0

عملياتهاي دفاع مقدس > 60/03/21- فرمانده‌کل‌قوا

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

عملياتهاي دفاع مقدس > 60/03/21- فرمانده‌کل‌قوا


به دليل واكنش سريع رزمندگان اسلام در عمليّات غيركلاسيك و چريكي، مناطق مختلفي از جبهه‌ها براي اين منظور شناسايي و در نظر گرفته مي‌شود. اين عمليّات در قسمت شرق كارون يعني جنوب دارخوين به اجرا درمي‌آيد. نيروهايي متشكل از سپاه و بسيج، با تلاش شبانه‌روزي مشغول احداث تونلي به شكل «آ» مي‌شوند. اين اقدامات در هواي گرم جنوب و با استفاده از اصل غافلگيري صورت مي‌گيرد. به هنگام تدارك مقدمات عمليّات، شهيد بهشتي بازديدي از منطقه مي‌كند و در ديدار با رزمندگان آنها را به مقاومت و پايداري دعوت مي‌كند. در اين موقع درگيري بني‌صدر و جناحش با نيروهاي خط امام به اوج خود مي‌رسد و مي‌رود كه اثرات نامطلوب و زيانباري را بر انقلاب اسلامي و جنگ تحميل كند كه در شب عمليّات، بني‌صدر توسط امام خميني (ره) از فرماندهي كل قوا عزل مي‌شود. طنين خوش اين خبر جبهه‌ها را غرق شادي و سرور مي‌كند و نام عمليّات كه تا همان شب دقيقاً مشخص نشده بود «فرمانده كل قوا، خميني روح خدا» نامگذاري مي‌شود.

 

 

اين عمليّات در تاريخ 21/3/60 در منطقه عمليّاتي جنوب دارخوين ساعت 30/3 دقيقه صبح آغاز مي‌شود. رزمندگان اسلام پس از عبور از مناطق ايذايي، هجوم خود را بر مواضع نيروهاي عراقي شروع كرده و با آنها درگير مي‌شوند. براي حمايت از نيروهاي خط‌شكن، يك گردان تانك با قدرت تمام وارد عمل مي‌شود. از سوي ديگر توپخانة ارتش نيز گلوله‌هاي آتشين خود را همچون ابابيل بر سر دشمن فرو مي‌ريزد. خاكريز اول و دوم براحتي به تصرف رزمندگان درمي‌آيد و نفرات دشمن در خاكريز بعدي كه وحشت‌زده از خواب بيدار شده‌اند، با لباس خواب، فرار را بر قرار ترجيح داده و از مهلكه مي‌گريزند. در اين عمليّات تعدادي تانك و نفربر دشمن منهدم مي‌شود. با روشن شدن كامل منطقه، هوانيروز نيز وارد عمل شده و به شكار تانك‌ها مي‌پردازد، كه اين بر روحيه و جسارت نيروهاي ايراني مي‌افزايد. با ورود هواپيماهاي دشمن و خودي به آسمان منطقه درگيري، جنگ و نبرد بي‌امان، در زمين و هوا شدت مي‌گيرد. خاكريزهاي چهارم و پنجم دشمن هم سقوط مي‌كند. دشمن كه اوضاع را بحراني مي‌بيند، اقدام به ترميم و تجهيز نفرات و ادوات خود نموده و دست به پاتك مي‌زند و با قدرت تمام مواضع ايراني را زير آتش سنگين مي‌گيرد. نيروهاي ايراني در پشت خاكريز سوم موضع گرفته و به پاتك دشمن پاسخ مي‌دهند تا جايي كه دشمن را به عقب‌نشيني وامي‌دارند و پس از آن اقدام به تثبيت سه خاكريز تصرف شده مي‌نمايند. اقدامات و پاتك‌هاي بعدي دشمن براي بازپس‌گيري مواضع از دست داده با پايداري و دفاع رزمندگان خنثي مي‌شود. شهادت دكتر مصطفي چمران دكتر مصطفي چمران، نماينده امام در شوراي عالي دفاع و نمايندة مجلس شوراي اسلامي كه در خارج از كشور به سر مي‌برد، پس از پيروزي انقلاب اسلامي براي ياري امام و انقلاب به ايران بازمي‌گردد و در تمامي صحنه‌ها مرد ميدان عمل و دور از غوغا و هياهوي سياسي است. با شروع جنگ عراق عليه ايران اسلامي، مشتاقانه به جبهه‌هاي نبرد مي‌شتابد تا تجارب رزمي خود را كه در لبنان و فلسطين كسب كرده بود، به كار بندد. از همان بدو ورود به اهواز، نيروهاي خود را سامان و سازمان مي‌دهد و در بيشتر جبهه‌هاي جنوب حضور مي‌يابد.

با ورود وي به ميدان نبرد، تحولي شگرف در جبهه رخ مي‌نمايد. نيروهاي چمران كه از مردم عادي و زجركشده انقلاب هستند، با عشق و ايثار پشت پا به همه چيز زده و با فداكاري‌هاي خود آسايش و آرامش را از نيروهاي عراقي مي‌ستانند. شبيخون‌ها و حملات مكرري را بخصوص در جبهه‌هاي سوسنگرد و دهلاويه عليه دشمن اجرا مي‌كنند. نام چمران و نيروهاي او در جبهه‌هاي جنوب براي خودي و دشمن آشناست. نام وي با هراس و دلهره براي دشمن عجين مي‌شود. چمران در طراحي بيشتر عمليّات غيركلاسيك، پيشتاز و مجري است و نيروهاي او هم غالباًَ در اين عمليّات خط‌شكن مي‌شوند. چمران چندبار در جبهه‌ها زخمي مي‌شود، ولي دست از مبارزه عليه دشمن نمي‌كشد. در حالي كه عمليّات محدود و غيركلاسيك مي‌رفت شكست‌هاي پياپي را براي دشمن به ارمغان آورد، ناگهان در تاريخ 31 خرداد، دكتر چمران در جبهه دهلاويه، همراه دو تن از ياران خود به شهادت مي‌رسد. خبر شهادت چمران همگان را در غم و اندوه فرو مي‌برد. از جبهه و پشت جبهه گرفته تا مردم جنوب لبنان كه سال‌هاي زيادي در كنار آنها عليه اسرائيل غاصب جنگيده بود. اما دشت سوسنگرد و اهواز مناجات و سوز و گداز اين عارف دل‌سوخته را فراموش نمي‌كند.

سوسنگرد آزادي خود را از چنگال ستم دشمن، همواره مديون چمران و پايمردي او مي‌داند. وقتي كه اهواز در معرض سقوط قرار مي‌گيرد، چمران آرام و قرار از كف مي‌دهد. براي نجات شهر، نيمه‌هاي شب براي شناسايي دشمن به مواضع آنان نفوذ مي‌كند. كارداني چمران، اين سردار باكفايت به قدري است كه مسئولان كشور با خيال راحت، طراحي عمليّات و اجراي آن را به عهده وي مي‌گذارند و چمران به دور از جنجال‌هاي سياسي كه بني‌صدر در ماه‌هاي آخر عمر او، در مملكت راه مي‌اندازد، به وظيفه و تكليف خود عمل مي‌كند و سرانجام نيز جان بر سر پيمان مي‌گذارد. ايران، مظلوميت، تنهايي يك هفته پس از شهادت دكتر مصطفي چمران، فاجعه‌اي غمبار توسط سازمان منافقين به وقوع مي‌پيوندد. در هفتم تير 1360، دفتر مركزي حزب جمهوري اسلامي با 45 كيلو تي‌ان‌‌تي منفجر مي‌شود. شخصيت‌هاي مهم مملكتي از وزرا گرفته تا نمايندگان مجلس و اعضا و كادر بالاي مركزي حزب در آن دفتر حضور پيدا مي‌كنند. به هنگام سخنراني دكتر بهشتي، ناگهان موادي كه توسط شخصي به نام هاشم كلاهي، كه با شيادي در حزب جمهوري اسلامي ايران نفوذ كرده و حتي اعتماد حضرت آيت‌الله دكتر بهشتي را هم جلب كرده است كار گذاشته شده، منفجر مي‌شود و تعداد 72 تن از مسئولان و كارگزاران مملكت به همراه دكتر بهشتي، به خاك و خون مي‌غلتند. دشمنان انقلاب، رژيم جمهوري اسلامي ايران را از دست رفته مي‌دانند و همه دشمنان، انتظار سقوط رژيم را به نظاره مي‌نشينند و از هيچ كشوري پيام همدردي و يا پيامي در محكوميت اين جنايت هولناك به ايران ارسال نمي‌شود.

امام خميني (ره) با درايت هميشگي خود مردم را به صبر و پايداري فرا مي‌خواند. مردم در سراسر كشور با حضور در صحنه، همدلي و همدردي خود را در اين ضايعه به نمايش مي‌گذارند. پس از چندي حتي دشمنان انقلاب اعتراف مي‌كنند كه اگر اين حادثه در كشوري غير از ايران پيش مي‌آمد، مي‌توانست چراغ آن رژيم را خاموش كند. شهيد آيت‌الله دكتر بهشتي كه خود از رهبران قابل و مديران دوران انقلاب به شمار مي‌آيد، پس از پيروزي نيز در كنار رهبري، كشتي انقلاب را به پيش مي‌راند. به جرأت مي‌توان گفت كارداني و مديريت او كم‌نظير بود. او قابليت خود را در مجلس خبرگان براي تهيه قانون اساسي به روشني نشان مي‌دهد و پس از آن نيز در مسند رياست يكي از حساس‌ترين قواي مملكت يعني قوه‌قضائيه، سروساماني بنيادي به مسائل قضايي كشور مي‌دهد. از اين رو دشمنان انقلاب اسلامي سعي در خدشه‌دار كردن چهره مثبت وي مي‌نمايند. اما مظلوميت او پس از شهادت و خلأ وجودي او در امور مملكتي برهمگان مشخص مي‌شود. تاریخ عملیات: 21/3/60 منطقه عملیاتی: شرق کارون (جنون دارخوئین) مناطق آزاد شده: به میزان 3 کیلومتر مواضع دشمن در منطقه، به تصرف رزمندگان اسلام درآمد خسارات وتلفات وارده دشمن: ـ انهدام 33 دستگاه تانک و نفربر ـ 1250 نفر کشته و زخمی ـ 246 نفر اسیر نیروهای عمل کننده: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و پشتیبانی ارتش جمهوری اسلامی ایران.

 
 
شنبه 18 دی 1389  9:34 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:عملياتهاي دفاع مقدس > 60/03/21- فرمانده‌کل‌قوا-آثار منتشره > عمليات محدود ابتداي جنگ و نقش آ


مقاله حاضر به منظور آشنايي خوانندگان گرامي با تلاش و كوشش نيروهاي اسلام در مقاطع زماني قبل از نبردهاي بزرگ به تشريح اين عملياتها و بررسي نتايج حاصل از آنها پرداخته است. پس از هجوم سراسري ارتش عراق به خاك ايران و اشغال بخشهايي از آن چند عمليات كلاسيك به فرماندهي بني صدر جرا شد كه با موفقيت همراه نبود و كشور با بحراني سياسي ـ نظامي مواجه شد. در پي آن با ورود سپاه و بسيج به عرصه جنگ استراتژي نظامي تغيير كرد و با تحول در فرماندهي جنگ اجراي عمليات هاي محدود در دستور كار قرار گرفت و با هماهنگي بين سپاه و ارتش روند جنگ به گونه اي پيش رفت كه زمينه اجراي عمليات هاي بزرگ به منظور آزادسازي مناطق اشغالي فراهم شد. ا

 

 

ز آنجايي كه عملياتهاي محدود به رغم اهميت آنها كمتر مورد توجه و بررسي قرار گرفته است مقاله حاضر به منظور آشنايي خوانندگان گرامي با تلاش و كوشش نيروهاي اسلام در مقاطع زماني قبل از نبردهاي بزرگ به تشريح اين عملياتها و بررسي نتايج حاصل از آنها پرداخته است . اجراي عمليات محدود در ادامه روند جديد جنگ در مجموع 25 عمليات محدود از اسفند 1359 تا مهر1360 اجرا شد كه نقش تعيين كننده اي در سير تحولات جنگ داشت در اين عمليات ها ضمن هماهنگي نيروهاي ارتش و سپاه نيروهاي انقلابي در طرح ريزي فرماندهي و اجرا نقش محوري را برعهده داشتند. الف) مرحله اول اين عمليات ها كه از اسفند 1359 تا 21 خرداد 1360 ادامه داشت هم زمان با خلع بني صدر از فرماندهي كل قوا و اوج گيري بحران سياسي در داخل كشور بود . در اين مرحله 14 عمليات محدود در محورهاي مختلف به شرح ذيل اجرا شد : 1 ـ عمليات كلينه در منطقه دشت ذهاب در 14 اسفند 1359 ; اين عمليات به منظور آزادسازي روستاي سيدصادق و كلينه و با استعداد يك گردان اجرا شد .

 

در اين عمليات روستاي كلينه آزاد شد و 64 تن از نيروهاي دشمن به اسارت درآمدند.

2 ـ عمليات روي ارتفاعات چغالوند در منطقه گيلان غرب در 24 اسفند 1359 ; اين عمليات براي آزادسازي ارتفاع چغالوند و با تركيب نيروهاي سپاه و ژاندارمري انجام گرفت . آزادسازي ارتفاع چغالوند و اسارت 16 تن از عراقي ها ازجمله دستاوردهاي اين عمليات بود.

3 ـ عمليات امام مهدي (عج ) در غرب منطقه سوسنگرد در 26 اسفند 1359 ; در اين عمليات نيرويي در حد يك گردان مانوري تقويت شده با استعداد 350 تن توانستند به نيروهاي دشمن كه شامل يك گردان پياده يك گروهان تانك و دو گروهان مكانيزه بودند حمله كنند و ضمن انهدام دشمن 70 تن از آنها را به اسارت درآورند.

4 ـ عمليات قوچ سلطان در منطقه مريوان در اول فروردين 1360 ; اين عمليات به منظور آزادسازي ارتفاع قوچ سلطان و روستاهاي اطراف آن و با استعداد دو گردان از سپاه و ارتش اجرا گرديد. در اين عمليات نيروهاي خودي ضمن آزادسازي ارتفاع يادشده و روستاهاي اطراف آن 87 تن از نيروهاي دشمن را به اسارت درآوردند.

5 ـ عمليات در ارتفاعات ذيل در منطقه ايلام در 14 فروردين 1360 ; اين عمليات ايذايي و هدف آن انهدام سنگر و نيروهاي دشمن بود. نيروهاي عمل كننده در اين عمليات يك دسته از سپاه ايلام بودند.

6 ـ عمليات حضرت مهدي (عج ) در منطقه غرب دزفول در 15 فروردين 1360 ; اين عمليات به منظور تصرف كانال ال (هندلي ) و تپه چشمه و با استعداد دو گروه گشتي ـ رزمي از ارتش و يك گردان از سپاه و بسيج عشاير اجرا گرديد كه تنها تپه چشمه آزاد و تلفاتي بر دشمن وارد شد.

7 ـ عمليات امام مهدي (عج ) در منطقه شوش در 25 فروردين 1360 ; اين عمليات براي تصرف بلندي هاي زغن و شليبه و با استعداد يك گروهان تقويت شده از نيروهاي سپاه و 18 تن داوطلب از لشكر 21 حمزه انجام شد كه در مراحل اوليه موفق بود ولي با افزايش فشار دشمن نيروهاي خودي به مواضع خود عقب نشيني كردند. اسارت 24 تن از عراقي ها انهدام 22 دستگاه تانك و نفربر و يك فروند هلي كوپتر بخشي از نتايج اين عمليات بود .

8 ـ عمليات بازي دراز در منطقه سرپل ذهاب از دوم تا دهم ارديبهشت 1360 ; اين عمليات براي آزادسازي ارتفاعات بازي دراز و تسلط بر مواضع دشمن در منطقه سرپل و قصرشيرين و با استعداد دو گردان از سپاه و دو گردان از ارتش اجرا گرديد . شناسايي اوليه منطقه را برادران سپاه انجام دادند . در اين نبرد قله هاي 850 900 1000 1100 از ارتفاعات بازي دراز آزاد شد و بيش از 700 تن از عراقي ها به اسارت درآمدند . در اين عمليات هلي كوپتر خلبان شهيد شيرودي پس از حماسه آفريني هاي بي نظير مورد اصابت قرار گرفت و ايشان به شهادت رسيد.

9 ـ عمليات آزادسازي تنگه حاجيان در منطقه گيلان غرب در 12 ارديبهشت 1360 ; اين عمليات 10 روز پس از عمليات بازي دراز و به منظور آزادسازي تنگه حاجيان و بازشدن جاده مواصلاتي گيلان غرب به جبهه شيشه راه و سرپل و با شركت 900 تن از نيروهاي سپاه انجام گرفت . آزادسازي تنگه حاجيان و اتصال جاده مواصلاتي جبهه هاي گيلان غرب به سرپل ذهاب و اسارت بيش از 100 تن از نيروهاي دشمن ازجمله نتايج اين عمليات بود.

10 ـ عمليات شيخ فضل الله نوري در منطقه آبادان در 25 ارديبهشت 1360 ; اين عمليات به منظور آزادسازي تپه هاي مدن و با استعداد دو گروهان 60 نفره از نيروهاي ارتش و سپاه اجرا گرديد . سپاه در طرح ريزي و اجراي اين عمليات نقش محوري را برعهده داشت . تپه هاي مدن در اين عمليات آزاد و 22 دستگاه تانك و نفربر دشمن منهدم شد و 70 تن از نيروهاي عراقي نيز به اسارت درآمدند .

11 ـ عمليات امام علي (ع ) روي تپه هاي الله اكبر در 31 ارديبهشت 1360 ; اين عمليات از سه محور شوش غرب سوسنگرد و تپه هاي الله اكبر به منظور تصرف تپه هاي الله اكبر و تپه هاي حدفاصل شليبه ـ عنكوش به صورت مشترك انجام گرفت . در اين عمليات دشمن از محور غرب سوسنگرد عقب رانده شد و 400 تن از نيروهاي عراقي به اسارت درآمدند. همچنين محور الله اكبر و تپه هاي شحيطه در شمال غربي الله اكبر آزاد شد. در اين محور علاوه بر اسارت عده اي از نيروهاي دشمن 65 دستگاه تانك و نفربر نيز به غنيمت گرفته شد . در محور شوش نيز نيروهاي خودي مواضع مورد نظر را تامين كردند و بيش از 100 از نيروهاي دشمن را به اسارت درآوردند.

12 ـ عمليات آزادسازي ارتفاع و روستاي كاوه زهرا و ارتفاع موسوك در منطقه پاوه ـ مريوان در 8 خرداد 1360 ; اين عمليات براي آزادسازي ارتفاعات مرزي هوارما و روستاي كاوه زهرا و با شركت 80 تن از نيروهاي سپاه و 80 نيروي داوطلب ارتش انجام گرفت . آزادسازي بخشي از ارتفاعات منطقه و اسارت 17 تن از دشمن از نتايج اين عمليات بود.

13 ـ عمليات ايذايي در منطقه دهلران ـ چيلات در 11 خرداد 1360 ; در اين عمليات پنج تانك و نفربر دشمن منهدم شد و بيش از 60 تن از نيروهاي عراقي به اسارت درآمدند .

14 ـ عمليات فرماندهي كل قوا در منطقه دارخوين در 21 خرداد 1360 ; اين عمليات با توجه به اوضاع سياسي كشور و همچنين به لحاظ منطقه عمليات و تاثيرات آن در شكستن محاصره آبادان از اهميت بيشتري نسبت به ساير عمليات ها برخوردار بود . در اين عمليات كه نيروهاي سپاه آن را طراحي كرده بودند 364 تن از رزمندگان با فرماندهي سپاه شركت داشتند. اجراي آتش پشتيباني نيز با نيروهاي ارتش بود. به دليل اهميت منطقه عملياتي دارخوين براي دشمن به عنوان جناح شمالي منطقه سرپل ارتش عراق 1400 تن از نيروي سپاه و 500 تن از نيروهاي مخصوص خود را همراه با 65 دستگاه تانك و نفربر در اين منطقه مستقر كرده بود. هدف اين عمليات تصرف خاكريزهاي دشمن و سه كيلومتر پيشروي به سمت جنوب (به طرف پل مارد) بود. مهمترين تلاش در اين عمليات حفر كانال براي نزديك شدن به مواضع دشمن بود كه براي اولين بار در جنگ به دست نيروهاي سپاه انجام گرفت . حفر اين كانال كه سه ماه طول كشيد در غافل گيري دشمن و موفقيت عمليات نقش موثري داشت . عمليات دارخوين در ساعت 3 30 بامداد 21 خرداد 1360 از سه محور آغاز شد . در اين عمليات نيروهاي خودي با دو تا سه كيلومتر پيشروي در منطقه حدفاصل رودخانه كارون تا جاده آبادان ـ اهواز ضمن انهدام بيش از 30 دستگاه تانك و نفربر و يك فروند هلي كوپتر دشمن موفق شدند 300 تن از متجاوزان را به اسارت درآورند . پس از عمليات دشمن طي سه روز متوالي براي بازپس گرفتن منطقه آزادشده تلاش كرد ولي نتيجه اي نگرفت . درباره ويژگي هاي اين عمليات آيت الله هاشمي رفسنجاني طي پيامي به كنگره يادواره عمليات دارخوين نوشت : « عمليات دارخوين با اين كه در مقايسه با عمليات وسيع پس از آن وسيع و طولاني نبود اما ويژگي ارزشمند آن در اين است كه نقطه پايان يك دوره ركود و زمين گيري و نقطه آغاز حركت و پيروزي هاي عظيم و حماسي نيروهاي جهادگر اسلامي مان در تاريخ دفاع مقدس است . ابتكار سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در حفر كانالي به طول دو كيلومتر و با عمق يك متر و هشتاد سانتي متر در دل تاريك شب از جلوه هاي زيبا و باشكوه اين عمليات در زمان خود است . » نتايج عمليات محدود اجراي سلسله عمليات هاي محدود در منطقه جنوب و غرب كشور گرچه بر سرنوشت نهايي جنگ تاثير تعيين كننده اي نداشت اما در ايجاد اعتماد به نفس و اميد به پيروزي در نيروهاي خودي و تضعيف روحيه عراقي ها با اهميت بود. اين عمليات ها در برخي از مناطق آزمايش و مقدمه اي براي عمليات هاي بعدي بودند; علاوه بر آن در تكميل پايه هاي استراتژي جديد نظامي ـ كه پس از بن بست ايجاد شده در جنگ به وجود آمده بود ـ نقش قابل توجهي داشتند. اجراي « عمليات محدود » نتايج ديگري نيز به اين شرح دربرداشت :

1ـ پيروزي هاي به دست آمده در اين عمليات ها علاوه بر نماياندن ضعف هاي دشمن توانايي و قابليت نيروهاي انقلابي و موثربودن استراتژي جديد را نشان داد.

2 ـ برابر مدركي كه پس از عمليات دهلاويه و دارخوين از دشمن به دست آمد ارتش عراق در بررسي شكست هاي خود درباره نيروهاي ايراني چنين اظهارنظر مي كند : الف ) نيروهاي انساني ايران سه برابر نيروي انساني عراق است لذا ايران درصدد برآمده از اين عامل استفاده كند. ب ) نيروهاي ايراني با وجود اختلافاتي كه با هم دارند همه دستورهاي آيت الله خميني را اجرا مي كنند ج ) سران نظامي ايران بين خود اختلاف نظرهاي بسياري دارند و حمله هايي كه به وسيله افراد پياده انجام مي دهند طرح شخصي است و زمان معيني ندارد و به نگهبانان دستور مي دهند بايد در تمام ساعت هاي شبانه روز هوشيار باشند. حمله هاي نيروهاي پياده ايران راه كار مشخصي نيز ندارند و از مكان معلومي حمله نمي كنند گاه از پهلو و حتي گاهي نير جبهه اي حمله مي كنند. »

3 ـ پس از آن كه در 31 ارديبهشت 1360 با كمك نيروهاي ارتش عمليات مشترك روي تپه هاي الله اكبر در محور شوش و سوسنگرد انجام گرفت روحيه ياس و نااميدي از نيروهاي نظامي و مسئولان سياسي برطرف شد.

4 ـ عمليات فرمانده كل قوا بلافاصله پس از خلع بني صدر از فرماندهي كل قوا انجام گرفت . پيش از آن بسياري بر اين باور بودند كه كشور در « گرداب عميق بي ثباتي سياسي » فرو خواهد رفت و سرنوشت نظام انقلاب با توجه به حضور نيروهاي دشمن در خاك ايران تعيين خواهد شد. از سوي ديگر بني صدر با تبليغات گسترده خود اين تصور را ايجاد كرده بود كه تنها او قادر به ادامه و مهار جنگ و به كارگيري نيروهاي نظامي است لذا بسياري از منابع غربي احتمال حمايت نيروهاي نظامي از بني صدر را مورد بررسي قرار دادند. بنابراين با پيروزي عمليات فرمانده كل قوا كه در آن براي نخستين بار نيروهاي خودي با 3 5 كيلومتر پيشروي 250 تن از نيروهاي دشمن را به اسارت درآوردند تصورات موجود در هم شكست و امكان عبور از مرحله بحران سياسي با اين پيروزي نظامي فراهم شد.

5 ـ سپاه در مرحله جديد به موازات كسب نقش تعيين كننده در جنگ با افزايش حضور نيروهاي رزمي سپاه و نيروهاي مردمي ـ كه طبق مصوبه مجلس در سپاه ادغام شده بودند ـ در صحنه نبرد مواجه شد در چنين وضعيتي سپاه با استفاده از توانمندي ها و قابليت هايي كه كسب كرده بود از خرداد تا مهر 1360 در مجموع هفت عمليات محدود را به موازات گسترش بحران سياسي در داخل كشور طرح ريزي و اجرا كرد.

 
 
شنبه 18 دی 1389  9:35 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها