خبرگزاری فارس: حجتالاسلام مهدی رستمنژاد معاون آموزش حوزههای علمیه در گفتگویی با بیان اینکه امام حسن عسکری (ع) از نظر زمان امامت و مدت امامت، وقت کمی را در اختیار داشت، گفت: در میان ائمه طهار علیهمالسلام، تقریباً کوتاهترین دوره امامت برای امام حسن عسکری است که دوره امامت ایشان 6 سال بود تمام این شش سال را نیز اما در زندان و تبعیدگاه به سر میبرد. ایشان میبایست هر دوشنبه و پنجشنبه خودش را معرفی میکرد.
وی اظهار داشت: امام عسکری که میگویند؛ «عسکر» یعنی لشکرگاه. تقریباً امام یازدهم تمام عمرش را در لشکرگاه به سر برد و در همان جا هم به شهادت رسید. شهادت امام حسن عسکری(ع) در همان پادگان نظامی خلفای بنیعباس و عباسیان بود. همچنین دشمنان هم به دنبال حضرت مهدی (ع) بودند و میدانستند خبر پیامبر اکرم (ص) از نسل همین طایفه خواهد بود.
معاون آموزش حوزههای علمیه ادامه داد: لذا حضرت عسکری(ع) در یک وضعیتی قرار دارد که حتی ولادت امام عصر (عج) را هم باید از تمام اطرافیانش مخفی کند و هم اینکه از طرف دیگر باید شیعیانی که به حسب ظاهر به آنها را دسترسی ندارند آنها را برای ورود به دوره غیبت آماده کند. بنابراین انسان باید این وضعیت را درست درک کند که حضرت در چه شرایطی زندگی میکرد. حتی حکیمه خاتون که صاحب سرّ امام است ساعتی قبل از ولادت امام زمان (ع) خبر از چنین موضوعی ندارد. یا لحظه شهادت امام حسن عسکری (ع) خادم مخصوص حضرت خبر ندارد که یک طفلی در این خانه زندگی میکند و اکنون نزدیک به چهار سال و نیم سن دارد.
وی یادآور شد: وضعیت امام عسکری به این منوال بود که باید امام عصر (عج) را در یک اختفایی نگهداری کند تا دشمنان متوجه ایشان نشوند و از طرف دیگر نیز باید به شیعیان برساند که امام بعد از خودش کیست و این امام دارای غیبت است. احمدبن اسحاق قمی که از اصحاب سرّ امام است و جایگاه بسیار رفیعی دارد وقتی خدمت حضرت عسکری میرسد از حضرت سؤال میکند یابن رسولالله بعد از تو خلیفه و امام کیست. او میگوید تا این سؤال را کردم امام برخاست و وارد خانه شد از خانهای که وارد شده بود بیرون آمد یک فرزند سه ساله را که به تعبیر «کمالالدین» شیخ صدوق (ره) صورتش مثل ماه شب چهارده میدرخشید را همراه خود آورد و به احمدبن اسحاق نشان داد.
رستمنژاد ابراز داشت: حضرت عسکری(ع) به احمدبن اسحاق فرمود: «یا احمد بن اسحاق لولا کَرَامتُک علی اللهِ و علی حُجَجِه ما عَرَضتُ علیک ابنی هَذا» اگر کرامت تو بر خدا و بر حجتهای خدا نبود، من این فرزندم را به تو نشان نمیدادم. سپس فرمود او کسی است که «یملأ الارض به القسط و عدلا» خداوند به وسیله او زمین را از قسط و عدل پر میکند بعد حضرت، عبارت دیگری را فرمود مبنی بر اینکه مثال فرزندم مهدی، همانند خضر (ع) و ذی القرنین است. حضرت خضر و ذی القرنین و حضرت موسی را قرآن معرفی کرده است.
وی گفت: در داستان سوره مبارکه کهف آمده است که خداوند به حضرت موسی (ع) که صاحب شریعت است فرموده برو و از «عَبْدٌ مِنْ عِبادنا» تعلیم بگیر و احکام و معارف را از او یاد بگیر. حضرت موسی با خضر(ع) همسفر میشود در طی مسیر در یک مسأله اختلاف نظر با هم پیدا میکنند حضرت موسی (ع) که پیامبر و صاحب شریعت آن زمان است با اذن الهی در یک وقت خاصی با حضرت خضر (ع) رو به رو میشود.
معاون آموزش حوزههای علمیه تصریح کرد: امام عسکری در ادامه این روایت میفرماید: یا احمد بن اسحاق! «أمرٌ من أمر الله و سرّی مِنْ سرّ الله» این امری از امر خداوند و سرّی از اسرار خداوند است و دارای غیبت است. جالب اینجاست که امام عسکری (ع) در ادامه میفرمایند آن غیبی از غیب خداوند است اینی که به تو گفتم این خبر را داشته باش و این از شاکران است. اولا افراد زیادی با امام عسکری(ع) مستقیما رابطه نداشتند برای اینکه امام در پادگان نظامی و به شدت تحت محافظت بود. همه جا جاسوس گذاشته بودند. برای مادرش و برای خودش جاسوس گذاشته بودند و بنابراین حضرت مهدی (عج) به امر الهی «غیبٌ من غیب الله» هست در حالی که در غیبت است همانند غیبت خضر نبی(ع) که خضر نبی هست اما غایب از نظر است و از آن طرف هم امام عسکری (عج) میخواهد شخصی مانند اسحاق قمی را آماده کند برای اینکه افرادی از این دست باید بیینند تا شاهد بر ماجرا باشند امام هم تعلیم می دهد و از طرف دیگر حفظ جان فرزندش حضرت مهدی (عج) را نیز دنبال میکند.