0

آموزش زبان فرانسه

farshon
farshon
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 43957

پاسخ به:آموزش زبان فرانسه

به درس 9 از مجموعه آموزش زبان فرانسه برای نوآموزان خوش آمدید. در این درس می خواهیم به صورت عمومی با ساختار صرف افعال در زبان فرانسه آشنا شویم.

صرف فعل یعنی چه؟

صرف یک فعل (یا حتی یک اسم) به معنی ایجاد تغییرات در آن با توجه به خصوصیات جمله یا اجزای جمله است. ساختار عمومی صرف افعال در زبان فرانسه تا حدی مشابه فارسی است. بیشتر افعال در این زبان با توجه به فاعل جمله صرف می شوند (مشابه فارسی). برای درک بهتر به این جمله توجه کنید:

من تو را دیدم.

در این جمله فعل “دیدم” با توجه به فاعل صرف شده، یعنی چون فاعل اول شخص مفرد بوده (من) فعل نیز به همین صورت صرف شده. پس طبیعتا اگر فاعل را عوض کنیم طریق صرف فعل هم عوض می شود. به این جمله توجه کنید:

او تو را دید.

در این جمله فعل دیدن به صورت “دید” صرف شده یعنی به واسطه تغییر فاعل تغییر کرده. تغییر دادن بخش های دیگر مانند مفعول، تاثیری بر روی صرف فعل نمی گذارد پس باید در هنگام صرف جملات تنها به فاعل آنها توجه کنید. جمله زیر را ببنید:

او شما را دید.

با وجود تغییر مفعول فعل دیدن همچنان به صورت قبلی صرف شده.

تفاوت ها و شباهت های صرف افعال در زبان فرانسه

در زبان فارسی برای صرف یک فعل ابتدا پسوند مصدر ساز آن را برمیداریم (یعنی دیدن تبدیل به دید می شود) و سپس پسوند مناسب را برای صرف به آن اضافه می کنیم. زبان فرانسه هم روند نسبتا مشابهی برای صرف افعال دارد.

در زبان فارسی ما از یک سری پسوند مشابه برای همه افعال استفاده می کنیم. یعنی بدون توجه به اینکه فعل ما چیست همه را به صورت مشابه صرف می کنیم. در زبان فرانسه این موضوع صادق نیست. افعال در این زبان با توجه به نوع مصدرشان به صورت های متفاوتی صرف می شوند. در نتیجه پیش از صرف باید نوع فعل را شناسایی کرده و بعد پسوندهای مناسب را به آن اضافه کنیم.

انواع افعال از نظر نحوه صرف در زبان فرانسه

در زبان فرانسه افعال را از نظر نحوه صرف به سه دسته کلی دسته بندی می کنند. این دسته ها با توجه به حروف آخر مصدر آنها شناسایی می شوند. جدول زیر این سه دسته را مقایسه می کند:

دسته پسوندی مصدری نحوه صرف و نکات
دسته اول er

صرف این افعال کاملا با قاعده و بسیار ساده است.

نمونه فعل: manger (خوردن)

دسته دوم ir

در این افعال برای حالتهای جمع باید تا حدی فعل را تغییر دهیم.

نمونه فعل: finir (تمام کردن)

دسته سوم ir
indre
oir
ettre

دسته سوم از افعال قواعد پیچیده تری برای صرف دارند و گاهی بی قاعده هستند.

نمونه افعال: atteindre (رسیدن)، partir (ترک کردن)، mettre (قرار دادن)، pouvoir  (توانستن)

مدیرتالارلطیفه وطنزوحومه

شنبه 24 تیر 1396  7:10 PM
تشکرات از این پست
farshon
farshon
کاربر طلایی1

به درس 10 از مجموعه آموزش زبان فرانسه برای نوآموزان خوش آمدید. در درس قبل به صورت کلی با روند صرف افعال در زبان فرانسه آشنا شدید. در این درس می خواهیم با روند صرف افعال er آشنا شویم.

افعال er چه نوع افعالی هستند؟

نحوه شناسایی افعال er بسیار ساده است. هر فعلی که مصدر آن به er ختم شود یک فعل er به شمار می رود. همانطور که در درس قبل گفته شد صرف این افعال با قاعده و ساده است. جدول زیر پسوندهای صرف افعال er را نشان می دهد. توجه داشته باشید که برای صرف افعال ابتدا باید نشانه مصدری آنها (er) را حذف کرد و سپس این پسوند های را به فعل اضافه کرد.

پسوند

ضمیر

شخص

-e

je

اول شخص مفرد

-es

tu

دوم شخص مفرد

-e

il/elle/on

سوم شخص مفرد

-ons

nous

اول شخص جمع

-ez

vous

دوم شخص جمع

-ent

ils/elles

سوم شخص جمع

نکته: این جدول مربوط به نحوه صرف افعال در زمان حال است. در برخی زمان ها افعال به شکل دیگری صرف می شوند.

حال با معرفی چهار فعل er پر کاربرد سعی می کنیم آنها را صرف کنیم:

🔊 manger (خوردن) 🔊 chanter (آواز خواندن) 🔊 parler (صحبت کردن) 🔊 donner (دادن)

جدول زیر طریقه صرف هر یک افعال را به همراه ضمیر مناسب آن نشان می دهد:

خوردن         

🔊 manger

من می خورم

🔊 je mange

تو می خوری

🔊 tu manges

او می خورد

🔊 il mange/elle mange

ما می خوریم

🔊 nous mangeons

شما می خورید

🔊 vous mangez

آنها می خورند

🔊 ils mangent/elles mangent

آواز خواندن 🔊 chanter
من آواز می خوانم 🔊 je chante
تو آواز می خوانی 🔊 tu chantes
او اواز می خواند 🔊 il chante/elle chante
ما آواز می خوانیم 🔊 nous chantons
شما آواز می خوانید 🔊 vous chantez
آنها آواز می خوانند 🔊 ils chantent/elles chantent

صحبت کردن 🔊 parler
من صحبت می کنم 🔊 je parle
تو صحبت می کنی 🔊 tu parles
او صحبت می کند 🔊 il parle/elle parle
ما صحبت می کنیم 🔊 nous parlons
شما صحبت می کنید 🔊 vous parlez 
آنها صحبت می کنند 🔊 ils parlent/elles parlent

دادن 🔊 donner
من می دهم 🔊 je donne
تو می دهی 🔊 tu donnes
او می دهد 🔊 il donne/elle donne
ما می دهیم 🔊 nous donnons
شما می دهید 🔊 vous donnez 
آنها می دهند 🔊 ils donnent/elles donnent

مدیرتالارلطیفه وطنزوحومه

چهارشنبه 28 تیر 1396  8:12 PM
تشکرات از این پست
farshon
farshon
کاربر طلایی1

به درس 11 از مجموعه آموزش زبان فرانسه برای نوآموزان خوش آمدید. در درس قبل طریقه صرف افعال er را آموختیم. در این درس می خواهیم طریق صرف افعال ir را یادبگیریم.

افعال ir چطور افعالی هستند؟

مشابه افعال er هر فعلی که مصدر آن به ir ختم شود یک فعل ir به شمار می رود. البته باید بدانید که افعال ir به دو دسته با قاعده و بی قاعده تقسیم می شوند. همه مطالب این درس در رابطه با افعال ir با قاعده است. جدول زیر پسوندهای صرف افعال ir را نشان می دهد. توجه داشته باشید که برای صرف افعال ابتدا باید نشانه مصدری آنها (ir) را حذف کرد و سپس این پسوند های را به فعل اضافه کرد.

پسوند

ضمیر

شخص

-is

je

اول شخص مفرد

-is

tu

دوم شخص مفرد

-it

il/elle/on

سوم شخص مفرد

-issons

nous

اول شخص جمع

-issez

vous

دوم شخص جمع

-issent

ils/elles

سوم شخص جمع

نکته: این جدول مربوط به نحوه صرف افعال در زمان حال است. در برخی زمان ها افعال به شکل دیگری صرف می شوند.

افعال ir بی قاعده

باید بدانید که بر خلاف افعال er، همه افعال ir با قاعده نیستند. البته دسته بزرگی از آنها با قاعده هستند اما برخی از آنها به شکل دیگری صرف می شوند. در درس بعد در مورد این افعال بیشتر صحبت خواهیم کرد.

حال با معرفی 3 فعل ir جدید سعی می کنیم آنها را با توجه به جدول بالا صرف کنیم:

🔊 choisir (انتخاب کردن) 🔊 finir (تمام کردن) 🔊 réussir (موفق شدن)

انتخاب کردن   

🔊 choisir

انتخاب می کنم

🔊 choisis

انتخاب می کنی

🔊 choisis

انتخاب می کند

🔊 choisit

انتخاب می کنیم

🔊 choisissons

انتخاب می کنید

🔊 choisissez  

انتخاب می کنند

🔊 choisissent

تمام کردن      

🔊 finir

تمام می کنم

🔊 finis

تمام می کنی

🔊 finis

تمام می کند

🔊 finit

تمام می کنیم

🔊 finissons

تمام می کنید

🔊 finissez

تمام می کنند

🔊 finissent

موفق شدن     

🔊 réussir

موفق می شوم

🔊 réussis

موفق می شوی

🔊 réussis

موفق می شود

🔊 réussit

موفق می شویم

🔊 réussissons

موفق می شوید

🔊 réussissez

موفق می شوند

🔊 réussissent

مدیرتالارلطیفه وطنزوحومه

جمعه 30 تیر 1396  9:42 AM
تشکرات از این پست
farshon
farshon
کاربر طلایی1

به درس 12 از مجموعه آموزش زبان فرانسه برای نوآموزان خوش آمدید. در این درس قصد داریم نحوه صرف افعال بی قاعده را بررسی کنیم.

به چه افعالی بی قاعده می گویند؟

در دو درس قبلی با دو دسته اصلی از افعال زبان فرانسه و نحوه صرف آنها آشنا شدید. در تعریف ساده می توانیم هر فعلی را که به این دو روش صرف نمی شود بی قاعده بنامیم. البته افعال بی قاعده در زبان فرانسه آنقدر هم بی قاعده نیستند. صرف این افعال تنها در برخی قسمت ها تا حدی با دو قاعده گفته شده متفاوت است.

در این درس قصد نداریم نحوه صرف همه افعال بی قاعده را بررسی کنیم. تنها چیزی که نیاز است یاد بگیرید این است که دسته سوی از افعال هم وجود دارد که به دو قاعده درسهای قبل صرف نمی شود. در بخش های آینده بیشتر در مورد افعال بی قاعده صحبت می کنیم.

مقایسه افعال بی قاعده و افعال با قاعده

معروف ترین دسته افعال بی قاعده، افعالی هستند که مشابه فعل partir (ترک کردن) صرف می شوند. (برخی کتابها این افعال را به عنوان دسته سوم افعال با قاعده معرفی می کنند!) فعل partir یک فعل ir است اما کمی (و فقط کمی) متفاوت از بقیه افعال ir صرف می شود. برای یادآوری نحوه صرف افعال باقاعده ir را در جدول زیر می بینیم و بعد با نحوه صرف فعل partir مقایسه می کنیم.

نحوه صرف افعال باقاعده ir

پسوند

ضمیر شخص

-is

je اول شخص مفرد

-is

tu دوم شخص مفرد

-it

il/elle/on سوم شخص مفرد

-issons

nous اول شخص جمع

-issez

vous دوم شخص جمع

-issent

ils/elles سوم شخص جمع

حال به نحوه صرف فعل partir دقت کنید:

🔊 partir 

ترک کردن

🔊 je pars

من ترک می کنم

🔊 tu pars

تو ترک می کنی

🔊 il part

او ترک می کند

🔊 nous partons

ما ترک می کنیم

🔊 vous partez

شما ترک می کنید

🔊 ils partent

آنها ترک می کنند

اگر به اندازه کافی به نحوه صرف partir دقت کرده باشید متوجه تفاوت شده اید:

در صرف این فعل در حالت اول شخص، دوم شخص و سوم شخص به جای حذف ir ما tir را حذف می کنیم و به جای اضافه کردن is-is-it ما s-s-t را اضافه می کنیم. (در واقع در حالت مفرد از پسوند i را حذف می کنیم)

در حالت های جمع هم پس از حذف ir به جای اضافه کردن issons-issez-issent ما ons-ez-ent را اضافه می کنیم. (در واقع در حالت جمع از پسوند iss را حذف می کنیم.)

برای درک بهتر می توانید در جدول زیر نحوه صرف شدن دو فعل دیگر مشابه partir را ببنید:

فعل

mentir
(دروغ گفتن)

je mens, tu mens, il ment, nous mentons, vous mentez, ils mentent

sortir
(بیرون رفتن)

je sors, tu sors, il sort, nous sortons, vous sortez, ils sortent

دسته دیگر بسیار رایج از افعال بی قاعده افعالی هستند که مشابه فعل ouvrir (باز کردن) صرف می شوند. ouvrir هم همانطور که از ظاهرش پیداست یک فعل ir است اما نکته اینجاست که شبیه افعال er صرف می شود. برای یادآوری یک بار دیگر نحوه صرف افعال er را در جدول زیر می بنیم:

پسوند

ضمیر شخص

-e

je اول شخص مفرد

-es

tu دوم شخص مفرد

-e

il/elle/on سوم شخص مفرد

-ons

nous اول شخص جمع

-ez

vous دوم شخص جمع

-ent

ils/elles سوم شخص جمع

حال به نحوه صرف فعل ouvrir در جدول زیر توجه کنید:

🔊 ouvrir

باز کردن

🔊 j’ouvre

من باز می کنم

🔊 tu ouvres

تو باز می کنی

🔊 il ouvre

او باز می کند

🔊 nous ouvrons

ما باز می کنیم

🔊 vous ouvrez

شما باز می کنید

🔊 ils ouvrent

آنها باز می کنند

نحوه صرف این فعل پس از حذف ir کاملا مشابه افعال er است و این باعث بی قاعده بودن آن است. برای درک بهتر می توانید در جدول زیر نحوه صرف دو فعل دیگر بی قاعده را ببنید:

فعل  
offrir
(پیشنهاد کردن)
j’offre, tu offres, il offre, nous offrons, vous offrez, ils offrent
souffrir
(رنج کشیدن)
je souffre, tu souffres, il souffre, nous souffrons, vous souffrez, ils souffrent

آیا این افعال همه بی قاعده بودند؟

خیر. دو دسته اصلی دیگر هم در افعال بی قاعده وجود دارند که برای پیچیده نشدن درس فعلا به آنها نمی پردازیم. (بعدا حتما در مورد آنها صحبت می کنیم.) برای یک آشنایی اولیه این دو دسته افعالی هستند که مشابه dire (گفتن) یا aller (رفتن) صرف می شوند.

چطور افعال بی قاعده را بشناسم؟

فعلا نیازی نیست خیلی نگران افعال بی قاعده باشید. تعداد افعال بی قاعده زبان فرانسه خیلی زیاد نیست و بیشتر آنها هم دارای ساختاری مشخص و تا حدی مشابه با افعال با قاعده هستند (همانطور که در مورد نمونه های این درس دیدید). در ضمن بیشتر واژه نامه ها به قاعده بودن افعال اشاره می کنند. در طول زمان و در زمان یادگیری کلمات جدید هرجا به افعال بی قاعده برخورد کردید نحوه صرف آن را به صورت جدا یاد می گیرید.

مدیرتالارلطیفه وطنزوحومه

چهارشنبه 4 مرداد 1396  11:14 AM
تشکرات از این پست
farshon
farshon
کاربر طلایی1

به درس 13 از مجموعه آموزش زبان فرانسه برای نوآموزان خوش آمدید. در این درس قصد داریم با نام رنگ ها در زبان فرانسه آشنا شویم. جدول زیر لیست رنگ ای کاربردی با ذکر معادل فرانسوی آنها را نشان می دهد.

فارسی

فرانسه

تلفظ

قرمز

🔊 rouge

/ʀuʒ/

نارنجی

🔊 orange

/ɔʀɑ̃ʒ/

زرد

🔊 jaune

/ʒon/

سبز

🔊 vert / 🔊 verte

/vɛʀ/ /vɛʀt/

آبی

🔊 bleu / 🔊 bleue

/blø/

بنفش

🔊 violet / 🔊 violette

/vjɔlɛ/ /vjɔlɛt/

سفید

🔊 blanc / 🔊 blanche

/blɑ̃/ /blɑ̃ʃ/

قهوه ای

🔊 brun / 🔊 brune / 🔊 marron

/bʀõ/ /bʀyn/ /maʀɔ̃/

سیاه

🔊 noir / 🔊 noire

/nwaʀ/

صورتی

🔊 rose

/ʀoz/

طلایی

🔊 doré / 🔊 dorée

/dɔʀe/

نقره ای

🔊 argenté / 🔊 argentée

/aʀʒɑ̃te/

خاکستری

🔊 gris / 🔊 grise

/gʀi/ /gʀiz/

نکته: همانطور که می بینید بعضی رنگ ها چند معادل دارند یا به دو شکل متفاوت نوشته می شوند. برای یادگیری از گزینه اول استفاده کنید. اما اگر جایی شکل متفاوتی از نوشتار این رنگ ها را دیدید با آن آشنا باشید.

مدیرتالارلطیفه وطنزوحومه

شنبه 14 مرداد 1396  11:25 AM
تشکرات از این پست
farshon
farshon
کاربر طلایی1

به درس 14 از مجموعه آموزش زبان فرانسه برای نوآموزان خوش آمدید. در درس 7 با اعداد 1 تا 10 در زبان فرانسه آشنا شدیم. در این درس می خواهیم با اعداد 11 تا 19 در زبان فرانسه آشنا شویم.

برای یادآوری در جدول زیر می توانید اعداد 1 تا 10 را یک بار دیگر ببنید. در ادامه به این اعداد نیاز خواهیم داشت.

1

🔊 Un

/œ̃̃̃/

2

🔊 Deux

/dø/

3

🔊 Trois

/tʀwɑ/

4

🔊 Quatre

/katʀ/

5

🔊 Cinq

/sɛ̃k/

6

🔊 Six

/sis/

7

🔊 Sept

/sɛt/

8

🔊 Huit

/ʽɥit/

9

🔊 Neuf

/nœf/

10

🔊 Dix

/dis/

اعداد 11 تا 19

در زبان فرانسه اعداد 11 تا 16 قاعده ای برای ساخت ندارند. در واقع باید آنها را مثل اعداد 1 تا 10 حفظ کنید. اما برای اعداد 17 تا 19 با اضافه کردن dix (ده) به عدد یک رقمی شکل دو رقمی آن را می سازیم. مثلا 17 به صورت زیر ساخته می شود:

Dix + Sept = Dix-sept

10 + 7 = 17

برای 18 و 19 هم ساختار مشابهی داریم. جدول زیر اعداد 11 تا 19 به زبان فرانسه را نشان می دهد:

Eleven

🔊 Onze  

/ɔ̃z/

Twelve

🔊 Douze

/duz/

Thirteen

🔊 Treize

/tʀɛz/

Fourteen

🔊 Quatorze

/katɔʀz/

Fifteen

🔊 Quinze

/kɛ̃z/

Sixteen

🔊 Seize

/sɛz/

Seventeen

🔊 Dix-sept

/disɛt/

Eighteen

🔊 Dix-huit

/dizɥit/

Nineteen

🔊 Dix-neuf

/diznœf/

مدیرتالارلطیفه وطنزوحومه

یک شنبه 15 مرداد 1396  2:59 PM
تشکرات از این پست
farshon
farshon
کاربر طلایی1

به درس 15 از مجموعه آموزش زبان فرانسه برای نوآموزان خوش آمدید. در این درس می خواهیم با اعداد 20 تا 99 در زبان فرانسه آشنا شویم. در درس قبل با اعداد تا 19 آشنا شدید. از آنجا که ساختار اعداد در زبان فرانسه کمی نا آشنا یا عجیب است اعداد 20 تا 99 را به دو بخش تقسیم می کنیم و به صورت جداگانه بررسی می کنیم.

اعداد 20 تا 69

اعداد 2 رقمی 20، 30، 40، 50 و 60 در زبان فرانسه بی قاعده هستند. پس باید آنها را به صورت جداگانه حفظ کنید. جدول زیر به شما در این مورد کمک می  کند:

20

🔊 Vingt

/vɛ̃/

30

🔊 Trente

/tʀɑ̃t/

40

🔊 Quarante

/kaʀɑ̃t/

50

🔊 Cinquante

/sɛ̃kɑ̃t/

60

🔊 Soixante

/swasɑ̃t/

بعد از یاد گرفتن این اعداد، ساختن بقیه اعداد دو رقمی تا 69 خیلی سخت نیست. کافیست رقم دوم را در کنار رقم اول قرار دهید. البته اعداد دو رقمی ای که رقم اول آنها یک است یک تفاوت کوچک دارند. به جدول زیر توجه کنید:

20

🔊 vingt

21

🔊 vingt et un

22

🔊 vingt-deux

23

🔊 vingt-trois

24

🔊 vingt-quatre

25

🔊 vingt-cinq

26

🔊 vingt-six

27

🔊 vingt-sept

28

🔊 vingt-huit

29

🔊 vingt-neuf

برای عدد 21 بین یک و بیست حرف اضافه et به معنای “و” را داریم. در حالی که بقیه اعداد دو رقمی این حرف را ندارند. این مورد در مورد بقیه اعداد هم صادق است. به جدول زیر دقت کنید:

30

🔊 trente

31

🔊 trente et un

32

🔊 trente-deux

33

🔊 trente-trois

34

🔊 trente-quatre

35

🔊 trente-cinq

36

🔊 trente-six

37

🔊 trente-sept

38

🔊 trente-huit

39

🔊 trente-neuf

همه اعداد تا عدد 69 به همین صورت ساخته می شوند.

اعداد 69 تا 99

این قسمت از ساختار اعداد فرانسه ممکن است برای شما کمی عجیب باشد. در زبان فرانسه اعداد دو رقمی بالاتر از 69 را به صورت ترکیبی می سازند. در زبان فرانسه اعداد دو رقمی 70، 80 و 90 را به صورت زیر می سازند:

70 = soixante-dix (60+10)

80 = quatre-vingts (4*20)

90 = quatre-vingt-dix (4*20+10)

این ساختار باقی مانده از اعداد لاتین است. (سیستم اعداد لاتین ده گانه نبود.)

پس برای گفتن عدد 70 در واقع باید بگوید “60 – 10” این ساختار برای اعداد دیگر هم ادامه پیدا می کند. برای مثال 71 می شود “60 – 11” و به همین صورت. جدول های زیر اعداد 70 تا 99 را نشان می دهند:

70

🔊 soixante-dix

71

🔊 soixante et onze

72

🔊 soixante-douze

73

🔊 soixante-treize

74

🔊 soixante-quatorze

75

🔊 soixante-quinze

76

🔊 soixante-seize

77

🔊 soixante-dix-sept

78

🔊 soixante-dix-huit

79

🔊 soixante-dix-neuf

80

🔊 quatre-vingts (*)

81

🔊 quatre-vingt-un

82

🔊 quatre-vingt-deux

83

🔊 quatre-vingt-trois  

84

🔊 quatre-vingt-quatre

85

🔊 quatre-vingt-cinq

86

🔊 quatre-vingt-six

87

🔊 quatre-vingt-sept

88

🔊 quatre-vingt-huit

89

🔊 quatre-vingt-neuf

نکته: vingts زمانی که بین دو عدد باشد s را از دست می دهد. پس در اعداد 81 تا 89 خواهیم داشت vingt.

90

🔊 quatre-vingt-dix

91

🔊 quatre-vingt-onze

92

🔊 quatre-vingt-douze

93

🔊 quatre-vingt-treize

94

🔊 quatre-vingt-quatorze

95

🔊 quatre-vingt-quinze

96

🔊 quatre-vingt-seize

97

🔊 quatre-vingt-dix-sept

98

🔊 quatre-vingt-dix-huit

99

🔊 quatre-vingt-dix-neuf

مدیرتالارلطیفه وطنزوحومه

یک شنبه 22 مرداد 1396  9:01 AM
تشکرات از این پست
farshon
farshon
کاربر طلایی1

به درس 16 از مجموعه آموزش زبان فرانسه برای نوآموزان خوش آمدید. در این درس می خواهیم با برخی اصطلاحات رایج و روش های معرفی کردن خود آشنا شویم.

سلام کردن

در زبان فرانسه چند نوع سلام رایج داریم. احتمالا از قبل با واژه Bonjour (سلام یا روزخوش) آشنا هستید. Bonjour را میتوان سلام معمولی دانست از Bonjour می توانید هر ساعتی از روز و در هر شرایطی استفاده کنید. همچنین می توانید از واژه Salut هم برای سلام کردن استفاده کنید. Salut دوستانه است و بهتر است در موقعیت های رسمی از آن استفاده نکنید. در پایین چند اصطلاح رایج برای سلام کردن را می بینید:

🔊 Bonjour /bɔ̃ʒuʀ/

(سلام، روز بخیر)

🔊 Salut /saly/

(سلام [دوستانه])

🔊 Bonsoir  /bɔ̃swaʀ/

(عصر بخیر) * زمانی که هوا تاریک شده میتوانید از آن استفاده کنید.

خداحافظی کردن

برای خداحافظی چند روش رایج وجود دارد. Au revoir (خداحافظ) رایج ترین روش خداحافظی کردن است. البته در موقعیت های دوستانه از Salut هم می توانید برای خداحافظی استفاده کنید (بله درست است، Salut میتواند به جای سلام و خداحافظ استفاده شود.) در پایین چند اصطلاح رایج برای خداحافظی کردن را می بینید:

🔊 Au revoir   /ɔʀ(ə)vwaʀ/

(خداحافظ)

🔊 Salut  /saly/

(خداحافظ [دوستانه])

🔊 A plus tard  /a ply taʀ/

(بعدا می بینمت.)

🔊 A demain  /a dəmɛ̃/

(فردا می بینمت.)

معرفی کردن خود

معرفی کردن خود در زبان فرانسه ساده است. اسم خود را بعد از جمله Je m’appelle… /ʒə mapɛl/ بگذارید. به مثال های زیر توجه کنید:

🔊 Je m’appelle Babak.

(اسم من بابک است.)

🔊 Je m’appelle Yasmine.

(اسم من یاسمن است.)

اگر دوست داشته باشید می توانید نام خانوادگی خود را هم با همین جمله بگویید.

نکته: Je m’appelle در معنای تحت الفظی یعنی “من خودم را … می نامم.” این طرز ساختن جملات شاید در ابتدا به نظر شما عجیب برسد ولی رفته رفته به آن عادت می کنید.

گفتن سن

برای اشاره به سن خود می توانید از جمله J’ai ____ ans استفاده کنید. در درس قبل با اعداد دو رقمی آشنا شدید. پس در صورتی که سنتان کمتر از 100 سال باشد مشکلی در گفتن سن خود نخواهید داشت. به مثال های زیر توجه کنید:

🔊 J’ai vingt-deux ans.

(من 22 ساله هستم / من 22 سال سن دارم.)

🔊 j’ai quinze ans.

(من 15 ساله هستم / من 15 سال سن دارم.)

🔊 J’ai soixante-sept ans.

(من 67 ساله هستم / من 67 سال سن دارم.)

مدیرتالارلطیفه وطنزوحومه

دوشنبه 23 مرداد 1396  2:04 PM
تشکرات از این پست
ms57bd45
ms57bd45
کاربر طلایی2
تعداد پست ها : 1141

با تشکر

صدایی برای پخش کردن موجود نیست

دوشنبه 23 مرداد 1396  4:18 PM
تشکرات از این پست
farshon
farshon
farshon
کاربر طلایی1

به درس 17 از مجموعه آموزش زبان فرانسه برای نوآموزان خوش آمدید. در این درس می خواهیم با روش منفی کردن جملات در زبان فرانسه آشنا شویم.

در درس 9 تا 12 با صرف انواع افعال در زبان فرانسه آشنا شدید. در این درس سعی می کنیم جمله های ساده ساخته شده با این افعال را منفی کنیم.

قاعده کلی منفی کردن

برخلاف بیشتر زبان های اروپایی نشانه منفی ساز در زبان فرانسه دو بخشی است. در زبان فرانسه از نشانه ne … pas برای منفی کردن جملات استفاده می شود (البته نشانه های دیگری هم وجود دارند که در درس های بعد با آنها آشنا می شویم).

به صورت کلی برای منفی کردن هر فعلی کافیست دو نشانه ne … pas را دو طرف آن بگذاریم. به مثال زیر توجه کنید:

🔊 Je suis Tom. 

(من تام هستم.)

🔊 Je ne suis pas Tom. 

(من تام نیستم.)

نکته: نشانه منفی ساز صرف نمی شود. پس بدون توجه به نوع صرف فعل همیشه می توان از آن به یک صورت ثابت استفاده کرد.

🔊 Ce sont Nathan et Lucas. 

(آنها نیتن و لوکاس هستند.)

🔊 Ce ne sont pas Nathan et Lucas. 

(آنها نیتن و لوکاس نیستند.)

استثنای کوچک

در صورتی که فعل با حروف صدادار (a, e, i, o, u) یا حرف h صامت  شروع شود، بخش اول نشانه منفی ساز از ne به ‘n تغییر می کند و کنار فعل قرار می گیرد. در واقع میتوان گفت نشانه منفی ساز تا حدی با فعل ترکیب می شود. به مثال زیر توجه کنید:

🔊 Il est Nathan. 

(او نیتن است.)

🔊 Il n’est pas Nathan. 

(او نیتن نیست.)

تمرین: جملات زیر را منفی کنید (زیر فعل جمله خط کشیده شده):

Elle chante. (او آواز می خواند.)

c’est une fleur. (این یک گل است.)

Nous mangeons de la salade. (ما سالاد می خوریم.)

مدیرتالارلطیفه وطنزوحومه

دوشنبه 6 شهریور 1396  10:37 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها