چطور این جنگ را متوقف کنیم؟!
مسائل مالی، شاید اولین دلیلی باشد که زن و شوهرها بر سر آن مجادله می کنند. با این حال همیشه راهی برای گفت و گوهای منصفانه و عاقلانه مالی وجود دارد تا زوج روز را با عصبانیت به پایان نرسانند. «خبرآنلاین» می نویسد در این مطلب درباره روش هایی توضیح داده می شود که می تواند بحث های ناشی از نگرانی های مالی شما و اعضای خانواده تان را به حداقل برساند.
با یکدیگر به توافق برسید
شما باید قبل از صرف هزینه هنگفت برای هر چیزی به خصوص خودرو یا خانه به توافقی قطعی و نهایی برسید. ابتدا باید حداکثر رقمی را که می خواهید خرج کنید دربیاورید با احتساب این که در صورت صرف این هزینه از چه مخارج دیگری باید چشم پوشی کنید. نیازهای ضروری تر را شناسایی و کمبودهای احتمالی را پیش بینی کنید. همه چیز را روی کاغذ بیاورید و درباره خرید، تصمیم نهایی را بگیرید.
انگیزه های مالی همسرتان را واکاوی کنید
از همسرتان بپرسید چرا بابت خرج یا پس انداز کردن عصبانی و ناراحت می شود. شاید دلیل خاصی برای ناراحتی خود درباره نحوه پس انداز یا خرج کردن شما داشته باشد که مجبور است در مقابلتان چنین رفتاری کند. وقتی درباره مسائل مالی حرف بزنید و دیدگاه یکدیگر را بدانید، می توانید از عصبانیت و مقصر جلوه دادن دیگری به سمت آرامش بچرخید و نگرانی های یکدیگر را رفع و دید تازه ای برای هم ایجاد کنید.
لجبازی را کنار بگذارید
گاهی لجبازی دو طرف بر سر مسئله ای که در آن، پای بچه ها در میان است، رسیدن به یک توافق نهایی را مشکل می سازد؛ برای مثال وقتی پای تحصیل بچه ها به میان می آید یکی از والدین ترجیح می دهد فرزندش به مدرسه غیر انتفاعی برود و دیگری هم مدرسه دولتی را مناسب تر می داند. در این مواقع، بهتر است ابتدا از فرزندتان بپرسید که ترجیح می دهد در کدام مدرسه درس بخواند. در مرحله بعدی معایب و مزایای هر کدام را بررسی کنید و همه جزئیات را به شور بگذارید. در نهایت می توانید به توافقی کلی برسید بدون این که لجبازی در تصمیمتان نقش داشته باشد.
خریدهای همسرتان را مسخره نکنید
صرفا به این دلیل که با خرید همسرتان موافق نیستید، سعی نکنید خرید او را کم ارزش جلوه دهید. آنچه که به عنوان خرید، شما را خوشحال می کند لزوما باعث خوشحالی همسرتان نخواهد شد. با این وصف چه احساسی خواهید داشت اگر همسرتان شما را بابت خریدی که داشته اید، مسخره کند؟ این را بدانید که شما نمی توانید اولویت های شخصی یک نفر را تغییر بدهید حتی اگر آن فرد همسرتان باشد؛ بنابراین اگر هر باری که همسر شما با خرید اولویت های شخصی اش به خانه می آید شما آن ها را بی ارزش نشان می دهید، در واقع این نوعی ضعف شما در مهارت برقراری ارتباط است نه نقطه ضعفی از سوی همسرتان.
دست از گروکشی بردارید
لطفا دست از گرو کشی بردارید، این که به همسرتان بگویید تو نمی توانی گوشی تلفن همراهت را عوض کنی چون من نتوانستم آن کفش را بخرم، فقط اوضاع را بدتر می کند. هفته ای 20 دقیقه را به گفت و گوهای مالی بین خود و همسرتان اختصاص دهید. گاهی پیش می آید که صرفا یک نفر درگیر مسائل مالی و مدیریت کردن حساب های بانکی است و دیگری بدون اطلاع خرج می کند؛ بنابراین لازم است در هفته زمانی هر چند کوتاه را به این موضوع اختصاص دهید تا از واقعیت های دخل و خرج زندگی آگاه شوید. به این ترتیب بهتر است هر دو طرف فهرستی از مخارج هفتگی خود داشته باشند تا در این جلسه برای هم شرح دهند. در نهایت شما می توانید بر اساس وضعیت موجود تعادلی دو طرفه در دخل و خرجهایتان ایجا کنید.