یکی از بیماری های شایع این فصل سرماخوردگی و آنفلوانزاست و یکی از بهترین مواد غذایی برای مبارزه با این بیماری سوپ است. سوپ ها هم به دلیل ترکیباتی که دارند و هم به دلیل دمایشان برای این بیماری مفیدند.
اگر بینی تان گرفته و حال خوشی ندارید سری به آشپزخانه بزنید و یکی از این سوپ های تک نفره را برای خودتان آماده کنید. این سوپ ها حاوی موادی مثل زنجبیل، سیر و ادویه جات قدرتمندی هستند که نشانه های سرماخوردگی و آنفلوانزا را کاهش داده و از شربت سرفه خوشمزه ترند.
شاید ظاهر برخی از این سوپ ها به نظرتان جالب نباشد اما این را بدانید که با مصرف یک پیاله از این ها به سرعت غیر قابل وصفی حالتان خوش می شود.
این سوپ ها را به دو روش می توان آماده کرد:
اول این که ترکیبات گفته شده را با سوپ های آماده که به صورت بسته بندی به فروش می رسند، آماده کنید.
روش دوم این که ترکیبات گفته شده را با سوپ هایی که خودتان در منزل پخته اید، آماده کنید؛ که خوب قطعاً این روش بهتر است. اما گاهی اوقات به دلیل کمی وقت و یا بیماری شدید، سرپا ایستادن و آشپزی کردن کمی سخت می شود؛ پس خوردن این سوپ های آماده با ترکیباتی که در ادامه گفته می شود خیلی بهتر از نخوردنشان است.
در ادامه طرز تهیه و مواد اولیه ی سوپ ها را با هم مرور می کنیم:
سوپ کاری با سبزیجات برگ سبز
نصف فنجان اسفناج یا کلم پیچ که به خوبی ریز شده را با یک 1 قاشق غذاخوری پیاز بنفش خرد شده، 2 قاشق چای خوری پودر کاری و یک چهارم قاشق چایخوری فلفل کاین در ظرف مخصوص سوپتان ریخته و با هم مخلوط کنید.
به این مواد یک و نیم فنجان سوپ داغ سبزیجات (هم می توانید از سوپ های آماده بسته بندی شده استفاده کنید و هم طرز تهیه ی آن را در انتهای مطلب آورده ایم) اضافه کنید و آن را خوب به هم بزنید تا سبزیجات آن نرم شوند و سپس میل نمایید.
سوپ لیمو، عسل و سیر
یک قاشق غذاخوری پیاز، کرفس و هویج خرد شده (از هر کدام یک قاشق)، یک حبه سیر له شده، یک قاشق غذاخوری آب لیموی تازه و 2 قاشق غذاخوری لیموی رنده شده را به پیاله ی سوپتان بیفزایید. به این مواد یک و نیم فنجان سوپ داغ سبزیجات اضافه کنید و عسل را به تدریج بیفزایید. تا مخلوط شدن کامل مواد سوپ را به هم بزنید و سپس نوش جان کنید.
سوپ مرغ و زنجبیل با نودل
نصف فنجان نودل (رشته) برنجی پخته شده را با یک چهارم فنجان مرغ پخته و تکه تکه شده مخلوط کنید، 1 تا 2 قاشق غذاخوری سس سویا با سدیم کم، 1 قاشق غذاخوری پیازچه خرد شده، یک دوم تا یک قاشق چایخوری زنجبیل تازه رنده شده و یک دوم قاشق چایخوری دانه کنجد به این مواد بیفزایید. سپس این مواد را با سوپ مرغ داغ بپوشانید و تا مخلوط شدن کامل مواد به هم بزنید. منظور از سوپ مرغ داغ در این جا هم همان سوپ های آماده ای است که ذکر شد.
شما می توانید هم سوپ سبزیجات و هم سوپ مرغ را در منزل بپزید که خیلی هم بهتر و سالم تر خواهد بود. در ادامه روش تهیه ی سوپ سبزیجات را آورده ایم:
طرز تهیه سوپ سبزیجات (Vegetable Broth)
این سوپ یا بهتر است بگویم این پایه ی سوپ، اگر به درستی تهیه شود بسیار غنی و خوشمزه است. پوست سبزیجات به غذا کمی رنگ و ویتامین اضافه می کند و قارچ طعم دهنده خوبی است. انواع بسیاری از سوپ های سبزیجات بسته بندی شده نیز وجود دارد؛ اما سعی کنید آن ها را به صورت خانگی، تهیه و آماده کنید. به علاوه می توانید در همه دستورهای پخت مایه سوپ مرغ را با سوپ سبزیجات جایگزین کنید.
مواد لازم:
10 فنجان آب
یک پیاز متوسط (همراه با پوست) چهار تکه شده
2 حبه سیر پوست نشده (که کمی له شده است)
دوساقه کرفس (که به تکه های بزرگ تقسیم شده)
8 عدد قارچ سفید (که از وسط نصف شده اند.)
2 عدد هویج همراه با پوست (که به دو تکه بزرگ تقسیم شده اند.)
2 ساقه تره فرنگی (که به تکه های بزرگ برش داده شده است)
2 عدد گوجه فرنگی متوسط (چهار قسمت شده)
4 سیب زمینی متوسط قرمز (از وسط دو نیم شده)
8 شاخه جعفری تازه
2 شاخه شوید تازه
1 عدد برگ بو
8 عدد دانه فلفل سیاه
1 قاشق جایخوری نمک
طرز تهیه:
یک قابلمه بزرگ روی گاز قرار دهید. سبزیجات را بعد از اینکه به خوبی شستشو دادید درون قابلمه بریزید؛ صبر کنید تا به جوش بیاید و یک ساعت بدون در قل بزند. بر حسب سلیقه خود ادویه بزنید و اجازه بدهید نیم ساعت دیگر بجوشد.
سوپ را صاف کنید (از صافی رد کنید). برگ بو را دور بریزید اما باقی سبزیجات را به همین شکلی که هستند میل کنید و یا از آن ها به عنوان سس برای غلیظ کردن سوپ یا خورش استفاده کنید. اجازه بدهید عصاره باقی مانده در دمای اتاق خنک شود و بعد به صورت بسته بندی شده در یک ظرف مناسب نگهداری در یخچال یا فریزر نگه دارید. این پایه سوپ که در لاتین به آن Vegetable Broth گفته می شود را می توانید حدود چهار روز در یخچال نگهداری کنید.
فقط دقت داشته باشید که در صورتی از سبزیجات با پوست استفاده کنید که هم ارگانیک باشند و هم به خوبی شسته شده باشند.
منبع: تبیان