زومیت/ بر اساس گزارش بانک مرکزی روسیه، هکرها دو میلیارد روبل معادل ۳۱ میلیون دلار از بانک مرکزی این کشور به سرقت بردند.
بانک مرکزی روسیه حملهی سایبری هکرها را به این بانک تائید کرد و وقوع این حادثه را برای بخش اقتصادی سایت CNN شرح داده است.
Artiom Sychev، مدیر امنیت بانک مرکزی روسیه عنوان کرد هکرها قصد داشتند ۵ میلیارد روبل به سرقت ببرند اما متخصصان امنیتی توانستند مسیر انتقالات مالی را تغییر دهند.
سخنگوی این بانک میگوید::
خوشبختانه توانستیم بخشی از پولهای مسروقه را بازگردانیم.
بر اساس گزارش بانک مرکزی روسیه؛ هکرها حسابهای تجاری بانک را هدف قرار داده بودند، اما از حسابهای مشتریان عادی نیز سرقت کردند.
این مرکز مالی تاکنون زمان وقوع حملهی سایبری را مشخص نکرده است و معلوم نیست هکرها چگونه نقل و انتقالات مالی را انجام دادهاند؛ اما مشخص است این اتفاق در سال جاری میلادی روی داده است. این سرقت دارای ویژگیهایی است که با حملات اخیر هکرها به مراکز مالی جهان مطابقت دارد.
در ژانویه سال ۲۰۱۵؛ هکرها توانستند رمزهای نقل و انتقالات بینالمللی (سوئیفت) بانک دل آسترو اِکوادور را در اختیار بگیرند و با داشتن مجوزهای لازم، مبالغ کلانی از اندوختههای این بانک نزد موسسهی Well Fargo را به سرقت ببرند.
در ماه اکتبر هکرها از همین تکنیک برای رخنه به حسابهای بانکی در فیلیپین استفاده کردند؛ دو ماه پس از این حادثه سارقان با ساخت یک درخواست جعلی قصد دستبرد به بانکی در ویتنام داشتند که شناسایی شدند.
در ماه فوریه امسال هم هکرها توانستند با در اختیار گرفتن مجوزهای Swift بانک مرکزی بنگلادش و با انجام ۵ تراکنش از حسابهای امانی این موسسه نزد بانک مرکزی نیویورک، حدود ۱۰۱ میلیون دلار سرقت کنند. البته این سارقان قصد داشتند حدود ۹۵۱ میلیون دلار به سرقت ببرند که با دخالت نیروهای فدرال این حمله ناتمام ماند.
محققان در مرکز امنیتی سیمانتک به این نتیجه رسیدند که حملات سایبری هکرها به مؤسسات مالی و اعتباری بینالمللی از سوی گروه خِبرهای ملقب به Lazarus که با کشور کرهی شمالی در ارتباط هستند، شکل گرفتهاند.
با این حال مشخص نیست حمله به بانک مرکزی روسیه توسط چه گروهی انجام شده است.
دولت روسیه برای جلوگیری از خدشهدار شدن اعتماد مردم به نهادهای مالی و اعتباری، مدعی شد توانسته است این حمله را کشف و خنثی کند.
سرویس امنیت فدرال روسیه (FSB) میگوید:
هکرها از مجموعهای از سرورهای کامپیوتری واقع در کشور هلند برای حمله به بانک روسیه استفاده کردند.
معمولا هکرها با ارسال حجم بالایی از داده به وبسایتها و پروژههای مالی آنها را مختل و با این سازوکار حملات خود را هدایت میکنند.
FSB عنوان میکند هکرها قصد داشتند با انتشار اخبار کذب و حجم انبوهی پیامک و انتشار این اتفاق در شبکههای اجتماعی، مردم را نسبت به امنیت نهادهای مالی و عملکرد آنها دچار تردید کنند.