ایسنا/ وزیر علوم با بیان اینکه در دو سال گذشته به دنبال افزایش کیفیت آموزش عالی بودهایم، گفت: در سال گذشته بیش از ۶۰۰ رشته که ۱۰ سال از عمر آموزشی آنها گذشته بود، بازنگری شدند و در سال جاری نیز رشتههایی که بیش از ۵ سال از عمر آنها میگذرد، بازنگری میشود.
دکتر محمد فرهادی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری امروز در برنامه افتتاح همزمان ۷۲ پروژه عمرانی دانشگاه پیام نور در کشور به صورت ویدئو کنفرانس و افتتاح دو نمایندگی دانشگاه پیام نور در خارج از کشور، اظهار کرد: در زمینه خوداتکایی در تربیت نیروی انسانی که منابع اصلی توسعه هستند در سالهای اخیر توفیقات چشمگیری را داشتهایم، به طوری که در اوایل پیروزی انقلاب تعداد دانشجویان و رشتههای تحصیلات تکمیلی به تعداد محدودی میرسید؛ اما در حال حاضر به برکت توجه و برنامهای که نظام جمهوری اسلامی داشت، همه مراکز آموزش عالی به خوداتکایی رسیده و عدالت آموزشی در بعد آموزش عالی به وجود آمده و روشهای آموزشی، آموزشهای مهارتی، آموزشهای کاربردی در حد تربیت متخصص و آموزشهای نیمهحضوری و حضوری در داخل و خارج از کشور توسعه یافته است.
فرهادی ادامه داد: در حال حاضر آنچه به دنبال آن هستیم، بخش کیفیت آموزش عالی است و اینکه رشتههای مدرن و جدید جایگزین رشتههای تحصیلی قدیمی که عمرشان تمام شده، بشود. در این راستا در دو سال گذشته در برنامهریزیهای آموزشی رشتههای تکراری نداشتهایم و آنچه اضافهشده رشتههای جدید و بینرشتهایها بودهاند که با تغییر محتوای آموزشی در حد کارشناسی برنامهریزی شدهاند و بیش از ۶۰۰ رشته در سال گذشته که ۱۰ سال از عمر آنها گذشته بود، بازنگری شدند.
وی ادامه داد: امسال نیز رشتههایی که بیش از ۵ سال از عمرشان گذشته، بازنگری میشوند.
وزیر علوم ادامه داد: با تکنولوژیهای جدیدی که به وجود آمده، پذیرش دانشجو میتواند محدودیتی نداشته باشد و شاهد فعالیت شعب دانشگاه پیام نور در خارج از کشور هستیم و این دانشگاه با استفاده از این شیوهها میتواند پیشتاز باشد.
فرهادی ادامه داد: در حال حاضر با بحث تکنولوژیها میتوان در آینده به صورت مجازی آزمایشگاههایی را ایجاد کرد و فناوری بسیار خوب و مفیدی در درون دانشگاهها به وجود میآید.
وزیر علوم با بیان اینکه ایران در منطقه، رتبه اول و در دنیا رتبه شانزدهم در زمینه تولید علم را دارد و سهم ما از تولید علم ۱٫۸ و در استنادات ۲٫۲ و نوآوری ۷۸ در کل دنیا است.
وی خاطرنشان کرد: سمت و سوی ما به این است که بتوانیم محصول علمی داشته باشیم و اینها همه در حال انجام است و همکاریهای بینالمللی و پذیرش دانشجو از دیگر کشورها نیز از برنامههایی است که دنبال میکنیم.