0

انتظار در سیره فاطمی/دغدغه حضرت زهرا(س) برپایی حکومت اسلامی توسط انسان کامل بود

 
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 81124
محل سکونت : تهران

انتظار در سیره فاطمی/دغدغه حضرت زهرا(س) برپایی حکومت اسلامی توسط انسان کامل بود

 
انتظار در سیره فاطمی/دغدغه حضرت زهرا(س) برپایی حکومت اسلامی توسط انسان کامل بود
 
 

 

به گزارش خبرنگار مهدویت خبرگزاری شبستان، حضرت مهدی (عج)، حضرت زهرا (س) را به ‌عنوان الگوی خود مطرح کرده‌‌اند و می‌ فرمایند: : «فِي ابْنَةِ رَسُولِ اللَّهِ (ص) لِي أُسْوَةٌ حَسَنَة؛ یعنی در دختر رسول خدا(ص) برای من الگوی نیکویی است»؛ از این رو و به مناسبت فرا رسیدن میلاد باسعادت حضرت زهرای مرضیه(س) برای بررسی رابطه سبک زندگی فاطمی با سیره مهدوی، گفت وگوهایی با کارشناسان مهدوی داشته ایم که در ادامه می خوانید:

حجت الاسلام جواد جعفری، عضو هیئت علمی پژوهشکده مهدویت در گفت و گو با خبرنگار مهدویت خبرگزاری شبستان اظهار کرد: شاید زیباترین جمله ای که در رابطه با ولایت پذیری و زندگی اجتماعی حضرت زهرا سلام الله علیها وجود دارد، کلام امام مهدی (ع) است که فرمودند: «فی إبنَةِ رسُولِ اللهِ (ص) لِی أسوَهٌ حَسَنَهٌ؛ دختر رسول خدا صل الله علیه وآله برای من اسوه ای حسنه است.» دقت کنید با این که حضرت حجت(عج) خود حجت خدا هستند، به عنوان یک انسان کامل، در جایگاه الگو قرار دارند و خود به عنوان یک الگو شناخته می شوند، اما می فرمایند: اگر من نیز بخواهم الگویی داشته باشم و کسی را الگوی خود قرار دهم، دختر رسول خدا(ص) برای من الگوی خوبی است.

 

چگونگی الگو بودن بانویی که در جوانی به شهادت رسیده است

این محقق و کارشناس مهدوی تاکید کرد: این نشان می دهد که رفتار حضرت صدیقه طاهره سلام الله علیها تا چه حد دقیق و به چه میزان مورد عنایت حضرت حق و مورد عنایت ائمه معصومین علیهم السلام بوده است. قبل از هر چیزی باید اهمیت رفتار این بانوی بزرگوار(س) را تبیین کرد. زیرا برخی از مخالفان اهل بیت(ع)، این شبهه را مطرح می کنند که «دختر جوانی که در سن جوانی نیز به شهادت رسیده (یا به قول آنها از دنیا رفته است) تا چه حد می تواند به عنوان الگو مورد اتکاء باشد؟»

 حجت الاسلام جعفری گفت: بنابراین از مصادیق مهم ولایت پذیری حضرت صدیقه طاهره بحث «مدارا» است که امروز نیز یکی از مسایل مهم و مبتلابه ما است. در رابطه با شخص حضرت زهرا سلام الله علیها می بینید که یکی از افرادی که بیشترین تلاش و اهتمام را داشت تا امیرالمومنین علیه السلام بتواند وصیت رسول خدا صل الله علیه وآله مبنی بر جانشینی و خلافت خود را عملی کند و به این وصیت نبوی جامه عمل بپوشاند و امیرالمومنین(ع) به آنچه که خداوند به ایشان ماموریت داده است برسد، حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها بودند. در تاریخ ذکر است که حضرت(س) در این راه تلاش های فراوانی کرد و سخنرانی های روشنگرانه ای در ملاء عام انجام داد.

 

حضرت زهرا(س) الگوی منتظران ظهور

براساس این گزارش، حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدصادق کفیل، معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) در گفت وگویی با اشاره به اینکه حضرت صدیقه اطهر(س) الگوی منتظران هستند، اظهار کرد: ایشان در دفاع از ولایت، امامت و دغدغه داشتن برای ولی و امام، در عالم، حرف اول را می زنند در واقع حضرت صدیقه(س) تجلی 8 مقامی هستند که منتظران هر صبح در دعای عهد، طلب می کنند.

وی اضافه کرد: در دعای عهد هر روز صبح می خوانیم: «اللَّهُمَّ اجْعَلْنِي مِنْ أَنْصَارِهِ وَ أَعْوَانِهِ»، «الذَّابِّينَ»، «الْمُمْتَثِلِينَ» ، «الْمُسَارِعِينَ»، «الْمُحَامِينَ»، «السَّابِقِينَ»، و «الْمُسْتَشْهَدِينَ»؛ جلوه عملی این مقام ها در عالم، حضرت زهرا(س) بوده اند که با همه وجود، یار و کمک رسان امام(ع) بودند و از امیرالمومنین(ع) حمایت و دفاع کردند.

 

گام عملی حضرت زهرا(س) در مسیر دفاع از ولایت

معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) گفت: همراهی با امام عصر(عج) علاقه وجودی همه افراد است و همه می گویند که امام زمان(عج) را دوست دارند و هر صبح دعا می کنند که خداوندا! ما را جزء یاران و حمایت کنندگان امام عصر(عج) قرار ده، که همه اینها در گفتار است و در دعا طلب می شود اما فردی هست که در این مسیر حرکت می کند و حضرت زهرا(س) اینگونه بودند و تنها نگفتند من عاشق امیرالمومنین(ع) و امام زمان خود هستم و دوست دارم یار ایشان باشم بلکه در این مسیر گام برداشتند.

 

حضرت زهرا(س) دعای «وَ الْمُسْتَشْهَدِينَ بَيْنَ يَدَيْهِ» را عینیت بخشیدند

وی با اشاره به اینکه برخی در این مسیر تا جایی پیش می روند که به ضررشان تمام نشود، تصریح کرد: برخی افراد در مسیر دین، معنویت و دفاع از امام تا جایی گام برمی دارند که به نفعشان باشد و به ضررشان تمام نشود اما حضرت زهرا(س) عملگرا بودند و در این مسیر تا پایان جان پیش رفتند و تا زنده بودند، یا علی می گفتند و ایشان در نهایت «وَ الْمُسْتَشْهَدِينَ بَيْنَ يَدَيْهِ» را عملی کردند و در رکاب امام زمانشان به شهادت رسیدند.

 

دغدغه حضرت زهرا(س)، برپای حکومت اسلامی توسط یک انسان کامل بود

کفیل با اشاره به اینکه حضرت زهرا(س) برای برپایی حکومت اسلامی گام برمی داشتند، گفت: وجود نورانی ائمه معصومین(ع) همگی امام بودند و بعد از شهادت هر امامی، فرزند بزرگوارشان به امامت می رسیدند اما دغدغه اهل بیت(ع)، برپایی حکومت اسلامی، بوده است، دغدغه حضرت زهرا(س) برای امامت امیرالمومنین امام علی(ع) نبود زیرا ایشان امام بودند و حتی در آن 25 سال خانه نشینی هم امام(ع) بودند بلکه دغدغه حضرت زهرا(س) برای حکومت امیرالمومنین(ع) بود، برای آن بود که حاکم مسلمین، یک مسلمان واقعی باشد و اداره جامعه مسلمین به دست یک انسان کامل باشد.

معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) با اشاره به اینکه برخی می گویند که حضرت مهدی(عج)، امام است و در نهایت، روزی خواهد آمد، افزود: اگر این تصور و بیان صحیح بود، حضرت زهرا(س) هم باید می فرمودند که امیرالمومنین(ع) امام هستند و در نهایت روزی به حکومت خواهند رسید اما اینگونه نگفتند و فرمودند، علی (ع) باید امروز حکومت کند و بر نمی تابیدند که حتی یک روز هم، حاکم مسلمین، خانه نشین باشد و تا پایان جان رفتند تا حاکمیت مسلمانان به دست امام عالمیان، باشد.

 

برای تحقق ظهور امام زمان(عج) باید تا پای جان پیش رفت!

وی اضافه کرد: گاهی اوقات، نقل می شود که امام زمان(عج) بالاخره روزی خواهند آمد، خداوند هم در این زمینه وعده داده و این وعده هم محقق خواهد شد اما الگوگیری از حضرت زهرا(س) اینگونه است که برای تحقق ظهور امام زمان(عج) باید تا پای جان پیش رفت، تلاش کرد، دغدغه دین داشت و با امام عصر(عج) سنخیت ایجاد کرد تا این ظهور رخ دهد.

 

احیاء و توسعه فرهنگ فاطمی، ظهور را نزدیک می کند

معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) با بیان اینکه انتظار به معنای بسترسازی است، تاکید کرد: اگر امروز بنا داریم که بسترسازی برای ظهور امام زمان(عج) داشته باشیم باید الگوگیری کنیم و در این مسیر فرهنگ فاطمی به هر میزان که احیا شود و توسعه پیدا کند، ظهور نزدیک تر خواهد شد.

 

در دختر رسول خدا برای من الگوی نیکویی است!

وی با اشاره به شباهت های امام زمان(عج) با مادر بزرگوارشان حضرت فاطمه زهرا(س) تصریح کرد: تمام ائمه اطهار(ع) از مادرشان الگو گرفته اند چنان که از حضرت صاحب الزمان(عج) نقل است: «فِي ابْنَةِ رَسُولِ اللَّهِ (ص) لِي أُسْوَةٌ حَسَنَة؛ یعنی در دختر رسول خدا(ص) برای من الگوی نیکویی است» و این جمله، همه امامان(ع) است و حرکت های چند روزه فاطمه زهرا(س)، خط دهی برای تمام فرزندانشان بود و به آنها، سیر زندگی را آموختند و اگر امروز وجود امام زمان(عج) در همه سختی ها صبر پیشه کرده اند، به وسطه این الگوگیری از مادر بزرگوارشان(س) است.

 

سیره فاطمی؛ الگوی تربیت نسل منتظر

حجت الاسلام محمد ابراهیمی، کارشناس و مدرس مباحث مهدوی در گفت و گویی با اشاره به رویکردها و ویژگی های تربیت فرزند حضرت فاطمه(س) اظهارداشت: مهمترین و بارزترین ویژگی حضرت زهرا(س) در طول دوران زندگی شان، رویکرد تربیت فرزند است و این عملکرد ایشان که امام زمان(عج) به عنوان الگوی خوب از مادرشان نام می برند، می تواند در دوران کنونی برای ما نیز الگویی مهم باشد.

وی با اشاره به اینکه اولین ویژگی و رویکرد تربیتی حضرت زهرا(س)، ایجاد روحیه توحید در فرزندان است، اظهارداشت: ایشان به شکل مناسبی حضرات امام حسن و امام حسین(ع) را مقید به دین و عبادت می کنند که می تواند الگوی راه همه مسلمانان و شیعیان باشد که یکی از نمونه های رفتاری ایشان برای مقید کردن فرزندان در انجام تکالیف دینی، این است که دست فرزندان را می گرفتند و با هم برای اقامه نماز جماعت به مسجد می رفتند و بعد از نماز نیز در مسجد، از سخنرانی و بیان حدیث حضرت رسول (ص) استفاده می کردند.

ابراهیمی با بیان اینکه آموزش دعا برای دیگران و نوع دوستی دیگر مولفه تربیتی حضرت زهرا(س) برای فرزندان بود، افزود: ایشان نوع دوستی، حس دیگر دوستی و دعا برای دیگران را به فرزندان خود آموزش می دادند و الگویی در این زمینه برای فرزندان بودند تا به فکر دیگران باشند و حتی آنان را نسبت به خود، ارجح تر بدانند.

 

آموزش تقید به انجام تکالیف دینی؛ سومین محور تربیتی حضرت زهرا(س)

این کارشناس مرکز تخصصی مهدویت با بیان اینکه آموزش تقید به انجام تکالیف دینی و مسائل عبادی دیگر محور تربیتی حضرت زهرا(س) برای فرزندان بود، گفت: مشهور است که حضرت زهرا(س) در شب های قدر، حضرات امام حسن(ع) و امام حسین(ع) را بیدار نگه می داشتند و حتی در وعده شام خوراک کمتر به آنان می دادند تا بدن سبک باشد تا بتوانند بیدار بمانند یا حتی اگر خواب آنها را می گرفت، آب بصورت آنان می ریختند تا بیدار بمانند و از فضیلت های آن شب، استفاده لازم را ببرند.

وی با اشاره به اینکه این رفتار الگویی برای ماست تا بتوانیم فرزندان را مقید به انجام تکالیف دینی کنیم، تصریح کرد: امروزه شاید بیدار ماندن شب ها و عبادات خاص سخت باشد اما حداقل می توانیم فرزندان را همراه خود به مراسم های دینی ببریم و بطور مثال در مراسم های عزاداری این ایام فاطمیه شرکت کنند تا روحیه خداپرستی، توحید و تقید به مسائل دینی در آنها شکل گیرد.

 

راه تربیت فرزند منتظر و یار امام زمان(عج)

ابراهیمی ادامه داد: امام صادق(ع) می فرماید؛ «ما فرزندانمان را به خواندن نماز امر می کنیم» و در بعد تربیتی حضرت زهرا(س) نیز اینگونه بود که فرزندان را دیندار و مقید به انجام تکالیف دینی تربیت می کردند و ما نیز در عصر غیبت باید بدانیم فرزندی که اهل دین باشد، اگر جنبه های مهرورزی و رحمه للعالمین بودن امام زمان(عج) را به وی ارائه کنیم، شیفته ایشان و مشتاق ظهور می شود بنابراین خانواده ها باید نهاد این شوق را در دل فرزندان قرار دهند تا در نهایت فردی منتظر و یار امام زمان(عج) شود.

 

زمان آموزش آموزه های مهدوی به فرزندان

این کارشناس و مدرس مباحث مهدوی در پاسخ به این سوال که برای تربیت نسل مهدوی از رویکردهای تربیتی حضرت زهرا(س) چه درس هایی می توان گرفت، افزود: در ضرب المثل ها داریم که فرزند چون نهالی است که در سنین کودکی، می توانیم آموزش های لازم را به وی دهیم و اوج سن تربیتی فرزند نیز از نظر روانشناسان 2 تا 6 سال و پیش از ورود به مدرسه است، بنابراین در این زمان، باید فرزند را با آموزه های مهدوی آشنا کرد.

وی ادامه داد: در زمینه آشناسازی کودکان با آموزه های مهدوی، قطعا نباید روایات و احادیث خاص و ثقیل را به کودک ارائه کرد بلکه با استفاده از روش های هنری مانند قصه گویی، شعرخوانی، نقاشی های مهدوی و ... باید کودک را با آموزه های مهدوی آشنا کرد و در این مسیر نیز خانواده ها باید به تشویق بپردازند، حضرت زهرا(س) نیز در نوازش و محبت های خود، فرزندان را به پدرشان مشتاق می کردند و در مورد شخصیت پدرشان مطالبی را ارائه می کردند و خود نیز به عنوان الگوی عملی، به دفاع از ولایت پرداختند و فرزندان را نیز برای این امر تربیت کردند.

 

تمسک به جلوه های تربیتی حضرت زهرا(س)، راهی برای تربیت یاری امام زمان(عج)

ابراهیمی با اشاره به اینکه با تمسک به این جلوه های تربیتی حضرت زهرا(س) می توانیم فرزندان را برای انتظار و یاری امام زمان(عج) تربیت کنیم، افزود: فرزند بعد از ورود به مدرسه و آشنایی با دیگر کودکان، بیش از 40درصد موقعیت تربیتی از دست می رود و باید پیش از این دورانف صورت گیرد و در کنار بازی ها و آزادی های خاص کودکانه، آنها را با آموزه های دینی و مهدوی آشنا کنیم و یا حتی پیش از خواب، به قصه گویی پیرامون مباحث مهدوی برای آنها بپردازیم

 

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

جمعه 11 فروردین 1396  5:42 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها