0

عملياتهاي دفاع مقدس > 60/02/01- بازی دراز1

 
g_golshani_rasekhoon
g_golshani_rasekhoon
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آبان 1389 
تعداد پست ها : 1087
محل سکونت : آذربايجان غربي

عملياتهاي دفاع مقدس > 60/02/01- بازی دراز1

بازي دراز با قله هاي بلند و شيب هاي تند و بريدگي هاي ممتد از اهميت ويژه اي در منطقه مرزي استان كرمانشاه برخوردار است .اين ارتفاعات به مثابه عرضه بزرگي درون مثلث قصرشيرين _ گيلان غرب_ سرپل ذهاب واقع شده است و برمنطقه تسلط كامل دارد دشمن در روزهاي آغازين جنگ از بازي دراز براي ديده باني استفاده مي كرد اما ويژگي هاي اين ارتفاعات موجب شد با فعاليتهاي مهندسي روي آن جاده سازي شود و يگانهاي عراق در آنجا مستقر شوند و ضمن افزايش سلطه بر قصرشيرين سرپل ذهاب را نيز زير ديد خود بگيرند.

 


 براي گرفتن اين امتياز مهم از دشمن پس از سه ماه كار نيروهاي شناسايي سپاه ، قرارگاه مقدم غرب سپاه و ارتش نخستين عمليات نيمه گسترده را در اين منطقه طرح ريزي كردند كه با نام عمليات بازي دراز در تاريخ 1/2/1360 آغاز شد و به مدت 8 روز طول كشيد و طي آن نيروهاي خودي و دشمن بارها به تك و پاتك متقابل پرداختند.
دشمن با استفاده از پشتيباني هوايي  يگانهاي خود را حمايت مي كرد اما رزمندگان از جاده و حمايت هوايي كافي و پشتيباني آتش محروم بودند در نتيجه نتوانستند روي تمام هدف ها مستقر شوند، با وجود اين ، از بين قله هاي منطقه سه قله آن را تثبيت كردند و تنها در تثبيت قله 1150 و يكي از قله هاي 1100 ناكام ماندند. در اين عمليات هوانيروز ارتش نقش بسزايي ايفا نمود و طي آن خلبان علي اكبر شيرودي به شهادت رسيد.

تجهيزات منهدم شده دشمن:
54 دستگاه تانك و نفربر
3 فروند هواپيما
2 فروند هلي كوپتر
2 دستگاه ادوات مهندسي

غنائم جنگي:
12 دستگاه تانك و نفربر
5 دستگاه ادوات مهندسي

تعداد كشته و زخمي دشمن:
1500 نفر كشته و زخمي
700 نفر تعداد اسراي دشمن
جمعه 17 دی 1389  2:59 PM
تشکرات از این پست
g_golshani_rasekhoon
g_golshani_rasekhoon
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آبان 1389 
تعداد پست ها : 1087
محل سکونت : آذربايجان غربي

پاسخ به:عملياتهاي دفاع مقدس > 60/02/01- بازی دراز1-آثار منتشره > تحول در فرماندهي

این عملیات در زمره عملیات محدود است اما اهمیت آن به دلایلی است که در زیر می آید:
شرح اجمالي عمليات هاي محدود ابتداي جنگ و نقش آن در اجراي نبردهاي آزادسازي مناطق اشغالی ایران.
مقاله حاضر به منظور آشنايي خوانندگان گرامي با تلاش و كوشش نيروهاي اسلام در مقاطع زماني قبل از نبردهاي بزرگ به تشريح اين عملياتها و بررسي نتايج حاصل از آنها پرداخته است.

 

 


پس از هجوم سراسري ارتش عراق به خاك ايران و اشغال بخشهايي از آن چند عمليات كلاسيك به فرماندهي بني صدر جرا شد كه با موفقيت همراه نبود و كشور با بحراني سياسي ـ نظامي مواجه شد. در پي آن با ورود سپاه و بسيج به  عرصه جنگ استراتژي نظامي تغيير كرد و با تحول در فرماندهي جنگ اجراي عمليات هاي محدود در دستور كار قرار گرفت و با هماهنگي بين سپاه و ارتش روند جنگ به گونه اي پيش رفت كه زمينه اجراي عمليات هاي بزرگ به منظور آزادسازي مناطق اشغالي فراهم شد.
از آنجايي كه عملياتهاي محدود به رغم اهميت آنها كمتر مورد توجه و بررسي قرار گرفته است مقاله حاضر به منظور آشنايي خوانندگان گرامي با تلاش و كوشش نيروهاي اسلام در مقاطع زماني قبل از نبردهاي بزرگ به تشريح اين عملياتها و بررسي نتايج حاصل از آنها پرداخته است .
 
اجراي عمليات محدود
در ادامه روند جديد جنگ در مجموع 25 عمليات محدود از اسفند 1359 تا مهر1360 اجرا شد كه نقش تعيين كننده اي در سير تحولات جنگ داشت در اين عمليات ها ضمن هماهنگي نيروهاي ارتش و سپاه نيروهاي انقلابي در طرح ريزي فرماندهي و اجرا نقش محوري را برعهده داشتند.
 الف) مرحله اول اين عمليات ها كه از اسفند 1359 تا 21 خرداد 1360 ادامه داشت هم زمان با خلع بني صدر از فرماندهي كل قوا و اوج گيري بحران سياسي در داخل كشور بود . در اين مرحله 14 عمليات محدود در محورهاي مختلف به شرح ذيل اجرا شد :
1 ـ عمليات كلينه در منطقه دشت ذهاب در 14 اسفند 1359 ; اين عمليات به منظور آزادسازي روستاي سيدصادق و كلينه و با استعداد يك گردان اجرا شد . در اين عمليات روستاي كلينه آزاد شد و 64 تن از نيروهاي دشمن به اسارت درآمدند.
2 ـ عمليات روي ارتفاعات چغالوند در منطقه گيلان غرب در 24 اسفند 1359 ; اين عمليات براي آزادسازي ارتفاع چغالوند و با تركيب نيروهاي سپاه و ژاندارمري انجام گرفت . آزادسازي ارتفاع چغالوند و اسارت 16 تن از عراقي ها ازجمله دستاوردهاي اين عمليات بود.
3 ـ عمليات امام مهدي (عج ) در غرب منطقه سوسنگرد در 26 اسفند 1359 ; در اين عمليات نيرويي در حد يك گردان مانوري تقويت شده با استعداد 350 تن توانستند به نيروهاي دشمن كه شامل يك گردان پياده يك گروهان تانك و دو گروهان مكانيزه بودند حمله كنند و ضمن انهدام دشمن 70 تن از آنها را به اسارت درآورند.
4 ـ عمليات قوچ سلطان در منطقه مريوان در اول فروردين 1360 ; اين عمليات به منظور آزادسازي ارتفاع قوچ سلطان و روستاهاي اطراف آن و با استعداد دو گردان از سپاه و ارتش اجرا گرديد. در اين عمليات نيروهاي خودي ضمن آزادسازي ارتفاع يادشده و روستاهاي اطراف آن 87 تن از نيروهاي دشمن را به اسارت درآوردند.
5 ـ عمليات در ارتفاعات ذيل در منطقه ايلام در 14 فروردين 1360 ; اين عمليات ايذايي و هدف آن انهدام سنگر و نيروهاي دشمن بود. نيروهاي عمل كننده در اين عمليات يك دسته از سپاه ايلام بودند.
6 ـ عمليات حضرت مهدي (عج ) در منطقه غرب دزفول در 15 فروردين 1360 ; اين عمليات به منظور تصرف كانال ال (هندلي ) و تپه چشمه و با استعداد دو گروه گشتي ـ رزمي از ارتش و يك گردان از سپاه و بسيج عشاير اجرا گرديد كه تنها تپه چشمه آزاد و تلفاتي بر دشمن وارد شد.
7 ـ عمليات امام مهدي (عج ) در منطقه شوش در 25 فروردين 1360 ; اين عمليات براي تصرف بلندي هاي زغن و شليبه و با استعداد يك گروهان تقويت شده از نيروهاي سپاه و 18 تن داوطلب از لشكر 21 حمزه انجام شد كه در مراحل اوليه موفق بود ولي با افزايش فشار دشمن نيروهاي خودي به مواضع خود عقب نشيني كردند. اسارت 24 تن از عراقي ها انهدام 22 دستگاه تانك و نفربر و يك فروند هلي كوپتر بخشي از نتايج اين عمليات بود .
8 ـ عمليات بازي دراز در منطقه سرپل ذهاب از دوم تا دهم ارديبهشت 1360 ; اين عمليات براي آزادسازي ارتفاعات بازي دراز و تسلط بر مواضع دشمن در منطقه سرپل و قصرشيرين و با استعداد دو گردان از سپاه و دو گردان از ارتش اجرا گرديد . شناسايي اوليه منطقه را برادران سپاه انجام دادند . در اين نبرد قله هاي 850 900 1000 1100 از ارتفاعات بازي دراز آزاد شد و بيش از 700 تن از عراقي ها به اسارت درآمدند . در اين عمليات هلي كوپتر خلبان شهيد شيرودي پس از حماسه آفريني هاي بي نظير مورد اصابت قرار گرفت و ايشان به شهادت رسيد.
9 ـ عمليات آزادسازي تنگه حاجيان در منطقه گيلان غرب در 12 ارديبهشت 1360 ; اين عمليات 10 روز پس از عمليات بازي دراز و به منظور آزادسازي تنگه حاجيان و بازشدن جاده مواصلاتي گيلان غرب به جبهه شيشه راه و سرپل و با شركت 900 تن از نيروهاي سپاه انجام گرفت . آزادسازي تنگه حاجيان و اتصال جاده مواصلاتي جبهه هاي گيلان غرب به سرپل ذهاب و اسارت بيش از 100 تن از نيروهاي دشمن ازجمله نتايج اين عمليات بود.
10 ـ عمليات شيخ فضل الله نوري در منطقه آبادان در 25 ارديبهشت 1360 ; اين عمليات به منظور آزادسازي تپه هاي مدن و با استعداد دو گروهان 60 نفره از نيروهاي ارتش و سپاه اجرا گرديد . سپاه در طرح ريزي و اجراي اين عمليات نقش محوري را برعهده داشت . تپه هاي مدن در اين عمليات آزاد و 22 دستگاه تانك و نفربر دشمن منهدم شد و 70 تن از نيروهاي عراقي نيز به اسارت درآمدند .
11 ـ عمليات امام علي (ع ) روي تپه هاي الله اكبر در 31 ارديبهشت 1360 ; اين عمليات از سه محور شوش غرب سوسنگرد و تپه هاي الله اكبر به منظور تصرف تپه هاي الله اكبر و تپه هاي حدفاصل شليبه ـ عنكوش به صورت مشترك انجام گرفت . در اين عمليات دشمن از محور غرب سوسنگرد عقب رانده شد و 400 تن از نيروهاي عراقي به اسارت درآمدند. همچنين محور الله اكبر و تپه هاي شحيطه در شمال غربي الله اكبر آزاد شد. در اين محور علاوه بر اسارت عده اي از نيروهاي دشمن 65 دستگاه تانك و نفربر نيز به غنيمت گرفته شد . در محور شوش نيز نيروهاي خودي مواضع مورد نظر را تامين كردند و بيش از 100 از نيروهاي دشمن را به اسارت درآوردند.
12 ـ عمليات آزادسازي ارتفاع و روستاي كاوه زهرا و ارتفاع موسوك در منطقه پاوه ـ مريوان در 8 خرداد 1360 ; اين عمليات براي آزادسازي ارتفاعات مرزي هوارما و روستاي كاوه زهرا و با شركت 80 تن از نيروهاي سپاه و 80 نيروي داوطلب ارتش انجام گرفت . آزادسازي بخشي از ارتفاعات منطقه و اسارت 17 تن از دشمن از نتايج اين عمليات بود.
13 ـ عمليات ايذايي در منطقه دهلران ـ چيلات در 11 خرداد 1360 ; در اين عمليات پنج تانك و نفربر دشمن منهدم شد و بيش از 60 تن از نيروهاي عراقي به اسارت درآمدند .
14 ـ عمليات فرماندهي كل قوا در منطقه دارخوين در 21 خرداد 1360 ; اين عمليات با توجه به اوضاع سياسي كشور و همچنين به لحاظ منطقه عمليات و تاثيرات آن در شكستن محاصره آبادان از اهميت بيشتري نسبت به ساير عمليات ها برخوردار بود . در اين عمليات كه نيروهاي سپاه آن را طراحي كرده بودند 364 تن از رزمندگان با فرماندهي سپاه شركت داشتند. اجراي آتش پشتيباني نيز با نيروهاي ارتش بود.
به دليل اهميت منطقه عملياتي دارخوين براي دشمن به عنوان جناح شمالي منطقه سرپل ارتش عراق 1400 تن از نيروي سپاه و 500 تن از نيروهاي مخصوص خود را همراه با 65 دستگاه تانك و نفربر در اين منطقه مستقر كرده بود.
هدف اين عمليات تصرف خاكريزهاي دشمن و سه كيلومتر پيشروي به سمت جنوب (به طرف پل مارد) بود. مهمترين تلاش در اين عمليات حفر كانال براي نزديك شدن به مواضع دشمن بود كه براي اولين بار در جنگ به دست نيروهاي سپاه انجام گرفت . حفر اين كانال كه سه ماه طول كشيد در غافل گيري دشمن و موفقيت عمليات نقش موثري داشت .
عمليات دارخوين در ساعت 3 30 بامداد 21 خرداد 1360 از سه محور آغاز شد . در اين عمليات نيروهاي خودي با دو تا سه كيلومتر پيشروي در منطقه حدفاصل رودخانه كارون تا جاده آبادان ـ اهواز ضمن انهدام بيش از 30 دستگاه تانك و نفربر و يك فروند هلي كوپتر دشمن موفق شدند 300 تن از متجاوزان را به اسارت درآورند . پس از عمليات دشمن طي سه روز متوالي براي بازپس گرفتن منطقه آزادشده تلاش كرد ولي نتيجه اي نگرفت .
درباره ويژگي هاي اين عمليات آيت الله هاشمي رفسنجاني طي پيامي به كنگره يادواره عمليات دارخوين نوشت :
« عمليات دارخوين با اين كه در مقايسه با عمليات وسيع پس از آن وسيع و طولاني نبود اما ويژگي ارزشمند آن در اين است كه نقطه پايان يك دوره ركود و زمين گيري و نقطه آغاز حركت و پيروزي هاي عظيم و حماسي نيروهاي جهادگر اسلامي مان در تاريخ دفاع مقدس است . ابتكار سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در حفر كانالي به طول دو كيلومتر و با عمق يك متر و هشتاد سانتي متر در دل تاريك شب از جلوه هاي زيبا و باشكوه اين عمليات در زمان خود است . »
 
نتايج عمليات محدود
اجراي سلسله عمليات هاي محدود در منطقه جنوب و غرب كشور گرچه بر سرنوشت نهايي جنگ تاثير تعيين كننده اي نداشت اما در ايجاد اعتماد به نفس و اميد به پيروزي در نيروهاي خودي و تضعيف روحيه عراقي ها با اهميت بود. اين عمليات ها در برخي از مناطق آزمايش و مقدمه اي براي عمليات هاي بعدي بودند; علاوه بر آن در تكميل پايه هاي استراتژي جديد نظامي ـ كه پس از بن بست ايجاد شده در جنگ به وجود آمده بود ـ نقش قابل توجهي داشتند. اجراي « عمليات محدود » نتايج ديگري نيز به اين شرح دربرداشت :
 1 ـ پيروزي هاي به دست آمده در اين عمليات ها علاوه بر نماياندن ضعف هاي دشمن توانايي و قابليت نيروهاي انقلابي و موثربودن استراتژي جديد را نشان داد.
2 ـ برابر مدركي كه پس از عمليات دهلاويه و دارخوين از دشمن به دست آمد ارتش عراق در بررسي شكست هاي خود درباره نيروهاي ايراني چنين اظهارنظر مي كند :
الف ) نيروهاي انساني ايران سه برابر نيروي انساني عراق است لذا ايران درصدد برآمده از اين عامل استفاده كند.
ب ) نيروهاي ايراني با وجود اختلافاتي كه با هم دارند همه دستورهاي آيت الله خميني را اجرا مي كنند
 ج ) سران نظامي ايران بين خود اختلاف نظرهاي بسياري دارند و حمله هايي كه به وسيله افراد پياده انجام مي دهند طرح شخصي است و زمان معيني ندارد و به نگهبانان دستور مي دهند بايد در تمام ساعت هاي شبانه روز هوشيار باشند. حمله هاي نيروهاي پياده ايران راه كار مشخصي نيز ندارند و از مكان معلومي حمله نمي كنند گاه از پهلو و حتي گاهي نير جبهه اي حمله مي كنند. »
3 ـ پس از آن كه در 31 ارديبهشت 1360 با كمك نيروهاي ارتش عمليات مشترك روي تپه هاي الله اكبر در محور شوش و سوسنگرد انجام گرفت روحيه ياس و نااميدي از نيروهاي نظامي و مسئولان سياسي برطرف شد.
4 ـ عمليات فرمانده كل قوا بلافاصله پس از خلع بني صدر از فرماندهي كل قوا انجام گرفت . پيش از آن بسياري بر اين باور بودند كه كشور در « گرداب عميق بي ثباتي سياسي » فرو خواهد رفت و سرنوشت نظام انقلاب با توجه به حضور نيروهاي دشمن در خاك ايران تعيين خواهد شد. از سوي ديگر بني صدر با تبليغات گسترده خود اين تصور را ايجاد كرده بود كه تنها او قادر به ادامه و مهار جنگ و به كارگيري نيروهاي نظامي است لذا بسياري از منابع غربي احتمال حمايت نيروهاي نظامي از بني صدر را مورد بررسي قرار دادند.
بنابراين با پيروزي عمليات فرمانده كل قوا كه در آن براي نخستين بار نيروهاي خودي با 3 5 كيلومتر پيشروي 250 تن از نيروهاي دشمن را به اسارت درآوردند تصورات موجود در هم شكست و امكان عبور از مرحله بحران سياسي با اين پيروزي نظامي فراهم شد.
5 ـ سپاه در مرحله جديد به موازات كسب نقش تعيين كننده در جنگ با افزايش حضور نيروهاي رزمي سپاه و نيروهاي مردمي ـ كه طبق مصوبه مجلس در سپاه ادغام شده بودند ـ در صحنه نبرد مواجه شد در چنين وضعيتي سپاه با استفاده از توانمندي ها و قابليت هايي كه كسب كرده بود از خرداد تا مهر 1360 در مجموع هفت عمليات محدود را به موازات گسترش بحران سياسي در داخل كشور طرح ريزي و اجرا كرد.

جمعه 17 دی 1389  3:01 PM
تشکرات از این پست
g_golshani_rasekhoon
g_golshani_rasekhoon
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آبان 1389 
تعداد پست ها : 1087
محل سکونت : آذربايجان غربي

پاسخ به:عملياتهاي دفاع مقدس > 60/02/01- بازی دراز1-آثار منتشره > عملیاتی برای کور کردن ديدگاه صدام

بازي دراز با قله‌هاي بلند به طول 16 و عرض متوسط 4 كيلومتر به مثابه عارضه بزرگي درون مثلث قصرشيرين و گيلان‌غرب و سرپل ذهاب واقع شده و بر شهرهاي قصرشيرين، سرپل ذهاب، نفت شهر ايران و شهرهاي خانقين و نفت خانه عراق نيز تسلط دارد.
ارتش متجاوز بعثي در تاريخ 59/7/15 پس از آن كه نيروهاي خودي به دليل نرسيدن تداركات لازم، اين ارتفاعات را تخليه كرده بودند، بدون كوچكترين درگيري و مقاومت بر روي آن استقرار يافته و سپس جاده آسفالت به طول 6 كيلومتر از جاده قصرشيرين به گيلان غرب به بالاي قلل مرتفع آن احداث كرد. دشمن در طول اشغال سرزمين‌هاي اين منطقه، از ارتفاعات بازي‌دراز با توجه به ويژگي‌هاي آن، علاوه بر مواضع پدافندي، به عنوان مركز ديده‌باني خود در منطقه نيز بهره گرفت و ديدگاهي بنام «ديدگاه صدام» بر روي انتهاي ارتفاع 1020 بازي‌دراز احداث كرد.

 


در 20 ماه اشغال بازي دراز، 4 عمليات جهت آزادسازي اين منطقه از سوي رزمندگان اسلام طرح‌ريزي شد كه دو عمليات در سال 1359 با نام‌هاي افشارآباد يا شهيد سعيد گلاب بخش و عمليات عاشورا و دو عمليات مهم ديگر به نامهاي بازي دراز 1 و بازي دراز 2 (شهيد رجايي و باهنر) در سال 1360 بود.

طراحي عمليات بازي دراز
موقعيت حساس و ويژگي‌هاي مهم ارتفاعات بازي دراز موجب مي‌شد تا فرماندهان نظامي آزادسازي اين عارضه حساس را به منظور تسلط بر عقبه و مواضع دشمن در دستور كار خود قرار دهند. در همين رابطه، از اواخر زمستان 1359 شناسايي آرايش نيروها و مواضع، موانع و استحكامات دشمن توسط برادران اطلاعات سپاه آغاز و تا دو ماه ادامه پيدا كرد.
بر اساس شناسايي‌هاي انجام شده، 3 محور پيوسته به هم به عنوان تلاش اصلي و يك محور به عنوان تلاش ايزايي و فريب انتخاب شد.
محور اول: به استعداد 2 گروهان از گردان نور و حدود 20 نفر از تكاوران ارتش ـ از روستاي داربلوط به قله 1100 صخره‌اي.
محور دوم: دو گروهان از سپاه و يك گروهان از گردان اميد ارتش از روستاي آب باريك حركت و با آزادسازي قلل 1150 و 1100 گچي با محور اول الحاق نمايند.
محور سوم: يك گروهان از گردان نور و يك گروهان از گردان اميد ارتش از روستاي افشار آباد به سمت ارتفاعات تظاهر به تك ‌نمايند.
محور چهارم: دو گروهان از گردان 9 قدر سپاه از روستاي شيشه راه حركت و با تصرف قلل 900 و 1000 و 1050 با نيروهاي محور دوم الحاق نمايد.

شرح عمليات:
نيروهاي اسلام در ساعت 23 روز دوم ارديبهشت 1360 حركت خود را از 4 محور به سمت دشمن شروع كردند و در ساعت 3 بامداد به نقطه رهايي مي‌رسند كه در آستانه شروع عمليات به دليل هوشياري دشمن و امكان لو رفتن محور دوم، فرماندهي عمليات، نيروهاي اين محور را براي تقويت نيروهاي منطقه داربلوط تا قراويز به اين منطقه اعزام مي‌كند.
طبق مانور، محور اول با تمام توان هجوم خود را به سمت دشمن آغاز و در ساعات اوليه نبرد موفق شد بخشي از اهداف خود را تامين و با وجود مقاوت سرسختانه دشمن، خود را به قله 1100 صخره‌اي برساند، ولي موفق به آزادسازي كامل 1100 صخره‌اي نشد. در محور چهارم نيروهاي عمل كننده پس از عبور از معابر صعب العبور موفق به تصرف قلل 900 و 1000 شدند و با روشنايي صبح قله 1050 را نيز فتح مي‌نمايند و در اولين ساعات عمليات تعداد قريب به 380 نفر از قواي دشمن به اسارت در آمده و تخليه مي‌شوند.
در شب دوم عمليات نيروهاي عمل كننده در محور چهارم با يورش سنگين به سمت قله 1100 كچي ضمن از هم پاشيدن سازمان قواي دشمن، موفق شدند با تصرف قله مذبور، تعداد قابل ملاحظه‌اي از نيروهاي دشمن را به اسارت درآوردند.
بردار علي موحد دانش كه فرمانده يكي از محورهاي عملياتي روي بازي دراز بود، مي‌گفت: من اولين نفري بودم كه روي ارتفاع رسيدم و از همين مسئله خوشحال بودم، با تكبيرهاي پي در پي كه مي‌گفتم 48 نفر از نيروهاي دشمن، خود را تسليم كردند، در حاليكه هنوز نيروهاي ديگر نرسيده‌ بودند. پس از اينكه اسرا را به خط كرده و به پائين ارتفاع روانه كردم، خشاب تفنگم را درآوردم ديدم فقط 1 فشنگ در داخل آن وجود دارد، در حاليكه هيچ مهمات ديگري همراه من نبود.
با روشن شدن هوا در روز سوم عمليات، پاتكهاي سنگين دشمن همراه يگانهاي زرهي با هدف بازپس‌گيري ارتفاعات از دست رفته، از سمت شمال ارتفاعات يعني (منطقه مابين ارتفاعات قراويز و داربلوط) آغاز شد و كم كم به شدت درگيري افزوده مي‌شد، تاجايي كه نيروهاي تكاور دشمن براي نفوذ به بالاي ارتفاعات كار را به جنگ تن به تن مي‌كشانند، اما با مقاومت شجاعانه رزمندگان اسلام، از يك سو و عمليات قهرمانانه هوانيروز از سوي ديگر عرصه بر قواي دشمن تنگ شده و با قبول شكست و با بجاي گذاشتن تعدادي تانك و دادن تلفات سنگين و اسارت تعداد زيادي از نيروهايش زمين گير شده و عملاً پاتك دشمن خنثي شد.
مقاومت نيروهاي ايراني در بالاي ارتفاعات 3 روز ادامه و طي آن قله 1100 مجدداً به اشغال دشمن در آمد. تا اينكه دشمن با انتقال لشكر 7 از جنوب به منطقه‌ عملياتي تصميم به اجراي پاتك سنگين‌تري گرفت، همزمان با تك نيروهاي خودي براي آزادسازي ساختن ارتفاع 1100 پاتك دشمن نيز با فشار يگانهاي زرهي دشمن از شمال منطقه شروع شد.
در اين بين هليكوپترهاي هوانيروز به كمك نيروهاي خودي شتافتند. در همين روز (60/2/8) يكي از هليكوپترهاي خودي مورد هدف دشمن واقع و سقوط كرد، خلبان اكبر شيرودي كه نقش به سزايي در پشتيباني عملياتهاي خودي داشت در اين جا به درجه رفيع به شهادت رسيد و كمك خلبان آن نيز به شدت مجروح شد. با سقوط هليكوپتر يگانهاي زرهي دشمن بر فشار خود شدت بخشيد و وارد روستاي داربلوط شد.
بدين ترتيب عمليات با نتايج زير پايان يافت:
1ـ آزادسازي 20 كيلومتر مربع از خاك اشغال شده از جمله قلل 900، 1000، 1050 و 1100 گچي
2ـ به غنيمت درآمدن 3 دستگاه تانك، 1 نفربر و انواع ادوات سبك و نيمه سنگين
3ـ كشته و مجروح شدن قريب 1500 نفر از نيروهاي دشمن
4ـ تخليه 570 اسير به عقب 
 
جمعه 17 دی 1389  3:02 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها