اصول تغذیه
🔰وقتی فرزندتان شروع به برقراری ارتباط با همسالان خود در مهد کودک یا کودکستان می کند دیگر کنترل کاملی بر روی تغذیه کودک تان ندارید. با این حال اگر شما او را تشویق به خوردن غذاهای سالم بکنید و رژیم غذایی متعادل و غذاهای جدید، متنوع و سالمی را برای او فراهم سازید، می توانید تا حد زیادی از تغذیه کودک تان مطمئن باشید.
🔰سرعت رشد فرزند شما در سنین سه تا شش سالگی به شدت کاهش می یابد. به طور میانگین افزایش وزن کودک در یک سال، دو کیلوگرم و افزایش قد او سه تا هفت سانتی متر می باشد. بنابراین اندام او لاغرتر به نظر می رسد. نیاز کودک به انرژی در این دوران 90 تا 100 کیلو کالری برای هر کیلوگرم وزن بدن در روز است. فرزند شما در این دوران حس استقلال بیشتری نسبت به گذشته دارد و همین تغییرات، در رفتارهای تغذیه ای او نیز تاثیر می گذارد و ممکن است کمتر غذا بخورد، بنابراین سعی کنید از غذا نخوردن کودک تان نگران نشوید و با صحبت ها و تهدیدهای مختلف او را وادار به غذا خوردن نکنید، زیرا همین رفتارها، خود موجب بروز مشکلات غذایی در کودک می شود.
🔰اگر کودک مشکل جسمی نداشته باشد و پزشک متخصص، او را معاینه کرده و در صورت لزوم آزمایش های لازم از او انجام شده باشد، با در نظر گرفتن دو اصل فوق (کاهش سرعت رشد و افزایش حس استقلال در این سنین)، کودک غذای مورد نیاز خود را خواهد خورد و رشد طبیعی خواهد کرد.
🔰فرزند شما در این سن می تواند از همان برنامه غذایی خانواده تغذیه کند و نیازهای غذایی او باید از همان عادات تغذیه تمام خانواده تامین شود. حتی ممکن است با توجه به نیازهای تغذیه ای کودک رژیم غذایی خانواده نیز وضعیت بهتری پیدا کند. در این مرحله نگرانی کمتری از تامین مواد غذایی مناسب برای فرزندتان خواهید داشت و بیشتر نگران یادگیری رفتارها و حرکات بزرگسالان در هنگام غذا خوردن او می باشید. این دوران فرصت خوبی برای یاد دادن اصول غذا خوردن به کودک می باشد و این آموزش ها در تمام طول زندگی برایش مفید خواهد بود.
🔰کودک تان به خاطر داشتن حس استقلال دوست دارد غذایش را خودش از بشقاب بردارد و بخورد و اگر شما و یا سایر اطرافیانش سعی کنید غذا در دهانش بگذارید ممکن است به کل از غذا خوردن امتناع کند. به او اجازه دهید تا خودش غذایش را بخورد. غذاهایی برایش آماده کنید که به آن ها علاقه دارد. کودکان در این سن به بو، طعم، نرمی و گرمی و سرد بودن غذا و مخصوصا به رنگ آن اهمیت خاصی قائلند. اغلب کودکان غذای نرم و مخلوط یا غذای خیلی سرد یا خیلی گرم و یا ترش را دوست ندارند، بنابراین بر حسب سلیقه و درخواست او غذای مورد علاقه اش را تهیه کنید