📌20 جمله طلایی رهبر انقلاب اسلامی درباره « دانشجو»
🔸بنده دلم میخواهداین جوانان ماشمادانشجویان؛ چه دختر،چه پسر وحتّی دانشآموزان مدارس،روی ریزترین پدیدههای سیاسی دنیا فکرکنید وتحلیل بدهید۱۳۷۲/۰۸/۱۲
🔸عزیزان من!رابطه باخدا راجدّی بگیرید.شما جوانید؛به آن اهمیت بدهید، باخدا حرف بزنید، ازخدا بخواهید.مناجات، نماز،نماز باحال وباتوجّه، برای شما خیلی لازم است.مبادا اینهارابه حاشیه برانید.۱۳۷۷/۰۲/۲۲
🔸دانشگاه باید بتواندیک جنبش نرمافزاریِ همهجانبه وعمیق دراختیار این کشور و این ملت بگذاردتا کسانی که اهل کار و تلاش هستند، باپیشنهادها و باقالبها و نوآوریهای علمیِ خودی بتوانندبنای حقیقی یک جامعه آباد و عادلانه مبتنی بر تفکّرات و ارزشهای اسلامی را بالاببرند. ۱۳۷۹/۱۲/۰۹
🔸برداشت وتوقّع بنده ونظام اسلامی ازجماعت دانشجو این است که فکر میکنیم دانشجویک روشنفکرتمام عیارِ مسلمان است؛ متدیّن است. ۱۳۸۱/۰۹/۰۷
🔸من میخواهم غالب یا بیش از غالب بدنه دانشجویی کشور، مجموعهای متعهّد و دارای احساس مسؤولیت نسبت به آرمانهای دانشجویی باشند. یکی از این آرمانها مسأله علم است؛ دومی عدالتخواهی است و آرمان سوم، آزاداندیشی و آزادیخواهی است.۱۳۸۲/۰۸/۱۵
🔸در زمینه عدالتخواهی، میتوانید قانون اساسی را مطالعه کنید و ببینید اگر ما بخواهیم عدالت اجتماعی را با همان مفهوم متعارفی که همه میفهمیم، تحقّق ببخشیم، باید از کدام دستگاهها چه توقّعهایی داشته باشیم. ۱۳۸۲/۰۸/۱۵
🔸نباید بهطور دائم در عرصهی تجربه و ترجمه - علم ترجمهای، حتّی فکر ترجمهای، ایده و مکتب و ایدئولوژی و اقتصاد و سیاست ترجمهای - بمانیم؛ زیرا این ننگ است برای انسان که از خرد، سنجش، تحلیل و درک و فهم خود استفاده نکند ۱۳۸۲/۰۹/۲۶
🔸انتظار من از شما جوانها و اساتید این است. تولید علم کنید. به سراغ مرزهای دانش بروید. فکر کنید. کار کنید. با کار و تلاش میشود از مرزهایی که امروز دانش دارد، عبور کرد. ۱۳۸۳/۰۴/۱۷
🔸سیاست زدگی و سیاست بازی به هیچ وجه مورد تأیید نیست اما سیاست گری و برخوردار شدن از قدرت فهم و تحلیل سیاسی، نیاز مبرم دانشجویان و دانشگاههاست. ۱۳۸۵/۰۷/۲۵
🔸مظهر شهامت و سرعت عملِ ملت ایران دانشجویان بودند؛ آن هم دانشجویانی که پیروخطّ امام بودند، نه دانشجوی وابسته به فلان حزب سیاسی یا فلان تشکیلات گوناگون و بیایمان؛ نه، دانشجویی که خطِّ امام را قبول داشت و به آن مؤمن بود. ۱۳۸۶/۰۸/۰۹
🔸فرق شمای جوان و دانشجو وصادق و پاکیزهدل، با یک آدم سیاسیکار باید در همین باشد؛ حرفتان را صریح بزنید؛ آنچه را که میزنید، از دل بزنید؛ واگر چنانچه معلوم شد که اشتباه است، سریع پس بگیرید؛ راحت.این، به نظر من یکی از بهترین شاخصههای دانشجوئی است. ۱۳۸۷/۰۷/۰۷
🔸جنبش دانشجوئی درکشور مادر تاریخِ ثبت شده و شناخته شدهی خود، همیشه ضد استکبار، ضد سلطه، ضد استبداد، ضداختناق و بشدت عدالتخواه بوده است. ۱۳۸۷/۰۹/۲۴
🔸این برداشت من ازجنبش دانشجوئی و نگاه من به جنبش دانشجوئی است: ضداستکباری، ضد فساد، ضد اشرافیگری، ضد حاکمیت تجملگرایانه و زورگویانه، ضد گرایشهای انحرافی؛ اینها خصوصیات جنبش دانشجوئی است. ۱۳۸۷/۰۹/۲۴
🔸تشکلهای دانشجوئی فرصتی هم برای دانشجوایجاد میکندبرای کار دستهجمعی. و من به کار دستهجمعی اعتقاد دارم و این را یک نیاز دانشجو میدانم؛ کسب مهارتهای گوناگون؛ مهارتهای سیاسی، اجتماعی.۱۳۸۷/۰۹/۲۴
🔸ازدانشگاه همیشه و درهمه جااین انتظارهست که محل جوشش و اوج دو جریان حیاتی در کشورباشد: اول، جریان علم و تحقیق؛ دوم،جریان آرمانگراییها و آرمانخواهیها و هدفگذاریهای سیاسی و اجتماعی. ۱۳۸۷/۰۹/۲۴
🔸درجنگ نرم، شماجوانهای دانشجو، افسران جوان این جبههاید...افسر جوان تو صحنه است؛ هم به دستور عمل میکند، هم صحنه را درست میبینید؛ باجسم خودوجان خود صحنه را میآزماید.لذا اینها افسران جوانند؛دانشجو نقشش این است. ۱۳۸۸/۰۶/۰۸
🔸در زمینهی مسائل علمی بایددنبال قله بود؛ که این، توجه شما رابه درس خواندن وخوب درس خواندن بایدنتیجه بدهد. ۱۳۹۱/۰۵/۱۶
🔸سطح معرفت رابالا ببرید.با قرآن، با نوشتجات مرحوم شهیدمطهری، بانوشتجات فضلای بزرگی که خوشبختانه امروز در حوزههای علمیه حضور دارند،آشنا شوید. ۱۳۹۱/۰۵/۱۶
🔸بایدهمت شمااین باشد که در دنیابه وضعی برسیم که اگر کسی بخواهد به تازههای علمی دست پیدا کند، مجبور باشد زبان فارسی یادبگیرد. ۱۳۹۱/۰۷/۲۲
🔸من همهی دانشجویان رابه «دانشجویی» به معنای واقعی کلمه - یعنی دنبال علم رفتن - وبه فعالیتهای متناسب بادانشجوئی دعوت میکنم؛چه فعالیتهای اجتماعی، چه فعالیتهای سیاسی