ماهنامه سفره ایرانی: قرار نیست همیشه ساندویچ ها به عنوان یک غذای حاضری و فوری در ذهن ما جا بیفتند، خیلی از ساندویچ ها هستند که حتی بیشتر از غذاهای دیگر زمان بر و حتی پرخرج تر هستند. اما به هرحال، خوب است که دستور تهیه انواع ساندویچ را بلد باشیم. حالا چه ساندویچ های فوری و چه سخت و پر دردسر.
ساندویچ بادنجان
ستایش پاکدل
میزان سرو: یک الی دو نفر
مواد لازم:
- نان پیتا: 2 عدد
- بادنجان: یک عدد
- روغن کانولا: به مقدار لازم
- گوجه فرنگی (نگینی خردشده): 2 عدد
- خیار (نگینی خردشده): یک عدد
- آب لیمو سنگی: یک عدد
- برگ جعفری (ریز خردشده): 2 ق س
- تخم مرغ (آب پز): 3 عدد
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودرشده): به مقدار لازم
طرز تهیه:
1- بادنجان را به ضخامت یک الی یک و نیم سانتی متر حلقه حلقه برش داده و کمی نمک بزنید.
2- آنها را در روغن کانولا کاملا سرخ کنید.
3- خیار و گوجه فرنگی خردشده، آب لیموترش و برگ جعفری ریز خردشده را با هم مخلوط کنید و نمک و فلفل سیاه بزنید.
4- تخم مرغ ها را آب پز کرده و برش دهید.
5- بادنجان سرخ شده، مخلوط خیار و تخم مرغ های آب پز خردشده را در نان های پیتا قرار داده و سرو کنید.
ساندویچ تُن ماهی
بیتا منوچهری
میزان سرو: 2 نفر
مواد لازم:
- نان ساندویچی: 4 عدد
- تن ماهی: 185 گرم
- آب لیمو ترش: یک ق چ
- ارده: 4 ق س
- سرکه سیب: یک ق چ
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودرشده): به مقدار لازم
- تخم مرغ (آب پز): 2 عدد
- زیتون سیاه (اسلایس شده): 3 الی 4 عدد
- تربچه (حلقه شده): یک عدد
- فلفل دلمه ای زرد (باریک خردشده): یک چهارم یک عدد
- گوجه گیلاسی (خردشده): 3 الی 4 عدد
- خیار (حلقه شده): یک چهارم یک عدد
- برگ اسفناج (تازه): یک چهارم پیمانه
طرز تهیه:
1 تن ماهی، آب لیموترش 2 قاشق سوپ خوری ارده و سرکه سیب را در ظرف مناسبی با هم مخلوط کنید. نمک و فلفل زده و در یخچال قرار دهید.
2. نان های ساندویچ را برش داده و مقداری ارده داخل آنها بمالید. ابتدا برگ اسفناج چیده و سپس برش های خیار، تن ماهی، تربچه، زیتون سیاه، گوجه گیلاسی، فلفل دلمه ای زرد و در آخر تخم مرغ آب پز برش داده شده اضافه کنید.
همبرگر بوقلمون
غزاله خالدی
مواد لازم:
- گوشت بوقلمون (چرخ کرده): 560 گرم
- نان تست: یک عدد
- روغن زیتون فرابکر: یک و یک دوم ق چ
- برگ جعفری تازه (ریز خردشده): یک چهارم پیمانه
- پیاز (ریز خردشده): 2 ق س
- تخم مرغ: یک عدد
- پاپریکا: یک و یک دوم ق چ
- زیره (پودرشده): سه چهارم ق چ
- پودر سیر: یک دوم ق چ
- فلفل قرمز (پودرشده): یک چهارم ق چ
- نمک: یک دوم ق چ
- فلفل سیاه (پودرشده): به مقدار لازم
- روغن مایع: به مقدار لازم
- نان همبرگر: 10 عدد
- برگ کاهو: برای سرو
- گوجه فرنگی (خردشده): برای سرو
- خیارشور: برای سرو
- مواد لازم سس:
- سس مایونز: یک دوم پیمانه
- برگ ریحان تازه (ریز خردشده): 2 ق س
- برگ جعفری (تازه): یک ق س
- آب لیمو سنگی (تازه): یک ق س
- پوست رنده شده لیمو سنگی: یک و یک دوم ق چ
طرز تهیه:
1- ابتدا قسمت های سفت دور نان تست (کراست) را جدا کنید و روی آن روغن زیتون بریزید تا کاملا خیس بخورد. سپس نان را به ابعاد کوچک برش دهید و در ظرف مناسبی با گوشت بوقلمون چرخ کرده، برگ جعفری ریز خردشده، پیاز ریز خردشده، تخم مرغ، پاپریکا، زیره، پودر سیر، فلفل قرمز پودرشده، نمک و فلفل سیاه پودرشده قرار دهید و به خوبی با چنگال یا دست مخلوط کنید.
2- پس از اینکه مواد را به خوبی مخلوط کردید، گلوله هایی از مواد جداکرده و کف دست خود کمی پهن کنید.
3- برای تهیه سس، تمامی مواد را در ظرف مناسبی با هم به خوبی مخلوط کنید تا یکدست شوند.
4- همبرگرها را گریل کنید تا کاملا بپزند. همچنین می توانید آنها را در روغن مایع سرخ کنید و در صورت تمایل می توانید نان ها را نیز گریل کنید. برای سرو همبرگرها را درون نان ها قرار دهید و ساندویچ ها را با گوجه، کاهو و خیارشور پرکنید.