حجتالاسلام والمسلمین محمود متوسل، مدیرعامل بنیاد حضرت مهدی موعود علیه السلام، در پاسخ به سوال خبرنگار مهدویت خبرگزاری شبستان مبنی بر وظیفه منتظران برای بهره مندی هر چه بیشتر از ایام ربیع الاول و تجدید عهد با امام عصر علیه السلام، اظهار کرد: ما در طول سال در دو مناسبت بیشتر و به شکل خاص به یاد امام زمان علیه السلام هستیم؛ یکی در نیمه شعبان که روز تولد حضرت(عج) است و دیگری نهم ربیع الاول که روز آغاز امامت ایشان است.
وی افزود: طبعا باید از این فرصت ها استفاده کرده و میزان شناخت و معرفت خود را نسبت به شخص حضرت(عج) و همچنین شناخت وظایف خودمان در برابر امام عصر(عج) ارتقاء دهیم.
حجتالاسلام متوسل تصریح کرد: به لطف الهی مناسبت نیمه شعبان سال هاست که مورد توجه قرار گرفته است. اما نهم ربیع الاول کمتر در معرض دید و توجه عمومی قرار داشته و به این شکل نبوده است. به همین دلیل همچنان که بزرگان و مراجع عظام تاکید دارند باید بیشتر به این روز اهمیت داده شود و مورد توجه قرار گیرد و به عنوان رو آغاز امامت حضرت امام مهدی عجل الله تعالی فرجه بیشتر مورد تاکید باشد.
مدیر عامل بنیاد حضرت مهدی موعود علیه السلام در رابطه با این که وظیفه ما نسبت به امام(عج) گفت: اهل بیت علیهم السلام خود شخصا نسبت به این وظیفه اشاراتی داشته و فرموده اند که در زمان غیبت وظیفه شما دو چیز است: نخست عمل به تکالیف دینی شامل انجام واجبات و ترک محرمات که این موضوع اختصاص به زمان حضور امام(ع) یا زمان غیبت ندارد؛ همه مسلمانان تکالیفی دارند که باید به آن عمل کنند و سفارش ائمه(ع) این بوده است که شیعیان در انجام تکالیف دینی سستی و کوتاهی نکنند و وظایف خود را به دقت انجام دهند.
وی در ادامه تاکید کرد: این یک وظیفه عمومی و عام است که ربطی به زمان حضور و یا زمان غیبت ندارد. اما وظیفه ای که در عصر غیبت باید به آن عمل کرد آن است که شخص حضرت امام مهدی علیه السلام فرمودند: «در زمان غیبت به سراغ فقهای جامع الشرایط بروید؛ فقیه عادل باتقوای دور از دنیا و هوا وهوس، و آنچه را که آنها بر شما تکلیف کردند انجام دهید که آنها حجت ما بر شما هستند.»
متوسل افزود: این تعبیر شخص حضرت(عج) است که می فرمایند: «فانهم حجتی علیکم و انا حجة الله علیهم؛ آنها حجت من بر شما هستند و من حجت خدا بر ایشان هستم.» اگر در زمان غیبت به این وظیفه عمل نکنیم چه می شود؟
این کارشناس مهدوی ادامه داد: ما در زمان حضور ائمه(ع) به محضر شخص امام معصوم علیه السلام شرفیاب می شویم و هر آنچه گفتند عمل می کنیم اما در زمان غیبت چه باید کرد؟ ما را در زمان غیبت به حال خود رها نکرده اند که هر آنچه خواستیم انجام دهیم یا نگفته اند که هر چه خود تشخیص دادید طبق آن عمل کنید، بلکه فرموده اند در زمان غیبت به فقهای عالمِ جامع الشریط مراجعه کنید.
مدیر عامل بنیاد حضرت مهدی موعود (ع) در این رابطه تاکید کرد: در حال حاضر ما وظیفه داریم به سراغ این فقها (مراجع عظام و مقام معظم رهبری) رفته و در تشخیص وظیفه از آنها کسب تکلیف کنیم و بیش از این تکلیفی نداریم.
حجت الاسلام متوسل در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: اگر امروز مقام معظم رهبری می فرمایند وظیفه ما - به عنوان مثال - دفاع از مظلومان در برابر ظالمان است، این یک تکلیف است و اگر جوانان ما به عنوان مدافعان حرم در این مسیر گام بر می دارند و حتی جان خود را می دهند بر اساس نظر شخصی و خواست خودشان نبوده و نیست. بلکه تشخیص و نظر فقیه جامع الشرایط زمان ما که از سوی امام معصوم(ع) حجت ما محسوب می شود، این است. به همین دلیل این جوانان شهید محسوب می شوند چرا که به وظیفه خود عمل می کنند.
وی در پایان یادآور شد: در زمان جنگ تحمیلی حضرت امام (ره) قطعنامه 598 را پذیرفتند و بین ایران و رژیم بعث آتش بس برقرار شد آنجا و آن روز هم وظیفه ما تبعیت بود، ما وظیفه داشتیم که بپذیریم. امروز نیز وظیفه ما در دفاع از مظلوم و تبعیت از ولی است و همه این موارد، مصادیق شناخت وظیفه و تکلیف بر اساس مراجعه به فقیه است.