بهلول عاقل و ديوانه >> بهلول و دزد
بهلول در خرابه مسكن داشت و نزديك آن خرابه كفش دوزي دكان داشت كه پنجره اي از دكان به سوي خرابه باز بود .
بهلول چند در همي ذخيره نموده بود و هر موقع احتياج پيدا مي كرد ، خاك را زير و رو كرده ،
پولهاي ذخيره شده را بيرون آورده و بقدر احتياج از آنها بر مي داشت و باز بقيه آنها را زير خاك پنهان مي نمود .
از قضا روزي به پول احتياج داشت ، رفت و جاي پولهارا زير و رو كرد و اثري از پولها نديده،
فهميد كه پولها را همان كفش دوز كه پنجره دكان او بسوي خرابه باز مي شود برده است . بدون آنكه سر و صدائي كند ، نزد كفش دوز رفت و كنار او نشست و شروع كرد از هر دري سخن گفتن .
خوب كه سر كفش دوز را گرم كرد ، آنگاه گفت :
رفيق عزيز ، براي من حسابي كن .
كفش دوز گفت :
بگو تا حساب كنم .
بهلول اسم چند خرابه و محل را برد ، اسم هر محلي را كه مي برد ، مبلغي هم ذكر مي كرد .
آخرين مرتبه گفت :
در اين خرابه هم كه من منزل دارم ، فلان مبلغ .
كفش دوز جمع حسابها را كرد و گفت : تمام اين پولها را كه ذكر كردي دو هزار دينار مي شود .
بهلول تاملي كرد و گفت :
رفيق عزيز ، الان مي خواهم يك مشورت هم از تو بكنم .
كفش دوز گفت :
بكن .
بهلول گفت :
مي خواهم اين پولها را هم كه در جاي ديگر پنهان نموده ام تمامي را در همين خرابه كه منزل دارم پنهان نمايم ، آيا صلاح است يا نه ؟
كفش دوز گفت :
بسيار فكر عالي است . تمام پولهايي را كه در جاي ديگر پنهان كرده اي در همين خرابه كه منزل داري پنهان كن .
بهلول گفت :
پس فرمايش تو را قبول مي كنم و مي روم تمام پولهايي را كه در جاهاي ديگر پنهان كرده ام بردارم و بياورم در همين خرابه پنهان كنم .
اين بگفت و فوري از نزد آن كفش دوز دور شد .
كفش دوز با خود گفت :
خوب است اين مختصر پولي را كه از زير خاك بيرون آورده ام سر جاي خود بگذارم . بعد بهلول كه تمام پولها را آورد ، يك باره تمام آنها را بردارم . با اين فكر تمام پولهايي كه از بهلول ربوده بود ، سر جايش گذاشت .
پس از چند ساعت كه بهلول به خرابه آمد ، رفت و محل پولها را نگاه كرد ، ديد كفش دوز پولها را باز آورده و سر جاي خود گذارده است .
پولهارا برداشت و شكر خداي را بجاي آورد و آن خرابه را ترك نمود و به محل ديگر رفت .
كفش دوز هرچه انتظار بهلول را كشيد ، اثري از او نديد . بعد از چند روز فهميد كه بهلول او را فريب داده و به اين ترتيب پولهاي خود را باز گرفته است .
اگر من و شما خودمان را اصلاح کنیم ، جامعه درست می شود
چهارشنبه 15 دی 1389 6:40 PM
تشکرات از این پست