0

مشكلات دانشجويان ايراني خارج از كشور

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

مشكلات دانشجويان ايراني خارج از كشور

89/10/18 - 09:29
شماره:8910170776
نسخه چاپي ارسال به دوستان
در گفت‌وگوي فارس با قاسمي تشريح شد:
مشكلات دانشجويان ايراني خارج از كشور

خبرگزاري فارس: دبير اتحاديه انجمن‌هاي اسلامي دانشجويان در اروپا برنامه‌هاي نشست سالانه اين تشكل دانشجويي را تشريح و بخشي از مشكلات دانشجويان ايراني خارج از كشور را بازگو كرد.

يوسف قاسمي دبير اتحاديه انجمن‌هاي اسلامي دانشجويان در اروپا در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاري فارس برنامه‌هاي چهل‌وپنجمين نشست خبري اين اتحاديه را تشريح كرد.

قاسمي با بيان اينكه نشست چهل‌و‌پنجم اتحاديه انجمن‌هاي اسلامي دانشجويان در اروپا ويژگي‌هاي مختلفي دارد و از جنبه‌هاي مختلف مي‌تواند تحولات مثبتي ايجاد كند، گفت: توصيف رهبر معظم انقلاب از اتحاديه انجمن‌هاي اسلامي دانشجويان در اروپا به عنوان شجره طيبه‌اي كه 44 سال است در مسير درست حركت مي‌كند، حيات تازه‌اي به اين تشكل بخشيد و موجب شد برخي ويژگي‌هاي فراموش شده اتحاديه احيا شود.

وي ادامه داد: از جمله اين ويژگي‌هاي احيا شده، مسئله تاثيرگذاري اتحاديه انجمن‌هاي اسلامي در سطح جهاني است.

دبير اتحاديه انجمن‌هاي اسلامي دانشجويان در اروپا با اشاره به اينكه در دوره اخير اين اتحاديه تلاش كرد در موارد مختلف مواضع خود را در قالب بيانيه‌هايي به 5 زبان اعلام كند، افزود: از جمله اين اقدامات ترجمه بيانيه‌اي درباره كاروان شكست محاصره غزه و حمله رژيم صهيونيستي به اين كاروان بود.

قاسمي ادامه داد: ترجمه اين بيانيه‌ها بيشتر از نسخه بيانيه‌اي كه به زبان فارسي تنظيم شده بود مورد توجه كاربران اينترنت قرار گرفت.

وي با بيان اينكه يكي از ويژگي‌هاي نشست چهل‌وپنجم اتحاديه حضور بي سابقه نمايندگان 44 انجمن و 16 ناظر است كه با هزينه شخصي خود در اين نشست شركت كرده‌اند، گفت: اين مسئله بيانگر دغدغه دانشجويان و اشتياق آنان به ايفاء نقش موثر در برنامه‌هاي مختلف است.

قاسمي درباره دستور نشست چهل‌وچهارم اتحاديه انجمن‌هاي اسلامي دانشجويان در اروپا، تصريح كرد: تشكيل كميسيون سياسي، فعاليت‌هاي علمي،‌ فرهنگي و كميسيون ويژه براي بررسي نقش دانشجويان و نخبگان ايراني خارج از كشور در تبيين الگوي ايراني-اسلامي پيشرفت كه مورد توجه ويژه رهبر معظم انقلاب است،‌ از جمله اين اقدامات است.

دبير اتحاديه انجمن‌هاي اسلامي دانشجويان در اروپا ادامه داد: بررسي سند چشم انداز اتحاديه و بازنگري و به روز كردن اساسنامه آن براساس شرايط و نيازهاي جديد از برنامه‌هاي ديگر نشست چهل و پنجم است.

قاسمي در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه اتحاديه انجمن‌هاي اسلامي دانشجويان در اروپا تشكل بي‌نظيري در جهان است كه ويژگي دانشجويي بودن، اسلامي بودن و گستردگي، آن را منحصر به فرد كرده است، اضافه كرد: در حال حاضر 58 انجمن اسلامي از 11 كشور و 58 شهر اروپايي عضو اتحاديه هستند.

وي در با اشاره به اينكه در نشست امسال هم عضويت چند انجمن بسيار فعال در اين اتحاديه بررسي و تصويب مي‌شود، خاطرنشان كرد: به عنوان مثال انجمن اسلامي شهر تورينو ايتاليا يكي از فعال‌ترين انجمن‌ها در اروپا است كه گرچه سابقه آن به پيش از انقلاب مي‌رسد اما مدتي فعاليت آن متوقف شده بود كه امروز دوباره احيا شده است.

قاسمي تاكيد كرد: همچنين انجمن اسلامي لايدن و ماستريخت از هلند، برست از فرانسه، كلاستهاول، كالسروهه، كيل، سار بروكن، بيفلد و گوتينگن از آلمان در نشست اخير، به اتحاديه انجمن‌هاي اسلامي دانشجويان در اروپا مي‌پيوندند.

وي ادامه داد: به نظر مي‌رسد علت چنين استقبالي تبديل اتحاديه از يك تشكل صرفا شعارگرا به يك تشكل موثر باشد.

دبير اتحاديه انجمن‌هاي اسلامي دانشجويان در اروپا در توضيح اين مطلب گفت:‌ به عبارت ديگر دانشجويان تاثيرگذاري اتحاديه را در زندگي اجتماعي، فرهنگي و مذهبي خود احساس مي‌كنند.

وي بيان اينكه نخستين نكته‌اي كه براي دانشجويان شاغل به تحصيل در خارج كشور مهم است وجود يك فضاي دوستي، صداقت، تعهد و دوري از سياست زدگي است، افزود: دانشجويان متوجه مي‌شوند كه نيازهاي مختلف آنان تامين شده است؛ يكي از مشكلات مهم در خارج كشور اين است كه مسائل اجتماعي، فرهنگي و سياسي دانشجويان ايراني متولي ندارد.

دبير اتحاديه انجمن‌هاي اسلامي دانشجويان در اروپا ادامه داد: بيشترين دانشجويان شاغل به تحصيل در خارج از كشور، نخستين سفر خارجي خود را تجربه مي‌كنند؛ آنان نخستين بار از كشور خارج مي‌شوند و تا يك سال هم به علت هزينه‌ها و مسائل مالي نمي‌تواند به ايران سفر كنند، در عين حال امور اين دانشجويان متصدي ندارد.

قاسمي خاطرنشان كرد: البته دستگاه‌ها و نهادهاي متعددي در حوزه‌هاي فرهنگي، اجتماعي و سياسي خارج كشور مسئوليت دارند؛ براي نمونه وزارت علوم، تحقيقات و فناوري اداره كلي به نام اداره كل فرهنگي دارد كه بخشي از فعاليت آن به مسائل دانشجويان خارج كشور اختصاص پيدا كرده است، همين‌طور معاونت دانشجويي و اداره كل بورس اين وزارتخانه.

وي ادامه داد: شوراي عالي ايرانيان خارج از كشور صراحتا اعلام كرده است دانشجويان ايراني در خارج كشور جزء مخاطبان اصلي اين شورا نيستند؛ همچنين رابطه رايزنان فرهنگي ايران با دانشجويان ايراني در خارج از كشور در حد ايرانيان ديگر است. بنابراين به صورت خاص براي آنها برنامه ندارند مگر آن تعدادي كه به علت دغدغه شخصي از دانشجويان حمايت مي‌كنند؛ اين در حالي است كه رسيدگي به مسائل دانشجويان شاغل به تحصيل در خارج كشور نيازمند يك كار ستادي است.

قاسمي با بيان اينكه يكي از ويژگي‌هاي دوره اخير اتحاديه انجمن‌هاي اسلامي دانشجويان در اروپا اين است كه براي بررسي مسائل دانشجويان نيازسنجي كرده است، گفت: هر چند طرح‌ها و برنامه‌هاي زيادي در اين خصوص ارائه مي‌شود ولي هنگام تدوين اين طرح‌ها و برنامه‌ها، نياز دانشجويان بررسي نمي‌شود؛ مثلا دانشجويان سال‌ها متقاضي بهره‌گيري ازفضاي معنوي حج بودند و زماني كه براي نام‌نويسي در كاروان دانشجويان خارج كشور فراخوان داده شد، 280 نفر ثبت نام كردند.

وي افزود: ازطرفي اتحاديه نخستين‌بار در جشنواره مطبوعات تهران، المپياد فرهنگي، ورزشي دانشجويان و همايش‌هاي مختلف علمي در ايران شركت كرد؛ افزايش اين فعاليت‌ها استقبال دانشجويان از اتحاديه را هم بيشتر مي‌كند.

 
 
شنبه 18 دی 1389  10:53 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها