0

صحیفه نور امام خمینی

 
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

پاسخ به:صحیفه نور امام خمینی

فرمان امام خمینی به حجت الاسلام کروبی

تاریخ: 1364/04/28

 

جناب حجت الاسلام آقای شیخ مهدی کروبی دامت افاضاته

بسم الله الرحمن الرحیم
نظر به این که جناب حجت الاسلام آقای موسوی خوئینی ها منصوب به دادستانی کل کشور شدند و از تصدی امر حجاج در این سال معذور می باشند، جناب عالی را به سمت نمایندگی خود و سرپرست حجاج محترم ایران منصوب می نمایم تا با توجه به این که فریضه حج یکی از بزرگترین فریضه های عبادی سیاسی اسلام و کنگره عظیم حج در مواقف معظمه از بزرگترین کنگره های جهان اسلام است، حجاج محترم جهان را دور هم گرد آورده و در مصالح اسلام و مشکلات مسلمین تبادل آرا نموده و در حل مشکلات و راه رسیدن به آرمان مقدس اسلام، تصمیمات لازم را اتخاذ نمایید و راه های اتحاد بین همه طوایف و مذاهب اسلامی را بررسی کنید و در امور سیاسی مشترک بین همه طوایف، مشکلاتی را که برای مسلمین جهان به دست دشمنان سرسخت اسلام پیش آمده است که اهم آن اختلاف انگیزی بین صفوف مسلمانان است - را چاره اندیشی بنمایید.
همان طور که همه می دانیم، در سده های اخیر، آتش افروز این معرکه خطرناک، قدرت جهانخوار شرق و غرب می باشند که از وحدت بیش از یک میلیارد مسلمان وحشت دارند و با تمام قوا، مستقیماً و یا به دست عمال منحرف خود، به این اختلافات دامن می زنند تا بر مقدرات مسلمانان جهان مسلط و بر آنها حکومت نموده و ذخایر بی پایان آنان را چپاول نمایند. انشاء الله در مقابله با تبلیغات دروغین رسانه های گروهی و از آن بدتر آخوندهای درباری که با قلم و بیان، علیه جمهوری اسلامی بپا خاسته اند، پیروز شوید. در ضمن جناب عالی مکلف می باشید تا به تمامی درخواست های این جانب در متن حکم جناب آقای موسوی خوئینی ها مثل تظاهرات بزرگ مکه و مدینه، عمل نمایید. امیدوارم با قاطعیتی که از جناب عالی سراغ دارم این امور به بهترین وجه انجام گردد. از تمامی حجاج محترم و روحانیون عزیز می خواهم تا با جناب عالی همکاری لازم را بنمایند و از هر حیث به دستورات جناب عالی، عمل نمایند.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته
روح الله الموسوی الخمینی

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

یک شنبه 3 اردیبهشت 1396  8:27 PM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

پاسخ به:صحیفه نور امام خمینی

بیانات امام خمینی در جمع اعضای شورای عالی قضایی، کارکنان قوه قضائیه، وزیر امور خارجه و نمایندگان جمهوری اسلامی در کشورهای اروپائی و آمریکائی و مناسبت میلاد پر برکت حضرت امام رضا (علیه السلام)

تاریخ: 1364/05/08

 

مسأله قضا یک مسأله مهمی است که سروکارش با همه حیثیت کشور و مسلمانان است

بسم الله الرحمن الرحیم
من این روز مبارک را به همه مسلمین جهان و به همه مستضعفان خصوصاً به ملت شیعه و بالاخص به شما آقایان که این جا تشریف آوردید تبریک عرض می کنم. امید است خدای تبارک و تعالی به برکت مرقد مطهر حضرت رضا سلام الله علیه به ما توفیق بدهد که ما تابع تعالیم عالیه اسلام باشیم و تابع تربیت هایی که ائمه هدی متکفل شدند باشیم. امیدوارم که خداوند همه ملت ها را و خصوصاً ملت ایران را موفق کند که به طور صحیح به احکام اسلام عمل کنند و متکی به الطاف عالیه حق تعالی باشند و در این راهی که پیش گرفته اند پیش بروند و انشاء الله موفقیت هایی حاصل بشود. آنچه که من در این محضر محترم باید عرض کنم، یک مطلب راجع به قوه قضائیه است و یک مطلب راجع به کسانی است که در خارج کشور مشغول خدمت هستند که عده شان این جا امروز تشریف دارند. مطلبی که راجع به قضاوت عرض می کنم، یک صحبت راجع به این است که باید پرسنل این قوه تقویت بشود و این یک جهتش به عهده حوزه های علمیه سرتاسر کشور است و خصوصاً حوزه علمیه قم. مسأله قضا یک مسأله مهمی است که سروکارش با همه حیثیت کشور است و مسلمانان است و آن قدری که اسلام درباره قضا سفارش کرده است شاید کمتر در چیزهای دیگر سفارش کرده باشد. بنابراین یک تکلیف است بر همه کسانی که توانند قضاوت کنند و در حوزه ها معطل مانده اند. خیلی اشخاص هستند که اگر توجه به این مسأله داشته باشند که یک تکلیفی است، بر همه هست تا آن جایی که به مقدار کفایت تحقق پیدا بکند، والا واجبات کفاییه هم بر همه آحاد واجب است، وقتی وجوب برداشته می شود که به مقدار کفایت، این امر تحقق پیدا کرده باشد. بنابراین به عهده همه حوزه های علمیه سرتاسری است که در این امر اهتمام کنند، افرادی که در آن جا قدرت این معنا را دارند که قضاوت کنند بیایند مشغول کار بشوند. این یک خدمتی به اسلام است، یک خدمتی به کشور است و یک تکلیفی است که خدای تبارک و تعالی بر همه کرده است و امیدوارم که این کار را انجام بدهند.

صحیفه نور جلد 19 صفحه 192

 

علم بدون عمل مفید که نیست بلکه مضر است

و امیدوارم که دانشجویانی که برای این خدمت مشغول هستند، هم در رشته قضاوت و هم در تهذیب اخلاق، مهم این است که این دو جناح هر دو، هم علم و هم عمل باشد. علم بدون عمل مفید که نیست بلکه مضر است. شاید بسیاری از مصیبت هایی که بر بشر واقع شده باشد، از علم واقع شده است، تمام این خرابی هایی که الان در دنیا به وجود آمده است، اینها برای این است که علمی بوده است که توام با تهذیب نبوده است. علم را دارند لکن مهذب نیستند. شما اگر بخواهید خدمت بکنید به اسلام، خدمت بکنید به کشور خودتان، استقلال کشور خودتان را حفظ کنید، وابسته به هیچ جا نباشید، باید هم رشته علم را تقویت کنید و هم تهذیب اخلاق را و هم عمل را.
و من امیدوارم که همین طور باشد و شماها موفق بشوید به این که این تکلیف بزرگ را به طور شایسته به اتمام برسانید.
 

اجراء حدود به آن طوری که خدای تبارک و تعالی فرموده است باید بشود

و به قوه قضائیه عرض می کنم که مسأله قضا یک مسأله بسیار مهمی است که اگر انسان در آن قصور بکند، تقصیر بکند، ضرر وارد می شود. اگر تقصیر باشد، پیش خدای تبارک و تعالی مسؤول است و اگر چنانچه زیاده روی بکند، این هم همین طور. میزان، احکام اسلام است. در اجرای حدود، نباید از آن حدودی که حق تعالی فرموده است پایین تر عمل بشود و نباید زیادتر. حتی آن کسی را که الان محکوم به قتل شده است و دارند می برندش در جایی که او را بکشند، هیچ کس حق ندارد حتی یک کلمه درشت به او بگوید، اجراء حکم خداست. اگر کسی یک سیلی به او زد، او حق دارد در همان جا یک سیلی برگرداند و باید هم دیگران کمک کنند تا او قصاص بکند. اگر یک درشتی کرد، آن کسی که درشتی کرده است تعزیز لازم دارد، باید قوه قضائیه تعزیز کند او را. از آن طرف هم اگر کسی تقصیر بکند در این، یک کسی که مستحق هفتاد مثلاً شلاق است، شصت تا بزند، این هم تقصیری است که در حکم خدا شده است و خیال نکند که این یک رحمتی است، بلکه این یک امری است که معصیت خداست. اجراء حدود به آن طوری که خدای تبارک و تعالی فرموده است باید بشود. این که انسان ترحم کند به یک کسی که باید حد به او جاری بشود، حد را جاری نکند یا کم جاری کند، این عصیان است، بلکه به خود آن آدم هم لطمه وارد می شود، به خود ملت هم لطمه وارد می شود. این حدود همان طوری که تربیت کند اشخاص را، ملت را هم می رساند به جایی که این طور فسادها در او کم بشود. اگر چنانچه یک حدی جاری بشود، این حدی که جاری شود، هم تربیت می کند آن کسی که حد خورده است و هم برای ملت خوب است؛ (فی القصاص حیاة) زنده وقتی هستیم که همه موازین الهیه را عمل بکنیم و وقتی می توانیم با قدرت های بزرگ مقابله کنیم و آسیب پذیر نباشیم که متعهد به اسلام، متعهد به احکام اسلام باشیم، قضات وقتی می توانند قاضی باشند که در قضاوت، هم در جهت حکم و هم در جهت دستور به این که باید چه بشود هیچ تقصیر و قصوری نکنند، نه غلو کنند، نه تقصیر

صحیفه نور جلد 19 صفحه 194

بکنند. بنابراین یکی از مهمات است که باید ملاحظه بشود و انشاء الله که ملاحظه می شود. و من امیدوارم که همه موفق بشوید به این که کارها را مطابق این طوری که خدا گفته است عمل بکنید و نه زیاده روی کنید، یک وقت خدای نخواسته تجاوز از حد بکنید که آن تقصیر است و نه ناقص عمل کنید، یعنی این که خدا گفته است، شما زیادتر از رحمت خدا خیال کنید رحمت دارید که آن هم تقصیر است. آن چیزی که صراط مستقیم است، آنی است که بر روشی که خدای تبارک و تعالی فرموده است به آن روش عمل بشود. همین طور پلیس قضایی باید توجه بکند که این پلیس اسلام است، این پلیس قوه قضائیه اسلام است. این پلیس باید روی موازین عمل بکند، خدای نخواسته یک وقت قدرت دارد تجاوز نکند. به همان طوری که دستور داده می شود و دستور مطابق با موازین شرعیه است، به همان طور باید انشاء الله عمل بکنند.
 

در هر جا هستید خودتان را مقید و متعهد به اسلام بدانید

و آن چیزی که راجع به برادرهایی که از خارج این جا هستند و همه برادرهایی که در خارج کشور خدمت می کنند عرض می کنم این است که باید همه شماها در هر جا هستید خودتان را مقید و متعهد به اسلام بدانید، تحت تأثیر محیط آن جا واقع نشوید. خوب! کسی که وارد می شود در یک سفارتخانه ای در خارج، ببیند که وارد شد در یک محیط اسلامی، در یک محیط انسانی، این طور نباشد که خدای نخواسته در آن جا از آن چیزهایی که در سابق بود چیزی باقی مانده باشد. اگر آن چیزهایی که در دوران سابق بود، در دوران طاغوت بود، در آن جا هست، جدیت کنید که بکلی پاکسازی بشود و امیدوارم شده باشد تاکنون. بنابراین وقتی ما می توانیم در مقابل همه دنیا بایستیم بگوییم ما نه طرف (مغضوب علیهم) می رویم، نه طرف (ضالین) ؛ نه طرف غرب رویم، نه طرف شرق می رویم، وقتی ما می توانیم این طور باشیم و به صراط مستقیم عمل بکنیم که همه مان با هم باشیم، همه ید واحده باشیم، همان طوری که اسلام دستور داده، همه یک صدا باشیم کانه یک حلقوم است که صدا می کند، همه با هم مجتمع باشیم، سستی نکنیم.
 

انسان خوب آن کسی است که مأموریت خودش را خوب عمل بکند

هر چه پیش می رود اسلام، ما قوه بدهیم به اسلام، ما بیشتر فعالیت بکنیم، این طور نباشد که حالایی اسلام که در ایران / حالا / آمده است، پس ما دیگر کار نداشته باشیم. نخیر، حالا اول کار است، ما باید کار داشته باشیم. در همه امور ما باید قوی باشیم و بهترین مأمور آن است که به آن چیزی که به خودش محول شده است خوب عمل بکند. شما اگر چنانچه فرض کنید در یک سفارتخانه ای هستید می خواهید عمل بکنید، باید خودتان آن کاری که به شما محول شده خوب عمل کنید، به دیگران کار نداشته باشید. بله، اگر که آنها خلاف کردند شما نهی شان کنید، اما این طور نباشد که نظرتان این باشد که او چه جور دارد عمل می کند، شما باید عملی که خودتان انجام می دهید، مطابق

صحیفه نور جلد 19 صفحه 195

با موازین و قوانینی باشد که در اسلام است و در جمهوری اسلامی هست. بنائا علیه مأمور خوب، انسان خوب آن کسی است که مأموریت خودش را خوب عمل بکند و تکالیف خودش را خوب از عهده برآید و من امیدوارم که همه شما این طور باشید و ملت ایران هم این طور باشد.
 

اگر بخواهید در مقابل دنیا اظهار حیات بکنید، باید در انتخابات مشارکت کنید

از مسائلی که ما در پیش داریم الان قضیه انتخابات رئیس جمهور است. من کار ندارم کی رئیس جمهور می شود، به من مربوط نیست، من خودم یک رأی دارم به هر که دلم می خواهد می دهم، شما هم همین طور. اما اگر بخواهید در مقابل دنیا اظهار حیات بکنید که بگویید ما بعد از گذشتن چندین سال زنده هستیم، باید مشارکت کنید. اگر خدای نخواسته از عدم مشارکت شما یک لطمه ای بر جمهوری اسلامی وارد بشود، بدانید که آحاد ما که این خلاف را کرده باشیم خدای نخواسته، مسؤول هستیم. مسؤول پیش خدا هستیم. مسأله، مسأله ریاست جمهور نیست، مسأله، مسأله اسلام است، مسأله مسأله قواعد اسلام است، مسأله، مسأله حیثیت اسلام است و مسأله ای است که باید ما همه به آن اهمیت بدهیم و بیشتر از هر وقت و بیشتر از هر سال و هر دوره باید انشاء الله شرکت بکنیم و امیدوارم که همه شرکت بکنند. و شما بدانید که از مرکز ایران، اسلام پرتوش در تمام دنیا رفته است، همه جا هست. شما نمی دانم شنیدید آن طور که من شنیدم که در آمریکا هم بانک اسلامی می خواهند درست کنند؟ البته آن اسلامی که آنها می گویند با این اسلامی که ما می گوییم دو تاست، اما شنیدم من که می خواهند بانک اسلامی درست کنند. این دولت هایی که بعض از این دولت ها مثل مصر و نمی دانم سودان و امثال ذلک که دارند احکام اسلام را صدا از آن می کنند، این را خیال می کنید که یک مسأله ای است که همین طوری واقع شده است؟ یک مسأله است که موج اسلام پرتوش را انداخته رفته است به همه جا و همه جا این صدا در آمده است. الان در آمریکا هم این مسائل هست، در جاهای دیگر هم این مسائل هست. خواهی نخواهی منفعل شده اند از این حرکت، این حرکت اسلامی اسباب این شده است که سایر کشورها منفعل بشوند از آن، خود مسلمین کشورها که همه همراه هستند، این که گاهی وقت ها می گویند که ای! ایران منزوی شده است، مقصودشان چی است؟ مقصود این است که آمریکا به ما چیز ندارد، آمریکا هر آنی که ما دست به طرفش دراز کنیم، صد مقابل او به ما بیشتر جواب می دهد ولی ما اعتنا به او نداریم، و همین طور سایرین. اگر مقصود این است که پیش ملت ها ما منزوی هستیم، خوب! همه می دانند که ملت ها همه توجه دارند. الان هر جا که اجتماع اسلامی هست برادران اهل سنت ما، برادران اهل تشیع ما مجتمع هستند راجع به اسلام و راجع به این که باید همه چیز اسلامی بشود و کشور خودشان اسلامی بشود، همه این مسائل هست و این پرتوی است که خدای تبارک و تعالی مرحمت فرموده است به همه جا، نورافکن کرده است و شما دنبال این باشید که انشاء الله این مسأله به طور شایسته عمل بشود و عمده اجتماع شماست. باز هم عرض می کنم اجتماع شما، وحدت شما، آنهایی که حتی با ماها بد هستند. خوب ما بد، اسلام که بد نیست. اگر دیدند که رأی دادن به رئیس

صحیفه نور جلد 19 صفحه 196

جمهور، هر که می خواهد باشد، اجتماع در جمعیت مسلمین که هست، این اسباب تقویت اسلام است، آنهایی که به اسلام عقیده دارند باید خودشان هم بیایند در میدان و بیایند رأی بدهند. این طور نباشد که حالایی که مطابق میل من نشده، من کنار بروم. نخیر، انسان باید مطابق میلش هم که نباشد معذلک در میدان باشد. مرحوم مدرس رحمه الله گفته بود که من با جمهوری مخالفم - آن وقت مخالفت با جمهوری یک چیزی بود که واضح بود باید بشود برای این که آنها می خواستند بساط درست کنند - /گفت من با/ گفته بود من با جمهوری مخالفم، لکن اگر جمهوری شد کنار نمی روم، من در میدان هستم، من می روم سراغش، یک انسانی که می خواهد خدمت بکند، با هر رنگی که دارد باید برود خدمت بکند. موافق میل من است، خوب! خدمت می کند، موافق میل من هم نیست، خدمت به اسلام است، خدمت به جمهوری اسلامی است. کسانی که جمهوری اسلامی را صحیح می دانند ولو با افراد مخالف هستند، اینها هم باید شرکت بکنند. اگر شرکت نکنند دلیل بر این است که جمهوری اسلامی را قبول ندارند. من از خدای تبارک و تعالی تقاضا دارم که ما را موفق کند که همه ما به خدمت به اسلام موفق بشویم و امیدوارم که رزمندگان ما را هم در جبهه ها تقویت کند، همان طوری که قوی هستند بیشتر تقویت کند و خداوند همه ما را تابع احکام اسلام قرار بدهد.

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

یک شنبه 3 اردیبهشت 1396  8:27 PM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

پاسخ به:صحیفه نور امام خمینی

پیام امام خمینی به حجاج بیت الله الحرام

تاریخ: 1364/05/25

 

پیام امام خمینی به حجاج بیت الله الحرام

بسم الله الرحمن الرحیم
با سپاس فراوان از الطاف عالیه حضرت باری تعالی و ادعیه حضرت بقیه الله ارواحنا لمقدمه الفداء، در حالی ملت عظیم الشان ایران به سر می برند و زائران بیت الله الحرام به میعادگاه الهی می روند تا دعوت خداوند را که با ندای حضرت ابراهیم ابوالانبیا و حضرت محمد مصطفی خاتم الرسل صلی الله علیهما و علی الهما به آنان ابلاغ شده، اجابت نموده، لبیک گویان و پایکوبان به حضور دوست در آن مکان مقدس مشرف شوند. گرچه همه جا محضر و حضور است، چه، خورشید تابان اسلام بزرگ در شرق و غرب عالم نور افشانی می نماید و ندای ابراهیمی و محمدی در گوشه و کنار گیتی طنین افکنده و جان و دل مسلمانان جهان را روح بخشیده و فریاد وحدت بین طوایف مسلمین از هر فرقه و مستضعفان و مظلومان از هر ملت در سراسر جهان، زلزله افکنده و کاخ آمال ستمگران و جهانخواران در شرف انهدام و فرو ریختن است، گویی دولت مستضعفین نزدیک و وعده حق تعالی قریب الوقوع است. زائران بیت الله و عاشقان لقاءالله در سالی از خانه های خود و خودی به سوی خداوند و رسول گرامی او هجرت کنند که کعبه معظمه برای پذیرایی مسلمانان عاشق حق و عدالت و فریادهای کوبنده آنان بر سر ابر ظالمان دهر و ابر چپاولگران جهان آغوش باز نموده و انتظار پذیرایی آنان را می کشد و بیت الله الحرام و کعبه معظمه، زائران عزیزی را در آغوش می کشد که حج را از انزوای سیاسی و انحراف اساسی، به سوی حج ابراهیمی - محمدی سوق داده و حیات آن را تجدید می نمایند و بت های شرق و غرب را در هم شکنند و معنای قیام ناس و حقیقت برائت از مشرکان را عرضه می دارند و دل میقات در هوای زائرانی می تپد که از کشور (لاشرقیه و لاغربیه) آمده اند تا با تلبیه و لبیک لبیک، دعوت خداوند را به سوی صراط مستقیم انسانیت اجابت کنند و با پشت پا زدن بر مکتب شرقی و غربی و انحرافات ملی گرایی، فرقه زدایی نموده، با همه ملت ها بدون در نظر گرفتن رنگ و ملیت و محیط و منطقه، برادر و برابر، غمخوار یکدیگر باشند و تحکیم وحدت کنند و با (ید واحده) بر دشمنان بشریت و زورگویان جهانخوار بتازند.
و جمرات، انتظار فداکارانی را می کشد که از کشوری آمده اند که ملت شجاع آن، شیاطین بزرگ و کوچک و متوسط را بی باکانه از کشور خود رانده اند و دست ناپاکشان را از ذخایر میهن خود قطع نموده و در این مکان مقدس نیز با سنگریزه ها و شعارهای کوبنده گروه شیاطین را از (ام القری)

صحیفه نور جلد 19 صفحه 198

و (ما حولها) که جهان است، رمی و طرد کنند. و عرفات و مشعر و منا، میهماندار کسانی هستند که ملت مسلمانشان با عرفان و شعور سیاسی قیام نموده اند تا آرمان ها و امانی اسلام را در کشور خود و سایر کشورهای مظلوم تحت ستم تحقق بخشند و سیاست بازان قلابی را که با فریب و دغل بر مظلومان جهان تاخته و هستی همه را غارت نموده اند، رسوا کنند.
و دیدید و دیدیم که یک ملت کوچک در یک محیط محدود و جمعیت معدود، با عزمی بزرگ و اراده ای قوی و مشتی آهنین، با اعتماد به خدای قادر متعال، چسان رژیم طاغوتی را با آن همه ساز و برگ جنگی و آن همه پشتیبانی قدرت های بزرگ، از صحنه روزگار محو کرد و چسان دست ابرقدرت ها را از کشور خود کوتاه کرد. و می بینیم که با آن رسانه های گروهی وابسته به قدرت های شیطانی، که بسیاری از اوقات خود را در شب و روز صرف دروغپردازی و تبلیغات بی اساس و فتنه انگیزی می کنند، چگونه برخورد نمود، برخوردی که این رسانه ها برای خود و اربابانشان رسوایی هدیه آورده اند و همه تهمت هایشان موجب تقویت جمهوری اسلامی گردید و توجه هر چه بیشتر مظلومان و مستضعفان جهان را به جمهوری اسلامی جلب نمود. و می بینیم که تهمت های تروریستی و تروریست پروری که به خیال سردمداران کاخ سفید و ایادی آنان و دستگاه های تبلیغاتی وابسته به ابر جنایتکاران که برای تضعیف جمهوری اسلامی به طور چشمگیر و فزاینده ای در کار است، به خواست خداوند متعال نتیجه معکوس داده و موجب تضعیف روحیه دشمنان اسلام و جمهوری اسلامی و تقویت روحیه ملت ما، بویژه رزمندگان و سایر ملت های مظلوم و مستضعف گردیده است؛ (و مکروا و مکر الله والله خیرالماکرین) . و از جمله، دفاع حق تعالی و معکوس کردن مکر کاخ سفید، این است که تروریست پروری سردمداران (کاخ سیاه) آمریکا بر سر زبان ها - حتی روشنفکران آمریکا افتاده است. کاخ سیاه با اخراج رژیم عراق از لیست تروریست ها، به صورتی واضح ثابت کرد که تروریست پرور و طرفدار آن است. کاخ سفید میزان تروریست و ضد آن را، مخالفت با جنایاتش در سراسر جهان و موافقت با آن می داند. رژیم عراق تا مخالف بود، در لیست تروریست پرورها بود و آن روز که سر اطاعت به آستان کاخ سیاه نهاد، از لیست خارج شد، هر چند توطئه های تروریستی آن در منطقه، خصوصاً خلیج فارس بر ملا شده باشد.
بحمدالله والمنه، امروز ایران و سایر ملت های مسلمان، راه خود را یافته و انبوه زائران بیت الله الحرام از ایران و سایر کشورهای اسلامی برای احیای مراسم عبادی - سیاسی حج در حول مسجدالحرام، مرکز ثقل اسلام و مهبط ملائکة الله و محل نزول وحی گرد آمده اند تا به وظیفه الهی و قرآنی خود که همانا اعلام و فریاد برائت از مشرکان است که رسول ختمی صلی الله علیه و آله و سلم به وسیله مولانا علی بن ابی طالب سلام الله علیه در حج اکبر اجرا فرمود، عمل خواهند کرد.

صحیفه نور جلد 19 صفحه 199


و اگر انشاء الله عموم زائران، از هر طایفه و مذهب که از سراسر جهان در آن مکان شریف مجتمع شده اند، ندای خداوند را اجابت کنند و با فریاد واحد، ستمگران و ظالمان را محکوم نمایند، کاخ های ستم فرو خواهد ریخت.
اگر نمایندگان یک میلیارد مسلمان با اسم و رسم از متجاوزان به حقوق مظلومان و بلاد مسلمین برائت جویند و خواستار قطع ید ظالمین شوند، هیچ قدرتی تاب مقاومت با آنان را نخواهد داشت. اگر ملت های اسلامی و دولت های کشورهای اسلامی با این همه امکانات انسانی و ذخایر مورد احتیاج حیاتی قدرتمندان، از روی قدرت با آنان برخورد کنند و از جار و جنجال و هیاهوهای کاخ نشینان نترسند و تحت تأثیر تبلیغات دروغین رسانه های طرفدار و جیره خوار ابرجنایتکاران واقع نشوند و با اتکال به قدرت لایزال ایزدی و به شکر نعمت هایی که به آنها داده است، بر سر آنها فریاد کشند و آنان را تهدید به بستن مرزهای خود به روی آنان و قطع کمک های خود از نفت و غیر آن نمایند، شکی نیست که آنها در مقابل این - قدرت که ما قدر آن را نمی دانیم - تسلیم خواهند شد.
هان ای مسلمانان قدرتمند! به خود آیید و خود را بشناسید و به عالم بشناسانید و اختلافات فرقه ای و منطقه ای را که به دست قدرت های جهانخوار و عمال فاسد آنها برای غارت شما و پایمال کردن شرف انسانی و اسلامی شما بار آمده، به حکم خدای تعالی و قرآن مجید به دور افکنید و تفرقه افکنان از قبیل آخوندهای جیره خوار و ملی گرایان بی خبر از اسلام و مصالح مسلمین را از خود برانید که ضرر اینان بر اسلام از ضرر جهانخواران کمتر نیست. اینان اسلام را وارونه نشان می دهند و راه را برای غارتگران باز می کنند. خداوند تعالی، اسلام و ممالک مسلمین را از شر جهانخواران و پیوستگان و وابستگان به آنان نجات دهد.
اینک تذکراتی - هر چند گفته شده - داده می شود، امید است نافع واقع شود:
1 - به خواهران و برادران محترم کشورهای اسلامی، قبل از هر چیز این نکته را باید عرض کنم که صورت حج، این عبادت بزرگ را که برای انجام آن مشرف می شوید، به صورتی شایسته و موافق دستور الهی انجام دهید و مسائل آن را نزد علمای اعلام با دقت فرا گیرید. مبادا خدای ناخواسته پس از انجام حج و گذشت وقت، معلوم شود که خللی در آنها وارد شده و موجب بطلان حج گردیده و زحمت های شما هدر رفته است. حضرات آقایان علمای محترم، کوشش فرمایند که زائران محترم را به وظایف خود آشنا نمایند تا صورت حج، مطابق شرع مطهر انجام گیرد. و از مهمات در همه عبادات، اخلاص در عمل است که اگر خدای نخواسته کسی عملی را برای خود نمایی و عرضه به دیگران انجام دهد و خوبی عملش را به رخ دیگران بکشد، عمل او باطل است. و حجاج محترم مواظب باشند که رضای غیر خداوند را در اعمال خود شرکت ندهند و جهات معنوی حج بسیار است و مهم آن است که حاج بداند که کجا می رود و دعوت کی را اجابت می کند و میهمان کیست و آداب این میهمانی چیست و بداند هر خودخواهی و خودبینی، با خداخواهی مخالف است و با هجرت الی الله مباین و موجب نقص معنویت حج است و اگر همین یک جهت عرفانی و معنوی برای انسان دست دهد و لبیک

صحیفه نور جلد 19 صفحه 200

به راستی مقرون به ندای حق تعالی تحقق حقیقی یابد، انسان در همه میدان های سیاسی و اجتماعی و فرهنگی و حتی نظامی پیروز می شود و برای چنین انسانی، شکست مفهومی ندارد. خداوند تعالی شمه ای از این سیر معنوی و هجرت الهی را نصیب همه ما فرماید.
2 - شما زائران عزیز از کشوری به سوی حق روید که در سایه الطاف خداوند و برکت دعای ولی الله اعظم روحی لمقدمه الفداء، سختی هاو دشواری ها و ستمکشی ها را پشت سر گذاشته و بحمدالله تعالی در تمام میدان ها پیروز شده اید و هنوز اول کار است. شما امروز از جهت فرهنگی بر فرهنگ های پوسیده شرق و غرب و فرهنگ منحط عصر شاهنشاهی که جوانان عزیز ما را فوج فوج به فساد می کشید و دانشگاه های ما را در خدمت غرب و احیاناً شرق به پیش می برد، پشت پا زده اید. شما امروز فرهنگ هایی را که ملت ما را یک ملت وابسته مصرفی و خدمتگزار قدرت ها بار آورده بود و فحشا و فساد و اعتیاد را گسترشی روز افزون داده بود و از انسانیت و اخلاق رفت کناره گیری کند، در زیر پای خود خرد کرده و شرافت انسانی و تقوا و شهامت و شجاعت و صبر و سلحشوری و مروت و تعاون در بر و تقوا و توجه به مصالح ملت و کشور را جایگزین آن نموده اید.
و شما امروز سرافراز برای پیشرفت فرهنگ الهی به پیش می روید و از جهت اجتماعی با صفوف فشرده خود، وحدت بین قشرهای مختلف را تحکیم نموده و همه را به یک سو و یک جهت سوق داده و تفرقه اندازان و گروه گرایان و خدمتگزاران چشم و گوش بسته به شرق و غرب را مطرود کرده و به انزوا کشیده اید و اقشار مختلف را، قشر واحد کرده و همه را در خدمت کشور و ملت و دین جاوید حق در آورده اید و از جهت سیاسی، ایران امروز را زبانزد همه کشورهای دوست و دشمن کرده اید. دوستان چشم خود را به نهضت اسلامی - که تجدید حیات اسلام را نموده - دوخته اند، برای وحدت اسلامی در زیر پرچم توحید که ندای آن از این گوشه دنیا بلند و به سراسر جهان طنین افکنده است، به کوشش و جهاد برخاسته اند و دشمنان، از خوف این بارقه الهی که رود دست جنایت آنان را از بلاد و عباد خداوند کوتاه کند، به دست و پا افتاده اند، ولی قدرت اسلام، آرام را از آنان گرفته و از یکپارچگی ملت های اسلامی و به دنبال آن مستضعفان جهان، لرزه به اندامشان افتاده است و دولت های کوچک و بزرگ و شرق و غرب در هوای رابطه با ایران و جمهوری اسلامی در تلاشند و همه این امور از عنایات خاص خداوند متعال و برکات اسلام بزرگ است، (ولا حول ولا قوه الا بالله العلی العظیم) .
و از نظر نظامی با تأییدات خداوند قادر، امروز رژیم عراق مفلوک و شکست خورده و در شرف انهدام است و آن همه ساز و برگ جنگی شرق و غرب و تاییدات جهانخواران، نتوانسته است این مزدور را نجات دهد. و ضربات کوبنده سپاهیان اسلام مجال تفکر را از آنان گرفته و امید است با عنایات الهی به زودی این خار با خواری از سر راه مسلمانان و خصوصاً ملت شریف عراق برداشته

صحیفه نور جلد 19 صفحه 201

شود و ملت مسلمان عراق سرنوشت خود را به دست گرفته و با سایر مسلمین، با برادری و برابری به سر برند.
منظور این جانب از این تذکرات به حجاج محترم آن است که توجه آنان را به وظایف خطیری که در این سفر بسیار مهم از طرف شرع مطهر و ملت شهید داغده ایران بر عهده آنان گذاشته شده است، جلب نمایم. شما امروز در این سفر در بوته امتحان قرار دارید، چون نمونه و الگویی از ملت ایران هستید و باید بدانید که چشمان کنجکاو صدها هزار و زائر که از اطراف جهان حول مرکز وحی گرد آمده اند، با دقت حرکات و اعمال شما را تحت نظر دارند. دوستان شما - که زائران بیت الله هستید - باکمال اشتیاق می خواهند ببینند این تحول عظیمی که در ملت ایران در ابعاد مختلف، بویژه بعد اخلاقی و معنوی تحقق پیدا کرده است، چگونه است و تا چه مقدار است. و مخالفان شما که برای وقایعنگاری و خبر چینی و نفاق افکنی خود را به آن مکان مقدس رسانده اند، در صدد پیدا کردن نقاط ضعف هستند که از کاهی کوهی بسازند و غلغه ای در رسانه های گروهی و مطبوعات و مجالس سخنرانی به راه اندازند و نه تنها جمهوری اسلامی، که اسلام را محکوم کنند.
شما زائران محترم با آنچه گفته شد، بر سر دو راه هستید: راه سعادت که حفظ آبروی جمهوری اسلامی و اسلام عزیز و ملت بزرگوار و رزمندگان عظیم الشأن و شهدای پیوسته به لقاءالله هست که در مراعات موازین اسلامی و اخلاقی و مواظبت از اعمال و افعال و گفتار خود در همه مواقع و در تمام مشاعر حج می باشد و نیز مراعات آداب اسلامی - اخلاقی با همه بندگان خداست و راه شقاوت و مردود بودن از ساحت قدس الهی با عدم مراعات آنچه ذکر شد و آنچه با حیثیت جمهوری اسلامی منافات دارد. از خداوند تعالی توفیق همه را در حفظ شوون اسلام و جمهوری اسلامی خواستارم.
3 - از جمله مطالبی که باید سفارش کرد هر چند سفارش شده است آن است که در راهپیمایی ها، در عین حال که باید فریاد برائت از مشرکان و ستمکاران به طور کوبنده و با شرکت همگانی باشد که صدای مظلومیت مسلمانان و ملت های تحت سلطه ابر جنایتکاران را به گوش جهانیان برساند و خفتگان را بیدار و ساکنان در مقابل جباران را هشدار و ناهیان از معروف و آمران به منکر را که بر خلاف فرمان خداوند و دستور قرآن مجید و سنت رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم به طرفداری از مشرکان و خونخواران بین المللی، جانفشانی و یقه درانی می کنند، بویژه آخوندهای درباری جیره خوار که با قلم و بیان خود نور خدا و شعله ای که در جهان برای رهاندن مظلومان از تحت ستم ستمگران افروخته شده، می خواهند خاموش نمایند، به جای خود بنشانند، لازم است نظم و ترتیب و آداب اسلامی را به طور شایسته و دقیق مراعات نمایند و از شعارهای خود ساخته که ممکن است با القای منحرفان برای ایجاد اغتشاش و صدمه زدن به آبروی زائران شرکت کننده از تمامی کشورهای اسلامی و خصوصاً جمهوری اسلامی باشد، جدا خودداری کنند و از شعارهایی که متصدیان امور راهپیمایی با دستور مستقیم نماینده این جانب جناب حجت الاسلام آقای کروبی ایده الله تعالی مقرر می دارد، پیروی نموده و از آنها تجاوز نکنند و از کسانی که احیاناً بر خلاف دستور می خواهند شعاری

صحیفه نور جلد 19 صفحه 202

بدهند، پیروی نکنند و آنان را نصیحت کنند و اگر اصرار ورزیدند، از خود برانند و تنها راهپیمایی هایی را که مقرر شده است، انجام دهند و راهپیمایی دیگری خودسرانه نکنند و بدانند که اگر از تخلفات آنان و تجاوز از حدود تعیین شده، لطمه ای به آبروی حجاج تمامی کشورها و یا جمهوری اسلامی بخورد، پیش خداوند تعالی مسؤول هستند و مورد مواخذه خواهند شد. و باید بدانند که یکی از فلسفه های مهم اجتماع عظیم از سراسر جهان در این مقام مقدس و مهبط وحی، به هم پیوستن مسلمانان جهان و تحکیم وحدت بین پیروان پیامبر اسلام و پیروان قرآن کریم در مقابل طاغوت های جهان است و اگر خدای نخواسته از اعمال بعض زائران، در این وحدت خللی واقع شود و تفرقه ای ایجاد گردد، موجب سخط رسول الله صلی الله علیه و آله و عذاب خداوند قادر خواهد شد. زائران محترم که در جوار خانه خدا و محل رحمت او هستند، با همه بندگان خدا با رفق و مروت و اخوت اسلامی رفتار نمایند و همه را بدون در نظر گرفتن رنگ و زبان و منطقه و محیط، از خود بدانند و همه با هم (ید واحده) و ملت واحد قرآنی باشند تا بر دشمنان اسلام و انسانیت چیره شوند. خداوند به همه توفیق سلامت در رفتار و گفتار بدهد.
4 - به حجاج محترم و زائران بیت الله الحرام، از هر کشور و هر طایفه و تابع هر مذهب هستند، متواضعانه عرض می کنم. شما همه ملت اسلام و تابع پیامبر و پیرو دستورات قرآن مجید هستید و همه دشمنان غدار مشترک دارید که با ایجاد اختلاف به واسطه عمال بدبخت خود و رسانه های گروهی و تبلیغات تفرقه افکن در طول تاریخ، بویژه در سده های اخیر و بالاخص در عصر حاضر، همه دولت ها و ملت های اسلامی را در اسارت کشیده اند و ذخایر غنی بلاد شما و دسترنج مظلومان کشورهای شما را به غارت برده و می برند و در صدد هستند که حکومت ها را گوش و چشم بسته و دربست به خدمت خود گمارند و ملت ها را به دست آنان مصرفی بار بیاورند و از رشد انسانی و ابتکار صنعتی کشورهای مظلوم با حیله و توطئه های شیطانی جلوگیری کنند و وابستگی هر چه بیشتر و اتکا به غرب و شرق را روزافزون کنند و مجال تفکر برای استقلال و ابتکار را به هیچ کس ندهند و نفس هایی که برای بیداری ملت ها آماده اند، در سینه ها خفه کنند. و وضع نکبت باری که در کشورهای اسلامی و سایر کشورهای مظلوم مشاهده می کنید، زاییده همین توطئه های دشمنان مشترک مسلمانان و مظلومان است. پس اکنون که در مرکز اسلام حیاتبخش به امر خدا و ندای رسولش گرد آمده اید و از هر ملت و مذهب در این مکان عظیم اجتماع کرده اید، برای این درد مهلک و سرطان کشنده چاره اندیشی کنید. و باید بدانید که چاره اساسی در سایه وحدت همه مسلمین و اجتماع همگانی در قطع ید ابرقدرت ها از کشورهای اسلامی است و عملی کردن شعائر مواقف کریمه و مشاهد مشرفه در کشورهای خویش است و قدم اول زدودن یاس از دل هاست، که عمال خبیث آنان با کوشش غرب و شرق در جان های مسلمین جایگزین کردند و به آنها باور انده اند که بدون وابستگی به یک ابر قدرت، نمی شود به زندگانی خود ادامه داد. و

صحیفه نور جلد 19 صفحه 203

ملت و دولت ایران در این انقلاب عظیم ثابت نموده اند که این اعتقادی پوچ و بی اساس است، و با آن که قدرت بزرگ به هر حیله و توطئه ای دست زدند تا آتش شعله ور سوزنده ای که در این کشور برای خاکستر کردن آمال شرق و غرب فروزنده شده به خاموشی کشند، موفق نشدند.
و امروز ایران اسلامی به برکت ایمان قوی و تعهد به اسلام و تحول عظیمی که در اقشار مختلفه حاصل شده است، دست شرق و غرب و انگل های منحرف را از کشور خود کوتاه و به هیچ قدرتی اجازه نمی دهد کوچکترین دخالتی در کشور اسلامی ایران نماید و این خود حجت قاطعی است برای مسلمانان و مظلومان جهان که با خواست ملت ها کسی نمی تواند دست تجاوز دراز کند و با آن مخالفت نماید. و ملتی که بین ذلت و شهادت، دومی را انتخاب نموده است، شکست پذیر نیست و ملت های مظلوم جهان چاره ای جز این ندارند و دولت های ملت های اسلامی نیز اگر با توده های محروم همگام و همراه شوند، از این پیوستگی و وابستگی ذلت بار که هزار بار مرگ بهتر از آن است نجات پیدا می کنند و با عزت و ارزش های انسانی هماغوش شوند از خداوند تعالی مسألت می نمایم که همه ما را به تکالیف الهیه و وظایف انسانیه آشنا فرماید.
و باید تذکر دهم به دولت های وابسته مرتجع، که با این کنفرانس های بی محتوا و اعلامیه های توخالی و حمایت های بی اساس، رژیم کافر و جنایتکار عراق را نمی توانند نجات دهند و ممکن است خود به منجلابی که حزب بعث عفلقی در آن غرق شده است، غرق شوند. پس صلاح دین و دنیای آنان این است که دست از این رفت و آمدها بردارند و بیش از این، این مفلوک را به رسوایی و خذلان نکشند و خود را به مهلکه دنیا و عذاب آخرت دچار نکنند.
5 - در خاتمه باید به یک امر حیاتی که راهگشا برای رفع همه گرفتاری های مسلمین و مستضعفین جهان است، اشاره کنم و آن این است که کسانی که اندک تفکری در اوضاع کشورهای اسلامی بنمایند، به وضوح خواهند دانست که آنچه دو ابرقدرت جهان و قدرت های تابع این قدرت هابا هم اتفاق دارند. و هیچ گاه از این اتفاق دست بردار نیستند - عقب نگه داشتن کشورهای جهان سوم، خصوصاکشورهای پهناور و غنی اسلامی در ابعاد فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی و سیاسی و نظامی است و تحمیل جهات استعماری در تمامی امور مذکوره بر جهان سوم می باشد و برای این مقصد که در نظر آنان بسیار دارای اهمیت است، زحمت هامتحمل شدند و وقت ها و پول بسیاری صرف نموده اند و می نمایند. در سابق، سردمداران این توطئه ها، بریتانیا و فرانسه بودند و پس از آن آمریکا و شوروی، اینان برای مقاصد شوم خود، کودتاها به راه انداختند و رژیم هایی را برچیده و رژیم وابسته به خود را به روی کار آوردند و بعید به نظر می رسد که این دو ابر قدرت در صدد براندازی رقیب باشند - چه، که از آن مأیوسند. اختلاف بر سر تقسیم طعمه ها و کشورهای جهان سوم است و برای به دست آوردن سلطه استعماری نو، بهترین راه را در حمله به فرهنگ ملت ها دانسته و دانشگاه ها را به خدمت گرفتند و با به دست آوردن این مراکز، از ره آوردهای آنها مجلس های فرمایشی ساخته و حکومت های دلخواه به دست آوردند و نظام ها را، سر تا قدم، غربی یا شرقی کردند و آنان که

صحیفه نور جلد 19 صفحه 204

در این کشمکش ها از همه بیشتر صدمه دیدند و رنج کشیدند، کشورهای اسلامی بوده و هستند، چرا که اسلام دارای فرهنگ غنی انسان ساز است که ملت ها را بی گرایش به راست و چپ و بدون در نظر گرفتن رنگ و زبان و منطقه به پیش می برد و انسان ها را در بعد اعتقادی و اخلاقی و عملی هدایت می کند و از گهواره تا گور به تحصیل و جستجوی دانش سوق می دهد. اسلام در بعد سیاسی، کشورها را در همه زمینه ها، بدون تشبث به دروغ و خدعه و توطئه فریبنده، به اداره و تمشیت حکومت سالم هدایت می کند و روابط را با کشورهای دیگری که به زیست مسالمت آمیز و خارج از ظلم و ستمکاری متعهد هستند، محکم و برادرانه می کند، اقتصاد را به صورتی سالم و بدون وابستگی به نفع همگان، در رفاه همه مردم، با اهمیت به مستمندان و ضعیفان بارور می کند و برای رشد بیشتر کشاورزی و صنعت و تجارت کوشش می نماید. و در بعد نظامی، به همه کسانی که صلاحیت دفاع از کشور را دارند برای مواقع اضطراری تعلیم نظامی می دهد و در این مواقع بسیج عمومی اختیاری و احیاناً اجباری می کند و در حال عادی برای دفاع از مرزها و تنظیم شهرها و ایمنی جاده ها و حفظ نظم و انتظام، نیروی مؤمن ورزیده تربیت می کند.
با آنچه گفته شد - که در این زمینه ها گفتنی بسیار است - با توطئه ابر قدرت ها، نه تنها نگذاشتند فرهنگ اصیل اسلام رشد کند و پا بگیرد که از طرف دانشگاه های غیرمهذب و فرنگ رفته های غیر متعهد و ملی گراهای متعصب، شدیداً مورد هجوم قرار دادند و از هجوم هم اینان بود که کشورهای اسلامی زخم های اساسی برداشتند. و اگر امروز قشرهای مختلف ملت ها، از علمای دینی تا گویندگان و نویسندگان و روشن بینان متعهد، قیام همه جانبه نکنند و با بیدار کردن توده های عظیم انسانی اسلامی به داد کشورها و ملت های تحت ستم نرسند، کشورهایشان بی شک به نابودی و وابستگی همه جانبی بیشتر و بیشتر خواهد کشید و غارتگران ملحد شرقی و بدتر از آنان ملحد غربی، ریشه حیات آنان را می مکند و شرافت و ارزش های انسانی آنان را به باد فنا سپارند. اکنون بازارهای کشورهای اسلامی، مراکز رقابت کالاهای غرب و شرق شده است و سیل کالاهای تزیینی مبتذل و اسباب بازی و اجناس مصرفی به سوی آنها سرازیر است و همه ملت ها را آن چنان مصرفی بار آورده اند که گمان می کنند بدون این اجناس آمریکایی و اروپایی و ژاپنی و دیگر کشورها، زندگی نمی توان کرد. و مع الاسف مکه معظمه وجده و مشاهد مشرفه حجاز، مرکز وحی و مهبط جبرائیل و ملائکه الله که باید به حکم اسلام بت های جنایتکار را در آن جا شکست و فریاد بر سر آنها زد و از آنها برائت جست، مملو از کالاهای بیگانگان و بازار برای دشمنان اسلام و پیامبر بزرگ صلی الله علیه و آله و سلم شده. کثیری از حجاج بیت الله الحرام که برای فریضه حج روند و باید در آن مکان مقدس از توطئه بیگانگان به فریاد (یا للمسلمین) برخیزند، غافلانه در بازارها به جستجوی کالاهای آمریکایی، اروپایی و ژاپنی پرسه می زنند و دل صاحب شریعت را با این عمل که با حیثیت حج و حجاج بازی می کند، به درد آورند. حجاج محترم خانه خدا! به خود آیید و ای مسلمانان در همه بلاد و اقطار عالم! بپاخیزید و ای علمای اعلام جهان اسلام به داد اسلام و بلاد مسلمین و

صحیفه نور جلد 19 صفحه 205

مسلمانان برسید و در هر گوشه و کنار همچون ملت ایران و دولت آن و علما و بزرگان این سامان، دست رد به سینه ستمکاران غرب و شرق زنید و عمال و کارشناسان دروغین و مستشاران نفتخوار آنان را از بلاد خود بیرون بریزید و همچون سلحشوران ایران، شهادت را بر ذلت، و شرف اسلام و انسانی را بر رفاه و عیش چند روزه توام با خواری و شرمساری ترجیح داده و در میدان نبرد سیاسی و نظامی بر آنان چیره شوید و از هیاهوی تبلیغاتی آنان باک نداشته باشید که خداوند تعالی با شماست، (ان تنصروا الله ینصرکم و یثبت اقدامکم) .
بارالها! بنده ناچیز تو از کشوری مظلوم با جمعیتی ناچیز از حیث عدد و همه چیز، و زنده به عنایات تو، ناله مظلومانه خود را به مقدار ظرفیت ناچیز خود به ملت های مسلمان و مظلومان جهان رساندم و فریاد (یا للمسلمین! به داد اسلام برسید) را ابلاغ نمودم و تا الطاف و عنایات تو نباشد، هیچ گره ای باز نشود و هیچ دردی دوا نشود. تو خود با رحمت واسعه خود به مسلمین نظر فرما و همه ما و آنان را از قید خود و خودیت و عبودیت بت ها، خصوصاً بت نفس نجات ده! و شر ستمکاران را از سر مظلومان جهان بویژه مسلمان برکن! و مسلمانان را به خود آور! و دولت های کشورهای اسلامی را جرأت و شجاعت عنایت فرما! که با داشتن آن مقدار عده و عده و در دست داشتن شریان حیاتی غرب و شرق، تن به ذلت و اسارت اجانب ندهند و با ملت خود همصدا شوند. به امید پیروزی رزمندگان و مبارزان اسلام در سراسر گیتی بر کفر جهانی.
والسلام علی عباد الله الصالحین

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

یک شنبه 3 اردیبهشت 1396  8:27 PM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

پاسخ به:صحیفه نور امام خمینی

بیانات امام خمینی در جمع رؤسای مجلس شورای اسلامی و دیوان عالی کشور، عده ای از روحانیون، استادان دانشگاه ها و سفرای کشورهای اسلامی به مناسبت عید سعید قربان

تاریخ: 1364/06/05

 

در سابق تبلیغات به طوری دامنه دار بود که سوءظن در همه ایجاد کرده بود

بسم الله الرحمن الرحیم
این عید سعیدی که دارای ابعاد مختلفه است، بعد عرفانی، بعد سیاسی، بعد ایثار و ابعاد دیگر است، به همه مسلمین جهان و مستضعفان و آقایانی که در این جا تشریف دارند، تبریک عرض می کنم. ما امروز یک مقایسه ای بکنیم بین سابق و حالا در بعضی جهات. این مقایسه از خود این مجلس باید شروع بشود. این، از برکات این جمهوری است که در یک مجلس، مجتمع هستند کسانی که در دوره های سابق در یک همچو مجالسی امکان اجتماعشان نبود. اما توجه دارید به این که در سابق بین علمای اسلام، حوزه علمیه قم و علمای تهران با دانشگاه ها هیچ وقت اجتماع این طور نداشتند که در یک محیط با یک دل، با یک ایده، و همین طور سفرای ممالک دوست و اساتید دانشگاه ها و ارکان دولتی، در یک اجتماعی هیچ وقت نبودند که با هم بنشینند و ببینند که ما محتاج به چه هستیم و باید چه بکنیم. دامن زده بودند به اختلاف در داخل کشور ما /به طوری که/ تبلیغات به طوری بود که وحشت می کرد یک اهل علمی در محیط دانشگاه برود و حرف هایش را بزند و همین طور دانشگاهی در محیط علم بیاید و در محیط مدارس علمی بیاید و مسائلش را بگوید و همین طور اساتید دانشگاه، دولتی ها، مجلسی ها، هیچ یک از اینها با هم نمی نشستند که ببینند که کشور خودشان لااقل چه احتیاجاتی دارد و باید چه بکنند برای رفع آن احتیاجات، این برای این بود که به طوری تبلیغات دامنه دار بود که سوءظن در همه ایجاد کرده بود، از هم وحشت می کردند، به هم سوءظن داشتند، باید بگوییم دشمنی داشتند با هم، ایجاد کرده بودند این را. از سفرای خارجی یکی شان در محضر علما، در جایی که علما جمع بودند، حاضر نمی شدند، حاضر نبودند که حاضر بشوند. برای این که اینها را این طور معرفی کرده بودند که یک جمعیتی هستند که ارتجاعی و نمی دانم به عقب برگشته و عقب مانده و کهنه فکر کن! و از این مسائلی که دیدید که در دوره سابق، خصوصاً در این عهد اخیر القا شده بود. معلوم می شود که کارشناس های خارجی، کارشناس اروپا و آمریکا توجه به این معنا داشتند که این قشرها اگر با هم باشند خطر ناکند، یعنی خطرناک برای آنها! و راست هم می گفتند. روی همین زمینه، خود آنها به دست اشخاصی که در داخل داشتند، به دست کارکنان خودشان، به دست اشخاصی که در محیط آنها تربیت

صحیفه نور جلد 19 صفحه 208

شده بودند، به دست اینها کاری کرده بودند که کانه امکان نداشت یک همچو اجتماعی.
امروز ما همه در تحت یک سقف کوچک جمع شدیم و همه ما یک فکر داریم. فکر جلوگیری از آن چیزهایی که سابق بود، فکر این که نبادا دوباره دانشگاه های ما به دست آن اشخاص بیفتد، فکر این که نبادا روحانیین ما گرفتار آن مسائل بشوند و فکر این که نبادا کشور ما باز برگردد به یک حالی که همه دیدید چه خبر بود، چه مصیبت هایی در این کشور واقع می شد. ما امروز این جا هستیم که ببینیم که چه بکنیم که یک وقت خدای نخواسته مسأله برگردد، چه کنیم جلویش را بگیریم.
 

اگر مقایسه کنید ما بین دوره های سابق و حالا، معلوم می شود که چه تحولی در ایران واقع شده است

است آن چیزی که می تواند جلوگیری کند، یک قدری تفکر در عید قربان و مسائل قربانگاهی حضرت ابراهیم است ایثاری که او کرد و از خود گذشتگی ای که او کرد تدبر در او و تدبر در مسائلی که در حج هست، مسائل حج و همه مسائل اسلام، به طوری بین ابعاد مختلفه جمع کرده است، بین عرفان و تعبد، بین سیاست و عبادت، بین مسائل اجتماعی و سایر مسائل. این اساس را درست کردند برای این که ما از آن اساس چیز بفهمیم. آنها که در آن جا هستند، تکالیفی دارند و انشاء الله امیدوارم که به آن تکالیف عمل کنند و کردند. ما هم و آنها هم بعد از این که برگشتند، تکالیفی داریم که این تکالیف هم دنبال همان مطالعه عید قربان است و قربانگاه ها. آنها باید سوغات بیاورند آن ایثار را، آن وحدت را، و ما هم باید این معنا را در بین ملت خودمان پخش کنیم. آقایان روحانیون در سرتاسر کشور و آقایان دانشگاهی ها در سرتاسر کشور، اینها موظفند، وظیفه دارند!
ما بحمدالله تاکنون بسیار قدم های موثری برداشتیم، وقتی شما مقایسه یک قدری بکنید ما بین دوره های سابق و حالا، می توانیم خوب بفهمیم که فرق چیست. مثلاً شما بسیاری تان یا اکثرتان یادتان است که در قضیه رای گیری برای انقلاب سفید به اصطلاح، با چه هیاهویی، با چه فشاری، با چه دغل بازی هایی بیش از این نتوانستند ادعا کنند که شش میلیون بودند، با این که مطمئن باشید نبودند! آن همه فشار و آن دولت جائر و آن همه تبلیغاتی که آنها داشتند، نتوانست عده ای را جمع کند که اینها ادعا کنند ده میلیون اند، نتوانستند دروغش را هم بگویند، مبالغه اش هم بکنند. شما در یک کشوری که تحت فشار است از همه اطراف، تحریم های انتخاباتی از اطراف بر سرشان می بارد، تبلیغات همه جانبه بر سرشان می بارد، این مقدار اجتماعی که اینها کرده اند (که بیش از چهارده میلیون بود) ، اگر مقایسه بشود با هر کشور دیگری در عالم، معلوم می شود که فرق ما بین این جا و آن جا چیست و چه تحولی در ایران واقع شده است. این تحول یک تحول عجیب است که در یک رژیمی که همه قدرت ها در دستش بود و همه فشارها در دستش بود و مضایقه از هیچ فشاری هم نداشت، در ادعای کاذب خودش نتوانست ادعا کند که ما هشت میلیون داشتیم، شش میلیون! مبالغه اش و دروغش و همه بساط که روی هم ریخته شد، گفت: شش میلیون، و آن وقت هم راجع به شش میلیون هیاهو می کردند

صحیفه نور جلد 19 صفحه 209

که ای ...! شش میلیون رأی دادند، با این که دروغ می گفتند. شما بدون این - که یک فشاری باشد که بیایید حتماً شما رأی بدهید، وارد بشوید رأی بدهید و بدون تبلیغات قبلی - امسال اصلاً تبلیغاتی در کار نبود. این جمعیت که این طور اجتماع کرد که نظیرش / در / به حسب مقایسه در دنیا نیست، این دلیل بر یک تحول بزرگی است که در کشور ما واقع شده. از این جا بروید در جبهه ها.
وقتی که متفقین وارد شدند به کشور ما، با آن همه بساطی که اینها ادعایش را می کردند، به ادعای خودشان گفتند: سه ساعت ما توانستیم مقابله کنیم! بعد هم وقتی که پرسیده بود ازشان آن مردکه نامرد، که چطور شد سه ساعت؟ گفتند: ما این را مبالغه می کنیم، آنها از آن ور آمدند، ما از این ور رفتیم! با حالا مقایسه کنید که جوان ما، اقشار ملت ما ایستاده اند، و در مقابل همه قدرت ها، همه هم دارند توطئه می کنند. همه دستشان را به هم دادند که رژیم سابق را نگه دارند، جوان های ما به همش زدند، همه هم دست به هم دادند که در این جنگ پیروزی ایجاد کنند، هر روز هم دروغش را می گویند، لکن جوان های ما ایستاده اند و جلو می روند. در طایفه نسوان شما ملاحظه کنید آن وقت چه خبر بود، حالا چه خبر است. زن های ما حالا مکتبی شده سرتاسر کشور ما جوری هستند که همان طور که آن جوان ها در جبهه دارند، خدمت می کنند، اینها پشت جبهه شان محکم است و دارند خدمت می کنند، علاوه بر این که مجالس درس دارند، مجالس قرائت دارند، مجالس تدریس دارند حتی تدریس خارج من شنیدم بعضی از زن ها در جایی می گویند. خوب! این چه تحولی است؟ پیشتر چه بود؟ مسأله زن چه بود در ایران؟ انسان حیا می کند که بگوید، آن اسمش آزادی بود! این اسمش اختناق است! آن آزادی بود که هر چه دلشان می خواهد، هر چه انجام بدهند، به هر نحوه ای باشد! و این اختناق است برای این که زن ها خودشان آزادند که خدمت کنند، آزادند که پشت جبهه باشند، آزادند که درس بخوانند، آزادند که چه بکنند، این اسمش اختناق است! آنها اختناق را می گویند، یعنی نمی گذارید که زن ها به طوری عمل کنند که ملت را فلج کنند. یک قشر جوان ملت را به واسطه آن بی بند و باری که داشتند، فلج می کردند، یعنی از کار می انداختند. هیچ کس دنبال این نبود که یک فعالیت چشمگیری بکند، یک فعالیت اجتماعی بکند. همه دنبال این بودند که صبح که پا می شدند، کجا بروند تفریح بکنند، کجا بروند فرض کنید چه بکنند. بازارتان را نگاه کنید! خیابان هاتان را نگاه بکنید! حالا وقتی که می خواهند تکذیب کنند از ایران، می گویند که در آن جا محل تفریح پیدا نمی شود (آن تفریحی که آنها می خواهند، والا محل تفریح هست) یا زن ها حالا دیگر چادر سرشان است. آن وقت به طوری تبلیغ شده بود که زن جرأت نمی کرد که به این صورتی که باید در آید، در آید مخفی در می آمدند. آنهایی که می خواستند حفظ کنند خودشان را، یا از خانه در نمی آمدند، یا شبی، یک وقتی مخفیانه از این ور به جای دیگر می رفتند و هکذا همه جهاتی که ما ملاحظه می کنیم.
 

از معجزات اسلام این است که عرفانش آمیخته است با عبادتش

این حج این چند سال که امسال هم بحمدالله بهتر بوده است این باید در دنیا انعکاس پیدا

صحیفه نور جلد 19 صفحه 210

بکند! که حج این است. آن که ابراهیم خلیل الله و رسول خدا می خواستند این معنا بوده است. آنی که سوره برائت را می فرستد در آن جمع می خواند، برای همین بوده است که به ما بفهماند که آن جا باید سوره برائت خواند. در عینی که آن وقت که زمان رسول خدا بوده است، این طور گرفتاری ای که الان مسلمین دارند، این طور گرفتاری نداشتند، یک جور دیگری بود. در عین حال قرآن شریف و حدیث به ما تعلیم می کند که در حج باید این کارها را کرد. آمیخته است حج و همه عبادات اسلامی، آمیخته به همه ابعاد مختلفه است، و از معجزات انبیا و خصوصاً اسلام این است که عرفانش آمیخته است با عبادتش. اگر انسان، یک نفر آدم که اهل آن مسائل است همین نماز را - آن بعد عرفانی نماز را در اذکار و در کارهای دیگرش دنبالش برود، می بیند که چه دریای خروشانی است، معراج است، معراج مؤمن است، یعنی، تا آن ما فوق عالم طبیعت و ما فوق عالم وجود، انسان را می کشاند. گاهی در یک کلمه اش این طور است. یک جمله گاهی آن قدر بعد معنوی دارد و بعد عرفانی دارد که اگر تحقق پیدا کند برای یک انسان سالک، از همه حجاب ها می گذرد. و کانه سوره حمد که در قرآن هست و اولین سوره است و برای نماز قرار دادند و نماز بدون حمد، گفتند نماز نیست، همین سوره حمد تمام معارف درش هست. منتها آن کسی که نکته سنج باشد، باید درش تامل کند. خوب! ما اهلش نیستیم. ما می گوییم که (الحمدلله) ، یعنی شایسته است. (الحمدلله رب العالمین) یعنی شایسته است خدا که همه حمدها برای او باشد. اما قران این را نمی گوید. قرآن می گوید که اصلاً حمدی واقع نمی شود در جایی، الا برای خدا. آن هم که بت پرست است حمد است، آن هم برای خداست، خودش نمی داند. اشکال، ندانستن و جهالت ماهاست. آن که می گوید که (ایاک نستعین) نه معنایش این است که ما همه استعانت از تو انشاء الله می خواهیم و اینها، نخیر! بالفعل این طوری است که به غیر خدا، استعانت اصلاً نیست، اصلاً قدرت دیگری نیست. چه قدرت دیگری ما داریم غیر قدرت خدا؟ آن که تو داری غیر از قدرت خداست؟ نه این است که ما انشاء الله عبادت می کنیم برای خدا، انشاء الله استعانت می کنیم از خدا. اصلاً واقعیت این طوری است واقعیت این است که عبادت به غیر خدا، مدح، اصلاً در دنیا به غیر خدا واقع نمی شود، هیچ مدحی. اینهایی که مدح می کنند از مثلاً شیاطین و سلاطین و امثال اینها، اینها نمی فهمند که اینها مدح خداست، اینها غفلت از این دارند، لکن مدح به کمال است، مدح برای نقصان نیست، مدح برای کمال است. و آنهایی که، هر کس از هر کس استعانت بکند، استعانت از خداست. این سوره، این را می گوید. و اگر برای اهلش آنهایی که اهل مسائل هستند همین یک سوره قرآن تحقق پیدا بکند، تمام مشکلات حل می شود، برای این که وقتی انسان دید که همه چیز از اوست، دیگر از هیچ قدرتی نمی ترسد. ما که از قدرت ها می ترسیم برای این است که خیال می کنیم قدرت این است. وقتی انسان قدرت را قدرت او دانست، وقتی انسان همه چیز را از او دانست، این دیگر نمی تواند که از دیگری بترسد. همه خوف های ما از باب این است که نفهمیدیم که قدرت، یک قدرت است و آن قدرت هم برای نفع همه است. آن قدرت هم برای نفع همه افراد و جامعه و تمام بشر / آن قدرت / به کار گرفته شده، برای نفع آنهاست. ما اگر همین معنا را ادراک کنیم که هر چی هست از اوست و هر چی

صحیفه نور جلد 19 صفحه 211

هست برای نفع ماست و برای تربیت ماست، اگر همین معنا را واقعاً انسان ادراک کند و مشاهده کند و ذوب کند، این مسائل حل می شود.
 

دانشگاه باید متحول باشد و البته شده است، لکن بیشتر مواظبت می خواهد

ما باید مردم را با توحید آشنا کنیم، علمای اعلام باید مردم را با توحید آشنا کنند، با معارف الهی آشنا کنند. (الغیرک الظهور مالیس لک) دعای عرفه حضرت سیدالشهدا سلام الله علیه (متی غبت حتی تحتاج الی) چه. قرآن هم همین است، هر کدام یک زبانی دارد. قرآن نازل شده تا این جا رسیده است و ادعیه ء ائمه ما علیهم السلام به حسب تعبیر بعض مشایخ، (قرآن صاعد) است و هر چه مسائل بخواهید، در ادعیه هست. زبان ادعیه با زبان عادی ای که احکام می خواهند بگویند دو تاست. زبان ادعیه با زبان فلسفه هم دو تاست، با زبان عرفان علمی هم دو تاست، یک زبان دیگری است مافوق اینها، منتها زبان فهم می خواهد، باید کسانی که آن زبان را می فهمند توجه کنند. البته برای همه، هست چیز درش، قرآن یک نعمتی است که همه ازش استفاده می کنند، اما استفاده ای که پیغمبر اکرم می کرده است از قرآن، غیر استفاده ای است که دیگران می کردند. (انما یعرف القرآن من خوطب به) دیگران نمی دانند، ماها یک ذره ای، یک چیزی، یک خیالاتی پیش خودمان داریم، آن که قرآن برش نازل شده می داند چیست، چه جور نازل شده، کیفیت نزول چیست، چه مقصد در این نزول است و محتوا چیست و غایت این کار چیست، او می داند. آنهایی هم که به تعلیم او تربیت شده اند، آنها هم برای خاطر تربیت او می دانند. هنر انبیا این بوده است که مسائل را، مسائل دقیق عرفانی را با یک لفظی می گفتند که هر کسی یک جوری ازش، خودش می فهمیده، ولی واقعش مال آنهایی است که بالاتر از این افقشان است و این هنر در قرآن از همه جا بالاتر است و در ادعیه هم هست ما، روحانیون، دانشگاهی ها اگر واقعاً علاقه دارند به این که این کشور محفوظ بماند، خصوصاً دانشگاهی ها، اساتید دانشگاه، اگر واقعاً علاقه مندند که این کشور دوباره برنگردد به اوضاع سابق، باید مواظب باشند، دانشگاهی ها، اساتید مواظب خودشان باشند در تربیت و مواظب بچه هاو جوان ها باشند در کارهایی که می کنند. باید نگه دارند دانشگاه را به یک صورتی که، به یک واقعیتی که آن واقعیت همین تحولی است که در ایران پیدا شده است. دانشگاه باید متحول باشد و البته شده است، لکن بیشتر مواظبت می خواهد. علمای بلاد هم هر جا هستند و خصوصاً در حوزه های علمیه باید همه جهاتی که اهل علم را، آنهایی که تازه آمدند و مشغول درس خواندن هستند، آنها را به خدای تبارک و تعالی نزدیک می کند و علاقه مند می کند، همه آن جهات را باید حوزه ها داشته باشند. حوزه ها باید / جهات اخلاقی را / درس اخلاق داشته باشند نه یکی، نه دوتا، ده تا، بیست تا، درس اخلاق داشته باشند. اگر بخواهید که آینده کشور شما یک آینده نورانی باشد، تربیت کنید اینهایی که وارد در حوزه ها هستند، یا در آن جایی که درس می گویید وارد می شوند، تربیتشان کنید به یک تربیتی که از این عالم هجرت کنند، توجه به ماورای این جا بکنند، روحانی باشند، یعنی روح باشند، یعنی توجه به ماورای طبیعت داشته

صحیفه نور جلد 19 صفحه 212

باشند. از اول قدم ها که برداشته می شود، برای آن طرف برداشته بشود، وقتی این طور شد، این جا هم درست می شود. آن کسی که جهات معنوی خودش را تقویت کرد، آن کس در جهات طبیعی هم قوی می شود. مثل، مثل انبیاست و اولیا، با همه آن معنویات، با همه آن معارف الهیه کشورداری هم می کردند، حکومت هم تأسیس می کردند، حدود را هم جاری می کردند، کسانی هم که مضر به جامعه بودند از دم شمشیر می گذراندند، در عین حالی که در آن پایه از معارف بودند.
 

اگر مردم را تربیت کنید به یک تربیت سالم، کشور شما سالم می ماند

اگر مردم را تربیت کنید به یک تربیتی سالم و دعوت کنید به این که با خدا آشنا بشوند، با معارف الهی آشنا بشوند، با قرآن آشنا بشوند، اگر این طور شد، کشور شما سالم می ماند و به سایر جاها هم سرایت می کند. قهری است این. الان هم ملاحظه می کنید که این مقداری که الان در دنیا سرو صدا بلند است، منتها یک دسته سرو صدا می کنند برای بازی دادن مردم و اظهار اسلام می کنند، اظهار این که باید قوانین اسلامی بشود بکنند، یک دسته هم واقعاً مسلمان و دنبال این که اسلام باید باشد، این برای همین موجی است که از این جا بلند شده است و شما ملت اسلام این موج را راه انداختید.
و امیدوار باشید به این که خدا با شماست و شما مادامی که قدر بدانید از نعمت الهی، نعمت هایی که خدا به شما داده است، این نعمت وحدتی که به شما داده است، این نعمت انقلابی که به شما داده است، این جوان هایی که به شما داده است، انقلابی که / الان / در جبهه ها، الان هم مشغول به خدمت هستند، این اساتیدی که به شما داده است، همه اینها قدردانی می خواهد. ما باید همه را قدر بدانیم و از همه تشکر کنیم. و من از ملت ایران در همه مواردی که دارند عمل می کنند و در صحنه هستند، تشکر می کنم و به همه دعا می کنم. خداوند همه ملت های اسلامی را حفظ کند و به وظایف خودشان آشنا کند و ما را هم به وظایف خودمان آشنا کند که در این چند روزی که داریم آن طرف می رویم، لااقل توجه به آن جا باشد، اخلاد الی الارض نباشد.

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

یک شنبه 3 اردیبهشت 1396  8:27 PM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

پاسخ به:صحیفه نور امام خمینی

انات امام خمینی در دیدار با آقای محمد هاشمی مدیر عامل و معاونین صدا و سیمای جمهوری اسلامی

تاریخ: 1364/05/27

 

ما باید به مردم ارزش بدهیم و خودمان کنار بایستیم و روی خیر و شر کارها نظارت کنیم

بسم الله الرحمن الرحیم
من نظری به دیگران ندارم، راجع به خودم می گویم از این وضع رادیو تلویزیون خوشم نمی آید. واقع آن است که آن قدر که پابرهنه ها به رادیو تلویزیون حق دارند، ما نداریم. این یک واقعیت است و تعارف نیست؛ واقع این است که آنها این نظام را درست کرده اند و این نهضت را به وجود آوردند، همین جمعیت هستند که پیروزی ها را به دست آوردند، از قشر بالا کسی در این مسأله حقی ندارد. البته ما هم در اصل مطلب شرکت داشته ایم، اما حق با آنهاست. من مدت هاست که وقتی می بینم رادیو تلویزیون را هر وقتی بازش می کنم از من اسم می برد، خوشم نمی آید. ما باید به مردم ارزش بدهیم، استقلال دهیم و خودمان کنار بایستیم و روی خیر و شر کارها نظارت کنیم. ولی این که تمام کارها دست ما باشد، رادیو تلویزیون دست ماها باشد اما آن بیچاره ها که کار می کنند هیچ چیز دستشان نباشد، ولی ما که هیچ کاره هستیم دست ما باشد، به نظر من این صحیح نیست. من گفته ام که آن چیزهایی که مربوط به من است گفته نشود، من با آقایان کاری ندارم. البته در بعضی مواردی که لازم می شود چیزی گفته شود - که آن هم با تشخیص خود من است - در رادیو گفته و یا در تلویزیون این شود مضایقه ندارم؛ مثلاً عید فطر، عید قربان، تنفیذ رئیس جمهور، اینها مسائلی است، اما ما بقی، مثل ملاقات امروز من با شما که با هم صحبت می کنیم، این کارها مردم را خسته می کند، هیچ محتوا هم ندارد. من و شما صحبت می کنیم و همین طور دیگران؛ یعنی دیگران با من صحبت می کنند، آنها را من قطع می کنم. و همین طور آن چیزهایی که الان در تلویزیون موجود است، مثلاً اول خبر که می خواهد شروع کند عکس مرا می گذارند، آن را بردارید و اگر کسی از شما سؤال کرد بگویید فلانی گفته است.
در این جا آقای هاشمی مدیر عامل رادیو تلویزیون اظهار داشت: شما در قلب مردم جا دارید.
و امام فرمودند: قلب مردم در غیر از اینهاست. مسأله اینها نیست، ما سابقاً با مردم تماس داشتیم و به آنها ارادت داشتیم و مردم به ما لطف داشتند، ولی این طور نبود که ما رادیو تلویزیون داشته باشیم، آن باب دیگری است. در هر صورت بعضی مواردی که لازم است مانعی ندارد، در غیر آن موارد، من میل ندارم، دیگران خودشان می دانند.

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

یک شنبه 3 اردیبهشت 1396  8:27 PM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

پاسخ به:صحیفه نور امام خمینی

پیام امام خمینی به ایثارگران جبهه های نور به مناسبت پنجمین سالگرد جنگ تحمیلی

تاریخ: 1364/06/10

 

پیام امام خمینی به ایثارگران جبهه های نور به مناسبت پنجمین سالگرد جنگ تحمیلی

بسم الله الرحمن الرحیم
اکنون که با عنایات حضرت رب الارباب و ادعیه حضرت بقیه الله ارواحنا لمقدمه الفداء و با فداکاری و جانبازی ملت بزرگ ایران و قدرت ایمان و ایثار سلحشوران عزیز در راه اهداف مقدس اسلام بزرگ و قرآن مجید، نظام جمهوری اسلامی ایران با سرفرازی و قدرت راه خود را یافته و با استواری به پیش می رود، بر ماست که با اعتراف به عجز خویش، از رزمندگان عزیزی که با شهادت طلبی ها و رشادت هاشان از میهن اسلامی خود دفاع نموده و با خون پاک خود چراغ فرا راه آزادی تمام ملت های دربند بر افروختند، قدردانی نماییم. و نیز از مادران و پدران و خواهران و همسران و برادران بزرگواری که در پشت جبهه ها با جدیت تمام در دفاع مقدس از اسلام و کشور اسلامی به پشتیبانی از مجاهدان عزیز برخاسته اند و از هیچ چیز کوتاهی نمی کنند، و از تمام ملت بزرگ و متعهد که در تمامی صحنه ها حاضرند تشکر نماییم.
قلم و بیان من کوچکتر از آن است که از عهده تشکر این همه فداکاری برآید، خداوند تبارک و تعالی به همه آنان جزای خیر خواهد داد. و همان گونه که آنان روی اسلام را سفید کردند، آنان را در بارگاه قدسش رو سفید خواهد گرداند. بارالها! اینان بندگان صالح تواند که در مجاهده راه تو از خود و عزیزان خود گذشتند و به آن افتخار می کنند، تو خود شهدای ما را در جوار رحمت خود جایگزین و معلولانمان را شفا و مفقودان و اسیرانمان را به دامان خانواده هاشان برگردان. و به همه ما صبر و توفیق عنایت فرما (انک قریب مجیب) .
روح الله الموسوی الخمینی

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

یک شنبه 3 اردیبهشت 1396  8:27 PM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

پاسخ به:صحیفه نور امام خمینی

بیانات امام خمینی در دیدار با رئیس جمهور و هیأت دولت

تاریخ: 1364/06/12

 

پست و مقام میزان نیست، آنی که هست خدمت است

بسم الله الرحمن الرحیم
من رویهمرفته آن جمعیت هایی که در جمهوری اسلامی کار کردند و مشغولند (رویهمرفته را می خواهم عرض کنم) ، از رئیس جمهور تا قوای اجرائیه و قوه قضائیه و مجلس و دیگر کسانی که، جمعیت هایی که در خدمت این انقلاب بودند، من رویهمرفته موفق می دانم آنها را. ادعاها زیاد است، ممکن است که یک کسی ادعا کند که من اگر رئیس جمهور بودم، مثلاً، زمین را به آسمان می دوختم، یا من اگر نخست وزیر بودم، چه ها و چه ها می کردم، یا اگر رئیس مجلس بودم، چه می کردم، یا اگر وزیر بودم، چه می کردم، وکیل بودم، چه می کردم! همیشه ادعاها زیاد است، ولیکن در مقام عمل وقتی که وارد بشوند این مدعی ها، کمی شان توانند کار بکنند، اکثراً ادعاست. حالا این ادعا یا این است که واقعاً اشتباه دارند، یا این که اشخاصی هستند که می خواهند به واسطه این ادعاها کار شکنی بکنند. (ما اکثر الضجیج واقل الحجیج) ، از این قبیل است، آنها هم که حج می روند / زیاد / ناله و فریادشان زیاد است، اما حاج صحیح، کم است خیلی. از این جهت من لازم می دانم که از مجموعه این هیات ها و این جمعیت ها تشکر کنم، و اگر تشکر نکنم ظلم کردم، قدردانی کنم که اینها خدمت کردند / و / از روی حقیقت و واقعیت. البته من افراد، مجموع افراد را نه می شناسم، نه می توانم برایشان حکمی بکنم. اما رویهمرفته (البته عده ای شان را هم می شناسم) ، رویهمرفته من عرض می کنم که یک هیات های مؤفقی بودند و خدمت های خوبی / کردند / و بزرگی کردند. و امیدوارم که خدای تبارک و تعالی به آنها اجر عنایت کند و آنها را موفق کند به این که باز خدمت کنند به این جمهوری.
باید افراد متوجه این معنا باشند، کسانی که واقعاً دلشان برای اسلام تپد و برای کشورشان، متوجه این باشند که پست، میزان نیست، مقام میزان نیست، مقام ریاست جمهوری، این میزان نیست، مقام نخست وزیری یا رئیس دولت بودن یا رئیس مجلس بودن، اینها چیزی نیستند، این مقامات تمام می شود، آنی که هست خدمت است. آدم متعهد در هر جا باشد، اگر دید خدمتش خوب است آن جا، بیشتر دلگرم است. ممکن است که یک نفر، مثلاً، فرض کنید که نخست وزیر بوده است، لکن اگر این نخست وزیر ببیند که در یک جایی کار بهتر می کند، آدم متعهدی است می رود آن جا. یک نفر در دادستانی مقامی داشته است، وقتی دید که یک کسی از خودش بهتر می تواند کار کند برود آن جا،

صحیفه نور جلد 19 صفحه 218

برایش فرق نکند، یعنی هدفش این باشد که خدمت بکند، نه هدفش این باشد که مقام داشته باشد. انسان هم خودش می تواند خودش را بشناسد، هیچ کس بهتر از خود انسان، البته بسیاری از اوقات هم انسان از خودش هم غفلت می کند، اما بسیاری از اوقات هم هست که انسان خودش درک می کند که چی دارد می کند و در دلش چی می گذرد. ماها نمی دانیم، اما خدا می داند. انسان می فهمد که اگر انتقاد بکند، آیا این انتقاد سازنده است یا انتقام است. خودش می فهمد یعنی، غالبا می فهمد خودش می فهمد که (آنی که در این پست هست) پست را دوست دارد یا خدمت را دوست دارد. این چون خدمتگزار است، دلبسته به این پست هست، یا خیر. دلبسته به این پست است، خدمتگزاری پیشش خیلی مهم نیست.
خوب! ادعاش را می کند و می کند هم حتماً عمده آن جهت است که انسان واقعاً بداند که یک روزی جواب باید بدهد. هیچ، هیچ شبهه در این نیست که ما یک روزی باید جواب بدهیم. هر کداممان، هر کاری انجام بدهیم، یک روز جواب می خواهد، انتقاد بکنیم، یک روز جواب می خواهد، انتقام گیری باشد، یک روز جواب می خواهد، و بدرفتاری باشد، یک روز جواب می خواهند از ما. این را ما باید حتماً توجه بهش داشته باشیم و دارید توجه، یعنی هرکس مسلمان است، اعتقاد به این که معاد است و همه چیز دست او، در آن جا رسیدگی می شود، و حاضر است، این جزو اعتقادات اسلام است. بنابراین، نباید اگر فرض بفرمایید که رئیس جمهور رفت و / یکی / دیگری آمد، رئیس جمهور برود کنار و مأیوس بشود. نه! باید او برود یک کاری که ازش می آید بکند و دلبستگی هم به او داشته باشد، به عنوان این که یک کاری است دارد می کند، نه به عنوان این که یک مقامی است دارد. اگر انسان در خودش ادراک کرد که من بروم آن بالا را بگیرم، بداند که این کار، یک کار شیطانی است، این کار ازش نمی آید. اگر در ذهنش این است که برویم یک کاری انجام بدهیم برای جمهوری اسلام، این کار الهی است و ازش هم کار می آید. این محکی است که انسان خودش غالباً می تواند تشخیص بدهد. گاهی هم البته اشتباه دارد، یعنی، گاهی هم بر خود انسان / گاهی / مخفی است یک مسائلی. بنابراین، اگر چنانچه همین دولت شد و همین اشخاص شدند، که / به / کارشان انجام می دهند، اگر این نشد و یک کس دیگری شد و یک جمعیت دیگری شدند، شما نباید از این جهت چیز باشید که ما رفتیم، یک کس دیگر آمد. باید ببینید که آن جا می توانید کار بکنید یا نه! آنها هم که می آیند، اگر واقعاً می خواهند خدمت بکنند، برای اسلام خدمت بکنند، آنها هم پیش خدا ماجورند، بعد هم معلوم می شود چکاره اند. و اگر اینها می خواهند یک مقامی را اخذ بکنند، یک کاری را انجام بدهند به واسطه این که مقام داشته باشند، آنها هم پیش خدا معلوم است و بعد هم مواخذه خواهد شد. باید / فکر / کسانی که می خواهند یک کاری بکنند، باید فکر این باشند که شایسته این کار هستند یا نه! مسائل مهم است. مسأله دولت، مسأله ریاست جمهور، مسأله ریاست مجلس، مسأله قوه قضائیه، وزارت، همه اینها اهمیت دارد. اگر چنانچه انسان دنبال این باشد که حالایی که من رئیس دولت هستم، بروم دنبال رفقایی که همراه من هستند کار آمد باشند یا نباشند، به این کار نداشته باشد بداند که این کار، کار

صحیفه نور جلد 19 صفحه 219

شیطانی است. رئیس جمهور هم اگر دنبال این باشد که وزرایی تعیین بکند، معرفی بکند که آن وزرا فرمانبردار خودش باشند، نه فرمانبردار اسلام، آن هم بداند که این کار، کار شیطان است، کار انسان متعهد نیست (و هر یک از ما) . این یک مسأله معیاری است برای همه، که اگر چنانچه واقعاً متعهد است، فرقی نکند که حالا من وزیرم، یا این که وکیل هستم، یا این که کار دیگر از من می آید یک کار دیگر، هر چه شد. من کار برای اسلام می خواهم کار بکنم و می دانید که الان ما احتیاج داریم، مملکت ما احتیاج به خدمتگزار دارد، احتیاج دارد که اشخاص فهیم، اشخاص فعال در این کشور خدمت بکنند.
 

میزان خدمت کردن به یک کشوری است که در طول تاریخ مظلوم بوده است

و ما مورد هجوم همه آن جاها هستیم، همه کسانی که بدخواه اسلام هستند، هستیم. بنابراین، فکر ما این معنا باشد که افرادی باشند که برای اسلام خدمت می کنند، نه افرادی باشند که برای من خدمت می کنند. این در دولت هست و در رئیس جمهور هست و در قوه قضائیه هست و همه جا هست. آنهایی که انتخاب می خواهند بکنند، توجه به این، باید همیشه نصب العین این باشد، والا انسان به خطا وارد می شود. و امروز هم اگر معلوم نشود که این چه شده است، یا یک روزی در همین دنیا معلوم می شود، این جا هم نشد، جای دیگر بلا اشکال معلوم می شود. این یک مسأله ای است که، این طور نیست که، این یک معنایی است که مخفی نمی ماند. منتها یک روزی به انسان می گویند که دیگر دستش کوتاه است. اگر در این عالم معلوم بشود، خوب! دستش باز باز است، می تواند کاری بکند، می تواند جبران بکند. اگر از این جا گذشت و پرده دیگری در کار آمد، دیگر دست انسان کوتاه است، نمی تواند کاری بکند. عذر هم در آن جا بعد از گذشتن، دیگر فایده ندارد.
 (الان وقد عصیت قبل) به فرعون می گوید، فرعون آن آخر که می خواست غرق بشود، همچو که تو مرگ رفت، گفت من همانی که آنها می گویند من هم می گویم. در صورتی که نبود این طور، وقتی بر می گشت هم همان بود.
در هر صورت، میزان خدمت کردن به یک کشوری است که در طول تاریخ تقریباً این کشور مظلوم بوده است و خصوصاً در این سده آخر، این آخر، واقعاً مظلوم بوده است، الان هم مظلوم است. خدمت به این کشور الان ارزش دارد و خدمتگزارهایش هم ارزش دارند. همه فکر این باشید که خدمتگزار پیدا کنید، خدمتگزار به کشور و اسلام پیدا کنید، نه خدمتگزار به خودتان. این یک مسأله ای است که خود شما هم تصدیق دارید که مطلب همین طور است. لکن گاهی گاهی وقت انسان خودش غفلت می کند، از روحیات خودش هم غفلت می کند، گاهی وقت ها هم اگر یک آدم ناجوری باشد، هی تعمد می کند، و (هر طور پیش آمد، من چه کار دارم به این مسائل! ما امروز را بگذرانیم تا ببینیم چه خواهد شد) . من هم دعاگوی شما هستم و امیدوارم که همه موفق باشید، در هرجا که باشید. موفق باشید به

صحیفه نور جلد 19 صفحه 220

این که برای خدا خدمت کنید، برای اسلام خدمت کنید، برای پیشرفت مقاصد اسلام و برای کشور خودتان - که آن هم از مقاصد اسلام است خدمت بکنید. و من امیدوارم که در این خدمت موفق باشید و همه شما سالم و مؤید و موفق، چه در دولت دیگری باشید یا نباشید، آنش فرق خیلی ندارد و عمده خدمت است. و من امیدوارم همه سالم و خدمتگزار و متعهد باشید.
والسلام علیکم و رحمه الله

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

یک شنبه 3 اردیبهشت 1396  8:27 PM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

پاسخ به:صحیفه نور امام خمینی

حکم تنفیذ ریاست جمهوری حجت الاسلام سید علی خامنه ای

تاریخ: 1364/06/13

 

حکم تنفیذ ریاست جمهوری حجت الاسلام سید علی خامنه ای

بسم الله الرحمن الرحیم
بحمدالله تعالی با تأییدات خداوند متعال جل و علا و دعای خیر حضرت ولی الله الاعظم روحی لمقدمه الفداء، چهار سال ریاست جمهوری اسلام با خیر و سلامت و قدرت و عظمت سپری شد و ملت بزرگ و شجاع ایران با همه توطئه ها و تبلیغات دشمنان اسلام که برای اطفای نور خدا و اسلام بزرگ و از صحنه خارج نمودن ملت شریف و مجاهد، دست در دست یکدیگر نهاده بودند، به مبارزه برخاست و نیز توطئه هایی را که برای جلوگیری از سیل خروشان و اراده آهنین مؤمنین مظلوم در طول تاریخ که می رود کاخ های ستم سیاه و سرخ را فرو ریزد و فریاد حق طلبانه این ملت مظلوم، محرومان و غارت زدگان پهناور زمین را به خروش درآورد، با قدرت خنثی نمود. ملت متعهد، با عزمی والا و قدمی ثابت، از پیر نود ساله تا نوجوان تازه بالغ، برای چهارمین بار برای تعیین سرنوشت خویش به سوی صندوق های رأی هجوم آورد و یاوه گویان و خیال بافان را بر خود لرزاند و فردی شریف از سلاله پیامبران را برای خدمت به اسلام و ایران و مسلمانان و ملت برگزید و این مسؤولیت سنگین را بر عهده کسی گذاشت که چهار سال در این مقام، صادقانه و با تعهد و روشن بینی به ملت و اسلام و ایران خدمت نمود، و این، پس از خدماتی بود که قبل و بعد از انقلاب انجام داده بود. جزاه الله خیرا .
رئیس جمهور محترم باید توجه داشته باشند که در پیشگاه مقدس جل و علا واقع است و آنچه بر او از خطرات قلبی و تمایلات سری تا اعمال معلن و مخفی می گذرد، در حضور حق است و چیزی را نتوان از او جل و علا پنهان کرد، هر چند از خلق خدا پنهان باشد. و باید توجه نمایند که در مقامی هستند که یک جمله او گاهی مومنی را ساقط کرده و متعهدی را از بین می برد، و یا غیر صالحی را به مقامی که شایسته آن نیست می رساند، گاهی یک سخنرانی او، جمهوری اسلامی و کشور را نور می بخشد و گاهی بعکس. مقام خطیر است و خطر بزرگ، به خدا باید پناه برد و از او استمداد کرد. همه دست اندرکاران به ویژه رئیس جمهور باید از چاپلوسان دغلباز و زبان بازان حیله گر برحذر باشند و مشاوران خود را از اشخاص سابقه دار که تعهدشان قبل از انقلاب مشهود بوده است،

صحیفه نور جلد 19 صفحه 222

انتخاب کنند. بسا که منحرفان و منافقان، خود را با ظاهری آراسته به تقوا جا بزنند و با دست ما به اسلام و کشور اسلامی صدمه زنند.
شما ای رئیس جمهور محترم و دیگر متصدیان امور کشور! می دانید که قدرتمندان شرق و غرب خصوصاً امریکای بازیگر، مارهای زخم برداشته از جمهوری اسلامی هستند که از اول انقلاب به هر حیله ممکن دست زدند، از حمله نظامی گرفته تا طرح کودتا، و از ترور شخصیت ها تا به آتش کشیدن مزرعه ها و مغازه ها، و از انفجارات کور در کوچه ها و خیابان ها تا دزدی و تجاوز. و از همه بدتر و بالاتر تبلیغات دامنه دار از اول انقلاب تا امروز است، که برای تضعیف روحیه ملت مقاوم و رزمندگان عزیز به هر نوع دروغ و تهمتی متشبث شدند، ولی بحمدالله نه تنها هیچ یک از تیرهای آنان به هدف نرسید، که نتیجه معکوس داد. اکنون از چنین مارهای زخم خورده ای نباید غافل بود. چه بسا، با نفوذ عمال سرسپرده داخلی در ارگان های دولتی و مقامات مؤثر، به تدریج قدم به قدم کار خود را انجام دهند و انسان مستقیم را منحرف کنند و متعهدان را وابسته نمایند. غفلت از این امر، فاجعه انگیز است و همه مقامات، خصوصاً مقامات بالا چون رؤسای قوای سه گانه، بیشتر مورد نظر و هدف هستند، زیرا انحراف آنان خدای نخواسته - ممکن است انحراف رژیم را در پی داشته باشد. همه ما و شما باید بدانیم که شیطان خارج و داخل و نفس اماره به تدریج انسان را از خلاف های کوچک به بزرگ و بزرگتر کشاند که یک وقت از کفر سر در می آورد. پس خلاف کوچک را بزرگ شمارید و شماریم، و فساد را از سرچشمه جلوگیریم. از خداوند متعال مدد خواهیم که همه ما را حفظ نماید، خصوصاً از شیطان نفس که مادر (بت) هاست.
اینک به پیروی از آرای محترم ملت عظیم الشان و آشنایی به مقام تعهد و خدمتگزاری دانشمند محترم، جناب حجت الاسلام آقای سیدعلی خامنه ای ایده الله تعالی، آرای ملت را برای پس از پایان دوره کنونی، تنفیذ و ایشان را به سمت ریاست جمهوری اسلامی ایران منصوب می نمایم و از خداوند تعالی توفیق ایشان را در خدمت به اسلام و ملت و کشور اسلامی خواستارم. البته رأی ملت و تنفیذ این جانب، تا وقتی است که ایشان به تعهد خود و راه مستقیمی که در پیش داشته اند، باقی باشند و به اسلام و احکام نورانی آن پای بند و طرفدار مظلومان و مستضعفان و محرومان و مخالف ظالمان و ستمگران و مستکبران باشند و با هیچ ظالم مستکبری راه سازش باز نکنند که نمی کنند.
خداوند، همه ما را به طریق مستقیم انسانیت هدایت فرماید! ما و همه مقامات جمهوری اسلامی مرهون ملت فداکار، خصوصاً قشر ضعیف و مظلوم هستیم که با جانبازی و فداکاری آنان دست جباران کوتاه و به جای طاغوتیان، حکومت مستضعفان پایه گذاری شد. این حقیقت همیشه باید در پیش چشم همه باشد، که همه خدمتگزار این قشر باشیم و هر چه در راه این ملت عزیز در طبق اخلاص بگذاریم، از عهده شکر آنان بر نخواهیم آمد.
والسلام علی عبادالله الصالحین
روح الله الموسوی الخمینی

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

یک شنبه 3 اردیبهشت 1396  8:27 PM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

پاسخ به:صحیفه نور امام خمینی

فرمان امام خمینی درباره تجهیز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

تاریخ: 1364/06/26

 

فرمان امام خمینی درباره تجهیز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای محسن رضایی فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران
با توجه به این که در اصل 150 قانون اساسی ادامه نقش سپاه در نگهبانی از انقلاب و دستاوردهای آن تصریح شده است و نظر به این که انجام این نقش بدون آمادگی کامل سپاه از جهت تجهیزات و آرایش جنگی و فنون دریایی، زمینی، هوایی امکان پذیر نیست، شما مأموریت دارید هر چه سریعتر سپاه پاسداران را مجهز به نیروهای زمینی، هوایی و دریایی قوی نمایید تا در موارد لازم با همکاری و هماهنگی با ارتش جمهوری اسلامی ایران از مرزهای زمینی، دریایی و هوایی کشور حفاظت نمائید.
روح الله الموسوی الخمینی

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

یک شنبه 3 اردیبهشت 1396  8:27 PM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

پاسخ به:صحیفه نور امام خمینی

پاسخ امام خمینی به نظرخواهی 135 نماینده مجلس درباره انتخاب دولت جدید

تاریخ: 1364/07/05

 

پاسخ امام خمینی به نظرخواهی 135 نماینده مجلس درباره انتخاب دولت جدید

بسم الله الرحمن الرحیم
با تشکر از حضرات آقایان، این جانب چون خود را موظف به اظهار نظر می دانم، به آقایانی که نظر خواسته اند از آن جمله جناب حجت الاسلام آقای مهدوی و بعضی آقایان دیگر عرض کردم، آقای مهندس موسوی را شخص متدین و متعهد و در وضع بسیار پیچیده کشور، دولت ایشان را موفق می دانم و در حال حاضر تغییر آن را صلاح نمی دانم ولی حق انتخابات با جناب آقای رئیس جمهور و مجلس شورای اسلامی محترم است.
روح الله الموسوی الخمینی

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

یک شنبه 3 اردیبهشت 1396  8:27 PM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

پاسخ به:صحیفه نور امام خمینی

بیانات امام خمینی در جمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی

تاریخ: 1364/07/24

 

هیچ کس حق ندارد که راجع به مجلس جسارتی بکند

بسم الله الرحمن الرحیم
من قبلاً از آقایانی که زحمت دادم معذرت می خواهم، لکن بعضی مسائل هست که موجب شد من به خدمت آقایان برسم و آن چیزی که تکلیفم هست، عرض کنم. اولاً که هیچ نگرانی ای در این مسائل نیست و من تأیید کنم مجلس را و همیشه سفارش می کنم به ملت که مجلس را باید تأیید کنند و مجلس از ارگان هایی است که لازم است بر همه ما که او را تأیید کنیم و هیچ کس حق ندارد که راجع به مجلس جسارتی بکند و مجلس حقش است که موافق و مخالف داشته باشد و ممتنع و یک مسأله است که همیشه باید در مجلس باشد و این امری است که گذشت و در او هیچ صحبتی نیست.
 

باید کوشش کنید در تایید، نه کوشش کنید در انتقاد

آن چیزی که موجب زحمت آقایان است، این است که ما راجع به آتیه صحبت کنیم، گذشته گذشته است. الان یک واقعیتی است و آن این که مجلس رأی اعتماد داده است به نخست وزیر. این یک واقعیتی است که در قبال همه ما واقع شده است و این سه وضعی که در مجلس آمده است که رأی ممتنع و رأی مخالف و رأی موافق، اینها همه برای این بوده است که تشخیص دادند این مطلب را، در آن هم صحبتی نیست. صحبت این است که آیا از این به بعد مخالف می خواهد کارشکنی بکند برای دولت، به ترتیب غربی اش می خواهد عمل کند؟ برای اثبات این که ما راست گفتیم، می خواهد اسلام را شکست بدهد خواهد جمهوری اسلامی را شکست بدهد؟ یا این که عقل اقتضا می کند که حالایی که در مقابل این امر واقع شده است، این که عقیده اش این است که به طور شایسته عمل نشده است و از این بهتر می شد عمل بشود، هدایت کند، کمک کند که به طور شایسته عمل بشود که در دوره آتیه همه رای بدهند، نه این که کارشکنی کند و خدای نخواسته در یک همچو موضع حساسی که ما واقع هستیم دولت را به شکست برساند و این از اموری است که برخلاف اسلام است، بر خلاف مصالح کشور است و برخلاف مصالح خودتان است. اگر شما اعتقاد به اسلام دارید و عقیده دارید چنانچه دارید و اعتقاد دارید که باید کشور با قدرت پیش برود و در این موضع در جنگ پیروز بشود، راه برای ابرقدرت ها بسته بشود و شور ما قوی بشود، باید کوشش کنید در تأیید، نه کوشش کنید در

صحیفه نور جلد 19 صفحه 233

انتقاد. انتقاد سالم باید بکنید، این هم در پیشرفت مسائل مؤثر است، انتقاد سالم و راهنمایی دولت در همه کارهایی که می خواهد انجام بدهد، اینها از اموری است که لازم است. اما این که خدای نخواسته یک وقت برای این که اثبات کنید مطلب خودتان را راجع به دولت، بخواهید کارشکنی بکنید، دولت را به شکست وادار کنید، ملت را تضعیف کنید، دولت را تضعیف کنید، اسلام را به شکست برسانید، این یک مطلبی است که الزاماً باید جلوش گرفته بشود و من امیدوارم این جور نباشد.
 

مجلس اسلامی است، باید نظرها، نظرهای خیرخواهانه اسلامی باشد

مجلس امروز مثل مجلس های سابق نیست که در یک محل دربسته و سربسته ای بین خودشان صحبت بشود و بعد هر کدامش را خواستند منتشر کنند و هر کدام را نخواستند نکنند. مجلس امروز مستقیما منتشر می شود مسائلش و حتی آن اشخاصی که در مزرعه ها مشغول زراعت هستند، رادیو دارند و مسائل را می توانند بگیرند. ملت ما هم امروز مثل سابقش نیست که بی تفاوت باشد در امور. ملت ما هم مواظب است و مراقب است و همه امور را مشاهده می کند. باید آقایان بدانند که اگر چنانچه یک وقت خدای نخواسته وسوسه ای پیش بیاید، یا کسی باشد که بخواهد وسوسه ای پیش بیاورد در خارج و داخل تضعیف کند دولت را و نگذارد که مسائل پیش برود و همه چیزهایی که باید موافق با اسلام باشد پیش برود، مردم مواظبند و مطلعند و شناسایی می کنند و سکوت نمی کنند. بنابراین توصیه من به آقایان به طور جد این است که باید شما که می بینید که دولت نتوانسته به آن طوری که دلخواه است عمل بکند، باید از این به بعد تعقیب کنید، تأیید کنید، همراهی کنید، کمک کنید تا کشور شما رو به سلامت برود و احتراز کنید از یک چیزی که برخلاف رضای خداست و برخلاف رضای ملت است. از آن طرف هم به آقایانی که در طرف آن طرف واقع شده اند، عرض می کنم که شما برای این که تشخیص مصلحت دادید این کار را کردید، حالا از این به بعد اگر چنانچه از دولت یک چیزی برخلاف دیدید، برای این که بگویید ما مصلحت دیدیم و برای مصلحتمان این کار را کردیم و اثبات کنید حرف خودتان را بخواهید تأیید کنید از دولت در موارد بی جا، آن هم برخلاف شرع است. همان طوری که همیشه بنابراین است و همیشه سفارش شده است، مجلس یک مجلس مشورتی اسلامی است، نه یک مجلسی است که در جاهای دیگر متعارف است و مربوط به این مسائل اسلامی نیست و کاری به مذهب ندارد. مجلس اسلامی است، باید نظرها، نظرهای خیرخواهانه اسلامی باشد، هم درباره دولت، هم درباره وزرا. وزرایی که شما انتخاب می کنید، باید همان طوری که گفته شده است شرایطی داشته باشند که کاردان باشند و یک طور نباشد که یک وزیری باشد که بعد نتواند کار بکند، فعال باشد. و کمک کنید که یک همچو وزرایی چیز بشود و زودتر کار هم انجام بگیرد.
 

امروز یک روزش هم برای دولت حساسیت دارد و باید کار کند

خوب، ما الان در مشکلات هستیم، نباید دولت یک مدت طولانی تعطیل باشد، باید به طوری که

صحیفه نور جلد 19 صفحه 234

صلاح است زود او به حسب تکلیفش چیز بکند و آقای رئیس جمهور هم به حسب تکلیفشان آن قدری که تشخیص دهند تأیید بکنند و بعد هم آمد مجلس، زود مسأله را تمام کنید، نگذارید طولانی بشود و ضرر است برای اسلام، ضرر است برای کشور، امروز کشور مثل روزهای آرام نیست که ده اگر چهل روز هم، پنجاه روز هم، یک ماه هم، دو ماه هم، سه ماه هم دولت نتواند کار بکند، اشکالی نداشته باشد. امروز یک روزش هم برای دولت حساسیت دارد و باید کار بکنند. بنابراین عرض من این است که باید آقایان نظر داشته باشند، انتقاد کنند، انتقاد سازنده، انتقاد نصیحت، و انتقاد خصمانه نکنند. در نطق های قبل از دستور و در نطق های در صحبت هایی که وقتی معرفی می کنند وزرا را، هتاکی نکنند، این ازشان آقایان دور است، نباید یکی دیگر را تضعیف کنند همدیگر را تضعیف کنند، نه آنهایی که در اکثریت هستند، نه آنهایی که در اقلیت هستند، نه آنهایی که ممتنع هستند، هیچ کدام نباید این کار را بکنند، برای این که این خلاف رضای خداست، خلاف شرع است. البته باید انتقاد کرد، مسائل را گفت و هرچه به نظر آقایان می آید باید بگویند و اگر نگویند خلاف است. پس بنابراین یک مطلب راجع به این است که برخوردها، برخوردهای اسلامی سالم باشد، چه در مجلس و چه در خارج مجلس و یک صحبت این است که زودتر این مجلس تمام کار را انجام بدهد و وزرا را زودتر و البته با نظر، با دقت همه چیز و به طور سریع این کار انجام بگیرد که تعطیل نباشد امور. مادر وضعی هستیم، در جنگ هستیم در همه گرفتاری ها هستیم، توطئه ها هستند و ما باید زودتر این کار را انجام بدهیم تا این که انشاء الله این کشور چیز باشد.
 

به قوای مسلحه سفارش می کنم که در امور سیاسی دخالت نکنند

از آن طرف هم من به قوای مسلحه، چه ارتش باشد و چه چیزهای محلی باشد و چه پاسبان باشد پاسدارها باشند، به همه آنها سفارش می کنم که در امور سیاسی دخالت نکنند. این طور نباشد که یک دسته ای بروند راجع به این که کی این طوری گفته، یک دسته ای بگویند راجع به آنها، به آنها مربوط نیست، آنها باید مشغول جنگ باشند. ولی خوب! معلوم است که آنها مطلع می شوند از مجلس، نمی گویم مطلع نشوند، دخالت نکنند! و آقایان باید بدانند که اگر چنانچه در مجلس یک اضطرابی واقع بشود و یک وضع ناخوشی پیش بیاید، آن تاثیرش در جبهه ها هست و در کارخانه ها هست و در کشاورزی ها هست و در همه جا تأثیر دارد و این به عهده شماست.
الان یک تکلیف بزرگ به عهده شماست، به عهده همه شماست و آن این که کاری نکنید که به واسطه اعمال شما و به واسطه برخوردهای ناهموار خدای نخواسته یک وقت پیش بیاید در همه کشور یک آثار سویی واقع بشود و یک وقتی یک اضطرابی واقع بشود. از آن طرف هم توطئه ها معلوم است که هست و موجود است الان در کشور ما و خدای نخواسته آنها هم دامن بزنند یک وقت هیاهویی در همه جا پیدا بشود. و من به همه ملت سفارش می کنم که در این امور آرامش خودشان را حفظ کنند و هیچ حرکتی که برخلاف این آرامش است انجام ندهند و مجلس را تأیید کنند و وکلا را تأیید کنند و

صحیفه نور جلد 19 صفحه 235

اصلاً راجع به این که چه شده است حرفی نزنند و راجع به آینده مواظب باشند که کارها انشاء الله به خوبی پیش برود و کارها چیز بشود.
 

همه یکدست در مقابل توطئه ها بایستند

مطلب دیگری را که می خواستم عرض کنم راجع به این است که ما همیشه از اول ارتش را تأیید کردیم و آن وقتی که می خواستند ارتش منحل بشود و نظرهای سویی در کار بود، نظرهای فاسدی در کار بود و می خواستند ارتش را ساقط چیزش کنند، از بین ببرند و می گفتند ما دیگر ارتش چه نمی خواهیم، در آن وقت ما برخلاف گفتیم و گفتیم ما ارتش لازم داریم و ارتش هم بحمدالله الان تصفیه شده است، ارتش الان ارتش بسیار خوبی است و دارند خدمت می کنند و ما آنها را تأیید می کنیم، چنانچه پاسداران را تأیید می کنیم. همه اینها باید با هم باشند تا این کشور را بتوانند نگه دارند. این طور نباشد که ارتش خیال کند یک ارگان علیحده است و سپاه هم خیال کند که یک قوه علیحده هست و دیگران هم این طور حساب کنند. همه شما یک قوه هستید برای حفظ آرامش و برای حفظ کشورتان و برای حفظ اسلامتان. این یک تکلیفی است برای همه ما، مجلس باید این کار را انجام بدهد، دولت باید این کار را انجام بدهد، روحانیین باید این کار را انجام بدهند، ملت باید انجام بدهد و ارتش و سپاه هم باید انجام بدهند که همه یکدست در مقابل توطئه ها بایستند و همه یکدست کشور را به پیش ببرند و بحمدالله الان کشور ما یک کشور ثابتی است، یک کشور مستقلی است، یک کشور پیشرویی است و دارد پیش می رود و بسته به این است که اول مجلس درست برخورد بکند و بعد هم سایرین و همه انشاء الله امیدوارم که موفق و مؤید باشند و اسلام را تأیید کنند و این بار را به منزل برسانند.

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

یک شنبه 3 اردیبهشت 1396  8:27 PM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

پاسخ به:صحیفه نور امام خمینی

پیام امام خمینی به نمایندگان مجلس شورای اسلامی درباره رعایت حدود و مرز در سخنرانی های پیش از دستور

تاریخ: 1364/08/01

 

پیام امام خمینی به نمایندگان مجلس شورای اسلامی درباره رعایت حدود و مرز در سخنرانی های پیش از دستور

بسم الله الرحمن الرحیم
با تشکر وافر از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی، چون گفتار آقایان پخش می شود و ممکن است سوء تفاهمی بین مردم حاصل شود، لازم است عرض کنم، آیات و روایاتی وارد شده است که مخصوص به معصومین علیهم السلام است و فقها و علمای بزرگ اسلام هم در آنها شرکت ندارند، تا چه رسد به مثل این جانب. هر چند فقهای جامع الشرایط از طرف معصومین نیابت در تمام امور شرعی و سیاسی و اجتماعی دارند و تولی امور در غیبت کبری موکول به آنان است لکن این امر غیر ولایت کبری است که مخصوص به معصوم است. تقاضای این جانب آن است که در صحبت هایی که می شود و پخش می گردد، ابهامی نباشد و مرزها از هم جدا باشد.
والسلام علیکم و رحمه الله
روح الله الموسوی الخمینی

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

یک شنبه 3 اردیبهشت 1396  8:27 PM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

پاسخ به:صحیفه نور امام خمینی

انصاب حجت الاسلام کروبی به نمایندگی امام و سرپرست حجاج ایرانی

تاریخ: 1364/07/07

 

انصاب حجت الاسلام کروبی به نمایندگی امام و سرپرست حجاج ایرانی

بسم الله الرحمن الرحیم
جناب حجت الاسلام حاج شیخ مهدی کروبی دامت افاضاته
با تشکر از حجاج عزیزی که در تمامی صحنه ها حاضر بودند و با تشکر از عملکرد خوب و زحمات شما و سایر برادران دست اندرکار امر حج در داخل و خارج، جناب عالی را به عنوان نماینده خویش و سرپرست حجاج در سال های آینده منصوب می نمایم تا به تمام برنامه هایی که در احکام سال های گذشته ذکر گردیده بود، عمل نمایید.
بدیهی است که تمام مسؤولین با شما همکاری های لازم را خواهند داشت. انشاء الله موفق و مؤید باشید.
والسلام و علیکم و رحمه الله
روح الله الموسوی الخمینی

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

یک شنبه 3 اردیبهشت 1396  8:27 PM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

پاسخ به:صحیفه نور امام خمینی

بیانات امام خمینی در جمع رئیس جمهور و اعضای هیأت دولت

تاریخ: 1364/08/09

 

آن چیزی که برای همه ما لازم است، این است که مردم را در صحنه نگاه داریم

بسم الله الرحمن الرحیم
اولاً تبریک عرض می کنم این دولت جدید را و امیدوارم که موفق بشوید به این که قدمتان مبارک باشد برای این کشور. مطالب یک چیزهایی است که همه می دانید و تذکر است، والاً خوب! همه اطلاع دارید که آن چیزی که برای همه ما لازم است، این است که ما در فکر این باشیم که مردم را در صحنه نگاه داریم و این یک سرش بسته به دولت است و رئیس جمهور است و مجلس، یک سرش هم مربوط به خود مردم. اگر این طرف را شما نگه دارید، ما از ملتمان مطمئن هستیم که به حسب غالب و اکثریت، آن طرف را حفظ می کنند. این طرف باید بنا بگذارد بر این که با هم مثل یک دست باشند و این کاری را که انجام دهند، همه با هم همصدا باشند. اگر بنا باشد در یک دولتی، یک وزارتخانه ای بخواهد مخالفت بکند در یک امری، این کار پیش نمی رود. حالا در یک ممالکی که آسوده هستند، کاری ندارند اگر در دنیا باشد یا یک رژیمی باشد که این طور نباشد که مخالفی داشته باشند، آن جا خیلی صدمه نمی خورند. اما در یک رژیمی که می دانید همه مخالف شما هستند و دنبال اینند که یک چیزی را درست بکنند و منتشر بکنند و هرچه می خواهند بگویند و هر کاری هم بخواهند بکنند، در یک همچو وضعی که الان ما مبتلا به آن هستیم و شما مبتلای به آن هستید، عقل و انصاف اقتضا می کند که ما دیگر در بین مان چیزی نباشد. وقتی همه با ما مخالفند، ما بر فرض این که در بین خودمان هم فرضاً یک اختلاف نظری باشد، با هم باشیم در دفع او.
این گفته می شود که در وضع ایلاتی که ایلات بزرگ ایران بودند آن وقت، اینها با هم مخالف بودند، یک دسته شان از آن ور می کشید، جنگ هم با هم شاید داشتند، لکن اگر یک کسی به یک دسته ای حمله می کرد، همه با هم او را دفع کردند. خوب! این مقتضای عقل است که انسان، کسی که بخواهد به تیره های او حمله بکند، او را دفعش بکند، خودش هم اگر اختلاف دارد بعد حساب خودشان را صاف بکنند. ما الان در یک همچو قضیه ای واقع هستیم که همه کشورها به استثنای خیلی کم با ما مخالفند، بعضی اظهار مخالفت هم می کنند و عمل هم می کنند و بعضی هم در واقع مخالفند ولیکن اظهارش را هم شاید نکنند. در داخل هم که می بینید که باز شیاطین موجودند برای این که اختلاف بیندازند، برای این که یک کاری انجام بدهند. بحمدالله الان ساکت شده است به حسب غالب این

صحیفه نور جلد 19 صفحه 239

مسائل، اما هست باز و عقل اقتضا می کند که دیگر ما آنهایی که متعهد هستند به اسلام و متعهد هستند به جمهوری اسلامی و می خواهند در زیر بار ابر قدرت ها دیگر نباشند، اینها دیگر با هم باشند. یک همچو عمل بزرگی که بیرون رفتن از زیر تعهد یک قدرت های بزرگ، یک همچو عمل بزرگی نمی شود، الا این که یک ملت و دولت و همه با هم باشند. اگر نباشند، ممکن نیست یک همچو مطلبی. تا حالا هم هر چه انجام گرفته در سایه همین اتحاد بوده است، اگر یک اختلافی بوده جزیی بوده و باید کوشش کنید که حتی آن اختلاف جزیی هم نباشد، یعنی جوری عمل بکنید که مردم از شما انتزاع این را بکنند که شما خواهید خدمت بکنید.
 

باید ما از مرحله لفظ و شعار بیرون برویم و به مرحله عمل برسیم

وقتی مردم دیدند که شما در صدد خدمت به آنها هستید، طبیعی است که آنها هم کمک به شما می کنند و این به این است که همه وزارتخانه ها، هرکسی که متصدی یک وزارتخانه است، وزارتخانه خودش را بنابراین بگذارد که اصلاح کند به نفع مردم، به جوری که مردم وقتی که در آن وزارتخانه وارد می شوند با رضایت خاطر، با اطمینان خاطر بیرون بیایند. اگر این طور بشود، بلا اشکال مردم حاضرند. مردم، مردم خوبی هستند. ما از مردم تشکر باید بکنیم، ما همه مرهون آنها هستیم. عمده این است که ما هم بتوانیم خدمت متقابل بکنیم و باید ما از مرحله لفظ و شعار بیرون برویم و به مرحله عمل برسیم، یعنی هر وزیری در وزارتخانه خودش واقعاً بین خودش و خدا، خودش را موظف بداند به این که آن پرسنل آن جا را، هرکس در تحت نظر او هست، آنها را بسیج کند به این که با مردم رفتار خوب بکنند و با مردم رفتار سالم داشته باشند. و همین طور شرکت دادن مردم را در امور، این را کراراً گفتم، شما هم خودتان گفتید که یک کشوری را که بخواهید اداره بکنید، یک دولت تا شرکت مردم نباشد نمی شود اداره صحیح بشود. وقتی بنا شد که مردم شرکت کردند در کارها، شما شرکت دادید مردم را، آنهایی که الان خدمت می کنند و سابق هم خدمت کردند به شما، به ما، به همه، به اسلام و شما را رساندند به این جا، آنها را کنار نگذارید، رد نکنید، آنها را وارد کنید در کار. وقتی وارد کردید در کار و آنها دیدند که شما می خواهید همکاری کنید با آنها، آنها هم همکاری می کنند با شما و بی همکاری امثال بازار کارگرها نمی دانم زارعین، بدون این قشرهای مختلفی که هستند کار از پیش نمی رود، باید آنها هم وارد باشند در کار و کمک کنند، کارهایی که آنها می توانند انجام بدهند، انجام بدهند، مثلاً، بازرگانانی که می توانند کارهای، بازرگانان متعهد، نه هرچیز، آنهایی که در صدد اینند که برای کشور خدمت بکنند، آنها را دستشان را باز بگذارید خدمت بکنند و دنبال این نباشید که هی هر چیزی را دولتی اش کنید. نه، دولتی در یک حدودی است، آن حدودی که معلوم است، قانون هم معین کرده ولیکن مردم را شرکت بدهید، بازار را شرکت بدهید، در کارخانه ها خیلی نظارت بکنید به این که هیچ اجحافی به کارگرها در آن جا نشود. کارمندان خودتان را، همه اینها را وقتی که با هم بکنید و محبت ببینند از شما، عمده این است که روح محبت از شما ببینند، وقتی دیدند شما محبت به آنها دارید، آنها

صحیفه نور جلد 19 صفحه 240

هم به شما محبت پیدا می کنند، یک امر طبیعی است این معنا. و من امیدوارم که این امر متحقق بشود و ما شاهد این باشیم که بعد از یک چند ماهی رضایت همه قشرها را به دست آورده باشید. و من از خدای تبارک و تعالی می خواهم که همان طوری که شما می خواهید خدمت بکنید، مردم هم همه به شما خدمت بکنند. و مخصوصاً من از روحانیون همه کشور می خواهم که در یک همچو موقعی کمک کنند به دولت و کمک کنند به آرمان های اسلام. اگر بخواهند یک وقت خدای نخواسته آنها هم در آن جا یک کارهایی بکنند، که نمی کنند انشاءالله، ولیکن اگر یک وقتی جوری بشود که شکست بشود برای دولت، شکست بشود برای عرض بکنم که مجلس، امثال اینها، این یک امری است که خوب! خودمان را با دست خودمان می خواهیم فدا کنیم و باید عقلمان را باز کنیم به این که ما گرفتار به یک چنگال یک دیوهایی هستیم که باید خودمان، خودمان را نجات بدهیم. ننشینیم به این که دیگری بشود، دیگری هم ما نداریم، ما خودمانیم، ما الان دیگری نداریم که او بیاید ما را نجات بدهد، ما خودمان باید خودمان را نجات بدهیم و این بسته به دست شماهاست و بسته به دست علمای اسلام است و بسته به دست مجلس است و اینها. و از مجلس هم من باید تشکر کنم به این که زود مسأله را انجام دادند، به طوری که دیگر تزلزلی در کار نباشد و آنها هم مورد تشکر ما هستند.
 

عمده این است که ما آن دنیا آبرو داشته باشیم

و شما هم انشاء الله خدمتگزار همه هستید و همه ما خدمتگزار ملت هستیم. و خدا را در همه امور شما حاضر بدانید، مهم آن معناست، ما از این جا خواهیم رفت، هیچ شکی نیست، من زودتر و شما هم بعدا می آیید، این مسأله ای نیست، بلااشکال است مسأله. باید فکر این را بکنیم که حالا که رفتیم، آن جا از ما پرسیدند که شمایی که رئیس جمهور بودید برای مردم چه کردید؟ شمایی که نخست وزیر بودید چه کردید؟ شمایی که وزیر بودید چه کردید؟ شمایی که وکیل بودید چه کردید؟ ملت را ازشان می پرسند که شما برای اسلام چه کردید؟ عمده این است که ما آن جا آبرو داشته باشیم. اگر این مطلب را درست بکنیم، هم این جا درست می شود و هم آن جا درست می شود. و اگر خدای نخواسته بخواهیم یک تخلفی بکنیم، نه این جا خیرش را می بینیم، نه آن جا خیرش را بینیم من از خدای تبارک و تعالی توفیق و سعادت و سلامت همه شما را خواستار هستم و از همه تان تشکر می کنم که در یک همچو موقعی همه با حسن تفاهم، باخوبی و با صفا مشغول خدمت هستید.
والسلام علیکم و رحمه الله

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

یک شنبه 3 اردیبهشت 1396  8:27 PM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

پاسخ به:صحیفه نور امام خمینی

انات امام خمینی در جمع وزیر و معاونین وزارت امور خارجه، سفرا و کارداران جمهوری اسلامی ایران در کشورهای عربی و آفریقایی

تاریخ: 1364/08/11

 

سفرا و دولت ما همه از اشخاصی هستند که درد جامعه را می فهمند

بسم الله الرحمن الرحیم
من امیدوارم که خداوند همه آقایان را موفق به خدمت کند. خداوند به ما منت گذاشته است که سفرا و دولت ما همه از اشخاصی هستند که درد جامعه را می فهمند، زیرا بسیاری از آنها روحانی هستند که با مردم رابطه داشته اند و می دانند مردم چه وضعی داشته اند و درد آنها را ادراک کنند. ولی سابق وضع این طور بود که افراد حکومت هیچ ارتباطی با مردم نداشتند و نمی فهمیدند که بر مردم چه می گذرد، ولی اکنون خدا خواسته است که حکومت مستضعفین تشکیل بشود که بحمدالله تاکنون عملکرد او خوب بوده است و امیدوارم از این به بعد بهتر باشد.
 

باید وضع شما جوری باشد که هرکس وارد آن جا می شود یک محیط اسلامی ببیند

اما راجع به آقایان سفرا، آن طوری که آقای وزیر امور خارجه گفته اند، وضع سفارتخانه های ما در خارج خوب است و ما میل داریم خوبتر بشود. سفارتخانه در هر کشوری متعلق به آن کشوری است که سفیر آن به آن جا می رود، یعنی یک قطعه ای است از یک کشور دیگر. وقتی مردم به سفارتخانه های ما می آیند، باید وضع ایران را ببینند، نه وضع آمریکا و فرانسه و سایر کشورها را. آقایان! تحت تأثیر هیچ چیزی واقع نشوید که در سابق چه بوده است که الان آن طور نیست. ما اگر بخواهیم خودمان باشیم، باید همه چیزمان از خودمان باشد و در آداب و رسوم، خودمان را از غرب جدا کنیم. ما از غرب خیلی بدی ها دیده ایم و چیزی که بشود گفت که خوبی آنها بوده است، از حکومت های غربی نبوده بلکه از اهل صنعت بوده است که البته بسیاری از آنها برای حکومت ها کار می کنند. بنابراین، باید وضع شما جوری باشد که هرکس وارد به آن جا می شود یک محیط اسلامی ببیند، چه از حیث پرسنل و چه از جهت زندگی.

صحیفه نور جلد 19 صفحه 241

 

ما باید با آنها که غرض ندارند روابط داشته باشیم، منتها نباید تحت سلطه خارجی باشیم

مسأله دیگر هم این است که ما نمی خواهیم در یک کشوری زندگی کنیم که از دنیا منعزل باشد، ایران امروز نمی تواند این طور باشد، بلکه کشورهای دیگر هم نمی تواند این طور باشد که در یک جا بنشینند و مرزهایشان را ببندند، این غیر معقول است. امروز دنیا مانند یک عائله و یک شهر است، و یک شهر دارای محله های مختلفی است که با هم ارتباط دارد. وقتی دنیا وضعش این طور است ما نباید منعزل باشیم. ما باید با کشورهایی که با ما هستند و ما را اذیت نمی کنند، روابط داشته باشیم و آقایان در فکر این باشند و روابط را تحکیم کنند. البته ما با آنها که بخواهند به ما تعدی کنند، نمی توانیم بسازیم و از اول هم اعلام کردیم، مگر آنها خودشان را اصلاح کنند. این معنا که گاهی اهل غرض یا جهال این حرف را می زنند که ما نباید روابط داشته باشیم، از باب این است که یا نمی فهمند یا غرض دارند، زیرا تا انسان جاهل یا مخالف یا اصل نظام نباشد، نمی تواند بگوید یک نظام باید از دنیا منعزل باشد. بنابراین اگر زمزمه ای می شود آنها را نباید به حساب آورد زیرا آنها غرض سیاسی دارند، والا آدم عاقلی که توجه به این مسائل دارد می داند آدم وضعش چه جور است. و اسلام یک نظام اجتماعی و حکومتی است و می خواهد با همه عالم روابط داشته باشد. در زمان صدر اسلام که خود رسول الله سفیر می فرستادند به اطراف، این حرف را نمی زدند. در هر صورت ما باید روابط داشته باشیم، آنها که غرض ندارند، ما هم با آنها غرض نداریم، کم کم باید روابط حسنه بشود. من امیدوارم این عمل را انجام دهید و دولت هم موفق باشد، منتها نباید تحت سلطه خارجی باشیم، نباید آنها دخالت در امور ما بکنند و نباید به ما خط بدهند. بنابراین، اشخاصی که گاهی مطالبی گفته اند و متوجه به مطالب هستند، می خواهند جمهوری اسلامی را به هم بزنند و ما از اول گفتیم خواهیم انقلابمان را صادر کنیم. صدور انقلاب به لشکرکشی نیست بلکه خواهیم حرفمان را به دنیا برسانیم که یکی از آن مراکز، وزارت امور خارجه است که باید مسائل ایران و اسلام و گرفتاری هایی که ایران از شرق و غرب داشته است، به دنیا برساند و به دنیا بگوید که خواهیم این گونه عمل کنیم و روابط حسنه داشته باشیم، والا آنهایی که خواهند ما را به تباهی بکشند، ما اصلا میل نداریم با آنها روابط داشته باشیم، مگر اصلاح بشوند.
امیدوارم که خداوند به همه شما توفیق بدهد که به اسلام و کشورتان خدمت کنید. امیدوارم این حکومت، حکومتی باشد که برای مستضعفین کار کند، چرا که تاکنون حکومت ها به ضد مردم بوده اند و برای خودشان یا اربابانشان کار می کردند و ما می خواهیم حکومت برای مردم، خصوصاً آنها که زحمت کشیده اند و خون داده اند و آقایان را از گرفتاری هابیرون آوردند و از رژیم سابق و گرفتاری های شرق و غرب نجات دادند، کار کنند و عمده این است که همه خدا را در نظر بگیریم که همه چیز از اوست و ما چیزی نیستیم. خداوند همه را موفق بدارد.
والسلام علیکم و رحمه الله

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

یک شنبه 3 اردیبهشت 1396  8:27 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها