ماهنامه سفره ایرانی - راضیه عمادی: در این مطلب طرز تهیه پلویی را به شما آموزش داده ایم که بسیار رنگارنگ است و به علت موادش مانند جواهر برق می زند.
مواد لازم:
- برنج دانه بلند: 300 گرم
- زغال اخته خشک: 150 گرم
- پیاز درشت (ریز خرد شده): یک عدد
- روغن زیتون: 2 قاشق سوپ خوری
- کره: 60 گرم
- چوب دارچین: یک عدد
- هل: یک قاشق چای خوری
- زیره: به مقدار لازم
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه تازه (پودر شده): به مقدار لازم
- زعفران (ساییده شده و دم کرده): به مقدار لازم
مواد لازم رویه:
- گردو (درشت خرد شده): 100 گرم
- دانه انار: 100 گرم
- برگ جعفری (خرد شده): یک عدد
- سیر (ریز خرد شده): یک حبه
طرز تهیه:
1. زغال اخته خشک را در ظرفی حاوی آب جوش قرار دهید تا خیس بخورد. روغن و نیمی از کره را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید.
2. پیاز، چوب دارچین، فلفل و زیره را اضافه کرده و حدود 30 دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید تا پیاز کمی کاراملی شود. سپس ظرف را از روی حرارت بردارید. برنج را که از قبل چند ساعت در آب قرار داده اید تا خیس بخورد به ظرف مناسبی روی حرارت متوسط انتقال دهید.
3. ظرف را با آب داغ پر کنید. طوری که حدود 3 سانتی متر روی برنج را آب بگیرد. پس از چند دقیقه که برنج کمی نرم شد، آن را آبکشی کنید. برنج را به همراه زعفران دم کشیده و زغال اخته به رف پیاز تفت داده شده اضافه کنید.
4. نمک و فلفل بزنید و بقیه کره را روی سطح برنج بریزید. با استفاده از قاشقی چوبی 5 الی 6 حفره در برنج ایجاد کنید. این کار باعث می شود برنج به طور یکنواخت با بخار بپزد.
5. در حالی که برنج در حال پخت است، گردوی خرد شده را در ظرف مناسبی روی حرارت تفت دهید تا برشته شود.
6. گردوی تفت داده شده، دانه انار، برگ جعفری، پوست رنده شده پرتقال و سیر ریز خرد شده را در ظرف مناسبی با هم مخلوط کنید و در انتهای پخت برنج، روی آن بریزید. پس از چند دقیقه پلو را سرو کنید.