بنظر من ایشان در قدم اول فرصت را شناخته اند و صد البته نگران تهدید هم هستند. ولی بجای آنکه بیشتر نگران تهدیدها باشند علاقه دارند به فرصت ها با دید بازتری نگریسته شود. و هم اینکه تهدیدها را هم می توان به فرصت تبدیل کرد.
همینکه بستن این فرصت ها را "بی عقلی" نامیده اند، پاسخی به دلواپسان است و هم آنکه صحبت از "استفاده درست" می کنند هشداری ست به خوشباوران و ساده لوحان.
بنظر من وظیفه افراد، سازمان ها، نهادها و ... این است که ابتدا بیش از هر چیزی سخن رهبری را درک کنند و دیگر دنبال تفسیرهای خود نباشند. و این مطمئنا مسئله مهمی است چرا که اگر آنها مانند قبل دنبال برداشت های خود باشند کار پیش نمی رود. حتی اگر رهبری دستور کتبی دهد، ولی مسئولین برداشت های خود را داشته باشند، مطمئنا مقاومت خواهند کرد و جلوی پیشرفت را خواهند گرفت.
در قدم بعدی و با پذیرش این فرصت ها، باید بدنبال بسترسازی آنها باشند و از سویی نظارت ها را بیشتر کنند. اگر مثلا سرعت اینترنت بیشتر می شود از ان سو باید قوانین و ضوابطی هم داشته باشند. مثلا کانال های خبری باید بگونه ای نظارت شوند که از پخش شایعات خودداری کنند و مطالب کذب تحویل مردم ندهند. همچنین نباید گذاشت فضای مجازی فرصتی شود برای تهدیدها. مثلا اجازه ندهند عده ای بنیاد خانواده ها را هدف قرار دهند و یا عده ای بدنبال منافع شوم شخصی خود باشند.
مسئولین می توانند با ایجاد فرصت هایی بازارهای مجازی را رونق دهند ولی از سویی با نظارت روی آنها نباید اجازه دهند عده ای دنبال فروش اجناس قاچاق یا اجناس قلابی باشند یا حتی صرفا کلاهبرداری کنند و ....
***فضای مجازی می تواند فاصله بین "ملت و مسئولین" را کمتر کند. می تواند نظرات مردم را با وسعت و قدرت بیشتری نمایش دهد. می تواند سرعت انتقال خواست های ملت را افزایش داده و از فاصله ها بکاهد. برای مثال گاهی مسئله ای در روستایی یا شهر کوچکی روی می داد. چقدر طول می کشید این مسئله به گوش مسئولین پایه همان منطقه برسد و چقدر طول می کشید که به مقامات بالا برسد. آنهم تازه اگر می رسید چون گاهی مسئولین کوتاهی می کردند و گاه علاقه ای نداشتند و گاه منافع آنها چیز دیگری حکم می کرد ولی الان حتی می تواند سران بالای نظام را هم مطلع سازد.
***حتی می تواند فاصله بین "مسئولین و ملت" را هم کم کند. می تواند پیام ها و هشدارهای مسئولین را با سرعت بیشتری به گوش ملت برساند. می تواند محدوده ها را هم کمتر کند و جامعه کوچکتر یا بزرگتری را هدف قرار دهد.
برای مثال در شهر کوچک محل سکونت من، کانال تلگرامی وجود دارد که مردم را از وضعیت آب و هوا و مشکلات جاده ها در ایام زمستان مطلع می کند و هشدارهای هواشناسی و راهداری و پلیس و ... را سریعا به گوش مردم من جمله کشاورزان و مسافران و ... می رساند. پاسخ مسئولین بخش را به درخواست ها و سوالات مردم بخش منتقل می کند. مردم از رویدادهای شهر مثل برگزاری مراسمات و ... آگاه می کند و ... .
***می تواند فاصله بین "مردم و مردم" را هم کم کند. برای مثال گاهی سوالی، درخواستی، پیشنهادی و ... وجود دارد و افراد می توانند با بهره گیری از فضای مجازی زودتر به ارایه آنها بپردازد یا پاسخ به آنها دهند.
***میتواند کمکی باشد به فضای اقتصادی. فروشنده ها می توانند محصولات خود را با هزینه کمتر به جمعیت بیشتری از مردم نشان دهند و مردم هم به بازارهای متعدد دسترسی خواهند داشت. بنوعی حق انتخاب به مردم می دهند.
***می تواند در زمینه های فرهنگی هم مفید باشد. می تواند در مسایل دینی و مذهبی هم کمکی باشد. و ...