چی لازم دارم:
1- بادمجان ترشی بدون تخم 2 کیلو
2- خیار ریز 1 کیلو
3- هویج 1 کیلو
4- گل کلم متوسط 1 عدد
5- لوبیا سبز نیم کیلو
6- سیب زمینی ترشی نیم کیلو
7- موسیر 300 گرم
8- کرفس دو عدد
9- سبزی (نعناع،جعفری،گشنیز،ترخان) نیم کیلو
10- فلفل سبز نیم کیلو
چه جوری درست میشه:
بادمجان ها را می توانیم در فر یا روی آتش کبابی کنیم بحدی که پوست بادمجان براحتی کنده شده و گوشت آن کاملأ بپزد، بعد پوست بادمجان ها را می کنیم در الک یا آبکش چوبی می چینیم و روی آنرا پارچه می کشیم و شی ء سنگینی روی پارچه قرار می دهیم تاآب بادمجان کاملأ گرفته شود(بادمجانها باید یک روز به این طریق بمانند)، بعد بادمجانها را روی پارچه می چینیم باز هم یک روز می گذاریم بمانند تا رطوبت آنها کاملأ گرفته شود،بعد مقداری نمک روی آنها می پاشیم و آنها را ساطوری می کنیم و مقداری سرکه روی آنها می ریزیم و بهم می زنیم تامایه کمی شل شود، بعد سبزیها را تمیز می کنیم و می شوییم و رطوبت آنها را می گیریم و خشک می کنیم بطوریکه به هیچ وجه مرطوب نباشد بعد از چرخ رد می کنیم و بلافاصله در سرکه می ریزیم تا سیاه نشود خیار و هویج و گل کلم و لوبیای سبز و سیب زمینی ترشی و کرفس و فلفل سبز را پوست کنده و ریشه گرفته و ریز خرد می کنیم کمی نمک به آنها می پاشیم و آنها را روی پارچه ای پهن می کنیم و یک روز می گذاریم تا بمانند تا رطوبت آنها نیز گرفته شود و بعد تمام مواد آماده شده را مخلوط می سازیم و مقداری سرکه به حدی که ترشی زیاد شل نشود به آن اضافه می کنیم. ممکن است کمی گلپر کوبیده به ترشی اضافه کنیم که عطر آن بیشتر شود.