0

مبحث 128 طرح صالحین: «شوخی و مزاح؛ بایدها و نبایدها»

farshon
farshon
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 43957

پاسخ به:مبحث 128 طرح صالحین: «شوخی و مزاح؛ بایدها و نبایدها»

آقای دیمی

مدیر محترم

با تشکر از پاسخگوییتون به سؤالات مطروحه.

من مورد شش را هنوز در مورد خودتون خوب توجیه نشدم. یعنی شما آدم سفت و سختی هستین در مورد پذیرش شوخی؟

یا جزو همون مورد چهار هستین که دوست دارین شوخی از جانب شما با دیگران باشه؟

مدیرتالارلطیفه وطنزوحومه

سه شنبه 10 اسفند 1395  4:23 AM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 mty1378 ehsan007060
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 28735

شوخی حالتی مثبت در ذهن است. خنده دار بودن مسائل نوع خاصی از شادی است، لذا خنده در شادی حائز اهمیت است. وقتی شوخی به خنده برسد و باعث انبساط خاطر شود، جنبه روانی مثبتی را در مخاطب بوجود می آورد.

ولی شوخی زمانی خوب است که همه جوانب آن رعایت شود. اگر شوخی به گوشه و کنایه و تمسخر برسد، مسلّماً تأثیر روحی منفی را در مخاطب بوجود می آورد.

http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

سه شنبه 10 اسفند 1395  11:08 AM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 farshon mty1378 ehsan007060
omiddeymi1368
omiddeymi1368
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 6610

نقل قول farshon

آقای دیمی

مدیر محترم

با تشکر از پاسخگوییتون به سؤالات مطروحه.

من مورد شش را هنوز در مورد خودتون خوب توجیه نشدم. یعنی شما آدم سفت و سختی هستین در مورد پذیرش شوخی؟

یا جزو همون مورد چهار هستین که دوست دارین شوخی از جانب شما با دیگران باشه؟

سلام. خواهش میکنم...

مورد شش میگه که "چرا برخی از شوخی بدشون میاد؟"، ولی من از شوخی بدم نمیاد و اتفاقاً شوخی دو طرفه رو می پسندم. اصلاً هم سفت و سخت نیستم. تازه اگر کسی رو اینجوری ببینم بهش تذکر هم میدم که فلانی چرا اینقد خشکی و یا سفت و سختی؟! اما در بعضی برخوردها که بیشتر در فضای حقیقی رخ میده، با توجه به اون موقعیتی که من و اون شخص توش قرار داریم (که قبلاً هم توضیح دادم) بایستی یه حالت جدّی به خودمون بگیریم و در اونجا شوخی اصلاً مناسب نیست.

مورد چهار هم میگه که "چرا برخی شوخی یک‌طرفه رو دوست دارن؟"، اما من تا جایی که اطلاع دارم آدمی نیستم که اهل شوخی یک‌طرفه باشم. توی قسمت قبل هم اشاره کردم. شوخی باید دو طرفه باشه، تا هر دو نفر حال و هواشون عوض بشه و اصطلاحاً سبب انبساط خاطر هر دو طرف بشه.

در تعجبم که شما چجوری به این نتیجه رسیدید که بنده شامل دو بند فوق میشم؟!!!!

به طور کلّی باید بگم که هر دو جنبه "شوخی" و "جدّی" به وضوح در من مشاهده میشه. و نمیشه گفت که حتماً با این عده "جدّی" و با عده دیگه "شوخ" برخورد میکنم. بستگی داره به جایگاه خودم و اون شخص و همچنین موقعیتی که توش قرار داریم. مثلاً در ارتباط با دانشجویان کلاسم حتماً باید جنبه جدّی قویتر باشه و الّا از آدم بالا میشن و توقع نمره خواهند داشت و بی ظرفیتیشون گل میکنه! اما توی همین کلاس برای اینکه جَو از خشکی و یکنواختی دربیاد لازمه که مقداری شوخی هم انجام بشه که خستگی بچه ها دَر بِرِه. کلاسِ خشک، مُفت نمی ارزه! با شوخی سرِ کلاس کاملاً موافقم. اما در حد اعتدال. خب مشخصه که این شوخی دیگه در تمام 1.5 ساعت نیست! در حد 10 دقیقه وسط کلاس یا بصورت گذری در طول تدریس. البته بیرون از کلاس هم با بعضی از افراد کلاس که واقعاً درسخون و با تربیت و باجنبه هستن و آدم ازشون و از رفتارشون و از روش و مَنِششون خوشش میاد، خب علاوه بر رفت و آمد، شوخی هم میکنه. ولی با بعضی از افرادِ همین کلاس، نباید اصلاً شوخی کرد. چون خود آدم ضرر میکنه. بدلیل اینکه بی جنبه هستن (نه اینکه ناراحت میشن، نه) بلکه از این موضوع سوء استفاده میکنن و بدون هیچ تلاشی آخر ترم آدمو با درخواست نمره بیجا مستأصل میکنن. پس باید حواسمون باشه که با چه کسی شوخی میکنیم و باهاش ارتباط برقرار میکنیم.

واسه كسي خاك گلدون باش،
كه اگه به آسمون رسيد،
بدونه ريشه‌اش كجاست ...

سه شنبه 10 اسفند 1395  1:30 PM
تشکرات از این پست
farshon mty1378 ehsan007060
ailini
ailini
کاربر نقره ای
تعداد پست ها : 499

یک. میونه شما با شوخی چطوره؟ در یک خط توضیح بدین. شوخی خوبه در حد متعادل.

پنج. آیا با هر کسی بایستی شوخی کرد؟ نظرتون در مورد شوخی با بزرگتر از خودتون چیه؟ خیر. با بزرگترا بایستی به خودمون اجازه ندیم.

شش. چرا برخی از شوخی بدشون میاد؟ بی حوصلگی و سنگینی شخصیتشونه.

هفت. شوخی رو تعریف کنید. ایجاد نوعی شابودن که در وجود آدمی شکل می گیره و اعصاب انسان رو خوشحال میکنه.

ده. چکار کنیم با کسی که اهل شوخی نیست خودمونو کنترل کنیم و شوخی نکنیم؟ بقول بابام پا بذاریم رو احساساتمون. خخخخ

یازده. آیا شوخی در هر موقعیت و مکانی جایز است؟ خیر. بستگی به موقعیت سوق الجیشی داره. خخخخ

باراسخون هیچگاه تنها نیستم
چهارشنبه 11 اسفند 1395  9:10 AM
تشکرات از این پست
mty1378 farshon ehsan007060 omiddeymi1368
nori200
nori200
کاربر طلایی3
تعداد پست ها : 1294

یک. میونه شما با شوخی چطوره؟ در یک خط توضیح بدین. اصلاً اهل شوخی نیستم و آدم جدی ای هستم.

شش. چرا برخی از شوخی بدشون میاد؟ حوصلشو ندارند. شوخی شخصیتو پایین میاره.

نه. تفاوت شوخی با تمسخر چیست؟ شوخی وقتی از حدش بگذره تبدیل به تمسخر میشه. البته یکی ممکنه هیچ قصد تمسخری هم نداشته باشه اما طرف مقابلش اینطور برداشت کنه.

ده. چکار کنیم با کسی که اهل شوخی نیست خودمونو کنترل کنیم و شوخی نکنیم؟ اصلاً شوخی نکنیم! 

راسخون امید به زندگی

چهارشنبه 11 اسفند 1395  9:18 AM
تشکرات از این پست
atabak mty1378 farshon ehsan007060 omiddeymi1368
fardost
fardost
کاربر نقره ای
تعداد پست ها : 987

با تشکر از مبحثتون

من با شوخی مشکلی ندارم اما در بسیاری از اوقات شوخی باعث کم کاری میشه و چه بسا ممکنه باعث بر خوردن و منجربه ناراحتی بشه. چرا آدم شوخی کنه تا به اینجا برسه؟ اینقدر گرفتاری در زندگی هست که دیگه به این مبحث نمی رسیم. گاهی اوقات هم که شوخی لازمه اونم در وقت و زمان و موقعیتش. نه اینکه دائماً شوخی بشه کار درستی نیست. حرف زدن و صحبتهای جدی به شوخی هم مخالفم چون باعث ناراحتی میشه. 

راسخون یارهرروزبهترازدیروز
چهارشنبه 11 اسفند 1395  9:25 AM
تشکرات از این پست
mty1378 farshon omiddeymi1368
atabak
atabak
کاربر نقره ای
تعداد پست ها : 660

نقل قول nori200

یک. میونه شما با شوخی چطوره؟ در یک خط توضیح بدین. اصلاً اهل شوخی نیستم و آدم جدی ای هستم.

شش. چرا برخی از شوخی بدشون میاد؟ حوصلشو ندارند. شوخی شخصیتو پایین میاره.

نه. تفاوت شوخی با تمسخر چیست؟ شوخی وقتی از حدش بگذره تبدیل به تمسخر میشه البته یکی ممکنه هیچ قصد تمسخری هم نداشته باشه اما طرف مقابلش اینطور برداشت کنه.

ده. چکار کنیم با کسی که اهل شوخی نیست خودمونو کنترل کنیم و شوخی نکنیم؟ اصلاً شوخی نکنیم!

با سلام 

چرا بایستی آدم اصلاً شوخی نکنه؟ بنظر من شوخی باعث روحیه شادابی میشه. من از کسانی که اصلاً شوخی نمی کنن نمی گم بدم میاد، اما مردم به شادی نیاز دارند و شوخی زمینه ای واسه شادی و خوشحالی میشه پس در مکان و زمان خودش بایستی شوخی کرد و با بزرگترها هم نبایستی شوخی کنیم چرا که باعث بی احترامی نسبت به اونا شدیم. با تشکر

چهارشنبه 11 اسفند 1395  9:29 AM
تشکرات از این پست
mty1378 farshon benhour omiddeymi1368
iraji5
iraji5
کاربر طلایی3
تعداد پست ها : 710

با سلام و احترام

مبحث شوخی و مزاح چیزیه که خوبه. اما در حد و اندازه اش. پسر من خیلی شوخه. همیشه هم بهش گفتم که زیاد با کسی شوخی نکنه. اما کو گوش شنوا. به هر حال برخی شوخی رو نمی پذیرند. من خودم خیلی آدم جدی ای هستم و اصلاً شوخی بردارم نیستم. اما برعکس پسرم تا دلتون بخواد شوخه. فرزاد با توجه به مشکلاتی که در زندگیش داشته، با شوخی مسائلشو حل کرده و شاید اگه کس دیگه ای بجز اون بود تا حالا داغون شده بود. با تشکر

راسخون همیشه درکنارم

چهارشنبه 11 اسفند 1395  9:56 AM
تشکرات از این پست
bibi100
bibi100
کاربر نقره ای
تعداد پست ها : 784

یک. میونه شما با شوخی چطوره؟ در یک خط توضیح بدین. اصلاً شوخی بردار نیستم.

چهار. چرا برخی شوخی یکطرفه رو دوست دارند؟ کلاً با شوخی مخالفم.

پنج. آیا با هر کسی بایستی شوخی کرد؟ نظرتون در مورد شوخی با بزرگتر از خودتون چیه؟ خیر. بستگی به مقتضیات و موقعیت مکانی و جاش داره.

شش. چرا برخی از شوخی بدشون میاد؟ چون آدم جدی ای هستن.

هشت. بعضیها با شوخی حرفای جدّیشونو میزنن اما برخی در لفافه سخن می گویند. این دو با هم چه تفاوتی دارند؟ بستگی به منظور شوخی و موضوع جریان داره. 

راسخون پناهگاه تنهائی ها
چهارشنبه 11 اسفند 1395  10:18 AM
تشکرات از این پست
farshon mty1378 omiddeymi1368
farshon
farshon
کاربر طلایی1

نقل قول iraji5

با سلام و احترام

مبحث شوخی و مزاح چیزیه که خوبه. اما در حد و اندازه اش. پسر من خیلی شوخه. همیشه هم بهش گفتم که زیاد با کسی شوخی نکنه. اما کو گوش شنوا. به هر حال برخی شوخی رو نمی پذیرند. من خودم خیلی آدم جدی ای هستم و اصلاً شوخی بردارم نیستم. اما برعکس پسرم تا دلتون بخواد شوخه. فرزاد با توجه به مشکلاتی که در زندگیش داشته، با شوخی مسائلشو حل کرده و شاید اگه کس دیگه ای بجز اون بود تا حالا داغون شده بود. با تشکر

حالا زیاد سخت نگیرین ولش کنین! دنیا دو روزه. الآن شوخی نکنیم کی شوخی کنیم؟خخخخخ

البته پدرمن سخت گیر و آدم جدی ای هستند.  با اجازه آقای پدر. خخخخ

مدیرتالارلطیفه وطنزوحومه

چهارشنبه 11 اسفند 1395  10:21 AM
تشکرات از این پست
mty1378 benhour omiddeymi1368
mty1378
mty1378
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 7386

نقل قول iraji5

با سلام و احترام

یه جمله هست میگه: نه از اونور بوم بیفت و نه از این ور

قطعاً آدما از آدمای کاملاً جدی و سخت و از آدمای خیلی شوخ که دیگه مزه هر چیزیو میبرن، خوششون نمیاد.

آدم نه باید خیلی شوخ باشه که هر چیزیو به شوخی ببنده و نه مثل شما انقدر جدی و سخت باشه!

میانه روی بهترین کاره.

شما با چی شادی و تفریح میکنید اونوقت؟ وقتی که اصلاً شوخی بردار نیستید؟

شوخی هم یه قسمت مفرح زندگیه.

وقتي مي گوييم علي غريب بود لعنت ميکنيم مردمان آن زمان را 
وقتي مي گوييم حسين غريب بود لعنت ميکنيم مردمان آن زمان را
 خدا نکند روزي بگويند مهدي غريب بود که آينده گان لعنتمان کنند

!جنـگ نـرم , تـفـنـگ نميخواهد چـادر ميخواهد

چهارشنبه 11 اسفند 1395  10:21 AM
تشکرات از این پست
farshon benhour omiddeymi1368
benhour
benhour
کاربر طلایی3
تعداد پست ها : 1566

یک. میونه شما با شوخی چطوره؟ در یک خط توضیح بدین. خوبه بجاش باشه چرا که نه!

چهار. چرا برخی شوخی یکطرفه رو دوست دارند؟ بستگی به ذات و شخصیت و مذاقشون داره.

پنج. آیا با هر کسی بایستی شوخی کرد؟ خیر. باز هم بستگی به شناخت و طرف مقابلمون داره.

شش. چرا برخی از شوخی بدشون میاد؟ به هر حال هر کی اخلاقی داره!

هفت. شوخی رو تعریف کنید. حس خوش رویی و خوشحالی که باعث تمدد اعصاب میشه.

هشت. بعضیها با شوخی حرفای جدّیشونو میزنن اما برخی در لفافه سخن می گویند. با این طرز شوخی مخالفم. 

راسخون مونس دلها

چهارشنبه 11 اسفند 1395  10:27 AM
تشکرات از این پست
fardost
fardost
کاربر نقره ای
تعداد پست ها : 987

حدیث (1) امام باقر عليه السلام :

إِنَّ اللّه  عَزَّ وَ جَلَّ يُحِبُّ المُداعِبَ فِى الجَماعَةِ بِلا رَفَثٍ؛

خداوند عزوجل دوست دارد كسى را كه در ميان جمع شوخى كند به شرط آن كه ناسزا نگويد.

كافى(ط-الاسلامیه) ج2، ص663، ح4

راسخون یارهرروزبهترازدیروز
چهارشنبه 11 اسفند 1395  10:31 AM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368
omiddeymi1368
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 6610

با سلام و تشکر از حضور گرم همه عزیزانِ راسخونی؛

با مطالعه پستهای اخیر مشاهده شد که یک سری از افراد اهل شوخی و مزاح نیستن! به نظر من اینجوری خیلی زندگی خشک و بی روح میشه (هم برای خودِ آدم و هم برای اطرافیان). فک نکنم به این شدّتی هم که بعضی از دوستان اشاره کردن، بوده باشه! چون بعید میدونم بشه این مدلی بود! حتماً لحظاتی هست که آدم حتی ناخودآگاه به مزاح و ایجاد فضایی خوش و مفرّح میپردازه. شاید در بعضیا این نِمود بیشتری داشته باشه و در بعضی هم کمتر و یا خیلی کمتر. ولی بعید میدونم که در حدّ صفر باشه!!!

واسه كسي خاك گلدون باش،
كه اگه به آسمون رسيد،
بدونه ريشه‌اش كجاست ...

چهارشنبه 11 اسفند 1395  11:18 PM
تشکرات از این پست
farshon mty1378
farshon
farshon
کاربر طلایی1

جمع‌بندی و چکیده مبحث 128 طرح صالحین: «شوخی و مزاح؛ بایدها و نبایدها»

بسم الله الرحمن الرحیم

جمع‌بندی مبحث 128 طرح صالحین: «شوخی ومزاح؛ بایدها ونبایدها»

جمع‌بندی و چکیده مبحث 128 طرح صالحین: «شوخی و مزاح؛ بایدها و نبایدها»

* روایات و احادیث در مورد شوخی:

امام باقر علیه السلام می فرمایند: خداوند عزوجل دوست دارد کسى را که در میان جمع شوخى کند به شرط آن که ناسزا نگوید. (کافى، ج2، ص663، ح4)

رسول اکرم صلى الله علیه و آله می فرمایند: من شوخى مى کنم، اما جز حق نمى گویم. (شرح نهج البلاغه، ج6، ص330)

اَهَم نظرات و دیدگاه‌های ذکر شده در این مبحث را می‌توان مختصراً به‌صورت زیر بیان کرد:

1- رعایت حد اعتدال شوخی.

2- یک طرفه بودن شوخی دلیل بر خودبینی و غرور و خودبرتربینی می باشد.

3- با بزرگترها بدلیل احترام قائل شدن نبایستی شوخی کرد.

4- تعریف شوخی: ایجادفضایی گرم و صمیمی و شاد برای بهتر کردنِ حالِ خودمون و اطرافیانمون با حفظ شأن و جایگاهِ همگی و به‌دور از ناحقّی و بی‌عدالتی و بدونِ شکستنِ چارچوبای این فن و هنر.

5- تا توانی دلی بدست آور... در قالب لفافه شوخی نکنیم که باعث دل آزردگی می شود.

6- شوخی نباید به حالت تمسخر مطرح شود.

7- هرشوخی ای را نبایستی در هر مکان و هر زمانی انجام داد، بلکه بستگی به موقعیت دارد.

در پایان، شعری از آقای "منصور مقدم" که فی‌البداهه در خصوص بحثِ «شوخی ومزاح» سروده‌اند را می‌آوریم:

کس ندیدم در جهان الگو شود با این دلیل

شوخیِ بیجا نمود، بی نوا خـوار و ذلیل

نیست هـــر شوخی و طنــزی چـــاره ساز

گــر حبیبی طالبـی بنما محبت چون خلیل

لازم به ذکر است که تمامی مطالب فوق از نوشته‌های دست‌نویسِ دوستانِ شرکت‌کننده در این مبحث گردآوری شده است.

شاد و سلامت باشید...

مدیرتالارلطیفه وطنزوحومه

پنج شنبه 12 اسفند 1395  9:46 AM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 mty1378
دسترسی سریع به انجمن ها