0

مبحث 130 طرح صالحین: «بایدها و نبایدهای خرید عید»

r_hasti_r
r_hasti_r
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 214

به نام خدا

با سلام خدمت تمام کاربران و همین طور مدیران محترم

با توجه به نزدیک شدن به ایام عید، تصمیم گرفته شد که مبحثی مرتبط با این ایام ایجاد کنیم.

از خطرات چهارشنبه سوری و چیزهای دیگه که بگذریم، میرسیم به خرید عید...

​​​​​​
این هفته یک مبحث دوستانه در خصوص خرید عید خواهیم داشت. امیدوارم این مبحث برای شما مفید واقع بشه.

۱- خرید عید به نظر شما تا چه حدی ضروری است؟

۲- تا چه حد سعی می کنید در خرید عید صرفه جویی کنید؟ 

۳- حد و مرزهای خریدهای عید چیه؟ (نظر شخصیتون رو بگید)

۴- تا چه حدی سعی می کنید کالاهای ایرانی بخرید؟

۵- چگونه می توانیم کاری کنیم که در آستانه ی عید مجبور به خرید لباس و وسایل دیگر نباشیم؟

در رابطه با خرید عید باید بگم که این رو هم در نظر بگیرید که خرید عید فقط لباس نیست، آجیل و شیرینی و هر چیز دیگری هم مربوط به خرید عید میشه.

(لطفاً از ارسال مطالب کپی-پیست خودداری کنید.)
با تشکر

شنبه 21 اسفند 1395  10:48 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 salma57 mty1378 ravabet_rasekhoon ehsan007060 mosabeghat_ravabet farshon nazaninfatemeh zahra_53 mansoor67 shayesteh2000 majnon313 shirdel2 borkhar fatemeh_75 siryahya
salma57
salma57
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 35499

پاسخ به:مبحث 130 طرح صالحین: «بایدها و نبایدهای خرید عید»

اصولا بعد از خونه تکونی قبل از عید یه خرید خوب می چسبه.

مخصوصا اگه بابای خونه دست به جیب بشه و‌ بگه هرکی هرچی میخواد بگیره wink

من چون هنوز خونه تکونی هام تموم نشده، خرید هم نرفتم.

در زندگی بکوشلباس صبر بر تن بپوشبا دانایان بجوشعزت نفس را به هیچ قیمتی مفروش

یک شنبه 22 اسفند 1395  10:50 AM
تشکرات از این پست
mty1378 omiddeymi1368 mosabeghat_ravabet farshon zahra_53 r_hasti_r shayesteh2000 zinab84
farshon
farshon
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 43957

نقل قول r_hasti_r

خیل عظیمی از لباسها غیر ضروری اند اما برخی واسه بالا رفتن روحیشونم شده دست به خرید می زنن.

۲- تا چه حد سعی می کنید در خرید عید صرفه جویی کنید؟ من که خیلی زیاد. خیلی از سالها میشه که خرید عید نرفتم. در صورت لزوم در طول سال خرید می کنم.

۳- حد و مرزهای خریدهای عید چیه؟ (نظر شخصیتون رو بگید) همون حد متعادل و در صورت لزوم کفایت می کند.

۴- تا چه حدی سعی می کنید کالاهای ایرانی بخرید؟ کالاهای ایرانی در صورتی که در بازار موجود باشند. وقتی همش چینی و ترک است چاره ای نیست! 

۵- چگونه می توانیم کاری کنیم که در آستانه ی عید مجبور به خرید لباس و وسایل دیگر نباشیم؟ از طریق جلوگیری از اسراف و قانع بودن

مدیرتالارلطیفه وطنزوحومه

یک شنبه 22 اسفند 1395  12:48 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 ehsan67657 salma57 ehsan007060 mty1378 mosabeghat_ravabet zahra_53 r_hasti_r shayesteh2000 zinab84
farshon
farshon
کاربر طلایی1

به نظر من خرید سبزه و تخم مرغ رنگی و تشکیل دادن سفره هفت سین خصوصاً سبزه هایی که بعداً در 13بدر به دامان طبیعت رها می شوند و بعضاً باعث آلودگی محیط زیست می شود که هر ساله رسم است و مردم این رسم رو تکرار می کنند، کار اشتباهی است و نوعی اسراف است. ای کاش می شد از این سبزه ها در جایی استفاده کرد و چه بسیار ماهی هایی که هم مولّد بیماری هستند و هم اسراف می شود و هم در تنگها و شیشه ها محبوس می شوند و استفاده می شوند و خریداری می شوند و باعث نوعی اسراف می شوند.

مدیرتالارلطیفه وطنزوحومه

یک شنبه 22 اسفند 1395  12:51 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 ehsan67657 salma57 ehsan007060 mty1378 mosabeghat_ravabet zahra_53 r_hasti_r shayesteh2000 zinab84
ehsan007060
ehsan007060
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 10952

جهت جلوگیری ار آلودگی محیط زیست میشه بذر سبزی خوردن کاشت و  به جای سبزه استفاده کرد!

جهت جلوگیری از اسراف هم به جای کاشت گندم از تخم مرکبات مثل پرتقال و... میشه استفاده کرد!

یک شنبه 22 اسفند 1395  2:56 PM
تشکرات از این پست
mty1378 mosabeghat_ravabet omiddeymi1368 zahra_53 salma57 r_hasti_r mansoor67 farshon shayesteh2000 monaaa
kmeghdad
kmeghdad
کاربر نقره ای
تعداد پست ها : 482

اعتدال در خرید داشته باشیم و به فکر این باشیم که شاید بقیه هم در توانشان نیست اون چیز رو برای خودشون تهیه کنن

یک شنبه 22 اسفند 1395  3:25 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 zahra_53 salma57 mty1378 r_hasti_r farshon shayesteh2000
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 28735

1- خرید عید به نظر شما تا چه حدی ضروری است؟

فصل بهار فصل نو شدنه و همین احساس نوشدن باعث روحیه خوبی در انسان میشه پس خوبه که ما هم کمی تغییر داشته باشیم .

در زمینه خرید های دیگه هم مثل شیرینی و آجیل و ... به لحاظ اینکه دید و بازدیدی صورت میگیره در حد اعتدالش خرید داشته باشیم .

من خودم به شخصه و هم چنین خانوادم کلا تو زمینه خریدها یا مصارف دیگه اعتدال را رعایت میکنیم  . زیاده روی و اسراف در هر اموری شایسته نیست

جواب این سوالتون را به نوعی در جواب سوال دوم دادم . اعتدال و جلوگیری از اسراف

اولویت خریدم کالاهای ایرانیه مگه اینکه تشخیص بدم اون کالا کیفیت مناسبی نداره چون هزینه دوباره میشه

۵- چگونه می توانیم کاری کنیم که در آستانه ی عید مجبور به خرید لباس و وسایل دیگر نباشیم؟

وقتی توی کارمون برنامه ریزی داشته باشیم . البته موارد خوراکی را نمیشه زودتر خرید کرد .

http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

یک شنبه 22 اسفند 1395  3:38 PM
تشکرات از این پست
salma57 mty1378 omiddeymi1368 r_hasti_r mansoor67 shayesteh2000 farshon fatemeh_75
mty1378
mty1378
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 7386

1- خرید عید به نظر شما تا چه حدی ضروری است؟

نه افراط گری نه خیلی صرفه جویی!!

خریدای عید شامل خرید لباس و وسائل پذیرایی از مهمان است.

خب وسائل پذیرایی واقعا ضروریه ولی در حد متعادلش نه اسراف

و خرید لباس عید :  خب افراد برای عید ذوق دارند و دلشون میخواد که لباس نو بپوشند و تقریبا جزوی از رسومات و اداب نوروز شده و بدون لباس نو لذت نداره

چیزایی که نیاز دارم رو خب میخرم

حد و مرز؟؟!!  نظری ندارم چون دقیق متوجه منظور سوال نشدم

کالا ایرانی و خارجیش تفاوتی نداره هرکدوم کیفیت خوب و قیمت مناسب داشته باشه خب مسلما همه همونو میخرن ، ولی وقتی یه جنسی بی کیفیت و قیمت نامناسبی داشته باشه قطعا کسی سراغش نمیره .

کالای ایرانی اگر کیفیت و قیمت خوبی داشته باشه افراد سراغ جنس خارجی نمیرند!

در طول سال خرید کنیم پاسخ به:مبحث 130 طرح صالحین: «بایدها و نبایدهای خرید عید»

من در طول سال زیاد خرید نمیکنم و همه رو موکول میکنم به عید مگر اینکه خیلی نیاز داشته باشم

برای همین مجبور نیستم در استانه عید خرید نکنم پاسخ به:مبحث 130 طرح صالحین: «بایدها و نبایدهای خرید عید»

در خرید لباس افراط اشکالی نداره غذا نیست که بگیم فاسد میشه در هر زمانی میتونیم از لباس استفاده کنیم و قطعا تا کهنه نشه دور نمیندازیم.

و دیگر وسائل هم به نوبه خودشون مثل اجیل و میوه عید که باید اندازه باشه و نمیشه که نباشه

وقتي مي گوييم علي غريب بود لعنت ميکنيم مردمان آن زمان را 
وقتي مي گوييم حسين غريب بود لعنت ميکنيم مردمان آن زمان را
 خدا نکند روزي بگويند مهدي غريب بود که آينده گان لعنتمان کنند

!جنـگ نـرم , تـفـنـگ نميخواهد چـادر ميخواهد

یک شنبه 22 اسفند 1395  4:56 PM
تشکرات از این پست
salma57 omiddeymi1368 r_hasti_r mansoor67 shayesteh2000 farshon fatemeh_75
mansoor67
mansoor67
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 3583

1- خرید عید به نظر شما تا چه حدی ضروری است؟ در حد ضرورت، نه بیش از حد مصرف.

2- تا چه حد سعی می کنید در خرید عید صرفه جویی کنید؟ اصولاً ما خانواده ای صرفه جو هستیم.

3- حد و مرزهای خریدهای عید چیه؟ (نظر شخصیتون رو بگید) به نظر بنده نباید تمام خرید ها را برای عید گذاشت بلکه در تمام فصول سال هم می توان خرید کرد.

4- تا چه حدی سعی می کنید کالاهای ایرانی بخرید؟ تمام سعی بنده بر این است که به اقتصاد کشور کمک کنم. به هین جهت اجناس ایرانی برای بنده در اولویت خرید است.

5- چگونه می توانیم کاری کنیم که در آستانه ی عید مجبور به خرید لباس و وسایل دیگر نباشیم؟ اگر از وسایل بهینه استفاده کنیم و لباس و وسایل را خوب نگهداری کنیم، دیگر احتیاجی به خرید مجدد نیست.

عــید می آید و زیبا می شود دریــا و دشــت

بهترین ایـــام مــی آید برای سیــــر و گشت

روز خـــــوش خـــــواهی اگـــــر نـــــــوروز را

رخت نو پـوش و گـذر کن از نظرهای پـلشت

فی البداهه: منصور مقدم 22/12/1395

یک شنبه 22 اسفند 1395  7:19 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 salma57 r_hasti_r shayesteh2000 farshon fatemeh_75
omiddeymi1368
omiddeymi1368
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 6610

سلام. نظر بنده یه نظر کاملاً متفاوتیه. همش که نمیشه نظر موافق داد!

این خونه تکونیا و این خریدها و این جنب و جوشای ناشی از خوشالی(!!!!) فقط مختص عید نباید باشه. حالا میگیم عید نوروز بعنوان نمادی برای شروع سال جدیده، خب یجورایی باهاش کنار میشه اومد، خودمو میگم! (البته با زحمتِ تمام، نه از ته دل!!!!!). ولی ماه نو، هفته نو، اصن روز نو هم بیاد، آدم اون تغییر و تحولات رو میشه در خودش و زندگیش بوجود بیاره. اگر واقعاً آدم یک "انسان واقعی" باشه، عید و غیر عید و سال جدید و غیر جدید نداره. میتونه هر وقت خواسته باشه یه تکونی به زندگیش و به خودش و به اعتقاداتش و به افکارش و به طرز رفتار و گفتار و پندارش بده. بنابراین، این خوشالیای انتهای سال به نظر من چیز بی موردیه!!!! این کارا میتونه وسط سال هم باشه. اول ماه رمضون هم میتونه باشه، اول محرم هم میشه آدم خودشو و زندگیشو اصلاح کنه، اگر واقعاً اصلاحگر باشیم البته!!!!! لذا خرجهای الکی، اذیتهای الکی، بِشور بِشورهای الکی، تعویض الکی وسایل و جایگزینی الکی اونا با وسایل جدید که عمدتاً از روی چشم و هم چشمیه، خرید لباسهای الکی که ضروری نیست و فقط برای پُز دادنه، اینا برای من که نه جالبه و نه خوشالی داره و نه خوشبختانه دنبالشم. باز هم میگم: نو کردن وسایل و افکار و انسان شدن با هفته جدید هم میشه، اول هر ماه هم میشه، توی ماه رمضونم میشه، توی تاسوعا و عاشورا هم میشه. کسی هم نخواسته باشه انسان بشه، سال جدید و قرن جدید فرقی نمیکنه واسش!!!

البته این نگرش فعلاً تا زمانی که مجردم شاید پایدار باشه و بعدها شاید تغییر کنه!!!!!!!!!!!!

واسه كسي خاك گلدون باش،
كه اگه به آسمون رسيد،
بدونه ريشه‌اش كجاست ...

یک شنبه 22 اسفند 1395  7:19 PM
تشکرات از این پست
salma57 r_hasti_r mty1378 ehsan007060 shayesteh2000 farshon fatemeh_75
salma57
salma57
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 35499

آقای دیمی بشور و بساب همه ی سال هست، مختص خانوما.

ولی خب عید یه جنب و‌جوش همگانیه‌

البته برای من فرقی نکرده....

ولی تو‌خیلی خانواده ها همه با هم به استقبال سال جدید میرن.

ایام سال مشغله های خاص خودشون رو دارن. ایام تعطیلی عید رو‌ برای دید و‌ بازدید و‌ مسافرت و صله ی ارحام‌ که الان خیلی کم شده میگذارند.

نمیشه گفت چشم و‌هم چشمی....

آراسته بودن گر چه در همه ی سال مهم هست و‌همه باید بهش مقید باشن، ولی تو شور ‌و هیجان روزهای عید مخصوصا بچه ها خیلی موثره.

بالاخره یه زمانی رو باید برای تحول دسته جمعی در نظر گرفت و‌چه بهتر که همزمان با ورود به سال جدید باشه

در زندگی بکوشلباس صبر بر تن بپوشبا دانایان بجوشعزت نفس را به هیچ قیمتی مفروش

یک شنبه 22 اسفند 1395  8:25 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 r_hasti_r mty1378 ehsan007060 shayesteh2000 farshon
farshon
farshon
کاربر طلایی1

نقل قول ehsan007060

جهت جلوگیری ار آلودگی محیط زیست میشه بذر سبزی خوردن کاشت و  به جای سبزه استفاده کرد!

جهت جلوگیری از اسراف هم به جای کاشت گندم از تخم مرکبات مثل پرتقال و... میشه استفاده کرد!

حرفااااااااای خاااااااارجی میزنی مگه می خواهیم درخت پرتقال بکاریم؟!!!!خخخخخ

مدیرتالارلطیفه وطنزوحومه

یک شنبه 22 اسفند 1395  9:14 PM
تشکرات از این پست
r_hasti_r omiddeymi1368 mty1378 ehsan007060 shayesteh2000
SABOORI
SABOORI
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 4222

ما که قدیما تا سال نود و یک سالی یک بار لباس می خریدیم و الزامی بود ولی بچه های الآنی در حد نیاز و توان خانواده.

خوراک ها هم باید حتماً در حد توان و سلیقه خود باشه و در همه ی خریدها حرف مردم هیچهlaugh

من برای خودم می خرم. لباسام و به خصوص کفشم اگه قابل استفاده باشن هنوز نمی خرم و کلاً کالای ایرانی مناسب.

توان و سلیقه خود بدون توجه به حرف مردم

همه ی توانم

مدیریت و جنس با کیفیت

یک شنبه 22 اسفند 1395  10:24 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 mty1378 r_hasti_r shayesteh2000
ehsan007060
ehsan007060
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 10952

نقل قول omiddeymi1368

سلام. نظر بنده یه نظر کاملاً متفاوتیه. همش که نمیشه نظر موافق داد!

این خونه تکونیا و این خریدها و این جنب و جوشای ناشی از خوشالی(!!!!) فقط مختص عید نباید باشه. حالا میگیم عید نوروز بعنوان نمادی برای شروع سال جدیده، خب یجورایی باهاش کنار میشه اومد، خودمو میگم! (البته با زحمتِ تمام، نه از ته دل!!!!!). ولی ماه نو، هفته نو، اصن روز نو هم بیاد، آدم اون تغییر و تحولات رو میشه در خودش و زندگیش بوجود بیاره. اگر واقعاً آدم یک "انسان واقعی" باشه، عید و غیر عید و سال جدید و غیر جدید نداره. میتونه هر وقت خواسته باشه یه تکونی به زندگیش و به خودش و به اعتقاداتش و به افکارش و به طرز رفتار و گفتار و پندارش بده. بنابراین، این خوشالیای انتهای سال به نظر من چیز بی موردیه!!!! این کارا میتونه وسط سال هم باشه. اول ماه رمضون هم میتونه باشه، اول محرم هم میشه آدم خودشو و زندگیشو اصلاح کنه، اگر واقعاً اصلاحگر باشیم البته!!!!! لذا خرجهای الکی، اذیتهای الکی، بِشور بِشورهای الکی، تعویض الکی وسایل و جایگزینی الکی اونا با وسایل جدید که عمدتاً از روی چشم و هم چشمیه، خرید لباسهای الکی که ضروری نیست و فقط برای پُز دادنه، اینا برای من که نه جالبه و نه خوشالی داره و نه خوشبختانه دنبالشم. باز هم میگم: نو کردن وسایل و افکار و انسان شدن با هفته جدید هم میشه، اول هر ماه هم میشه، توی ماه رمضونم میشه، توی تاسوعا و عاشورا هم میشه. کسی هم نخواسته باشه انسان بشه، سال جدید و قرن جدید فرقی نمیکنه واسش!!!

البته این نگرش فعلاً تا زمانی که مجردم شاید پایدار باشه و بعدها شاید تغییر کنه!!!!!!!!!!!!

سلام

کاملا موافقم با نظر شما

البته عید هم یکی از همون ایامی میتونه باشه که شما نام بردی!

ایام عید چون رسم شده همه در تکاپو هستن وگرنه باز هم میشه ایام دیگه این کارها رو کرد! نکتش اینه که اگر بقیه ایام بشه این کارا رو کرد چی میشه!!!

یک شنبه 22 اسفند 1395  11:36 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 shayesteh2000 farshon r_hasti_r
shayesteh2000
shayesteh2000
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 6168

سلام ....مگه عید داره میاد surpriselaugh

قبلنا معمولن همه ی خریدهای لباس و پوشاک زمانش برای اومدن سال نو بود ولی الان درطول سال معمولن مردم خریدهاشونو نسبت به نیازشون انجام میدن و نزدیک عید اگه نیازش باشه  اینکار رو میکنن ..البته بستگی به طرز تفکرشون هم داره ....ولی به قول بزرگترها راست میگن که عید و ظاهر عید ماله بچه هاست ..مدیریت کنیم که تعدادی از خرید برای بچه ها رو نزدیک عید بزاریم که مزه ی عید به یادشون میمونه و خوشحال میشن ...

من خودم همینطورم ..درطول سال خریدایی که انجام میدم ،اگه دست نخورده یا نو وسالم بمونه برای عید هم استفاده میکنم ....البته قلبا مقتصد نیستم یعنی پولم زیادی کنه خیلی راحت تر خرج میکنم ولی الانه اینقدر خرج های کلی زندگی ها زیاد هست که  خانواده های متوسط جامعه حتما باید با  برنامه خرج کنند،

کالایی که جنسش خوب باشه وقیمتش هم مناسب باشه میخرم ...چه ایرانی چه خارجی .ترجیحا خارجی وقیمت مناسب .چون کیفیتش هم عالیه خداییش ..کالای ایرانی  خوب رو هنوز خیلی خوب  نمیشناسیم..

یاطبیب القلوب heart

دوشنبه 23 اسفند 1395  1:16 AM
تشکرات از این پست
salma57 omiddeymi1368 farshon r_hasti_r ehsan007060
دسترسی سریع به انجمن ها