0

طرز پخت "شیرینی اتابکی"

 
mosadegh
mosadegh
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : بهمن 1388 
تعداد پست ها : 1778
محل سکونت : ایران

طرز پخت "شیرینی اتابکی"

شیرینی اتابکی مدت ماندگاری طولانی دارد. می‌توانید شیرینی را در ظرف درب دار چیده و مدت یک ماه در جای خنک یا ۳ ماه در فریزر نگهداری کنید.

 

مواد لازم برای شیرینی اتابکی


-آرد ۲۵۰ گرم
-آرد نخودچی ۱۲۵ گرم
-آرد برنج ۱۲۵ گرم
-روغن جامد صاف ۲۲۵ گرم
-پودر قند الک شده ۱۷۵ گرم
-هل ساییده ½ قاشق چایخوری
-تخم خرفه یا پودر پسته به میزان لازم


 

تهیه خمیر شیرینی اتابکی یا ولیعهدی


ابتدا روغن و پودر قند را در کاسه‌ای بریزید و با همزن برقی و دور تند حدود ۱۰ دقیقه هم بزنید تا کاملا مخلوط و کرم مانند شود. اواخر ۱۰ دقیقه هل را هم اضافه کنید.

سپس آرد الک شده را قاشق قاشق اضافه کنید و با سر خمیر گیر همزن هم بزنید تا خمیر لطیفی بدست آید. ممکن است یکی دو قاشق از آرد اضافه بیاید.

اگر مایل به تهیه شیرینی اتابکی کاکائویی هستید، خمیر را نصف کنید و یک تا ۲ قاشق سوپخوری پودر کاکائوی الک شده به یک قسمت از خمیر اضافه کنید. ورز دهید تا خمیر شکلاتی شود.

خمیر شکلاتی و سفید را جداگانه در کیسه فریزر بگذارید و ۴ تا ۵ ساعت در محیط آشپزخانه جای خنک استراحت دهید.

نکته : میتوانید خمیر را حدود ۲ ساعت در یخچال استراحت دهید.
کف سینی فر را کاغذ روغنی بیاندازید.


 

آماده کردن شیرینی اتابکی برای پخت


از خمیر به اندازه فندق درشت بردارید و در دست گرد کنید گلوله‌های خمیر را در سینی با کمی فاصله از هم بچینید روی خمیر شیرینی اتابکی را کمی فشار دهید.

فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید و یک ربع زمان دهید تا فر گرم شود. ( سینی لعابی کف فر بماند)

با گاتر گرد کوچکی روی خمیر چند حلقه توی هم بیاندازید. (شبیه حلقه های آرم المپیک چند دایره توی هم )

روی شیرینی اتابکی را پودر پسته یا تخم خرفه بپاشید. سینی شیرینی ها را در طبقه وسط فر بگذارید و ۲۰ دقیقه زمان دهید تا شیرینی پخته شود.

سینی را از فر خارج کنید و کنار بگذارید تا شیرینی اتابکی کاملا سرد شود. سپس در ظرف بچینید و گرنه پودر می‌شود.

برای سرعت بخشیدن به کار باید ۲ تا ۴ سینی شیرینی پزی داشته باشید که در فاصله رفتن هر سینی داخل فر شما سینی بعدی را آماده کنید.

نکات :
1- میتوانید از روغن جامد با طعم زعفرانی استفاده کرده یا شما می‌توانید از کره هم استفاده کنید.

2- به این ترتیب که کره را آب کنید. دوغ کره را جدا کنید و کره را برای ۵ ساعت یا یک شب در یخچال بگذارید تا سفت شود.

3- سپس برای پخت شیرینی‌هایی که احتیاج به روغن صاف دارند استفاده کنید.

4- استفاده از روغن صاف باعث می‌شه بافت شیرینی‌ها سفت‌تر، قالب زدنش راحت‌تر و طعمش شبیه نمونه‌های بازاری بشه.

5- در صورت تمایل خمیر شیرینی اتابکی را در یک سینی به قطر یک سانت باز کنید.

6- خمیر باز شده را یک ربع در یخچال قرار دهید و سپس با کاتر دلخواه مثل شیرینی نخودچی قالب بزنید و در سینی فر بچینید.

7- برای راحت تر کاتر زدن شیرینی بهتر است کاتر را در آرد برنج زده تکان دهید تا آرد اضافی آن بریزد و سپس کاتر بزنید.

.تفکر از تخصص مهمتر است📌

یک شنبه 22 اسفند 1395  6:28 PM
تشکرات از این پست
nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها