0

منتظر تجلی «أَذِلَّةٍ عَلَى المُؤمِنينَ أَعِزَّةٍ عَلَى الكافِرينَ» است

 
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 81124
محل سکونت : تهران

منتظر تجلی «أَذِلَّةٍ عَلَى المُؤمِنينَ أَعِزَّةٍ عَلَى الكافِرينَ» است

منتظر تجلی «أَذِلَّةٍ عَلَى المُؤمِنينَ أَعِزَّةٍ عَلَى الكافِرينَ» است
 

 

به گزارش خبرنگار مهدویت خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان، استاد حوزه و دانشگاه در ماه محرم سال 93 در حسینیه آیت الله حق شناس، سلسله مطالب و سخنرانی هایی با موضوع «آخرین مراحل انتظار» را ایراد کرده است که بنا داریم، در 13 شماره به آنها بپردازیم و در ادامه شماره هفتم آن به حضورتان تقدیم می شود:

 

طبیعتا باید بدانیم در آخرالزمان در چه شرایطی قرار داریم و در آخرین مراحل انتظار چه وظایفی را برعهده داریم زیرا اگر انسان مطابق زمان و انتظارات خداوند حرکت نکند، دچار خسران و زیان می شود. در آخرالزمان براساس آیات قرآن و روایات، مومنینی حضور پیدا می کنند که نظیرش در طول تاریخ نیست و پیامبر(ص) در خصوص آنان می فرمایند که چقدر اشتیاق دارم که برادران خود را در آن دوران ببینم. در روایات مقام شیعیان آخرالزمان و قبل از ظهور، مکرر برتر از تمام شیعیان نقل شده است حتی نسبت به مومنین بعد از ظهور که امام صادق(ع) در پاسخ به سوالی مقام آنان را پایین تر وصف می کنند زیرا آنان تحت قدرت امام(عج) در حال زندگی هستند.

ما موقعیت برجسته ای داریم، ممکن است دینداری سختی داشته باشیم اما قطعا از گذشتگان سخت تر نیست و با همین اندک دین داری می توانیم به اوج برسیم و باید این مفهوم را اشاعه کرد تا در این مسابقه کسی عقب نماند زیرا هم اکنون آخرالزمان است.

هم اکنون سطح شعور و معرفت مومنان بالاست در گذشته ها، اهل بیت(ع) ضعف ها را می بخشیدند اما این روزها ما با عبرت از آنها نباید اشتباهات آنان را تکرار کنیم. دین اسلام، دین مسابقه است به این معنا که در قرآن داریم: «الَّذِی خَلَقَ الْمَوْتَ وَ الْحَیاةَ لِیبْلُوَکُمْ أَیکُمْ أَحْسَنُ عَمَلًا؛ همان که مرگ و زندگی را (برای شما آدمیان) پدید آورد تا شما را بیازماید که کدامتان نیکوکارترید» خداوند در این آیه نمی فرماید که شما را خلق کردم تا بیازمایم که چه کسی خوب است یا بد است بلکه می فرماید امتحان می کنم تا بدانم چه فردی بهتر است. البته خوب یا بد بودن تصور ماست که غلط هم است، زمانی که دوستی قدیمی را مشاهده می کنیم، آیا سوال می کنیم که فرزند شما دکتر شد یا دزد شد؟ خیر، بلکه از روی محبت و ادب سوال می کنیم در چه زمینه ای موفق شده است و یا ... بنابراین، خداوند نیز اینگونه عمل نمی کند و هدفش از امتحان ما تشخیص بهترین است. در مرحله دوم باید بدانیم دین ما مسابقه ای است و خداوند ما را با افرادی هم سطح خود می سنجد تا بررسی کند که کدامیک بهتر هستیم. یعنی دین ما هم مقایسه ای و هم مسابقه ای است.

 

منتظر مقابل مومنان متواضع و برابر کافران سرخت و نیرومند است

حال در آخرالزمان باید چه کار کنیم، وظایف ما چیست؟ در سوره مبارکه مائده آمده: «أَذِلَّةٍ عَلَى المُؤمِنينَ أَعِزَّةٍ عَلَى الكافِرينَ» یعنی اول باید در برابر مؤمنان متواضع و در برابر کافران سرسخت و نیرومند باشیم که ما دوره مرگ بر آمریکا و مبارزه با استکبار را گذراندیم و باید امروز «أَذِلَّةٍ عَلَى المُؤمِنينَ» را که مهم تر است، انجام دهیم. این مباحث سیاسی نیست بلکه عمومی است و باید همه نسبت هم فروتن باشیم.

در روایت داریم فردی نزد امام صادق(ع) بود و از حقوقی که مومنین نسبت به هم باید داشته باشند، اظهار تعجب کرد و حضرت(ع) فرمودند: این موارد تماما اخلاقی و مستحب است اما این ها در زمان پس از ظهور واجب خواهد شد البته رعایت این موارد در آن زمان هنر هم نیست زیرا در آن زمان، فردی فقیر نمی شود اما در روایتی داریم: «وای بر مومنی که قول برادر دینی اش برای وی ارزش نداشته باشد و تنها با سند رهن حاضر باشد، به وی چیزی را بسپارد.»

امیرالمومنین امام علی(ع) در خطبه عید غدیر می فرمایند که عیدی بدهید و صله رحم کنید و ... و در بخشی از این خطبه می فرمایند اگر کسی واسطه شود در این روز، پول و وام برای دیگری فراهم کند، من علی(ع) ضمانت می کنم که پولش برگردد یعنی ایشان می خواهد، عید غدیر رونق بگیرد. ما عاشورا و تاسوعا نذری می دهیم اما در عید غدیر این کار را نمی کنیم در حالی که در نذری این روز، براساس روایت ثواب طعام یک میلیون پیامبر به انسان اهدا می شود و در روایت دیگری داریم که ثوابش اطعام دو میلیون پیامبر را دارد.

 

نبود مرز مالکیت از علائم ظهور است

یکی از برجسته ترین ویژگی های قوم آخرالزمان که یکی از علائم ظهور هم محسوب می شود، عدم وجود مرز مالکیت است یعنی افراد از پولِ هم راحت استفاده می کنند. تا زمانی که این ویژگی ها نباشد امام(عج) ظهور نخواهند کرد.

اولین ویژگی قوم آخرالزمان فروتنی نسبت به مومنین است و این فروتنی بار مالی، تشکیلاتی و سازمانی دارد و اگر ایجاد شود، بسیاری از موارد تغییر خواهد کرد.

پیامبر گرامی اسلام(ص) می فرمایند: «اسْتَكْثِرُوا مِنَ الْإِخْوَانِ؛ بر شمار برادران بيفزاييد» یعنی برادران دینی خود را زیاد کنید و از کنار هر فردی راحت عبور نکنید به چه دلیل، «فَإِنَّ لِكُلِّ مُؤْمِنٍ شَفَاعَةً يَومَ القِيامَةِ؛ زيرا در روز قيامت هر مؤمنى را شفاعتى است» و این سفارش دین است. براساس روایت داریم زمانی که فردی از دنیا می رود اگر 40 نفر بگویند که بدی از وی ندیدیم، خداوند نیز بدی های وی را خواهد بخشید و نادیده می گیرد.

در روایت دیگری داریم «من لم یرغب فی الاستکثار من الاخوان ابتلی بالخسران؛ کسی که رغبت نکند به زیاد کردن رفقای خود به ضرر و زیان در دنیا، مبتلا می شود»، و این هم سنت خداست. مومن اهل رفیق بازی است زیرا در روایت داریم که وای بر کسی که دوست خود را از دست بدهد و اگر دوستی 20 سال به طول انجامید، جزء فامیل محسوب می شود و انسان باید با آنها صله رحم داشته باشد.

باید گاهی نسبت به برادران دینی فروتنی و دستگیری داشت. پیامبر (ص) می فرمایند: «مَا استَفادَ امرُؤٌ مُسلِمٌ فائِدَةً بَعدَ فائِدَةِ الإِسلامِ مِثلَ أخٍ يَستَفيدُهُ فِي اللهِ؛بعد از اسلام و مومن شدن، مهمترین فایده برای مومن، برخورداری از دوست دینی است» اسلام بزرگترین نعمتی است که خداوند به ما داده است که از جهنم نجات مان می دهد و براساس این روایت، بعد از اسلام مهمترین نعمت، دوست دینی است و این زیرساخت های لازم برای آن قوم آخرالزمانی است.

در روایت داریم زمانی که گرفتار شدید خود را زیاد اذیت نکنید و به برادران دینی خود مراجعه کنید، اگر برادر دینی به ما رو نیندازد ما بدبخت و بیچاره هستیم و آیت الله بهجت می فرمودند: پیگیری کنید که شخصی گرفتاری دارد یا نه! امام رضا(ع) نیز می فرمایند: فردی عقلش کامل می شود که از مراجعات مردم خسته نمی شود؛ یعنی باید خوشحال شود از مراجعات مردم اما ما در این باره دچار نقصانیم.

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

دوشنبه 28 فروردین 1396  8:27 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها