جایگاه موسیقی و آهنگ در اسلام چیه؟ (نظر قرآن، امامان و مراجع)
موسیقی و غنا از جمله مواردی هستند که آیات قرآن به آن اشاره کرده است. در سوره لقمان آیه شش می خوانیم: «و بعضی مردم خریدار سخنان بیهوده و سرگرم کننده اند تا بی هیچ عملی دیگران را از راه خدا گمراه کنند و آن را به سخره گیرند؛ آنان برایشان عذابی خوارکننده است».
در اسلام آهنگ هایی که متناسب با مجالس گناه باشد حرام است ولی اگر آهنگی مفاسد فوق را نداشت مشهور فقها می گویند: «شنیدن آن مجاز است».
در سوره حج، آیه 30می خوانیم: «واجتنبوا قول الزور/ از سخن باطل دوری کنید».
امام صادق(ع) به یکی از اصحاب خود که هنگام قضای حاجت بیشتر توقف می کرد تا آواز و خوانندگی همسایه اش را بیشتر گوش کند، فرمود: «غسل توبه کن و هر چه می توانی نماز بخوان؛ چه بسیار بدحالتی بود اگر با این حال می مردی. کار زشت را به اهلش واگذار زیرا هر چیز، اهلی دارد».
آیت الله مکارم شیرازی در تفسیر آیه شش سوره لقمان درباره جایگزین های موسیقی می نویسد:
«برای برطرف کردن خستگی و ایجاد نشاط، راه های مناسب و سالمی وجود دارد، مانند سیروسفر، ورزش، دید و بازدید، گفت و گوهای علمی و انتقال تجربه و از همه مهم تر ارتباط با آفریدگار هستی که تنها آرام بخش دل هاست، چرا خود را سرگرم لذت هایی کنیم که پایانش ذلت و آتش است؟».
مجله همشهری
مزایا و معایب موسیقی، ساز و آواز رو شرح بدین (حدأکثر 3 خط).
1- کشيده شدن پرده اي روي قلب و درک نکردن بسياري از اسرار هستي 2- لذت نبردن از مناجاتهاي طولاني با خداوند 3- هميشه در تيررس شيطان بودن
شما علاقه ای به موسیقی دارید؟
نميشه گفت علاقه ولي گوش ميدم
موسیقی گوش میدین؟ چه نوعی؟
آره گوش ميدم . نوع خاصي نداره . سنتي ، پاپ و گاهي رپ
خود شما هم آواز میخونید؟ ساز میزنید؟
بعضي مواقع ميخونم
فرق موسیقی خواننده مجاز و غیر مجاز چیه؟
ملاک مجاز یا غیرمجاز بودن، داشتن مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. تو ايران خواننده مجاز و غير مجاز داريم . غير مجازها معروف به خواننده هاي زيرزميني که مجوز ندارن. هر چند الان نميشه خواننده و موسيقي مجاز و غير مجاز رو تشخيص داد