در مورد خلقت اولیه حیوانات در کره زمین باید به این نکته توجه داشته باشیم که آنچه از موجودات مادی که در کره زمین وجود دارد همه و همه از همین زمین یعنی آب و خاک و مواد موجود در زمین آفریده شده است و نمی توان گفت از غیر زمین به زمین آمده است مگر آنچه که غیر مادی است مانند روح ، چه روح انسانی و چه روح حیوانی و چه روح نباتی .
بنابراین همان طور که از آیات قرآن استفاده می شود انسان از خاک و گل آفریده شده ، حیوانات نیز از مواد همین عالم آفریده شده اند.
قرآن در سوره نور آیه 45 فرموده :( والله خلق کل دابه من ماء ) خداوند هر جنبنده ای را از آب آفریده است .
از این آیه استفاده می شود که هر جنبنده ای مثل انسان وسایر حیوانات از آب آفریده شده اند و این منافاتی با آنچه گفتیم ندارد چون در سوره نحل آیه 4 فرموده : ( خلق الانسان من نطفه ) انسان را از نطفه ( که نوعی آب است) آفریدیم و در جای دیگر فرموده : ( خلق الانسان من صلصال کالفخار) ، (الرحمن،آیه 14 ) انسان را از گل خشک شده آفریدیم .
از جمع بندی بین این آیات می توان فهمید که خداوند انسان و سایر حیوانات را ابتدا از خاک و آب آفریده و سپس در نسل بعدی از نطفه که نوعی مایع و آب است آفریده است .
از این آیات استفاده می شود که ماده اصلی جنبندگان ، ماده که عبارت از خاک و آب با خواص موجود در آن ها است ، آفریده ولی همان طور که گفتیم جنبندگان چون غیر از بعد مادی دارای روح نیز می باشند ، روحشان زمینی و از جنس مادی نیست بلکه از جانب خدای تعالی است .
همان طور که انسان را از دو جنس نر و ماده آفریده است سایر جنبندگان را نیز از جنس نر و ماده آفریده تا بتوانند تولید نسل کنند .
نسل تمام انسان ها نیز از آدم و حوا آفریده شده است ، اما این که خود آدم و حوا مستقیما از خاک آفریده شده اند ، یا این که به تدریج و در طی تکامل از طریق موجودات دیگر ، خاک به انسان تبدیل شده است ، نمی توان نظر قطعی در مورد یکی از این دو نظریه ارائه داد ، اگر چه ظاهر آیات قرآن این است که آدم و حوا مستقیما از خاک آفریده شده و انسان نوعی مستقل و جداگانه از دیگر موجودالت است.
در مورد موجودات زنده دیگر نیز از آنچه که در تحقیقات زیست شناسان آمده ، ابتدا موجودات تک سلولی پدیدار شدند و بعد در اثر تکامل و گسترش موجودات پیچیده تر به وجود آمدند واین گونه نیست که موجودات دارای یک مادر مشترک باشند که همه از آن به وجود آمده باشند ، مگر این که بگوییم که بر طبق آیه فوق، آب مادر موجودات است ، زیرا همه از آن پدید آمدند، یا موجودات تک سلولی اولیه را مادر موجودات زنده بدانیم.
برای اطلاع بیشتر به بحار الانوار جلد 64 و به حیاه الحیوان دمیریو تفسیر آیات مذکور مراجعه شود .
منبع: t-pasokhgoo.ir