0

جین فوندا سر تغییرات اقلیمی و نابرابری ترامپ را کوبید!

mahderonaldo
mahderonaldo
کاربر طلایی2
تعداد پست ها : 1610

یکی از چهره‌های بزرگ پرده‌های سینما می گوید بزرگترین ترسش نسبت به دولت ترامپ، انتخاب او برای رهبری سازمان حفاظت از محیط زیست است و آماده است «هر کاری که لازم است» را انجام دهد تا مبارزه کند.

جین فوندا چهره قدیمی  سینما وفعال اجتماعی گفته آماده است «هر کاری که لازم است» را انجام دهد تا با دولت دونالد ترامپ مبارزه کند و رییس جمهور منتخب را یک «قلدر بر منبر نشسته» خواند که دارد فرصتی برای تبدیل شدن به یکی از قهرمانان محیط زیست را از دست می دهد.

این بازیگر از انتخاب ترامپ برای هدایت سازمان حفاظت از محیط زیست ایالات متحده (EPA) یعنی اسکات پروییت که به گرمایش جهانی باور ندارد انتقاد کرد و گفت این انتخاب «بزرگترین ترس» او در مورد دولتی است که به زودی بر مسند قدرت خواهد نشست.

فوندا که در یکی از مصاحبه های قبلی اش اقرار کرده بود باید زودتر به حمایت از حقوق زنان روی می‌آورد، پیش بینی کرد که حقوق زنان بعد از پیروزی ترامپ در انتخابات در هر دو درجه فدرال و ایالتی «مورد حملات شدید قرار خواهد گرفت.»

اما وقتی در مصاحبهای با گاردین از او پرسیده شد بزرگترین نگرانی اش در مورد حضور ترامپ در کاخ سفید چیست، او محیط زیست را انتخاب کرد و گفت: «ما با کسی مواجه هستیم که دقیقا مخالف موجودیت همان سازمانی است که برای رهبری آن انتخاب شده است. ترامپ خطرات بسیاری را با خود می آورد، اما تفاوت در این زمینه این است که ما وقت نداریم. نقطه اوج تغییرات اقلیمی در راه است.»

متخصصان بارها اخطار داده اند که اگر پروییت کارهایی که باراک اوباما برای جلوگیری از انتشار بی رویه آلاینده ها انجام داده را کنار بزند و بر خلاف تعهد او نسبت به تفاهم جهانی تغییرات اقلیمی عمل کند که به منظور مبارزه با دمای رو به رشد اتمسفری و اقیانوسی در پاریس امضا شد، می تواند «فاجعه ای بی سابقه» برای محیط زیست باشد.

فوندا گفت: «این بیشتر از همه من را می ترساند. من زنده نخواهم بود تا نتیجه نهایی تغییرات اقلیمی را ببینم، اما این تغییرات در راه هستند. امیدوارم بود که ملاقات او با ال گور به این معنی باشد که می خواهد دلایل موجود را ببیند، اما بعد پروییت را انتخاب کرد.»

ال گور که یک کمپینر محیط زیست برنده جایزه صلح نوبل و معاون اول رییس جمهور بیل کلینتون بود، دوشنبه هفته گذشته در نیویورک با ترامپ ملاقات کرد و بعد از آن اعلام کرد که «جلسه سازنده ای» با او داشته و انتظار دارد که صحبت هایی بیشتری با او داشته باشد. سه روز بعد ترامپ اعلام کرد که رییس جدید EPA پروییت خواهد بود که دادستان کل ایالت اوکلاهاما است و یکی از کسانی است که با به وجود آوردن چالش های قانونی برای برنامه محیط زیستی اوباما، برای او دردساز شد.

بر خلاف گور و دیگر کمپینر محیط زیست یعنی لئوناردو دی کاپریو که چهارشنبه گذشته با ترامپ ملاقات کرد، فوندا تا حالا نتوانسته در تلاش هایش برای ملاقات با رییس جمهور منتخب به منظور صحبت کردن با او در مورد تغییرات اقلیمی موفق شود. فوندا که صدایش آغشته به شوخ طبعی نیشدار بود، تلاش های غیرمعمول خود برای به دست آوردن یک قرار ملاقات با ترامپ پیش از انتخاب پروییت را توصیف کرد.

او گفت: «امیدوارم بودم راهی وجود داشته باشد که من بتوانم به ترامپ دسترسی پیدا کنم. او شوهر سابق مورد علاقه من یعنی تد ترنر را می شناسد که یکی از حامیان سرسخت محیط زیست است؛ من را هم می شناسد. فکر کردم اگر با تد و چند خانم زیبا بروم و به او توضیح بدهم که الان در موقعیتی قرار دارد که می تواند دنیا را نجات بدهد شاید… اما حالا به خاطر انتخاب شدن پروییت دیگر خیلی دیر شده است.»

فوندا گفت امیدوار بود بتواند با پاملا اندرسون و ریچل مک آدامز بازیگر در خانه رییس جمهور منتخب در برج ترامپ واقع در نیویورک با او ملاقات کند چون این دو قبول کردند با او همراه شوند. او اضافه کرد: «می خواستم سلبریتی های زیبا داشته باشم که بسیار باهوش و مشتاق هستند تا بتوانم از این طریق توجه او را جلب کنم و بعد بگویم تو می توانی کمربند زنگار را به کمربند سبز تبدیل کنی و محیط زیست و شغل های مردم را نجات دهی.»

فوندا به این نکته اشاره کرد که می خواست ترامپ یک استراتژی اقتصادی به وجود بیاورد که بتواند شغل هایی خلق کند که به توسعه تجهیزات انرژی پاک در مناطقی می پردازند که صنعت سنتی رو به زوال است و در آن ها رای دهندگان درمانده به این غول صنعت املاک به عنوان ناجی شان رو آورده اند. او گفت: «بیشتر مردمی که در کمربند زنگار به او رای دادند از انتخاب شدن او هیجان زده نیستند و تحت نظر دولت او صدمه می بینند و ناامید خواهند شد.»

فوندا ۷۸ ساله در حال حاضر در سریال تلویزیونی «گریس و فرانکی» با لیلی تاملین بازی می کند و یک فعال سیاسی جدی است. در سال ۱۹۷۲ یعنی همان سالی که او نخستین اسکار بازیگری اش را برد، او همچنین به خاطر فعالیتش در سطح جهانی شناخته شد چون به هانوی سفر کرد تا نسبت به آسیبی که بمباران آمریکا طی جنگ ویتنام به وجود آورد اعتراض کند.

او در رخدادی برای گروه غیرانتفاعی واقع در نیویورک «Donor Direct Action» که خودش هم عضوی از آن است با گاردین صحبت کرد. این گروه از حقوق زنان در سراسر جهان حمایت می کند و کمپینی با سازمان مخصوص زنان نیجریه یعنی WRAPA به راه انداخته تا بتواند تقریبا ۲۰۰ دختر جوانی را نجات دهد که بعد از ربوده شدن توسط گروه شورشی بوکو حرام در سال ۲۰۱۴، هنوز هم تحت اسارت این گروه هستند.

فوندا گفت زنانی که در کشورهایی مثل نیجریه از حقوق زنان دفاع می کنند «جسور» هستند و گفت زنان و دیگر فعالان آمریکا باید آماده باشند تا در دولت ترامپ با تهدیدهای احتمالی نسبت به آزادی شان مبارزه کنند. او گفت: «در ترامپ، ما یک قلدر بر منبر نشسته داریم. او تبعیض جنسیتی قائل می شود و ضمیر نفسش حول محور به تسخیر درآوردن زنان بنا شده است. او از رسانه آزاد خوشش نمی آید و می خواهد دولت را کوچک کند و این مسئله به شدت به مردم آسیب می رساند بنابراین آن ها شروع به اعتراض می کنند و در پاسخ به آن ها هم پلیس نظامی تر می شود.»

او می خواهد به فعالیت هایش ادامه دهد و گفت «هر کاری که لازم باشد» را انجام می دهد تا صدایش در اعتراض به ترامپ شنیده شود. او دقیقا نگفت این شامل چه چیزهایی می شود، اما اشاره کرد که ممکن است به معنی عمل مستقیم باشد و گفت: «حالا دیگر پیر شدم. چه چیزی برای از دست دادن دارم؟»

بانی فیلم

جمعه 26 آذر 1395  2:48 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها