0

تاثیر روابط قبل از ازدواج در زندگی متاهلی

 
13691367
13691367
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آذر 1394 
تعداد پست ها : 2603

تاثیر روابط قبل از ازدواج در زندگی متاهلی

دکتر رقيه سادات موسوي عضو هيئت علمي و استاد دانشگاه شاهد در رشته روان‌شناسی درباره تاثیر الگوهای نامناسب انتخاب همسر در میزان آسیب های موجود در روابط زوجین گفت: بي‌شک الگوهاي انتخاب همسر، به ميزان زيادي در بروز و رشد آسيب‌ها مؤثرند. در الگوي سنتي، پدر و مادر و يا يکي از اقوام و آشنايان، شخصي را معرفي مي‌کردند و بعد از بررسي و چند جلسه معاشرت، زوجين زندگي مشترک خود را شروع مي‌کردند؛ ولي امروزه اين برنامه به شکل‌‌هاي مختلف صورت مي‌گيرد، به طوري که زوجين خودشان همديگر را انتخاب مي‌کنند و مدت‌ها با يکديگر معاشرت دارند و بعد از مدتي يا با هم ازدواج مي‌کنند و يا ممکن است اين رابطه هرگز به ازدواج منجر نشود.

وی افزود: اگر چه ممکن بود در شکل سنتي، زوجين با شناخت کمتر و در برخي موارد، بدون علاقه وارد زندگي مي‌شدند؛ اما اين مزيت را داشت که زن و مرد با سن پايين‌تر وارد زندگي شوند لذا اولاً: موقعيتشان با هم تثبيت مي‌شد و با هم رشد مي‌کردند. ثانياً: چون رابطه ديگري را به جز رابطه فعلي تجربه نکرده بودند ملاک مقايسه نداشتند. چون ملاک مقايسه نداشتند، دلبستگي‌ها و تعهد به همسر بسيار بالاتر بود.

وی ضمن اظهار نگرانی از وضعیت به وجود آمده گفت: وقتي با زن و يا مردهایي که براي طلاق مراجعه مي‌کنند به تنهايي صحبت مي‌کنم، متوجه مي‌شوم، مشکل آنها اين است که رابطه‌شان را با روابط قبلي که داشتند مقايسه مي‌کنند. مثلاً زن عنوان مي‌کند من دوست‌پسري داشتم که خيلي گرم‌تر بود. آن احساس، آن رابطه، آن خاطرات در رابطه فعلي که رابطه‌اي دائم و ثابت است تأثير مي‌گذارد، رابطه فعلي را تضعيف مي‌کند و تحمل سختي‌ها در زندگي را کاهش مي‌دهد.

وی خاطر نشان کرد: امروزه دختران و پسران در سنين بالا ازدواج مي‌کنند، شخصيتشان تثبيت شده و لذا براي اين‌که بتوانند با هم سازگار باشند به آموزش‌هاي قبل از ورود به زندگي نياز دارند. اين درصد بالاي طلاق به دليل اين است که زوجين تحمل‌هاي قديم را ندارند. همه‌چيز عوض شده است. پس با مراجعه به مشاور قبل از ازدواج، حداقل يک پيش‌بيني صورت مي‌گيرد که اين دو نفر ‌از لحاظ روان‌شناختي و از لحاظ شخصيتي چقدر با هم کفويت دارند. به علاوه زوجين براي شروع زندگي در زمينه مهارت‌هاي ارتباطي بايد تقويت و با وظايف و نقش‌هاي خود آشنا شوند.

موسوی در پایان پیشنهاد کرد: زوجين بايد از ابتدا با قواعد و نقش‌هاي خودشان در زندگي آشنا شوند. ‌مشکلي که امروزه پيش‌ آمده اين است که نقش پدر در خانواده به صورت جدي تضعيف شده است. البته نقش مادري هم تضعيف شده است. فرزندان از پدر و مادر تبعيت نمي‌کنند. در اين زمينه تعداد زيادي کلاس آموزشي به صورت کارگاهي بايد در دانشگاه‌ها، حوزه‌هاي علميه،‌ سازمان‌ تبليغات صدا و سيما و ساير مراکز آموزشي برگزار گردد.

 

جمعه 3 دی 1395  4:19 PM
تشکرات از این پست
borkhar
دسترسی سریع به انجمن ها