مواد لازم
*پودر نشاسته - یک ونیم پیمانه
*شکر- یک پیمانه
*پودر ژلاتین – یک پیمانه
*گلاب وهل – به میزان لازم
*آجیل خردشده وپودر نارگیل به دلخواه - دو پیمانه
طرز تهیه
پودر نشاسته را با یک پیمانه آب سرد مخلوط می کنیم. شکر را با یک پیمانه دیگر آب روى حرارت می گذاریم تا داغ شود و شروع به جوشیدن کند.
ژله را داخل مخلوط آب و شکر مى ریزیم تا کاملا مخلوط شود. نشاسته حل شده را اضافه می کنیم و مرتب هم می زنیم تا شروع به غلیظ شدن کند.
گلاب و هل را اضافه می کنیم. مواد را براى دو دقیقه مى جوشانیم. بعد از روى حرارت بر می داریم و براى ده دقیقه در دماى اتاق می گذاریم تا خنک شود.
بعد آجیل را اضافه می کنیم.قالب مستطیل را با کاغذ روغنى مى پوشانیم.مقدارى پودر نارگیل یا پسته در قالب مى ریزیم.مواد باسلوق را روى پودر نارگیل مى ریزیم. به مدت ٣ ساعت در یخچال قرار مى دهیم و سپس به شکل دلخواه برش مى زنیم.
نکته
باسلوق ( راحت الحلقوم ) نوعی شیرینی و سوغات مراغه، ملایر و اراک است. برای تهیه این شیرینی از دوشاب (شیره انگور)، نشاسته، مغز بادام یا مغز هسته شیرین زردآلو و ادویه استفاده می شود.