0

میانگین شیرخوردن نوزادان چقدر است؟

 
ali_81
ali_81
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1388 
تعداد پست ها : 10633
محل سکونت : اصفهان

میانگین شیرخوردن نوزادان چقدر است؟

 

نی نی سایت:  در این مطلب نیز قصد داریم به نکاتی در مورد میزان و دفعات شیرخوردن و طرز قرار گیری صحیح نوزاد بپردازیم.

شیوا فرجی، کارشناس ارشد تغذیه در مورد تغذیه کودک با شیر مادر می گوید:
بهترین گزینه برای بچه ای که به موقع و سلامت متولد می شود، این است که تا پایان شش ماهگی تنها از شیر مادر تغذیه کند اما برای بچه ای که نارس یا با مشکل خاصی متولد شده است، بسته به تجویز پزشک غیر از شیر مادر ممکن است مواد دیگری با فرمول های خاص نیز به مادر پیشنهاد شود.

مزایای شیر مادر برای مقاومت در برابر بیماری ها
نوزادی که این شانس را دارد تا از شیر مادر به جای شیر خشک استفاده کند کمتر دچار مشکلاتی مانند آلرژی، آسم، سل، عفونت ادراری، سندرم مرگ ناگهانی نوزاد در خواب، پوسیدگی دندان، کمبود آهن، روی، یبوست های طولانی مدت، مشکلات برفک دهانی، شب کوری و رفلاکس می شود. علاوه بر این تغذیه نوزاد با شیر مادر حتی مزایایی نیز برای مادر دارد. بعد از گذشت دو هفته از تولد، آغوز جای خودش را به شیر کامل می دهد. گاهی اوقات در مورد نوزادان نارس آغوز تا سه هفته در سینه مادر باقی می ماند. 

 

چند بار در روز؟ چند دقیقه؟
نکته قابل توجه در مورد شیر خوردن نوزاد این است که اگر ما می خواهیم سینه های مان شیر کافی داشته باشد و نوزاد هم علائم گرسنگی و سیری را به درستی بروز دهد باید به او فرصت صحیح و مکرر مکیدن پستان را بدهیم. این کار علاوه بر اینکه باعث سیر شدن نوزاد در دفعات مکیدن و تنظیم شیردهی است، باعث می شود سینه مادر هم به درستی خالی و دوباره به موقع پر شود.
یکی از راه هایی که می توان با کمک آن فهمید که آیا شیرخوار شما به درستی و به طور کافی تغذیه می کند، میزان و دفعات شیرخوردن اوست. درست است که با توجه به سن و وزن نوزاد نیاز به او به شیر متغیر است اما اگر مدت زمان مکیدن نوزاد در هر بار بیش از 40 دقیقه یا کمتر از 10 دقیقه شد، یا تعداد دفعات شیردهی در طول شبانه روز بیشتر از 12 مرتبه خواسته شد، ممکن است به این دلیل باشد که نوزاد نتوانسته سینه را به درستی بگیرد. در نتیجه خوب شیر نخورده و زیادی یا کم تر از نیازش خورده است.

ممکن است مشکل از وضعیت نادرست باشد!
این موضوع ممکن است به دلیل وضعیت نادرست مادر و نوزاد در هنگام شیردهی باشد. به عنوان نمونه بعضی از مادران عادت دارند که موقع شیردهی پستان را بین دو انگشت خود نگه دارند که به آن حالت قیچی کردن هم می گویند. این حالت باعث می شود که نوزاد تنها بتواند نوک پستان را بمکد، بنابراین شیر کافی نمی خورد و به دفعات بیشتری نیاز به شیرخوردن پیدا می کند. نحوه درست در آغوش گرفتن نوزاد به این شکل است که باید در آغوش مادر باشد در حالی که مادر او را از قسمت شانه هایش نگه داشته است نه سر و بدنش در یک امتداد با سر قرار دارد. دهان او بدون چرخاندن سرش، به راحتی زیر سینه مادر قرار بگیرد و بتواند آن را به داخل دهان ببرد. صدای مکیدن و قورت دادن نوزاد را نیز می توان شنید.

اما ممکن است شما نکات مربوط به نحوه قرار گیری صحیح را نیز رعایت کنید اما تعداد دفعات شیرخوار بیشتر از معمول باشد. در این صورت، نباید فراموش کنیم که هر زمان نوزاد سینه مادر را بخواهد باید در اختیارش بگذاریم و نباید با امتناع از شیردادن سعی کنیم شیرخوردن نوزاد خود را تنظیم کنیم.

 

 

شنبه 2 بهمن 1395  6:23 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
ali_81
ali_81
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1388 
تعداد پست ها : 10633
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:میانگین شیرخوردن نوزادان چقدر است؟

راهنمای شیردهی درست و علائم گرسنگی و سیری در نوزاد
 

نی نی سایت: قدیمی ها می گفتند وقتی نوزاد گریه می کند سه حالت اتفاق افتاده: یا گرسنه است یا پوشکش را کثیف کرده و یا اینکه بیمار است! اما این روزها حدود 12 علت برای گریه نوزاد برمی شمرند و این، کار را برای تشخیص اینکه این گریه علامت چیست، حسابی سخت کرده است! 
شیر خوردن یکی از مهم ترین و اصلی ترین نیازهای نوزاد است و اگر قرار باشد هر بار که صدای گریه نوزاد بلند می شود _ که این اتفاق به دفعات در روز تکرار می شود_ مادر به او شیر بدهد، نتیجه اش خستگی و سردرگمی مادر و پیدایش عادت های غلط در نوزاد است. مثل نوزادانی که باید شب تا صبح سینه مادر را بمکند تا به خواب بروند! اما شناخت درست علائم گرسنگی و سیری نوزاد، باعث می شود مادرانی که تجربه ای ندارند و آنها که تجربه های ناخوشایندی داشتند، با شناخت و آگاهی از این فرآیند راه را بر عادت های غلط ببندند و بتوانند شیردهی نوزادشان را به درستی تنظیم کنند.

 

علائمی گرسنگی را بشناسید
شیوا فرجی، کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی در این مورد توضیحاتی می دهد؛
برای شناخت زمان گرسنگی و سیر شدن نوزاد و تنظیم شیردهی به او، باید علائم آنها را بشناسید. در مورد گرسنگی ما دو دسته از علائم را داریم: اولیه یا زودرس، ثانویه یا دیررس.
علائم اولیه علائم زودرس گرسنگی که به ترتیب و مرحله به مرحله اتفاق می افتد، عبارتند از:
1. نوزاد شروع به حرکت دادن کره چشم هایش در زیر پلک بسته و هنگام خواب می کند.
2. سرش را به سمت مادرش می چرخاند و دهانش را باز می کند.
3. لباس یا ملحفه اش را به داخل دهان می برد. 
4. زبانش را تکان می دهد.
5. انگشت و نوک دستش را در دهانش کرده و شروع به مک زدن می کند.
6. صداهای ملایمی از خودش در می آورد.

اگر به این علائم توجه نکنیم و متوجه گرسنگی او نشویم به سمت علائم ثانویه که دیررس هستند، می رود:
1. ابرو و پیشانی اش را در هم فرو می برد؛ مانند حالت اخم که وقتی کسی عصبانی است از خودش بروز می دهد.
2. دهانش را این بار کاملا باز می کند.
3. حرکت سرش نسبت به قبل تندتر است و شکل چرخاندن ندارد و با شدت و ناگهانی این کار را انجام می دهد.
4. بعضی از بچه ها لگد می زنند می زنند مانند این که بخواهند لجبازی کنند یا اعتراض شان را نشان دهند.
5. در نهایت گریه و بی قراری می کنند.
ترتیب ظهور علائم گرسنگی ممکن است در بچه ها کمی با هم فرق داشته باشند اما عموما به همین شکل پیش می رود. بیشتر والدین وقتی بچه شروع به گریه می کند متوجه گرسنگی او می شوند در حالی که گریه جزو علائم نهایی است. اگر ما به علائم اولیه توجه کنیم و گرسنگی نوزاد را تشخیص دهیم کارمان بسیار راحت تر است چون گریه می تواند لزوما به معنای گرسنگی نباشد و علامت بسیاری موارد دیگر باشد.

پاسخ به:میانگین شیرخوردن نوزادان چقدر است؟

از کجا بفهمیم نوزاد سیر شده است؟
علائم سیری نیز حائز اهمیت هستند تا ما بفهمیم چه زمانی باید شیر دادن را متوقف کنیم:
1. وقتی صدای بلع شیر را دیگر نمی شنویم.
2. توقف های بیشتری بین دفعات مکیدن به وجود می آید.
3. بچه دیگر فقط مک می زند و می فهمیم که شیر را قورت نمی دهد. یعنی فقط نوک سینه را مک می زند.
4. علائمی که راجع به گرسنگی گفتیم متوقف و بعد از 20 دقیقه نوزاد کاملا آرام می شود.
5. بدن او شل می شود، سینه را رها می کند و خیلی از اوقات در همان حالت به خواب می رود.

اگر به این نشانه ها دقت کنیم به بچه شیر اضافی نمی دهیم چون این کار می تواند باعث بالا آوردن شیر مازاد شود. در بسیاری از موارد برگرداندن شیر به خاطر حجم زیاد از اندازه آن، از راه دماغ اتفاق می افتد که اصلا خوشایند نیست و باعث ناراحتی کودک می شود. اگر توجه کنیم و به قدر کافی به او شیر بدهیم این اتفاقات نمی افتد و از طرفی دیگر مجبور نیستیم برای اینکه گرسنگی نوزاد را کنترل کنیم پستانک به دهانش بگذاریم چون ما هستیم که میزان نیاز نوزادمان را به شیر به مرور تنظیم و از ایجاد عادات غلط در او جلوگیری می کنیم.

 

 

شنبه 2 بهمن 1395  6:25 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
دسترسی سریع به انجمن ها