0

خاطره آیت الله خامنه ای از جلسه معرفی آقای بازرگان به عنوان نخست وزیر

siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 158652

خاطره آیت الله خامنه ای از جلسه معرفی آقای بازرگان به عنوان نخست وزیر

آنچه که در این زمینه به عنوان خاطره می توان بیان کرد همان جلسه ای است که فرمان نخست وزیری آقای مهندس بازرگان در آن خوانده می شد بوسیله ی آقای هاشمی رفسنجانی، در حضور خبرنگاران خارجی از سراسر دنیا، و ما هم در آن جلسه بودیم. و حالتی که در آن جلسه بر همه ی ماها حاکم بود یک حالت فراموش نشدنی بود، گویا بعد از سالها آرزو و امید مشاهده می کردیم که یک رویای دور دارد به تحقق می پیوندند و یک دولتی از سوی امام و رهبر انقلاب دارد تشکیل می شود؛ و شعفی که آن روز همه ی ماها داشتیم فراموش نشدنی است. البته آن روز آقای مهندس بازرگان هم در مقابله ی با حکم امام برخورد طبیعی ای داشت؛ پاسخ ایشان به آن نصب آن چیزی نبود که بعدها در یک سخنرانی در دانشگاه گفتند. آن طور که یادم است قولاً و صراحتاً و کنایتاً فهماندند که از وی توقع کارهای انقلابی دشوار بنیان کن نباید کرد. در این جلسه ای که من اشاره کردم اینجور برخوردی نداشتند، برخورد مؤدبانه ی خوبی بود و جلسه ی تاریخی و فراموش نشدنی ای بود. اما این که تبیین من از این مسأله چیست؛ بنده همین اندازه باید عرض بکنم که امام به معرفی بعضی از دوستانمان و با سابقه ی آشنائیهای خودشان مهندس بازرگان را به عنوان رئیس یک دولت موقتی که باید زمینه را برای استقرار جمهوری اسلامی فراهم بکند معین کردند، و مهندس بازرگان با سوابقی که داشت و معرفتی که همه ی ماها و از جمله خود شخص شخیص امام نسبت به سوابق فکری ایشان داشت، دارای چیزی که بتوان روی آن به عنوان نقطه ی منفی انگشت گذاشت نبود؛ یک فرد معتقد به اسلام بود که رهبری امام را پذیرفته بود و قول می داد که در خط امام حرکت بکند و هیچ کار عملی ای هم قبلاً در این موردها، در این زمینه ها از ایشان دیده نشده بود، حسن ظنّ همه را به خود جلب می کرد؛ و لذا بود که ایشان به نخست وزیری انتخاب شد. منتها بعد ترکیب دولت موقت و برنامه هایی که پیش آمد یک مقداری متصورات قبلی را تغییر داد، و همانها هم موجب شد که عاقبت هم ایشان از دولت، از این حکومت کنار بروند و دولت ایشان ساقط بشود، یا استعفا بدهد.[1]

پی نوشت ها

[1] مصاحبه مطبوعاتی ۱۳۶۱/۱۰/۳۰

پنج شنبه 17 فروردین 1396  10:53 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها