادید، آیا در این مورد توضیحی دارید؟
جواب: اکنون همه ملت ایران بپاخاسته و رژیم سلطنتی را نمی خواهند. رژیم سلطنتی که مستندش

صحیفه نور جلد 3 صفحه 14

قانون اساسی است، باید مطابق با آراء ملت باشد و ملت قاطبتاً بر خلاف آن رأی داده اند. بنابراین رژیم سلطنتی محکوم است و بکلی باید از بین برود.
سؤال: آیا حضرتعالی در مبارزه علیه شاه بهتر و مؤثرتر نبود که دعوت شاه را به ایران پذیرفته و به ایران برمی گشتید؟
جواب: من برای آگاه کردن دنیا بهتر می دانم در اینجا باشم. در ایران هنوز اختناق وجود دارد، لذا رفتن به ایران فعلاً منتفی است.

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

بیانات امام خمینی در مورد توبه و تعهدات دروغین شاه برای دوام سلطنت

تاریخ: 1357/08/17

تشبثات فریبنده شاه برای اغفال مردم

اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
بسم الله الرحمن الرحیم
آقایان شعار می دادند که می کشیم دشمن خونخوار تو، این دشمن خونخوار من فقط نیست، اینها، این آدم و پدرش پنجاه سال است که دشمن خونخوار ملت است، دشمن خونخوار استقلال کشور ماست، دشمن خونخوار آزادی ملت ماست، دشمن خونخوار مخازن سرشار ملت ماست، دشمن خونخوار فرهنگ ماست، دشمن خونخوار اقتصاد ماست، دشمن خونخوار نظامی ما و ارتش ماست، دشمن خونخوار همه اقشار ملت، دشمن خونخوار اسلام است، دشمن خونخوار علماء اسلام است، دشمن خونخوار فرزندان اسلام و ایران است.
حالا که ملت ما توجه پیدا کرده به این دشمنی و این نهضت عظیم اسلامی برپا شده است، ایشان تشبثات مختلفی می کنند. تا قبل از این شکوفائی نهضت، ایشان از دو راه تشبثاتی کرد که راه بزرگش عبارت از این حرف هایی که می زد و خطابه هائی که می خواند و این مطالبی که در کتابی که برایش تهیه کرده بودند، مثل کتاب مأموریت برای وطنم و کتاب دیگرش که اینها را دیگران نوشته بودند به اسم ایشان و ایشان هم این را منتشر کردند و از این راه تبلیغات که ایران به واسطه ایشان، به واسطه اعلیحضرت آریامهر به کجا رسیده است، دیگر آمریکا مثل پدربزرگ ما نیست که ما از او اطاعت کنیم، دیگر دست اجانب را ما قطع کردیم از این مملکت، نه شوروی دیگر جرأت دارد که به ما دست درازی کند و نه آمریکا قدرت دارد که به ما تعدی کند و این حرف هائی که در کتاب هایش و هر جا پیش می آمد، از این حرف ها الی ماشاءالله داشت که کتاب هایش هم که ملاحظه کردید چه مسائلی در آن هست، تمدن بزرگ و این مسائل.
و تشبث دیگرش هم به زور بود و ساواک و نظامی و تسلط پاسبان و نظامی و ساواک و اینها به جان و مال مردم تا قبل از این شکوفائی نهضت بوده. وقتی که از پیش از یک سال شکوفائی پیدا کرد این نهضت و گسترش پیدا کرد در تمام ایران و هر روز هم گسترشش زیادتر می شود و انشاء الله تا آخر هم این گسترش و این نهضت هست، در این برهه از زمان که این گسترش پیدا شد، ایشان مختلف تشبث کرد و پناهگاه پیدا کرد. یک وقتی با پیش آوردن دولت آشتی و اینکه این دولت آشتی آمده است

صحیفه نور جلد 3 صفحه 60

که بر طبق مرام ملت عمل کند، خواست های ملت را به ملت بدهد، بعضی کارهای بچگانه هم کردند. آن همه مراکز فساد در ایران موجود است و مورد پشتیبانی خود شاه و دستگاهش هست، آنوقت: (قمارخانه ها را ما بستیم یا مثلاً تغییر تاریخ دادیم) ، برای خاطر اینکه مردم را اغفال کنند، بعد که دیدند که مردم اغفال نشدند و صدای مردم باز هست و همین مانوری که داده بودند، مردم روشن کردند و برخلاف آن تظاهرات کردند، متشبث شد به حکومت نظامی، در عین حالی که دولت، دولت آشتی بود، حکومت، حکومت نظامی و آنطور قتل هایی که همه می دانید و آنطور کشتارهایی که همه می دانید. اول، حکومت آشتی، دولت آشتی، دنبال آن وقتی این نشد سرنیزه و حکومت نظامی. لکن مردم مملکت ما، کشور ما به این هم اعتنا نکردند. این تحولی که در روحیه جامعه ما پیدا شده است که نظیر در هیچ جا ندارد، در خود تاریخ ایران همچو نظیری از برای آن نیست، این نحو تحول روحی از برای جامعه ای، آن هم تحول فراگیر که همه اطراف مملکت را فرا گرفته است، حکومت نظامی که از قوانینش این است که، یا از اعلامیه هایشان این است که بیش از دو نفر حق ندارند با هم اجتماع کنند، جمعیت های دویست هزار نفری، سیصد هزار نفری، نیم میلیون نفری در همان مراکز حکومت نظامی بیرون می آمدند و حرکت می کردند و مرگ بر شاه می گفتند.

توبه نامه ای همراه چماق

اینها دیدند که از راه حکومت نظامی هم کار انجام نگرفت، این دفعه که چند روز پیش باشد، اینها با هر دو حربه پیش آمدند یعنی شاه یک دستش توبه نامه بود، یک دستش چماق. این توطئه بود، من اینطور حدس می زنم و همین بوده است که اینها این اجتماع مثلث یا مربع را که کردند در پیش شاه، قرارشان بر این شد که شاه بیاید و حرف های آدم توبه کار را بزند و هی در پیشگاه ملت تعهد بدهد (من متعهد می شوم به اینکه این اشتباهات را دیگر تکرار نکنم، تا حالا اشتباهاتی شد و من متعهد می شوم ملتزم می شوم در پیشگاه ملت که دیگر تکرار نشود این کارها و این اشتباهات) . و بعد هم به طایفه طایفه از ملت روآورد، به روحانیون، به مراجع عظام (به تعبیر او) و علماء اعلام که من از شما تقاضا دارم که مردم را هدایت کنید، مردم آرام بنشینند و من دیگر بنا دارم به این که از این به بعد یک انتخابات آزادی، یک ملت آزادی، آزادی به همه معنا بدهم و شما مردم را آرام کنید و به سیاسیون رو آورد و تقاضا کرد که شما هم کمک کنید در اینکه مردم دیگر اینطور کارها را نکنند و ما آزادی می دهیم، انتخابات آزاد، مجلس صحیح و دیگر از این کارهائی که پیشتر شده است و آن اشتباهات نمی کنیم و بعد هم رو به جوان ها آورد که شما از این ملت هستید و چه و بعد هم رو به پدر و مادر جوان ها که نگذارید جوان هایتان بیایند تو خیابان ها و این کارها را بکنند و به همه اقشار ملت ایشان رو آوردند و اعتراف کردند در محضر ملت و رادیو هم از قراری که گفتند در همه برنامه هایش این جد عظیم کرده است و این توبه نامه را خوانده است.

صحیفه نور جلد 3 صفحه 60

اعترافات شاه حربه ای برای به دست گیری یک سلطنت آرام

و این اقرار به این است که تا حالا من این کارهایی که کرده ام اشتباه بود، اقرار به این است که من جرم مرتکب شده ام. در حضور ملت ایشان اقرار کرده است به اینکه من تا حالا آزادی را از ملت سلب کرده بودم و حالا می خواهم که - این آزادی را - از این اشتباه دست بردارم و فهمیدم که این کار اشتباهی بوده است و می خواهم دست بردارم. اقرار به این است که مجلس ملی تا حالا نبوده است و مجلس سرنیزه ای بوده است و من این را هم اشتباه کرده بودم، انتخابات دیگر آزاد است، آزاد می شود. اقرار به این است که این قتل و غارت هایی که توسط مامورین من و اینهایی که از ساواک و غیره شد، من به ایشان امر کردم که بکشید و بزنید، این اشتباهی بوده است و من از این به بعد این کار را نمی کنم. اقرار به این است که این حبس هایی که ما کردیم و این علما و سیاسیون و سایر طبقات را به حبس بردیم و ده سال، پانزده سال، کمتر، بیشتر اینها در حبس بوده اند، این یک اشتباهی بوده است که خوب بود نشود ولی - خوب - شد لکن دیگر تکرار نمی شود و ما از این به بعد از این کارها نمی کنیم. شما هم بیائید دست بردارید و من همان سلطان باشم و شما رعیت باشید، شما آرام باشید که من یک سلطنت آرامی، دلخواهی بکنم و من هم قول می دهم و التزام می دهم و ضمانت می دهم که دیگر از این کارها نکنم. این آن دستی است که توبه نامه را دارد.

کشتار مردم، همزمان با توبه نامه

قرار این بود که ایشان بیایند در محضر ملت و این حرف ها را بزنند، دنبال او نخست وزیر هم همین حرف ها را تکرار کرده بود و هر دو می گفتند که ای ملت بیائید (به طبقات ملت که قیام کرده اند) بیائید همه مان به فکر ایران باشیم، در اندیشه ایران باشیم، بیایید دست از این کارها بردارید که ما همه در اندیشه ایران باشیم. این آن دست توبه ای است که در یک دستش توبه نامه بود، مصادف با همین توبه نامه یک دست دیگری هم بلند کرد و با شدت شروع کردند به آدمکشی، با شدت هر چه تمامتر الان در ایران مشغولند، همین حالا، الان. ما امروز صبح از قم اطلاع داریم که گفتند تاکنون قم اینطور نبوده است، اینگونه انقلابی که امروز در قم هست و آتش گرفته است و آتش سوزی و تفنگ و فساد، آن کسی که تلفن کرده بود به اینجا گفته بود که قم تا کنون یک همچنین چیزی به خودش ندیده بود. من حالا دیگر اطلاع از جاهای دیگر ندارم لکن اینطور هست مسأله، زنجان هم که می گویند همین مسائل هست و شدت دارد.

ملت فریب توبه شاه را نخواهد خورد

این یک دست را اینطور گرفته است، وقتی آنجا نگاه می شود (آقا استغفرالله من توبه کردم، غلط کردم) یک دست را هم اینطور گرفته، شمشیر را دارد می زند به سر و کله مردم. خوب مردم باور کنند؟ اگر باز دنبال این مطلب نظامی نبود در کار و حکومت نظامی نبود و مثلاً - یک - به خیال

صحیفه نور جلد 3 صفحه 62

خودشان یک حکومت ملی بود، باز احتمال این می رفت که چند نفر آدم بی اطلاع از عمق اشیاء باور کنند. البته آنهائی که مطالعه کردند درباره روحیه این شخص و دیده اند که 30 سال، بیست و چند سال این چکاره بوده است و این تبدیل لباس ها را از او دیده اند، تبدیل چهره ها را او دیده اند که یک وقت به یک چهره عابد زاهد در می آید و دنبالش آن چهره ای که پنج پنج می گیرد، اینها دیده اند مردم این را. آنهایی که اطلاع دارند از مسائل، که تو هر چیزی بگوئی باور نمی کنند، اگر لااقل با یک دست آمده بودی بیرون و همان قضیه عذرخواهی در پیشگاه ملت و توبه نامه، احتمال می رفت که یک دسته مثلاً مردمی که سطحی نگاه می کنند، اینها باورشان بیاید، خوب این هم برای تو یک چیزی بود که یک دسته سطحی نظر کن باورشان بیاید مطلب را، اگر آن دسته بگذارند که اینها تفکر غلطی بکنند. لکن تو هر دو را با هم اجرا کردی، این ناشیگری است. یا آنهایی که دارند تعلیم می دهند این مسائل را غرض دارند با این مردک و می خواهند کلکش را بکنند منتهی مستقیماً نمی خواهند این کار را انجام بدهند می خواهند به غیر مستقیم این کار را انجام بدهند که به مردم بفهمانند که آقا توبه این آقا این است، این توبه ای که دارد می کند و در پیشگاه ملت عذر تقصیر می خواهد و التزام می دهد و ضمانت می کند، این الان که توی زبانش التزام و ضمانت است زیر عبایش تفنگ است، این را ملت باورش بیاید؟ کدام ملت، کدام احمق باورش می آید این را؟ چه کسی این مطلب را باورش می آید؟ آنها هم که مطالعه در حال شما نکرده اند، آخر باورشان می آید یک همچنین مطلبی که با هم تو این کار را داری انجام می دهی؟ کسی احتمال می دهد که نظامی بدون اینکه شاه امر بکند آدم بکشد؟ نظامی به روی مردم آتش روشن کند بدون اینکه امر مستقیم شاه در این مسأله باشد؟! اینها در این جلسه ای که داشتند فکر علیلشان به این منتهی شد که بیایید یک کاری بکنیم که اعلیحضرت را مصون نگه داریم و بگوئیم که آقا توبه کار است لکن نظامی خودش کار خودش را انجام بدهد، یعنی نظامی ها هستند که این را انجام می دهند نه شاه و جوری اینها ترتیب آن را دادند که خود مطلب، متن قضیه مطلب را روشن کرد که چه هست، همان قضیه دم خروس است. متن قضیه معلوم بود که این یک صورت سازی است و به نظر انسان می رسد که اینهایی که این مطلب را تنظیم کرده اند با اینکه از آن طرف دیدند که ریاکاری ها به جائی نرسید، حکومت نظامی و سرنیزه هم به جائی نرسید، کلا ضم این دو تا، ضم شی ء به لاشی ء است، ضم هیچی به هیچی است، آن به جائی نرسید، این هم به جائی نرسید، خوب دوتایش هم همین است دیگر به جائی نمی رسد. اینها در عین حالی که این معنا را دیدند این طرح را دادند که مردم در خود طرح بفهمند که مسأله این نیست که ایشان می گوید من توبه کردم و اینکه یک انتخابات آزادی و یک - عرض می کنم - مملکت صحیحی و مستقلی و آزادی بعد از این من تحویل می دهم، همین حالایی که دارد می گوید استغفرالله التوبه، همین حالا مسلسل های او با امر او دارد مردم را می کشد، همین حالا که التوبه او باز قلمش خشک نشده است، قم را به آتش زدند و زنجان را به آتش زدند، سایر مملکت هم حتماً این چیزها هست که ما لابد تا عصری یا شبی اطلاع پیدا می کنیم. نمی شود این مردم را دیگر بازی داد، فکری دیگر باید بکنند اینها.

صحیفه نور جلد 3 صفحه 63

اگر این طرح از ابرقدرت هاست بسیار احمقانه است، اگر از خود دستگاه هم است که توی آن احمق هست، آدم ناقلا هم هست. اگر احمق ها تنظیم کرده باشند که احمقانه است، اگر این آدم های چیز فهم تنظیم کرده باشند، بر ضد او می خواهند تنظیم بکنند. آنها هم با ملت معلوم می شود همراهند، می خواهند مردم را بیدار کنند که ای مردم بدانید که توبه این آقا حمله است، نه مرگ است. توبه گرگ را می گویند مرگ است اما توبه ایشان حمله است.

طلب عفو شاه از ملت، با وجود جنایات جبران ناپذیر

با این وضع چطور ممکن است که یک بن بستی که الان هست این برداشته بشود و یک ملتی که بپاخاسته است و همه اقشار آن بیدار شده است و همه توجه به مسائل به طور صحیح پیدا کرده اند و خیانت ها همه روشن شده است و جنایت ها هر روز دارد می شود، چطور امکان دارد که یک مردم اینطور که حالا پا شده اند و حق خودشان را مطالبه می کنند یا خود مردم یا سران مردم، از روحانی و سیاسی و بازاری و دانشگاهی بیایند واسطه بشوند که آقا، آقا توبه کردند، بیائید ببخشید، عذر می خواهند. من عرض کردم که ما فرض کنیم که این آقا توبه کرده است و بعد از این هم کوشش می کند در اینکه دموکراسی را اجرا کند و کوشش می کند در اینکه استقلال برای مملکت ما عرض می کنم - تهیه کند و همه خوبی ها هم به فرض محال این در خودش می خواهد جمع بکند، خوب تا حالا چه؟ تا حالا این کارهائی که کرده است، این جرم هایی که کرده است، هیچ؟ یک نفر آدمی که چندین هزار خانواده را بی سرپرست کرده است، چندین هزار مادر را بی فرزند کرده است، چندین هزار پدر را بی اولاد و بی جوان کرده است حالا می آید در پیشگاه ملت (آقا ببخشید، معذرت می خواهم) می پذیرند؟ آن کسی که بپذیرد، جواب این مادر و پدرها را چه می دهد؟ آن که قبول کند که ایشان سلطنت بکنند نه حکومت، اگر هم ما فرض کنیم که این نیرنگ نیست که هست، بلااشکال هست، اگر این هم فرض کنیم، خوب جواب این مردم را ما چه بگوئیم؟ آن پیرزنی که بچه هایش همه شان کشته شده اند و منزلش خالی شد است از اولاد، جواب این را ما چه بگوئیم؟ بگوئیم که اعلیحضرت حالا سلطنت بکنند یا اعلیحضرت باشند؟! در سلام ها مردم بروند سلام بدهند به اعلیحضرت و برای جان او دعای خیر بکنند؟! تا حالا این کارهائی که کرده است، ده سال علماء اسلام را، سیاسیون ایران را - عرض بکنم که - بازاری و دانشگاهی و دانشکده ای را این حبس کرده است، عمر اینها را در حبس تلف کرده است، این ده سالی که این عمر را تلف کرده، هیچ؟ حالا آزاد؟ (حالا آزادیم) . آزادی معنایش این است که از اول دیگر عمر تو برگشت؟ یا این عمر تلف شد، از بین رفت، یک جوان پیر شد در این زندان تو. من بعضی جوان هائی که قبل از زندان دیده بودم، با من مصافحه می کردند، با حالا وقتی مقایسه می کنم مقایسه یک پهلوان است با یک پیرمرد. تمام؟ هیچ اینها؟ ریش های اینها سیاه بود، حالا آمدند بیرون سفید است، مزاج اینها سالم بود، حالا آمدند دردمند هستند، معالجه باید بکنند. حالا ما فرض می کنیم که ایشان نخیر، توبه صحیح و مشروع کرده است، آیا جرم هائی که کرده اند هیچ دیگر؟ اینها همه عفو؟ ملت عفو بکند؟!

صحیفه نور جلد 3 صفحه 63

به شاه مهلت ندهید

(بیائید به ایران فکر بکنیم) از فرمایشات ایشان و وزیرشان است که: (بیائید به ایران فکر کنیم) . خوب، ما داریم به ایران فکر می کنیم، ما حالا چند سال است که داریم به ایران، این ملت ایران دارد به ایران فکر می کند که این نهضت را کرده است برای اینکه می بیند ایران از دست دارد می رود، رفت از دست. می خواهد این ایران را نجات بدهد، به ایران فکر می کند که نجاتش بدهد. بیائیم شما را دوباره باز کنیم راهتان را برای زیادتر چپاول کردن و زیادتر پیوست کردن ایران را به قدرت های بالا؟! که به ایران فکر کنیم! فکر کنیم به ایران برای اینکه خیانت کنید به ایران ؟!- فکر کنید که ایران خوب است که باز - باز ایران (این از افکار ایشان است) باز ایرانی ها نرسیده اند به آنجا که آزادی یادشان بدهند، ایرانی ها باید تحت مهمیز اختناق و نظامی و چکمه خارجی باشند و داخلی. آقا می فرمایند که باز ایرانی ها نرسیده اند به آنجایی که آزادی به آنها بدهیم. این منطق اینهاست و آن مردک می گوید که از بس آزادی زیاد دادند این صداها بیرون آمده است. کارتر می گوید که یک آزادی تندی داده بودند، از این جهت مردم صدایشان در آمده است. این حرف های اینهاست که دارند می زنند، ما چه بکنیم با این جمعیت؟ غیر از این الان، غیر از این راهی هست که این گلوی کثیف را فشار بدهند تا اینکه تمام بشود این قضایا؟ یا ما راهی غیر از این داریم؟ راه آسانی هست؟ راه اینکه ایشان باز در ایران باشد هست؟ یا خیر، این راه، راهی است که انتحار ملت است. این راه، راهی است که ملت ما را به باد خواهد داد. این تز، تزی است که ایران را تباه خواهد کرد، بدتر از این خواهد کرد.
تا حالا هر چه کرده فساد بوده است و حالا مهلت می خواهد برای حمله های بعد، خدا می داند که اگر مهلت به او بدهند، اگر ملت ایران به این آدم مهلت بدهد خدا می داند که ضربه ای به شما می زند که دیگر سربلند نکنید. من قبل از این هم این مطلب را گفته بودم که مهلت ندهید به این که ضربه می زند و حالا یک سال است که دارد ضربه می زند و از این بدتر خواهد کرد.

وکلای مجلس منتخبان سفارت یا ملت؟

این حرف هائی هم که حالا می زند، اگر چنانچه این حرف های خود شاه است که دیگر بچگانه به نظر آدم می آید (اگر من بروم دیگر ایران از بین خواهد رفت، اگر من بروم تجزیه می شود، بیائید به ایران فکر کنیم، اگر من بروم ایران تجزیه می شود، آن طرف روس ها می آیند، آن طرف آمریکائی ها می آیند) حالا برای قدرتمندی ایشان است که نمی آیند و نیامده اند هم تا حالا!!. ما ارتشمان که با مستشارهای آمریکا دارد اداره می شود. پایگاه هائی که در چندین جای مملکت ما درست شده است که آمریکائی ها درست کرده اند، نفتمان هم که دارند آنها می خورند، گازمان هم که دارند شوروی ها می برند، ما الان همه چیزمان مستقل و آزاد؟! خود ایشان گفتند که لیست می فرستادند آمریکایی ها، از سفارت ها لیست وکلا می آمد که شما باید اینها را وکیل کنید و چاره ای هم جز این نبود منتها دنبالش این ادعا را می کرد که بله آن وقت بوده، این زمان پدرم بود (آن پدری که اینقدر این برایش تعریف

صحیفه نور جلد 3 صفحه 65

می کرد) همین را گفت (خوب، آن وقت بود، من حالا دیگر این کارها را نمی گذارم بکنند) حالا دیگر قضیه دوستی نیست، حرف ها، حرف هائی است که نمی گیرد دیگر، درست نیست این حرف ها.

اهمال و سستی در نهضت خیانت به اسلام است

و الان یک تکلیف بیشتر از برای ایرانی ها نیست و آن اینکه این نهضت را محکم نگه دارند و هر چه می توانند بکوبند این دستگاه را تا برود از اینجا. اگر سستی بکنند و بکنیم، خیانت کرده ایم به این ملت و خیانت کرده ایم به اسلام و قرآن کریم، برای اینکه این آدم با همه چیز ما بد است، این دشمن خونخوار همه چیز ماست. اگر یک کسی سستی کند در این قضایا، اهمال کند در این قضایا، کلمه ای بگوید که همراهی باشد با این آدم، این خائن به ملت است، خائن به اسلام است و باید احتراز کرد از او.
تکلیف همه شما، همه شمائی که در خارج هستید این است که با ملت ایران همراهی کنید، پیوند کنید به ملت ایران.

دانشگاه استعماری پرورده دست اجانب، سدی در برابر شکوفایی استعدادها

- اگر می دانید که - از این مطالبی که سؤال کردند از من این آقایانی که از خارج آمده بودند، از آلمان آمده بودند که ما راجع به این کاری که داریم می کنیم، قبلا از این آقایان هم، جلوی اینها هم یک دسته دیگر چند روز پیش از این آمدند به من گفتند، اینها هم همین مطلب را با اضافه یک کلمه ای گفتند، آقایان خودشان اعتقادشان این است که این کاری که اینها دارند می کنند برای ایران منفعت که ندارد، یک خطری برای ایران هست و این (آقایان هم تصریح کردند) کار تا آنوقتی که نفت ما از بین برود این هم کارش تمام می شود، این نمی شود جای نفت را بگیرد برای اینکه این عمرش بیشتر از این نیست. اینها را آن آقایان می گفتند، این اطلاع دیگر مال خود آقایان است که باید داشته باشند و آن آقایان می گفتند که ما که در اینجا، در این بنگاه داریم کار می کنیم ما را به یک حدی دارند نگه می دارند و نمی گذارند رشد علمی بکنیم. پس شما در اینجا نه نتیجه علمی می برید و نه خدمت به وطن می کنید بلکه می گوئید مضر است و اگر چنانچه اینطور تشخیص دادید باید نروید در این بنگاه، باید یک کار دیگر انجام بدهید. تکلیف محول بر تشخیص خودتان است، اگر شما آقایان تشخیص دادید که این یک بساطی است برای اینکه شماها را، جوان ها را نگذارید قوه هایتان، استعدادهایتان شکوفائی پیدا کند، چنانچه دانشگاه های ما اینطوری هست، چنانچه همه جای ایران اینجوری است که نمی خواهند بگذارند جلو بروید شما، می خواهند شما را همچو به یک حد عقبی نگه دارند تا اینکه تحت فرمان اجانب که می خواهید واقع بشوید اعتراضی نداشته باشید. شما را به یک حد محدودی نگه می دارند، کارشناس ها را از خارج می آورند و قوای ملت ما صرف این می شود که فرمان از کارشناس ها ببرند و به عبارت دیگر اینها عملگی بکنند و آنها آقائی بکنند، اینها عملگی بکنند و ماهی چندر غاز بگیرند، آنها آنجا بنشینند و پیپ بکشند و یک طرح برخلاف و ضد ملت ایران بدهند و در ماه نمی دانم چقدرها

صحیفه نور جلد 3 صفحه 66

می گیرند، خدا می داند که چقدر می گیرند اینها.

نقشه رضاخان در جداسازی ملت از دیانت

اصلاً از اول نقشه این بوده است. از زمان رضا شاه این نقشه ها بود که باید این ملت را عقب نگه داشت، باید این ملت را از دیانتش منفصل کرد. اینها می دانستند که این چیزی که اعتراض است و آن چیزی که محرک مردم و جامعه باز می تواند باشد قرآن کریم است و آنهائی که از قرآن متابعت می کنند. از زمان رضاشاه این مطلب پیش آمد که اسلام را و خدمتگزاران به اسلام را، هر دو را کوبید. یک خطابه در تمام ایران نبود، یک منبر در تمام ایران نبود. همه منابر تعطیل بود که سرتاسر ایران در ماه محرمش، در ماه رمضانش هیچ چیز نبود، هر آخوندی سر از منزل در می آورد گرفتار می شد و می بردند او را به کلانتری، همین طور عبایش را می بریدند با جامه اش می گفتند برو بیرون. این یکی را رها می کردند، آن یکی را می گرفتند جای دیگری. همان وقت چه جنایاتی این مرد کرد به اسلام و مسلمین، بعد هم به ارث داد به این مرد و این را هم همه دارید می بینید که دارد چه می کند یعنی این صفحه ای که ظاهر است، می بینیم، این صفحاتی که در باطن است و آن مطالبی که در باطن است و من و شما مطلع نیستیم و اشخاص مطلع الان جرأت نمی کنند حرف بزنند و بعد صدایش در می آید، اینها الی ماشاءالله است. ما الان نمی توانیم تصور کنیم که اینها چه کرده اند با این مملکت، اینها با این اسلام چه کرده اند، با این مسلمین چه کرده اند، با این ملت چه کرده اند، با ذخایر ما چه کرده اند.

شاه، از بین برنده ذخیره های مادی و معنوی ایران

ما دو تا ذخیره، یک ملت دو تا ذخیره ممکن است داشته باشد که ایران داشت: یکی ذخیره های مادی زیرزمینی و یکی هم ذخیره ها که عبارت از این جوان ها بود، اینها هم از ذخایر ملت است دیگر، این هر دوی اینها را تباه دارد می کند و خواهد کرد. اما مواد طبیعی: نفتش را که آنطور داد و گازش را آنطور داد و دارد می دهد، مراتعش را که آنطور به قول خودش ملی کرد لکن به دیگران داد و جنگل هایش را به دیگران داد و همه اینها را داده به غیر. اینها اسناد به من نوشته بودند منتهی حالا نوشته اش پیش من نیست، نوشته نجف مانده است. همه اینها را به غیر داده اند. زراعت مان را که بکلی از بین برده است، بعد از 30 سال دیگر که نفت، اینطور اگر بدهند تمام می شود، اگر به اینطور دست و دل بازی نفت ما را به غیر بدهند بعد از 30 سال، چند سال دیگر تمام می شود، آن روزی است که نه ملت ما نفت دارد و نه زراعت دارد. اگر این آدم باقی باشد، بعد از 30 سال دیگر یک ملت گدا، الان نصف ملت گداست، آنوقت تمام ملت گدا خواهد شد، پشتوانه هیچ چیز ندارد. این را اگر مهلتش بدهید، آقا تمام حیثیات مادی و معنوی شما را از بین می برد.
این راجع به ذخایر ما که زیر زمینی است یا روی زمینی است و راجع به جوان های ما که از ذخایر بزرگ ما هستند نمی گذارند اینها تحصیل کنند، رشد فکری برای اینها نمی گذارند، اینها را تا

صحیفه نور جلد 3 صفحه 67

یک، (حتی آن کس که خارج آمده و تحصیل می کند جوری کرده اند که اینها هم تحصیلشان، تحصیل حسابی نشود) ، به یک حدی می خواهند اینها را نگه دارند که در همان حد، همان عملگی برای آنها بکنند، همین. نمی گذارند قوه اعتراض در اینها پیدا بشود، نمی گذارند رشد فکری در اینها پیدا بشود که مقابل اینها بایستند و نگذارند اینها اینقدر چپاول کنند.

ملت شجاعت و بیداری خودش را در تاریخ ثبت کرد

حالا بحمدالله این بت شکسته شد و این سد برداشته شد و برداشته خواهد شد، بعد زیادتر و ملت ما قیام کرد و شجاعت خودش را و بیداری خودش را در تاریخ ثبت کرد ملت. ملت اثبات کرد که نه نیرنگ های شاهانه و نه چماق های شاهانه نمی تواند جلوی آن را بگیرند، نه حکومت نظامی و نه نخست وزیر نظامی، اینها دیگر قابل این نیستند که جلوی یک ملت را بگیرند. امروز که حکومت نظامی است و دولت نظامی است، همین امروز در ایران باز همان نهضت ها و همان حرف ها و همان (مرگ بر شاه) ها الان هم موجود است در ایران.

دولت وسلطنت درپناه مجلس غیرقانونی

نمی شود یک ملتی را چیز کرد، از این حرف هائی که کارتر می گوید که (ما همراهی می کنیم و ما همچو نوکری را نمی توانیم از دست بدهیم و این منافع ما را در ایران چه می کند) . و مال انگلستان می گوید - دیگر عرض کنم که - (خیر ما نمی توانیم بنشینیم کسی که منافع ما را در آنجا چه می کند) . ما برای همین جهت داریم فریاد می زنیم که این آدم آمده است که منافع انگلستان و آمریکا و شوروی را، تأمین کند، این خائن است، این مخالف با همه چیز ملت ماست، قانوناً این دیگر سلطان نیست از اول هم نبوده است. این سلسله پهلوی از اول غیر قانونی سلطنت کرده است، از اول با سرنیزه مجالس را درست کرده است. مجلس ملی ما نداشتیم هیچ وقت، مجلس ملی که سلطنت او را، مجلسی که سلطنت او را تثبیت کرد، مجلسی بود که با سرنیزه درست شده بود و من اطلاع دارم و شاهد قضیه بودم و هر که هم سن من است او هم اطلاع دارد و شاهد بوده است. یک سلطنت غیر قانونی و یک مجلس غیر قانونی و یک دولت غیر قانونی دارد بر ما حکومت می کند، بعد آقا می گویند که ما انتخاب را آزاد قرار می دهیم. اصلاً انتخابات غیر قانونی است با وجود شما، شما وجودت غیر قانونی است، انتخابات یعنی چه؟ انتخابات آزاد یعنی چه؟ باید قانونی باشد، انتخابات را باید شاه، بر حسب قانون باید شاه امرش را بدهد، تو شاه نیستی، تو یاغی هستی، یک آدم یاغی تو هستی، برخلاف قانون در این مسند نشستی.

تبلیغات شاهانه بر علیه اسلام

مهلت ندهید آقا، همه، همه موظفیم و اگر کوتاهی کنیم، همه خائنیم. من امیدوارم که شما جوان ها

صحیفه نور جلد 3 صفحه 68

با وحدت عمل و وحدت اراده، بدون اینکه با هم اختلافی بکنید، همه یکصدا باشید و پشتیبانی از این نهضت بکنید که این نهضت به نفع مملکت شما و به نفع خود شماست. تبلیغاتی که در اطراف این مسائل می شود این تبلیغات همه تبلیغات شاهانه است، اینکه اسلام نمی تواند دیگر حالا اداره بکند، مال 14 قرن پیش است، اسلام دیکتاتوری دوم است، اسلام نمی تواند که حاجات فعلی مردم را برآورد، اسلام دعوت به ارتجاع می کند، از این مسائلی که دیگر کهنه شده است
اینها، اینها دیگر کهنه شده است، این در ده بیست سال پیش از این ممکن بود یک کسی یک چیزی بگوید ولیکن حالا دیگر کهنه شده است. همین آقائی که ارتجاع سیاه می گفت و - عرض می کنم که - به شئی غیر مبارک، ارتجاع، ارتجاع سیاه و چیز سرخ، اینها دارند مملکت را چه می کنند، حالا آمده است دستش را دراز کرده است که مراجع عظام و روحانیون اعلام بیایند و با من کمک کنند که من این جنایات را توسعه بدهم و زیادش کنم و ادامه اش بدهم. این وضع ایشان این بود. این حرف ها کهنه شده است.

کیفیت زندگی حاکمان اسلامی و روش برخورد آنها با مردم

اسلام آن اسلامی است که در نیم قرن فتح کرد تمام این ممالک را برای اینکه آدمشان کند، نه فتح اسلام مثل فتح سلطنت های سلطان های دیگر، مثل فتح نادرشاه است، خیر. آن طرز حکومت اسلام، طرز حکومت آدم سازی است. شما خود رؤسای اسلام را باید ملاحظه کنید، مثل پیغمبر اکرم که رئیس اسلام است، امیرالمومنین که بعد از او رئیس اسلام بود. شما خود آنها را ببینید که وضع شان چه جوری بوده است، دیکتاتوری بوده است؟ پیغمبری که با مردم دیگر وقتی می نشست معلوم نبود آقا کدام است و نوکر کدام است و - عرض بکنم که - اصحاب کدام است و خود پیغمبر کدام است پیغمبری که با مردم همانطور می نشست و با هم همانطور جلسه می کردند و همانطور جلسه شان، جلسه بنده ها و فقرا بود و زندگیش، زندگی فقرا بود و بیت المال، مال مردم بود و هیچ تصرفی نمی کرد، مثل یکی از فقرا زندگی می کرد و با مردم وقتی که معاشرت می کرد، اعلام کرد به اینکه هر کس حقی دارد به من بگوید، یکی پیدا نشد (غیر یک نفر آدمی که اشتباهاً گفت برای غرضی) که بگوید تو ده شاهی از ما برداشتی، که بگوید یک ظلمی تو به من کردی. این آخر عمر می فرمود هر که حرفی دارد به من بگوید، هیچ کس پیدا نشد که بگوید تو به ما یک ظلمی کردی، یک بدی گفتی - عرض می کنم که - به این ملت یک (نعوذبالله) خیانتی کردی، فقط یکی در بین اینها پا شد گفت که شما یک شلاق به من زده اید. گفت به او بیا عوض آن را بزن. گفت به اینجای من. گفت بیا عوض آن را بزن. گفت نه اینجوری نبود برهنه بودم. برهنه شد. بعد رفت بوسید آنجا را، گفت که من این را گفتم که اینجا را ببوسم یعنی دروغ گفتم، نه نکرده اید. شما در حکومت های دنیا یک همچنین حاکمی پیدا کنید، ما یک همچنین حاکم، دنبال یک همچنین حاکم می گردیم، البته نمی توانیم پیدا کنیم اینجور اما دنبال این می گردیم که لااقل به بعضی احکام اینها خوب عمل بکند، خیانت نکند به این ملت، نخورد مال این ملت را، برندارد مال این ملت را ببرد به آمریکا و به سایر ممالک و ویلا برای خودش و بچه هایش و

صحیفه نور جلد 3 صفحه 69

طایفه اش درست بکند.
پیغمبر وقتی که از دنیا رفت هیچ چیز نداشت. این هم آن حاکم دوم که دیگر توسعه حکومتش سرتاسر شرق را گرفته بود و تا اروپا هم رفته بود تقریباً، آن هم آن حاکم که زندگیش یک پوست داشت، آنجا شب ها روی آن دوتائی زن و شوهر می خوابیدند که حضرت امیر باشد و فاطمه زهرا سلام الله علیها و روزها علف شتر را روی آن می ریختند که علف بخورد آن. این بارگاه، تخت و بارگاه اعلیحضرت سلطان بود. کار می کرد، مثل سایر عمله ها کار می کرد نداشت این جایی را، آدم و دستگاه نداشت.نه اینکه کار می کرد که جمع بکند، کار می کرد و وقف می کرد. همان روزی که با او بیعت کردند بیل و کلنگش را برداشت و رفت سراغ کاری که انجام می داد، آنجا یک چشمه ای را می خواست حفر کند، خودش با دست خودش حفر کرد، وقتی در آمد، تبریکش کو؟ گفت که این تبریک را برای ورثه بگو، بیاور قلم و کاغذ، و قلم و کاغذ آوردند، همان وقت وقف کرد برای یک جهتی. آن هم زندگی و خوراکش که از نان و جو نگذشت، بالاتر نبود، آن هم چند تا لقمه بود. ما یک همچنین حاکمی، دنبال این می گردیم پیدا نمی کنیم البته، خود ایشان هم فرموده که (خوب شما طاقت ندارید اینقدر، لکن تقوا داشته باشید) .

خواسته ملت، اجرای قوانین مترقی اسلامی به دست حاکمان متقی

ما دنبال یک حاکم تقوادار، تقوای سیاسی لااقل داشته باشد، نخورد مال این ملت را، هدر ندهد این ملت را، ما دنبال این می گردیم. ما می گوئیم حکومت اسلامی، می خواهیم یک حکومتی باشد که یک قدری شبیه باشد به این حاکم های ما. آنوقت کجای حکومت اسلامی دیکتاتوری بوده است که آقایان سخت از این می ترسند. دیکتاتوری چیست؟ حکومت اسلام حکومت قانون است. اگر شخص اول مملکت ما در حکومت اسلامی یک خلاف بکند، اسلام او را عزلش کرده است، یک ظلم بکند، یک سیلی به یک کسی بزند، ظلم است، اسلام او را عزلش کرده، او دیگر قابلیت از برای حکومت ندارد. این دیکتاتوری است؟ حکومت قانون است، قانون خداست. یعنی حاکم، یعنی شخص اول مملکت، اگر یک کسی یک چیزی داشته باشد، شکایتی داشته باشد از او، پیش قاضی می رود و او را حاضرش می کند و او هم حاضر می شود، وظیفه است. حضرت امیر این کار را کرد، ما هم یک همچنین حکومتی می خواهیم، حکومت قانون. قانون یعنی آن قانون آن هم قانون مترقی اسلام.

اسلام با فساد مخالف است نه با تمدن

اینها می ترسانند شما را از حکومت اسلامی، می گویند اگر حکومت اسلامی باشد زن ها را می کنند توی یک اطاق و درش را قفل می کنند، تا آخرت توی آن اطاق باقی باشید. زن ها در صدر اول اسلام جنگ می رفتند، بیشتر آنها در طول جنگ بودند برای مداوای زخمی ها، بیشتر از انتظار..... شما یک سینمای اخلاقی، یک سینمای آموزنده بیاورید، اگر یک کسی با آن مخالفت کرد. با آن مراکز

صحیفه نور جلد 3 صفحه 70

فساد دولت اسلام مخالف است، نه با تمدن مخالف است. این تمدن است که سرتاسر یک مملکتی آنقدر مرکز فساد داشته باشد؟ کتابخانه نداشته باشد، مرکز فساد داشته باشد؟ با این مخالف است، نه با ترقی مخالف است. مردک در یکی از حرف هایش آنوقت که ما قم بودیم، در یکی از حرف هایش گفت که این آخوندها می گویند که ما نمی خواهیم این تمدن را، اینها می خواهند با الاغ بروند، از این قبیل. خوب آدم چه بکند با یک همچنین آدمی؟ حالا آمده است بعد از این همه حرف هائی که یک وقت گفت که این ملاها مثل حیوان نجس هستند از ایشان احتراز کنید، یک وقت گفت که اینها با کرم ها، مثل کرم هائی می مانند که در نجاست می غلطند، همین آقا به جامعه روحانیت این حرف ها را زد حالا آمده است می گوید که (علمای، مراجع عظام و علمای اعلام) خوب میدانند دروغ می گویی. احتمالش که یکی بدهد نقص دارد در ادراک.
در هر صورت خداوند شماها را تأیید کند، موفق باشید، همه با هم باشید، آقا اگر چنانچه متفرق بشوید، کاری از پیش نمی برید، یکی یکی کار از پیش نمی رود، همه با هم مجتمع، یدالله مع الاجماعه.

شنبه 2 اردیبهشت 1396  9:32 PM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

مصاحبه امام خمینی با هفته نامه انگلیسی ساندی تلگراف

مصاحبه امام خمینی با هفته نامه انگلیسی ساندی تلگراف

سؤال: آیا اگر هم مخالفین شاه با هم متحداً علیه شاه فشار بیاورند، آیا امکان پذیر نیست که اوضاع ایران بدون دست زدن به جهاد مسلحانه حل شود؟ اگر نیست، چه گروه از مردم اعم از کارگران، سربازان، محصلین، کشاورزان و... را می توان در این جهاد مسلحانه به حساب آورد؟
جواب: ما امیدواریم مسائل ایران بدون قیام مسلحانه، با همین نهضتی که اکنون تمام اقشار ایران را فرا گرفته است و با همین فشارهائی که ملت بر شاه وارد می کند حل شود، اگر چنانچه حل نشد و یا احتیاجی به قیام مسلحانه پیدا شد، تمام اقشار ملت در آن شرکت خواهند کرد و یک طبقه معینی در آن انحصار نخواهد داشت.

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

مصاحبه امام خمینی با رادیو تلویزیون ژاپن

مصاحبه امام خمینی با رادیو تلویزیون ژاپن

سؤال: دولت جدید نظامی در ایران سر کار آمده، آیا فکر می کنید تغییری در وضع داده خواهد شد و مانعی برای پیروزی دوستان شما در آنجا خواهد بود؟
جواب: دولت جدید چیز تازه ای نیاورده، ایران مدت هاست با حکومت نظامی اداره می شود و حالا هم نخست وزیر نظامی است و وضع جدیدی پیش نمی آید و مردم به مقاومت خود ادامه می دهند و شکست دستگاه قطعی تر شده است.
سؤال: الان یک اتحاد جدید بین تمام نیروهای مخالف در ایران بوجود آمده است، از یک طرف در رأس مسلمانان شیعه شما هستید و بخشی هم چپ های افراطی هستند، آیا فکر نمی کنید که در آینده موجب مشکلات داخلی بشود؟
جواب: خیر، چپ ها تعداد بسیار قلیلی هستند. در ایران 35 میلیون مسلمان هستند که همه در خیابان ها از اسلام داد می زنند، چه کسانی در مقابل این 35 میلیون آگاه و معتقد می توانند بایستند. ما از این جهت هیچ مشکلی که قابل حل نباشد، نداریم.
سؤال: بعد از کار افتادن شاه، تصمیم شما و نظر شما در مورد دولت های آینده چیست؟ و بخصوص موضع شما راجع به نفت؟
جواب: دولت آینده، دولت مستقل و بدون اتکاء به سایر دول می باشد و برنامه این است که نفوذ دولت ها و ابر قدرتها را از ایران قطع کنیم و نفت را که مال ملت است در اختیار خود ملت بگذاریم و به کسانی می فروشیم که ارز به ما بدهند. ما نمی خواهیم نفت را نگه داریم، ما می خواهیم نفت را به کسانی که مشتری هستند بفروشیم و هر مشتری بهتری که یافتیم به او می فروشیم و هرگز اجازه نمی دهیم آهن پاره به جای پول به ما تحمیل کنند.

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

مصاحبه امام خمینی با تلویزیون D.R.A آلمان

مصاحبه امام خمینی با تلویزیون D.R.A آلمان

سؤال: حضرت آیت الله! شرایط شما برای یک دولت مورد قبول چیست؟ و همین طور هدف های شما برای اینکه جامعه ایرانی را از وضع کنونی به جامعه مورد قبول خودتان تبدیل کنید، چیست؟ و آینده سلسله پهلوی را چه جور پیش بینی می کنید؟
جواب: اما در مورد سلسله پهلوی، اصولاً ما هیچ شرطی را در حکومت شاه با تبدیل حکومت او به حکومتی دیگر در سلسله او نخواهیم پذیرفت. با رفتن سلسله پهلوی، یک نظام جمهوری اسلامی مترقی پیش می آید که در این نظام به اتکاء ملت، سرنوشت ایران معلوم و دولت تعیین می شود.
سؤال: منتقدین خارجی چنین تصور کرده و بیان می کنند که اگر حضرتعالی در مسائل سیاسی ایران نفوذ پیدا کنید پیشرفت هائی که در زمینه مدرنیزه کردن جامعه بوجود آمده از بین خواهد رفت. اگر این درست نیست، لطفاً نظرتان را بفرمائید.
جواب: تاکنون که پیشرفت هائی در ایران نشده است. آنچه انجام گرفته به شکل پیشرفت است و در واقع جز تخریب بیش نیست. اگر حکومت به دست ملت بیفتد، آنها در مصالح خودشان کوشا خواهند بود و آنگاه انشاءالله سریعاً پیشرفت حاصل می گردد.
سؤال: در صورت تغییرات شدید در ایران، چه نتایجی برای کشورهای اروپای غربی بویژه آلمان غربی بوجود خواهد آورد، بخصوص در زمینه نفت؟
جواب: نتایج بدی به بار نخواهد آورد. با همه دولی که به احترام با ما رفتار کنند، ما نیز با آنها به احترام متقابل رفتار خواهیم کرد و نفت را پس از آنکه در اختیار ما باشد و کسی در آن دخالت نکند، به مشتریان خود خواهیم فروخت و پول آن را خرج خود ملت می کنیم.

صحیفه نور جلد 3 صفحه 73

سؤال: با آمریکائی هائی که در کشور شما هستند چه خواهید کرد؟ و همچنین آیا از نفوذ شوروی ها در کشور خود نگران نیستید؟
جواب: آمریکائی هائی که به ضرر ما در ایران هستند، آنها را تحمل نخواهیم کرد. اما کسانی که به ضرر ما نیستند، مثل سایر خارجی ها در آنجا زندگی خواهند کرد. ما از نفوذ شوروی به هیچ وجه باکی نداریم و نمی ترسیم زیرا جامعه ما اجازه چنین نفوذی را به آنان نمی دهد.
سؤال: نظرتان درباره اوضاع کلی کشور و حکومت نظامی جدید چیست؟
جواب: حکومت نظامی جدید همزمان با نطق شاه، یکی برای اغفال و دیگری برای سرکوبی ملت است. نه آن اغفال اثری دارد و نه این سرکوبی مردم. همه بپاخاسته و حق مشروع خودشان را مطالبه می کنند و این قیام تا اینکه مردم حق خود را گرفته و این سلسله را منقرض کنند، ادامه دارد.
سؤال: برای سرنگونی رژیم شاهنشاهی فعلی چه برنامه ها و تصمیماتی در نظر دارید؟
جواب: فعلاً اعتصابات، تظاهرات و هر چه سریعتر کردن دامنه اعتصابات مورد نظر است، اگر پیشرفت نکرد، نظر ما متناسب با آن شرایط تغییر خواهد کرد.

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

بیانات امام خمینی در مورد نیرنگ جدید شاه (دستگیری شرکای جرم و رهائی زندانیان سیاسی)

تاریخ: 1357/08/18

دستگیری شرکای جرم و رهایی زندانیان سیاسی، از تشبثات شاه برای بقای سلطنت

اعوذبالله من الشیطان الرجیم
بسم الله الرحمن الرحیم
از دست و پاهایی که شاه دارد می زند، یکی هم این شریک جرم هایش است که اینها را (یک عده اش را) گرفته اند. در این حکومت نظامی که، یعنی دولت نظامی و حکومت نظامی که به پا کردند، دیدند که خیلی فایده نکرد، حالا یک راه دیگری پیش گرفتند و آن آنکه، آنهایی که تا دیروز با او شریک جرم بودند، بعضی شان 12 سال، 13 سال در همه جنایاتی که شاه کرده است شریک بودند، حالا به عنوان اینکه آن خیانت کرده و جرم کرده، گرفته اند. آن شریک را گرفته اند که این شریک محفوظ بماند.
گمان کردند که - مردم - الان همه اذهان مردم متوجهند که آن شریک ها را گرفتند دیگر مسأله ای نیست و باید، مردم اجازه بدهند که شاه باشد. برای اینکه خوب شما دیگر چه می خواهید؟ شاه از آن طرف آمده است عذرخواهی کرده است که ببخشید من اشتباه کرده بودم، بعد از این هم دیگر من اشتباه نمی کنم، از آن طرف هم خوب، زندانی های سیاسی را، خیلی از آنها را رها کرده است، از اهل علم، از افراد سیاسی و سایر طبقات، از این طرف هم یک عده ای از این اشخاصی که در دولت ها بودند و آنها خلاف کرده اند - همه را - این عده را گرفته است و می خواهد که اینها را محاکمه مثلاً بکند. می گوید شما ملت ایران چرا اینقدر لجاجت می کنید؟ من باید باشم!. دیگر شاه از این بهتر کجا ما پیدا بکنیم که دزدها را گرفته و سیاسی ها را رها کرده است زندانی ها را رها کرده و قول و قرار هم داده به اینکه بعد از این دیگر زاهد بشود و عابد و مسلمان؟! دیگر شما چه طلبی از شاه دارید که در سرتاسر ایران باز اعتصابات می کنید؟! این اعتصابات دیگر چیست؟ چرا باز سرتاسر ایران اعتصاب است؟ چرا شرکت های نمی دانم هواپیمائی و دیگران، اتوبوس و - این چیزها - شرکت واحد در اعتصاب است؟ خوب، پزشک ها چرا اعتصاب کردند؟ باید پرسید که این مسائل (ما اگر بخواهیم تحلیل کنیم این مسائل را) جرم را زیاد می کند یا جرم را قصر می کند؟ شما این دولت هایی که تشکیل داده اید، همه اینها به دست شما تصویب شده است و این مجرم هایی که حالا گرفتید، اینها همه شان اینهایی بودند که در دولت های شما بودند، شریک جرم شما بودند، شما حالا می گوئید اینها مجرم

صحیفه نور جلد 3 صفحه 78

هستند؟ شما این مجرم ها را روی کار آوردید، می گوئید دزد هستند؟ شما این دزدهارا روی کار آورده اید. حالا شما یک مجرمی را یا مجرم هایی و یک خائن هایی را خودتان در دولت ها سر کار آوردید و با هم مشترکاً مشغول شدید به چاپیدن این مملکت و به اذیت کردن این مردم. حالا اگر دو نفر یا ده نفر با هم شریک شدند و یک جرمی را انجام دادند یا یک خیانتی کردند، بعد یکی از آنها قدرتمندتر بود یک چند نفری از آنها را فرض کنیم گرفت، این جرم خودش محتوم است برای اینکه شرکای جرم را گرفته است؟! یا خود این، اقرار به این است که من خیانت کردم این اشخاص را آوردم روی کار؟ بعضی از اینها که 12 سال یا بیشتر در مسند نشسته بودند، شما این 12 سال هیچ اطلاع از حال این نداشتید، حالا تازه امروز مطلع شدید؟! هیچ اطلاعی تا چند ماه قبل از این، از 12، 13 سال پیش از این تا چند ماه قبل از این شما هیچ اطلاعی از حال این آدم که نخست وزیر شما بود و در کارها دخالت داشت و مشاور شما بود و همه کارها را با نظر و فرمان مبارک انجام می داد، شما تا حالا هیچ اطلاع نداشتید که این آدم چکاره است؟! همین دو سه روز مطلع شدید؟! همین چند روز و چند ماه شما مطلع شدید؟! اگر یک آدمی 12، 13 سال مشغول خیانت و مشغول چپاولی بوده و شما اطلاع نداشتید، شما لیاقت اینکه در این پست باشید (اگر پستی باشد) شما همچو لیاقتی ندارید، آدم نالایقی هستید. اگر مطلع بودید، چنانچه هستید و بودید، خوب دو نفر شریک جرم بودید منتها تو شریک بزرگه بودی، او شریک کوچکه بوده، حالا شریک بزرگه اگر شریک کوچکه را گرفت و حبسش کرد، اسباب این می شود که دیگر جرمی در کار نباشد؟! یا جرم هست و تو شریک کوچکه را گرفتی، ملت شریک بزرگه را می خواهد.

غفلت در نهضت، مهلتی است بر پایگیری قدرت رژیم برای سرکوبی ملت

همان حجتی که تو داری بر اینکه این شریک جرم را گرفتی یا این شرکای جرم را گرفتی، با همان دلیلی که شما این شرکای جرم را گرفتید، به همان دلیل ملت از تو مؤاخذه می کنند و می خواهند تو را بگیرند. این راه مفر است، اینها راه عقلائی نیست که شما می خواهید یک راهی درست کنید که این نجات پیدا بکند، این راه نجات نیست که. تمام این حرف ها و تمام این نیرنگ ها برای این است که - خوب احتمال، ولو در صد احتمال یک احتمال، ولو در هزار احتمال یک احتمال - اینها احتمال می دهند که مردم را مثلاً یک بازی بدهند ولو آن طبقه مثلاً متعارف مردم بازی بدهند لکن ما می بینیم که مردم بازی نمی خورند. همین حالا که هم آن شریک جرم ها را گرفته است و هم آن نطق را مکرراً (می گویند) گذاشته است و شنیدند و خوب ما هم شنیدیم این نطق ها را و هم نطق آن نخست وزیر نظامی و آن نطق را هم ما شنیدم که دیروز کرد، هم سرنیزه آقایان و همه چیزها، هم حمله به مردم و هم ریختن توی بیمارستان و در بیمارستان را شکستن و توی بیمارستان آدم کشتن و هم حمام قم که سه نفر را به واسطه گاز خفه کرده اند و هم همدان و هم همه جا، باز همان حرف ها و همان انقلابات و همان اعتصابات و همان صداها هست و نمی شود نباشد. یک ملتی که بیشتر از پنجاه سال زیر دست و پای

صحیفه نور جلد 3 صفحه 79

اینها خرد شده است، حالا که چشم هایش را باز کرده و می بیند که باید این مجرم ها را با زور و با فشار و با هیاهو و با - عرض بکنم - تظاهرات و اعتصابات و اینها شکست داد، همین ملت می داند این معنا را که اگر چنانچه یک غفلت کوچکی حالا بکند، یک غفلت بسیار کوچک الان اگر بکند، باز این مطلب برمی گردد به پنجاه سال پیش از این و دیگر نمی تواند این ملت حتی بعد از پنجاه سال دیگر هم یک همچو نهضتی را ایجاد کند و یک همچو قیامی بکند. خوب، ملت این را می داند، می داند که اگر امروز این تا آن آخر نقطه نرود و تا سرنگونی این آدم، این نهضت را ادامه ندهد، بر می گردد به حال رضاشاه و بدتر از او و این دفعه اگر چنانچه این قدرت پیدا بکند، دیگر نه بر بچه مهلت می دهد نه بر بزرگ، همه مخالفین خودش را که همه ملت است، سرکوب می کند و هیچ هم مضایقه ندارد ایشان.

ملت تعهدات شاه را مبنی بر جبران و عذر اشتباهات گذشته باور ندارد

همچو خیال نکنید که - یک، بله - خیلی مثلاً عدالت اجتماعی، هر چند روز یک دفعه که منبر می رفت می گفت: (عدالت اجتماعی را من می خواهم چی بکنم، فضای باز سیاسی و عدالت اجتماعی و انتخابات آزاد و تمدن بزرگ و دروازه تمدن بزرگ) و از این شعرهایی که صدتای آن یک غاز در بازار ایران دیگر ارزش ندارد او پشت سر هم می بافت و حالا هم باز دست برنداشته است. هر وقت صحبت می کند باز از آن حرف ها می زند منتها صفحه ها مختلف می شود، گاهی وقت ها با آن صورت ها در می آید و گاهی وقت ها - با، چیز می شود. گاهی وقت ها - به بازاری ها، وقتی قم آمد، آنجا دست و پایش را هم گم کرده بود. آن وقت ها که قم آمد، یک دفعه که در همان نزدیکی های پانزده خرداد، جلوی پانزده خرداد بود، این آمد قم، گفتند که وقتی که وارد شد همچو دست و پایش را گم کرده بود که باید از این راه برود، از توی یک کوچه ای شروع کرد رفتن، بعد رفتند گفتند آقا راه این طرف است بفرمائید، از این راه هدایتش کردند آمد و وقتی که رفت ایستاد در بیرون صحن، ایستاد و صحبت بکند، در حرکاتش هم که می پرید بالا و می پرید پائین، باز مردم یک حرف هایی داشتند و رفت ایستاد و بازاری های متدین قم را به حرف های نامربوط بست، گفت: (ریشوهای کذا) ، از این حرف های نامربوط، به علما که بدتر از این گفت: (حیوان نجس) از این مسائل، همین آقا حالا آمده مقابل ملت و باز توبه می کند و عرض اخلاص می کند به همه طبقات ملت که ما اشتباهاتی کردیم خوب دیگر از این به بعد اشتباه نمی کنیم.
خوب اگر اشتباه کردی چرا حالا دوباره می کشی؟ اگر شما تصدیق داری که اشتباه کردی، از آدمکشی اشتباه بیشتر می شود؟! از جوان های مردم را کشتن، از زن های مردم را کشتن دیگر اشتباه بالاتر داری تو؟! اگر اعتراف داری که شما اشتباه کردی و می گویی می خواهم برگردم از این اشتباه ها، دیگر اینها تکرار نمی شود، اگر اینطور است خوب برگرد از اشتباه خود، تو که می گویی می خواهم برگردم از اشتباه، مردم چطور باور کنند؟ تو می گویی اشتباه کردم و الان داری آدم می کشی. مگر امکان دارد که نظامی بدون اجازه این آدم، آدم بکشد؟ چه داعی دارند آنها آدم بکشند برای خاطر یک کسی دیگر؟ تا او

صحیفه نور جلد 3 صفحه 80

فرمان ندهد و خودشان را لازم الاطاعه ندانند و جرأت نکنند تخلف بکنند، آدم نمی کشند. تا فرمان ایشان نباشد کسی آدمکشی نمی کند و این اراذلی ها را نمی کند. فرمان مستقیم این است که اینها را وادار می کند به آدمکشی و اینطور چیزها. همین آدمی که می گوید که من عذر می خواهم از شما و اشتباه شده و چطور و من تعهد می دهم، ضمانت می دهم به اینکه چه نکنم، خوب یک دفعه دیگر هم ضمانت و تعهد خودت را دادی، اول سلطنت شیطانیت تو همین تعهدها را دادی و قسم هم خوردی و در مجلس هم رفتی و همه این کارها را کردی و دنبالش به قول خودت این اشتباهات را کردی و این غلطها را، حالا چه شده است که دوباره آمدی؟ آنوقت باز یک فرجه ای شده است مثلاً فرض کنید ده روز، یک ماه و دو ماه، سه ماه بعدش این کار را کردی، تو امروز در عین حالی که می گویی من اشتباه کردم و دیگر من نمی کنم از این کارها و دیگر - عرض می کنم که - تعهد کردم که تکرار نشود، در عین حال داری انجام همین کثافتکاری ها را می دهی و همین جنایتکاری ها را، آنوقت مردم چطور بپذیرند از تو؟ و - کلام - مثلاً فرض کنید اگر خدای نخواسته یک عالمی بیاید به مردم بگوید ساکت بشوید، چطور مردم گوش کنند به حرف این عالم؟ خوب می گویند این عالم (خیلی خیلی بخواهند تأدب کنند) می گویند این عالم اشتباه کرده است یا شاید هم بگویند این آدم درباری است. خیلی بخواهند ادب کنند می گویند خوب این آقا آدم ساده ای است، آدم صافی است و نفهمیده که این چه جور جنسی است. ملت نمی شود، آقا نمی شود ملت را دیگر اینقدر نفهم حساب کرد، یک ملتی که ایستاده و دارد فریاد می زند و حق مشروع خودش را دارد مطالبه می کند،این را دیگر نمی شود با این چیزها خوابش کرد.

بوق های تبلیغاتی در داخل و خارج، مبلغ قتل عام اقلیت های مذهبی بعد از تشکیل حکومت اسلامی

از آن طرف تبلیغات همه جانبه، مثلاً دیدند که خوب، در ایران (حالا هم ایران، هم خارج، هر دو را می خواهند این انحراف حاصل بشود) اقلیت های مذهبی هست و خارج ایران هم به این مسأله خوب اهمیت می دهند، راجع به اقلیت های مذهبی اینها درست کردند که اگر چنانچه حکومت اسلامی تشکیل بشود، دیگر همه اقلیت های مذهبی را از بین خواهند برد اینها. ببینیم که شما بهتر رفتار می کنید با اقلیت های مذهبی یا اسلام بهتر رفتار کرده است؟ تو که هم اقلیت مذهبی و هم اکثریت مذهبی را داری پایمال می کنی و از بین می بری، تو که همه حقوق بشر را در ایران از بین بردی، تو نه مسلم را گذاشتی آزاد باشد، نه غیر مسلم را. اقلیت های مذهبی در اسلام احترام دارند، آزادند، احترام دارند. مثل اینها که (می گویند که) مرتب می آیند سؤال می کنند خوب اگر چنانچه حکومت اسلام شد، با اقلیت های مذهبی چه می کنید؟ این برای این است که مرتب تزریق شده به ایشان که اگر اینطور شد، قتل عام می کنند مثلاً یهودی ها را، قتل عام می کنند نصاری را، قتل عام می کنند زرتشتی ها را. در کدام وقت اتفاق افتاده است که در اسلام وقتی که در یک مملکت اسلامی که در حال جنگ نبوده و در حال صلح بوده، اقلیت های مذهبی را قتل عام کرده باشند یا قتل کرده باشند؟ این همین اقلیت مذهبی است که

صحیفه نور جلد 3 صفحه 81

وقتی که یک زن یهودی را، ذمی را خلخالش را می برند، حضرت امیر می گوید اگر انسان بمیرد این ارزش دارد که آدم بمیرد. وقتی که بشنود یک زن ذمه ای را، زنی که در پناه اسلام بوده است، اینها خلخال را از پایش کشیدند، یک همچنین اسلامی و یک همچنین حکومت اسلامی می آید اقلیت های مذهبی را چه بکند؟!

کدام یک ارتجاعی است؟ احیاء تاریخ 2500 ساله یا قوانین مترقی 1400 ساله اسلام

اینها همه تبلیغات است که طرفدارهای شاه و شاه با بوق های خودشان این تبلیغات را می کنند برای اینکه حکومت اسلام و اسلام و - عرض می کنم - روحانیت اسلام را پیش مردم یا لااقل پیش این اشخاص که در خارج ایران هستند یعنی این عده که خودشان از غیر مسلم هستند و غیر مذهبی هستند، پیش اینها لااقل لکه دار بکنند. که (نه، اینها می خواهند یک حکومت چیزی بکنند، ارتجاعی، یک حکومت ارتجاعی ارتجاع اسلامی) . اسلام را خود این آقا، ارتجاعی معرفی می کند. این می گوید این مطلب را که خیر، (دین مبین اسلام) اینها را می گوید اما از آن طرف هم آنهایی که اسلام را دارند به مردم می گویند، می گوید اینها مرتجع هستند، مرتجع یعنی اینها برگشتند به 1400 سال پیش از این، تبلیغ می کنند یک چیزی را که 1400 سال پیش از این آمده است. غفلت از اینکه خود ایشان 2500 ساله را حالا پیش کشیده، ایشان مرتجع نیستند اما اینها که 1400 سال پیش قوانین مترقی را دارند می گویند، اینها که می گویند باید تودهنی زد به این آدمی که سلب آزادی از مردم کرده، باید تو دهنی زد به این آدمی که سلطه دیگران را در ایران برقرار کرده و مردم را زیر سلطه ابرقدرت ها قرار داد. اینها مرتجعند؟! اما آنهایی که مال مردم را دارند می خورند به زور و با فشار و سلب آزادی از همه کردند، نه اینها متمدن هستند و اینها دروازه باز - نمی دانم - آزادی است!!

اسلام با موانع رشد و فرهنگ مخالف است نه با تمدن و مظاهر آن

این حرف ها و این شعرها و این چیزهایی که در خارج درست کردند اینها خوف این است که یک وقت خدای نخواسته بعضی جوان های ما هم به اشتباه بیفتند که مبادا یک همچنین چیزی بشود، مبادا یک وقتی اسلام بیاید در خانه را روی زن ها ببندد، قفلش کند که دیگر بیرون نیایند از خانه. زن ها در صدر اسلام توی میدان ها می رفتند، در همین جنگ های اسلامی تو میدان ها می رفتند برای پرستاری این چیزها، اینهایی که کشته می شدند آنجا. (زنها در محفظه بمانند) چه کسی چنین چیزی به شما گفته است که باید اینطور باشد؟ آنها آزادند مثل مردها. چه کسی گفته است که اقلیت های مذهبی را اینها خواهند چه کرد و چه کرد؟ بلی یکی از درد دل هایشان این است که در قمارخانه ها را می بندند، این راست است، در مراکز فساد را می بندند، حکومت اسلامی نمی گذارد این کاباره ها که همه جوان های ما را به بدبختی کشیده، نمی گذارد اینها باز باشد. اگر اینها را طرفدار هستند مردم، این

صحیفه نور جلد 3 صفحه 82

روشنفکرها و این - عرض می کنم که - متجددین با این مفسده ها موافقند، نه، حکومت اسلامی جلوی قمارخانه ها را می بندد درشان را - عرض می کنم که - و مراکز فساد و کاباره هایی که این فسادها در آن می شود، اینها را در آن می بندد. این فرم سینماها را تغییر می دهد یعنی این سینماهایی که الان جوان های ما را دارند به فساد می کشند و به فحشا می کشند، اینها می گویند این فرم نباید باشد، می خواهند سینما باشد، سینمای آموزنده باشد سینمای اخلاقی باشد. با فساد اسلام مخالف است، با فساد کشیدن جوان ها، مسلمین را به فساد کشیدن مخالف است، با غارتگری مخالف است. اسلام نمی خواهد غارت بیت المال را، غارت کنند بیت المال را، اسلام با تمدن مخالف نیست، با این توحش ها مخالف است، با این فحشایی که راه انداختند اینها مخالف است، با مال ملت را صرف قمارخانه کردن در جزیره نمی دانم کجا مخالف است. اینها البته جلوگیری می شود. حکومت اسلامی اگر آمد، این مفسده ها را از بین بر می دارد، نمی گذارد جوان های ما فاسد بشوند، نمی گذارد این فرهنگ عقب نگه داشته بشود تا اینکه نگذارد این جوان ها رشد بکنند. خوب همین جوان های خارج آمدند به من می گویند که (ما را نمی گذارند که رشد علمی بکنیم، ما را به یک حدی نگه می دارند، نمی گذارند) با این چیزها مخالف است، البته اسلام با این چیزها مخالف است.

اسلام، حامی و حافظ حقوق و حیثیت و شخصیت زن

اسلام می خواهد که زن و مرد رشد داشته باشند. اسلام زن ها را نجات داده است از آن چیزهایی که در جاهلیت بود. آنقدری که اسلام به زن خدمت کرده است، خدا می داند به مرد خدمت نکرده است آنقدر که به زن خدمت کرده. شما نمی دانید که در جاهلیت زن چه بوده و در اسلام چه شده. حالا هم اینها دارند از جاهلیت بدتر می کنند آنوقت آنها بی اهمیت می کردند، حالا ایشان می فرمایند که زن باید لعبت باشد، زن باید نمی دانم چه باشد. یک همچنین حرفی که به کرامت زن بر می خورد. اعتقاد ایشان درباره زن این است که باید (یک تعبیر سوئی کرده بود) اینطوری باشد. اسلام می خواهد زن این طوری نباشد، اسلام می خواهد زن همانطوری که مرد همه کارهای اساسی را می کند، زن هم بکند اما نه اینکه زن یک چیزی بشود که آقا دلشان می خواهد که بزک کرده بیاید توی جامعه و با مردم مخلوط بشود، با جوان ها آن طوری مخلوط بشود.اینها را جلو می خواهد بگیرد اسلام، می خواهد زن را حیثیت و احترامش را حفظ کند، می خواهد شخصیت به زن بدهد که از این شیئیت بیرون بیاید. اینها می خواهند بفروشند، از این دست به آن دست کنند، این را مخالف است اسلام. با زن مخالف است اسلام؟! اسلام به زن خدمتی کرده است که در تاریخ همچون سابقه ای ندارد، اسلام زن را از توی آن لجنزارها برداشته است و آورده شخصیت به او داده است، اسلام با زن مخالف است؟! اینها تبلیغات است.

تبلیغات اجانب بر علیه اسلام و روحانیت توطئه ای برای استثمار

می خواهند شما را از اسلام دور کنند و مالتان را بخورند. اینها می خواهند شما را از روحانیت

صحیفه نور جلد 3 صفحه 83

کنار بزنند و مالتان را بخورند. می خواهند نگذارند فرهنگ شما رشد پیدا کند و اموال زیرزمینی تان را بخورند و در اسارت نگهتان دارند تا آخر و اگر امروز همه ملت دست به دست هم ندهند و هر چه خواهد شد، خودشان را نجات ندهند از این گرفتاری، تا آخر در گرفتاری هستند.

همراهی و سازش با شاه، خیانت به اسلام و مسلمین است

و هر کس یک کلمه بگوید که موافق باشد با سازش با این مرد، خیانت کرده هم بر اسلام و هم بر مسلمین و هم بر کشور خود خیانت کرده است. خودتان را بپائید و ناظر باشید اشخاصی را که می خواهند یک همچنین کارهایی را بکنند. اگر یک وقت از دهن کسی بیرون آمد، تو دهنی به او بزنید که همچنین غلطی را نکند. انشاءالله خداوند همه تان را حفظ کند، موفق باشید و خدمت کنید به کشور خودتان و اسلام خودتان.

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

بیانات امام خمینی در جمع گروهی از جوانان دختر و پسر فرانسوی علاقه مند به اسلام

بیانات امام خمینی در جمع گروهی از جوانان دختر و پسر فرانسوی علاقه مند به اسلام

بسم الله الرحمن الرحیم
با این دسته گلی که به حضورتان تقدیم داشتیم، احساس پر شور خودمان را منعکس کردیم که حضور شما در فرانسه باعث شده علاقه مان به اسلام تشدید شود، بخصوص با توجه به وضعیات خاصی که اینجا دیده ایم و علاقه مند شدیم که دسته جمعی سفری به ایران بکنیم و از نزدیک رابطه خاصی را که اسلام بین انسان و خدا مطرح می کند ببینیم.
امام: من امیدوارم که حکومت اسلامی در ایران تشکیل شود و مزایائی که در حکومت اسلام هست، بر بشر روشن گردد تا بشریت بفهمد که اولا اسلام چگونه است و روابط بین حکومت و ملت ها چه روابطی است و طرز اجرای عدالت به چه صورت است و شخص اول مملکت در زندگی با رعیت هیچ فرقی ندارد. اگر چنانچه بعضی از مزایای اسلام را مردم بفهمند، امید این هست که همه به اسلام رو بیاورند. در حکومت اسلام، شخص اول که خلیفه مسلمین است زندگی عادیش در عرض فقیرترین افراد و یا پائین تر از آن است و عدالت اجتماعی و برنامه هائی را که اسلام اجرا می کند به مصلحت تمام طبقات است، این نوع حکومت سابقه ندارد.
حاکم اسلام مثل حاکم های دیگر از قبیل سلاطین، یا رؤسای جمهوری نیست. حاکم اسلام، حاکمی است که در بین مردم، در همان مسجد کوچک مدینه می آمد و به حرفهای مردم گوش می کرد و آنهائی که مقدرات مملکت دستشان بود، مثل سایر طبقات مردم در مسجد اجتماع می کردند و اجتماعشان به صورتی بود که کسی که از خارج می آمد نمی فهمید که کی رئیس مملکت است و کی صاحب منصب است و چه کسانی مردم عادی هستند. لباس، همان لباس مردم، معاشرت، همان معاشرت مردم و برای اجرای عدالت طوری بود که اگر چنانچه یک نفر از پائین ترین افراد ملت، بر شخص اول مملکت، ادعائی داشت و پیش قاضی می رفت، قاضی شخص اول مملکت را احضار می کرد و او هم حاضر می شد و اگر چنانچه اسلام آنطوری که هست پیاده شود و اجرا گردد، امید آن را داریم که تمام بشر تحت لوای اسلام درآیند، تمام مکتب ها شکست بخورد و مع الاسف نگذاشتند مردم اسلام را بشناسند. برای مردم گاهی اسلام را به صورت و وصف ارتجاع تعبیر کرده اند و گاهی به خشونت تعبیر کرده اند و گاهی به اینکه چیزی که در هزار و چند سال پیش از این بوده است و حالا نمی تواند جامعه را اداره کند، تمام اینها تبلیغات سوء است و شواهد زنده ای در متن اسلام است که این

صحیفه نور جلد 3 صفحه 85

مسائل اینطور نیست که مبلغین سایر ملل برای اسلام گفته اند و ما می خواهیم اسلام را، لااقل حکومتش را به یک نحوی که به حکومت اسلام در صدر اسلام شباهت داشته باشد اجرا بکنیم تا شما معنی درست دموکراسی را به آن حدی که هست بفهمید و بشر بداند که دموکراسی که در اسلام است، با این دموکراسی معروف اصطلاحی که دولت ها و رؤسای جمهور و سلاطین ادعا می کنند، بسیار فرق دارد.

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

مصاحبه امام خمینی با رادیو تلویزیون هلند

مصاحبه امام خمینی با رادیو تلویزیون هلند

سؤال: نام شما بر سر زبان جوانان ایران است. چگونه می خواهید این محبوبیت عجیب را تشخیص بدهید؟
جواب: آنها تشخیص دادند که ما همان مطالبی را تعقیب می کنیم که در نهاد آنها و آرزوی دیرینه آنهاست و ما را خدمتگزار خود می دانند، از این جهت به ما علاقه دارند کما اینکه من به آنان علاقه دارم.
سؤال: موقعیت کمونیست ها را در ایران چگونه ارزیابی می کنید؟ تا چه اندازه و علل ارزیابی؟ نظر شوروی درباره وضع فعلی چیست؟
جواب: کمونیست ها در ایران قدرتی ندارند. تقریباً همه ایرانیان مسلمان هستند و در این نهضت ثابت کردند که چقدر به اسلام علاقه دارند و حکومت اسلامی می خواهند. اما شوروی مانند سایر ابرقدرت ها پشتیبانی از شاه می کند و این ابرقدرتها با این پشتیبانی می خواهند شاه را حفظ کنند لکن دیر شده است و نمی توانند او را حفظ کنند. ملت، شاه را نمی خواهند، او باید برود.
سؤال: در وضع فعلی فرانسه، بعضی از وکلای مجلس راجع به اقامت شما در فرانسه از دولت سؤالاتی کرده و اظهار نگرانی نموده اند. آیا نظر حضرتعالی چیست؟
جواب: ما از دولت فرانسه که همیشه خود را از طرفداران حقوق بشر معرفی می کند، انتظار داریم همگام با ما نهضتی را که علیه ظلم و ستم شاه در ایران برپا شده است و هیچ مطلبی غیر از مطالب مشروعه اولیه حقوق بشر را خواستار نیست، تائید نماید و به پشتیبانی ما برخیزد و اگر آزادیخواه است، آزادیخواهی خود را به اثبات برساند. و از ملت فرانسه انتظار داریم که از ملت ایران دفاع نماید. ملتی که زیر پای ابرقدرت ها هر روز کشته و زخمی می دهد و باز

صحیفه نور جلد 3 صفحه 87

برای احقاق حقوق خود دست از مبارزات آزادیخواهانه خود برنداشته است.
سؤال: می توان گفت بعد از به وجود آمدن دولت جدید و زندانی کردن عده ای، مسأله و موقعیت جدیدی بوجود آمده است؟
جواب: ایران از مدتی پیش با حکومت نظامی اداره می شود و این کارهایی که شاه می کند مانورهائی است که تاثیری در نهضت ما ندارد و طرح هائی است که به تحریک شاه و اجانب عمل می شود ولی فایده ای برای شاه ندارد. شاه شدیداً مورد خشم ملت واقع شده است. دولت نظامی، وجود و عدمش یکسان است.
سؤال: آیا یک هماهنگی بین کلیه نیروهای مخالف در ایران امکان پذیر است؟
جواب: ما نیروی مختلفی نداریم. ملت ایران به تمام معنی بپای خاسته است که حق خودش را مطالبه کند و آنهایی که وابسته به شاه هستند و از او جیره خواری می کنند، آنها می شود مختلف باشند تا با یک سیاست هماهنگی پیدا کنند. ملت ایران یکپارچه است و هر شخصی که با خواست ملت ایران مخالفت کند خائن است.
سؤال: آیا شما آماده فرمان دادن حرکت مسلحانه علیه شاه هستید؟
جواب: ما امیدواریم بدون جنگ مسلحانه به پیروزی برسیم و شاه کنار برود و اگر چنانچه یک وقت اقتضا کرد، مبارزه مسلحانه را مورد بررسی قرار می دهیم.

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

مصاحبه امام خمینی با خبرگزاری آمریکائی یونایتدپرس

مصاحبه امام خمینی با خبرگزاری آمریکائی یونایتدپرس

سؤال: آیا فکر می کنید که موقعیت ایران با انتصاب دولت نظام بهبود خواهد یافت؟
جواب: هرگز، آنچه مسلم است سرنگونی رژیم را سریعتر می گرداند
سؤال: آیا از اینکه مقامات دولتی از جمله رئیس ساواک، به خاطر فساد بازداشت شده اند خوشحالید؟
جواب: این دستگیری ها برای تبرئه شاه از یک عمر خیانت است و ملت آگاه ایران دیگر فریب این خیمه شب بازی ها را نمی خورد.
سؤال: آیا میل دارید که در رأس یک جمهوری اسلامی به خدمت پردازید؟ آیا خود به انجام امور روزمره حکومتی می پردازید یا یک نخست وزیر را برای انجام آن انتصاب خواهید کرد؟
جواب: کراراً گفته ام نه میل و رغبت من، نه سن و موقعیت من اجازه چنین چیزی را می دهد. نمایندگان منتخب مردم، هیئت دولت را انتخاب خواهند کرد.
سؤال: آیا جمهوری اسلامی شما اجازه خواهد داد تا مذاهب دیگر به طور آزاد و آشکار به انجام امور مذهبی شان بپردازند؟
جواب: بله، تمام اقلیت های مذهبی در حکومت اسلامی می توانند به کلیه فرائض مذهب خود آزادنه عمل نمایند و حکومت اسلامی موظف است از حقوق آنان به بهترین وجه حفاظت کند.
سؤال: آیا شما نظر بر این دارید تا دولت نظامی و شاه را خلع نمائید؟

صحیفه نور جلد 3 صفحه 76

جواب: سرنگونی شاه خواست ملت ایران است و دولت نظامی نماینده ملت نخواهد بود.
سؤال: اگر شاه خلع ید شود، با او چه خواهید کرد؟
جواب: اگر شاه فرار کند که از قدرت ما خارج است و در صورتی که به دست ملت گرفتار شود، او را طبق قوانین و ضوابط اسلامی محاکمه و مجازات می نمائیم.

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

مصاحبه امام خمینی با نماینده مجله عربی زبان (القومی العربیه)

تاریخ: 1357/08/20

مصاحبه امام خمینی با نماینده مجله عربی زبان (القومی العربی)

سؤال: آیا حرکت ایران دارای تشکیلات سیاسی است؟
جواب: این حرکت از متن جامعه و فطرت انسانها برخاسته است و متکی به شخص یا اشخاصی نیست و از روحیه قوی تشکیلات سیاسی آشنا با فهم مردم جامعه ایران برخوردار است و این عامل، خود تضمین کننده جایگزینی یک تشکیلات سیاسی نیرومند به جای رژیم شاه می باشد.
سؤال: در تماس هایی که رهبران مخالفین با شما گرفته اند نتیجه اش مثبت بوده است یا منفی؟
جواب: ملت ایران خواسته های خود را که عبارت از سرنگونی سلطنت پهلوی و برچیده شدن نظام شاهنشاهی و برقراری حکومت اسلامی است، اعلام کرده است و من جمهوری اسلامی را به ملت ایران پیشنهاد کرده ام که بعد از سقوط شاه به آراء عمومی می گذاریم و هیچ گروه و شخصی نمی تواند با خواست ملت ایران مخالفت کند و الا محکوم به نابودی است و رهبران مخالفین هم با آنچه من گفته ام موافقت کرده اند.
سؤال: مشارکت فعال زنان در انقلاب چه معنائی دارد؟
جواب: زندان های شاه از زنان شیردل و شجاع مملو است. در تظاهرات خیابانی، زنان ما بچه های خردسال خود را به سینه فشرده، بدون ترس از تانک و توپ و مسلسل به میدان مبارزه آمده اند. جلسات سیاسی که زنان در شهرهای مختلف ایران بپا می کنند کم نیست، آنان نقش بسیار ارزنده ای را در مبارزات ما ایفاء کرده اند. مادران شجاع فرزندان اسلام خاطره جانبازی و رشادت زنان قهرمان را در طول تاریخ، زنده کرده اند. در چه تاریخی این چنین زنانی را سراغ دارید، در چه کشوری؟

صحیفه نور جلد 3 صفحه 103

سؤال: موضع شما نسبت به اعراب چیست؟
جواب: ما دست خود را به سوی کشورهای عربی که به مبارزات خود علیه اسرائیل ادامه می دهند، دراز کرده و همیشه پشتیبان آنان در مقابل اسرائیل بوده ایم. امید است ملت های عرب از مبارزات ملت ایران دفاع نمایند.
سؤال: قدرت هائی که امکان دارد پس از برچیدن رژیم با آنان همکاری کنید کدام است؟
جواب: ما با کشورهائی همکاری می نمائیم که از هم اکنون موضع خودشان را در مقابل شاه روشن کنند.
سؤال: اقلیت های مذهبی در حکومت اسلامی دارای چه حقوقی هستند؟
جواب: تمام اقلیت های مذهبی در ایران برای اجرای آداب دینی و اجتماعی خود آزادند و حکومت اسلامی، خود را موظف می داند تا از حقوق و امنیت آنان دفاع کند و آنان هم مثل سایر مردم مسلمان ایران، ایرانی و محترم هستند.

شنبه 2 اردیبهشت 1396  9:34 PM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

مصاحبه امام خمینی با روزنامه لبنانی (النهار)

مصاحبه امام خمینی با روزنامه لبنانی (النهار)

سؤال: آیا به نظر حضرت آیت الله، با روی کار آمدن دولت جدید نظامی در ایران و دستگیری هویدا، تغییراتی در وضع ایران رخ خواهد داد؟ آیا این درگیری ها به یک جنگ داخلی منجر خواهد شد یا نه؟
جواب: آمدن دولت نظامی تاثیری در امور ندارد، بلکه نهضت را تشدید می کند و کار شاه را سخت تر می نماید و رفتنش را نزدیکتر. گرفتن هویدا و امثال او که در دزدی و فساد شریک شاه بوده اند، برای فریب مردم است، اینها هم تأثیری ندارد.
سؤال: آیا در نظر دارید مبارزه خود را به روش نبرد مسلحانه ارتقا دهید؟
جواب: اکنون ما به همین ترتیب که ملت قیام کرده است، امیدواریم که قضایا حل شود و اگر چنانچه حل نشود، در این امر تجدید نظر خواهیم کرد.
سؤال: تأیید مسکو و واشنگتن از رژیم شاه را چگونه تفسیر و تعبیر می کنید؟
جواب: معلوم است که اینها بهتر از شاه، نوکری پیدا نمی کنند که استفاده شان را از ایران هر چه زیادتر کند و به ایران خیانت کرده و به آنان خدمت کند. در هر حال آنها خدمتگزاری می خواهند و بهتر از شاه کسی نیست.
سؤال: نظر حضرت آیت الله در مورد جنبش فلسطین و مردم فلسطین به طور اعم و نسبت به بیت المقدس به طور اخص چیست؟ چه روابطی بین شما و سازمان آزادیبخش فلسطین وجود دارد؟
جواب: ما از سال های بسیار قبل، همیشه راجع به اسرائیل و غاصب بودن آن صحبت کرده ایم.

صحیفه نور جلد 3 صفحه 105

همیشه بنای ما این است که در کنار برادران فلسطینی خود بایستیم و هر وقت هم قدرت پیدا کنیم، همان طوری که آنها از حقشان دفاع می کنند، ما هم مثل برادر با آنها همدوش و همرزم خواهیم بود. بیت المقدس باید به مسلمین برگردد، اسرائیلی ها غاصبند. مع الاسف من نمی توانم دول عربی را بفهمم که علیرغم تعداد انبوه جمعیت و دارا بودن همه شکل امکانات مادی فراوان، نمی توانند حقوق و سرزمین های خود را باز گردانده، از وطن خود دفاع کنند و این از جهت اختلافاتی است که بین آنان وجود دارد و من امیدوارم که اختلافات را رفع کنند و حکومت ها به مسائل اسلامی توجه داشته باشند و به خواست خدا این ماده سرطانی را از سرزمین های خود قطع نمایند.
سؤال: به نظر حضرت آیت الله، چه کسانی در اخفای امام موسی صدر نفش داشته اند؟ آیا به نظر حضرتعالی، امام موسی صدر هنوز زنده اند؟ آیا تصور می فرمائید که ایشان به لبنان برگردند یا خیر؟ بین شما و مجلس اعلای شیعه در لبنان چه ارتباطی وجود دارد؟
جواب: راجع به اینکه ایشان را چه کسی مخفی کرده است، من اطلاعی ندارم، اما راجع به اینکه ایشان زنده اند و برگردند امیدوارم که زنده باشند و برگردند. من به ایشان علاقه دارم و امیدوارم که به سلامت برگردند و کار خودشان را ادامه دهند.
سؤال: ماهیت حکومت جمهوری ای که مورد نظر حضرتعالی است چیست؟ و مشخصات آن چگونه است؟
جواب: ماهیت جمهوری اسلامی این است که با شرائطی که اسلام برای حکومت قرار داده است، با اتکاء به آراء عمومی ملت، حکومت تشکیل شده و مجری احکام اسلام می باشد.
سؤال: حضرت آیت الله! برای مسلمانان به طور اعم و مسلمانان لبنان و مردم فلسطین، بخصوص پس از وقایع اخیر لبنان چه پیامی دارید؟
جواب: برای همه مسلمین، پیام من این است که با دارا بودن تمام امکانات و با جمعیت عظیمی که مسلمین دارند و با ممالک کثیری که تحت سلطه و قدرت آنهاست، آنها با هم اتحاد کنند، اگر چنانچه متحد شوند، هیچ یک از ابرقدرت ها قدرت اینکه به آنها تجاوز کنند ندارند. تمام بدبختی های مسلمین برای این تفرقه ای است که بینشان هست. ملت های مسلم با هم اجتماع کنند و حکومت ها را الزام کنند به اینکه دست از تفرقه بردارند و دست از منافع اجانب هم

صحیفه نور جلد 3 صفحه 106

بردارند.
و اما نسبت به لبنان، از اوضاع لبنان و ظلمی که بر مسلمانان آنجا می رود شدیداً متأسفم و امیدوارم که خداوند آنان را تأئید کند و آنان را از زیر سلطه اجانب بخصوص آمریکا نجات دهد.

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

مصاحبه امام خمینی با خبرنگاران ان بی سی آمریکا

مصاحبه امام خمینی با خبرنگاران ان بی سی آمریکا

سؤال: این تظاهرات و اعتصابات و پیاده روی های اعتراض آمیز که در ایران انجام می شود، در جهت خدمت به چه اهدافی است؟
جواب: باید از فریادهائی که مردم می کشند، اهدافشان را به دست آورد. همه فریاد می زنند که (آزادی، استقلال، حکومت اسلامی، مرگ بر سلطنت پهلوی) و.... اینها اهداف آنان است.
سؤال: آیا هیچ شانس مصالحه ای را حضرت آیت الله با شاه امکان پذیر می دانند؟
جواب: خیر، شاه دیگر قابلیت مصالحه ندارد و جز این که برود هیچ چاره ای نیست.
سؤال: بعضی از دول غربی ادعا می کنند که شاه بایستی بماند برای اینکه مخالفین، برنامه مشخصی که بتواند مملکت را اداره کند، ندارند، نظر حضرتعالی چیست؟
جواب: اینها تبلیغات طرفداران شاه است که می خواهند مملکت در این هرج و مرجی که هست باقی باشد و شاه یک حکومت استبدادی غیر قانونی بر مردم بکند. ایران رجال برجسته و کارشناس های متعهد و مسؤول دارد که اداره مملکت را به عهده می گیرند، ولی این اداره ای که شاه می کند که تمامش مبنی بر خیانت و خسارت ملت می باشد، هیچ دردی را دوا نمی کند. اصولا شاه در این سی و چند سال چه دردی را دوا کرده است؟
سؤال: در صورت رفتن شاه، چه نقشی را حضرت آیت الله در حکومت آینده برای خود در نظر دارند؟
جواب: من برای خودم نقشی جز هدایت (ملت و حکومت) برنمی گیرم.

صحیفه نور جلد 3 صفحه 108

سؤال: نظر شما درباره این ترس و نگرانی در میان آمریکائی ها که اگر شاه برود یا خلع شود، جریان نفت به غرب قطع خواهد شد، چیست؟
جواب: این هم یکی از تبلیغات شاه و طرفداران اوست. ما با برقراری حکومت اسلامی، نمی خواهیم نفت را زیرزمین نگه داریم. برای اداره کشور، ما احتیاج به پول نفت داریم، به هر کس که بخرد، به طور عادلانه نفت را می فروشیم و درآمد حاصل از آن را آنطور که صلاح ملت باشد به کار می اندازیم، لکن به طرزی که شاه عمل می کند که خیانت است، ما نمی خواهیم عمل کنیم.
سؤال: حضرتعالی از نفوذ خارجیان در ایران شکایت کرده اید، ممکن است بفرمائید که اینها، (اجانب) چه کشورهائی هستند؟
جواب: در رأس آنها آمریکاست که نفوذ او در همه شؤون کشور معلوم است. ملت ایران به واسطه اعمال نفوذ آمریکاست که از حکومت و دولت آن تنفر دارد. دخالت آمریکا دیگر تقریباً بی واسطه است، من می ترسم که این دخالت ها منتهی به نگرانی ملت ایران از ملت آمریکا نیز بشود. باید ملت آمریکا دولت را وادار کند که در امور داخلی کشور ما دخالت نکند که موجب اینهمه نگرانی و ناآرامی شده است.
سؤال: آیا حضرتعالی نگران این نیستید که شورش های اخیر و معضلات ایران به استقرار یک حکومت کمونیستی منجر شود؟
جواب: هرگز، ایران همانطور که دیده می شود، تمام اقشار فریاد اسلام و حکومت اسلامی می زنند، کمونیست اگر هم باشد، عدد بسیار قلیلی است که امکان هیچ فعالیت مؤثری برای آنها نیست، ما از این جهت هیچ اضطرابی نداریم.
سؤال: اخیراً حضرتعالی با بعضی از رهبران دیگر مخالف شاه ملاقات هائی داشته اید، نظیر سنجابی، آیا آنها هم با برنامه های شما موافق هستند؟ و توافق هائی در این زمینه وجود دارد؟
جواب: آنها مطالبی را که ما گفتیم تصدیق کردند و با ما اظهار موافقت کردند. شخص ملی یا مذهبی در این مسائلی که ما طرح کردیم، تردید نخواهد کرد مگر آنکه از عمال شاه باشد.
سؤال: حضرت آیت الله پیش بینی می کنند که در ماه آینده چه حوادثی در ایران اتفاق می افتد؟

صحیفه نور جلد 3 صفحه 109

جواب: تا شاه در ایران است و ابرقدرت ها برای نگهداری او تلاش می کنند، آدم کشی ها و حوادث اخیر در ایران ادامه دارد، ولی اگر شاه برود و ملت قهرمان ایران خودش امور کشورش را به دست گیرد، آرامش به ایران باز خواهد گشت و حکومت اسلامی تشکیل می شود و ان شاءالله تمام امور به صلاح ملت جریان می یابد.
سؤال: آیا حضرت آیت الله قصد دارند به ایران باز گردند؟
جواب: الان معلوم نیست با این اوضاع آشفته که به دست شاه انجام می گیرد و اخیراً به اوج خود رسیده است، لازم باشد به ایران باز گردم. بودن من در خارج که بتوانم فریاد ایرانیان مظلوم را به همه عالم برسانم، بهتر است ولیکن هر موقع که صلاح ملت باشد به ایران بر می گردم.
سؤال: آیا حضرت آیت الله هیچ گونه نگرانی یا ترسی از امنیت شخصی خود دارند؟
جواب: اینها مهم نیست و اشکالی ندارد. اصولا اگر با کشتن من انقلاب به نتیجه کامل خود برسد، چرا به چنین امری راضی نباشم؟ خون من از خون سایر ایرانیان رنگین تر نیست. در هر صورت خداوند، عالم و حافظ است.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها