0

پيشرفت 15 درصدي شتابگر ملي و 80 درصدي گريد علمي محاسباتي

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پيشرفت 15 درصدي شتابگر ملي و 80 درصدي گريد علمي محاسباتي

89/10/15 - 14:39
شماره:8910151045
نسخه چاپي ارسال به دوستان
جزئيات 3 پروژه بزرگ علمي كشور از زبان محمدجواد لاريجاني؛
پيشرفت 15 درصدي شتابگر ملي و 80 درصدي گريد علمي محاسباتي

خبرگزاري فارس: رييس پژوهشگاه دانش‌هاي بنيادي گفت: طرح ساخت شتابگر ملي تاكنون 15 درصد و گريد علمي محاسباتي 80 درصد پيشرفت داشته است.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاري فارس، محمد جواد لاريجاني رئيس پژوهشگاه دانش‌هاي بنيادي كه در حاشيه مراسم كارگاه بين‌المللي سياستگذاري علم و فناوري و توسعه پايدار سخن در جمع خبرنگاران گفت: در حال حاضر اجراي 3 طرح كلان ملي در اين پژوهشگاه در حال انجام است.

وي با اشاره به طرح رصدخانه ملي افزود: اين رصدخانه‌ كاملا حرفه‌اي و با قطر 3.5 متر است و در زمينه اندازه قطر تلسكوپ جز يكي از مدرن‌ترين تلسكوپ‌هاي دنيا محسوب مي‌شود.

لاريجاني گفت: اين طرح هم اكنون پيشرفت 40 درصدي داشته و اميدواريم ظرف چهار سال آينده اولين نورگيري را انجام دهيم و اين آزمايشگاهي خواهد بود كه جوانان ما در زمينه فضا و كيهان‌شناسي مي‌توانند مطالعات خود را در اين رصدخانه انجام دهند.

* پروژه ساخت شتابگر 15 درصد پيشرفت داشته است

وي در ادامه با اشاره به طرح شتابگر ملي يا سينكروترون ملي گفت: اين شتابگر يك آزمايشگاه بسيار بزرگ با كاربردهاي وسيع در پزشكي، بيولوژي، علم مواد و رشته هاي مختلف است.

لاريجاني خاطرنشان كرد: اين پروژه هم اكنون 15 درصد پيشرفت داشته است و شايد 10 سال طول بكشد تا كار خود را آغاز كند.

وي افزود: در نهايت حدود 3 هزار دانشمند از رشته‌هاي مختلف مي‌توانند از اين شتابگر براي انجام تحقيقات استفاده كنند.

*گريد علمي محاسباتي ارديبهشت 90 راه‌اندازي مي‌شود

رييس پژوهشگاه دانش‌هاي بنيادي، گريد علمي را يكي ديگر از‌ طرح‌هاي كلان در دست اجراي پژوهشگاه دانست و افزود: اين گريد علمي يك گريد محاسباتي است كه ما تاكنون در زمينه انجام اين پروژه80 درصد پيشرفت داشتيم

وي گفت: در ارديبهشت ماه سال آينده اين طرح كامل خواهد شد. با تكميل اين پروژه، مراكز عمده علمي كشور در يك پروتكل محاسباتي به يك ابررايانه بسيار وسيع متصل مي‌شوند.

لاريجاني در خصوص قابليت‌هاي اين گريد توضيح داد: با امكاناتي كه پردازشگرهاي مختلف دارند از 13 ترافلاپ گرفته تا رايانه‌هاي شخصي مي‌توانند در داخل اين گريد قرار گيرند.

لاريجاني تصريح كرد: توان پردازشي بزرگترين رايانه پژوهشگاه دانش‌هاي بنيادي بيش از 13 ترافلاپ است كه فكر مي‌كنم بتوانيم با اين طرح آن را به 40 ترافلاپ برسانيم.

رييس پژوهشگاه دانش‌هاي بنيادي با اشاره به رشد علمي كشور گفت: از لحاظ چاپ مقالات علمي، ايران با داشتن حدود 13 هزار مقاله در سال در جايگاه دوم بعد از تركيه در منطقه قرار دارد و ساير كشورهاي خاورميانه مانند مصر، عربستان و الجزاير در رده‌هاي پايين‌تري قرار دارند.

وي تصريح كرد:‌ از لحاظ كيفيت دستاوردهاي علمي مقالات بسيار خوب و با كيفيتي توليد شده است كما اين كه در سال جاري فيزيكدان جوان ايراني به نام دكتر عسگري مقاله خود را در مجله‌ «ساينس» به چاپ رساند.

 
 
چهارشنبه 15 دی 1389  6:42 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها