0

دیدنی های ایلام

khodaeem1
khodaeem1
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 89277

آبشار گچان

آبشار گچان

آبشار گچان

آبشار گچان ابتدای جاده ایلام به سرابله، بعد از عبور از تونل بزرگ این مسیر در ۱۵ کیلومتری شهر ایلام قرار دارد. منطقه گچان پوشیده از درختان زیبای بلوط است. این منطقه در نزدیکی کوه‌های مانشت و قلاجه، در کنار دره زیبای گچان واقه است. چشمه‌ی پر آبی در این دره جاری است که آبشار زیبای گچان را ایجاد می‌کند. اهالی روستاهای اطراف برای مصارف خود و آبیاری باغ‌های میوه از آب این چشمه استفاده می‌کنند.

گفتم که خدا مرا مرادی بفرست ، طوفان زده ام راه نجاتی بفرست ، فرمود که با زمزمه ی یا مهدی ، نذر گل نرگس صلواتی بفرست

دوشنبه 20 دی 1395  8:06 AM
تشکرات از این پست
khodaeem1
khodaeem1
کاربر طلایی1

قلعه والی (موزه مردم شناسی)

قلعه والی (موزه مردم شناسی)

قلعه والی ایلام

قلعه والی بنایی تاریخی در ایلام است که در قسمت شمالی خیابان پاسداران قرار دارد. این بنا در واقع محل اسکان والی در فصل تابستان بوده که روی تپه‌ای ساخته شده و ارتفاع آن از اطراف ۳/۵ تا ۴ متر است.

سنگ‌ نوشته‌ای در تخت خان وجود دارد که در آن به تاریخچه این قلعه اشاره شده است. طبق این سنگ نوشته، معمار قلعه والی، حاج درویش علی کرمانشاهی بوده و کارهای حجاری را رضاقلی انجام داده است.

قسمت شمالی قلعه یک تالار شاه‌نشین وجود دارد که ابعاد آن بزرگ‌تر از سایر اتاق‌های قلعه و بسیار زیبا و دیدنی است. وسط آن حوض کوچکی است که اطراف و داخل آن با سنگ مرمر تزئین شده بوده، اما هنگام بازسازی با کاشی‌های رنگی تزئین شده است.

قلع والی سال ۱۳۸۵ به موزه مردم‌شناسی ایلام تغییر کاربری داد که از بخش‌های مختلفی تشکیل شده است و اکنون از غنی‌ترین موزه‌های تخصصی مردم‌شناسی محسوب می‌شود.

گفتم که خدا مرا مرادی بفرست ، طوفان زده ام راه نجاتی بفرست ، فرمود که با زمزمه ی یا مهدی ، نذر گل نرگس صلواتی بفرست

دوشنبه 20 دی 1395  8:09 AM
تشکرات از این پست
khodaeem1
khodaeem1
کاربر طلایی1

کاخ فلاحتی

کاخ فلاحتی

کاخ فلاحتی ایلام

کاخ فلاحتی به دستور غلامرضا خان ابوقداره ایجاد شد. این کاخ که در محوطه سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام قرار گرفته بود، به کاخ فلاحتی (کشاورزی) معروف شد. این ساختمان در گذشته با باغ محصور شده بود؛ اما با توسعه شهری، فضای باز کاخ تبدیل به ساختمان و خیابان شده و کاخ فلاحتی نمای پیشین خود را از دست داده است.

سال ۱۳۹۰، بنای تاریخی کاخ فلاحتی به موزه کشاورزی ایلام تبدیل شد. این موزه ۴ فضای نمایشی دارد؛ شامل بخش ابزارهای سنگی، بخش کشاورزی سنتی که نمایش مراحل کاشت، داشت و برداشت را دارد، بخش گیاهان دارویی و اسناد زمین‌های کشاورزی.

دوشنبه 20 دی 1395  8:10 AM
تشکرات از این پست
khodaeem1
khodaeem1
کاربر طلایی1

دیدنی های ایلام : تنگ ارغوان

تنگ ارغوان

ایلام

در قسمت ورودی مسیر شمالی جاده‌ی کرمانشاه به ایلام، منطقه‌ای طبیعی و بسیار زیبا وجود دارد که از آن به تنگ ارغوان یاد می‌شود. این جاذبه‌ی گردشگری در ۳ کیلومتری شمال شرقی شهر ایلام و در مسیر رودخانه‌ای که مملو از گل‌ها و درختانی به رنگ ارغوان است، قرار گرفته و شاید به همین دلیل آن را تنگ ارغوان می‌نامند.

پنج شنبه 21 بهمن 1395  7:48 AM
تشکرات از این پست
khodaeem1
khodaeem1
کاربر طلایی1

دیدنی های ایلام : تنگه رازیانه

تنگه رازیانه

ایلام

در نزدیکی روستای چنارباشی و در ۴۵ کیلومتری شهر ایلام، تنگه‌ای عمیق، باریک، برخوردار از مناطق بکر و حیرت‌انگیز و مملو از نواحی سرسبز و طبیعتی فو‌ق‌العاده قرار دارد که به تنگه‌ی رازیانه شهرت یافته است. این منطقه از ایلام از جمله مناطق گردشگری طبیعی و پرطرفدار در این استان زیبا است که میزبان گردشگران و طبعیت‌دوستان بسیاری از سراسر ایران ایران است.

پنج شنبه 21 بهمن 1395  7:49 AM
تشکرات از این پست
khodaeem1
khodaeem1
کاربر طلایی1

دیدنی های ایلام : منطقه‌ حفاظت شده کبیر کوه

منطقه‌ حفاظت شده کبیر کوه

ایلام

به یقین کبیرکوه یکی از بزرگ‌ترین و ارزشمندترین رشته‌کوه‌های ایلام است که متشکل از تعدادی کوه مرتفع و بخشی از رشته‌‌کوه زاگرس محسوب می‌شود. منطقه‌ی حفاظت‌شده‌ی کبیرکوه با وسعتی بیش از ۱۶۰۰ هکتار، محل اسکان گونه‌های مختلف جانوری از جمله پلنگ، قوچ، میش، آهو، کل، بز و خرس است و می‌تواند به عنوان گزینه‌ی مناسبی برای علاقه‌مندان به طبیعت در نظر گرفته شود.

پنج شنبه 21 بهمن 1395  7:51 AM
تشکرات از این پست
khodaeem1
khodaeem1
کاربر طلایی1

دیدنی های ایلام : آتشکده موشکان

آتشکده موشکان

ایلام

آتشکده‌ی موشکان، اثری است قدیمی و باستانی که قدمت آن طبق نظر باستان‌شناسان به زمان حکومت ساسانیان بازمی‌گردد. این اثر ارزشمند از ملات ساروج و سنگ ساخته شده و در ۳ کیلومتری شهر سرابله از توابع استان ایلام قرار دارد.

پنج شنبه 21 بهمن 1395  7:53 AM
تشکرات از این پست
khodaeem1
khodaeem1
کاربر طلایی1

دیدنی های ایلام : چهار طاقی

چهار طاقی

ایلام

چهار طاقی را می‌توان یکی دیگر از آثار تاریخی و باستانی استان ایلام معرفی کرد که به طاق نیز شهرت دارد. این بنای کهن متعلق به دوران ساسانیان است و در واقع آتشکده‌ای است که امروزه تنها چهار طاق از آن باقی مانده و سازندگان، آن را تنها با قلوه‌سنگ و گچ ساخته‌اند. برای بازدید از این بنای تاریخی، کافی است به شهرستان دره شهر استان ایلام سفر کرد.

پنج شنبه 21 بهمن 1395  7:54 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها