طرز تهیه سمبوسه سبزیجات خوشمزه و آسون
قبلا در مطلبی طرز تهیه سمبوسه پیتزایی رو قرار دادیم که خیلی از دوستای گلمون دوست داشتن. در همون مطلب هم بیان کردیم که سمبوسه از غذاهای اصیل هندی هست و تاریخچش به آسیای شرقی و هند برمیگرده. البته انواع مختلفش بعد ها توسط ملل مختلف بوجود اومد. سمبوسه اصلی که به هند برمیگرده یکی از انواع سمبوسه سبزیجات هست که میدونم از ترکیب سیبزمینی و بک سری سبزیجات تهیه میشه. در این مطلب ترکیبی از سمبوسه سبزیجات رو قرار میدیم که با ذائقه ایرانی هماهنگ تر هست و خیلی لذیذ و خوشمزه و آسونه.
سمبوسه سبزیجات
مواد لازم برای تهیه سمبوسه سبزیجات
سیب زمینی 2 عدد متوسط
پیاز یک عدد متوسط
سبزی (گشنیز و جعفری) کمی
روغن یا کره
نمک و فلفل سیاه
پوره سیب زمینی برای سمبوسه
طرز تهیه سمبوسه سبزیجات
سمبوسه سبزیجات از غذاهایی هست که هم خیلی خوشمزه و محبوبه و هم مثل سمبوسه پیتزایی مواد زیادی نداره و هم کم خرجه. همین باعث میشه که تهیش برای همه آسون باشه و خیلی طرفدار داره.
نکات پختن سیب زمینی برای تهیه سمبوسه سبزیجات
طرز تهیه اش به این صورته که ابتدا سیبزمینی رو میپزیم. من ترجیح میدم سیب زمینی رو به شکل عمومیش که با پوست میندازن توی آب تا پخته بشه نپزم. چرا که اولا خود سیب زمینی طعم گل رو از پوستش میگیره. دوم اینکه وقتی رنده بشه شکل خمیری پیدا میکنه. برای همین پوست سیب زمینی ها رو میگیرم و به شکل آبگوشتی خرد میکنم و با مقدار خیلی خیلی کمی آب میذارم تا روی حرارت ملایم با نمک بپزه. اینطوری تا وقتی که بپزه آبی که همراهش ریخته بودیم هم خشک میشه و سیب زمینی حالت پفکی تری پیدا میکنه. البته خیلی مشکلی نداره ها. شما میتونید به همون شکل مرسومش بپزید. فقط اگر از این روش استفاده کردید حتما باید آبی که برای پختن استفاده کردید خشک بشه و سیب زمینی پوره شده حالت آبکی نداشته باشه.
سمبوسه
سمبوسه سبزیجات
سیب زمینی ها که در حال پختن هستن، پیاز رو خلالی خرد میکنیم و با زردچوبه در روغن یا کره ای که داشتیم سرخ میکنیم. پیاز باید رنگ قهوه ای طلایی پیدا کنه و درونش هم پخته باشه. از روی حرارت برش میداریم و بعد که سیبزمینی ها رو با نمک اندازه پختیم به پیاز سرخ شده اضافه میکنیم و سبزیجات خرد شده رو بهش اضافه میکنیم. سبزیجات در مرحله ای اضافه میشن که هیچ حرارتی روشن نباشه. این باعث میشه تازگی خودشون رو حفظ کنن.
در مورد سبزیجات سمبوسه باید بگم خودم ترکیب گشنیز و جعفری رو خیلی با این مواد دوست دارم و فکر میکنم از هرچیزی خوش طعم ترش میکنه. ولی بنا به ذائقه و شم آشپزیتون میتونید هر سبزیجاتی که به نظرتون خوب و سازگار میاد اضافه کنید. مثلا شوید یا سبزیجات معطر هم بد نمیشه.
مواد سمبوسه همین ترکیب پیاز سرخ شده، سیبزمینی پوره شده و سبزیجات خرد شده و نمک و فلفل هست.
پیچیدن نان برای سمبوسه
نان لواش رو به تکه هایی با اندازه 10*25 برش بزنید و مواد رو در گوشه اولش بریزید و به شکل مثلثی تا بزنید و اونقدر تکرار کنید تا به انتهای نان برسید. فقط خیلی مهمه که قسمتی از نان که مواد داخلشه باز نباشه که موقع سرخ شدن بیرون بریزه.
روغن رو در ماهیتابه میریزیم و سمبوسه ها رو روی حرارت متوسط از هر دو طرف سرخ میکنیم. به شکلی که نسوزه ولی نان کاملا ترد باشه. این غذا روغن زیادی میبره. ولی شما خیلی بهش بها ندید و روغن خیلی زیادی مصرف نکنید. در انتها هم با حوله های مخصوص روغن اضافیش رو بگیرید.