اعتقاد به جدايي دين از سياست مهمترين ويژگي عرفانهاي كاذب است
گروه دانشگاه / حوزه فرهنگي-هنري
89/10/15 - 13:44
شماره:8910150753
موسوي گرمارودي در نشست مقابله با نحلههاي انحرافي در دانشگاهها:
اعتقاد به جدايي دين از سياست مهمترين ويژگي عرفانهاي كاذب است
خبرگزاري فارس: يك استاد دانشگاه با بيان اينكه مهمترين هدف عرفانهاي نوظهور رسيدن به قدرت است، گفت: مهمترين ويژگي اين عرفانها محتواي تهي با زرورق الفاظ زيبا، التقاطي، قداستزدايي، اعمال حسي، واپسگرايي در عين نوگرايي، اعتقاد به جدايي دين از سياست است.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاري فارس، رويا موسوي گرمارودي فارغالتحصيل عرفان اسلامي و مدرس دانشگاه طي نشستي در دفتر مطالعات فرهنگي و برنامهريزي اجتماعي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري كه با هدف تبيين وضعيت موجود عرفانهاي انحرافي و كاذب در دانشگاهها و استخراج راهبردها و اولويتهاي برنامهريزي و اجرا در جهت رسيدن به وضعيت مطلوب برگزار شد، مهمترين خطر عرفانهاي نوظهور را معيارزدايي دانست و اظهار داشت: مهمترين خطري كه اين عرفانهاي نوظهور كاذب دارند، اين هست كه جاي خوبي و زشتي را عوض ميكنند، به هرحال معيار و محك راستين را وقتي بگيرند، هر چيزي را ميتوانند جايش بگذارند.
وي با اشاره به فعاليت جريان عرفانهاي نوظهور در دهههاي مختلف، افزود: هر دهه اين جريانات جابجا ميشوند، يعني اقبال به آنها شدت و ضعف دارد؛ در دهه 70 و 80 كوئيلو نمود بيشتري داشت، قبل از آن يوگا و كريشنا، و قبل از آن هم مديتيشن متعالي بوده است.
اين استاد دانشگاه با بيان اينكه مهمترين هدف عرفانهاي نوظهور رسيدن به قدرت است، افزود:اين عرفانها براي رسيدن به قدرت هر راهي را تجويز ميكنند.
وي همچنين سحر و جادو را يكي از مهمترين ابزارهاي عرفانهاي نوظهور دانست و اظهار داشت: جادوي سياه و جادوي سفيد از مهمترين ابزارهاي به دست آوردن قدرت در سطح درون و در سطح بيرون است.
موسوي گرمارودي در تبيين ويژگيهاي عرفانهاي كاذب خاطرنشان كرد: مهمترين ويژگيهاي اين عرفانها محتواي تهي با زرورق الفاظ زيبا، التقاطي، قداستزدايي، اعمال حسي، واپسگرايي در عين نوگرايي، اعتقاد به جدايي دين از سياست است.
وي در پايان يادآور شد: جذابيت اين عرفانها به دليل جمعگرايي و جمعيكردن آنهاست و به همين دليل بيشتر انسانهاي تنها و بحرانزده جذب اين عرفانها ميشوند.
بنابر اين گزارش، رويا موسوي گرمارودي فارغالتحصيل عرفان اسلامي و مدرس دانشگاه است كه داراي ترجمه و تأليفاتي از جمله "عرفان در ديوان امام علي(ع) "، "آسيبشناسي انديشههاي كوئليد "، "مديتيشن يا ارامن كاذب "، "اسماء الهي و قسم البدايات منازل السائرين خواجه عبدالله انصاري " است.
بر اساس اين گزارش، دفتر مطالعات فرهنگي و برنامهريزي اجتماعي وزارت علوم با توجه به اسناد بالادستي معاونت فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري به ويژه برنامههاي پيشنهادي وزير محترم علوم، تحقيقات و فناوري به مجلس شوراي اسلامي، مصوبات شوراي فرهنگ عمومي در حوزه عرفانهاي كاذب و نحلههاي انحرافي، "طرح جامع سياستگذاري فرهنگي-اجتماعي در حوزه عرفانهاي كاذب و نحلههاي انحرافي در دانشگاهها " را اجرا ميكند.
چهارشنبه 15 دی 1389 6:40 PM
تشکرات از این پست