لیدی الیزابت
نویسنده : آلیسون وبر
مترجم : طاهره صدیقیان
تعداد صفحه : 584 صفحه
قیمت : 10000 تومان
انتشارات : کتابسرای تندیس
ملکه الیزابت اول برای کشور انگلستان بیانگر نقطهی قوت، همگرایی و قدرت است. او کسیست که توانست مرزهای کشوری را بهحدِ یک امپراتوری گسترش بدهد و سیاستهای زیرکانهاش در طول نزدیک به پنجاه سال سلطنت باعث شد، تا سنت و هویت در کشور رشد بکند. تا قرنها بعد، معماران خانههای اشرافی انگلستان را به افتخار ملکه شکل میدادند: بهصورت حرف E انگلیسی که حرف اول نام بانو بود.
کتابها، فیلمها و سریالهای گوناگونی در طول تاریخ به کنکاش زندگی و برهههای حساب زندگانی این زن و این کشور در زمان او پرداختهاند. هیچوقت کسی از شنیدن نام ملکه خسته نمیشود: او کسیست که امپراتوری را تقویت کرد و در همان حال، در دربار او فرهنگ رشد میکرد و نماد این فرهنگ هم شکسپیر بود مهمترین چهرهیی که تاریخ ادبیات- تقریبا کل جهان- بهخود دیده است.
آلیسون وِیِر، در رمان قطور خویش، به کنکاش سالهایی میپردازد که ملکهیی در کار نبود، بلکه لیدی الیزابت، کودکی چهار ساله بود که مادرش را اعدام کردند، سالها بهعنوان حرامزاده زیست، تا در پایان عمر پدرش- شاهی خونخوار که بهخاطر هوسرانیهایش، مذهب کل انگلستان را تغییر داد، و کلیسای انگلستان را خلق کرد تا بتواند بیشتر و بیشتر ازدواج بکند و زنهای قبلی خویش را یا میکشت یا زندانی میکرد- بهعنوان یکی از جانشینهای احتمالی به جامعهی درباری برگشت. هرچند باید سالها سلطنت برادر ناتنی و بعد سلطنت خواهر ناتنیاش را تحمل بکند و هر لحظه در انتظار این باشد که در قلعهی لندن زندانی شده یا گردنش را بزنند.
لیدی الیزابت رمانی تاریخی و در عینحال عامهپسند است، که در آن با جزئیات زندگی و سالهای کودکی، نوجوانی و جوانی زنی قدرتمند آشنا میشود، زنی که در میان صفحات رمان شکل میگیرد با دربار و مردان دربار آشنا میشود و در عینحال خودش را در دستان عشق میبیند، از عشق میگریزد تا به عهد کودکی خویش وفادار بماند. هیچوقت ازدواج نکند. او را میبینیم که ترسان و وحشتزده برای زندگی التماس میکند و از دستان مرگ هم میگریزد. و در نهایت او را میبینیم، که ملکهی انگلستان شده و کتاب در همین نقطه به پایان میرسد و خواننده سالها زندگی پرفرازونشیب را پشت سر گذاشته و تجربههایی خیرهکننده را در میان توصیفهای طولانی و دیالوگهای مفصل اثر تجربه کرده است.