0

♠♠♠ تازه های مکانهای تفریحی ايران ♠♠♠

 
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

سفر به دیار دکتر قریب

جاهای دیدنی روستای گرکان

گرکان زادگاه بسیاری از مفاخر و فرهیختگان علمی کشور است

 

 در 76 کیلومتری اراک و در کوهپایه کوه کلاهه آشتیان،روستایی قرار دارد که قدمت آن به زمان ساسانیان می رسد.روستایی که وجود درختان صدساله و خانه های با قدمت یک قرن از ویژگی های آن به شمار می رود؛ روستای گرکان که یکی از ریشه های نام آن،گبرمکان یعنی محل اسکان زرتشتیان است.


وجود آتشکده هایی در گرکان و روستاهای مجاور آن مانند آثار آتشکده «آذرکشسب» در ناحیه «فردجان» فراهان که تا سال 282 هجری قمری دایر بوده و قبرهایی از سفالکه در گرکان و روستاهای دیگر یافت شده اند، آمده مهر تاییدی بر این نامگذاری هستند.


آتشکده قلعه خرابه یکی از این آتشکده هاست که در بالای قله کوه «دیدگاه» قرار دارد.آب انبار مرحوم مستشار الملک،تکیه قدیمی (محل تعزیه و شبیه خوانی)، برج و منزل استاد عبدالعظیم قریب و مسجد جامع گرکان از جمله آثار فرهنگی و باستانی این روستا است.
 

در گرکان حمام های کهنه و نو و غسالخانه ای که با طاق آجری ساخته شده بود نیز وجود داشته ولی بر اثر بی توجهی در سالیان اخیر خراب و به کلی آثار آنها از میان رفته است.

جاهای دیدنی روستای گرکان

مردم گرکان دارای آداب و آئین های مخصوصی هستند و گویش و واژگان خاص خود را هنوز حفظ کرده اند

 

آب اصلی گرکان از چشمه سارهایی که در جنوب شرقی کوه کلاهه جاری هستند تامین می شود و از مجاری به نام سُفت عبور کرده و سپس از دره معروف به دره آسیابها گذشته،باغات و دشت عمده گرکان را سیراب می کند. آب اصلی گرکان به اندازه ای است که تا سال ۱۳۰۵ تعداد ۱۹ آسیاب آبی که در مسیر آن قرار داشتند در تمام ایام سال دایر بودند.اما پس از پیدایش آسیابهای موتوری از اهمیت آنها کاسته شد و امروز همه آنها خراب و بعضاً آثار خرابه های آنها نیز در حال از بین رفتن و محو شدن است.

 

در گرکان سد زیبایی به همین نام وجود دارد؛سدّی که برای رفتن به کنار آن می بایست از جاده های باریک و گردنه هایی هیجان انگیز عبور کرد.سدی خاکی که در کنار فضای دلنشین آن روستا،حال و هوای خاصی به بازدید کنندگان می دهد.


تقریباً در شمال شرقی گرکان مکانی وجود دارد به نام «دره ی پی امامان»؛این دره به ویژه قسمتی از آن که جزو "تختان" رودخانه فصلی گرکان است و از ماسه و سنگ تشکیل شده،از گذشته ای بسیار دور برای اهالی گرکان، محلی متبرک و مقدس مورد توجه بوده است و در آنجا برای برآورده شدن حاجات خود نذرهایی می کردند. 

جاهای دیدنی روستای گرکان

آب اصلی گرکان از چشمه سارهایی که در جنوب شرقی کوه کلاهه جاری هستند تامین می شود


مردم گرکان دارای آداب و آئین های مخصوصی هستند و گویش و واژگان خاص خود را هنوز حفظ کرده اند.مراسم ویژه ای در گرکان تا این اواخر به نام «آب پاشانک» انجام می گرفت؛بدین ترتیب که هر سال در روز اول تابستان (اول تیرماه) اهالی گرکان کاسه و یا جامی از آب تمیز را به سر و روی هر کسی که از جلو خانه شان عبور می کرد می پاشیدند و این عمل را شگون و فال نیک می پنداشتند و هیچ کس، چه پیر و چه جوان، زن یا مرد از این عمل ناراحت نمی شدند و با خوشرویی با «پاشنده» آب  برخورد می کردند.

از طرفی این مراسم، یعنی «آب پاشانک» یکی از مراسم سنتی زرتشتیان و آیین دوره ساسانیان است که در روز اول تیرماه اجرا می شده و «تیر» به عقیده زرتشتیان نام فرشته ا ی بوده است که نگهبان باران است.   

جاهای دیدنی روستای گرکان

یکی از ریشه های نام روستای گرکان، گبرمکان یعنی محل اسکان زرتشتیان است

 

 از دیگر مراسم جالب توجه مراسمی است که اهالی گرکان و آشتیان و روستاهای دیگر نزدیک به گرکان، کوشش دارند که روز اول تیرماه به زیارت دو امامزاده ای که در روستایی در حدود ده کیلومتری گرکان به نام آهو قرار دارد،بروند.


اما از همه این ویژگی ها که بگذریم به مهمترین بخش آن می رسیم که بیش همه نام این روستا را بر سر زبانها انداخته است؛این که گرکان زادگاه بسیاری از مفاخر و فرهیختگان علمی کشور است.افرادی همچون دکتر محمد قریب پدر طب کودکان ایران،دکتر عبدالکریم قریب پدر علم زمین شناسی ایران،استاد عبدالعظیم قریب گرکانی بنیانگذار ادبیات نوین فارسی،آیت الله احمد محسنی گرکانی،شمس العلمای قریب،استاد بدرالزمان قریب،دکتر احمد قریب و... .


با این تفاسیر حتما سفر به این مکان زیبا،تاریخی و فرهیخته پرور را در برنامه های بعدی خود قرار دهید و مطمئن باشید پشیمان نخواهید شد.


منبع:تبیان

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

یک شنبه 7 آذر 1395  12:40 PM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

آبشار زرد لیمه، اردل

آبشار زرد لیمه در موقعیت جغرافیایی N320152 E501049 در استان چهارمحال و بختیاری واقع است. آبشار زرد لیمه یا بوینه در انتهای دره زرد لیمه در منطقه دیناران شهرستان اردل واقع شده است. 

عکس های آبشار زرد لیمه

آبشار زرد لیمه در استان چهارمحال و بختیاری واقع است

 

 این آبشار دارای عرض تاج 65 متر و ارتفاع 40 متر است که در کنار طبیعت جنگل های بلوط زاگرس، مراتع سرسبز و آثار باستانی همچون پل خدا آفرین، ایل راه باستانی، سنگ حجاری شده 6000 ساله که حدود 73 پله از آن باقی مانده، آن را به یکی از زیباترین مناطق گردشگری ناشناخته ایران بدل کرده است. 

عکس های آبشار زرد لیمه

آبشار زرد لیمه یا بوینه در انتهای دره زرد لیمه در منطقه دیناران شهرستان اردل واقع شده است

 

  نوع پوشش گیاهی منطقه عمدتا جنگلی و از نوع بلوط و بادام و نوع پوشش مرتعی علاوه بر گندم و جو دیم بومیان، گون و سایر گیاهان مرتعی قابل مشاهده است. در کنار زیبایی‌ های این منطقه وجود عواملی همچون سختی دسترسی و کمبود آب در مسیر خصوصا در سالهایی که بارندگی به حد کافی نباشد،  از دشواری‌ های بازدید از این منطقه است.

تصاویر آبشار زرد لیمه

آبشار زرد لیمه، دارای عرض تاج 65 متر و ارتفاع 40 متر است

 

 برای دسترسی به آبشار از شهرکرد به سمت دیناران حرکت کنید. پس از عبور از روستاهای کاج، کریم آباد، رستم آباد، دو راهی عباس‌آباد- دشتک را به سمت عباس آباد در پیش بگیرید. پس از عبور از روستاهای عباس آباد، گرد پینه، روپینه، چشمه سلیمان، لاخشک، به روستای لشتر  گروئی خواهید رسید که در آنجا کوه میلی در سمت راست نمایان است.  

تصاویر آبشار زرد لیمه

 پوشش گیاهی منطقه زرد لیمه عمدتا جنگلی و از نوع بلوط و بادام و سایر گیاهان مرتعی است

  

از این نقطه دسترسی به آنتن موبایل قطع و جاده شوسه می شود. در ادامه مسیر  به گردنه ریسور می رسید. پس از عبور از این منطقه به یک سه راهی میرسید. مسیر فرعی دوم سمت راست را انتخاب کنید. این مسیر به یک رودخانه کوچک و یک تعاونی روستایی که پایان مسیر ماشین رو است منتهی میگردد. با عبور از عرض رودخانه و ادامه مسیر پاکوب بعد از 2 ساعت کوهپیمایی به آبشار زرد لیمه خواهید رسید.   

تصاویر آبشار زرد لیمه

عکس های آبشار زرد لیمه

 آبشار زرد لیمه در استان چهار محال بختیاری

تصاویر آبشار زرد لیمه

  آبشار زرد لیمه در استان چ<p style=

 

منبع:irandeserts.com

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

یک شنبه 7 آذر 1395  12:40 PM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

«آب ملخ»، ترسناک ترین آبشار ایران

روستای آب ملخ در شهرستان سمیرم در ۱۶۰کیلومتری جنوب غربی اصفهان قرار دارد. روستای آب ملخ در دامنه کوه دنا سرشار از چشمه‌سارهای گوارا و سرد و آبشارهای خروشانی است که آب خود را از ذوب شدن برف کوه دنا تامین می‌کند.

آبشار آب ملخ در شهرستان سمیرم

آبشارآب ملخ، یکی از عجیب‌ترین آبشارهای ایران است

 

 روستای آب ملخ در شهرستان سمیرم در ۱۶۰کیلومتری جنوب غربی اصفهان قرار دارد. روستای آب ملخ در دامنه کوه دنا سرشار از چشمه‌سارهای گوارا و سرد و آبشارهای خروشانی است که آب خود را از ذوب شدن برف کوه دنا تامین می‌کند.

آبشارآب ملخ، یکی از عجیب‌ترین آبشارهای ایران است که ترکیبات خاص موجود در آب آن، تمام ملخ‌های مهاجم را درجا نابود می‌کند. این روستا و چشمه آن نیز به همین علت آب ملخ نام گرفته‌اند. 

 
به گفته اهالی روستا سال‌ها قبل، وقتی مزارع گندم روستاهای اطراف مورد تهاجم ملخ‌ها قرار گرفت، از آب این چشمه بزرگ برای دفع آفت استفاده کردند و آنها را یکجا نابود کردند.

این آبشار به آبشار تخت سلیمان نیز معروف است. وجه تسمیه این منطقه به دلیل قطعه سنگ بزرگ و طبیعی است که به مانند یک پل روی رودخانه آب ملخ قرار گرفته است و دو دره را به یکدیگر متصل می‌کند.

برخی از اهالی این منطقه اعتقاد دارند که این پل به مانند یک تخت، محل استراحتگاه حضرت سلیمان بوده است. منظره خیال انگیز و بی مانند تخت سلیمان روی رودخانه آب ملخ همچون تخت طاق مانندی که بر بالای رودخانه قرار گرفته است مانند پلی زیبا و طبیعی مسافران و گردشگران را به غار داخل کوه هدایت می‌کند.از دهانه غارطبیعی که در تخت سلیمان وجود دارد، چشمه‌ای با آب زلال و گوارا می‌جوشد و از اطراف این تخت به رود پایین دست آن می‌پیوندد. 

آبشار آب ملخ در شهرستان سمیرم

آبشار «آب ملخ» به آبشار تخت سلیمان نیز معروف است


در محل تخت سلیمان، طی یک پدیده نادر طبیعی، آب رودخانه ماربر برای مدتی ناپدید شده و سپس کمی جلوتر در بستر خود هویدا می شود.

این پدیده منحصر بفرد، صدها سال پیش طی ریزش عظیمی از کوه در این محل ایجاد شده و جلوی عبور آب را مسدود کرده است. سپس جریان آب توانسته در همان بستر قبلی خود راهی تونل مانند به طور تقریبی هشتاد متر باز کرده و به جریان خود ادامه دهد اما آنچه که زیبایی خاصی به این پدیده بخشیده است وجود چشمه یا سرابی با آبدهی فراوان است که از دیواره های شمالی بالای سقف تونل خارج شده به شکل آبشاری آبپاش مانند، هر دو دهانه تونل را پوشانده است. در حقیقت آب ملخ نام همین آبشار یا سراب خروشان است. 

آب ملخ،آبشار،آب ملخ

پشت آبشار پرتگاه خطرناکی  وجود دارد که آب ملخ را به یکی از خطرناک‌ترین آبشارها تبدیل کرده است

 
آبشار آب ملخ از دو بخش تشکیل شده است. اولین قسمت آن سرچشمه آبشار است که از دل کوه بیرون می‌آید و بخش دیگر که در زیر سرچشمه آن قرار گرفته، طاقدیسی سبز رنگ است که مثل پل روی رودخانه ماربر خم شده است.

پشت آبشار پرتگاه خطرناک و زیبایی وجود دارد که آب ملخ را به یکی از خطرناک‌ترین آبشارهای ایران تبدیل کرده است. بهترین زمان بازدید از آبشار آب ملخ فصل‌های بهار و تابستان است.  

آب ملخ،آبشار،آب ملخ

آبشار آب ملخ از دو بخش تشکیل شده است


شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید که موقعیت جغرافیایی روستای آب ملخ مانع از آن می شود که آفتاب بیش از سه ساعت در این روستا توقف کند. بنابراین، شما در آب ملخ ظرف سه ساعت هم طلوع خورشید را خواهید دید و هم غروب آن را. به همین دلیل است که این روستا به روزستای نیمروز نیز معروف است.

مسیر دسترسی
اگر از سمت استان اصفهان راهی آب ملخ می شوید، باید از شهرهای اصفهان و سمیرم بگذرید و این شهر را به سمت یاسوج ترک کنید. در جاده سمیرم- یاسوج، بلافاصله بعد از روستای چهار راه، جاده ای خاکی می بینید که در مسیر آن دو دوراهی وجود دارد. در هر دو مورد راه سمت چپ را در پیش بگیرید و حدود ۷ کیلومتر در آن پیش بروید، تا به روستای آب ملخ برسید. روستایی در شمالی ترین قسمت خط الراس دنا و مردمی که اصالتشان بختیاری است.   

آب ملخ،آبشار،آب ملخ

بهترین زمان بازدید از آبشار آب ملخ فصل‌های بهار و تابستان است

 

منبع:shafaonline.ir



دور دنیا با یک کلیک

  • آبشار سميرم ، عروس زيباي زاگرس
  • حتماً از آ بشار آسياب خرابه دیدن کنید!!
  • از آبشار بیشه دیدن فرمایید!!
  • چشمه برم لردگان مکانی مناسب برای گردش
  • آبشار لونک مکانی زیبا برای گردش
  • آبشار نیاسر کاشان

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

یک شنبه 7 آذر 1395  12:40 PM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

پارک جنگلی النگدره

پارک جنگلی النگدره کجاست

پارک جنگلی النگدره در ۵ کیلومتری جنوب غربی گرگان در مسیر جاده ناهار خوران قرار گرفته است

 

جنگل النگدره به عنوان یکی از 7 منطقه نمونه گردشگری کشور و همچنین پارک جنگلی شاخص شمال کشور انتخاب و معرفی شده است.

داخل پارک النگدره، جاده ای آسفالته وجود دارد و هر کجای ان که بخواهید می توانید بنشینید و از طبیعت بی نظیر آن بهره ببرید .پارک جنگلی النگدره به مساحت ۱۸۵ هکتار و در ۵ کیلومتری جنوب غربی شهر گرگان در مسیر جاده ناهار خوران قرار گرفته است.

پارک جنگلی النگدره کجاست

جنگل النگدره به عنوان یکی از 7 منطقه نمونه گردشگری کشور معرفی شده است

 

آب و هوای این منطقه حداقل ۱۰ درجه خنک تر از نقاط شهری و پرجمعیت است . پارک جنگلی النگ دره ، در دامنه جنگل های انبوه شمالی قرار دارد که با درخت‌هایی همچون انجیلی و ممرز، توسکا، لرگ، افرا، بلوط، بید، شیردار و خردمندی پوشیده شده، یک رودخانه و چندین چشمه‌ی زیبا نیز دارد و تقریباً در تمام فصول سال پذیرای گردشگران و طبیعت‌دوستان زیادی است. در بهار و تابستان هوای خنک و مطبوع جنگل، در پاییز رنگ‌آمیزی زیبای درختان و در زمستان پوشش چشم‌نواز برف و همچنین برف‌بازی، طبیعت‌دوستان را به سمت خود فرامی‌خواند.


امکانات موجود در پارک النگدره شامل برق رسانی ، سرویس های بهداشتی ، جاده آسفالته ، نمازخانه ، پارک کودک ، زمین ورزش ، ساختمان های نگهبانی ، منطقه کمپینگ و پیک نیک است. 

 

تصاویری زیبا از پارک جنگلی النگدره

  پارک جنگلی النگدره،تصاویر پارک جنگلی النگدره

آب و هوای پارک جنگلی النگدره حداقل ۱۰ درجه خنک تر از نقاط شهری و پرجمعیت است

  پارک جنگلی النگدره،تصاویر پارک جنگلی النگدره

پارک جنگلی النگدره ، در دامنه جنگل های انبوه شمالی قرار دارد

   پارک جنگلی النگدره،تصاویر پارک جنگلی النگدره

پارک جنگلی النگدره، در تمام فصول سال پذیرای گردشگران و طبیعت‌دوستان زیادی است

   پارک جنگلی النگدره،تصاویر پارک جنگلی النگدره

پارک جنگلی النگدره، با درخت‌هایی همچون انجیلی و ممرز، توسکا، لرگ، افرا و بلوط پوشیده شده است

  پارک جنگلی النگدره،تصاویر پارک جنگلی النگدره

در پاییز رنگ‌آمیزی زیبای درختان و در زمستان پوشش چشم‌نواز برف, زیبایی النگدره را دو چندان میکند

  پارک جنگلی النگدره،تصاویر پارک جنگلی النگدره

 مساحت پارک جنگلی النگدره, ۱۸۵ هکتار می باشد

  پارک جنگلی النگدره،تصاویر پارک جنگلی النگدره

 

منبع:seeiran.ir



دور دنیا با یک کلیک

  • «زیارت» را زودتر زیارت کنید !
  • جزيره آجري شاه عباس

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

یک شنبه 7 آذر 1395  12:40 PM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

آرامگاه شیخ مصلح الدین سعدی شیرازی

 آرامگاه سعدى شيرازى,مقبره سعدی

آرامگاه سعدی شیرازی در انتهای خیابان بوستان و کنار باغ دلگشا در شیراز قرار دارد

 

آرامگاه شیخ مصلح الدین سعدی شیرازی در انتهای خیابان بوستان و کنار باغ دلگشا در دامنه کوه در شمال شرق شیراز قرار دارد.

بنای اصلی و اولیه آرامگاه سعدی مربوط به دوره اتابکان فارس است و نخستین‌بار ابن بطوطه مراکشی در حدود سال 750 قمری آن را مشاهده کرد.

این مکان در ابتدا خانقاه سعدی بوده که وی اواخر عمرش را در آنجا می‌گذرانده و سپس در همانجا دفن شده ‌است. برای نخستین‌بار در قرن هفتم توسط خواجه شمس الدین محمد صاحبدیوانی وزیر معروف آباقاخان، مقبره‌ای بر فراز قبر سعدی ساخته شد.

 آرامگاه سعدى شيرازى,مقبره سعدی

 بنای اصلی و اولیه آرامگاه سعدی مربوط به دوره اتابکان فارس است

  
در سال ۹۹۸ به حکم یعقوب ذوالقدر، حکمران فارس، خانقاه شیخ ویران شد و اثری از آن باقی نماند. در سال ۱۱۸۷ قمری به دستور کریمخان زند، بنایی ۲ طبقه معروف به عمارتی ملوکانه از گچ و آجر بر بالای مزار سعدی بنا شد.

در دوره قاجاریه توسط فتحعلی شاه این بنا مرمت شد و چند سال بعد نیز حبیب الله خان قوام الملک دستور تعمیر و ترمیم قسمتی از بنا را صادر کرد.

بنایی که در زمان کریمخان ساخته شده بود تا سال ۱۳۲۷ شمسی برپا بود و شامل یک ساختمان 2 طبقه آجری مرکب از چند اتاق و طبقه زیرین آن یک متر بلندتر بود. 

 سعدیه,سعدیه شیراز

زیربنای اصلی آرامگاه حدود ۲۵۷ متر مربع می‌باشد

  
بنای کنونی آرامگاه سعدی به دستور محمدرضا پهلوی به وسیله انجمن آثار ملی ساخته و در سال 1331 رسما افتتاح شد. این بنا با اقتباسی از چهل ستون اصفهان و ابنیه قدیمی دیگر با معماری جدید ساخته شده است.

ساختمان به سبک ایرانی است با ۸ ستون از سنگ‌های قهوه‌ای رنگ که در جلوی مقبره قرار دارند و اصل بنا با سنگ سفید و کاشی کاری مزین است. بنای آرامگاه از بیرون به شکل مکعبی است اما در داخل هشت ضلعی می‌باشد با دیوارهایی از جنس مرمر و گنبدی لاجوردی.

زیربنای اصلی آرامگاه حدود ۲۵۷ متر مربع می‌باشد. ساختمان اصلی آرامگاه شامل دو ایوان عمود بر هم می‌باشد که قبر شیخ در زاویه این دو ایوان قرار گرفته‌است.  

 آرامگاه سعدى شيرازى,مقبره سعدی

 بنای کنونی آرامگاه سعدی به دستور محمدرضا پهلوی به وسیله انجمن آثار ملی ساخته شد


روی آرامگاه سعدی گنبدی از کاشی‌های فیروزه‌ای رنگ ساخته شده‌است. سنگ‌های پایه‌های بنا، سیاه رنگ است و ستون‌ها و جلوی ایوان از سنگ گرانتیت قرمز مخصوصی ساخته شده‌است. نمای خارجی آرامگاه از سنگ تراورتن و نمای داخلی آن از سنگ مرمر است.

سنگ قبر سعدی در وسط عمارتی 8 ضلعی قرار دارد و سقف آن با کاشی‌های فیروزه‌ای رنگ تزیین شده‌است. در 7 ضلع ساختمان، 7 کتیبه قرار دارد که از قسمت‌هایی از گلستان، بوستان، قصاید، بدایع و طیبات شیخ انتخاب شده و به خط «ابراهیم بوذری» نوشته شده‌است. متن یک کتیبه دیگر از «علی اصغر حکمت» است که در مورد چگونگی ساخت بقعه توضیحاتی داده. 

 آرامگاه سعدى شيرازى,مقبره سعدی

روی آرامگاه سعدی گنبدی از کاشی‌های فیروزه‌ای رنگ ساخته شده‌است

 

 بنا در سمت چپ به رواقی متصل می‌شود که در آن 7 طاق وجود دارد که با کف‌سازی سیاه رنگ به آرامگاه شوریده شیرازی پیوند می‌خورد. این آرامگاه در یک اتاق قرار دارد و کتیبه‌ای بر سر در آن است که شاعر را معرفی می‌کند و شعری از خود شاعر بر کاشیهای سرمه‌ای بر روی دیوار نوشته شده‌است.

در اطراف مقبره سعدی، قبور زیادی از بزرگان دین وجود دارند که بنا به وصیت خود، در آنجا مدفون شده‌اند از جمله مهمترین‌های آن می‌توان شوریده شیرازی را نام برد که آرامگاهش به وسیله رواق به آرامگاه سعدی متصل شده‌است.  

 آرامگاه سعدى شيرازى,مقبره سعدی

  مقبره‌ سعدی برای نخستین‌بار در قرن هفتم توسط خواجه شمس الدین محمد صاحبدیوانی ساخته شد

 
آرامگاه شیخ مصلح الدین سعدی شیرازی در سال 1354 توسط وزارت فرهنگ و هنر با شماره 1010 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

 

 منبع:seeiran.ir



دور دنیا با یک کلیک

  • اردیبهشت، بهترین وقت سفر به شیراز !
  • به اصفهان سفر می کنید یا فارس ؟
  • باغ هفت تن یکی از قدیمی‌ترین اماکن تاریخی شیراز
  • آشنایی با بازار جهرم
  • آلبوم سنگی شاهان ایرانی
  • بازار وکیل یکی ازبازار های سنتی و تاریخی

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

یک شنبه 7 آذر 1395  12:40 PM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

آشنایی با پیست های اسکی تهران

زمستان امسال قرار است به سان زمستان هایی باشد که همیشه مادر بزرگ های مان برایمان تعریف می کنند، زمستانی سراسر سرما و برف و باران، ولی شاید ما بتوانیم بیشتر از مادربزرگ هایمان از زمستان و برف و بارانش لذت ببریم.

اگرچه که اسکی معمولا به عنوان تفریح قشر مرفه شناخته می شود، اما پیست های اسکی ایران به اندازه تمام مردم جا برای لذت بردن از برف های مرغوب دارند.

پیست های اسکی یکی از فضاهایی هستند که در زمستان رونق بیشتری می گیرند، البته شاید چند تایی از آن ها تا اواسط بهار هم پذیرای اسکی بازان و علاقه مندان باشند، اما اوج زمان مراجعه به پیست های اسکی در زمستان و اواخر پاییز است.

بنابراین ما هم تصمیم گرفتیم تا اطلاعاتی را راجع به پیست های اسکی تهران در اختیار شما قرار دهیم تا اگر خواستید به این ورزش مشغول شوید بدانید کدامشان برای شما بهترند.

۱- پیست اسکی آبعلی

 پیست اسکی آبعلی قدیمی ترین پیست اسکی تهران است و اولین پیستی است که دستگاه های بالابر در آن نصب شد. این پیست در ۷۵ کیلومتری شرق شهر تهران و در منطقه ای به همین نام در جاده هراز واقع شده است.

پیست اسکی های تهران  پیست اسکی آبعلی قدیمی ترین پیست اسکی تهران است


 این پیست امکانات زیادی را برای علاقه مندان به این ورزش مفرح را دراختیار قرار می دهد. پنج پیست اسکی مختلف و ویژگی هایی نظیر آب گرم، وجود امامزاده، برخورداری از آب و هوای مطلوب در طول سال همه و دسترسی آسان باعث شده است که این پیست به نسبت دیگر پیست ها شناخته شده تر باشد.

 آبعلی دارای ۱ تله کابین، ۵ تله اسکی بشقابی، ۱ تله سیژ و ۳ تله اسکی چکشی است، که به ۳ بخش پیست شرکت نفت، پیست های خصوصی و پیست تربیت بدنی تقسیم می شود.

 ارتفاع بالاترین نقطه آن از سطح دریا ۲۶۵۰ متر و پایین ترین نقطه آن ۲۴۰۰ متر است. این پیست از لحاظ امکانات رفاهی دارای ۶ رستوران و ۱ هتل است. پیست اسکی آبعلی به دلیل دسترسی راحت تر به نسبت دیگر پیست های اسکی معملا شلوغ تر است.  

۲- پیست اسکی بین الملی دربندسر  

پیست اسکی های تهران

 پیست اسکی دربندسر، در ۶۰ کیلومتری شمال شرقی تهران در روستای دربندسر قرار دارد

 

جدیدترین پیست اسکی تهران در سال ۱۳۶۱با همکاری پیشکسوتان و علاقمندان به ورزش اسکی در قالب یک شرکت خصوصی راه اندازی شد. پیست اسکی دربندسر واقع در ۶۰ کیلومتری شمال شرقی تهران در روستای دربندسر قرار دارد.

دستگاه های بالابر آن شامل ۲ تله سیژ و ۳ تله اسکی است. ارتفاع پایین ترین نقطه آن از سطح دریا ۲۶۰۰ متر و بلندترین نقطه آن ۳۰۵۰ متر می باشد. طول فصل اسکی در دربندسر از اواسط آذر تا اواخر فروردین ماه می باشد که در این زمان تعداد کثیری از علاقمندان به ورزش اسکی در این پیست حضور می یابند.

 از آنجائی که منطقه رودبار قصران از آب و هوای متنوع و دارای طبیعت زیبا و منحصر به فردی برخوردار است، دره ای بنام تلتنگه در شمال دربندسر قرار دارد که هر ساله در تیرماه می توان در آن به اسکی کردن پرداخت که مسابقات اسکی برگزار شده در این فصل از جمله موارد تداوم علاقه به این ورزش است.

 در این پیست پس از کسب عنوان بین المللی توسط فدراسیون جهانی چندین دوره مسابقات لیگ بین المللی با حضور اسکی بازان صاحب نام جهان از سال ۱۳۸۷ برگزار گردید. کسانی که مایل هستند تا فضایی جدید تر را برای اسکی و تفریحات مفرح زمستانی تجربه کنند، شاید بد نباشد که این بار سری به پیست اسکی دربندسر بزنند.

 

۳- پیست اسکی بین المللی دیزین

پیست اسکی های تهران

پیست اسکی دیزین مهم‌ترین پیست اسکی ایران است

 

دیزین نه تنها مهم‌ترین پیست اسکی ایران است، بلکه معتبرترین پیست اسکی در کل خاورمیانه به شمار می رود.

 این پیست که در شمال تهران قرار گرفته، اولین پیست اسکی در ایران است که از طرف فدراسیون جهانی اسکی مورد تائید برای برگزاری مسابقات رسمی شناخته شد و عنوان بین‌المللی به خود گرفت.

 رسمیت این پیست وابسته به امکانات ویژه و خاص است که شامل نکات فنی مانند، شیب مسیر، طول مسیر، محل برگزاری مسابقات و امکانات رفاهی است.

 بر خلاف بعضی از پیست ها ، استفاده از برد اسکی در دیزین مجاز است و همین مساله باعث می شود تا افراد بیشتری توجهشان به این پیست جلب شود. 

پیست اسکی های تهران

 مدت زمان فصل اسکی در دیزین ، از اوایل آذرماه تا اواسط اردیبهشت ماه می باشد

 

دیزین در شمال کوه های تهران و به فاصله ۱۲۳ کیلومتر از مسیر جاده چالوس و ۷۱ کیلومتر از مسیر شمشک واقع شده است. ۴ تله کابین، ۲ تله سیژ، ۹ تله اسکی بشقابی و ۱ تله اسکی چکشی در آن نصب شده است. ارتفاع پائین ترین نقطه از سطح دریا ۲۶۵۰ متر و بلندترین نقطه آن ۳۶۰۰ متر می باشد.

 مدت زمان فصل اسکی در دیزین که بیشترین زمان را برای اسکی بازان درایران فراهم آورده از اوایل آذرماه تا اواسط اردیبهشت ماه می باشد.

امکانات رفاهی این پیست بنا به توسعه وسعت منطقه شامل ۲ هتل،‌ ۱۹ کلبه و ۶ رستوران است فعالیت مجموعه دیزین به فصل زمستان محدود نمی شود، در سال ۱۳۷۲ با نظر فدراسیون جهانی اسکی و همکاری متخصصان این رشته کلنگ احداث پیست اسکی روی چمن دراین منطقه زده شد که در تابستان ورزش اسکی روی چمن در این پیست توسط علاقمندان صورت می پذیرد.

 اگر اسکی سوار حرفه ای هستید و دوست دارید فضایی شاد را برای اسکی تجربه کنید این پیست  مناسب ترین است.

 ۴- پیست اسکی بین المللی توچال   

پیست اسکی های تهران

پیست اسکی توچال فضای جالبی دارد، میان دو دره، به دور از هر گونه شلوغی

 

اسکی بازان و کوهنوردان تهران که در فصل زمستان از دیدن قله پر برف توچال لذت می بردند همیشه این آرزو را داشتند که بتوانند در نزدیکترین محل به تهران ورزش کنند.

 این آرزو توسط چندین کوهنورد و اسکی باز علاقمند در سال ۱۳۵۵ به حقیقت پیوست. دراین سال با تاسیس تله کابین و راه اندازی آن تا قله ۳۹۴۴ متری توچال این امکان فراهم شد تا در هر زمان به فاصله تنها ۵ کیلومتر از میدان تجریش در کوه های شمال تهران به اسکی کردن پرداخت.

 پیست اسکی توچال که قرار بود یکی از بزرگترین پیست های اسکی جهان شود به دلیل مشکلات و متوقف شدن پروژه ها در زمان جنگ تحمیلی تنها ۲ پیست آن که یکی در ارتفاع ۲۹۳۵ متری و دیگری در قله توچال قرار دارد به بهره برداری رسید، که در حال حاضر تنها پیست اسکی قله قابل استفاده می باشد.

اما پروژه تله کابین توچال که در آن زمان منحصر به فرد بود، منطقه پشت قله را نیز شامل می شد که در حدود نصب ۱۲ دستگاه بالابر در آن طراحی شده بود و تا قله دیزین پیش می رفت و امکان ۷ ماه اسکی کردن را برای علاقمندان فراهم می کرد.

در حال حاضر ایستگاه ۷ تله کابین توچال با وجود دو تله سیژ و یک تله اسکی در فصل زمستان از اواسط آبان تا اواسط خرداد ماه پذیرای ورزشکاران می باشد. امکانات رفاهی این پیست شامل ۱ هتل و ۲ رستوران است.

 این پیست نیز از سوی فدراسیون جهانی عنوان بین المللی به خود گرفت و تا به حال چندین دوره مسابقه بین المللی اسنوبرد با حضور قهرمانان جهان و المپیک در آن برگزار گردیده است.

 پیست اسکی توچال فضای جالبی دارد، میان دو دره، به دور از هر گونه شلوغی، شاید بتوان آن را دنج ترین پیست اسکی نامید، دنج ترین و پر طرفدار ترین. گذراندن یک شب در هتل این پیست تجربه ای جالبی است که باید دست کم یک بار لذت آن را چشید، شب هنگام وقتی چراغ ها سرتاسر محوطه را روشن می کنند نمایی جالب پدید می آید، البته ماندن در هتل پیست اسکی توچال مزیت دیگری هم دارد و آن این است که شما را از صف های طولانی برای سوار شدن به تله کابین بی نیاز می کند.
  
 ۵ - پیست اسکی خور    

پیست اسکی های تهران

پیست اسکی خور در نزدیکی سد کرج ، در کنار روستای تاریخی خور جای دارد

 

پیست اسکی خور با بلندای ۲۸۰۰ تا ۳۰۰۰ متر از سطح دریا در استان البرز و در نزدیکی سد امیرکبیر (سد کرج)، در کنار روستای تاریخی خور جای دارد.

برای رسیدن به این پیست اسکی در ۲۳ کیلومتری جاده کرج-چالوس، پیش از ورودی تاسیسات سد امیرکبیر باید مسیر را از راه فرعی به سمت خاور پی گرفت و از روستاهای ارنگه و روستای جی گذر کرد.

 ساخت این پیست به پیش از سال ۱۳۵۷ باز می‌گردد و پس از دوران جنگ ایران و عراق مجددا راه‌اندازی گردید. در سال ۱۳۸۸ با تغییر در شیوه مدیریت و تفویض اختیارات مربوطه، آغاز به کار نمود. دارای دو مسیر ۱۸۵۰ متری و ۳۵۰ متری است و گنجایش روزانه ۱۳۰۰ اسکی‌باز را دارد.

 پیست اسکی خور هم اکنون در طول هفته برای استفاده همگانی آماده است.امکانات بالابری این پیست یک تله‌اسکی‌ بشقابی است. این پیست یکی از جاذبه‌های گردشگری شهرستان کرج به شمار می‌آید. که در فصل زمستان می تواند پذیرای شما و خانواده تان باشد و لحظاتی شاد را برای تان رقم زند.

 

۶پیست اسکی بین المللی شمشک    

پیست اسکی شمشک در ۵۷ کیلومتری شمال شرقی تهران در روستای شمشک واقع می باشد. این پیست برای اولین بار در سال ۱۳۳۷ مورد بهره برداری قرار گرفت و شامل ۲ تله سیژ، ۳ تله اسکی بشقابی و ۲ تله اسکی چکشی می باشد.

 پیست اسکی شمشک بعد از پیست اسکی دیزین در شهریور ۱۳۷۵ با تغییرات در شیب، مسیر پیست آن از طرف فدارسیون جهانی عنوان بین المللی به خود گرفت.

پیست اسکی های تهران

پیست اسکی شمشک در ۵۷ کیلومتری شمال شرقی تهران در روستای شمشک قرار دارد

  
 امکانات رفاهی این پیست شامل ۲ هتل، ۴ ستوران می باشد که در فصل زمستان پذیرای ورزشکاران و طبیعت دوستان است. ارتفاع بالاترین نقطه این پیست از سطح دریا ۳۰۵۰ متر و پایین ترین نقطه این پیست از سطح دریا ۲۵۵۰ است.

  

پیست اسکی های تهران

 شمشک در فصل تابستان محل بسیار خوبی برای تفریح و ورزش است

  
طول فصل اسکی در شمشک از اوایل آذر تا اواسط فروردین ماه متغیر است. شمشک در فصل تابستان محل بسیار خوبی برای تفریح و ورزش است. هوای مطلوب این منطقه همچنین نزدیکی آن به شهر بزرگ تهران باعث جلب توجه بسیاری از توریست های داخلی و خارجی گردیده.

در ضمن هنگام فصل زمستان پیست اسکی شمشک با وجود نورافکن های زرد رنگ محیطی جذاب و دیدنی را فراهم آورده تا اسکی بازان بتوانند تا پاسی از شب نیز به اسکی کردن بپردازند.   

پیست اسکی های تهران

 طول فصل اسکی در شمشک از اوایل آذر تا اواسط فروردین ماه متغیر است


منبع:chidaneh.com



دور دنیا با یک کلیک

  • آبگرم و اسکی در سرعین !
  • آیا دوست دارید در تابستان به اسکی بروید؟

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

یک شنبه 7 آذر 1395  12:40 PM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

شاه ‌گلی یکی از مهم ‌ترین گردشگاه ‌های شهر تبریز

ائل گلی تبریز

ائل گؤلی در جنوب شرقی تبریر و در ۷ کیلومتری مرکز شهر واقع شده ‌است

 

ائل گؤلی (ائل گلی) یا شاه ‌گلی یکی از مهم ‌ترین گردشگاه ‌های شهر تبریز است که در جنوب شرق آن و در ۷ کیلومتری مرکز شهر واقع شده ‌است. شاه گولی به معنی “استخر شاه” ترجمه شده است. گول در زبان ترکی به معنی استخر می ‎باشد. احداث بنای اولیه این آبگیر را به زمان پادشاهان آق قویونلو و توسعه آن را به زمان صفویه نسبت می‎ دهند.

ائل گلی یا شاه ‌گلی تبریز تا پیش از روی‌ کارآمدن صفویان، بزرگترین منبع ذخیره آب جهت آبیاری باغ‌ های مناطق شرقی تبریز تا دروازه تهران و تپلی‌ باغ بوده ‌است. در دوران حکومت صفویان، تمام شن و ماسه و نخاله‌ های موجود در محوطه داخلی دریاچه فعلی خالی شده و دیواره ‌ای سنگی به دور آن کشیده شد.

در دوران قاجار در پیرامون استخر ائل گلی خیابان ‌هایی جهت عبور و مرور احداث گردید و در جوار این معابر، درختان درخت تبریزی، بید مجنون و گل‌های اطلسی متعددی در چندین ردیف جهت تزئین گردشگاه و پاکی آب و هوا کاشته شد. ائل گلی در دوران پهلوی به شهرداری تبریز واگذار شد تا به یک گردشگاه عمومی تبدیل شود. سید باقر کاضمی (مهذب‌الدوله) استاندار وقت آذربایجان شرقی، نخستین تعمیرات اساسی را در محوطه این گردشگاه به انجام رسانید. در مرکز استخر ائل گلی، عمارت کلاه ‌فرهنگی هشت ضلعی وجود دارد که امروزه به ‌صورت یک تالار پذیرایی مورد استفاده قرار می ‌گیرد و به کاخ ائل گلی مشهور است. این بنا پیشتر ساختمانی خشتی بود که در سال 1346 تخریب گشت و با همت شهرداری تبریز و استانداری، جای خود را به یک ساختمان زیبا و مقاوم داد.

ائل گلی تبریز

ائل گؤلی (ائل گلی) یا شاه ‌گلی یکی از مهم ‌ترین گردشگاه ‌های شهر تبریز است

 
دریاچه ائل گلی تبریز :
دریاچه ائل گلی با ۵٫۵ هکتار وسعت، گنجایش ۷۲۰۰۰۰ متر مکعب آب را دارد. این دریاچه پیشتر به سبب بزرگی و عظمت، شاه ‌گلی (دریاچهٔ بزرگ) نام داشته که پس از انقلاب اسلامی ایران به ائل گلی یعنی دریاچه مردم تغییرنام داده ‌است. یکی از شعبه ‌های رودخانه لیقوان که از نزدیکی روستای چاوان می‌گذرد، به‌صورت جویباری کوچک از سمت جنوب‌ شرقی دریاچه ائل‌گلی وارد آن شده و آب آن را تأمین می‌نماید.

تپه نسبتاً بلندی در بخش جنوبی دریاچه ائل‌گلی قرار گرفته که جنگل‌کاری شده و آبشارهای مصنوعی متعددی از این تپه به سمت داخل دریاچه سرازیر می‌شود. همچنین از ضلع جنوبی دریاچه تا مرکز آن و محل کاخ ائل‌گلی، خیابانی کشیده شده که عمارت کلاه‌ فرنگی را به ‌صورت یک شبه‌جزیره درآورده ‌است.


این دریاچه در هنگام فصل زمستـان با نمایی زیبا آمیخته‌ای از یخ و آب، خود را می نمایاند. در زمان یخ زدن دریاچه ماهی‌هایی که در این آب زندگی می‌کنند نمی‌توانند به سطح آب برسند و به همین دلیل رشد آن‌ها کند می‌شود. عمق دریاچه ائل گلی ۱۲ متر بوده و در محوطه آن قایقرانی انجام می ‌شود. همچنین شهربازی (لونا پارک تبریز) و نیز مسافرخانه‌های متعددی در داخل این گردشگاه وجود دارد. 

ائل گؤلی،ائل گؤلی در تبریز

عمارت هشت‌ ضلعی موجود در مرکز دریاچه ایل ‌گلی، به کاخ ایل‌ گلی شهرت دارد

 
کاخ ائل گلی تبریز :
عمارت کلاه ‌فرهنگی هشت‌ ضلعی موجود در مرکز دریاچه ایل ‌گلی که به کاخ ایل‌ گلی شهرت دارد، امروزه به ‌صورت یک تالار پذیرایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این بنا پیش‌تر یک ساختمان یک‌ طبقه خشتی و فرسوده بود. شهرداری تبریز در سال ۱۳۴۶ خورشیدی ساختمان پیشین را تخریب و عمارت دوطبقه جدید و مقاومی در محل آن احداث کرد.


کاخ ائل گلی، شاه ‌گلی تبریز در دوران حکومت سلطان یعقوب آق‌قویونلو احداث شده و در دوران سلطنت صفویان گسترش یافته‌ است. قهرمان میرزا (هشتمین پسر عباس میرزا) نیز این عمارت را تکمیل‌تر نموده و آن را به‌صورت یک گردشگاه سلطنتی برای درباریان قاجار درآورده ‌است.  

ائل گؤلی،ائل گؤلی در تبریز

دریاچه ائل گلی با ۵٫۵ هکتار وسعت، گنجایش ۷۲۰۰۰۰ متر مکعب آب را دارد.

 
اولین کیوسک اطلاع رسانی و گردشگری مبتنی بر وب در کشور :
اولین مرکز اطلاع رسانی هوشمند کشور در مجموعه تاریخی و تفریحی ائل گولی بنا شده است. این مرکز شامل 4 دستگاه کیوسک اطلاع رسانی است که در اتاقک شیشه ای ویژه ای قرار گرفته است و اطلاعات مختلفی از جمله تاریخچه و توضیحاتی در مورد مجموعه باستانی ائل گلی و اطلاعات گردشگری شهر تبریز مثل مراکز تجاری، بازارها، مراکز تفریحی، پارک ها، موزه ها، مراکز اقامتی و برخی موارد دیگر را در اختیار گردشگران و علاقه‌مندان قرار می دهد. همچنین با توجه به اینکه اطلاعات این مرکز بر اساس وب می باشد، امکان دسترسی گردشگران از طریق اینترنت نیز به این وب سایت فراهم شده است.    

 

     ائل گؤلی،ائل گؤلی در تبریز

 کاخ ائل گلی، در دوران حکومت سلطان یعقوب احداث شده و در دوران سلطنت صفویان گسترش یافته‌ است

 ائل گؤلی،ائل گؤلی در تبریز

  ائل گلی در دوران پهلوی به شهرداری تبریز واگذار شد تا به یک گردشگاه عمومی تبدیل شود

     ائل گؤلی،ائل گؤلی در تبریز

 دریاچه ائل گلی تبریز در هنگام فصل زمستـان با نمایی زیبا آمیخته‌ای از یخ و آب، خود را می نمایاند

 

منبع:makanbin.com

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

یک شنبه 7 آذر 1395  12:41 PM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

آبشار زیبای «نورالی» در رشته کوه هزار مسجد

 آبشار نورالی در استان خراسان رضوی واقع است. این آبشار در منطقه زیبای النگ حیدری در ارتفاعات هزار مسجد در نزدیکی کوه گوش اسبی و نورالی واقع است. نورعلی که به گویش محلی آن را« نورالی» می گویند قله ای از رشته کوه هزار مسجد است. برای دسترسی به این آبشار به طرف شهرستان لایین نو حرکت کنید. سپس از لایین به روستای چهار راه بروید. روستای چهارراه آخرین روستا در این مسیر است. در فصل زمستان برای دسترسی به این روستا نیاز به خودرو کمک دار است. از این نقطه به بعد پیاده تا منطقه عرب چاه حرکت کنید. این محل بواسطه داشتن چشمه و اتاق خالی محل مناسبی برای شب مانی است. مسیر چهارراه تا عرب چاه از مسیر رودخانه عبور میکند.

تصاویر آبشار نورالی

 آبشار نورالی در استان خراسان رضوی واقع است

 
هزار مسجد، این رشته کوه از شمال غربی به سمت جنوب غربی و در ادامه آن رشته کوه مزداوند (مزدوران) به ارتفاع ۱۲۰۰ متر، قره داغ به ارتفاع ۱۶۵۰ متر، کپه داغ و بالخان ترکمنستان کشیده شده‌است. بخشی از کوه‌های هزارمسجد را کپه داغ می‌نامند. در امتداد جاده درگز – قوچان، رشته کوه به نام الله اکبر خوانده می‌شود.ارتفاع قله اصلی هزار مسجد ۳۰۰۰ متر است. 

تصاویر آبشار نورالی

آبشار نورالی در منطقه النگ حیدری در ارتفاعات هزار مسجد در نزدیکی کوه گوش اسبی قرار دارد

 

در دامنه شمالی این رشته کوه، منطقه کلات نادری قرار گرفته و در کوهپایه‌های این کوهستان، دشت قره قوم ترکمنستان و در شما شرق آن مشهد قرار دارد. امتدادرشته کوه هزار مسجد در جنوب منطقه سرخس، از تپه‌های تشکیل شده‌است که ارتفاع آن از ۸۰۰ متر تجاوز نمی‌کند. رودخانه هریرود که در اینجا تجن نام دارد و مرز ایران و ترکمنستان را تشکیل می‌دهد، شکافی را در این تپه‌ها باز می‌کند و ارتفاع این تپه ها۲۵۰ متر است. 

آبشار زیبای نورالی,آبشار نورالی

 آبشار نورالی در ارتفاعات هزار مسجد

   آبشار زیبای نورالی,آبشار نورالی

 تصاویر  آبشار نورالی

   آبشار زیبای نورالی,آبشار نورالی

  آبشار نورالی در استان خراسان رضوی

    جاهای دیدنی خراسان رضوی

 عکس  آبشار نورالی

     جاهای دیدنی خراسان رضوی

 

منبع:seeiran.ir

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

یک شنبه 7 آذر 1395  12:41 PM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

کندوان یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان سهند بخش مرکزی شهرستان اسکو واقع شده‌ا

جاهای دیدنی چابهار,به سکونتگاه جن‌ها در چابهار

 «بندر چابهار» یکی از مناطقی است که جاذبه‌های گردشگری متفاوتی را در خود جای داده است

 

 آغاز پاییز و فصل سرما موج مسافران و گردشگران را به مناطق جنوب کشور خواهد برد. این مناطق با در اختیار داشتن جاذبه‌های متفاوت گردشگری با روی باز پذیرای گردشگران داخلی و خارجی هستند.  «بندر چابهار» یکی از مناطقی است که جاذبه‌های بکر گردشگری متفاوتی را در خود جای داده و گردشگران زیادی را به سوی خود جذب می‌کند. حال برای آشنایی بیشتر با این منطقه سفری کوتاه به آن داشته تا بتوانیم بخشی از زیبایی‌های این منطقه را معرفی کنیم.

بندر چابهارلقب هندوستان ایران را از آن خود کرده است. همین موضوع می‌تواند برای بسیاری از گردشگران جذاب بوده و آنها را به فکر سفر به این منطقه بیندازد.از سویی دیگر گردش در هوای معتدل بهاری چابهار در روزهای پاییز می‌تواند بر جذابیت این سفر بیفزاید.بدون شک اولین گزینه شما برای استفاده از جذابیت‌های این منطقه دیدن غروب خورشید در کنار ساحل است که آرامشی غیرقابل وصف را ایجاد می‌کند. اما کمی آن سو تر از این بندر، منطقه‌ای وجود دارد که شمار را به یاد فیلم‌های تخیلی درباره مریخ می‌اندازد. کوه‌های بدبوم یا مریخی از دیدنی‌های حیرت انگیز چابهار محسوب می‌شود که به موازات ساحل از منطقه كچو تا نزديكي خليج گواتر كشيده شده‌اند.

 جاهای دیدنی چابهار,به سکونتگاه جن‌ها در چابهار

گورستان‌های تاریخی از مکان توریست‌پذیر در چابهار است

 

حال اگر بازدید از یک منطقه بکر با پدیده‌های مورفولوژی شما را خسته کرد، می‌توانید راهی قلعه‌های تاریخی چابهار شوید. چابهار، قلعه های تیس، پیروز گت، بلوچ گت، انوشیروان و باتل را در خود جای داده است که از معروف‌ترین آنها می‌توان به قلعه تیس یا قلعه پرتغالی‌ها، اشاره کرد. این دژ متعلق به دوران اسلامی است.


گورستان‌های تاریخی از دیگر مکان توریست‌پذیر در چابهار است که بازدید از آن می‌تواند بسیار جذاب باشد. مقابر «جنانی کچ» در دامنه کوه پیل بند در جنوب دره تیس در یک سرازیری ملایم قرار گرفته اند، تعداد آنها به حدود 200 قبر قدیمی می‌رسد. مردم این منطقه معتقدند ‌جنانی کچ محل سکونت جن‌ها بوده است.قبر‌های موجود در این گورستان شباهت‌های زیادی به گورهای سیراف بوشهر دارد، البته تعداد قبر‌های جنانی کچ کمتر از قبور سیراف بوشهر است. وقتی به بازدید از این منطقه می‌روید، چند قبر ایستاده نظر شما را به خود جلب می‌کند. این قبرها مقبره پلکانی با سرپوش صندوقچه‌ای دارند. 

چابهار,جاذبه های گردشگری چابهار

قلعه های تاریخی چابهار یکی از جاذبه های گردشگری این بندر میباشد

 
دشت کهیر از دیگر مکان‌هایی است که نباید در سفر به چابهار از دیدن آن صرف نظر کرد. غرب بندر کنارک و در دشت کهیر نرسیده به روستای تنگ 3تپه کوچک گل افشان وجود دارد که دیدن آنها شما را به یاد آتشفشان می اندازد. البته در حال حاضر یکی از آنها فعال بوده و 2 تپه دیگر تقریبا از سال‌های گذشته نیمه فعال شده اند. شنیدن صدایی شبیه به ترکیدن حباب‌های گلی برای گردشگران بسیار هیجان انگیز است. البته ناگفته نماند که گل فشان‌ها کاربرد درمانی نیز دارند. ضمن آنکه بر جذب گردشگران هم تاثیر گذار است.  

چابهار,جاذبه های گردشگری چابهار

کوه‌های بدبوم یا مریخی از دیدنی‌های حیرت انگیز چابهار محسوب می‌شود

 
اما در روزهای آخر سفر خود می‌توانید کمی چاشنی هیجان را به سفر خود اضافه کرده و سری به رودخانه باهوکلات بزنید. این رودخانه به دلیل زیستگاه  گاندو یا تمساح ایرانی هم از نظر گردشگری و هم از نظر زیست‌محیطی اهمیت دارد.

چابهار یا همان هندوستان ایران با موقعیت جغرافیایی و آب و هوایی متفاوت،‌ اوقات خوبی را در دوران اقامت شما در این بندر رقم خواهد زد. تعطیلات مهر ماه فرصت خوبی است تا سفر به چابهار را در برنامه‌های خود قرار دهید.   

چابهار,جاذبه های گردشگری چابهار

 دشت کهیر از مکان‌هایی است که نباید در سفر به چابهار از دیدن آن صرف نظر کرد

 

  چابهار,جاذبه های گردشگری چابهار

  
منبع:asriran.com



دور دنیا با یک کلیک

  • چابهار یکی از پررونق ترین مناطق آزاد ایران
  • سفر به جزیره شگفتی‌ها
  • سفر به خنک‌ترین بندر کشور
  • گل‌های جوشان چابهار
  • زمستان در کوه های مریخی و دریاچه صورتی!
  • سفر به خنک‌ترین بندر کشور+تصاویر

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

یک شنبه 7 آذر 1395  12:49 PM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

با جاذبه‌های گردشگری شهرستان نور آشنا شوید!

  مکانهای تفریحی شهرستان نور

جاذبه‌های گردشگری شهرستان نور

 

شهرستان نور که تا چند سال قبل سولده نامیده می شد از شهرهای مهم رستمدار بخشی میان رویان و مازندران است. این شهر دارای دو منطقه سردسیری و گرمسیری با بلوکات بسیار است که مهمترین آنها بالاده نامیده می شود.


کاخ تمیشان

 مکانهای تفریحی شهرستان نور

 کاخ تمیشان در ۵ کیلومتری‌ شهرستان‌ نور قرار دارد

 

 این‌ کاخ‌ در ۵ کیلومتری‌ شهرستان‌ نور واقع‌ شده‌ و در دوران‌ سلطنت‌ پهلوی‌ دوّم‌ به‌ دستوراشرف‌ (خواهر محمّد رضا شاه‌) ساخته‌ شده‌ و در زمره‌ مجموعه‌ کاخ‌ هایی‌ است‌ که‌ امروزه‌ در اختیار بنیادجانبازان‌ قرار گرفته‌ است‌. محوطه‌ کاخ‌ بسیار بزرگ‌ و دارای‌ استخر، اصطبل‌ و محل‌ اقامت‌ نگهبانان‌ است‌.

روبروی‌ آن‌ بنای‌ زیبا و بزرگ‌ دیگری‌ وجود دارد که‌ در کنار ساحل‌ دریای‌ خزر ساخته‌ شده‌ و به‌ عنوان‌ پلاژاختصاصی‌ سلطنتی‌ مورد استفاده‌ قرار می‌گرفت‌. ساختمان‌ این‌ بنا از نظر طراحی‌ و تزئینات‌، زیبایی‌ خاصی‌ داردو با سایر ارزش‌های‌ هنری‌ و معماری‌ آن‌ برابری‌می‌کند.

دریاچه الیمالات

 مکانهای تفریحی شهرستان نور

 دریاچه الیمالات دریاچه الیمالات در مسیر جاده ارتباطی نور به چمستان قرار دارد

 

دریاچه سد الیمالات در ۸ کیلومتری نور در مسیر جاده نور ـ چمستان قرار دارد و فاصله آن از جاده اصلی نور به چمستان حدود ۳ کیلومتر است. به عبارتی دریاچه الیمالات در مسیر جاده ارتباطی نور به چمستان قرار دارد و در قسمت جنوبی دوراهی روستای کارگرکلا جای گرفته است. فاصله آن از جاده اصلی نور به چمستان حدود سه کیلومتر برآورد می شود.

پارک جنگلی کشپل

  مکانهای تفریحی شهرستان نور

 پارک جنگلی کشپل یکی از جاذبه های گردشگری شهرستان نور

  
در حوزه استان مازندران شهرستان نور شهر چمستان درمسیر ییلاقی لاویج ودر حد فاصل ۲/۵ کیلومتری از چمستان با موقعیت جغرافیایی از شمال به جاده نور-چمستان واز جنوب به کوه لاویج و آب گرم لاویج وشرق به جنگلهای چمستان واز غرب به لاویج رود و شهرک صنعتی چمستان واقع شده‌است.

 این عرصه بمساحت ۷/۲۱ هکتارمی‌باشد واز نظر پوشش نیز دارای شش تیپ جنگلی توسکا- لرک وتوسکا- توسکاوبلوط- افرا، بلوط – ممرز – انجیلی و ممرز – انجیل است نظر به اینکه از این محدوه بعنوان تفرجگاه در گذشته مورد استفاده واقع می‌گردید.

(و همچنین بخاطر وجود سنگ آهن در رودخانه این مسیر قدیما دارای کوره‌های ساچمه سازی بوده‌است که هنوز هم بقایای آن موجود می‌باشد)و در واقع وجود چشمه‌های با دبی خوب این امکان را برای استفاده فراهم نموده واز طرف شهرداری چمستان تاسیسات وتسهیلات پراکنده بدون طرح از قبیل چشمه اب معدنی، آ لاچیغ، حصارنرده‌ای، پله سنگی، فروشگاه مواد غذایی و کته کبابی، پارک بازی برای بچه‌ها وزمین بازی فوتبال و والیبال و سرویس بهداشتی صورت گرفته بود.

 که در طی موافقت اداره کل منابع طبیعی منطقه ساری و سازمان جنگلها در واگذاری اجرای طرح مدیریت بهره وری به شهرداری چمستان اقدام به تهیه طرح هادی شده‌است.

 که در زون متمرکز انواع امکانات و تسهیلات مجاز در تفرجگاه و در زون بازسازی نیز برای بهره گیری در آینده اقدام به نهالکاری با استفاده ازگونه‌های بومی خواهد شد لازم به ذکر است منابع مالی این طرح از طریق شهرداری چمستان تامین خواهدشد.

آرامگاه نیما یوشیج

   مکانهای تفریحی شهرستان نور

آرامگاه نیما یوشیج در روستای ییلاقی و کوهستانی یوش قرار دارد

 

در روستای ییلاقی و کوهستانی یوش از دهستان اوزرود شهرستان نور خانه نیما شاعر بلند آوازه شعر فارسی قرار دارد که توسط جدش بیش از 200 سال پیش با گجچ‌بری و پنجره‌های زیبای ارسی ساخته شده ست. خانه نیما همچنین آرامگاه وی است.

کلیسای آنتوان مقدس

    مکانهای تفریحی شهرستان نور

کلیسای آنتوان مقدس در شهرک ساحلی "هایکاشن" یکی از جاذبه های گردشگری نور

 

کلیسای آنتوان مقدس در شهرک ساحلی "هایکاشن” واقع در فاصله بین شهرهای نور و علمده استان مازندران واقع است. کلیسا توسط ارامنه کاتولیک مذهب ایران بنا شده و کار ساختمان آن در 1974 میلادی به اتمام رسیده است.

دیوارهای خارجی کلیسا با سیمان و دیوارهای داخلی آن با گچ پوشانده شده است. کلیسا دارای پلانی بشکل هشت ضلعی است که بر روی بعضی از اضلاع آن یک جفت نورگیر کم عرض تعبیه شده است. کلیسا بر روی صفه ای به ارتفاع پنج متر قرار داده شده است و برای ورود به آن پلکانهایی در مقابل ناقوسخانه کلیسا ساخته شده است.

سقف کلیسا که بشکل گنبد است در قسمت میانی خود دارای گنبد کوچکتری با ساقی هشت ظلعی وبه ارتفاع 5/1 متر با هشت نورگیر میباشد. ناقوسخانه در جلوی درب ورودی بنا شده و دارای گنبدی با شش ستون میباشد.

آبشار آب پری

مکانهای تفریحی شهرستان نور

آبشار آب پری یکی از مکانهای تفریحی شهرستان نور

 

این آبشار در فاصله ۵ کیلومتری شهر نور، نزدیکی شهر رویان واقع شده‌است. در آب پری درختان با فاصلهٔ کم از یکدیگر قرار دارند و بیشتر مناطق بکر و دست نخورده مانده‌است. این ناحیه همسایه کجور و یوش می‌باشد. آبشار آب پری در کنارهٔ جاده قرار گرفته‌است.

این آبشار، شباهت چندانی به آبشار ندارد زیرا قسمتی از سنگ‌های کوه در اثر رانش زمین در شیب تند کوه جمع شده‌اند و آب کمی از لابه‌لای این سنگ‌ها در جریان است.اختلاف درجه حرارت این ناحیه با هوای شهر رویان تقریبا ۱۰ درجه سانتی‌گراد است. درختان جنگلی در مناطق کم ارتفاع‌تر و درختان کاج در نقاط بلندتر دیده می‌ شوند.

 

منبع: tabnak.ir



دور دنیا با یک کلیک

  • بزرگ ترین پارک‌های جنگلی ایران
  • رویای بهاری در نور

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

یک شنبه 7 آذر 1395  12:52 PM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

باغرود یکی از معروف‌ترین مراکز گردشگری طبیعی در نیشابور

 منطقه باغرود,جاذبه های گردشگری باغرود

 باغرود یکی از معروف‌ترین مراکز گردشگری طبیعی در نیشابور

 

باغرود منطقه و شهرکی سرسبز است که در ۱۲ کیلومتری شمال شهر نیشابور قرار دارد. دره‌ای که در آن رودخانه‌ای در جریان است و اطراف آن پوشیده از درختان میوه،گردو ،چنار، گیلاس، سیب و ... است.باغرود یکی از معروف‌ترین مراکز گردشگری طبیعی در نیشابور به شمار می‌آید که در مسیر جاده منتهی به آن نیز مناطق و روستاهای دیدنی دیگری چون برف ریز قرار دارند. اگر قصد سفر به نیشابور دارید، پیشنهاد می‌کنیم از این منطقه ییلاقی نیز دیدن کنید.


درآمد اصلی ساکنان باغرود از راه کشاورزی است و باغ‌ های سرسبز و خاک حاصلخیز بسیاری در این ناحیه وجود دارد.رونق کشاورزی در منطقه باعث شده است عده کمتری روی به دامداری بیاورند. عده‌ای از ساکنان منطقه نیز در اردوگاه شهید رجایی مشغول کار هستند که یک پادگان بزرگ نظامی و یک اردوگاه بین‌المللی گردشگری منطقه است.

باغرود,باغرود کجاست

 باغرود منطقه و شهرکی سرسبز است که در ۱۲ کیلومتری شمال شهر نیشابور

 

روستای برف ریز نیز از جمله مناطق دیدنی این مسیر است که در میانه جاده و در سمت غربی قرار دارد. این روستا به دیده‌ بان شهر نیشابور نیز شهرت دارد.این منطقه برف گیر‌ترین محل است و چشم انداز زیبا و چشمه‌های آب متعدد و آب و هوای بسیار خوب آن باعث شده جزو یکی از مناطق مهم توریستی نیشابور در نزدیکی دامنه جنوبی قله بینالود به شمار آید.
 

این مجتمع دارای امکانات فرهنگی از قبیل کتابخانه،نمازخانه،سالن اجتماعات تابستانی،کارگاههای مختلف مهارتی،سینما و رصدخانه است.از امکانات ورزشی آن می‌توان به زمین چمن،استخر شنا،دریاچه قایقرانی و سایر رشته‌های ورزشی اشاره کرد.سالنهای پذیرایی،درمانگاه،فروشگاه، مهمانسرا و کمپ‌های تابستانی از دیگر امکانات این مجموعه است.


سایر جاذبه‌ های گردشگری این مجتمع شامل سد بزرگ خاکی،دریاچه پرورش ماهی،باند پروازی هواپیمای گلایدر،مزارع زعفران،زنبورداری،باغات میوه،فضای سبز و پرورش گل و گیاه است. ظرفیت پذیرش اردوگاه برای اردوهای یک روزه ۵۰۰۰ نفر و اردوهای چند روزه ۲۵۰۰ نفر می‌باشد.

 باغرود,باغرود کجاست

 باغ‌ های سرسبز و خاک حاصلخیز بسیاری در  منطقه باغرود وجود دارد


در مسیر و حتی پشت این اردوگاه نیز روستاهای دیگری چون دربهشت، برف ریز و ... واقع شده‌اند که دارای مناظر،زیارتگاهها و مناطقی برای اطراق نیمروزی در فصل تابستانند.به عنوان مثال اگر به کوهنوردی علاقه‌مند باشید،یکی از قسمت‌هایی که هواداران بسیار برای تماشا دارد «هفت غار» است که در همین مسیر جاده باغرود واقع شده است.

روستای برفریز نیز از جمله مناطق دیدنی این مسیر است که در میانه جاده و در سمت غربی آن قرار دارد. این روستا به دیده‌ بان شهر نیشابور نیز شهرت دارد.این منطقه برف گیر‌ترین محل است و چشم انداز زیبا و چشمه‌ های آب متعدد و آب و هوای بسیار خوب آن باعث شده جزو یکی از مناطق مهم توریستی نیشابور در نزدیکی دامنه جنوبی قله بینالود به شمار آید.    

باغرود,باغرود کجاست

اطراف باغرود پوشیده از درختان میوه،گردو ،چنار، گیلاس، سیب و ... است

 
همچنین مناظر زیبای کوهستانی و کوه‌های سر به فلک کشیده واقع در شمال منطقه همواره پذیرای طبیعت دوستان و کوهنوردان مشتاق است.


راه دسترسی به منطقه
در مسیر کمربندی جاده نیشابور-مشهد هنگامی که به میدان باغرود رسیدید،به سمت شمال جاده‌ای دو بانده قرار دارد به نام جاده باغرود که در انتهای آن اردوگاه و پس از آن روستای باغرود واقع شده‌اند.   

باغرود,باغرود کجاست

درآمد اصلی ساکنان باغرود از راه کشاورزی است

 
حالا که در روزهای پایانی فصل تابستان هستیم،پیشنهاد میکنیم سری به این مکان زیبا و خوش آب و هوا بزنید و در گرمای تابستان،خنکای این منطقه زیبا را بچشید.

 

منبع:tebyan.net

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

یک شنبه 7 آذر 1395  12:52 PM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

10 پیشنهاد برای سفر یکروزه در آخرین روزهای تابستان

آخرین روزهای تابستان هم در حال گذر هستند و کم کم به فصل پاییز و روزهای بازگشایی مدارس نزدیک تر می شویم. پس چه خوب است که اگر کودک مدرسه ای دارید قبل از شروع مدارس او را به سفری یک روزه ببرید تا با نشاط و آمادگی بیشتر مدرسه را آغاز کند.

۱- تور ابیانه
نوشته و اثری که قدمت زمانی ابیانه را دقیقاً معلوم کند در دست نیست؛ ولی قدمت هزار و پانصد ساله را برای آن تخمین می‌زنند و آن را از کهن‌ترین زیست‌گاه‌های انسانی در حاشیه دشت کویر ایران می‌دانند. آثار و بناهای تاریخی که در ابیانه وجود دارد مربوط به دوره‌های ساسانی، سلجوقی، صفوی و قاجار است. اتاق‌های ابیانه به پنجره‌‏های چوبی ارسی مانند مجهز اند و اغلب دارای ایوان‌ها و طارمی‌های چوبی پیش آمدهٔ مشرف بر کوچه‌های تنگ و تاریک‌اند که خود به صورت مناظر جالبی درآمده‌اند. نمای خارجی دیوارهای خانه ‏های ابیانه با خاک سرخی که معدن آن در مجاورت روستاست پوشیده شده.

گردشگری,تور گردشگری

 ابیانه کهن‌ترین زیست‌گاه‌های انسانی در حاشیه دشت کویر ایران

 
ابیانه سه قلعه دارد که عبارتند از:
۱- پال همونه یا تخت‌هامان که در جنوب غربی ابیانه قرار دارد و متعلق به محله بالا و یوسمون است. این قلعه حدود ۲۰۰ سال پیش ساخته شده‌است. و سند ساخت آن نیز وجود دارد. در این سند سهم افراد در ساخت قلعه مشخص شده‌است.

۲- هرده که در شمال شرقی روستا قرار دارد و به محله هرده تعلق دارد.

۳- پاله که در شمال غربی روستا قرار دارد و به محله پل تعلق دارد. این قلعه‌ها مربوط به دوره‌های یاغیگری بوده که مردم برای حفظ امنیت خود در مقابل یاغی‌های محلی ساخته‌اند و در آن به نوبت کشیک می‌داده‌اند. 

گردشگری,تور گردشگری

  بناهای تاریخی که در ابیانه وجود دارد مربوط به دوره‌های ساسانی، سلجوقی، صفوی و قاجار است

 

۲- تور دشت نمارستاق تا آبشار کوهره
آبشار بلند و زمینی کوهره در ۷ کیلومتری روستای نمار از توابع آمل جاری است. این آبشار و منطقه ییلاقی اطراف آن گزینه‌ی خوبی برای آنهایی است که دوست دارند به دور از شهر و شلوغی در طبیعت پرسه بزنند. آبشار نسبتا پرآب کوهره بلندترین آبشار زمینی ایران به حساب می‌آید. شکل چند طبقه و پلکانی این آبشار همراه با شیب کم آن از ویژگی‌های ظاهری آن است. 

گردشگری,تور گردشگری

آبشار کوهره بلندترین آبشار زمینی ایران به حساب می‌آید

 
در اطراف آبشار کوهره پوشش گیاهی تنها شامل بوته‌های گون، گونه‌هایی از گندمیان، آنقوزه، گلپر و نسترن وحشی می‌شود. پیشنهاد می‌کنیم اگر به تماشای آبشار کوهره و دشت اطراف آن رفتید و تحمل آب سرد را نیز دارید در برکه‌ی پایین آبشار تنی به آب زنید و روح و جانتان را تازه کنید.  

گردشگری,تور گردشگری

آبشار بلند و زمینی کوهره در ۷ کیلومتری روستای نمار از توابع آمل است

  
۳- قزوین گردی
اگر تاکنون فکر می‌کردید قزوین تنها یک شهر صنعتی است و جاذبه گردشگری ندارد، این بار به جای این که راهی شهرهای تکراری شوید، پایتخت ایران در دوره صفویه را از نزدیک ببینید. خیابان سپه قزوین نخستین خیابان طراحی‌شده ایران است که در دوره صفوی در زمان پایتختی قزوین احداث شد. و شما حتما باید آن را از نزدیک ببینید. شهرداری قزوین در طی سال های ۱۳۸۷ تا ۱۳۸۹ پروژه عظیمی را با صرف هزینه ای هنگفت جهت احیاء این خیابان تاریخی و سنگفرش پیاده رو ها و سواره رو خیابان به اجرا رسانید.

 این خیابان را شاه طهماسب صفوی در شمال محله شهرستان قدیم یا حصار شاپور، همزمان با ایجاد جعفرآباد یعنی عمارت و خانه‌های دو طرف این خیابان و باغ سعادت آباد و عمارت دولتخانه و حرمسرا و باغ‌های شرقی و غربی عمارات مذکور احداث کرده‌است.   

گردشگری,تور گردشگری

خیابان سپه قزوین نخستین خیابان طراحی‌شده ایران است

 
۴- کویر مرنجاب
جاده ابریشم، این نامی‌ترین شاه‌راه تاریخ، اگر نه با ایران، که بدون ایران هیچ‌گونه معنی و مفهومی ندارد. کاروانسرای مرنجاب،قصر بهرام، ده نمک، سرخه و چندین کاروانسرای دیگر در این مسیر است. از دوران اشکانیان تا سده کنونی که غُرِش کشتی، قطار و هواپیما سکوت پر رمز و راز جهان اساطیری را در هم شکست، این جاده اهمیتی به‌سزا در ردوبدل کردن کالا و فرهنگ میان مردمان جهان داشت. ایران زمین، با تمام پیشینه شکوهمندش در مرکز این جهان‌راه جای داشت.    

گردشگری,تور گردشگری

 کویر مرنجاب یکی از زیباترین نقاط کویری ایران محسوب می‌شود

 
این شاهرگ اقتصادی، سیاسی و نظامی جهان باستان، با مویرگ‌هایی که در سراسر مشرق‌زمین به‌ویژه سرزمین جاودانه ایران کشیده است، ملت‌های بزرگ تا روستاهای کوچک را به هم پیوند می‌داد. بدیهی است که چنین شاه‌راه عظیمی نیازمند استراحت‌گاه‌هایی فراخور حال کاروانیان و لشکریان بود. جایگاه‌هایی که با داشتن آب کافی و امنیت، خستگی را از تن کاروانیان به در آورد. از دوران باستان در جای‌جای این جاده افسانه‌ای کاروانسراهایی به جهت راهیان و رهواران ساخته بودند.

 از آنجا که در دوران شاه‌عباس صفوی، بسیاری از این کاروانسراها مرمت و نوسازی شده و یا ایجاد شدند، آنها را به نام کاروانسراهای شاه‌عباسی می شناسیم. به‌راستی که این دوران را باید دوران زرین کاروانسرای ایران نامید. 

گردشگری,تور گردشگری

 کاروانسرای مرنجاب در مسیر جاده ابریشم قرار دارد

  
۵- جنگل ارفع ده
شاید هر کدام از ما بارها مسیر سوادکوه را به سمت ساری رفته باشیم و به‌ جز پل «ورسک‌» جاذبه‌های دیگر آن را ندیده باشیم؛ اما اگر کمی بیشتر چشم بگردانیم از همان مسیر اصلی جاده و در حال حرکت نیز زیبایی‌های بسیاری را خواهیم دید. در همان مسیر اصلی جاده‌ی سوادکوه‌ در استان مازندران، کمی دورتر از فیروزکوه‌، اگر کمی به سمت راست نگاه کنید، مسیری آبی به‌شکل «دم طاووس» دیده می‌شود که با رنگ‌های زیبایی به سمت رودخانه پهن شده است. اگر کمی پیاده‌روی کنید می‌توانید به بالای آن هم بروید، اینجا «شور آب» است‌، اگر کمی از طعم آب را بچشید، متوجه انتخاب این نام برایش می‌شوید.       

گردشگری,تور گردشگری

 جنگل ارفع ده منطقه‌ی بکری است که هنوز دست تخریب‌کننده‌ی بشر به آن نرسیده است

 
اینجا تاریخ حرف‌های بسیاری برای گفتن دارد. بعد از این‌که ۲۰۰ کیلومتر از تهران دور شوید، در سمت چپ جاده، یک تابلو شما را به سمت روستای «ارفعده» راهنمایی می‌کند. هیچ تابلویی در روستا وجود ندارد تا بتوانی راه چشمه‌ی «پراو» را در پیش بگیرید. یکی از اهالی می‌گوید تا چشمه، شش کیلومتر راه است. در بالای ده، یک دو راهی وجود دارد که سمت راست آن به چشمه و سمت چپ به ارتفاعات «ارفع کوه» می‌رسد. در مسیر چشمه،‌ کم‌کم منطقه‌ی نیمه‌جنگلی، به جنگل تبدیل می‌شود.

اینجا به‌جز درخت‌ و زیبایی چیز دیگری دیده نمی‌شود، اینجا منطقه‌ی بکری است که هنوز دست تخریب‌کننده‌ی بشر به آن نرسیده است. هیچ زباله‌ای در راه ریخته نشده، اما زخم کنده‌شده‌ی یادگاری‌ها بر تنه‌ی درختان چهره‌ی بدی از مهمانان قبلی جنگلی باقی گذاشته است.   

 

۶- آبشار لاسم و آبشار شمس‌آباد
آبشار بلند شمس آباد در مسیر جاده هراز و در منطقه‌ای کوهستانی به نام امیری جاری است. منطقه امیری از چند روستا با نام وانا، شمس آباد، نحر، دینان، آخا، ترا و حاره تشکیل شده است.در جنوب شرقی منطقه‌ی امیری و ارتفاعی در حدود دو هزار متر از سطح دریا، آبشار شمس آباد جاری است. سرچشمه‌ی این آبشار چند کیلومتر بالاتر از آن در کنار یک درخت بید سفید که به آن «تک فک» می‌گویند قرار دارد. آب فراوان و شکل و شمایل کوه‌های اطراف آبشار نمای زیبایی را به این منطقه بخشیده است. بودن در اینجا و گوش سپردن به صدای آب جان هر تماشاگری را تازه می‌کند. 

گردشگری,تور گردشگری

 آبشار بلند شمس آباد در مسیر جاده هراز و در منطقه‌ای کوهستانی به نام امیری جاری است

  
آبشار آب‌مراد در دشت ییلاقی لاسم قرار دارد. در میان حدود  ۱۳ آبشار، اولین و بلند‌ترین آبشار که در شکاف دو صخره قرار دارد منظره بسیار دیدنی دارد که از مکان‌های گردشگری شاهان قاجار نظیر ناصرالدین‌شاه بوده است. همچنین دورنمای قله دماوند، زیبایی دوچندانی به این آبشار بخشیده است. در بالای آبشار، یخ و برف دائمی وجود دارد که در بهار پرآب و در زمستان دوباره کم آب می‌شود. تخت سنگ‌های صیقلی و پوشش گیاهی غنی همراه با نوای چوپان‌ها منظره‌ای بدیع به وجود آورده است.  

گردشگری,تور گردشگری

 آبشار آب‌مراد در دشت ییلاقی لاسم قرار دارد

  
۷- شهر زیرزمینی اویی
شهر نوش آباد از جمله مناطق باستانی و تاریخی در شمال استان اصفهان و به فاصله پنج کیلومتری از کاشان قرار گرفته. شهر زیر زمینی اویی آنچه به نام شهر زیر زمینی معروف است در واقع ساختارهای متراکم، پیچیده و گسترده‌ای چون دالانهای باریک تودرتو و اتاقهایی با ابعاد کوچک است.مجموعه اویی در زیر بافت قدیم شهر شکل گرفته و تا سطح کنونی شهر نیز گسترده شده‌است. وسعت این شهر به دلیل ارتباط میان محلات و حفاظت از جان و مال مردم در مواقع ناامنی زیاد بوده و در دو سطح افقی و عمودی گسترش یافته‌است.

 این معماری دست کم در شهر نوش آباد با واژه " اویی " نامیده می‌شود. غیر از ورودی اصلی ارتفاع تمام قسمتهای اویی به قد طبیعی یک انسان و بین ۱۷۰ تا ۱۸۰ سانتیمتر است. بر سطح دیوارها و در فواصل اندک، جای پیه سوز به چشم می‌خورد. در بعضی قسمتها نیز درون دیوار، سکوهای کوتاهی جهت نشستن ایجاد شده‌است که در بعضی از اتاق ها تبدیل به طاقچه جهت قرار دادن اشیاء می‌شود.

گردشگری,تور گردشگری

 مجموعه اویی در زیر بافت قدیم شهر شکل گرفته و تا سطح کنونی شهر نیز گسترده شده‌است

 
۸- روستای پاده

پاده، روستایی از توابع بخش آرادان شهرستان گرمسار در استان سمنان و آنچه سفر به روستای پاده، را از بقیه جاذبه‌های گردشگری منطقه متمایز می‌کند، وجود تونل‌های بزرگ نمک در این منطقه است. منطقه‌ی گرمسار که میزبان بزرگ‌ترین معادن و تونل‌های نمک در منطقه‌ی خاورمیانه، در حال حاضر ۴۰ تونل نمک را در خود جای داده است و سهم عمده‌ای از  استخراج نمک در کشورمان، در این منطقه صورت می‌گیرد. 

در منطقه سردره گرمسار تعدادی راه فرعی در دوطرف جاده وجود دارد که به معادن نمک منتهی میشود. برای علاقه مندان و آشنایان به مسایل ژئوتوریسم و زمینشناسی بخصوص دانشجویان, چگونگی بهره برداری از این معادن ولایه های خاصی که دراین معادن وجود دارد بسیارآموزنده و مفید است.

  گردشگری,تور گردشگری

  پاده، روستایی از توابع بخش آرادان شهرستان گرمسار در استان سمنان است

 

در منطقه گرمسار ۲۷ معدن نمک وجود دارد که درجه خلوص نمک از این معادن بالای ۹۸درصد است.یکی از زیباترین این معادن,معدن نمک "کوهدشت کهن” می باشد. این معدن که در نوع خود در بین معادن نمک منطقه بی نظیر می باشد از زیبایی خاص برخوردار است.

این معدن به صورت تونل پیچ در پیچ ۱٫۵کیلومتری در دل زمین امتداد دارد. درداخل تونل ۶ ستون بزرگ نمک به ارتفاع ۱۲متر و به شعاع تقریبی ۱۰ در ۲۰ متر جهت جلوگیری از ریزش تونل پیشبینی شده است که با ورود به داخل تونل مزبور چشم هر بیننده ای را به خود جلب می کند. این معادن با توجه به اقلیم نیمه بیابانی و گرم و خشک منطقه گرمسار در تابستان و زمستان مکان مناسبی جهت بازدید گردشگران می باشد.
 
۹- دریاچه سلطان
دریاچه نمک حوض سلطان در ۴۰ کیلومتری شمال شهرستان قم و ۸۵ کیلومتری جنوب تهران و در حاشیه بزرگراه تهران قم قرار دارد. این دریاچه که به دریاچه ساوه قم و دریاچه شاهی هم معروف است در شمال شرق شهرستان قم واقع شده است و رشته کوههای البرز درشمال ان قرار دارد وسعت و شکل دریاچه متناسب با ورود آب و میزان بارندگی آن در فصول مختلف سال متفاوت است. در مواقع بارندگی و ذوب برف های ارتفاعات اطراف چون بر میزان آب ورودی افزوده می شود، وسعت آن زیاد و در غیر از این ایام وسعت آن کاهش می یابد. بدین ترتیب سطح آب دریاچه پیوسته در نوسان است. 

گردشگری,تور گردشگری

 دریاچه نمک حوض سلطان در شمال شرق شهرستان قم واقع شده است

 

حوض سلطان به نام‌هاى دیگری مانند دریاچه قم، دریاچه ساوه، دریاچه شاهى و دریاچه حوض سلطان معروف است، ارتفاع آن از سطح دریا ۷۱۰ متر است و با بارندگى ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلیمتر در سال این منطقه در حوزه نواحى کم‌باران قرار گرفته و دارای چهار بخش کفه نمکی(بخش اصلی تالاب)، حاشیه باتلاقی، محدوده اکولوژیک و دشتی است.   

گردشگری,تور گردشگری

حوض سلطان به نام‌هاى دیگری مانند دریاچه قم، دریاچه ساوه و دریاچه شاهى معروف است

    
۱۰- زنجان گردی
گنبد سلطانیه بین سال‌های ۷۰۲ یا ۷۰۳ تا ۷۱۲ هجری قمری ساخته شده‌است. این بنا به دستور الجایتو یا هما سلطان محمد خدابنده ساخته شد و خواجه رشیدالدین فضل‌الله همدانی در ساخت آن نظارت داشت. این سازه در حدود ۳۰۰ کیلومتری تهران و در شهر سلطانیه، در نزدیکی زنجان واقع شده و از دور در میان دشتی سرسبز چونان نگینی آبی می‌درخشد.

زمانی که ساخت این بنا آغاز شد، الجایتو هنوز مسلمان نشده بود، اما سال‌های آخرین ساخت گنبد سلطانیه او پس از مشرف شدن به زیارت حضرت علی (ع) و فرزندش امام حسین (ع) مذهب شیعه را پذیرفت و قصد کرد تا قبر حضرت علی (ع) را از نجف به سلطانیه بیاورد. پس گنبد سلطانیه را به امام اول شیعیان اختصاص داد.   

گردشگری,تور گردشگری

   گنبد سلطانیه بین سال‌های ۷۰۲ یا ۷۰۳ تا ۷۱۲ هجری قمری ساخته شده‌است

 

عمارت ذوالفقاری در یکی از محلات قدیمی شهر زنجان موسوم به محلة "دالان آلتی"در ضلع شمالی سبزه میدان و مسجد جامع قرار دارد. این بنا ساختمان مسکونی و اداری حکمران زنجان بوده و از مجموعه بناهای اندرونی و بیرونی و بخشهای مختلفی تشکیل یافته بود. از این مجموعه در حال حاضر فقط عمارت بیرونی باقی مانده که به نام "عمارت محمود خان ذوالفقاری"معروف است. بنا به روایاتی این خانه توسط سردار اسعدالدوله (پدر محمود خان) دراواخر حکومت قاجار بنا گردیده و پس از وی محمودخان در آن اقامت داشته است.

درگذشته این بخش از شهر زنجان محله ­ی اعیان نشین بوده و مجموعه بناهایی در سبک و الگویی همسان همچون خانه وزیری، خانه خدیوی، عمارت دارایی و... در این محل ساخته شده بود. این موزه به نام موزه مردان نمکی هم شناخته می شود مردان نمکی نامی است که به شش مومیایی کشف‌شده در زمستان سال ۱۳۷۲در معدن نمک چهرآباد استان زنجان داده شده‌است.    

گردشگری,تور گردشگری

   
منبع:chidaneh.com



دور دنیا با یک کلیک

  • با تعدادی از کمپ های کویری ایران آشنا شوید!
  • پاییز را برای کویرنوردی از دست ندهید
  • پیش از سفر با «تور» چه باید کرد؟

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

یک شنبه 7 آذر 1395  12:52 PM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

فرحزاد، یکی از تفرج گاه های مهم تهران

 فرحزاد که تا چند دهه پیش به عنوان مسیر پیاده روی تا امامزاده داوود مورد توجه قرار می گرفت، بیش از ده سال است که به یکی از تفرج گاه های مهم تهران تبدیل شده است. استقبال از باغچه رستوران های فرحزاد به حدی است که شب ها به زحمت می توان در این محله جای پارک خالی برای اتومبیل پیدا کرد. یافتن جا پارک راحت و امن، خودش البته یکی از اجزای فرحزادگردی است.

فرحزد از 3 محله تشکیل شده است: محله فرحزاد بالا (شمال اتوبان یادگار امام)، فزحزاد پایین (جنوب اتوبان یادگار امام) و محله امامزاده.

ضلع شمالی محله فرحزاد به دامنه های ارتفاعات رشته که البرز منتهی می شود و ارتفاع 1800 متر از سطح دریا دارد که حد شمالی شهر تهران است. ضلع غربی آن به دره و رودخانه فرحزاد محدود می شود که از دامنه های البرز آغاز شده و تا بزرگراه یادگار امام محدوده محله را تعیین می کند. از سمت شرق نیز خیابان گلپاد و جاده قدیم امامزاده داوود و همچنین مرز بین شهرک های مسکونی و تپه های مشرف به منطقه فرحزاد به عنوان مرز شرقی محله شناخته می شوند.

محله فرحزاد از بزرگراه یادگار امام، جاده فرحزاد و بلوار فرحزادی شهرک غرب قابل رفت و آمد است. دهه های قبل فرحزاد در فصل تابستان به خاطر توتستان های پربارش پذیرای اهالی شهر بود. فرحزاد از محله های قدیمی شمال تهران است که از گذشته به صورت روستایی در مسیر جاده امامزاده داوود استقرار داشته و به مرور زمان و در اثر توسعه پایتخت به صورت محله ای از شهر تهران درآمده است.

 

امامزادگاه فرحزاد,رستوران های فرحزاد

فرحزاد از محله های قدیمی شمال تهران است

 
هرچند جمعی براساس نام مشهور امروزی این آبادی یعنی «فرحزاد» وجه تسمیه آن را به اشتباه، بدان سبب که جایی فرحبخش و خوش آب و هوا بوده است، منسوب به «فرح» دانسته اند، اما نام اصلی آن «فره زاد» بوده و به سبب پیدایش آب در آنجا آن را «توشه عظیم» شمرده اند.

به نوشته عباس اقبال: «فرحزاد قریه دیگری است در شمال غربی طهران بین تجریش و کن. نام این قریه نیز در کتاب منطقه الطالبیه آمده به به شکل فرزاد که املا صحیح قدیم آن فره زاد بوده و بعدها این اسم به صورت فرح زاد درآمده که به معنای محل زایش و پیدایش شادی است.»

روستای فرحزاد از بخش های خوش آب و هوای شمال تهران به حساب می آمده است و هنوز نیز درصد بالایی از اهالی این محله را ساکنان قدیمی ده فرحزاد تشکیل می دهند، اما در اثر توسعه شهر تهران، در دهه های گذشته شاهد مهاجرت افراد با قومیت های متفاوت به این محله بودیم. در حال حاضر این محله دارای حدود 20 هزار نفر جمعیت است که علاوه بر اهالی بومی، عمدتا شامل اقوام قوچانی، ترک زبان، قزوینی و غیره می شوند.

قدمت گردشگری
در گذشته، تابستان ها، جمع کثیری از اهالی تهران برای فرار از گرما به فرحزاد می آمدند و با کرایه کردن خانه یا باغچه ای سکونت می کردند و حتی عده ای در فضای باز چادر می زدند و تعطیلات تابستان را بدین ترتیب می گذراندند.

نکته دیگری که از فرحزاد در خاطرات تهرانیان قدیم ثبت شده است، امر گذرگاهی فرحزاد برای زوار امامزاده داوود بود که ایستگاه اصلی آن سفر زیارتی، همین آبادی بود. زیارت کنندگان شب را در این محل می گذارندند و صبحگاهان با اجاره کردن الاغ و قاطر به سمت امامزاد داوود عزیمت می کردند.

مهاجرت موقت تهرانی ها و مقام ایستگاهی فرحزاد سبب رونق داد و ستد کسبه آن آبادی می شد. بنابراین تابستان برای اهالی فرحزاد منبع درآمد و ثروت بود و این خصوصیت موجب سکونت دائم جمعی مهاجر در آنجا شده که در قیاس با دیگر آبادی های شمیران نظیر آهار و شکراب که به سبب بن بست بودن راه، مهاجر پذیر نیستند و دارای ساکنانی با نژادی واحد هستند، فرحزاد را کاملا متمایز کرده بود. 

 

امامزادگاه فرحزاد,رستوران های فرحزاد

 روستای فرحزاد از بخش های خوش آب و هوای شمال تهران به حساب می آید

 
این شب ها
فرحزاد به ویژه در شب های تابستان، میزبان مردمانی است که برای رهایی از دغدغه های شهر و حضور در محیطی آرام و آزاد به آنجا می روند. این محله پر از قهوه خانه ها و رستوران سنتی است و برعکس بقیه مناطق تفریحی شمال تهران مثل دربند و درکه، نه کوهی دارد و نه طبیعت چندان بکری. از بزرگراه یادگار به خیابان فرحزاد که می رسیم با تابلوهای رنگارنگ رستوران ها و کافه ها، مغازه های قلیان فروشی و بساط دستفروشان کنار خیابان رو به رو می شویم.

در جلوی هر رستورانی جوانانی مهمانان را به داخل فرا می خوانند و مشغول راهنمایی ماشین ها برای پارک هستند. اکثر شب ها خیابان فرحزاد پر از ماشین های جوانان و خانواده هایی هست که برای گذراندن وقت به آنجا می روند و به همین علت همیشه ترافیک این منطقه سنگین و پررفت و آمد است.

بیشتر کافه ها و رستوران های سنتی تهران از روزگاران قدیم به دلیل آب و هوای خوب، قرار داشتن در مسیر کوهنوردان و زیارتگاه های مختلف در دامنه کوه های البرز واقع شده اند. شهرداری تهران برای ساماندهی و گسترش این مکان ها اقدامی انجام نمی دهد بلکه همیشه محدودیت هایی را برای آنها ایجاد می کند. از اقدامات دولتی تنها می توان به گسترش فضاهای سبز این مناطق مثل تبدیل دره فرحزاد به بوستان نهج البلاغه اشاره کرد که قبل از آن پاتوق معتادان تهرانی بود.

حاج اکبر از رستوران دارهای قدیمی فرحزاد می گوید: فرحزاد از سالیان دور به دلیل قرار داشتن در مسیر امام زاده داوود پذیرای زوار و مسافران بوده است. در آن زمان تعداد رستوران ها کم و به جای اکثر رستوران های فعلی باغ گردو و توت بود که نوز بعضی از درختان آن باقی مانده است. به خاطر همین درخت ها و آب و هوای خوش، اینجا به فرحزاد معروف شده است. بسیاری با به دست آوردن برخی از باغ ها و تخریب آنها به ساختن کافه و رستوران پرداختند که تا میدان فرحزاد ادامه دارد. درواقع بافت سنتی ده از میدان شروع می شود که تنها ساکنین در آنجا رفت و آمد می کنند. غذای رستوران ها کباب، جوجه، دیزی و جگر است و از غذاهای فوری و امروزی خبری نیست.

پاتوق های پیرها و جوان ها
در میان خیابان به داخل یکی از کافه های مدرن می روم. مشتریان دخترها و پسرهای جوانی هستند که تقریبا همدیگر را می شناسند. هر چند دقیقه جای خود را عوض می کنند و مشغول کشیدن قلیان با بازی تخته هستند. دود قلیان تقریبا فضای کافه را پر کرده و هر از چندگاهی صدای قهقهه و خنده بلند می شود. موسیقی هم بخش جدایی ناپذیر رستوران است.  

 

 در رستوران ها سنتی فضا متفاوت است. با ورود به آنها تخت های چوبی، گلدان ها و درختان سبز می بینیم و صدای دلنشین آب را می شنویم. معمولا در طول روز زوج های جوان و خانواده ها برای صرف غذا این نوع رستوران ها را انتخاب می کنند. قهوه خانه های قدیمی تر هم بیشتر پاتوق پیرمردها یا پسران جوانی است که ساعت های بیشتری را پای قلیان در آنجا می گذرانند. در جلوی آنها منقل های کباب قرار دارد که بوی دودشان همیشه در فضای خیابان می پیچد. این قهوه خانه به علت قیمت پایین تر با رستوران های یک و مدرن رقابت می کنند.

بساط های کنار خیابان هم پر است از خوردنی های متنوع متناسب با فصل از باقالی داغ و لبو قرمز گرفته تا لواشک و آلوچه و مغز گردو.

نزدیک های ساعت دو شب کم کم رستوران ها و کافه ها بسته می شوند. شلوغی و هیاهوی خیابان فرحزاد هم تمام می شود تا فردا صبح که دوباره جوان ها و خانواده هایی برای آرامش و گذراندن وقت به خوشی آنجا را انتخاب می کنند.

تاریخ فرحزاد
جلد یکم، فرهنگ جغرافیایی ایران، فرحزاد را زمانی که روستایی بیش نبود، چنین معرفی کرده است:

دهی است جزو بخش شمیران، واقع در نه هزار گزی باختر تجریش و دوزاده هزار گزی تهران، ناحیه ای است در دامنه کوهستان، سردسیر و دارای هزار و دویست نفر جمعیت. از قنات مشروب می شود. محصولاتش غلات، یونجه و توت است. اهالی از کشاورزی و چارپاداری گذران می کنند. یک دبستان و راه ماشین رو دارد.

مزرعه یونجه زار کهریزک جزو این ده است. زوار الاغ یا قاطر کرایه می کنند و به امامزاده داوود می روند. بنابراین در تابستان ها شغل ساکنین بیشتر چارپاداری است. تابستان دویست خانواده تهران خانه یا باغچه اجاره می کنند و در اینجا ساکن می شوند.

عباس اقبال آشتیانی درباره فرحزاد در «جغرافیای بلاد و نواحی» در مجله یادگار (سال اول) نوشته است: فرحزاد در شمال غربی طهران بین تجریش و کن واقع است. نام این ده در کتاب «منتقله الطالبیه آمده، اما به شکل فرزاد که املای قدیم آن فره زاد است، به تشدید را.

بعدها قیاس عامیانه فره را که به تدریج به تخفیف را استعمال می شده، به فرح عربی مبدل ساخته و فره زاد و فرزاد را فرح زاد کرده است. مولف کتاب منتقله الطالبیه، نام جمعی از سادات مهاجر را می برد که به این قریه پناهنده شده و در آنجا سکونت اختیار کرده بودند.

امامزادگاه مدفون در فرحزاد

    فرحزاد,محله فرحزاد,روستای فرحزاد

فرحزاد از سالیان دور به دلیل قرار داشتن در مسیر امام زاده داوود پذیرای زوار و مسافران بوده است

  

1- ابوعبدالله بن حسن المرتضی بن محمدالهادی بن یحیی بن یحیی القاسم السی بن ابراهیم طباطبا بن اسماعیل بن ابراهیم بن حسن مثنی بن امام حسن

2- در بدایع الانساب احتمال داده ابوطالب محمد در فرح زاد مدفون باشد.

3- امامزاده هادی یکی از اجداد امامزاده داود نیز در فرحزاد مدفون است.

مالکیت فرحزاد
مستوفی الممالک مالک بسیاری از آبادی های اطراف تهران، چون بهجت آباد، یوسف آباد، ونک، فرحزاد و... بود. در این باره معیرالممالک نوشته است:

مستوفی الممالک دستی آبادکننده داشت و در ایجاد ده و جاری ساختن قنات می کوشید و حسن آباد، یوسف آباد،... و فرحزاد از آبادکرده های اوست/ رجال عصر ناصری.

 


امروز اراضی فرحزاد جزو شهر تهران شده و جمعیتی بالغ بر بیست هزار تن از اقوام مهاجری چون قوچانی، ترک زبان، قزوینی و... در آن سکونت دارند. به صورت سه محله درآمده است؛ محله بالا که شمال بزرگراه یادگار امام است، محله پایین که جنوب آن راه است و محله امامزاده معصوم صالح که در شرق و اطراف امامزاده قرار دارد.

رستوران های با قیمت متوسط
• رستوران باغچه خانوادگی حسین
بلوار فرحزادی، بالاتر از بزرگراه یادگار امام، رو به روی کوچه آبشار، پ 80
   

فرحزاد,محله فرحزاد,روستای فرحزادروستای فرحزاد پر از قهوه خانه ها و رستوران سنتی است

 
• رستوران نمونه
بلوار شهید فرحزادی- بالاتر از تقاطع یادگار امام- نبش میدان- پلاک 91

• رستوران خانوادگی سالار فرحزاد
بلوار شهید فرحزادی- بالاتر از تقاطع یادگار امام- نرسیده به کوچه آبشار

• باغچه خانوادگی عرشیا
بلوار شهید فرحزادی- بالاتر از تقاطع یادگار امام- بالاتر از کوچه آبشار

• باغچه سنتی میلاد
بلوار شهید فرحزادی- بالاتر از تقاطع یادگار امام- خیابان آبشار- به سمت دره فرحزاد

• رستوران باغچه خانوادگی امپراطوری
بلوار شهید فرحزادی- بالاتر از تقاطع یادگار امام- کوچه آبشار- دره فرحزاد

• رستوران خانوادگی صحرا
بلوار شهید فرحزادی- بالاتر از تقاطع یادگار امام- کوچه آبشار- دره فرحزاد

 

• باغچه سرای خانوادگی اناران
بلوار شهید فرحزادی- بالاتر از تقاطع یادگار امام- کوچه آبشار- دره فرحزاد

• باغ و رستوران خانوادگی عباس
انتهای اشرفی اصفهانی- به سمت فرحزاد

• رستوران پالیز
بلوار شهید فرحزادی- بالاتر از تقاطع یادگار امام- خیابان آبشار- نبش کوچه آبشار

• باغچه سنتی شکوفه
بلوار شهید فرحزادی- بالاتر از تقاطع یادگار امام- کوچه آبشار- بن بست یادگار

• رستوران سنتی آبشار
فرحزاد- نبش کوچه آبشار

• رستوران باغچه فدک
بلوار شهید فرحزادی- بالاتر از تقاطع یادگار امام- بعد از کوچه آبشار

  
•  رستوران سبز فرحزاد
بلوار شهید فرحزادی- بالاتر از تقاطع یادگار امام- بالاتر از کوچه آبشار

• رستوران باغچه خیام
بلوار شهید فرحزادی- بالاتر از تقاطع یادگار امام- نرسیده به کوچه آبشار

• رستوران باغچه پائیزان
بلوار شهید فرحزادی- بالاتر از تقاطع یادگار امام- نرسیده به کوچه آبشار

• رستوران پیچک
بلوار شهید فرحزادی- بالاتر از تقاطع یادگار امام- کوچه آبشار- به سمت دره

• رستوران باغچه خانوادگی کوهستان
بلوار شهید فرحزادی- بالاتر از تقاطع یادگار امام- کوچه آبشار- دره فرحزاد- کوچه یاس- پلاک 12

• رستوران خانوادگی طلائیه
انتهای اشرفی اصفهانی- به سمت فرحزاد- نخستین فرعی سمت چپ

• رستوران باغچه خانوادگی رضا
بلوار شهید فرحزادی- بالاتر از تقاطع یادگار امام- کوچه آبشار- دره فرحزاد

• رستوران خانوادگی گل یخ
انتهای اشرفی اصفهانی- به سمت فرحزاد- نخستین فرعی سمت چپ

 

فرحزاد,محله فرحزاد,روستای فرحزادرستوران های روستای فرحزاد

 

• رستوران باغچه چهار فصل مروارید
بلوار شهید فرحزادی- بالاتر از تقاطع یادگار امام- بالاتر از میدان

• رستوران باغچه احسان
بلوار شهید فرحزادی- بالاتر از تقاطع یادگار امام- بالاتر از کوچه آبشار

• رستوران باغچه امیر
بلوار شهید فرحزادی- بالاتر از تقاطع یادگار امام- نبش میدان

• رستوران عبدالرزاق
بلوار شهید فرحزادی- بالاتر از تقاطع یادگار امام- نبش میدان

• رستوران باغچه کسری
بلوار شهید فرحزادی- بالاتر از تقاطع یادگار امام- بالاتر از میدان

• رستوران باغچه شاندیز فرحزاد
بلوار شهید فرحزادی- بالاتر از تقاطع یادگار امام- بالاتر از میدان

• رستوران باغچه سایه
بلوار شهید فرحزادی- بالاتر از تقاطع یادگار امام- بالاتر از میدان

• رستوران باغچه سنتی عمو حسن
بلوار شهید فرحزادی- بالاتر از تقاطع یادگار امام- بالاتر از میدان

• رستوران باغچه باران
خیابان ایثارگران شمالی- خیابان امام زاده داوود- بعد از پارک گلپاد

 

 جاذبه های گردشگری روستای فرحزاد,رستوران های روستای فرحزاد

باغچه رستوران های فرحزاد

  
• باغچه خانوادگی ماهان
بلوار شهید فرحزادی- بالاتر از تقاطع یادگار امام- کوچه آبشار- بن بست یادگار- پلاک 1.68

• رستوران ستاره
خیابان شهید فرحزادی- بعد از کوچه آبشار- پلاک 81

•  سفره خانه سنتی حجت
بلوار شهید فرحزادی- بالاتر از تقاطع یادگار امام- نرسیده به کوچه آبشار

• قهوه خانه فانوس فرحزاد
بلوار شهید فرحزادی- بالاتر از تقاطع یادگار امام- بالاتر از کوچه آبشار

• باغچه سنتی عیاران
فرحزاد- کوچه آبشار- بعد از کوچه اناران- باغچه عیاران

• رستوران باغ خانوادگی پایتخت
انتهای اشرفی اصفهانی- به سمت فرحزاد- خیابان آبشار- پلاک 7

رستوران های با قیمت بالا

• رستوران خانوادگی چهلستون
بلوار شهید فرحزادی- بالاتر از تقاطع یادگار امام- کوچه آبشار- دره فرحزاد


•  رستوران باغچه خانوادگی صفا
بلوار شهید فرحزادی- بالاتر از تقاطع یادگار امام- نبش کوچه آبشار

• رستوران تخت جمشید
بلوار شهید فرحزادی- بالاتر از تقاطع یادگار امام- رو به روی کوچه آبشار

• رستوران خانوادگی بهشت فرحزاد
بلوار شهید فرحزادی- بالاتر از تقاطع یادگار امام- بالاتر از کوچه آبشار

• رستوران مزرعه فرحزاد
بلوار شهید فرحزادی- بالاتر از تقاطع یادگار امام- خیابان آبشار- نرسیده به دره فرحزاد

•  سفره خانه سنتی حافظیه فرحزاد
فرحزاد- بعد از کوچه آبشار

• مجتمع پذیرایی قائم
بلوار شهید فرحزادی- بالاتر از تقاطع یادگار امام- کوچه آبشار- دره فرحزاد

    
• رستوران باغچه سنتی دایی اکبر
بلوار شهید فرحزادی- بالاتر از تقاطع یادگار امام- کوچه آبشار- دره فرحزاد

• رستوران باغچه گلستان
بلوار شهید فرحزادی- بالاتر از تقاطع یادگار امام- بعد از کوچه آبشار

• رستوران دهکده
فرحزاد- پلاک 199

• رستوران خانوادگی آلاچیق
بلوار شهید فرحزادی- بالاتر از تقاطع یادگار امام- کوچه آّبشار- به سمت دره مدیریت

منبع:هفته نامه اوقات خوش/ برترینها

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

یک شنبه 7 آذر 1395  12:52 PM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

این شهر زیباترین پاییز دنیا را دارد + تصاویر

شهر «آن آربور» در ایالت میشیگان آمریکا یکی از زیباترین شهرهای دنیا در فصل پاییز است. جنس، نوع درختان و پوشش آنها فضایی بسیار دل‌انگیز، منحصر بفرد و رویایی به این شهر می‌بخشد.     
 
 از آن جایی که این شهر یکی از زیباترین شهرهای دنیا در فصل پاییز است مسافران زیادی را در این فصل به خود جلب می‌کند.

تصاویر شهر آن آربور

شهر «آن آربور» یکی از زیباترین شهرهای دنیا در فصل پاییز

 تصاویر شهر آن آربور

 تصاویر شهر «آن آربور» در فصل پاییز

 زیباترین پاییز دنیا،زیباترین پاییز جهان

زیباترین شهر های جهان در فصل پاییز

  زیباترین پاییز دنیا،زیباترین پاییز جهان

 شهر «آن آربور» در فصل پاییز

   زیباترین شهرهای دنیا,زیباترین شهرهای دنیا در فصل پاییز

 شهر «آن آربور» یکی از زیباترین شهر های دنیا در فصل پاییز

  زیباترین شهرهای دنیا,زیباترین شهرهای دنیا در فصل پاییز

زیباترین شهر های دنیا در فصل پاییز

   زیباترین شهرهای دنیا,زیباترین شهرهای دنیا در فصل پاییز

تصاویر شهر «آن آربور» در پاییز

 زیباترین شهرهای دنیا,زیباترین شهرهای دنیا در فصل پاییز

 

منبع:yjc.ir



دور دنیا با یک کلیک

  • زیباترین پاییز دنیا + تصاویر
  • ارزانترین شهرهای دنیا +تصاویر
  • با ارزش‌ترین شهرهای دنیا +عکس
  • درِسدن، آلمان یکی از زیباترین شهرهای دنیا
  • دیدنی ترین شهرهای دنیا برای گردشگران
  • شهرهای بنا شده بر لبه پرتگاه !

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

یک شنبه 7 آذر 1395  12:58 PM
تشکرات از این پست
khodaeem1
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

با جاذبه های گردشگری کرمانشاه آشنا شوید!

کرمانشاه یکی از کهن ترین شهرهای ایران است و در دوران باستان نام هایی چون الیپی، کانبادین و قرمسین به آن اطلاع می شد و بعدها نام کرمانشاهان و کرمانشاه به خود گرفته است. کلمه کرمانشاه نخستین بار در حدود سال 279 ه.ق توسط بان فقیه همدانی در کتاب «مختصرالبلدان» به کار رفته است.

استان کرمانشاه یکی از استان های غربی کشور است که از پرجاذبه ترین مناطق کشور به شمار می آید. اگر اهل گردش و سفر باشید به هر بهانه ای و از هر مسیری که وارد این استان شوید با دیدنی ها و جاذبه های کم نظیری رو به رو می شود. این استان از نظر وسعت هفدهمین استان کشور محسوب می شود. از شمال با استان کردستان، از جنوب با استان لرستان و ایلام، از شرق با استان همدان و از غرب با کشور عراق همجوار است و حدود 330 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد.

جاهای دیدنی کرمانشاه,آثار تاریخی کرمانشاه

استان کرمانشاه یکی از پرجاذبه ترین مناطق ایران

 

 استان کرمانشاه 24998 کیلومتر مربع مساحت دارد و براساس آخرین تغییرات در 1390 از 14 شهرستان، 31 شهر، 31 بخش و 86 دهستان تشکیل شده است. جای جای این استان دارای آثار با ارزش طبیعی، تاریخی و معنوی است. در هر یک از شهر های اسلام آباد غرب (شاه آباد)، بیستون، پاوه، تازه آباد، ثلاث باباجانی، جوانرود، دالاهو، روانسر، سرپل ذهاب، سنقر، صحنه، قصرشیرین، کرمانشاه، کرند غرب، کنگاور، گیلانغرب و هرسین می توان آثاری از پیشینیان یا اثری طبیعی را مشاهده کرد.

زبان و گویش
زبان بییشتر مردم این استان کردی است که با لهجه ها و گویش های مختلف از جمله کلهری، گورانی، اورامی، جاقی و لکی سخن می گویند و زبان مردم شهرستان سنقر ترکی سنقری است که با سایر گویش وران آذری و ترکی در کشور متفاوت است. در شهر کرمانشاه فارسی کرمانشاهی که گفته می شود بیش از 700 سال پیشینیه دارد متداول است و بخش بزرگی از مردم شهر کرمانشاه به این گونه از زبان فارسی سخن می گویند.

ایل ها و اقوام
ایل های بزرگ کرد ایران از جمله ایل کلهر، ایل زنگنه، و ایل گوران، ایل سنجابی و ایل قلخانی در استان کرمانشاه مستقر هستند. از نظر مذهبی و آیینی هم می توان کرمانشاه را بهشت ادیان و باورها دانست. چرا که دارای گونه گونی بسیار زیادی است. به طور مثال پیروان مذهب شیعه، سنی، اهل حق (بارسان) و آیین های عرفانی مانند نعمت اللهی همچنین پیروان مذهب ادیان یهودی، مسیحی (ارمنی و آشوری) در این استان همزیستی دارند.

هر یک از اقوام و ایل ها دارای مراسم و آیین های مختلفی هستند که مورد توجه گردشگران قرار گرفته است و می تواند به عنوان میراث ناملموس و معنوی به عنوان ظرفیت گردشگری استفاده شود.

معبد آناهیتا
در استان کرمانشاه حدود 4 هزار اثر تاریخی شناسایی شده که تنها حدود 700 اثر آن به ثبت آثار ملی رسیده است و بیستون به ثبت اثر جهانی رسیده است. یکی از راه های دسترسی به استان کرمانشاه بزرگراه همدان به کرمانشاه است و بیشتر گردشگران از این مسیر وارد استان می شوند.

در گذر از این مسیر می توان در شهر کنگاور توقف و از محوطه معبد آناهیتا بازدید کرد. بنای این معبد در مرکز شهر کنگاور است. برخی این بنا را معبد آناهیتا الهه یا ایزد بانوی آب دانسته اند برخی هم آن را کاخی نیمه تمام از دوران ساسانی می دانند به هر حال یکی از جاذبه های زیبایی استان کرمانشاه است.

جاهای دیدنی کرمانشاه,آثار تاریخی کرمانشاه

معبد آناهیتا یکی از جاذبه های گردشگری کرمانشاه

 
صحنه، پایتخت موسیقی عرفانی ایران
صحنه یکی از شهرهای زیبای استان کرمانشاه در مسیر کنگاور به بیستون واقع شده است. سراسر خیابان های این شهر پوشیده از درختان چنار کهنسال است که طراوت خاصی به محیط بخشیده است.

 مردم خوب این شهر بیشتر اهل عرفان و موسیقی هستند، به سختی می توان صحنه را پایتخت موسیقی عرفانی کشور دانست. بیشتر تنبورنوازان ایران از این شهر برخاسته اند. پس از بازدید شهر زیبای صحنه و سراب صحنه می توانید از کباب این شهر بخورید و خاطره ای خوش از سفرتان را رقم بزنید. 

کرمانشاه,جاذبه های کرمانشاه

صحنه یکی از شهرهای زیبای استان کرمانشاه

 

 محوطه تاریخی بیستون
محوطه باستانی بیستون تنها مجموعه و اثری از استان کرمانشاه است که در فهرست جهانی ثبت شده است. از کوه بیستون در متون تاریخی با نام های بغستان، بهستان و بهستون یادشده است.

کرمانشاه,جاذبه های کرمانشاه  محوطه تاریخی بیستون آثاری از پیش از تاریخ تا حکومت های اسلامی در خود جای داده است

 

 این مجموعه دارای آثار کم نظیری است. نقش برجسته و کتبیه داریوش از آن جمله است. این نقش برجسته مربوط به دوره هخامنشی است، همراه سنگ نگاره داریوش اول کتیبه ای وجود دارد که یکی از آثار ادبی دوره تاریخی به شمار می رود.

مجسمه هرکول
در محوطه تاریخی بیستون نقش برجسته دیگری وجود دارد که به مجسمه هرکول معروف است. این اثر سال 1337 در زمان احداث جاده همدان کرمانشاه شناسایی شد و مربوط به دوره اشکانیان است.      کرمانشاه,جاذبه های کرمانشاه

  مجسمه هرکول در محوطه تاریخی بیستون

 

 مرد نیرومندی که لم داده و نشسته و به آرنج چپش تکیه کرده است و پیاله ای به دست گرفته است. در پشت این مجسمه نیز سنگ نگاره هایی وجود دارد که تکمیل کننده آن است.

کاروانسرای شاه عباسی بیستون
کاروانسرای شاه عباسی بیستون در پای کوه بیستون و فرهادتراش خودنمایی می کند. این کاروانسرا به سبک چهار ایوانی ساخته شده و بیش از 3 هزار متر مساحت دارد. در چهار گوشه این بنا برج هایی قرار دارد که بر زیبایی آن افزوده است. آغاز ساختن این کاروانسرا در زمان شاه عباس بوده و تا دوره شاه سلیمان طول کشیده است.

 در سال های اخیر بنا مرمت شد و این روزها به بخش خصوصی واگذار شده تا تبدیل به هتل شود. علاوه بر آثار یادشده کتیبه شیخ علی خان زنگنه، کاروانسرای ایلخانی و آثار دیگری در محوطه بیستون وجود دارد که از دیدن آنها نمی توان چشم پوشی کرد.

کرمانشاه,جاذبه های کرمانشاه  ساختن کاروانسرای شاه عباسی بیستون در زمان شاه عباس آغاز شده است

 

طاق بستان
مجموعه تاریخی طاق بستان در دامنه کوهی به همین نام واقع شده است. در این محوطه آثاری از دوره ساسانی از جمله سنگ نگاره اردشیر ساسانی، دو ایوان سنگی و آثاری از دوره قاجار برجا مانده است.

در کنار این سنگ نگاره ها و آثار چشمه ای وجود دارد که در سال جاری خشک شده است و به گفته کارشناسان علت خشک شدن این چشمه برداشت بی رویه از آب های زیرزمینی اطراف محوطه است.    

کرمانشاه,جاذبه های کرمانشاه  طاق‌بستان مجموعه‌ای از سنگ نگاره‌ها و سنگ نبشته‌های دورهٔ ساسانی است

 

 سوغات کرمانشاه
بازار سنتی کرمانشاه همه ساله میزبان میلیون ها گردشگر داخلی و خارجی است. بازار کرمانشاه از بزرگ ترین بازارهای ایران است و گفته می شود بیش از 200 سال قدمت دارد. این مجموعه تاریخی دارای 19 راسته بازار است و آثاری مانند تکیه معاون الملک، تکیه بیگلربیگی، مسجد عمادالدوله، موزه های پوشاک استان کرمانشاه و موزه خط و کتاب در نزدیک بازار قرار گرفته است.

معروف ترین سوغاتی که از کرمانشاه می توان خزید نان برنجی و نان خرمایی است. هرچند این شیرینی ها در همه جای کرمانشاه وجود دارد اما مرغوب ترین نان برنجی و نان خرمایی را در بازار سنتی کرمانشاه می توان تهیه کرد. نان برنجی کرمانشاه این روزها شهرت منطقه ای ییدا کرده و نه تنها به استان های دیگر صادر می شود، بلکه در استان های دیگر هم تهیه می شود و به فروش می رسد.

علاوه بر نان برنجی و نان خرمایی، کاک، روغن کرمانشاهی، سقز کردی و تخمه سنقری را هم می توان نام برد که در شهرهای دیگر ایران زبانزد است.  کرمانشاه,جاذبه های کرمانشاه

معروف ترین سوغاتی کرمانشاه  نان برنجی و نان خرمایی است

    
هنرهای سنتی
هنرهای سنتی استان کرمانشاه در عین زیبایی تنوع خاصی دارد که می توان به گلیم بافی، موج بافی، پرده بافی، جاجیم بافی، قالی بافی، نمدمالی، گیوه کشی، چیغ بافی و قلم زنی اشاره کرد. چاقوسازی و هنرهای ظریف فلزی در شهرهای سنقر و کرند بسیار معروف است.

گیوه های این استان نیز با استان های آذربایجان غربی و کردستان متفاوت است. هم گیوه زنانه تولید می شود و هم دمپایی گیوه ای بافته می شود. ای استان یکی از مراکز مهم ساخت سازهای سنتی ایران است و تار، سه تار، تنبور و دف بیشتر از سایر سازها ساخته می شود.

غذاهای کرمانشاهی
به حرارت می توان گفت استان کرمانشاه از نظر تنوع غذایی می تواند با استان های شمالی کشور رقابت کند. دنده کباب، خورشت خلال بادام کرمانشاهی، آش عباسعلی، آش دوغ، آش ترخینه (دوینه)، سیب پلو، شامی کرمانشاهی و ده ها نوع غذای دیگر را می توان نام برد که تحسین هر انسان صاحب ذوقی را بر می انگیزد. به خصوص وقتی با روغن کرمانشاهی پخته می شود.

خورش خلال بادام
برای تهیه خورش خلال، گوشت را به صورت قیمه نسبتا درشت و هم اندازه خرد می کنند با کمی روغن و پیاز رنده شده و زردچوبه تفت می دهند. بعد روی آن آب می ریزند و روی حرارت ملایم می گذارند. اگر بخواهند خورش خوش رنگ شود بهتر است وقتی به جوش آمد کف روی آن گرفته شود.

یک ساعت مانده به پایان پخت، آرد را با کمی روغن سرخ کرده و به خورش اضافه کنید. سپس خلال بادام را در کمی گلاب یا آب نیم گرم یا زعفران دم کرده به مدت نیم ساعت خیس می کنند و نمک و رب و لیمو عمانی و خلال بادام را هم در خورش می ریزند. زرشک خیس شده را به خورش اضافه می کنند و در پنج دقیقه آخر زعفران و روغن حیوانی و پیاز داغ و زرشک سیاه به خورش اضافه می شود. این خورش در استان کرمانشاه طرفداران زیادی دارد و در مراسم ها و مهمانی ها به ویژه عروسی ها استفاده می شود در بیشتر رستوران های شهر تهیه می شود و به تازگی در مراکز تهیه غذای کرمانشاه هم موجود است. اما مرغوب ترین و متنوع ترین خورش ها را در رستوران های اطراف طاق بستان می توان خورد.  

کرمانشاه,جاذبه های کرمانشاه  خورشت خلال بادام کرمانشاهی یکی از غذاهای معروف کرمانشاه است

 
دنده کباب کرمانشاهی
دنده کباب یکی از کباب های ایرانی است که به نام کرمانشاه شناخته شده است. رب گوجه، آبلیمو، نمک، فلفل، روغن، زعفران و یک تکه گوشت دنده گوسفند تقریبا به وزن 700 گرم تهیه می شود. گوشت را می برند، همزمان سه تا چهار سیخ با سیخ های کباب کوبیده به صورت عمودی داخل گوشت می کنند سپس با پشت یک کارد تیز با ضربات پشت سر هم محکم به گوشت ضربه وارد می کنند. بعد از آن گوشت را به مدت چند ساعت به همین حالت در یخچال می گذارند.  

کرمانشاه,جاذبه های کرمانشاه

دنده کباب یکی از کباب های ایرانی است که به نام کرمانشاه شناخته شده است

   

 از قبل مقداری روغن را درون ظرفی داغ می کنند و سپس رب گوجه را به آن مقدار زیاد در آن ریخته و سرخ می کنند سپس نمک، کمی فلفل و آبلیمو و زعفران اضافه می کنند. موقع کباب کردن در حرارت متوسط دنده را روی آتش گذاشته و همزمان با فرچه از سس غلیظ مدام به روی دنده می زنند تا زمانی که کباب آماده شود و دوباره در لحظه پایین آوردن کباب هم دوباره سس روی گوشت مالیده و سریع در نان می گذارند و با پیاز و لیموترش با نارنج تزیین می کنند. دنده کباب هم بیشتر در اطراف محوطه تاریخی طاق بستان تهیه می شود.

در کرمانشاه کباب های دیگری هم تهیه می شود از جمله کباب سه سیخ سنقر. این کباب در شهر سنقر کلیایی از شهرستان های کرمانشاه متداول بود اما رفته رفته آوازه آن تا کرمانشاه رفت و در گذشته برای خوردن این کباب از شهرهای مختلف به سنقر می رفتند. این روزها در برخی رستوران های کرمانشاه هم عرضه می شود. برای تهیه کباب سه سیخ که در سنقر به برگ معروف است از چربی و پیاز کمتری استفاده می شود و به جای یک سیخ کباب از سیه سیخ استفاده می شود و بسیار خوشمزه است.

از رستوران های معروف کرمانشاه به رستوران تخت جمشید در طاق بستان، رستوران سه کاج در میدان شهرداری و رستوران سنتی در خیابان گلستان می توان اشاره کرد.

تکیه بیگلربیگی
این بنای زیبا در محله قدیمی فیش آباد کرمانشاه واقع شده است. این تکیه در دوره قاجار توسط عبدالله خان بیگلربیگی ساخته شده و یکی از جاذبه های آن آینه کار ایوان اصلی بناست.

 در این بنا علاوه بر جذابیت معماری خاص دوره قاجاریه می توان از موزه هایی که در داخل آن ایجاد شده بهره برد. موزه خط و کتابت که از کم نظیرترین آثار در آن استفاده شده است و موزه پارینه سنگی و انسان شناسی کرمانشاه که آثار پیش از تاریخ آن را در کمتر جایی از موزه های دنیا می توان دید در این مجموعه قرار دارد. 

جاهای دیدنی کرمانشاه,آثار تاریخی کرمانشاه

تکیه بیگلربیگی یکی از بناهای زیبای کرمانشاه است که در محله قدیمی فیش آباد واقع شده است

 

 تکیه معاون الملک
تکیه معاون الملک متعلق به دوره قاجار است که به دستور حسین خان معاون الملک جد استاد معینی کرمانشاهی ساخته شده است و دارای سه بخش حسینیه، زینبیه و عباسیه است. این بنا در محله آبشوران قدیم و خیابان شهید حدادی قرار دارد. اهمیت این بنا به کاشیکاری آن است، کاشی هایی با مضامین تاریخی و مذهبی که از دوره تاریخی تا زمان احمدشاه قاجار را به تصویر می کشد، همچنین از مجالس مذهبی و حماسی نیز در جای جای این بنا کاشی های نصب شده است.

قبر بناکننده این مجموعه در ضلع جنوب شرقی زینبیه درون اتاق کوچکی قرار گرفته است و بخشی از بنا را به موزه مردم شناسی کرمانشاه اختصاص داده اند که آثار گوناگونی در این حوزه به نمایش درآمده است.    

مکانهای تفریحی کرمانشاه,جاهای دیدنی کرمانشاه

 تکیه معاون الملک متعلق به دوره قاجار است و و دارای سه بخش حسینیه، زینبیه و عباسیه است

 

 نام برخی جاذبه های گردشگری کرمانشاه
مسلما پرداختن به حدود 4 هزار اثر تاریخی و طبیعی در مطلبی کوتاه نمی گنجد. استانی که دارای ده ها سراب و غار کم نظیر است و صدها اثر تاریخی کمتر شناخته شده دارد نیاز به معرفی مفصل ترین دارد. هدف یادآوری گوشه ای از شکوه و زیبایی این سرزمین است.

به همین دلیل تنها به نام تعدادی از این آثار گرانبها اکتفا می کنیم. باغ گل کرمانشاه، باغ پرندگان کرمانشاه، سراب نیلوفر، پارک کوهستان، سراب قنبر، مسجد عمادالدوله، حمام و مسجد شهبازخان، مسجد شافعی ها، امام زاده ابراهیم در پارک شرقی طاق بستان، امام زاده باقر بیستون کرمانشاه، تپه و شکارگاه خسروپرویز، کوهستان پراو و عمیق ترین غار جهان به نام غار آبی آسیا، روستای تاریخی هجیج، شهر هزارماسوله پاوه، بازار ارزانی جوانرود، سراب روانسر، طاق گرا، آبشار پیران (ریجاب) بلندترین آبشار کشور، سراب صحنه، سراب سنقر، سراب هرسین، سراب گیلانغرب، نخلستان ها، آثار باستانی چهار قاپی در شهرستان قصر شیرین، روستای زیبای گره بان، روستای زیبای پالنگان، روستای شمشیر پاوه و...

منبع:هفته نامه اوقات خوش / برترین ها



دور دنیا با یک کلیک

  • گوردخمه‌های سه گانه اسحاق‌وند یکی از اسرارآمیزترین آثار تاریخی استان کرمانشاه
  • آتشکده چهارقاپی یکی از بناهای شگفت‌انگیز استان کرمانشاه
  • اریکه سلطنتی را در جاده ابریشم ببینید
  • بازار قدیمی کرمانشاه
  • به شهر باستانی کرمانشاه سفر کنید !
  • تالار سنگی منیژه

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

یک شنبه 7 آذر 1395  12:58 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها