0

مبحث 129 طرح صالحین: «موسیقی، ساز و آواز»

sungift
sungift
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 205

پاسخ به:مبحث 129 طرح صالحین: «موسیقی، ساز و آواز»

از آوازهای محلی در استان ایلام: «گورانی» و «هوره» است که دارای سبک های مختلفیه و معمولاً در موضوعاتی همچون "عشق"، "طبیعت" و ... است.

و گاهاً آرامش بخش وجود انسان است.

اگر زن عفت داشته باشد به دنیا می ارزد وگرنه به خاک هم می ارزد.*امام صادق علیه سلام*

نگاه حرام

تیری است زهرآلود از جانب شیطان

دوشنبه 16 اسفند 1395  12:55 PM
تشکرات از این پست
ehsan67657 omiddeymi1368 farshon mty1378 ehsan007060 khodaeem1
farshon
farshon
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 43957

نقل قول sungift

موسیقی بر اساس نوع آن، وجود انسان را بر می انگیزد.

هر نوع ابزاری که در راه غلط بکار رود، اشکال دارد از نظر شرعی.

هم می توان برای مراسمات مبتذل و هم برای مراسمات سالم استفاده کرد.

من مخالف گفته شما هستم. پس اگر به فرمایش کاربر خوبمون احسان خان از برگردون آهنگ استفاده کنیم سپس حتی در مراسمات سالم و شرعی با پشت صحنه آهنگ که کاملاً برعکس آنچه نواخته می شود یا خوانده می شود باشه، اونوقت چه می گویید؟

مدیرتالارلطیفه وطنزوحومه

دوشنبه 16 اسفند 1395  8:39 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 mty1378 ehsan67657 ehsan007060 khodaeem1
farshon
farshon
کاربر طلایی1

موسیقی و خواننده غیرمجاز دائماً به گفته های واهی و پوچ می پردازد که معنی و مفهوم خاصی ندارد اما موسیقی و خواننده مجاز دلنشین، بامفهوم و پرمعنی است.

مدیرتالارلطیفه وطنزوحومه

دوشنبه 16 اسفند 1395  8:44 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 mty1378 ehsan67657 ehsan007060 khodaeem1
ehsan007060
ehsan007060
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 10952

نقل قول farshon

موسیقی و خواننده غیرمجاز دائماً به گفته های واهی و پوچ می پردازد که معنی و مفهوم خاصی ندارد اما موسیقی و خواننده مجاز دلنشین، بامفهوم و پرمعنی است.

اینطوری هم نمیشه نتیجه گرفت که هر موسیقی خوب و مناسب بود مجازه و هر کدوم هم گفته های واهی داشت غیر مجازه!

سه شنبه 17 اسفند 1395  10:07 AM
تشکرات از این پست
farshon khodaeem1 omiddeymi1368 ehsan67657 mty1378
khodaeem1
khodaeem1
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 89277

نقل قول farshon
نقل قول ehsan007060

فرق موسیقی خواننده مجاز و غیر مجاز چیه؟

فرق خاصی نمیکنه! بستگی به این داره که مسئول ممیزی اداره ارشاد کی باشه؟ بیشتر  وقتها کاملا سلیقه ای مجوز میدن و میشه مجاز! و گاهی هم مجوز نمیدن میشه غیر مجاز و زیر زمینی!

من مخالف گفته شما هستم

یعنی اگه پول بدهند مجوز عوض میشه؟

البته احسان جان هم راست ميگه . وقتي به يه آلبوم آهنگ، وزارت ارشاد مجوز بده ميشه مجاز، نده ميشه غير مجاز .

اصلا اينا همش الکيه . من فکر ميکنم اکثرا آهنگهاي غير مجاز رو گوش ميدن. تو گاگول ببخشيد تو گوگل سرچ کن موزيک بعد ببين چقدر سايت دانلود موزيک برات مياره . آهنگ غير مجاز و مجاز رو مي توني دانلود کني . يا کانال تلگرام هم همين طور . به نظرم مجوز گرفتن از وزارت ارشاد خيلي سخته که خيلي از خواننده ها غير مجاز مي خونن . يه فيلمي بود به نام پر پرواز در مورد همين مجوز گرفتن بود.

گفتم که خدا مرا مرادی بفرست ، طوفان زده ام راه نجاتی بفرست ، فرمود که با زمزمه ی یا مهدی ، نذر گل نرگس صلواتی بفرست

سه شنبه 17 اسفند 1395  10:17 AM
تشکرات از این پست
farshon omiddeymi1368 ehsan007060 ehsan67657 mty1378
khodaeem1
khodaeem1
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 89277

نقل قول farshon

فرزاد جان

به نظر من نميشه گفت موسيقي و خواننده غير مجاز گفته هاش واهي و پوچه . اوني که تو ميگي سبک رپه که آره خيلي تند و پشت سر هم خونده ميشه . موسيقي غير مجاز هم داريم بسيار شيرين و گوارا پاسخ به:مبحث 129 طرح صالحین: «موسیقی، ساز و آواز» حرفاي قشنگ مزني به دلم دري چنگ مزني

گفتم که خدا مرا مرادی بفرست ، طوفان زده ام راه نجاتی بفرست ، فرمود که با زمزمه ی یا مهدی ، نذر گل نرگس صلواتی بفرست

سه شنبه 17 اسفند 1395  10:38 AM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 ehsan007060 ehsan67657 farshon mty1378
farshon
farshon
کاربر طلایی1

نقل قول khodaeem1
نقل قول farshon

فرزاد جان

به نظر من نميشه گفت موسيقي و خواننده غير مجاز گفته هاش واهي و پوچه . اوني که تو ميگي سبک رپه که آره خيلي تند و پشت سر هم خونده ميشه . موسيقي غير مجاز هم داريم بسيار شيرين و گوارا پاسخ به:مبحث 129 طرح صالحین: «موسیقی، ساز و آواز» حرفاي قشنگ مزني به دلم دري چنگ مزني

بله دقیقاً منظورم همین بود. اما یادم رفت به این نکته اشاره کنم.

مدیرتالارلطیفه وطنزوحومه

سه شنبه 17 اسفند 1395  3:18 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 khodaeem1 mty1378
asdfg_zxcvb11
asdfg_zxcvb11
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 2460

با سلام،

جایگاه موسیقی و آهنگ در اسلام چیه؟ (نظر قرآن، امامان و مراجع)

قرآن که خود از حضرت داوود به عنوان پیامبری خوش صدا یاد می کند. همچنین همواره از جانب خدا در قرآن و به گفته ائمه بایستی در طبیعت تأمل و اندیشه کرد که این طبیعت شامل اصوات خوش پرندگان، آبشارها و بسیاری موارد دیگر می شود. پس از این دیدگاه موسیقی که خود سر منشأ فطری و طبیعی دارد اصلاً نهی شده نیست.

مزایا و معایب موسیقی، ساز و آواز رو شرح بدین (حدأکثر 3 خط).

موسیقی خوب می تواند باعث جلای روح شود و به انسان در مواقع سختی ها آرامش داده و حتی موجب اخذ تصمیمات درست شود. از سویی این موسیقی با هارمونیک و حتی تند و جاز می تواند باعث ایجاد تحرک و نشاط شود. مثل خندیدن که خود به نوعی باعث ورزش اندام ها نیز هست. 

شما علاقه ای به موسیقی دارید؟

دارم و به موسیقی خوب گوش می دهم. البته این روزها در برداشت از موسیقی و همچنین نحوه استفاده از آن تحریف هایی شده است که حتی خود افراد نیز به صورت بالفطره آن را نمی پسندند اما به واسطه عوامل جانبی شاید از آن لذت ببرند. مثلا در پارتی ها به واسطه مصرف مواد و دیگر چیزهاست که صداهایی درهم و بی محتوا را گوش داده و به ظاهر از آن لذت می برند. یا موسیقی های خاصی و بهتر است بگوییم اصوات خاصی که به خصوص برخی فرقه های الحادی مثل شیطان پرستان از آن بهره می برند نیز جزو موارد نامطلوب موسیقی است.

موسیقی گوش میدین؟ چه نوعی؟

بله، سنتی و پاپ.

موسیقی اگه گوش دادنش، حال انسان رو عوض کنه (شاد بشه یا غمگین بشه) اشکال داره؟ چرا؟

مسلماً گوش دادن به موسیقی برای ایجاد شادی روحی است و نه ظاهری. اگر حال انسان را خوب کند چرا بد باشد یا اشکال داشته باشد؟! در واقع منظور از عوض شدن حال اگر خوب شدن به سمت اصول فطری باشد خوب و مطلوب است اما گوش دادن به آن اگر موجب اشکالات روحی و روانی شود  نامطلوب است. به عبارت دیگر امری کاملا نسبی است. چطور کسی با شنیدن یک روضه می تواند حالش خوب شود و دیگری بد شود؟

خود شما هم آواز میخونید؟ ساز میزنید؟

خیر متاسفانه، اما اگر می توانستم دوست داشتم یکی از آلات موسیقی را فراگرفته و بنوازم.

این هم امری نسبی و موردی است. چطور یک خواننده تا در این کشور می خواند موسیقی اش مجاز است اما به محض اینکه به هر دلیلی از اینجا می رود موسیقی اش غیر مجاز می شود حتی اگر در سبک متعارف و صحیح باشد؟

سه شنبه 17 اسفند 1395  3:26 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 farshon khodaeem1 mty1378
farshon
farshon
کاربر طلایی1

نقل قول asdfg_zxcvb11

این هم امری نسبی و موردی است. چطور یک خواننده تا در این کشور می خواند موسیقی اش مجاز است اما به محض اینکه به هر دلیلی از اینجا می رود موسیقی اش غیر مجاز می شود حتی اگر در سبک متعارف و صحیح باشد؟

وقتی خواننده لس آنجلسی یا هر خواننده دیگه ای که از ایران می رود، دال بر این نیست که غیرمجاز شناخته شود بلکه محیطهایی که آنان به اجرای آهنگ می پردازند و از زنها و آلات موسیقی ای که استفاده می کنند و خصوصاً مسائل بی حجابی دختران وزنان و کلیپهایی که برای جذب بیننده ساخته می شود غیرمجاز است. منحصراً خروج خواننده از کشورش نیست، با تشکر از نظرات سازنده شما.

مدیرتالارلطیفه وطنزوحومه

سه شنبه 17 اسفند 1395  7:30 PM
تشکرات از این پست
khodaeem1 ehsan007060 omiddeymi1368 mty1378
r_hasti_r
r_hasti_r
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 214

مزایا و معایب موسیقی، ساز و آواز رو شرح بدین (حدأکثر 3 خط).

خوب به نظرم اگه درست و به موقع استفاده بشه اشکال خاصی نداشته باشه.. اما مشکل اصلی اینه که عده ای بیش از اندازه به این جور چیزها وابسته هستن. موسیقی ممکنه حال و احوال انسان رو دگرگون کنه.. خود من یه بار به پیشنهاد دوستم یه آهنگی رو گوش کردم.. و میشه گفت دو هفته طول کشید تا از افسردگی در بیام.

شما علاقه ای به موسیقی دارید؟

بله.. اما نه به هر موسیقی.. من کلاً موسیقی های آرام و بی کلام رو خیلی دوست دارم.. چون واقعا بهم آرامش میده..

موسیقی گوش میدین؟ چه نوعی؟

بله.. گفتم که بیشتر موسیقی های آرام و بی کلام رو گوش میدم.. یا اگه از نوع ساز بخوایم بگیم، ویالون و سنتور و چیزهایی مثل این رو قبول دارم.. در کل زیاد طرفدار این آهنگهایی که خواننده داره نیستم.. البته نمیگم گوش نمیدم.. گوش میدم اما کم

موسیقی اگه گوش دادنش، حال انسان رو عوض کنه (شاد بشه یا غمگین بشه)  اشکال داره؟ چرا؟

خوب بله.. اشکال داره.. اما منظور این نیس که مثلا ناراحتی و یه آهنگی تو رو از ناراحتی در میاره.. منظور آهنگهایی هست که ریتم ضربی دارن و موجب بروز حرکات ناموزون میشن.. یا آهنگهایی که آدم رو افسرده میکنن.. مثل همونی که تو سوال اول گفتم!

خود شما هم آواز میخونید؟ ساز میزنید؟

نه نمیخونم:| مگر اینکه یه بیت شعر رو مثلا بلند بخونم یا بخوام ادا در بیارم.. در مورد ساز زدن باید بگم که من علاقه ی وحشتناکی به سنتور و ویالون دارم.. اما متاسفانه هنوز فرصت یادگیریش فراهم نشده

خب آهنگهایی مثل رپ از نظر اسلام اشکال دارن... آهنگهای مجاز هم محتوای مفید یا حداقل مناسبی دارن، هم از آهنگ و ریتم خوبی درست شدن... در ضمن خواننده هاشون هم آزادانه در شهر میگردن..

ولی آهنگهای رپ و غیرمجاز محتوای مناسبی ندارن.. شما میتونید یه آهنگ غیر مجاز با محتوای مناسب پیدا کنید؟؟؟

خیر.. چون اگه محتوای خوبی داشت که غیر مجاز نمی شد:|

مدیر تالار گفتگوی آزاد

سه شنبه 17 اسفند 1395  9:16 PM
تشکرات از این پست
farshon omiddeymi1368 khodaeem1 mty1378
farshon
farshon
کاربر طلایی1

کاربرمحترم،،هستی،،

کجای اسلام گفته با آهنگ رپ مشکل داره؟

هرچند که خودمم از موسیقی من درآوردی رپ خوشم نمیاد اما این گفته شما رو هم قبول ندارم.

اصلاً زمان پیامبر که رپ نمی خوندن، رپ ماله زمانه جدیده.

مدیرتالارلطیفه وطنزوحومه

سه شنبه 17 اسفند 1395  9:23 PM
تشکرات از این پست
r_hasti_r ehsan007060 omiddeymi1368 khodaeem1 mty1378
r_hasti_r
r_hasti_r
کاربر برنزی

من نگفتم پیامبر گفتن اشکال داره..

منظورم اینه که شرعاً مشکل داره.. چون اکثراً بی محتوا هستن 

البته اگر آهنگ رپی وجود داشته باشه که محتوای مناسبی داشته باشه شاید بشه گفت گوش دادنش مشکلی نداشته باشه:|

مدیر تالار گفتگوی آزاد

سه شنبه 17 اسفند 1395  9:26 PM
تشکرات از این پست
ehsan007060 omiddeymi1368 khodaeem1 mty1378 farshon
r_hasti_r
r_hasti_r
کاربر برنزی

خب مگه اسلام نگفته هرچیزی که به سلامت جسمی و روحی صدمه بزنه حرامه؟

آهنگهای رپ به روحی و روان انسان صدمه میزنن (بیشترشون)

چون ریتم و نوای آهنگ اینجوریه...در این نوع آهنگا معمولا خواننده ها با داد و فریاد و گریه و ناله و.... شعر رو میخونن.. و همین یه جور انرژی منفی به شنونده وارد میکنه.. طوری شنونده فکر میکنه ی بلایی سرش اومده و چه میدونم از اینجور چیزا:| و دچار افسردگی میشه

موسيقي ‌به ‌ويژه ‌آهنگ ‌هاي‌ حساس ‌آن ‌تحريکاتي ‌در اعصاب‌"سمپاتيک‌" و "پارا سمپاتيک‌" به وجود مي‌آورد. در نتيجه ‌تعادل ‌اين ‌اعصاب به هم مي خورد . انسان ‌دچار ضعف ‌اعصاب ‌مي‌گردد: دکتر« دلف‌آدلر» پرفسور دانشگاه‌ کلمبيا مي‌گويد:
بهترين ‌و دلکش‌ترين ‌نواهاي ‌موسيقي ‌شوم ‌ترين ‌آثار را روي ‌سلسله ‌اعصاب ‌انسان ‌باقي ‌مي‌گذارد. اصولاً شنيدن ‌موسيقي ‌و کنسرت‌ در اعصاب ‌يک ‌نوع ‌اثر تخديري ‌ايجاد مي‌کند که ‌نجات ‌از آن ‌مشکل ‌است‌.

مدیر تالار گفتگوی آزاد

سه شنبه 17 اسفند 1395  9:34 PM
تشکرات از این پست
ehsan007060 omiddeymi1368 khodaeem1 mty1378 farshon
ehsan007060
ehsan007060
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 10952

نقل قول r_hasti_r

البته اگر آهنگ رپی وجود داشته باشه که محتوای مناسبی داشته باشه شاید بشه گفت گوش دادنش مشکلی نداشته باشه:|

به طور مطلق نمیشه گفت یک سبک خاص مثلاً رپ مشکل  داره! و از نظر شرعی مشکل داره!

اخیراً بعضی از موسیقی هایی که از تلویزیون هم پخش میشه سبک رپ داره!

سه شنبه 17 اسفند 1395  9:36 PM
تشکرات از این پست
r_hasti_r omiddeymi1368 khodaeem1 mty1378 farshon
r_hasti_r
r_hasti_r
کاربر برنزی

نقل قول ehsan007060

نقل قول r_hasti_r

به طور مطلق نمیشه گفت یک سبک خاص مثلاً رپ مشکل داره! و از نظر شرعی مشکل داره!

اخیراً بعضی از موسیقی هایی که از تلویزیون هم پخش میشه سبک رپ داره!

بله درسته..

اشتباه من این بود که کلی گفتم.. منظورم بیشترشون بودfrown

مدیر تالار گفتگوی آزاد

سه شنبه 17 اسفند 1395  9:38 PM
تشکرات از این پست
ehsan007060 omiddeymi1368 khodaeem1 mty1378 farshon salma57
دسترسی سریع به انجمن ها