مدیر مدرسه علمیه فیضه و دارالشفا گفت: یکی از ماندگارترین و پرخیر برکت ترین بیوتی که تاریخ اسلام به خود دیده وبه آن گواهی میدهد، مدرسه مبارکه فیضیه، مهد تمدن اندیشه و تفکر است.
حجت الاسلام والمسلمین حسین ملکا با اشاره به تاریخ قم و چگونگی به وجود آمدن مدرسه علمیه فیضیه، اظهار داشت: قم در دوران قبل، اسلام، تنها چند محله نزدیک به هم بود، ولی در سال 23 هجری قمری به دست نیروی های اسلام فتح شد و با توجه به وجود نیروهای ارزشی دربین سپاه، این امر منجر به تشویق و ترغیب اهل قم به اسلام گردید و مصداق بارز این آیه شریفه قرآن تجلی پیدا نمودو فِی بُیُوتٍ أَذِنَ اللَّهُ أَنْ تُرْفَعَ وَیُذْكَرَ فِیهَا اسْمُهُ یُسَبِّحُ لَهُ فِیهَا بِالْغُدُوِّ وَالْآَصَالِ»( النور : 36 ).
وی افزود: در طی سالهای بعد از ورود اسلام به قم، همچنان روز به روز به تعداد مسلمانان این شهر اضافه میشد تا این که سال 99 هجری قمری، اشعریون از کوفه به قم، هجرت نمودند و با توجه به شیعه بودن این گروه؛ مکتب اهل بیت(ع) در قم گسترش چشمگیری پیدا کرد، به طوری که مردم گروه گروه به مذهب تشیع گرایش پیدا کردند.
مدیر مدرسه علمیه فیضیه ادامه داد: در سال 201 هجری قمری که سفر امام رضا (ع) و تشریف فرمایی حضرت معصومه (س) به قم اتفاق افتاد ، مردم این شهر به یُمن حضور پر خیر برکت این دو بزرگوار و مشاهده کرامات و معجزاتی از این انوار الهی ، شوق و علاقه دوچندانی به تشیع و اهل بیت عصمت طهارت پیدا کردند.
حجت الاسلام والمسلمین ملکا با بیان این مطلب که مردم قم از لحاظ اعتقادی در سطح بسیار بالایی قرار دارند، گفت: همین امر باعث حضور محدثین و اصحاب ائمه اطهار (ع) و امامزادگان در قم شد و آن را به پایگاه علمی و اعتقادی و نشر معارف اهل بیت(ع) تبدیل کرد.
وی، قم را از ابتدا مهد، تمدن علم و اندیشه و ایمان دانسته و افزود: یکی از خصوصیات شهر مقدس قم ، حضور علمای برجستهای همچون مرحوم احمد بن اسحاق قمی بود که ازطرف امام یازدهم (ع) مأمور ساخت مسجد امام حسن (ع) شد، که نشان از عظمت شهر قم و پایگاه علم و اندیشه و فقه و اجتهاد می باشد.
مسئول دفتر مقام معظم رهبری در قم ادامه داد: حدود قرن 6، همزمان با تاسیس حوزه علمیه نجف اشرف، حوزهای هم در کنار حرم ملکوتی حضرت معصومه (س) به نام سبطی فاطمه، که نشان از احترام و تکریم مردم قم از بی بی فاطمه معصومه داشت ، تاسیس گردید.
فیضیه؛ مصداق بارز آیات الهی
مدیر مدرسه فیضیه با اشاره به ماندگاری این مدرسه ،بیان داشت: مدرسه فیضیه مصداق بارز آیات شریفه «فِی بُیُوتٍ أَذِنَ اللَّهُ أَنْ تُرْفَعَ وَیُذْكَرَ فِیهَا اسْمُهُ یُسَبِّحُ لَهُ فِیهَا بِالْغُدُوِّ وَالْآَصَالِ» ( النور : 36 )
«رِجَالٌ لَا تُلْهِیهِمْ تِجَارَةٌ وَلَا بَیْعٌ عَنْ ذِكْرِ اللَّهِ وَإِقَامِ الصَّلَاةِ وَإِیتَاءِ الزَّكَاةِ یَخَافُونَ یَوْمًا یَخَافُونَ یَوْمًا تَتَقَلَّبُ فِیهِ الْقُلُوبُ وَالْأَبْصَارُ» ( النور : 37 )
لِیَجْزِیَهُمُ اللَّهُ أَحْسَنَ مَا عَمِلُوا وَیَزِیدَهُمْ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ یَرْزُقُ مَنْ یَشَاءُ بِغَیْرِ حِسَابٍ( النور : 38 )
بوده و یکی از ماندگارترین و پرخیر برکت ترین بیوتی است که تاریخ اسلام به خود دیده وبه آن گواهی می دهد.
وی تصریح کرد: این مدرسه در هرقرنی از تاریخ تشیع خوش درخشیده و درخشش این مکان مقدس در ترویج مکتب تشیع و اهل بیت(ع) «منها تفیض العلم بما سائرالبلاد فی مشارق الارض و مغاربها» را به خود اختصاص داده است.
تربیت مراجع عالیقدر در فیضیه
حجت الاسلام و المسلمین ملکا با اشاره به حضور شخصیت ها و روحانیون برجسته در این حوزه ، بیان داشت: در قرون مختلف شخصیت های علمی بزرگی در این مدرسه مشغول تحصیل و یا تدریس بوده اند که می توان به عنوان مثال از مرحوم آیت الله فیض کاشانی ،حاج شیخ عبداکریم حائری شیرازی، امام خمینی(ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی، مرحوم آیت الله العظمی گلپایگانی، مرحوم آیت الله العظمی اراکی، آیت الله العظمی نجفی مرعشی و .... اشاره کرد.
وی درادامه به برکات مدرسه علمیه فیضه اشاره کرده و گفت: از برکات این مدرسه مبارکه همین بس که بیشر مراجع گذشته و حال در فیضه به تحصیل و تدریس مشغول بوده و به مقام مرجعیت نائل گشته اند.
مسئول دفتر مقام معظم رهبری در قم، با اشاره به حوادث سال 42، خاطرنشان کرد: یکی از نکاتی که همیشه تاریخ در دلهای آگاه و پیرو حق و حقیقت ماندگار است ، حوادث دهشتناک سال 1342 می باشد.
واقعه تلخ سال 42 فیضیه
حجت الاسلام والمسلمین ملکا با تشریح واقعه سال 42 فیضیه، افزود: آیت الله العظمی گلپایگانی به تبعیت از استاد خود آیت الله العظمی حائری شیرازی، مجلس بزرگداشت سالروز شهادت امام صادق (ع) و اولین سالگرد آیت الله العظمی بروجردی را در مدرسه فیضیه برگزار نمود؛ دستگاه رژیم ستم شاهی این حرکت را برنتابید، لذا با اعزام نیروهای خود به صورت لباس شخصی در صدد بر هم زدن مجلس شد.
وی اشارهای به عمق فاجعه دژخیمان ستم شاهی علیه طلاب و روحانیون کرده و یادآور شد: به علت کثرت جمعیت شرکت کننده در مجلس عزای امام صادق(ع)، عمق فاجعه حمله ساواک به قدری زیاد بود که به اذعان حاضرین، از همان اوایل شروع مجلس، از ظهر تا نیمه های شب، زد و خورد نیروهای شاه ادامه داشت و هرکسی که مقاومت می کرد را به شهادت می رساندند.
حجت الاسلام والمسلمین ملکا ادامه داد: اولین شهید مدرسه فیضیه مرحوم یونس رودباری بود که بر اثر مقاومت در برابر عوامل شاه از طبقه دوم حیات مدرسه به پایین پرتاب و به فیض شهادت نایل شد.
چرا بیمارستان حضرت آیت الله گلپایگانی راه اندازی شد؟
مدیر مدرسه علمیه فیضیه و دارالشفا تصریح کرد: تعداد مجروحین حادثه فیضیه به قدری زیاد بود که برای مداوا به منزل مرحوم آیت الله گلپایگانی منتقل و مداوا میشدند و همین امر یکی از دلایل مهمی بود که باعث گردید بیمارستان حضرت آیت الله گلپایگانی احداث شود؛ چرا که ساواک به مسئولین دو بیمارستان موجود در قم دستور داده بودند که به مجروحین رسیدگی ننمایند.
حجت الاسلام والمسلمین ملکا با بیان این که به دستور حضرت آیت الله گلپایگانی، بیمارستانی برای مداوای روحانیون احداث گردید، گفت: این مرجع تقلید بعد از حادثه فیضیه و مشاهده تعداد زیاد مجروحین، فرمودند: چرا نباید خود حوزه بیمارستانی جداگانه داشته باشد، لذا هرچه سریعتر باید بیمارستانی برای حوزویان در قم تاسیس نماییم؛ البته در اوایل به صورت درمانگاه احداث و به مرور زمان به بیمارستان تبدیل شد.
توجه خاص امام عصر (عج) به بیمارستان آیت الله العظمی گلپایگانی
وی با شاره به توجهات خاص امام زمان (ع) به این بیمارستان، اظهار داشت: مرحوم حضرت آیت الله گلپایگانی، بار ها می فرمودند «من آثار توجه حضرت ولی عصر را در این بیمارستان کراراً دیدهام»؛ به طوری که خیلی از مشکلات به راحتی حل گردید.
مسئول دفتر مقام معظم رهبری در قم ادامه داد: حادثه فیضیه؛ نقطه عطفی برای شروع نهضت امام خمینی (ره) تبدیل شد؛ به گونه ای که بلافاصله بعد از حادثه دلخراش عصر 25 شوال، مردم و کسانی که در این حادثه مجروح شده بودند برای کسب تکلیف در منزل امام جمع شدندو امام (ره) هم در این جلسه با صدور بیانیه بسیار تندی علیه رژیم ستم شاهی، اقدام مذبوهانه رژیم را محکوم نمودند.
حجت الاسلام و المسلمین ملکا تصریح کرد: امام راحل و مراجع عظام تقلید از این حادثه به بهترین نحو استفاده نموده و برای حضور مردم در مدرسه فیضیه و در عصر عاشورا، دعوت همگانی دادند و در آن مراسم حضرت امام سخنرانی مهمی ایراد کردند؛ حضور جمعیت هم به قدری زیاد بود که حیاط فیضیه و میدان آستانه و صحن حرم مطهر حضرت معصومه (س) مملو از جمعیت شده بود.
وی با اشاره به سخنرانی تاریخی امام خمینی (ره) در عاشورای سال 42 ،افزود: امام خمینی (ره) در این روز با شدیدترین لحن علیه رژیم ستم شاهی سخنرانی کردند و اعلام نمودند که همه باید برای باز سازی مدرسه فیضیه آماده باشیم و پایگاه فقه و اجتهاد را بازسازی نماییم.
صف های طولانی برای واریز پول!
حجت الاسلام والمسلمین ملکا خاطر نشان ساخت : بلافاصله شماره حسابی نزدبانک صادرات از سوی آیت الله العظمی گلپایگانی و امام خمینی (ره) برای این منظور اعلام شد و خیل کثیر مردم از همان اوائل صبح در صف های بسیار طولانی برای واریز پول در مقابل شعب بانک صادرات تشکیل شد.
مدیر مدرسه فیضیه و دارالشفا در ادامه یادآور شد: سران طاغوت بارها برای تخریب مدرسه فیضیه با طرحهایی که ارائه می دادند، اقدام کردند؛ به طوری که گاهی اوقات، چندین طرح را همزمان برای تخریب فیضیه به کار گرفتند، از جمله این که این مدرسه را به صحن حرم تبدیل نمایند و یا تخریب کرده و به میدان آستانه متصل کنند که هر بار با مخالفت مراجع عظام و علما با شکست روبرو میشدند.
بازگشایی مجدد درب فیضیه در سال 57
حجت الاسلام والمسلمین ملکا ادامه داد: عوامل شاه درب مدرسه فیضیه را از سال 1354 تا 1357 به طور کامل پلمب کرده و از ورود طلاب به داخل مدرسه با خشونت جلوگیری میکردند، تا این که در سال 57 آیت الله زاهدی یکی از علمای آن دوران درگذشت؛ این واقعه همزمان بود با نزدیکی ، پیروزی انقلاب اسلامی، لذا جمعیت کثیری برای تشییع پیکر مرحوم زاهدی حضور داشتند، در این مراسم مردم از بسته بودن درب فیضیه به ستوه آمده و با تمام قدرت درب فیضیه را باز گشایی کردند.
وی با بیان خاطرهای اضافه کرد: امام راحل دو بار با حضور در جمع کثیر مردم در فیضیه سخنرانی نمود، سخنرانی اول ایشان به دستگیری و تبعید معظمله منجر گردید, ولی خدای متعال بر مردم ایران منت گذاشت و ایشان را بعداز 15 سال به آغوش ملت باز گرداند و در مدرسه فیضیه اوج شادمانی دیدار با امام از سر گرفته شد.
تشکیل هیئت مدیره مدرسه
مدیر مدرسه علمیه فیضیه و دار الشفا در به تشکیل هیئت مدیره این مدرسه اشاره کرده و گفت: حدود یک سالی که امام خمینی(ره) در مدرسه فیضیه حضور داشتند، برکاتی را به دنبال داشت، از جمله این که امام و مرحوم آیتاللهالعظمی گلپایگانی، پیشنهاد تشکیل هیئت مدیره مدرسه را با حضور مرحوم آیت الله العظمی فاضل لنکرانی، آیت الله حاج سید محمد ابطحی کاشانی، مرحوم آیت الله شیخ جلال طاهری شمس گلپایگانی وآیت الله هادی افتخاری گلپایگانی دادند و بنده هم به عنوان مدیر مدرسه انتخاب شدم.
وی با اشاره به برکات تشکیل این هیئت مدیره، بیان داشت: حوزه تا آن زمان مرکزی بنام مدیریت نداشت که توسط همین هیئت مدیره راه اندازی شد، مدرسه خان مورد باز سازی و مرمت قرار گرفت همچنین مدرسه علمیه حجتیه مورد بازسازی و تغییر و تحول قرار گرفت و برای استقرار طلاب خارجی در نظر گرفته شد.
برگزاری روزانه 210 جلسه درس در مدرسه فیضیه
حجت الاسلام و المسلمین ملکا در ادامه با بیان این که روزانه 210 جلسه درسی در این مدرسه برگزار می شود ، ابراز داشت: از برکات دیگر هئیت مدیره مدرسه فیضیه ، این بود که حجره های طبقه پایین مدرسه را برای برگزاری روزانه 210 جلسه درسی در موضوعات ، فقه، اصول، فلسفه ، نجوم،نهج البلاغه، تفسیر، عرفان اسلامی، طب اسلامی، با حضور اساتید برجسته ای مانند، حضرت آیت الله جوادی آملی، آیت الله مقتدایی ،آیت الله حسینی بوشهری، آیت الله سید احمد خاتمی و آیت الله اراکی اختصاص داد، اسکان 450 طلبه در مجموع در دو مدرسه فیضیه و دار الشفا از ویژگی های دیگر این مدرسه علمیه می باشد.
وی همچنین با اشاره به سفر اول رهبر معظم انقلاب به قم، یادآور شد: در سفر اول مقام معظم رهبری، دستوری برای احداث سالن اجتماعات مدرسه فیضیه صادر شد؛ بر این اساس نظارت مهندسین خبره سالن اجتماعاتی در حیاط مدرسه احداث گردید که روزانه پذیرای صدها فاضل حوزوی برای برگزاری دروس و نماز جماعت است.
مدیر مدرسه علمیه فیضه و دار الشفا، اضافه کرد: یکی دیگر از مصوبه های سفر اول مقام معظم رهبری به قم توسعه کتابخانه آیت الله حائری شیرازی بود که در 5 طبقه و با 7 هزار متر مربع احداث شد و اکنون مورداستفاده محققین، فضلا و طلاب حوزه می باشد.
وی در پایان خاطر نشان ساخت: مدرسه علمیه فیضیه مورد عنایت امام عصر (عج) و حضرت معصومه (س) قرار دارد، به عنوان قلب تپنده حوزه در همه عرصه های دینی، علمی، مذهبی و اجتماعی بوده و خواهد بود.