تصاوير محرک جنسي به طرق مختلف مي توانند بر روي کودکان تاثير گذار واقع شوند، بايد به شما اطمينان خاطر دهيم که هر کودکي که تصاوير محرک جنسي را نگاه مي کند، لزوماً تحت تاثير آن قرار نمي گيرد؛ حتي اگر بخواهيم شديد ترين حالت ها را نيز در نظر بگيريم، باز هم نمي توان اظهار داشت که همه کودکان به يک اندازه دچار آسيب هاي روحي و رواني اين مقوله مي شوند. تاثيرات مشاهده عکس هاي محرک احساسات جنسي، کاملاً تدريجي است و براي درصد بسيار زيادي از افراد، اعتياد آور مي باشد.
درست مانند شخصي که الکل مصرف ميکند؛ فرد با استفاده يکباره، دائم الخمر نمي شود، هر کودکي هم که يکبار در معرض عکس هاي محرک جنسي قرار بگيرد، خود به خود تبديل به يک فرد منحرف جنسي يا معتاد به رابطه جنسي نمي شود، اما با اين وجود از آنجايي که پورنوگرافي از طريق اينترنت راه جديدي به خانه، مدرسه، و کتابخانه ها باز کرده، مهم است که به شيوه هاي مختلفي که تصاوير محرک جنسي مي توانند به صورت بالقوه در بر داشته باشند و موجب آسيب رساندن به کودکان شوند، نگاهي داشته باشيم.
رؤيت تصاوير محرک جنسي توسط کودکان سبب مي شود که آنها قرباني خشونت هاي جنسي شوند واضح است که اينترنت ابزاري مناسب براي افرادي است که تمايل برقراري رابطه جنسي با کودکان دارند. اين افراد تصاوير مربوط به رابطه جنسي با کودکان را منتشر مي کنند، کودکان را وادار به مکالمات تلفني آزار دهنده جنسي مي کنند، و در اتاق هاي گفتگو (chat rooms) به دنبال قربانيان خود مي گردند. هر چقدر افراد بيشتري به يک چنين تصاوير محرک جنسي دستيابي پيدا کنند، احتمال الگوبرداري آنها از اين مسئله بيشتر شده و به مثابه آن آمار آزار و اذيت جنسي کودکان نيز افزايش پيدا ميکند.
رابطه ميان پورنوگرافي و تجاوز و خشونت جنسي
بر اساس نتايج تحقيقاتي، رؤيت تصاوير محرک جنسي در سنين پايين (افراد کمتر از 14 سال) ريسک انحراف کودکان به سوي مسائل غير اخلاقي به ويژه رابطه جنسي را افزايش مي دهد. بيش از يک سوم افراديکه در طول زندگي خود به کودکان تجاوز کرده اند ادعا مي کنند که پيش از ارتکاب به جرم، به ديدن عکس هاي محرک اقدام ميورزيدند. در اين ميان 53% از متجاوزين اظهار مي داشتند که پيش از تجاوز به کودکان، به طور عمدي براي تحريک بيشتر تصاوير محرک جنسي مربوط به کودکان را تماشا مي کردند.
عادت پيداکردن به استفاده از تصاوير محرک جنسي مي تواند در ابتدا حس رضايتمندي از رابطه جنسي را کاهش داده و نهايتاً تمايل فرد به انجام کارهاي خشن تر را افزايش دهد.
رابطه پورنوگرافي و آزار جنسي کودکان
تحقيقات انجام شده بر روي افراديکه متهم به برقراري رابطه جنسي با کودکان بودند، اثبات کرد که 77% مجرميني که به پسران و 87% مجرميني که به دختران تجاوز کرده بودند، به طور مرتب در حين ارتکاب به اين عمل تصاوير محرک جنسي تماشا ميکردند. علاوه بر اين، از نقطه نظر متجاوزين استفاده از تصاوير محرک جنسي عملکرد تجاوز به کودک را به طرق مختلف تسريع مي بخشد. به عنوان مثال برخي از مجرمين با نشان دادن عکس دلخواه به قرباني به روشني به او توضيح مي دانند که از آنها چه کاري ميخواهند انجام دهند. همچنين آنها از تصاوير براي تحريک کودکان نيز بهره مي گرفتند، و همچنين از احساسات بازدارنده آنها مي کاستند و با آنها ارتباط برقرار مي کردند و او را متقاعد مي کردند که انجام عمل جنسي به شيوه خاص، بلامانع است: "نگاه کن اين آدم از انجام اين کار لذت ميبرد، پس تو هم لذت خواهي برد."
استفاده مکرر از پورنوگرافي سبب ايجاد بيماري هاي جنسي، بارداري ناخواسته، و اعتياد به رابطه جنسي مي شود . هر قدر کودک بيشتر و بيشتر در معرض پورنوگرافي قرار بگيرد، ذهنيت بسيار خطرناکي پيدا مي کند: "رابطه جنسي بدون قبول مسئوليت کاري پسنديده و خوشايند است" چراکه پورنوگرافي، رابطه جنسي بدون وجود هرگونه مسئوليتي را ترويج مي دهد و اين امر مي تواند سلامت کودک را به طور جدي به خطر بيندازد.
يکي ديگر از عواقب برقراري رابطه جنسي بالغ در کودکان که امروزه در ميان نوجوانان کشورهاي غربي شيوع بسيار زيادي پيدا کرده، ابتلا به بيماري هاي جنسي است. 1 نفر از هر 4 نوجوان آمريکايي که رابطه جنسي را تجربه مي کند، به يکي از بيماري هاي جنسي مبتلا مي شود. نتيجه اين آمار و ارقام چيزي نيست جز 3 ميليون نوجوان مبتلا به بيماري هاي آميزشي. از سال 1980 تا کنون رقم افرادي که مبتلا به بيماري آميزشي عفوني سيفيليس هستند، تقريباً دو برابر شده است. هر ساله کودکان بسيار زيادي مبتلا به بيماري هاي مقاربتي مي شوند و آمار گوياي اين امر هستند که اين روزها تعداد کودکانيکه به بيماري جنسي مبتلا هستند، از ميزان فلج اطفال در سال هاي 1942 تا 1953 نيز بالاتر رفته.
يکي ديگر از پي آمد هاي ناخوشايند ارتباط جنسي در کودکان بالارفتن ميزان بارداري هاي ناخواسته در نوجوانان است.
همچنين پژوهش ها گوياي اين مطلب هستند که مردهايي که قبل از سن 14 سالگي در معرض پورنوگرافي قرار گرفته اند، از نظر جنسي فعال تر از حالت طبيعي مي شوند و نسبت به مردانيکه در معرض پورنوگرافي قرار نگرفته اند خيلي بيشتر جذب رفتارهاي جنسي متنوع مي شوند. پژوهشي که بر روي 932 معتاد جنسي صورت گرفت 99 درصد از آقايون و 77% از خانم ها اظهار داشتند که پورنوگرافي يکي از مهمترين عوامل در اعتياد آنها به شمار مي رود.
مشاهده پورنوگرافي سبب مي شود کودکان با دوستانشان اين کار را تقليد کنند
کودکان اغلب هر چيزي را که مي بينند، مي خوانند و يا مي شنوند را تقليد مي کنند. محققين بر اين باورند که قرار گرفتن در معرض پورنوگرافي سبب مي شود که کودک همان کار مشابه را بر روي کودکان کم سن و سال تر، کوچک تر، و آسيب پذير تر تکرار کند. تحقيقات اثبات کرده اند که انجام هر گونه رابطه جنسي زودرس دو دليل بيشتر ندارد: 1- تجربه، و 2- مشاهده. اين بدان معناست که کودک منحرف جنسي ممکن است که مورد تجاوز قرار گرفته باشد و يا تنها تصاوير منحرف کننده جنسي را مشاهده کرده باشد.
در تحقيقي که دکتر جنينگز برينات بر روي 600 دختر و پسر دبيرستاني آمريکا انجام داد، به اين نتيجه رسيد که91 درصد از پسران و 82 درصد از دختران تصاوير مختلفي پيرامون محرک هاي جنسي را مشاهده کرده اند. بيش از 66 درصد از پسران و بالغ بر 40 درصد از دختران اظهار داشتند که خواستار انجام عملي مشابه آنچه مشاهده کرده اند ميباشند. در ميان دبيرستاني ها 31درصد از پسران و 18 درصد از دختران اعتراف کردند که چند روز پس از مشاهده تصاوير محرک جنسي، برخي از آنها را شخصاً انجام داده اند.
ارزش ها و نگرش هايي که بر اثر مشاهده پورنوگرافي شکل مي گيرد
بيشتر والديني که به فرزندان خود اهميت مي دهند، تمايل دارند که به تدريج مسائل مربوط به روابط با جنس مخالف، رابطه جنسي، صميميت، عشق، و ازداج را با آنها در ميان بگذارند. متاسفانه ترويج بيش از اندازه مسائل جنسي به صورت عکس و يا فيلم ممکن است کودک را بيش از پپيش تحت تاثير خود قرار دهد. همانقدر که يک آگهي تبليغاتي 30 ثانيه اي مي تواند نظر ما را در مورد خريد يک نوشيدني تغيير دهد، مشاهده تصاوير محرک جنسي نيز مي تواند ارزش ها و نگرش هاي کودک را به طور کلي دگرگون سازد.
عکس ها، فيلم ها، مجلات، بازي هاي کامپيوتري، و پورنوگرافي در اينترنت که تجاوز و غيرانساني شدن جنس مؤنث را در صحنه هاي مستهجن به تصوير مي کشد، ابزاري قدرتمند در تغيير شکل دادن نگرش ها و آگاهي هاي کودک از رابطه جنسي مي باشد. حداقل تاثيري که اين امر مي تواند بر روي کودکان بگذارد، تغييرات فاحش در شيوه نگرش و رفتار آنهاست که اين امر با مشاهده تصاوير محرک جنسي تسريع خواهد شد. چندين تحقيق مختلف نيز اثبات کرده اند که مشاهده اين تصاوير طرز تفکر بزرگسالان در مورد روابط جنسي، زنان، آزار و اذيت جنسي، ارتباط جنسي و سکس را به طور کلي تغيير مي دهد. اين تحقيقات تقريباً همگي نتيجه مشابهي را در بر داشته اند: زمانيکه مردها براي 6 هفته در معرض تصاوير پورنوگرافي قرار بگيرند:
نسبت به برقراري رابطه جنسي با خانم ها بي احساس مي شوند.
به تجاوز ديگر به عنوان يک جرم نگاه نمي کنند
نگرش تحريف شده اي نسبت به روابط جنسي پيدا مي کنند
تمايل بيشتري به روابط منحرف تر، عجيب و غريب تر، و خشن تر پيدا مي کنند (رابطه جنسي معمولي حس رضايت آنها را جلب نمي کند)
تک همسري در نظر آنها ارزش خود را از دست مي دهد و نمي توانند براي مدت زمان طولاني در يک رابطه مستحکم باقي بمانند.
احساس مي کنند چند همسري کاملاً عادي و طبيعي بوده و يک نگرش قابل قبول است.
پورنوگرافي بر روي مراحل رشد و شکل گيري هويت کودکان تاثير مي گذارد
در طول رشد کودک، يکي از دوره هاي حياتي رشد وجود دارد که ذهن او براي انجام فعاليت هاي جنسي برنامه ريزي مي کند. در اين مرحله به نظر مي رسد که ذهن کودک براي مسائل مربوط به رابطه جنسي و اينکه جذب چه افرادي شود، برنامه ريزي ميشود. قرار گرفتن در روابط نرمال، جهت گيري سالم جنسي را به کودک القا مي کند، اما اگر کودک در اين دوران با تصاوير محرک جنسي تحريک شود، دچار انحرافات جنسي ميشود و جهت گيري هاي او نسبت به مسائل جنسي تا ابد در ذهنش به صورت تحريف شده حک مي شود.
دکتر ويکتور کلينز، روانشناس، معتقد است که تجربيات مختلف (مي تواند مربوط به زمان تحريک جنسي نيز باشد) توسط آدرنالين در مغز حک مي شوند و پاک کردن آنها کار دشواري مي باشد. کساني که تصاوير محرک جنسي را مشاهده مي کنند، ممکن است به خيال پردازي بپردازند و در حين خود ارضايي در افکار خيالي خود غرق شوند و بعدها تصميم بگيرند که تمام تفکرات خود را به حقيقت مبدل سازند.
هويت جنسي در زمان کودکي و نوجواني شکل مي گيرد. کودکان 10 – 12 ساله هويت معيني نسبت به مسائل جنسي ندارند. به مرور زمان که از نظر جسمي رشد ميکنند، والدين، معلمين و مشاوران بايد اطلاعات لازم در زمينه روابط جنسي را در اختيار آنها قرار دهند.میگنا دات آی آر.مشاهده تصاوير مربوط به پورنوگرافي، فرايند رشد جسمي و جنسي کودک را از حالت عادي خارج کرده و باعث ايجاد اغتشاش در افکار آنها مي شود.
در پورنوگرافي معمولاً کودکان خيلي زودتر از زمان لازم و به طور نابهنگام به روابط جنسي کشانده مي شوند و آمادگي لازم براي انجام چنين کاري را ندارند. اين آگاهي زود هنگام از مسائل جنسي نه تنها خطرناک است بلکه باعث ايجاد سردرگمي در آنها نيز مي شود.
برانگيختگي جنسي و حس رضايت احتمالي که با مشاهده پورنوگرافي در فرد ايجاد مي شود در حالات فرد تاثير مي گذارد. به عنوان مثال اگر محرک يک کودک نابالغ تصاوير پرونوگرافي باشند، ممکن است تحريک شدن او براي هميشه مشروط به مشاهده تصاوير محرک جنسي شود. زمانيکه چندين بار از اين تصاوير استفاده شود، اين احتمال وجود دارد که استفاده آنها دائمي شود و رسيدن به اوج لذت جنسي بدون مشاهده اين تصاوير براي فرد امکان ناپذير شود.
به طور کلي بيشتر پدر و مادرها حس خوبي از صحبت کردن در مورد مسائل جنسي با کودکان خود ندارند، چه برسد به صحبت کردن در مورد پورنوگرافي. والدين بايد آگاهي خود را در اين زمينه ارتقا بخشند و تا آنجايي که مي تواند به کودکان خود آموزش دهند که پاکي و عفت خود را تا آنجايي که امکان دارد حفظ نمايند.
منبع: t-pasokhgoo.ir