لواشک میوه یکی از تنقلات محبوب در سرتاسر دنیاست که از شیره غلیظشده و قوامآمده میوههایی مانند آلوچه، زردآلو، آلو، قیسی، کیوی و امثال آن تهیه میشود. برای تهیه لواشک، عصاره میوه را گرفته مانند نان لواش آن را خیلی نازک پهن میکنند تا خشک شود.
لواشک در واقع عصاره میوه خشکشده است که متخصصان تغذیه به آن "اکستراکت یا کنسانتره" میگویند. خشککردن زیر نور خورشید از سادهترین و متداولترین روشهای تهیه لواشک است اما امروزه از وسایلی چون شوفاژ، بخاری، فر و ... نیز برای تهیه لواشک استفاده میشود.
از خوشمزهترین و محبوبترین انواع لواشک میتوان به لواشک آلو، لواشک گوجه سبز یا آلوچه، لواشک زردآلو، لواشک انار، لواشک کیوی و ... اشاره کرد که در اینجا، ما قصد داریم طرز تهیه لواشک کیوی خانگی را به دو روش ساده یکی به شکل سنتی و با پخت و دیگری بدون نیاز به پخت به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه لواشک کیوی سنتی:
کیوی |
2 کیلوگرم |
نمک یا شکر |
به میزان لازم |
طرز تهیه لواشک کیوی سنتی:
- ابتدا کیوی را پوست کنده و ریز خرد کنید و روی حرارت ملایم بگذارید (تا جایی که ممکن است قسمت هسته کیوی یا همان دانههای سیاه را جدا کنید، به این صورت که میتوانید کیوی را حلقهحلقه برش زده و با قالب دایرهای کوچک، قسمت وسط را جدا کنید.)
- در ابتدای پخت، کیوی آب میاندازد و با همان آب پخته و نرم میشود پس نیازی به اضافهکردن آب نیست.
- اگر کیوی ترش است و شما لواشک ترش دوست دارید، نیازی به اضافهکردن شکر نیست. در غیراینصورت، به مقدار دلخواه به آن شکر اضافه کنید.
- وقتی آب آن تبخیر شد، با گوشتکوب آن را له کنید.
- کف سینی مورد نظر را با یک لایه نایلون یا سلفون بپوشانید و مایه لواشک را به طور یکنواخت روی آن پهن کنید و اجازه دهید خشک شود.
- بعد از خشکشدن لواشک کیوی، آن را با قیچی به شکل دلخواه ببرید.
- میتوانید از دستگاههای مخصوص خشککردن میوه و یا از فری که قبلاً روشن کرده و بعد خاموش کردهاید نیز استفاده کنید. به این صورتکه سینی را درون فر قرار دهید و چندبار لواشک را چک میکنید تا وقتی که لواشک به اندازه کافی خشک شود و یا حتی میتوانید حرارت بخاری را به حداقل رسانده و سینی را با فاصله (روی پایه به فاصله ۱۰ سانتیمتری) روی بخاری قرار دهید و یا روی شوفاژ بگذارید تا لواشک شما خشک شود.
- همچنین میتوانید برای خوشرنگتر شدن لواشک کیوی، کمی رنگ مجاز خوراکی سبز نیز در حین پخت به آن اضافه کنید.