0

وظایف نظامی و انتظامی منتظران!

 
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 81124
محل سکونت : تهران

وظایف نظامی و انتظامی منتظران!

وظایف نظامی و انتظامی منتظران!
به گزارش گروه مهدویت خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین خدامراد سلیمیان، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در کتاب «نقش مردم در انقلاب جهانی حضرت مهدی علیه السلام» می‌نویسد:

 

از مهم‌ترين وظايف دوران غيبت به عنوان زمينه سازی، آمادگي پيوسته و راستين از جهت توانمندی جسمانی است. در اين‌باره در کتاب‌هاي روايي روايات فراواني وجود دارد.

 امام باقر عليه السلام در پی آيه شريف«يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَ صابِرُوا وَ رابِطُوا»؛ ای كسانی كه ايمان آورده‏ايد، شکيبايي كنيد و ايستادگی ورزيد و مرزها را نگهبانی كنيد. فرمودند: «اصْبِرُوا عَلَي أَدَاءِ الْفَرَائِضِ وَ صَابِرُوا عَدُوَّكُمْ وَ رَابِطُوا إِمَامَكُمْ المنتظر؛ بر انجام واجبات شکيبايي کنيد و برابر دشمنان، يکديگر را ياري نماييد و براي ياري پيشواي منتظَر، همواره آمادگي خود را حفظ کنيد».

برخلاف پندار برخي که «رابطوا» را ممکن است، بر ايجاد ارتباط و ملاقات با حضرت معنا کنند، اين واژه به معناي آمادگي براي مبارزه است و از سخنان پيشوايان معصومان عليهم ‌السلام به دست مي‌آيد، مرابطه بر دو گونه است:

گونه اوّل: آن است که گروهي از مسلمانان در مرزهاي کشورهاي اسلامي براي دور کردن دشمنان آماده باشند.

گونه دوم: آن است که مؤمنان در هر حال، منتظر فرج معصومان عليهم‌ السلام باشند، و در فرمانبرداری امر آن‌ها و شکيبايي بر طول زمان ظهور و فرج و در آنچه در حال ناپيدايي آن‌ها و امر آن‌ها است، ثابت قدم باشند، و در اين حال، تا اندازه امکان آماده باشند؛ عزم بر ياري ايشان در هنگام ظهور داشته باشند و از نظر ظاهري و جسمي هم در امر آن‌ها ثابت قدم باشند.

 

امام صادق عليه‌ السلام فرمودند: «هر يک از شما براي ظهور قائم عجل الله تعالي فرجه جنگ‌افزاری فراهم کنيد؛ اگر چه يک تير باشد. اميد است همين که كسي اين نيّت را داشته باشد، حقّ تعالي او را از ياران و ياوران او قرار دهد.»

به دست‌آوردن توان و قوّت، براي رودررويي با تهديدهاي دشمنان، همواره مورد پافشاری آموزه‌هاي ديني بوده است. قرآن کريم با همة صراحت بر اين مهم تأکيد کرده، پيروان خود را به فراهم‌نمودن همة ابزارهاي ممکن در اين راه سفارش مي کند.

اين آموزه ها اگرچه درباره همه انسان‌ها و همة دوران‌هاست، اما با توجه به حساسيت دوران غيبت و آستانة ظهور، اين آمادگي، اهميت فراواني دارد. يکي از نمودهاي زمينه‌سازي توانمند، آمادگي جسماني براي حضور در زمان ظهور است. امام صادق عليه السلام درباره ويژگي‌هاي ياران امام مهدي عجل الله تعالي فرجه، توان جسماني هر کدام از آن ها را برابر چهل مرد نيرومند دانسته، قلب هاي آن ها را بسان پولادی استوار توصيف کرده که اگر بر كوه‌هاي آهن بگذرند، آن را بَر كَنند و شمشيرهاي خود را در نيام نكنند تا آن كه خداي تعالي خشنود گردد.

حضرت مهدي عجل ‌الله تعالي فرجه پس از آگاه‌کردن جهانيان و اتمام حجت با آنان، به ناگزير با ستم‌گران و دشمنان، جنگ خونيني كرده و همانند جدّ بزرگوار خود، برخورد تندی با آنان خواهد داشت. از روايات استقاده مي‌شود که او در اين رودررويي از ياران خود نيز ياری مي‌خواهد و آنان نيز در نهايت شجاعت در کنار آن حضرت(عج) با دشمنان مبارزه خواهند کرد.

حال، چنين ياراني، مي‌بايست پيش از ظهور فراهم آيند و اين شدنی نيست، مگر با افزايش توان و قدرت جسماني در عصر انتظار. چنان چه همه منتظران به اين امور مهم و پايه‌ای توجه لازم را داشته باشند، بدون ترديد، براي چگونگی درک دوران ظهور نقش مؤثري ايفا خواهند كرد.

در هر حال قيام حضرت مهدي عجل ‌الله فرجه مبارزه‌اي است در برابر نيروهاي كفر جهاني و برخلاف پندار برخي، اين پيروزي با سختي‌ها و ناملايمات فراواني آميخته خواهد شد كه بايسته است زمينه‌سازان آن قيام جهاني، به بهترين صورت ممكن خود را آماده سازند. موسي بن بكر واسطي از بشير نبّال روايت كرده كه گفت: به امام باقر عليه‌ السلام عرض كردم: آنان مي ‏گويند كه مهدي عجل الله فرجه اگر قيام كند، كارها به خودي خود براي او برقرار مي‏شود و به اندازه حجامتي خون نمي‏ريزد. آن حضرت(عج) فرمودند: «كَلَّا وَ الَّذِي نَفْسِي بِيَدِهِ لَوِ اسْتَقَامَتْ لِأَحَدٍ عَفْواً لَاسْتَقَامَتْ لِرَسُولِ اللَّهِ صلی الله علیه و آله حِينَ أُدْمِيَتْ رَبَاعِيَتُهُ وَ شُجَّ فِي وَجْهِهِ كَلَّا وَ الَّذِي نَفْسِي بِيَدِهِ حَتَّي نَمْسَحَ نَحْنُ وَ أَنْتُمُ الْعَرَقَ وَ الْعَلَقَ ثُمَّ مَسَحَ جَبْهَتَهِ؛‏ هرگز چنين نيست؛ سوگند به آنكه جانم در دست اوست! اگر كارها به خودي خود، براي كسي برقرار و رو به راه مي‏ شد، به طور مسلّم براي رسول خدا(ص) درست مي‌شد؛ آن‌گاه كه دندان‌هاي پيشين آن حضرت(ص) شكست و صورتش را زخم رسيد! نه هرگز، سوگند به آن‌كه جان من در دست اوست [چنين نخواهد شد] تا آنكه ما و شما عرق و خون بسته شده را پاك كنيم.» سپس آن حضرت(ع) پيشاني خود را ـ به عنوان نشانه‌ای از آن حالت ـ پاك كرد.

شكي نيست كه دشمنان آن‌گاه كه نابودي خود را در قيام آن حضرت(عج) ببينند همه تلاش خود را براي بقاي خود به كار خواهند گرفت و اين گونه نخواهد بود كه به راحتي تسليم شوند! و بر همه منتظران آن دوران نورانی است تا در عرصه نظامی و افزايش توانمندی های جسمانی خود تلاش وافری داشته باشند.

فراموش نکنيم که اين ويژگی ها، اختصاصی به برخی از انسان ها (ياران و ياوران) ندارد، بلکه همه کسانی که در انتظار آن انقلاب بزرگ به سر می برند به نسبت می بايست آمادگی مناسب را به دست آورند.

 

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

جمعه 15 بهمن 1395  10:28 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها